Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

vLK 2021

710 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
nestor
0
[quote alias=Inkopertje1971 id=13770980 date=202110281559]
[...]
Bang niet. Aangezien ik PostNL, Fugro en Shell ook in mijn portefueille heb kan ik wel een positieve uitschieter gebruiken :-)

Kan iemand mij zeggen hoe laat de cijfers morgen worden gepubliceerd ? Kon het (nog) niet vinden op diverse websites... Alvast bedankt !
Porscheknakker
1
quote:

nestor schreef op 28 oktober 2021 16:42:

[quote alias=Inkopertje1971 id=13770980 date=202110281559]
[...]
Bang niet. Aangezien ik PostNL, Fugro en Shell ook in mijn portefueille heb kan ik wel een positieve uitschieter gebruiken :-)

Kan iemand mij zeggen hoe laat de cijfers morgen worden gepubliceerd ? Kon het (nog) niet vinden op diverse websites... Alvast bedankt !
Volgens IEX- markt monitor:
08:00 Van Lanschot Kempen Q3-cijfers.

Ik heb wel vertrouwen in de cijfers. Dus heb ik de positie in VLK gehandhaafd,
Vandaag heb ik Shell nog met een klein beetje winst kunnen verkopen, Flow heb ik gelukkig gisteren voor 3/4 de deur uit gedaan en die koop ik misschien nog wel eens terug, zodra de beurs zou gaan crashen. Ook vandaag nog wat KPN gekocht omwille van het dividend van 0,136 euro per aandeel = 5%.
nestor
0
Dank je wel voor de info.. Ik heb ook niet verkocht en heb ook vertrouwen in de cijfers en dat deze op de beurs positief worden ontvangen.. We gaan het zien.. Ook ik nam vanmorgen een belang in KPN.. Koers mi te ver gedaald na de cijfers. Flow zat ik gelukkig niet meer in. Het was natuurlijk al wel bekend dat q3 zwak was geweest maar was toch wel verrast door de scherpe daling gister. Koers zal wel enigszins herstellen..
voda
0
PERSBERICHT: Van Lanschot Kempen: trading update derde kwartaal 2021
Amsterdam/'s-Hertogenbosch, 29 oktober 2021

-- Zeer sterk kwartaalresultaat, door sterk operationeel resultaat en
boekwinsten op verkopen uit de participatieportefeuille

-- Client assets naar EUR 125,2 miljard (eind juni 2021: EUR 121,0 miljard)
en AuM naar EUR 107,2 miljard (eind juni 2021: EUR 104,2 miljard)

-- Netto-instroom Private Clients EUR 0,6 miljard en netto-uitstroom
Wholesale & Institutional Clients EUR 2,1 miljard in Q3

-- Sterke kapitaalratio naar 20,0% (eind juni 2021: 21,9%)
Constant Korthout, Chief Financial & Risk Officer van Van Lanschot Kempen: 'We zijn trots op het resultaat in het derde kwartaal. De netto-instroom binnen Private Clients is aanhoudend goed. Het segment Wholesale & Institutional Clients toont een gemengder beeld, omdat de uitstroom door het vertrek van enkele institutionele klanten groter was dan de instroom.

Onze klanten willen in toenemende mate beleggen in minder liquide oplossingen. Dit blijkt uit de grote belangstelling voor de introductie van het Kempen European Private Equity Fund II. Dit kwartaal is ook de migratie van klanten van Hof Hoorneman Bankiers afgerond en zij hebben nu via ons platform toegang tot ons producten- en dienstenpakket.'

De client assets stijgen naar EUR 125,2 miljard (eind juni 2021: EUR 121,0 miljard) en de assets under management (AuM) stijgen naar EUR 107,2 miljard (eind juni 2021: EUR 104,2 miljard). Een groot deel van deze stijging betreft de AuM van Mercier Vanderlinden. In juli is de transactie waarmee we een 70%-belang in deze wealth manager (totaal AuM: EUR 3,8 miljard) hebben verkregen afgerond. De samenwerking verloopt voorspoedig. Mercier Vanderlinden is sinds de aankondiging van de transactie verder gegroeid.

Binnen Private Clients is de netto-instroom in het derde kwartaal weer hoog met EUR 0,6 miljard en hiermee komt de netto-instroom binnen dit segment dit jaar tot nu toe uit op EUR 3,0 miljard.

De netto-uitstroom binnen Wholesale & Institutional Clients bedraagt EUR 2,1 miljard in het derde kwartaal. Dit wordt vooral veroorzaakt door een, zoals eerder aangegeven, uitstroom binnen creditstrategieën en door het vertrek van een fiduciaire klant. Verder is er binnen de minder liquide beleggingsstrategieën goede instroom, dit past bij onze positie als niche-speler in deze markt.

Naast het sterke operationele bedrijfsresultaat hebben ook verkopen uit de participatieportefeuille een bijdrage geleverd aan de nettowinst. De verkopen van onze belangen in Fire Safety Holding en Quint Holding leverden ons respectievelijk boekwinsten van ruim EUR 10 miljoen en ongeveer EUR 5 miljoen op. Daarnaast droeg de verkoop van het niet-strategische belang in Holonite (Holowell BV) ongeveer EUR 2 miljoen bij aan de nettowinst.

Onze kapitaalpositie is sterk met een kapitaalratio van 20,0% (eind juni 2021: 21,9%). Deze ratio is inclusief de impact van de overname van Mercier Vanderlinden.

FINANCIËLE AGENDA

24 februari 2022 Publicatie jaarcijfers 2021

Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com

Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschotkempen.com

Over Van Lanschot Kempen

Als wealth manager is Van Lanschot Kempen actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

Disclaimer en voorbehoud inzake uitspraken die een verwachting bevatten

In dit persbericht kunnen verwachtingen over toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen zijn opgenomen. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op huidige inzichten, informatie en veronderstellingen van het management van Van Lanschot Kempen met betrekking tot bekende en onbekende risico's, ontwikkelingen en onzekerheden. Deze verwachtingen betreffen geen vaststaande feiten en zijn onderhevig aan dergelijke risico's, ontwikkelingen en onzekerheden die vanwege hun aard buiten de macht liggen van Van Lanschot Kempen en haar management.

Werkelijke resultaten, prestaties en omstandigheden kunnen aanzienlijk afwijken van deze verwachtingen als gevolg van risico's, ontwikkelingen en onzekerheden die verband houden met onder andere (a) batengroei, (b) kostenontwikkeling, (c) (macro)economisch klimaat, (d) politieke en marktontwikkelingen, (e) rentestanden en wisselkoersen, (f) gedragingen van klanten, concurrenten, investeerders en/of wederpartijen, (g) de implementatie van Van Lanschot Kempens strategie (h) handelingen van toezichthoudende, regelgevende en private instanties, (i) juridische en fiscale ontwikkelingen, (j) veranderingen in eigendomsverhoudingen die van invloed kunnen zijn op toekomstige beschikbaarheid van kapitaal, (k) veranderingen in kredietbeoordelingen en (l) evolutie en economische en maatschappelijke impact van de Covid-19 pandemie.

Van Lanschot Kempen benadrukt dat verwachtingen die in dit persbericht zijn opgenomen enkel van kracht zijn op de specifieke data waarop deze zijn geuit en Van Lanschot Kempen aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor of verplichting tot het herzien of bijwerken van enige verwachting naar aanleiding van nieuwe informatie of enige andere verandering.

Op in dit persbericht opgenomen financiële data heeft geen accountantscontrole plaatsgevonden, tenzij specifiek anders aangegeven.

Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

Onderdelen van dit persbericht bevatten informatie over Van Lanschot Kempen NV in de zin van artikel 7 lid 1 tot en met 4 van EU Verordening 596/2014.

Bijlage

-- Van Lanschot Kempen persbericht
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
Van Lanschot Kempen boekt zeer sterk resultaat
Verkopen doen bank goed.

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in het derde kwartaal naar eigen zeggen een zeer sterk resultaat geboekt door een sterk operationeel resultaat en boekwinsten op verkopen uit de participatieportefeuille. Dit maakte de bank vrijdagochtend voorbeurs bekend.

"We zijn trots op het resultaat in het derde kwartaal. De netto-instroom binnen Private Clients is aanhoudend goed. Het segment Wholesale & Institutional Clients toont een gemengder beeld, omdat de uitstroom door het vertrek van enkele institutionele klanten groter was dan de instroom", aldus CFO Constant Korthout in een toelichting.

De client assets stegen van 121 miljard eind juni naar 125,2 miljard eind september. Het beheerd vermogen steeg sinds juni met 3 miljard euro tot 107,2 miljard euro, mede door het belang van 70 procent in vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden. In juli werd de transactie van dit belang afgerond. "Sinds de transactie is Mercier Vanderlinden verder gegroeid", aldus de bank.

Binnen Private Clients bedroeg de instroom in het derde kwartaal 0,6 miljard euro, waardoor de netto-instroom binnen dit segment tot dusver dit jaar uitkwam op 3 miljard euro. Bij Wholesale & Institutional Clients was er juist een uitstroom van 2,1 miljard euro, vanwege de uitstroom binnen creditstrategieën en door het vertrek van een fiduciaire klant. "Verder is er binnen de minder liquide beleggingsstrategieën goede instroom, dit past bij onze positie als niche-speler in deze markt", aldus de bank.

Ook verkopen uit de participatieportefeuille leverde een bijdrage aan de nettowinst, die overigens niet werd gespecificeerd. De verkopen van de belangen in Fire Safety en Quint leverden respectievelijk boekwinsten van ruim 10 miljoen en ongeveer 5 miljoen euro op. Daarnaast droeg de verkoop van het niet-strategische belang in Holonite ongeveer 2 miljoen euro bij aan de nettowinst.

De kapitaalpositie noemde Van Lanschot Kempen sterk met een kapitaalratio van 20,0 procent, waar dit eind juni nog 21,9 procent was. De ratio is inclusief de impact van de overname van Mercier Vanderlinden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Porscheknakker
0
Prima cijfers, lijkt mij. Helaas kun je sterke VLK niet vergelijken met het technisch failliete KLM/AF.
Daarom VLK in het rood en KLM meer dan 5% winst.
nestor
0
Goed nieuws wordt tegenwoordig niet altijd beloond met een koersstijging . Zo ook helaas nu bij VLK.. Komt mi mede omdat vandaag de AEX een stapje terug doet. Denk dat de markt volgende week e.v. alsnog dit mooie aandeel wel zal oppakken.
Porscheknakker
0
Hopelijk gaat dat zo dan gebeuren.
Nu staat er een groot blok op 24,20 welke een stijging op dit moment moeilijk zal maken.
nestor
0
Ik zie deze ook staan. 10.000 stuks met slechts 2 orders... Gelukkig is het volume voorlopig wel een heel stuk hoger dan de afgelopen dagen en kleuren ABNA en ING ook weer groen..
Kruimeldief
0
nestor
0
DNFTT
0
quote:

nestor schreef op 29 oktober 2021 10:16:

Het lijkt erop, ik miste die vandaag eigenlijk ook, vind dat wel een gemis..
Het opmaken kost relatief veel en de details zijn morgen toch weer vergeten. Na deze update ga ik uit van €2,50 winst per aandeel en dat realiseren ze hopelijk met met 2 vingers in de neus.
Porscheknakker
0
quote:

nestor schreef op 29 oktober 2021 10:13:

Ik zie deze ook staan. 10.000 stuks met slechts 2 orders... Gelukkig is het volume voorlopig wel een heel stuk hoger dan de afgelopen dagen en kleuren ABNA en ING ook weer groen..
Nu al bijna 20.000 stuks op 24,20
Die grens mogen we iig vandaag niet passeren.
Over gemanipuleerd gedrag bij aandelen gesproken.
plusmin
0
In het bericht mis ik enig woord over hervatting van de kapitaal-teruggave zoals voor Covid gebruikelijk was, zoals in dec 2018/2019.

Iemand meer duiding hierover?
DNFTT
1
quote:

plusmin schreef op 29 oktober 2021 13:36:

In het bericht mis ik enig woord over hervatting van de kapitaal-teruggave zoals voor Covid gebruikelijk was, zoals in dec 2018/2019.

Iemand meer duiding hierover?
Het dividend zal op een hoog niveau blijven en de kapitaalteruggaven zijn wat minder vanzelfsprekend.

www.nvb.nl/themas/toezicht-financiële...

Op veel Europese banken zal Basel 4 impact hebben. Vooral Noordwest-Europese - waaronder Nederlandse – banken werken bijvoorbeeld vaak met interne modellen. Nederlandse banken hebben bovendien relatief veel laag-risico producten op de balansen staan, zoals hypotheken. De doorwerking van standaardbenaderingen betekent dat banken minder rekening mogen houden in een dergelijke situatie met het laag risicoprofiel van dergelijke producten, met hogere buffervereisten als gevolg. Nederlandse banken zullen met Basel 4 vanaf 2027 extra kapitaal moeten gaan aanhouden en verder werken aan het verstevigen van hun kapitalisering
Porscheknakker
0
Jammer dat deze goede cijfers niet beloond worden.
24,20 is de grote struikelblok en de verkopers zijn ongeduldig.
Zij steken hun geld liever in een failliete bende.
nestor
1
[quote alias=Porscheknakker Graat id=13774636 date=202110291645]
Jammer dat deze goede cijfers niet beloond worden.
24,20 is de grote struikelblok en de verkopers zijn ongeduldig.
Zij steken hun geld liever in een failliete bende.
#Porscheknakker Graat : 1 of meerder grote partijen manipuleren de koers. Op 24,20 ligt al de hele dag een order van 17 tot 20k aandelen. Dat is meer dan 25% van het dagelijks gemiddelde !!!!!! Duidelijk dus dat de koers niet omhoog mag. Het is ook jammer dat VLK in de update alleen maar de volumes benoemt en niet de winstcijfers. Als ze dat hadden gedaan was er wellicht meer animo voor het aandeel geweest. Ik blijf lekker zitten met mijn stukken en mocht de koers volgende week nog steeds blijven hangen dan ga ik zeker bijkopen want het dividend zal over dit jaar zeker gaan stijgen... Fijn weekend!
Porscheknakker
0
Nestor, bedankt voor uw bericht. Wanneer zou VLK de winstcijfers en de hoogte van het dividend uitbrengen? Volgens mij is VLK iig verplicht de winst- of verliescijfers kenbaar te maken.
DNFTT
0
quote:

nestor schreef op 29 oktober 2021 17:12:

#Porscheknakker Graat : 1 of meerder grote partijen manipuleren de koers. Op 24,20 ligt al de hele dag een order van 17 tot 20k aandelen. Dat is meer dan 25% van het dagelijks gemiddelde !!!!!! Duidelijk dus dat de koers niet omhoog mag. Het is ook jammer dat VLK in de update alleen maar de volumes benoemt en niet de winstcijfers. Als ze dat hadden gedaan was er wellicht meer animo voor het aandeel geweest. Ik blijf lekker zitten met mijn stukken en mocht de koers volgende week nog steeds blijven hangen dan ga ik zeker bijkopen want het dividend zal over dit jaar zeker gaan stijgen... Fijn weekend!
Wat een vreemde conclusie Nestor, er is een partij die niet voor minder dan €24,20 wil verkopen en dat is toch prima?
Als zij 20k in de ochtend bestens op de markt flikkeren dan halveert de waarde, had ik overigens ook niets op tegen gehad want dan was ik volgeladen het weekend in gegaan.
710 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 12:56
Koers 32,250
Verschil -0,150 (-0,46%)
Hoog 32,250
Laag 32,000
Volume 17.047
Volume gemiddeld 88.064
Volume gisteren 45.279

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront