AMG « Terug naar discussie overzicht

Vierde kwartaal. Op naar een positief einde van 2021?

1.088 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
aandeeltje!
0
De cijfers zijn prima, maar ook niet overdreven. Ze gaan nog ff nodig hebben en dan moet het allemaal maar aanhouden.
Nu heb ik nog maar een hele lage positie long omdat ik andere moglijkheden zag oa AM om sneller rendement te maken. Dat pakte goed uit tot heden althans ik verwacht nu geen enorme sprongen in koers AMG.
Een verlies is natuurlijk ook al zijn het noncash items niet heel fijn.

Ik blijf voorzichtig met e.e.a. Omdat ik toch nog wel verwacht dat er weinig fundamentele verbeteringen zijn zoals hogere productiviteit etc) die de groei rechtvaardigen. De huidige economische situatie is verre van stabiel denk ik dan. De opleving is een inhaalslag, maar die verdwijnt natuurlijk.
De consument ziet koopkrcht achteruitgang ontstaan en ja uiteindelijk draait de economie om bestedingen. Er zijn ook nog andere fricties. Maar goed dat is meer algemene economie dan kijken naar de cijfertjes van bedrijven maar uiteindelijk van belang.

Duurzame Harrie
3
De sectoren waar AMG in investeert gaan qua vraag alleen maar groeien. De toekomstige vraag is duizelingwekkend en ik voel me enorm zeker over mijn belegging hierin.
aandeeltje!
0
quote:

Duurzame Harrie schreef op 27 oktober 2021 19:08:

De sectoren waar AMG in investeert gaan qua vraag alleen maar groeien. De toekomstige vraag is duizelingwekkend en ik voel me enorm zeker over mijn belegging hierin.
Dat is nog geen garantie dat ze veel gaan verdienen op zich. Maar zonder jou idee af te vallen, ik ben niet perse van buy and hold, maar gewoon van de gelegenheid. In 2022 zal ik misschien best fors uitbreiden weer in AM.
Het kan ook zomaar dat de koers snel oploopt nu. Er is weer cash vrij want ik heb andere posities met leuke winst verkocht.

Ik twijfel echter niet dat twee jaren van ‘corona’ ogenschijnlijk geen gevolgen lijkt te hebben als je nu naar de koersen van een en ander kijkt.
Lang
0
quote:

mexico1990 schreef op 27 oktober 2021 18:51:

mensen wat een drukte, beleggen doe je in principe voor een langere periode. Termijn cijfers zijn er meerdere keren per jaar, vind AMG altijd een beetje conservatief, lees is dat de koers morgen door het putje gaat, dan zal het overmorgen wel weer flink stijgen, heb er alle vertrouwen in.
Aantal jaren geleden, waren er ook zoveel negatieve berichten op dit forum voor de kwartaalcijfers van ASMI, stond toen op de 60 euro als ik me niet vergis, inderdaad toen een procentje of 8 eraf maar kijk waar het nu staat...... Lange termijn visie mensen, niet de waan van de dag.
Ik schrijf dit omdat ik het jammer vind dat er zoveel hatelijke en ongefundeerde berichten worden gepost, erg jammer.
,Dit forum zou zoveel beter zijn als die inhoudloze berichten achterwege zouden blijven,
Voor een aantal leden is dit een soort therapeutische dagbesteding, en dan heb ik toch liever dat ze op dit forum onzin plaatsen dan dat ze buiten vrij los lopen...
Lucassen
1
Top cijfers, mooi bedrijf voor de toekomst en de transitie naar schone energie..............
[verwijderd]
0
Persoonlijk vind ik het zeer teleurstellend dat er verlies is geleden. Al dat geleuter over ebit en groeiende omzet is opvulling. Ze moeten profiteren van de energietransitie, maar wanneer leidt dit eens tot fatsoenlijke netto winsten
Analyse
0
quote:

Just lucky schreef op 27 oktober 2021 18:27:

[...]Slechte cijfers, verlies geleden, ebitda Q3 gewoon zwak, doelstelling 2022 heel erg mager (slechts 150 mln, beperkte groei tov dit jaar). Koers gaat morgen door het putje, op tradegate zijn ze al in de aanbieding.
Inderdaad weer 3 maanden verder en weer hebben ze niks verdiend. Altijd maar focus op Ebitda maar onder aan de streep blijft er wederom niets over. Vooruitzichten zijn goed maar lijkt me sterk dat de koers hier morgen heftig op reageert. Ja wellicht naar beneden al hoop ik zoals iedereen hier naar boven. Weer drie maanden kwakkelen naar Q4 cq. jaarcijfers en ik geloof absoluut niet dat de shorters het nu in de broek gaan doen. Die gaan gewoon gestaag verder met hun spelletjes. Cijfers geven geen enkele aanleiding voor een eventuele shortsqueeze.
Lucassen
0
Nog meer omzetgroei voor AMG

Bericht delen via:
LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Door ABM Financial News
op woensdag 27 oktober 2021
Views: 1.204
Nog meer omzetgroei voor AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group heeft in het derde kwartaal de omzet nog harder zien stijgen, maar boekte desondanks een klein verlies. Dit maakte de producent van speciale metalen en mineralen woensdagavond bekend.

"Weer wist AMG de EBITDA dit kwartaal te verbeteren, ondanks de negatieve kalendereffecten", zei CEO Heinz Schimmelbusch in een toelichting.
- ADVERTENTIE -

Volgens de topman stijgen de prijzen en volumes in alle segmenten, maar de uitdagingen worden ook groter, waarschuwde hij. Hij wees daarbij op logistieke uitdagingen en hogere energiekosten. Waar mogelijk rekent AMG deze kosten door aan zijn klanten.

De omzet steeg met 58 procent naar 312 miljoen dollar in het derde kwartaal. In het tweede kwartaal bedroeg de omzetstijging nog 44 procent.

AMG boekte een EBITDA van 33,1 miljoen dollar, in vergelijking met 14,1 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging betekent het vijfde opeenvolgende kwartaal van groei na het coronadieptepunt in het tweede kwartaal van 2020.

Onder de streep resteerde afgelopen kwartaal een nettoverlies van 0,6 miljoen dollar, tegenover een verlies van 12,8 miljoen dollar een jaar eerder.

Outlook

AMG denkt dit jaar elk kwartaal een hogere EBITDA te kunnen halen. Na drie kwartalen bedraagt de EBITDA inmiddels 92,8 miljoen dollar.

Daarnaast zei AMG in 2022 te verwachten meer dan 150 miljoen dollar aan EBITDA te zullen realiseren. Ook denkt het aan het einde van 2022 in staat te zijn op per kwartaal 50 miljoen dollar aan EBITDA te kunnen genereren, als de vanadiumuitbreidingen op stoom komen.
Zembla
6
quote:

Analyse schreef op 27 oktober 2021 19:30:

[...]
Inderdaad weer 3 maanden verder en weer hebben ze niks verdiend. Altijd maar focus op Ebitda maar onder aan de streep blijft er wederom niets over. Vooruitzichten zijn goed maar lijkt me sterk dat de koers hier morgen heftig op reageert. Ja wellicht naar beneden al hoop ik zoals iedereen hier naar boven. Weer drie maanden kwakkelen naar Q4 cq. jaarcijfers en ik geloof absoluut niet dat de shorters het nu in de broek gaan doen. Die gaan gewoon gestaag verder met hun spelletjes. Cijfers geven geen enkele aanleiding voor een eventuele shortsqueeze.
Wanneer ze in deze fase dikke winst zouden maken, dan zou ik me zorgen maken om de toekomst. AMG geeft er blijk van over meer visie te beschikken dan menig belegger hier die over 'winst' praat..

Wat de koers morgen doet, of over een week, maand of jaar, dat doet voor mij niet terzake. Ik heb een wat langere termijn in gedachten...
Ketelbinkie02
4
quote:

Lucky-corner schreef op 27 oktober 2021 18:48:

Metalenspecialist AMG verdubbelt resultaat dankzij groene revolutie
Door REDACTIE DFT

AMSTERDAM - AMG, de in Amsterdam genoteerde leverancier van speciale metalen, heeft over het afgelopen kwartaal zijn bedrijfsresultaat meer dan verdubbeld tot $51 miljoen. AMG ziet echter knelpunten door vertraagde aanlevering en hoge grondstoffenkosten, maar zegt die prijsstijgingen alle aan klanten te kunnen blijven doorberekenen.

AMG levert schaarse metalen die een bewerking ondergaan voor talloze industriële sectoren. Het bedrijf boekte een omzetgroei van 58% tot $311,9 miljoen vergeleken op jaarbasis. Volgens topman Schimmelbusch zijn de omstandigheden voor AMG afgelopen maanden ’more challenging’ geworden. Het zou op de rit blijven om zijn doelstellingen voor dit jaar te behalen. Advanced Metallurgical Group (AMG) zou kunnen profiteren van de recent grote vraag naar meer schaarse grondstoffen zoals vanadium en kobalt voor de productie van autobatterijen. Het onderdeel Clean Energy Materials boekte 44% toename in ebitda, het zesde kwartaal op rij met groei.

Groene oplossingen
Eind juli meldde het bestuur volgens zakenbank Petercam kwartaalresultaten die ’licht onder’ verwachtingen uit kwamen. Het bedrijfsresultaat viel toen tegen. Het bedrijf met 3000 werknemers dat bijvoorbeeld met eigen patenten ook speciale metalen als antimoon, grafiet en titaniumlegeringen en mineralen verwerkt voor toepassingen in de industrie, zou volgens andere analisten volop moeten kunnen profiteren van de vraag vanuit ondernemers naar ’groenere’ oplossingen in batterijopslag, die de CO2-uitstoot verlagen. Het werkt aan een plan om de CO2-uitstoot zelf drastisch te verminderen, en zegt daarover in mei volgend jaar een concreet plan te presenteren.

Schimmelbusch: "marges uit duurzamere productie van AMG groeien als kool."
AMG, met in Europa fabrieken in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, levert onder meer metalen voor energiezuiniger batterijen, maar zorgt met zijn toepassingen ook voor besparingen in de luchtvaart en industrie. In mei meldde topman Schimmelbusch zijn ebitda binnen vijf jaar naar $350 miljoen te kunnen uitbouwen.

Groeipotentie
AMG had volgens analisten van Petercam in een juli-oordeel veel groeipotentie vanwege de pijplijn met talloze producten die bedrijven naar meer duurzame productie kunnen helpen. Die maand noemde de analist de outlook voor 2021 ondanks de missers nog haalbaar.

Van zes analisten die het fonds volgen, hanteren vijf een koop- of houden-advies. Het gezamenlijke prijsdoel is €36,90, tegen een slotkoers woensdag van €28,75. Recent nam Etf-producent Van Eck, dat een portefeuille in ’groene’ beleggingen uitbouwt, voor het eerst een belang in AMG. Invesco vergrootte zijn belang in het bedrijf.
Wat willen we nog meer voor de toekomst, AMG kan morgen aanmerkelijk omhoog, want de resultaten en vooruitzichten zijn meer dan bemoedigend.
Bulletje Rozenwater
0
Ebita 2019 was 200, die wordt dus volgend jaar niet gehaald. Morgen rood denk ik.

Ik wist trouwens niet dat dit een ESG belegging is, wat een humor. Komt toch echt dikke zwarte rook uit al die installaties. Dan is Shell ook ESG, alle groene speeltjes worden natuurlijk met fossiele energie gemaakt, dan is die energie leverancier een vriend van het klimaat.
Ketelbinkie02
0
quote:

Zembla schreef op 27 oktober 2021 19:40:

[...]

Wanneer ze in deze fase dikke winst zouden maken, dan zou ik me zorgen maken om de toekomst. AMG geeft er blijk van over meer visie te beschikken dan menig belegger hier die over 'winst' praat..

Wat de koers morgen doet, of over een week, maand of jaar, dat doet voor mij niet terzake. Ik heb een wat langere termijn in gedachten...
Volgens de specialisten behaalt 98 % van de particulieren speculanten nooit enige winst op de beurs hun geld komt alleen op de grote berg/ stapel terecht, dus hieruit maak ik op dat weinigen echte longposities nemen of hebben.
Zou graag eens een gesprekje willen voeren met menig specialist/ analist of dergelijke, want mijn rendementen in de afgelopen jaren zijn letterlijk door het dak gegaan, zou zelf perplex staan als iemand weinig kennis niet op de beurs flink kan scoren, want speculeren is echt geen moeilijke bezigheid met common sense kun je al veel verder komen dan de meeste experts.
Ketelbinkie02
1
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 27 oktober 2021 19:49:

Ebita 2019 was 200, die wordt dus volgend jaar niet gehaald. Morgen rood denk ik.

Ik wist trouwens niet dat dit een ESG belegging is, wat een humor. Komt toch echt dikke zwarte rook uit al die installaties. Dan is Shell ook ESG, alle groene speeltjes worden natuurlijk met fossiele energie gemaakt, dan is die energie leverancier een vriend van het klimaat.
Larie en morgen flink boven de € 30,- en 2019 is geen vergelijking gezien alles.
Just lucky
0
quote:

Ketelbinkie02 schreef op 27 oktober 2021 19:56:

[...]

Larie en morgen flink boven de € 30,- en 2019 is geen vergelijking gezien alles.
Grote woorden, zou maar voorzichtig zijn met je uitspraken, wordt morgen anders een flinke teleurstelling.
Bulletje Rozenwater
0
quote:

Ketelbinkie02 schreef op 27 oktober 2021 19:56:

[...]

Larie en morgen flink boven de € 30,- en 2019 is geen vergelijking gezien alles.
Het is een handelsaandeel voor de middellange termijn. Alles kan, geen idee wat de koers morgen doet. Ik denk zelf rood, er is genoeg slecht nieuws uit het bericht te halen.
Ketelbinkie02
2
quote:

Just lucky schreef op 27 oktober 2021 20:02:

[...]Grote woorden, zou maar voorzichtig zijn met je uitspraken, wordt morgen anders een flinke teleurstelling.
Zou mij maar om je eigen positie druk maken, want AMG gaat morgen zeker niet dalen op dergelijke cijfers en vooruitzichten, AMG heeft de toekomst.
keimpe$$
0
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 27 oktober 2021 20:15:

[...]

Het is een handelsaandeel voor de middellange termijn. Alles kan, geen idee wat de koers morgen doet. Ik denk zelf rood, er is genoeg slecht nieuws uit het bericht te halen.
1 ding weet ik wel. Als ik denk het wordt rood dan wordt het groen.

Ik denk rood maar wordt dan dik groen
Bulletje Rozenwater
0
quote:

Ketelbinkie02 schreef op 27 oktober 2021 20:20:

[...]

Zou mij maar om je eigen positie druk maken, want AMG gaat morgen zeker niet dalen op dergelijke cijfers en vooruitzichten, AMG heeft de toekomst.
Afgelopen week genoeg in de porto gehad dat rood ging na cijfers boven verwachting. Allemaal wel herstel dag 2. Niets is zeker.
Wat betreft deze cijfers heb ik geen idee of het aan de verwachtingen voldoet. Niet volgens iex (niet de beste bron) overigens. En zoals het opgeschreven waarbij is optimistisch groei wordt gemeld waarbij vergeleken wordt met een ramp jaar. Bij een bedrijf dat eventueel ook belang heeft bij emissies. Ik denk rood, maar laat mij graag verrassen. Heb zelf ook maar een halve positie, het maakt mij allemaal niet zo veel uit wat er gebeurd morgen.
Zellem
0
Er verschijnt ineens een income tax expense van 9.900k. Kan iemand dit verklaren? Zorgt weer voor een netto verlies.
1.088 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 23,780
Verschil -0,720 (-2,94%)
Hoog 24,160
Laag 23,540
Volume 191.650
Volume gemiddeld 245.664
Volume gisteren 211.210

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront