Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstsprong Shell valt tegen

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Warren Buff 28 oktober 2021 08:42
    Geweldig gedaan pensioenfondsen! De deelnemers zullen blij zijn. De pensioenindexering wordt opgeofferd door “woke” pensioenbestuurders die op totaal onrealistische wijze menen dat verkoop van Shell aandelen bijdraagt aan een beter milieu. Hoe (olie)dom kun je zijn! Doel wordt niet gehaald en een koersrendement van ruim 20% in nog geen zes weken gaat aan de pensionado voorbij. Weer géén indexatie. De pensioenbestuurder klopt zich op de borst en schreeuwt van de daken “kijk mij eens goed bezig zijn”. Lachen voor de hedge funds!
  2. forum rang 4 Charlemagne 28 oktober 2021 08:57
    gezien de langjarige koers van shell zal het ABP er wel met verlies uitstappen, jammer voor de pensionados.... activistische pensioenfondsen gaan zich met politiek bezighouden, net als de ECB en DNB, hoezo democratie, waar is die eigenlijk?, ik verwacht weinig indexeringen van pensioenen en per 2030 de eerste brieven de deur uit dat de pensioen helaas verlaagd moeten worden....tja, want........
  3. Sustainable 28 oktober 2021 09:13
    Een opsplitsing van RDS is een realistisch scenario. De veel lagere waardering van RDS tov haar peers trekt activistische aandeelhouders aan. De oorzaak is onvoldoende aandacht voor de aandeelhouders.

    Bijvoorbeeld heeft RDS aangegeven dat 20-30% van de rolling CFFO over de laatste 4 kwartalen terug vloeit naar aandeelhouders. Deze is significant gestegen, maar vertaalt zich niet in opvolging vanuit RDS in hoger dividend of extra terugkoop van aandelen.
    Sterker, RDS lijkt de neiging te hebben om aandelen terug te kopen als de koers hoog staat en om schulden te reduceren als de koers laag staat. De ultieme vorm van kapitaal vernietiging. Zo zijn ze in het verleden ook te lang door gegaan met het scripdividend, aandelen die later tegen een veel hogere koers teruggekocht moesten worden. RDS is verleerd om scherp aan de wind te zeilen.

    Misschien is een opsplitsing zo slecht nog niet.
  4. ash_az 28 oktober 2021 09:31
    quote:

    Charlemagne schreef op 28 oktober 2021 08:57:

    gezien de langjarige koers van shell zal het ABP er wel met verlies uitstappen, jammer voor de pensionados.... activistische pensioenfondsen gaan zich met politiek bezighouden, net als de ECB en DNB, hoezo democratie, waar is die eigenlijk?, ik verwacht weinig indexeringen van pensioenen en per 2030 de eerste brieven de deur uit dat de pensioen helaas verlaagd moeten worden....tja, want........
    Is natuurlijk bericht voor de buhne van ABP. Als ze echt willen verkopen ze vandaag nog hun 0,26% belang in Shell. Echter ze hebben zichzelf de tijd gegeven tot en met 2023 om te verkopen. Ze pakken de winst komende jaren nog lekker mee, wees niet ongerust.
  5. forum rang 4 Charlemagne 28 oktober 2021 09:31
    5 miljard afschrijven omdat ze de gasprijs via verkoop op termijncontracten verkeerd ingeschat hebben, geen hedge? - wie neemt dat soort risico's - daar werken toch allemaal bollebozen?? - niet dus..... Shell is de koning van het gas in de wereld, maar prijzen inschatten is kennelijk moeilijk, en ja het is makkelijk roepen vanaf de zijlijn, maar dat doe ik met voetbal ook, dus waarom hier niet?
  6. Warren Buffet Fan 28 oktober 2021 10:12
    "De operationele vrije kasstroom van Shell bedroeg 16,0 miljard euro."
    Op jaarbasis is dat 64 miljard, mist Shell dit vast weet te houden maar dat zou moeten lukken met de in Q4 gestegen olie en gas prijzen.

    Met 7.8 miljard aandelen bedraagt dat €8,21per aandeel. Dit aandeel zou zich dus in 2.5 jaar terug kunnen verdienen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,530 17 apr
+0,050 +0,15%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links