Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.803 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
luchtschip
0
quote:

voda schreef op 22 oktober 2021 07:27:

Chinese vastgoedreus Evergrande doet langverwachte rentebetaling

Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt.

Economieredactie 22-10-21, 04:29

Het bedrijf miste in de afgelopen weken drie deadlines voor rentebetalingen op leningen die eigenlijk al op 23 september betaald hadden moeten zijn. Het concern had tot uiterlijk zaterdag 23 oktober de tijd om de rente op een van deze leningen te betalen. Het gaat om een bedrag van 83,5 miljoen dollar dat volgens Chinese staatsmedia is overgemaakt, wat ervoor zorgt dat het bedrijf niet officieel als wanbetaler wordt bestempeld.

Lees ook
Crisis bij Chinese vastgoedreus dreunt door tot in Apeldoorn: dochterbedrijf e-Traction te koop
Handel aandelen Evergrande stilgelegd op beurs Hongkong

Evergrande kampt met een schuldenlast van ruim 260 miljard euro. Donderdag verloor het bedrijf op de beurs in Hongkong meer dan 11 procent aan waarde toen bleek dat een geplande overname niet doorging.

www.ad.nl/economie/chinese-vastgoedre...
Reele kans dat de Chinese Overheid, Chinese Communistische Partij, de Staatsbank opdracht heeft gegeven de achterstallige rente aan de schuldeisers te betalen.

China kan zich zo'n gezichtsverlies niet permitteren en zal wel bijgesprongen zijn.

JM14
0
quote:

luchtschip schreef op 22 oktober 2021 16:20:

[...]

Reele kans dat de Chinese Overheid, Chinese Communistische Partij, de Staatsbank opdracht heeft gegeven de achterstallige rente aan de schuldeisers te betalen.

China kan zich zo'n gezichtsverlies niet permitteren en zal wel bijgesprongen zijn.

Misschien wordt het wel een Chinees staatsbedrijf. Hebben we hier ook meegemaakt in de financiële crisis.
JM14
0
AMSTERDAM - Redactie DFT Het noodlijdende Chinese vastgoedbedrijf Evergrande heeft gemeld dat het bouwwerkzaamheden aan meer dan tien projecten heeft hervat. Dat meldt persbureau Reuters.

Bron : De Telegraaf
voda
0
China beperkt opnieuw reizen vanwege coronavirus
Opleving corona in 11 provincies.

(ABM FN-Dow Jones) China heeft besloten om opnieuw reisbeperkingen in te voeren in sommige regio's in reactie op een sterke opleving van het coronavirus.

In elf Chinese provincies neemt het aantal besmettingen fors toe. Agressieve maatregelen kunnen de economische groei in gevaar brengen, aldus analisten van IG.

De Aziatische beurzen lieten vanochtend een verdeeld beeld zien, met verliezen voor de Nikkei-index, maar bescheiden winsten in Shanghai en Hongkong.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
A Mao
0
Weer een gitzwarte dag voor de mensen rechten.

Amnesty international Vertrekt uit Hongkong.
voda
0
Opnieuw mist Chinese vastgoedspeler betalingsdeadline
De onrust in de Chinese vastgoedsector houdt aan. Uit documenten die dinsdagochtend ingediend werden bij de beurs van Singapore blijkt dat Modern Land, een kleinere Chinese vastgoedspeler, een belangrijke betalingsdeadline gemist heeft. Het bedrijf slaagt er niet in de hoofdsom noch de rente terug te betalen op een obligatie van 250 miljoen dollar.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/st...
voda
0
HSBC erg positief over Chinese aandelen
Analisten van HSBC zijn ‘bullish’ geworden over Chinese aandelen. Het ergste van de regelgevingsstorm is volgens hen voorbij. Bovendien verwachten ze dat Peking beleidssteun zal verlenen om de vertragende groei op te vangen.

In een nieuw rapport verhogen de analisten hun advies voor Chinese aandelen van ‘neutral’ (houden) naar ‘overweight’ (kopen). HSBC sluit zich daarmee aan bij een kleine maar groeiende groep beleggers die denken dat het tij aan het keren is.

‘We denken dat de baby samen met het badwater wordt weggegooid’, klinkt het. ‘Ja, China worstelt met groei, en een sterkere dollar is geen goed nieuws voor de Chinese aandelenmarkten. Maar dat is nu welbekend en ingeprijsd.’

www.tijd.be/markten-live/live-blog/st...
voda
0
VS doen China Telecom in de ban
Eerder al notering op NYSE beëindigd.

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten doen China Telecom in de ban. Dit bleek vannacht uit een bericht van de Amerikaanse toezichthouder.

De Federal Communications Commission verbiedt China Telecom om nog zaken te doen in de VS vanwege zorgen over de nationale veiligheid. China Telecom is een staatsbedrijf.

China Telecom krijgt 60 dagen om te stoppen met zijn activiteiten in de VS.

Eerder dit jaar werden de beursnoteringen van China Telecom, China Mobile en China Unicom al beëindigd door de New York Stock Exchange.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
haas
0
De spoorlijn( zijderoute) van China naar EU: bestaat al jaren.................
================================================================
De Tilburgse containerterminal aan het Wilhelminakanaal. © Hollandse Hoogte / Dolph Cantrijn
China heeft spullen, Rusland gas, en wij? Lege containers en een hoge rekening
Torenhoge energierekeningen, en een tekort aan van alles: van bouwmaterialen, fietsen, tuinmeubelen tot aan computerchips en karton. Corona schopt de wereldeconomie in de war. Of is er meer aan de hand? ,,Ik hoop dat dit een wake-upcall is.’’

Sander van Mersbergen < 23-10-21, 13:01 Laatste update: 23-10-21, 13:07
Op een van de drie schermen voor zijn neus laat Hans van Cleef een grafiek zien. Die loopt terug tot helemaal in 2005 en toont de ontwikkeling van de gasprijs. Jaar na jaar schommelt die binnen een overzichtelijke bandbreedte, zo tussen de 7 en 35 euro. Maar de laatste maanden loopt de lijn plots recht omhoog.

link met vele fraaie fotos:
www.destentor.nl/economie/china-heeft...
voda
0
Chinese industrie groeit weer
Inkoopmanagersindex oktober gestegen naar 50,6.

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie is in oktober weer gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie steeg van 50,0 in september naar 50,6 in oktober. Hoewel dit slechts op een kleine groei wijst, gaat het wel om het sterkste groeitempo sinds juni.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Chinese dienstensector toont lichte groeiversnelling
Inkoopmanagersindex in oktober naar 53,8.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Chinese dienstensector is in oktober iets harder gestegen, nadat eerder deze week al bleek dat de industrie weer groeide. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

De inkoopmanagersindex die de activiteit van de dienstensector van het land meet, kwam in oktober uit op 53,8 tegen 53,4 in september.

Maandag werd al bekend dat de inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 50,0 in september naar 50,6 in oktober.

De samengestelde index kwam daarmee uit op 51,5 tegen 51,4 in september.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Chinese beurzen dalen na waarschuwing over economie
ANP Producties 41 min geleden

TOKIO (ANP) - De Chinese aandelenmarkten gingen woensdag omlaag. Beleggers waren niet bereid om risico's te nemen nadat de Chinese premier Li Keqiang waarschuwde dat de op een na grootste economie ter wereld opnieuw kampt met "neerwaartse druk". Ook het strikte coronabeleid dat de Chinezen hanteren doet de economie geen goed. In Beijing werd dinsdag op de twee luchthavens van de Chinese hoofdstad al ongeveer de helft van alle vluchten geannuleerd vanwege strengere lokale coronamaatregelen.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong zakte 1 procent. De Chinese economie is de afgelopen maanden onder druk komen te staan door de pogingen van de overheid om de groei in de vastgoedsector af te remmen. Daarbij kampte het land in oktober ook met stroomtekorten die ook de industriële productie raakte. Premier Li pleitte wel voor een mogelijke verlaging van de belastingen en heffingen voor bedrijven, om met name kleine en middelgrote bedrijven in het land te ontzien.

Ondanks de neerwaartse druk op de economie is de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in oktober wel toegenomen ten opzichte van een maand eerder, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit. Eerder bleek uit gegevens van de Chinese overheid dat het groeitempo in de dienstensector afgelopen maand is afgenomen.

De beurshandel in de Aziatische regio verliep verder relatief rustig aangezien de financiële markten in Tokio gesloten bleven vanwege een feestdag in Japan. Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de belangrijke beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die later op de dag naar buiten komen. Kenners verwachten dat de Fed zal aangeven wanneer de centrale bank precies zal beginnen met de afbouw van de coronasteun voor de grootste economie ter wereld. De Kospi in Seoul zakte 1,2 procent. De Zuid-Koreaanse mobiele betalingsapp Kakao Pay beleefde een succesvol beursdebuut en verdubbelde in waarde.
voda
0
'China breidt kernwapenarsenaal sneller dan verwacht uit'
Van onze redacteur 3 nov   21:15

China is van plan om zijn kernwapenarsenaal in de komende jaren flink uit te breiden. Tegen 2030 zou het land van plan zijn tenminste duizend kernkoppen te hebben. De uitbreiding maakt deel uit van een algehele modernisering van zijn strijdkrachten om militair beter te kunnen concurreren met de Verenigde Staten. Dat schrijft het Amerikaanse ministerie van defensie in een jaarlijks rapport.

Een hoge functionaris van het Pentagon zei dat de opbouw suggereert dat er in Peking nieuwe ideeën zijn ontstaan over kernwapens, meldt The Wall Street Journal. 'Het roept, denk ik, enige bezorgdheid op over waar ze in de toekomst naartoe willen gaan', zei de functionaris in een briefing.

700 kernkoppen
Vorig jaar schatte het Pentagon dat China een voorraad van iets meer dan tweehonderd kernkoppen had en dat dit aan het eind van het decennium verdubbeld zou zijn. Sindsdien heeft Peking zijn nucleaire plannen flink opgeschroefd. In 2027 zou het land al zevenhonderd kernkoppen kunnen hebben.

Naast kernkoppen bouwt China ook aan de infrastructuur die nodig is om de nucleaire ambities te ondersteunen, zoals het vergroten van de capaciteit om plutonium te produceren en het uitbreiden van het aantal lanceringsplatforms op land, in zee en in de lucht.

Taiwan
Het rapport van het Pentagon komt enkele weken nadat bekend werd dat China, naar verluidt tot verrassing van de VS, een nucleair hypersonisch wapen testte. Generaal Mark Milley, voorzitter van de gezamenlijke militaire adviseurs van de Amerikaanse regering, sprak na de test van bijna een 'Spoetnik-moment' voor China, waarbij hij refereerde aan de Russische lancering van een satelliet die de koude oorlog op scherp zette.

Ook komt in een tijd van spanningen tussen China en de VS, onder meer door zorgen over een mogelijke oorlog om Taiwan, dat door China als eigen grondgebied wordt beschouwd. Volgens het rapport kunnen de plannen Peking 'geloofwaardiger militaire opties' bieden mochten er in Taiwan 'onvoorziene gebeurtenissen' plaatsvinden.

Tijdens een briefing op woensdag zei Milley te verwachten dat hij niet verwacht dat China in de nabije toekomst Taiwan zal aanvallen. Die periode definieerde hij als zes, twaalf, of misschien 24 maanden. 'Dat gezegd hebbende, de Chinezen bouwen echter duidelijk en ondubbelzinnig de mogelijkheid om die opties aan het nationale leiderschap te bieden als ze dat op een bepaald moment in de toekomst willen,'

Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1418308/china-breidt-k...
luchtschip
0


Uittocht US bedrijven uit China

Yahoo is closing down in China, following a similar move by Linkedin . The great exodus of US companies from China now seems irreversible ( onomkeerbaar )

The Wall Street Journal :

Yahoo said it pulled its services in China, citing an "increasingly challenging business and legal environment"
It's the second US well-known tech name to downsize in a month. Linkedin shuttered its social networking site mid-October.

twitter.com/911CORLEBRA777/status/145...

www.wsj.com/articles/yahoo-pulls-out-...
luchtschip
0


Saudi Arabia’s sovereign wealth fund may be poised to start making major investments in Chinese companies

twitter.com/business/status/145631556...

Saudi Arabia’s sovereign wealth fund may be poised to start making major investments in Chinese companies, after so far mostly limiting its overseas holdings to the U.S. and Europe.

The $450 billion Public Investment Fund ( PIF ) has applied for a Qualified Foreign Institutional Investor license in China, according to information published on the website of the country’s top securities regulator. That will give it the ability to directly trade renminbi-denominated stocks, rather than having to go through third parties.

$2 Trillion Goal

The PIF, which hasn’t disclosed any investments in China, has ambitions to control $2 trillion of assets and become a global investment powerhouse.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...
voda
0
China verslaat ons met rekenkracht

ANN DOOMS
Professor vakgroep Wiskunde en Data Science van VUB en gespecialiseerd in wiskunde voor digitale toepassingen

Vandaag om 14:51
China ontwikkelde twee ongezien snelle kwantumcomputers. Voor onze veiligheid moeten we dringend werk maken van de ontwikkeling van post-kwantumbeveiliging.

In onze contreien passeerde het nieuws deze week geruisloos. Maar internationaal was er wel aandacht voor China’s recentste technologische realisatie: twee kwantumcomputers die de competitie ver achter zich laten. Dat vertelt ons dat we niet alleen in onze energievoorziening, maar ook in onze veiligheid een tandje moeten bijsteken.

Onze computers zijn al lang niet meer de kamergrote toestellen uit de jaren vijftig. We hebben dat rekenwonder intussen in onze broekzak steken. Hoewel we rekenkracht hebben kunnen miniaturiseren, werken al onze toestellen nog altijd op de manier die wiskundige Alan Turing in 1936 bedacht en die ingenieurs daarna in de praktijk brachten. Ze rekenen met informatie vervat in transistoren die een 0 of een 1 voorstellen, wat we een bit noemen, een samentrekking van de Engelse woorden binary en digit. Een kwantumcomputer gebruikt kwantummechanica, de fysica op het niveau van atomen en kleiner.

De briljante Duitse fysicus Max Planck stond aan die wieg. Eind 19de eeuw vroegen bedrijven hem met zo weinig mogelijk energie zo veel mogelijk licht uit een gloeilamp te halen. Planck kwam tot de conclusie dat energie geen continue waarden kan aannemen, maar discrete. Tussen twee energiewaarden zijn dus niet oneindig veel mogelijkheden. Die ontdekking bracht Albert Einstein op het idee licht als een stroom van kleine deeltjes te zien in plaats van als een continue golf. De deeltjes, die hij fotonen noemde, konden de discrete energiewaarden verklaren.

Niels Bohr bouwde voort op dat idee. De Deense fysicus bedacht dat elektronen in banen om de kern van een atoom draaien, waarbij elke baan voor een bepaalde energiewaarde staat. Als een elektron van een baan met een hoge waarde naar een met een lagere valt, wordt het verschil in energie omgezet in licht. Dat viel echter niet te rijmen met de klassieke mechanica van Newton, waardoor de kwantummechanica letterlijk en figuurlijk het licht zag.

Erwin Schrödinger legde de basis met een vergelijking waarmee je de kans kan berekenen waar een golfdeeltje zich op een bepaald tijdstip zal bevinden. Hoewel we daarmee weer controle krijgen over verschijnselen op atoomniveau die we niet eerder konden verklaren, verliezen we de zekerheid van de voorspelling die Newtons theorie ons geeft op tastbaar niveau. We kunnen slechts berekend gokken wat de waarde van een meting op atoomniveau kan zijn.

Om zijn resultaat uit te leggen vond Schrödinger een gedachte-experiment uit. We stoppen een levende kat in een doos samen met een fles dodelijk gas en een radioactief goedje van een paar atomen als een soort ontstekingsmechanisme. De vervaltijd van deze atomen is zo dat er binnen een uur 50 procent kans is dat er minstens één atoom vervalt, waarna het gas vrijkomt en de kat sterft. Na een uur weet je echter niet of de kat nog leeft zonder de doos te openen. Ze is tot dat moment levend en dood tegelijk.

Jongleren met muntstukken
In 1980 stelde de Amerikaanse fysicus Paul Benioff een kwantummechanische variant van Turings rekentoestel voor, waarvan de beroemde Richard Feynman inzag dat je daarmee helemaal anders kan rekenen dan met een klassieke computer. Om zo'n toestel te bouwen bestaan er verschillende manieren, gebruikmakend van licht tot supergeleidend materiaal dat zeer koud moet worden gehouden.

De eenheid van informatie is niet meer een 0 of 1, maar door het golf-deeltjesidee een combinatie van beide. Het rekenen ermee kan je zien als jongleren met muntstukken die om hun as draaien. Als kop 1 en munt 0 voorstelt, dan betekent een draaiend muntstuk dat het 0 en 1 tegelijk is, een eenheid die we een qubit noemen. Door dat principe kan de kwantumcomputer berekeningen uitvoeren die heel veel informatie bevatten, waardoor de machine bliksemsnel problemen kan oplossen waar een gewone computer lichtjaren over zou doen.

De prijs die we betalen, is dat het resultaat van een berekening een stuk onzekerheid bevat. Dat maakt het toestel niet minder bruikbaar, integendeel. Zo zullen we onder andere de interactie tussen moleculen beter kunnen simuleren, wat kan leiden tot nieuwe geneesmiddelen of energieoplossingen. Maar er loert ook een groot gevaar om de hoek.

Zuchongzhi 2.1 en Jiuzhang 2.0
In 1994 vond de Amerikaanse wiskundige Peter Shor een kwantumberekening uit die in theorie onze huidige beveiligingssystemen kan kraken. Daardoor zijn wiskundigen en ingenieurs nu heel actief op zoek naar zogenaamde post-kwantumalternatieven, die bestand zijn tegen kwantumaanvallen.

In die race moeten we een tandje bijsteken nu de Chinezen met twee superkrachtige kwantumcomputers uitpakken. Hun Zuchongzhi 2.1 - vernoemd naar de bekende 5de-eeuwse Chinese wiskundige - rekent met zijn 56 koude qubits 1 miljoen keer sneller dan zijn kwantumconcurrenten, zoals Googles Sycamore, en 10 miljoen keer sneller dan de snelste klassieke supercomputer. En hun Jiuzhang 2.0 - genoemd naar een belangrijk Chinees wiskundig boek - doet met 113 fotonen in een milliseconde waar we anders 30 biljoen jaar over zouden doen.

Die toestellen hebben nog niet genoeg qubits en stabiliteit om praktisch bruikbaar te zijn, maar we zien een sterke en snelle vooruitgang. Een effectieve implementatie van Shors algoritme zit er op termijn waarschijnlijk in. We zien dus maar beter snel het licht of we zijn de muis

www.tijd.be/opinie/algemeen/china-ver...
luchtschip
0


Chinese bedrijven in de US geboycot, wegens betrokkenheid bij schenden van mensenrechten

US retail giants pull Chinese surveillance tech from shelves

Lorex and Ezviz removed from stores over links to human rights abuses

U.S. retail giants Home Depot and Best Buy have pulled the Chinese video surveillance technology makers Lorex and Ezviz from their stores over links to human rights abuses.

The U.S. government says Beijing relies heavily on Hikvision, Dahua and other technology companies to supply the surveillance equipment to surveil the Uighur population. The Biden administration called the human rights abuses in Xinjiang a “genocide,” and blamed Chinese video surveillance manufacturers of having “been implicated in human rights violations and abuses in the implementation of China’s campaign of repression, mass arbitrary detention, and high-technology surveillance against Uighurs, Kazakhs, and other members of Muslim minority groups.”

United Nations watchdogs say Chinese authorities have detained over a million Uighurs in internment camps in recent years. China has long denied the allegations.

But as the sanctions neither cover Dahua and Hikvision subsidiaries like Lorex and Ezviz and don’t apply outside the federal government, consumers are still broadly free to buy the technology.

Until last week, Lorex listed on its website Home Depot, Best Buy, Lowe’s, Walmart and Costo as its five authorized national retail outlets.

techcrunch.com/2021/10/25/lorex-ezviz...
voda
0
Chinese export stijgt harder dan verwacht
Handelsoverschot nog nooit zo hoog.

(ABM FN-Dow Jones) De export van Chinese goederen is in oktober harder gestegen dan verwacht. Dit bleek zondag uit data van de Chinese overheid.

De export in China steeg met 27,1 procent op jaarbasis, waar de markt rekende op een stijging met 22,6 procent. In september steeg de Chinese export nog met 28,1 procent.

Ook de import van goederen China in nam in oktober toe, met 20,6 procent, na een stijging met 17,6 procent in september. Hier voorspelden economen vooraf een importstijging van 27,5 procent.

Het Chinese handelsoverschot kwam in oktober uit op omgerekend 84,54 miljard dollar, het hoogste niveau ooit.

In september kwam het overschot nog uit op 66,76 miljard dollar en de markt rekende voor oktober op een daling tot 62,74 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
China wil milieuvervuiling strenger aanpakken
ANP Producties 18 uur geleden

BEIJING (ANP/RTR) - China heeft "nog een lange weg te gaan" bij het beschermen van het milieu. De Chinese Staatsraad, de regering van de Volksrepubliek, gaf dat zondag aan, maar maakte gelijk nieuwe, strengere regels bekend. Daarmee moeten water- en luchtvervuiling worden aangepakt.

Sinds China vervuiling aanpakt is er al wel enige vooruitgang geboekt, liet de Staatsraad weten. Desondanks wordt het lastig om vervuiling verder terug te dringen, volgens de beleidsbepalers en er tegelijk voor te zorgen dat de uitstoot van CO2 uiterlijk in 2030 piekt en dat China in 2060 CO2-neutraal is.

De milieudoelen, zoals het terugdringen van watervervuiling en de uitstoot van onder meer stikstof, moeten worden behaald zonder de economische en industriële activiteit te veel te verstoren. Ook moeten mensen er geen last van hebben in hun dagelijks leven.

Voor het terugdringen van de CO2-uitstoot richt China zich voornamelijk op enkele belangrijke sectoren die een hoge uitstoot hebben. Zo zullen de staalindustrie, de energiesector en de transportsector vooral moeten vergroenen.
haas
0
quote:

voda schreef op 8 november 2021 10:26:

China wil milieuvervuiling strenger aanpakken
ANP Producties 18 uur geleden

BEIJING (ANP/RTR) - China heeft "nog een lange weg te gaan" bij het beschermen van het milieu. De Chinese Staatsraad, de regering van de Volksrepubliek, gaf dat zondag aan, maar maakte gelijk nieuwe, strengere regels bekend. Daarmee moeten water- en luchtvervuiling worden aangepakt.

Sinds China vervuiling aanpakt is er al wel enige vooruitgang geboekt, liet de Staatsraad weten. Desondanks wordt het lastig om vervuiling verder terug te dringen, volgens de beleidsbepalers en er tegelijk voor te zorgen dat de uitstoot van CO2 uiterlijk in 2030 piekt en dat China in 2060 CO2-neutraal is.

China speelt dit westerse spelletje niet mee in glasgow, en zoekt naarstig naar manieren om de energievoorziening voor haar bevolking in de toekomst op peil te houden, bijvoorbeeld met een plan om de komende 15 jaar 150 kernreactoren te gaan bouwen voor circa. $440 miljard.
7.803 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 ... 387 388 389 390 391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.368,65 +0,32%
 EUR/USD 1,0668 +0,47%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront