Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2021-22: wel of niet een smeltend ijsblokje?

379 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » | Laatste
The Third Way...
1
Zoals verwacht gaat het post-covid operationeel steeds beter. Structureel is minder dat de ERV blijft zakken, ook al werd dit verwacht.

Dat de rentelasten zouden stijgen was al door WH aangegeven bij de H1 rapportage, hoewel van 1.9% naar 2.3% wel fors is. Daar werd ook gesteld dat in 2022 het percentage weer zou gaan dalen aangezien dan duurdere leningen worden terugbetaald. Wat echter de belangrijkste reden is, is dat de 66% dochter Belgie steeds zwaarder doorweegt met haar veel lagere 1.25% rentelasten (mede dankzij kortlopend commercial paper). De rentelasten van Wereldhave zelf liggen al behoorlijk hoog, daar hopen we bij het jaareinde meer over te horen. Geinteresseerden die tegen een stootje kunnen, kunnen het uiteraard nu ook al uitrekenen...

WH geeft aan dat de prijzen van winkelcentra blijven stijgen. Vooruitkijkend is dat een slechte boodschap met het oog op het overnamepad middels aandelenuitgiftes, afgedwongen door de veel te hoge LTV in Nederland en de Luikse problematiek in Belgie.

Zelf hecht ik nog geen waarde aan de (minimale) stijging van de porto waarde in Belgie. Immers, WHB geeft zelf aan dat dit voornamelijk het resultaat is van investeringen. Februari 2022 weten we pas hoe groot die waren tov. die stijging, maw. wat het "rendement" is..
The Third Way...
1
Interessant blijft de positie van de Belgische bank Degroof Petercam. Het is een van de twee overgebleven banken die WH nog redelijk actief volgen. Ook begeleidde deze bank de laatste obligatie uitgifte van de Belgische dochter.

Het koersdoel van 8 euro staat er al sinds de lancering v/d nieuwe strategie begin 2020 en die wijkt niet veel af van de 7.5 euro van de ceo's vorige bank Kempen (die overigens met hem erbij 1.5j eerder nog op 31 euro zat). Het koersdoel van 8 euro houdt een totale waarde in voor de WH groep van 320 mln euro. Het interessante is dat het koersdoel van 75 euro voor Belgie van dezelfde analist het 66% belang op 430 mln euro zet. Met andere woorden, hij kent WH NL een negatieve waarde van 110 mln euro toe...

Belgie wordt nu op de beurs op 423 mln euro gewaardeerd. De 66% deelname houdt ongeveer dezelfde waarde in die de beide banken aan de groep toekennen. Moeten we verwachten dat dit gaat veranderen?
HCohen
1
TTW/ Roel, nu wordt ik toch benieuwd naar je antwoord op de vraag van Free1 van eergisteren.
Heb jij nog een belang in WHA?

Het is goed en begrijpelijk gezien het verleden om kritisch te zijn, maar als ik de strekking van je laatste post(interpretatie van/ suggestie over het Degroof Petercam advies) zou doortrekken, dan betekent dat impliciet dat in feite de hele WHA portefeuille met 60% naar beneden moet. En dit na maanden opmerkingen te hebben gezien op dit forum dat de fire-sales onnodige waardevernieting zou zijn.

Als we die lijn zouden doortrekken zou dat betekenen dat alle EU-vastgoedfondsen het faillisement kunnen gaan aanvragen... En dit juist nadat er 3 andere EU-winkelvastgoedfondsen stijgende waarden aangeven(Q3) naast WH

NB bovenstaande reactie met de kanttekening dat ik je initiatieven, posts en bijdragen altijd zeer gewaardeerd heb(90% van je posts AB'tjes toegekend!) en veel respect heb voor de persoon zoals ik deze tussen de regels door zie!
wiegveld
3
Ik denk eerder dat de analist een rekenfoutje maakt, of fout!

WH NL is zeker geen negatief verhaal met hogere schulden dan waarde in de centra.
of de analist zou een som gemaakt moeten hebben van de opknapkosten van alle centra voor de nieuwe strategie.

Een ding is wel duidelijk en dat is dat de CEO gebruik maakt van exceltrucjes ( scorebordjournalistiek riep ooit L van Gaal) om met noodverkopen de LTV richting 40% te drukken. Kost alleen klauwen met geld en lijkt slechts een vlucht vooruit tot hij in de afgrond geduwd wordt.
The Third Way...
1
quote:

HCohen schreef op 23 oktober 2021 14:11:

...
Het is goed en begrijpelijk gezien het verleden om kritisch te zijn, maar als ik de strekking van je laatste post(interpretatie van/ suggestie over het Degroof Petercam advies) zou doortrekken, dan betekent dat impliciet dat in feite de hele WHA portefeuille met 60% naar beneden moet.
...
Dat was mijn punt, de vermeende inconsistentie v/d bank duiden...
HCohen
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 oktober 2021 15:58:

[...]
Dat was mijn punt, de vermeende inconsistentie v/d bank duiden...
Dank voor je reactie.
The Third Way...
0
quote:

HCohen schreef op 23 oktober 2021 16:50:

[...]

Dank voor je reactie.
Zelf hecht ik meer waarde aan de aandachtspunten in mijn eerdere post.
HCohen
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 oktober 2021 17:21:

[...]
Zelf hecht ik meer waarde aan de aandachtspunten in mijn eerdere post.
Prima. Je 2de post verraste me meer, vandaar mijn reactie ;-).

Rentelasten; is relatief imo(reeds eerder op meerdere draadjes besproken), maar wel een punt om in de gaten te houden.

Overnamepad; WHB wilt wel, maar heeft m.i. beperkte middelen/ sky's not the limit.
Corrigeer me als ik het fout heb, maar volgens mij heeft WHA nog geen overname-wensen geuit.

Waardestijging WHB; er zijn positieve signalen bij meerdere fondsen(Q3), maar idd aanzien of het groei of slechts stabilisatie betreft.

[verwijderd]
2
quote:

!@#$!@! schreef op 22 oktober 2021 14:50:

[...]

Waarom vraag je een reactie op zo'n post ? Mijn voorkeur gaat uit naar gewoon negeren. Geen aandacht geven zoiets.
Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van TTW en ik ben overtuigd van zijn integriteit.
Maar de inhoudelijke posting van victory advies was er wel een die om een reactie vraagt.
Enerzijds wil ik het TTW niet moeilijker maken dan hij het al heeft,
anderzijds is de informatie over de vraag of TTW (of aan hem verbonden partijen) short zit of zat, wel essentieel in de beoordeling van zijn visie.

ff_relativeren
3

@ Free1, de logica gaat de andere kant op. Wie zwakheden in de cijfers + in het beleid ziet, en moedig genoeg is om zijn geld daar te stoppen waar ook zijn woorden zijn, heeft de zeldzame klasse om de daad bij het woord te voegen. In dit geval : Om short te gaan. (put your money where your mouth is) Het is net zoals de vraag wie er het eerst was : De kip of het ei. In het geval van Wereldhave is dat overduidelijk. Er was een vermoeden en dat vermoeden werd onderzocht, getoetst, en bewezen. Het inzicht was er eerder dan de vermoedelijke, en zeer dappere, short positie. Het is een verhaal van moed en overtuiging.

Als je vragen wil stellen over integriteit , vraag je dan eens af waarom de adviesknul vanaf het eerste moment bij de TTW groep betrokken was en alle maanden zweeg , en nu pas met een statement komt. Niet de boodschap van het boek zelf (want die kon hij blijkbaar niet aantasten) maar de schrijver in een hoek proberen te zetten. Wat een dappere dodo , vind je ook niet ? Maandenlang zwijgen over wat hij meende te weten, en nu ineens gaan roepen.

Vraag jezelf en de beschuldiger dan eens een vraag over ethiek ! Was de adviesknul undercover aangeschoven bij de TTW groep terwijl hij , of zijn werkgever , een mogelijk tegengesteld (aan jullie) belang had ? Mogelijk zelfs een tegengesteld belang waarvoor betaald werd ? Een belang waarvoor hij nu achteraf bereid was om de figuurlijke dolk in de rug te steken ?

Zo iemand moet je geen podium géven , maar hem van het podium af halen.
HCohen
1
Ik geef niets om de ''de adviesknul''(een reactie op zijn post is wat mij betreft dan ook niet nodig), ben niet tegen mensen die short gaan, heb een enorm positief beeld van en veel respect voor TTW(!) en het kennen van zijn positie in WH zal daar niets aan veranderen(respect is earned), maar 'alea iacta est'/ 'de teerling is geworpen'/ de twijfel is gezaaid.

Ik zou toch ook graag weten welke positie(if any) TTW aanhoudt omdat het nu éénmaal een feit is dat het economisch belang wat we hebben onze visies/ uitspraken kan kleuren.

Laat wat mij betreft het verleden het verleden, maar zo spannend kan het toch niet zijn om de huidige positie aan te geven.
IEX Forumregels
IEX.NL vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie). Het is aan te raden om de wettelijke regels hierover goed door te nemen.
The Third Way...
5
Kom op mannen, kijk gewoon via de link naar het YouTube interview met Nico waar ik de details mbt. mijn long verliezen deel.

Met betrekking tot de overnames die WH van plan is, lees in het boek het hoofdstuk "Hoe nu verder?" nog eens. In een ander hoofdstuk wordt de rentegevoeligheid geduid.

Indien er iemand een open boek is...

Thethirdway.nl
HCohen
1
quote:

The Third Way... schreef op 24 oktober 2021 10:52:

Kom op mannen, kijk gewoon via de link naar het YouTube interview met Nico waar ik de details mbt. mijn long verliezen deel.

Met betrekking tot de overnames die WH van plan is, lees in het boek het hoofdstuk "Hoe nu verder?"
Verrassend, eerder niet goed ingezonken; punt om argwanend te volgen(pag 77, 78)
nog eens. In een ander hoofdstuk wordt de rentegevoeligheid geduid.

Indien er iemand een open boek is...

Thethirdway.nl
Dank je, that's settled then.
Wintermans
0
quote:

HCohen schreef op 23 oktober 2021 11:44:

[...]

En wat drinken ze het meest in Greenbay? Ja je voelt het al aankomen;
www.bing.com/images/search?view=detai...

Nu lijkt 'Jansen' wel een nog grotere 'franchise' te zijn.., nog meer vestigingen dan Greenbay, go figure...
offshoreleaks.icij.org/search?utf8=%E...

Pas wanneer er een Jansen in Amsterdam, Maurtius en Malta zit, vind ik daar iets van..

Lighthouse daarentegen zetelt blijkens zijn eigen website in Mauritius, Malta en Amsterdam..(en Mauritius heeft zeer gunstige belastingfaciliteietn met betrekking tot investeringen in Frankrijk, dat dan weer wel).
www.lighthousecapital.mu/directors/

.. en deze Lighthouse heette voor het een beursfonds werd Greenbay.

De Greenbay in Malta heeft weer relatie met Amsterdammers (scroll even naar beneden):
offshoreleaks.icij.org/nodes/55033912

Ik dacht dat we op zoek waren waarom een minderheids-grootaandeelhouder een zeer onzakelijk vernietiging van 40% van de huurpenningen in drie jaar zou kunnen goedkeuren?

The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 23 oktober 2021 12:49:

...
Dat de rentelasten zouden stijgen was al door WH aangegeven bij de H1 rapportage, hoewel van 1.9% naar 2.3% wel fors is. Daar werd ook gesteld dat in 2022 het percentage weer zou gaan dalen aangezien dan duurdere leningen worden terugbetaald. Wat echter de belangrijkste reden is, is dat de 66% dochter Belgie steeds zwaarder doorweegt met haar veel lagere 1.25% rentelasten (mede dankzij kortlopend commercial paper). De rentelasten van Wereldhave zelf liggen al behoorlijk hoog, daar hopen we bij het jaareinde meer over te horen. Geinteresseerden die tegen een stootje kunnen, kunnen het uiteraard nu ook al uitrekenen...
...
Dan maar ingaan op mijn eigen uitnodiging ;-)


Buiten de Belgische dochter betaalt WH nu 2.83% rente op haar financieringen. Hierbij zij opgemerkt dat dit gedrukt wordt door het goedkopere overbruggingskrediet tegen hypotheken.

Het is mij niet bekend of deze hoge rentelasten het gevolg zijn van recente acties vd bankiers of dat de afspraken bij de andere leningen verhoogde kredietmarges inhielden bij zwakke resultaten.

Ter vergelijking, ECP betaalt 1.9% (stabiel) en Vastned 1.87% (lichtjes goedkoper). Vastned België betaalt 1.7%.

Ook hier is duidelijk dat Wereldhave lijdt...
HCohen
0
quote:

Wintermans schreef op 24 oktober 2021 11:26:

[...]

Pas wanneer er een Jansen in Amsterdam, Maurtius en Malta zit, vind ik daar iets van..

Lighthouse daarentegen zetelt blijkens zijn eigen website in Mauritius, Malta en Amsterdam..(en Mauritius heeft zeer gunstige belastingfaciliteietn met betrekking tot investeringen in Frankrijk, dat dan weer wel).
www.lighthousecapital.mu/directors/

.. en deze Lighthouse heette voor het een beursfonds werd Greenbay.

De Greenbay in Malta heeft weer relatie met Amsterdammers (scroll even naar beneden):
offshoreleaks.icij.org/nodes/55033912

Ik dacht dat we op zoek waren waarom een minderheids-grootaandeelhouder een zeer onzakelijk vernietiging van 40% van de huurpenningen in drie jaar zou kunnen goedkeuren?
Volgens mij heeft van Herk wel een vakantiehuis in Aruba(zie overzicht Jansen, ;-) ) en de Cayman Islands, Jersey en de Bahamas staan ook bekend om hun 'fiscale faciliteiten'...
Ik pakte zomaar een willekeurige naam om aan te geven hoe dat het overzicht van de Greenbay's eigenlijk niets aangeeft.
'Jouw suggestie' lijkt wel een beetje op de deductie van Robert Langdon in de Da Vinci Code. Erg vermakelijk, maar een beetje vergezocht en (nog?)niet echt geloofwaardig.

@Wintermans,
Ik heb je goede scherpe bijdragen zien maken(welke ik ook AB's heb gegeven) en als je wat meer concrete aanwijzingen hebt, dan hoor ik ze graag(!). Maar de post die je plaatste plak ik onder het kopje 'vermoeden' en was dan ook makkelijk met humor weg te cijferen. - Dank dat je mijn reactie sportief oppakt -
HCohen
0
quote:

The Third Way... schreef op 24 oktober 2021 11:55:

[...]
Dan maar ingaan op mijn eigen uitnodiging ;-)


Buiten de Belgische dochter betaalt WH nu 2.83% rente op haar financieringen. Hierbij zij opgemerkt dat dit gedrukt wordt door het goedkopere overbruggingskrediet tegen hypotheken.

Het is mij niet bekend of deze hoge rentelasten het gevolg zijn van recente acties vd bankiers of dat de afspraken bij de andere leningen verhoogde kredietmarges inhielden bij zwakke resultaten.

Ter vergelijking, ECP betaalt 1.9% (stabiel) en Vastned 1.87% (lichtjes goedkoper). Vastned België betaalt 1.7%.

Ook hier is duidelijk dat Wereldhave lijdt...
De tarieven waartegen WH financiert zijn toch niet echt verrassend gezien de ratings.
M.i. eerder een normale vertaling van de zwakke positie waarin WH zich heeft gemanouvreerd.
Dit kan eigenlijk alleen nog maar verbeteren(vs peers).

De situatie WH en rente valt daarom voor mij onder de reeds gevoerde algemene discussies/ uitwisselingen over verwachte renteontwikkeling en winkelvastgoedfondsen. Mbt tot WH houd me dat (nog) niet wakker. Uiteraard wel een punt om in de gaten te houden, maar geldt dat niet voor elke belegging(vreemd vermogen/ financieringsstructuur en -lasten)?
HCohen
0
artikeltje van een analist;
22 oktober 2021
In de vastgoedsector kwamen Klépierre en Wereldhave vandaag met een verhoging van de winstprognoses. Het Franse aandeel wint meer dan 7% en het Nederlandse meer dan 5%. Wereldhave springt daarmee boven het 50-daagse gemiddelde dat de jongste maanden ongeveer gelijk liep met de weerstandslijn. De uitbraak betekent tevens een bevestiging van de ommekeerformatie. Bovendien klimt de MACD boven de nullijn. Mogelijk ontstaat er tijdelijk wat weerstand rond de 100- en 200-daagse gemiddelden op circa 13,8 EUR.

H+ 3
Net als sectorgenoot Klépierre trekt Wereldhave de winstprognose licht op. De verdere daling van de schuldgraad is positief nieuws. Zoals alle sectorgenoten (Unibail-Rodamco-Westfield, Klépierre, Eurocommercial...) viel Wereldhave sinds juni terug.U mag een positie innemen. De korting van zowat 40% houdt reeds rekeing met heel wat negatief nieuws.

Wereldhave trekt voor geheel 2021 de verwachte winstvork licht op. In plaats van een verwachte winst van 1,75 à 1,85 EUR per aandeel rekent het voortaan op 1,8 à 1,85 EUR. Belangrijk is dat Wereldhave de verkoop van vier Franse panden heeft afgerond waardoor de schuldgraad gedaald is tot 42% (46,7% eind 2020). Het komt stilaan in de buurt van de bandbreedte van 30 à 40% die de groep als doel heeft en die uiteraard gezonder is. De intrinsieke waarde daalde verder met 22,6% tot 21,47 EUR ingevolge de activaverkopen. Wereldhave telt momenteel nog 22 shoppingcentra tegen 29 eind 2020. De twee resterende Franse panden worden in principe voor eind 2022 verkocht. Geen verdere indicatie wat het dividend betreft. Bij de halfjaarcijfers was er sprake van een dividend van 'minstens 1 EUR per aandeel'.
!@#$!@!
1
quote:

HCohen schreef op 24 oktober 2021 09:18:

Ik zou toch ook graag weten welke positie(if any) TTW aanhoudt omdat het nu éénmaal een feit is dat het economisch belang wat we hebben onze visies/ uitspraken kan kleuren.

Laat wat mij betreft het verleden het verleden, maar zo spannend kan het toch niet zijn om de huidige positie aan te geven.
IEX Forumregels
IEX.NL vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie). Het is aan te raden om de wettelijke regels hierover goed door te nemen.

Triest, erg triest.

1 iemand uit ongefundeerde beschuldigingen en jij loopt gelijk te brullen dat er twijfel gezaaid is.
Nou misschien bij wantrouwende mensen als jij. Bij de complot denkende mensen als jij.
Ik twijfel daardoor absoluut niet.

Triest dat mensen die zomaar wat roepen en beschuldigen toch altijd hun zin krijgen door mensen als jij.

Hoe de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

Daarnaast is het ook compleet onlogisch.
Waarom zou iemand die short zit zo zijn best doen om het management aan te sporen niet aan waarde vernietiging te doen ?
!@#$!@!
1
quote:

Free1 schreef op 23 oktober 2021 22:18:

[...]

Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen van TTW en ik ben overtuigd van zijn integriteit.
Maar de inhoudelijke posting van victory advies was er wel een die om een reactie vraagt.
Enerzijds wil ik het TTW niet moeilijker maken dan hij het al heeft,
anderzijds is de informatie over de vraag of TTW (of aan hem verbonden partijen) short zit of zat, wel essentieel in de beoordeling van zijn visie.

Jij bent ook zo'n lampzwans. Beweren dat je niet twijfelt aan de goede bedoelingen en integriteit, om in de zin erna gelijk te twijfelen aan zijn goede bedoelingen en integriteit.

Wie hou je voor de gek ? Mij niet iig.
379 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil +0,080 (+0,57%)
Hoog 14,120
Laag 14,000
Volume 57.121
Volume gemiddeld 90.425
Volume gisteren 87.057

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront