Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

Rookie90
0
quote:

Arie Jan schreef op 25 oktober 2021 23:07:

[...]waar zie je dat ?
www.marketwatch.com/investing/stock/r...

Ook weer een rit omhoog. Waarschijnlijk gewoon foutieve info.
bp5ah
2
quote:

De moeder van Juul schreef op 25 oktober 2021 20:42:

Gasprijs vandaag 12% omhoog
Begint weer met een 6

$6.130 +0.669 (+12.25%)
bp5ah
0
quote:

Rookie90 schreef op 25 oktober 2021 23:22:

[...]

www.marketwatch.com/investing/stock/r...

Ook weer een rit omhoog. Waarschijnlijk gewoon foutieve info.
After hours zegt niks, hier de volumes, paar stukjes meestal.

After hours zegt alleen wat als er nieuws is ( bijv. nabeurs in Amerika)

www.nasdaq.com/market-activity/stocks...
bp5ah
2
quote:

Alrob2 schreef op 25 oktober 2021 20:14:

[...]
Koers zal zich de komende dagen niet veel van een stijgende brent aantrekken. De komst van de cijfers zal een verlammend effect hebben. En de toenemende coronadreiging met bijbehorende maatregelen zal tevens de koers de komende dagen geen goed doen. Dus ik ben al tevreden al de koers boven de 20.80 blijft tot donderdag, elke hogere koers vind ik mooi meegenomen.
Weinig last gehad van dat verlammend effect op de koers vandaag.

Morgen hoger.

Coronamaatregelen in Nederland ? ..., een postzegel op de wereldkaart.

Dit zet meer zoden aan de dijk ;)

Biden to lift travel restrictions on November 8

www.forexlive.com/news/!/biden-to-lif...
bp5ah
2
Olieprijs stabiel op hoog niveau

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs schommelde maandag tussen winst en verlies. Bij een settlement van 83,76 dollar noteerde een vat West Texas Intermediate uiteindelijk stabiel ten opzichte van voor het weekend. Brent werd een half procent goedkoper maar bleef wel boven de 85 dollar per vat. De gasprijs steeg maandag met kouder winterweer in het vooruitzicht.

Volgens analist Louise Dickson houdt het tekort aan de aanbodkant aan en rekenen beleggers op een verdere stijging van de vraag naar olie. Een kortstondige opleving richting de 100 dollar sluit Dickson dan ook niet uit.

De voorraden bij de belangrijke oliehub in Cushing in de Amerikaanse staat Oklahoma blijven dalen en staan momenteel op 30 miljoen vaten, volgens analist Warren Patterson van ING. Hij wees daarnaast op de backwardation die zichtbaar is in de oliemarkt, waarbij de spotprijs hoger is dan de prijs voor levering in de toekomst.

Als de dalende trend in Cushing doorzet, dan zal dit invloed hebben op de Amerikaanse olie-export, aldus Patterson.

Ondertussen lijken de OPEC en bondgenoten er weinig trek in te hebben om de productie verder op te voeren dan momenteel is afgesproken. De Saoedische energieminister zei dit weekend tegen Bloomberg dat OPEC+ voorzichtig moet zijn omdat de coronacrisis weliswaar is beteugeld maar daarmee nog niet per se voorbij is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
snuf13
5
Benzine naar de 3 euro minimaal. RD gaat naar 30 euro minimaal.
We zijn net begonnen, kom op instappen voor je te laat bent!!!!!
+32498861261
2
Gas op 6.22 nu, Brent stabiel rond de 85 usd.
Shell usa gisteren oplopend gefinished op 49.09 (21.14€).
Azië nu overwegend groen.
Volgens mij gaan we gewoon verder omhoog vandaag.
Beunhaas
0
quote:

bp5ah schreef op 25 oktober 2021 23:17:

[...]
Wat een drukte om niks :

16:18:47 $48.51 10
16:18:46 $48.51 23
16:18:46 $48.52 146
16:17:14 $48.6 1
16:17:14 $48.61 42

Hier de laatste 2 trades :

16:51:10 $49 1
16:44:22 $49.06 21

After Hours 49.06 0.00 0.00% 17:02:53 De laatste hier, onveranderd.
Ik maak me niet druk hoor hou me toch vast aan m’n plan en dat duurt nog wel even denk ik . (€25) staat allleen bij investing .
Bijlage:
Beunhaas
0
Ernie1966 zonder Bert
1
quote:

yellowcab schreef op 26 oktober 2021 07:15:

Wat zegt Eddy hier nu eigenlijk? www.cashcow.nl/knallende-winst-shell-...
Het verhaal klinkt als " het kan vriezen en het kan dooien "
Koffiezondersuiker
1
quote:

yellowcab schreef op 26 oktober 2021 07:15:

Wat zegt Eddy hier nu eigenlijk? www.cashcow.nl/knallende-winst-shell-...
..

Wat is dit voor een visboer..
We staan dichtbij de weerstand van 30 zegt ie.
Ernie1966 zonder Bert
4
LONDEN (Bloomberg) -- De boosdoener achter de laatste sprong in de olieprijzen is niet de stijgende aardgasprijzen of zelfs de productiebeperkingen van OPEC+, maar eerder wat er gebeurt in Amerika's grootste olieopslagcentrum in Oklahoma.

Handelaren maken zich zorgen dat de voorraden in Cushing zo laag zullen vallen als ze fysiek kunnen. Het heeft de marktgezondheid, bekend als timespreads, naar hun meest bullish niveaus in jaren gestuurd, een beweging die nu overgaat naar de wereldwijde Brent-benchmark.

Cushing is het leveringspunt voor Amerikaanse ruwe futures en een van de grootste opslaghubs ter wereld. Het evenwicht tussen vraag en aanbod drijft de dagelijkse oliehandel aan met een waarde van honderden miljoenen dollars. Hoe hoger de kosten van olie voor snelle levering in vergelijking met contracten met een latere datum, weerspiegelt hoe kort het aanbod is in verhouding tot de vraag.

De cijfers zijn oogverblindend. Voor Amerikaanse ruwe olie zijn contracten in de buurt de grootste premie ten opzichte van die van vijf maanden later sinds 2018 - toen de voorraden van Cushing bijna operationeel laag waren. De spread tussen december en december, een favoriete handel van 's werelds oliehedgefondsen, is op zijn sterkst sinds 2013 per jaar, toen de prijzen gemiddeld bijna $ 100 per vat bedroegen.

Als gevolg daarvan doet de oliemarkt er alles aan om de Amerikaanse ruwe olie thuis te houden. West Texas Intermediate ruwe olie was de kleinste korting op de internationale benchmark Brent sinds april 2020, een stap die naar verwachting de stromen naar het buitenland zal beteugelen. Dat betekent dat Noordzeevaten van vergelijkbare kwaliteit naar verwachting zullen stijgen, en dat stimuleert de aankoop van de wereldwijde Brent-benchmarkstructuur. Het wordt nauwlettend in de gaten gehouden Dec.-Red-Dec. spread is slechts 60 cent verwijderd van een record.

"Dit is echt een Cushing-verhaal met marktangsten rond tankbodems", zegt Kit Haines, een globale ruwe analist bij consultant Energy Aspects. “WTI hanteert een prijsbepaling om binnenlands te blijven. Brent zal moeten jagen om de zoete vaten te krijgen, en tot op zekere hoogte heeft hij dat al gedaan”, zei hij, verwijzend naar die met een laag zwavelgehalte.

De relatieve waarde van ruwe aardolie met een lager zwavelgehalte is de afgelopen weken gestegen, omdat de aardgasprijzen de kosten van waterstof, een belangrijk ingrediënt bij de verwijdering van zwavel, opdrijven. Als gevolg hiervan is de premie van Brent voor zwaardere zure ruwe olie de afgelopen dagen gegroeid tot het hoogste niveau sinds 2018. Canada is een microkosmos van de dynamiek met handelaren in de VS die de productie van zware olie mijden ten gunste van lichtere soorten.

Ondanks de stijging zijn er redenen om voorzichtig te zijn. De vraag uit Azië heeft de afgelopen weken de fysieke markten voor ruwe olie ondersteund, maar er zijn enkele tekenen van vertraging. Twee supertankers beladen met Forties drijven ook al meer dan een maand voor de kust van Southwold, Engeland, nadat ze er niet in waren geslaagd kopers in Azië te krijgen, volgens de door Bloomberg verzamelde scheepsvolggegevens. Hogere premies voor lichtzoete ruwe olie maken ze minder aantrekkelijk voor kopers in Azië en fysieke verschillen moeten nog even sterk zijn als de timespreads.

De ongebreidelde bullishness komt ook naar voren in speculatieve stromen. Stromen van olie-opties geven aan dat beleggers een sterke voorkeur hebben voor bullish inzetten - ook wel calls genoemd - boven bearish bets. De handel in Brent $ 100-oproepen is in weken gestegen en de openstaande rente in het komende jaar is deze maand tot nu toe bijna verdubbeld tot meer dan 80.000 contracten. Er is ook gekocht zo hoog als $ 150 en $ 200.

Voorlopig volgt de Brent-markt de WTI hoger, aangezien handelaren wedden dat de aanvoer van lichtzoet krap zal blijven. Het verschil tussen de contracten van januari en februari ligt voor het eerst sinds 2019 boven een dollar, terwijl de spread van februari-maart ook boven een dollar uitkwam. De enige andere keer dat spreads verder naar beneden op de futurescurve zich op zulke sterke niveaus hebben gevestigd, handelden de headline-prijzen dichter bij $100.

"Brent-spreads stijgen omdat het idee van verminderde export uit de VS met goede marges en sterkere wereldwijde runs betekent dat Brent-gerelateerde vaten mogelijk Amerikaanse ruwe olie moeten vervangen", zegt energiespecialist Scott Shelton bij ICAP.
Koffiezondersuiker
0
ABP stopt met beleggen in olie- en gasbedrijven staat op NOS. Maar afgelopen zomer schreef dezelfde NOS dat ABP het beleggingsaandeel in Shell had verdubbeld.

Wat moet je hier nu mee? Is dit nu stemmingmakerij of allemaal verkeerd geïnterpreteerde feiten?
PabloJa
1
Opgelet
0
quote:

Blanco rolling schreef op 25 oktober 2021 20:14:

[...]
Bij shell zitten natuurlijk de beste mensen om alles door te rekenen.
Wat een goedkope oneliner die je vast ergens op de radio hebt gehoord. Shell heeft de beste mensen om alles door te rekenen? Ben je de firesales al vergeten (bijvoorbeeld 4,5 miljard verkopen voor 500 miljoen), omdat ze hebben berekend dat de energieprijzen voor de middellange termijn tegenvallen (waardoor ze ook 18 miljard hebben afgeschreven). En in 2020 vrijwel geen investeringen hebben gedaan. De beste mensen die alles doorrekenen zitten bij partijen zoals JP Morgan, niet bij Shell. Al helemaal niet als de aandeelhouders de berekeningen doen, man man man.
Snoek67
0
quote:

Dividendbelegger schreef op 26 oktober 2021 08:25:

ABP stopt met beleggen in olie- en gasbedrijven staat op NOS. Maar afgelopen zomer schreef dezelfde NOS dat ABP het beleggingsaandeel in Shell had verdubbeld.

Wat moet je hier nu mee? Is dit nu stemmingmakerij of allemaal verkeerd geïnterpreteerde feiten?
Krijgt de ING straks toch nog gelijk met een koersdoel van 16.50

Of hebben ze dat al weer aangepast?

Maar dit lijkt me het aandeel shell geen goed te doen vandaag. Hoop dat ik er naast zit.
[verwijderd]
0
quote:

JB69 schreef op 26 oktober 2021 08:35:

Terug richting 20.63?!
Een belang van dik 400 miljoen tegen 2023. Dit is nog geen rimpel in de handel van shell op die termijn.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 7137 7138 7139 7140 7141 7142 7143 7144 7145 7146 7147 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront