Netflix « Terug naar discussie overzicht

Netflix is krankzinnig duur

56 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Netflix (NFLX)

NFLX heeft de afgelopen jaren op papier winst gemaakt. Op papier, omdat NFLX de kosten die ze maken voor alle prachtige series op haar balans zet, om daar vervolgens zeer traag op af te schrijven.

Zelfs op basis van die (wat ons betreft) niet reële winst, noteert het aandeel maar liefst 123 keer de voor 2018 verwachte winst.

Kijk je naar de cash flow, dan zie je dat NFLX vorig jaar in totaal $1,75 miljard verbrandde en dit jaar op weg is naar ver boven de $2 miljard.

Wij verwachten dat de koers van dit peperdure aandeel de komende tijd zeer fors zal dalen.

Extra belangrijk om te weten is dat NFLX' balans er dramatisch slecht uitziet.

NFLX' schulden zijn gestegen van ruim $5 miljard eind 2014 naar ruim $18 miljard op 30 september 2018.

Met als gevolg dat NFLX' rentekosten nu met gemiddeld 70% per jaar stijgen. In 2017 was NFLX al het hallucinante bedrag van $238 miljoen kwijt aan rentekosten. Dit jaar gaat dat richting minimaal $400 miljoen.

Alsof dat allemaal niet erg genoeg is, is NFLX voor nog eens $18 miljard aan toekomstige contractuele verplichtingen (nieuwe series) aangegaan, waar ze nog geen financiering voor hebben.

Als ze daarvoor al financiering vinden, dan zullen de rentekosten nog véél sneller oplopen.

Wij kunnen ons niet voorstellen dat NFLX als bedrijf kan overleven. Wat ons betreft is NFLX daarom kandidaat voor een 100% koersdaling.

Opties
Hebt u voldoende kennis van én ervaring met opties, dan kunt u er desgewenst voor kiezen om met opties op een koersdaling in te spelen. Zie hier de optietabellen van NFLX.

Uitbreiding bestaande positie
Als u medio augustus al een positie in NFLX hebt ingenomen dan kunt u er desgewenst voor kiezen om die positie uit te breiden. Bij uitbreiden van uw positie is het wel verstandig om (in ieder geval voor het bedrag waarmee u de positie uitbreidt) een stop-loss te hanteren.

Stop-loss
Als u extra zekerheid wilt inbouwen, dan kunt u $327,51 als (imaginaire) stop-loss aanhouden. Dus de short positie aanhouden zolang NFLX een slotkoers lager dan $327,51 noteert.

Korte termijn trade
De hierboven vermelde stop-loss ligt minder dan 1% boven de huidige koers. U kunt desgewenst ook speculeren op een korte termijn koersdaling richting $234.

Bij succes levert dat 28% koerswinst op, terwijl uw risico 1% is.

Vriendelijke groeten,

Jack Hoogland
Dimmu Borgir
0
Waw, die Jack is me wel een vriendelijke meneer zeg, zo bezorgd dat hij is om onze centjes. Netflix staat als bedrijf nog in zijn kinderschoenen en heeft nog heel veel markten te veroveren; bovendien zijn ze volop bezig met de uitbouw van een merchandising tak. Netflix zal niet vlug verdwijnen, tot spijt van wie het benijdt...
DeZwarteRidder
0
Winst loopt terug bij Netflix

Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreamingdienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.
Economieredactie 17-01-19, 23:50

Onder de streep hield Netflix een kwartaalwinst van 134 miljoen dollar over. Een kwartaal eerder ging het nog om 403 miljoen dollar en in het vierde kwartaal van 2017 bedroeg de nettowinst 186 miljoen dollar. Waarschijnlijk lukt het in het eerste kwartaal van dit jaar nog niet om weer op het oude niveau te komen. Netflix voorspelt voor deze periode een winst van 253 miljoen dollar.

Kenners vinden de cijfers tegenvallen en het aandeel Netflix ging vandaag in de zogeheten nabeurshandel in New York omlaag. Netflix groeit nog steeds erg hard, maar ook hier lijkt de rek er een beetje uit. Afgelopen kwartaal noteerde het bedrijf een omzetplus van 27 procent op 4,2 miljard dollar. Analisten vragen zich af of deze resultaten goed genoeg zijn om de aankomende concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Rivalen Disney en WarnerMedia hebben aangekondigd met hun eigen streamingdiensten te komen.
Dimmu Borgir
0
Oja Disney.... Dat net zij nu ook - weliswaar vijf jaar te laat- een eigen streamingsdienst opzetten duidt er op dat de toekomst streaming is en die van Netflix er dus rooskleurig uit ziet.
thejaguar
0
ik vrees voor aandeelhouders, zoals dimmi borgur, dat jack hoogland volkomen gelijk heeft. de schuldenberg loopt torenhoog op evenals de rentelasten en netflix heeft steeds meer moeite om nieuwe klanten te krijgen en moet zich steeds verder in de schulden steken om content te kopen. netflix zal misschien niet op korte termijn failliet gaan, maar op deze weg door gaan kan niet goed gaan. waarschijnlijk wordt het bedrijf een keer voor 30-40 miljard dollar overgenomen, inclusief 22 miljard schuld, maar beslist niet voor de huidige beurswaarde van bijna 160 miljard.
Dimmu Borgir
0
Lol "Netflix heeft steeds meer moeite om nieuwe klanten te vinden..." Een jaar na thejaguars post zijn er 31 miljoen abonnementen bijgekomen. Binnen twee weken nieuwe kwartaalresultaten en het zou heel goed kunnen dat er opnieuw 10 miljoen gebruikers bij komen. De kaap van 200 miljoen wordt dus dit jaar gehaald. In het voorbije jaar heeft Jack Hoogland een koersstijging van 150 dollar gemist en thejaguars waarschijnlijk ook.
[verwijderd]
0
quote:

JosAppel schreef op 11 januari 2019 15:40:

netflix verdwijnen op korte termijn, dat lijkt niet realistisch.
Ik ben het eens met Jos zijn mening. Netflix heeft tegenwoordig wel veel concurrentie, maar hun aantal kijkers blijft toenemen. Zelfs nadat Disney hun eigen streamingdienst was gestart, waarbij ze Starwars en Marvel fans hadden afgepakt. Netflix heeft met hun marketing eraan gewerkt dat ze nog een tijdje op de nummer 1 plaats staan.
Dimmu Borgir
0
Hopelijk heb je toen gekocht businessmen? Zat toen aan 475 ongeveer. Vandaag nieuw record van 630...
Dimmu Borgir
0
Hoe zou het nog zijn met Jack Hoogland die een hele forse koersdaling verwachtte? Zou hij doorhebben dat het aandeel ondertussen verdubbeld is? En dat Netflix inmiddels cash flow positive is?
Dividend Collector
0
www.lynx.nl/beurs/beurs-koersen/aande...

Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?
Door Justin Blekemolen | 21-01-2022
CM-Mienstock
0
Vrijdag heb ik op 388 dollar wat aandelen opgepikt. Netflix staat nu lager dan in juni 2018. Vrijdag was de slechtste dag voor Netflix sinds juli 2012. Kijkend naar hoe Netflix geprofiteerd heeft van corona en het feit dat het bedrijf nog steeds groeit maakt dat ik denk dat het bedrijf nu echt te goedkoop is. De koers is sinds de top bijna gehalveerd.
Daexter
1
quote:

Dividend Collector schreef op 23 januari 2022 12:19:

www.lynx.nl/beurs/beurs-koersen/aande...

Koers aandeel Netflix keldert na kwartaalcijfers: zijn de gouden tijden voorbij?
Door Justin Blekemolen | 21-01-2022
Goed dat je het deelt, zie er wel weinig van Justin zelf in staan, ik lees ook veel Amerikaanse reviews en deze lijkt toch grotendeels gekopieerd, maar daarmee niet onwaar. Het advies van iex is om te gillen. Eerst 5 jaar lang de boot missen en daarna trots vertellen dat je nu wel gelijk hebt gekregen......

Extreme groei zit er inderdaad niet meer in, ik houd er overigens ook rekening mee dat we terug kunnen vallen naar $ 250 maar binnen nu en pak 'm beet 7 jaar verwacht ik de $ 1000 in beeld te komen. De reden is simpel, de prijselasticiteit is behoorlijk groot en op dit moment is de penetratiegraad onder de 60 plussers nog relatief laag, maar dat gaat de komende jaren veranderen, jongeren kijken al netflix en blijven dat doen, eventueel afgewisseld met een disney abonnement of amazone.
Dividend Collector
0
quote:

CM-Mienstock schreef op 23 januari 2022 12:58:

Vrijdag heb ik op 388 dollar wat aandelen opgepikt. Netflix staat nu lager dan in juni 2018. Vrijdag was de slechtste dag voor Netflix sinds juli 2012. Kijkend naar hoe Netflix geprofiteerd heeft van corona en het feit dat het bedrijf nog steeds groeit maakt dat ik denk dat het bedrijf nu echt te goedkoop is. De koers is sinds de top bijna gehalveerd.
Timing blijft altijd lastig, daarom beter gespreid aankopen. Ik heb vandaag ook weer wat uitgebreid. De daling houdt vanzelf een keer op en we hebben de tijd het herstel af te wachten. De sterke bedrijven kopen, wanneer alles gedumpt wordt, was in maart 2020 ook een goede strategie achteraf gezien.
Daexter
0
Ik heb er zelf iets minder, maar denk er hetzelfde over:
CercleFinance.com) - US billionaire Bill Ackman has announced that he has acquired over 3.1 million Netflix stocks, a move that sent the streaming giant's hares up almost 8% on Wall Street on Thursday.

In a letter sent last night to investors in his Pershing Square Capital Management fund, Ackman said the stake makes his company one of the top 20 shareholders in Netflix.

The businessman explains that he began building his position last Friday, following the disappointing quarterly results unveiled by the entertainment group, which resulted in a stock market correction of nearly 22%.

Bill Ackman said that this was an opportunity to acquire shares at an 'attractive valuation', stressing that he had always admired Netflix, both as a consumer and as an investor.

He explains that his investment is similar to that in Universal Music Group, seeing two admirable business models in the streaming market.
Maup56
2
Wat denken jullie ??
Is het een gokje waard voor een kort ritje ?
Heb er 40 gekocht op 220 dollar vanavond
boer
1
quote:

Maup56 schreef op 20 april 2022 19:16:

Wat denken jullie ??
Is het een gokje waard voor een kort ritje ?
Heb er 40 gekocht op 220 dollar vanavond
Dat denk ik wel morgen weer op 240
56 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 22:00
Koers 613,610
Verschil -0,080 (-0,01%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 9.715
Volume gemiddeld 4.220.755
Volume gisteren 2.959.269

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront