Fastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Fastned geopend

2.242 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
florida_tower
0
quote:

Riding the Tiger schreef op 11 oktober 2021 12:16:

Dan heb ik jou dus gezien :)
Toen ik er stond was er ook een tweede auto aan het laden, dus dat moet iemand anders geweest zijn :)

Ik ben benieuwd of er morgen meer informatie naar buiten komt over de Franse en Duitse tenders en de plannen voor winkels bij de laadstations. Dat zou wat nieuwe fantasie in het aandeel kunnen brengen
Tonydwi
0
Fastned heeft in het derde kwartaal 37 procent meer omzet behaald. Dit is de verwachting van analist Marc Hesselink van ING.
Hij rekent op een omzet van 3,2 miljoen euro, tegenover 2,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van dit jaar. "Volgens het Google Covid Mobility Report is de mobiliteit in Nederland verder hersteld sinds het tweede kwartaal van 2021", aldus de analist. Hij verwacht ook meer mensen die voor hun vakantie de auto prefereren boven het vliegtuig.

Voor de laatste drie maanden van dit jaar mikt ING zelfs op een omzet van 4,9 miljoen euro.
Hesselink denkt dat Fastned goed op schema ligt om aan het einde van dit jaar 175 oplaadstations operatoneel te hebben. Eind september was de 164 al bereikt. In dit licht let de analist ook op uitspraken van Fastned over de grote aanbestedingen die in Duitsland en Frankrijk in het verschiet liggen.
Fastned opent dinsdag voorbeurs de boeken. ING heeft een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 60,00 euro. Maandag noteerde het aandeel vlak op 49,35 euro.
florida_tower
0
quote:

Tonydwi schreef op 11 oktober 2021 14:44:

[...]
Hij rekent op een omzet van 3,2 miljoen euro, tegenover 2,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van dit jaar.
[...]
Voor de laatste drie maanden van dit jaar mikt ING zelfs op een omzet van 4,9 miljoen euro.
[...]
Dat maakt 12,5 milj omzet in 2021, en een huidige koers van 65x de omzet. Een paar maanden geleden was dit nog 100x, dus het gaat de goede kant op
Bonus aanbieding
1
Kwartaal resultaat Fastned al bekend: sterk verbeterd en daardoor ´positief´ resultaat. De EBETC (Earnings Before Every Thinkable Cost) heeft zich sterk positief ontwikkeld. Groen gelovigen en andere domoren kopen daarom massaal het aandeel.
voda
0
Fastned ziet ruimte voor opening extra laadstations
Omzetverdubbeling in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in het derde kwartaal de omzet bijna zien verdubbelen en denkt dit jaar meer nieuwe laadstations te kunnen openen. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Nederlandse oplaadspecialist.

De omzet steeg op jaarbasis met 96 procent naar 3,2 miljoen euro. ING mikte vooraf ook op 3,2 miljoen euro. Het aantal actieve klanten steeg met 88 procent naar 88.830.

Voor de laatste drie maanden van dit jaar mikt ING zelfs op een omzet van 4,9 miljoen euro.

"Ik ben erg blij dat we onze omzet bijna hebben verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. En dat we langzaam terugkeren naar de pre-corona situatie: met bijna elke dag een nieuw record", zei CEO Michiel Langezaal in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Dankzij een kapitaalverhoging van 150 miljoen euro ziet de topman het bedrijf "echt versnellen".

De bezetting van het netwerk in het derde kwartaal was 7,9 procent tegenover 7,2 procent in dezelfde periode in het voorgaande jaar, "enerzijds omhoog gedreven door meer laadsessies en anderzijds naar beneden gedreven door de bouw van nieuwe stations en het uitbreiden van bestaande stations".

Nieuwe stations

Eind juli stond het aantal door Fastned verworven locaties op 321.

Afgelopen kwartaal opende Fastned 21 nieuwe stations. Daarmee kwam het totaal eind september uit op 164.

Fastned hield vast aan de doelstelling voor de bouw van ruim 45 laadstations in 2021, maar merkte ook op ruimte te zien om op 55 uit te komen, wat inhoudt dat het netwerk eind december op 186 stations kan uitkomen.

Daarentegen werd de doelstelling voor het aantal te installeren laders verlaagd van 200 naar 160. Momenteel staat de teller op 118. Daarmee zou het totaal aantal geïnstalleerde laders eind dit jaar uitkomen tussen de 750 en 800, waar aanvankelijk door Fastned nog op 800 werd gemikt.

Vooralsnog hebben de stijgende elektriciteitsprijzen niet veel impact op de marge van Fastned. Wel overweegt het bedrijf "een meer dynamische prijsstrategie".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Advies van ING over Fastned
Beurshuis ING
Aandeel Fastned
Datum 11 oktober 2021
Advies Houden
Koersdoel 60,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 11 oktober 2021 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Fastned (FAST; ISIN: NL0013654809) herhaald. Het advies van ING voor Fastned blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 60,00 EUR.

Op 14 april 2021 publiceerde Fastned kwartaalcijfers. Op 12 oktober 2021 publiceert Fastned cijfers over het derde kwartaal.
voda
0
Beursblik: geen grote verrassingen bij Fastned
ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in het derde kwartaal de omzet conform verwachting zien verdubbelen en kwam per saldo met weinig verrassingen op de proppen. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING dinsdag na de kwartaalupdate van de uitbater van laadstations.

Wel noemde Hesselink de onderliggende volumes wat zwak, maar dit werd gecompenseerd door meevallende prijzen. Ook bediende Fastned meer klanten dan ING had voorzien.

Verder voorziet Fastned meer nieuwe laadstations te openen dit jaar, maar minder laders te installeren dan aanvankelijk gedacht. Dit laatste roept wel wat vragen op, aldus Hesselink.

"Al met al een neutrale update", vatte de analist samen. Hij handhaaft het Houden advies op Fastned met een koersdoel van 60,00 euro.

Op een rood Damrak daalde Fastned dinsdag 1,9 procent naar 52,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Schokkend: een vlakke koers bij Fastned

In Amsterdam brokkelt Fastned
FAST
-2,06%
, specialist in laadpalen voor elektrische auto's, licht af na de kwartaalupdate. De omzet verdubbelde over het derde kwartaal bijna, tot 3,2 miljoen euro. Dit dankzij de sterke verkoop van elektrische auto's, al blijft corona (thuiswerken weet je wel) wegen op het wegverkeer en dus de vraag naar opladen.

Voor heel 2021 blijft de doelstelling 45 of meer stations te realiseren, 55 hoort tot de mogelijkheden. Maar de doelstelling voor het aantal nieuwe laders in de bestaande stations wordt wel getemperd tot 160, in plaats van 200. 'Dit als gevolg van een grotere focus op de bouw van nieuwe stations, vertragingen bij de leveringen van netaansluitingen en meer omvattend plan voor uitbreiding in Duitsland in het eerste kwartaal van 2022', klinkt het.

Een wat rustiger koersevolutie, het mag ook wel eens. Fastned heeft er sinds de beursintroductie in Amsterdam midden 2019 al een bewogen parcours op zitten (zie grafiek). Op de eerste beursdag vervijfvoudigde het aandeel tegenover de intekenprijs van 10 euro, mede door geklungel van Euronext. Daarna viel de koers terug, om even later mede door tot de verbeelding sprekende contracten met Tesla een comeback te maken.

Beleggers waarderen nu Fastned op zo'n 900 miljoen euro. Een waardering die op het ambitieuze groeipad gestoeld is, want over boekjaar 2020 dook Fastned op 6,9 miljoen euro omzet - waarvan 6,3 miljoen uit de laadpalen - netto 12,4 miljoen in het rood.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
Bijlage:
voda
0
Toename EV-verkoop zorgt voor megaomzet Fastned
Lars Krijgsman 18 uur geleden

Snellaadbedrijf Fastned heeft zijn omzet in het derde kwartaal van dit jaar tot enorme hoogte zien stijgen. De omzet steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met maar liefst 96 procent naar 3,2 miljoen euro. Volgens Fastned houdt de omzetstijging verband met de almaar toenemende verkoop van elektrische auto's.

© Aangeboden door AutoWeek
In de eerste drie kwartalen van vorig jaar bedroeg de omzet van Fastned, uitbater van snellaadstations in Europa, €1,6 miljoen. Fastned zag zijn omzet in de eerste drie kwartalen van dit jaar met maar liefst 96 procent toenemen tot €3,2 miljoen. Het feit dat er steeds meer elektrische auto's rondrijden die ook van verse stroom voorzien moeten worden, is als voornaamste oorzaak van de omzetstijging aan te wijzen. Ook zegt Fastned dat zijn groeiende laadnetwerk, dat daarmee uiteraard samenhangt, een rol heeft gespeeld. Cijferliefhebbers opgelet, Fastned biedt namelijk een interessant inkijkje in wat er zich achter de schermen heeft afgespeeld.

Fastned heeft de afgelopen drie kwartalen in totaal 5,5 GWh (gigawattuur) in elektrische auto's gepompt, een toename van 89 procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Het aantal actieve gebruikers van Fastned-stations is in de afgelopen negen maanden met 88 procent toegenomen tot 88.830 die met zijn allen goed zijn geweest voor 282.000 laadsessies. Dat waren er 66 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2020. Daarbij moet wel gezegd worden dat er in 2020 vanwege de maatregelen natuurlijk relatief weinig gereden werd.

Fastned heeft momenteel 164 laadstations in vijf landen. Dit jaar heeft het bedrijf in Nederland veertien stations geopend, al waren er elf daarvan voorheen MisterGreen-stations. In Duitsland zijn vier nieuwe locaties geopend, in België twee en in het Verenigd Koninkrijk één. Inmiddels is Fastned druk in de weer om ook in Frankrijk laadstations te openen. Frankrijk wordt dan het zesde land waarin het actief is. In heel 2021 wil Fastned in totaal minstens 45 nieuwe stations openen. Het bedrijf mikt er zelfs op dat het openen van 55 nieuwe stations haalbaar is.
voda
0
Niet alleen meer betalen bij de pomp: ‘Opladen elektrische auto duurder’
Autovisie 15 uur geleden

© Aangeboden door Autovisie
elektrische auto laden laadpaal opladen snelladen fastned© Aangeboden door Autovisie elektrische auto laden laadpaal opladen snelladen fastned

Met stijgende brandstofprijzen lijkt een hybride of elektrische auto een aantrekkelijke optie, toch ontkomen ook stekkeraars niet aan stijgende prijzen. Dat stelt snellaadbedrijf Fastned vandaag.

Het bedrijf heeft nog geen besluit genomen over een eventuele prijsstijging, maar zegt dat het “logisch is dat de stijgende stroomkosten worden doorberekend in de prijs van het laden van elektrische auto’s”.

Prijsaanpassingen oplaadpunten elektrische auto
Fastned, dat ruim 65.000 klanten heeft, houdt de prijs van de elektriciteit uit de laadpalen al ruim vier jaar op 59 eurocent per kilowattuur. Volgens de woordvoerder “kijkt het snellaadbedrijf momenteel naar eventuele prijsaanpassingen, maar zijn er nog geen keuzes gemaakt”. Het bedrijf doet overigens goede zaken. De omzet steeg met 95 procent in het derde kwartaal van 2021.

Voor openbare laadpalen ligt het ingewikkelder. De woordvoerder van energieleverancier Vattenfall legt uit dat de afgesproken prijzen voor stroom per regio verschillen. Provincies en gemeenten houden aanbestedingen, waarbij ze de tarieven afspreken. In sommige regio’s zijn die tarieven gedeeltelijk gebaseerd op de inkoopprijs van elektriciteit, maar in sommige andere regio’s is dat niet zo. Op dit moment vraagt Vattenfall bijvoorbeeld een hoger bedrag per kilowattuur in Amsterdam dan in Noord-Brabant.

Oliekartel geeft geen kik: Automobilist blijft bloeden aan de pomp

Thuis opladen
Of het thuis opladen van een elektrische auto duurder wordt, hangt af van de overeenkomst die iemand heeft met de energieleverancier. Wanneer die de prijzen verhoogt bij een variabel contract, dan wordt het laden van de elektrische auto vanzelfsprekend ook duurder.
Backfire
0
Tesla maakt tien Nederlandse Supercharger-locaties beschikbaar voor niet-Tesla's

Van Trackerfire:

Bij 250kWh (regelmatig snelladen wordt de prijs als volgt incl. en exclusief abo's):

Exclusief abo's:

Tesla 250*0,57 = € 142,50
Fastned 250*0,59 = € 147,50
Ionity 250*0,79 = € 179,50
Shell 250*0,35 = € 87,50 + € 0,35 per keer transactiekosten

Inclusief abo's:

Tesla 250*0,24 + 12,99 = € 72,99
Fastned 250*0,35 + 11,99 = € 99,49
Ionity 250*0,35 + 17,99 = € 105,49
Shell 250*0,35 = € 87,50 + € 0,35 per keer transactiekosten

0,24 bij tesla wordt fast druk (pun intended). Ook goedkoper dan de laadpaal in de straat.
voda
1
Beursblik: pilot Tesla geen goed nieuws voor Fastned
Impact in Nederland nog klein volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Het bericht dat Tesla een proef start om in Nederland ook autobezitters toe te laten tot zijn oplaadstations die geen Tesla rijden, is geen heel grote verrassing. Dit zegt analist Marc Hesselink van ING tegen ABM Financial News.

Wel meent hij dat de pilot een kleine tegenvaller is, omdat simpelweg elke auto die oplaadt bij Tesla dit niet zal doen bij Fastned. "Maar 10 stations [van Tesla] is in verhouding niets ten opzichte van alle locaties die Fastned in Nederland heeft."

Daaraan voegt analist Juri Zanieri van zakenbank Kempen toe dat al 30 procent van de klanten van Fastned een Tesla heeft. "Elektrische voertuigen laden waar en wanneer het nodig is", aldus de analist. Dat geldt ook voor koffietentjes; er zijn er veel, maar de meest lucratieve koffietentjes zitten op plekken waar veel mensen komen, zoals op treinstations.

Als Tesla de pilot ook doortrekt naar het buitenland, dan kan de impact volgens Hesselink van ING dan ook groter zijn, "aangezien het verhoudingsgewijs veel meer locaties zijn en omdat daar de locatie kaarten nog geschud moeten worden." Tesla wordt dan mogelijk een concurrent van Fastned bij het in handen krijgen van nieuwe locaties.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
florida_tower
0
Fysiek zijn de tesla-stations nog niet voorbereid op andere type autos. Je moet meestal dubbel parkeren om een een auto in te pluggen omdat de stekker-aansluiting niet op dezelfde plek zit als bij een tesla.

Maar dat dit slecht nieuws is voor fastned dat lijkt me duidelijk. Het wordt zo wel erg lastig om het netwerk uit te breiden naar de rest van europa.
florida_tower
0
quote:

Backfire schreef op 1 november 2021 21:33:

Tesla maakt tien Nederlandse Supercharger-locaties beschikbaar voor niet-Tesla's

Van Trackerfire:

Bij 250kWh (regelmatig snelladen wordt de prijs als volgt incl. en exclusief abo's):

Exclusief abo's:

Tesla 250*0,57 = € 142,50
Fastned 250*0,59 = € 147,50
Ionity 250*0,79 = € 179,50
Shell 250*0,35 = € 87,50 + € 0,35 per keer transactiekosten

Inclusief abo's:

Tesla 250*0,24 + 12,99 = € 72,99
Fastned 250*0,35 + 11,99 = € 99,49
Ionity 250*0,35 + 17,99 = € 105,49
Shell 250*0,35 = € 87,50 + € 0,35 per keer transactiekosten

0,24 bij tesla wordt fast druk (pun intended). Ook goedkoper dan de laadpaal in de straat.
Je vergelijking klopt niet helemaal. Shell rekent hogere kosten wanneer je niet de shell-laadpas gebruikt (maar je betaalt daar inderdaad geen abonnementskosten voor)
Bob de Bouwer 59
0
deze aktie van tesla geeft m.i. aan dat de voorzieningen voor EV verbeteren. Daardoor zal de bereikbaarheid en het imago alleen maar verder verbeteren. Dus dit is een goede marktontwikkeling waar ook Fastned van zal gaan profiteren.

Think Big
voda
0
07:29
*Berenberg verlaagt koersdoel Fastned van 91,00 naar 90,00 euro
07:29
*Berenberg handhaaft koopadvies op Fastned
voda
2
Beursblik: Berenberg zet koersdoel Fastned tikje lager
Handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor Fastned verlaagd van 91,00 naar 90,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Het aandeel heeft de afgelopen maanden weinig bewogen, terwijl beleggers wachten op een snelle en aanhoudende groei van het aantal snellaadstations voor elektrische auto's.

Volgens de analisten is het bedrijf met succes op stoom gebracht en loopt het voor op veel concurrenten, om meer laadstations te bouwen en kostenefficiënt mee te dingen in meer aanbestedingen.

Tegelijkertijd blijft de strategie om groot en schaalbaar snellaadstations te bouwen voorlopig een uitdaging om uit te voeren. Daarbij voorziet Berenberg een groter terugkerend verlies in 2021 en 2022, door vertraagde terugkeer van het verkeer van passagiersauto's bij de locaties van FastNed naar het niveau van voor de coronacrisis. De analisten zijn echter tevreden dat de operationele kosten onder controle blijven, terwijl er sneller nieuwe stations opengaan. Voor 2029 verwacht Berenberg 550 snellaadstations voor Fastned.

Het iets verlaagde koersdoel biedt nog altijd een opwaarts potentieel van 69 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Fury75
0
voda
0
Fastned opent vier oplaadstations in Frankrijk
Moeten er negen worden.

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft vandaag de eerste vier snellaadstations in Frankrijk geopend. Dit maakte de exploitant van snellaadstations dinsdag bekend.

Het is de bedoeling dat er in de komende weken nog vijf stations volgen op de belangrijkste wegen tussen Parijs en Lyon.

De ontwikkeling van de stations komt nadat Fastned een aanbesteding had gewonnen van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. Fastned voegt hiermee een zesde land toe aan het Europese netwerk van snellaadstations.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.242 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:39
Koers 24,000
Verschil +0,700 (+3,00%)
Hoog 24,400
Laag 22,900
Volume 28.043
Volume gemiddeld 16.520
Volume gisteren 45.971

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront