CFE « Terug naar discussie overzicht

Forum CFE geopend

156 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
aertj
0
DEME mag kabel trekken voor drijvend windpark in Frankrijk
Baggeraar DEME heeft een contract in de wacht gesleept in Frankrijk. Het zal er instaan voor de stroomkabels die een nieuw drijvend windpark moeten verbinden met het Franse stroomnet.

bron:hln.be
wouter1652
0
quote:

aertj schreef op 20 april 2021 09:29:

DEME mag kabel trekken voor drijvend windpark in Frankrijk
Baggeraar DEME heeft een contract in de wacht gesleept in Frankrijk. Het zal er instaan voor de stroomkabels die een nieuw drijvend windpark moeten verbinden met het Franse stroomnet.

bron:hln.be
Dank u wel Aertj, intussen is de koers nog laag ivm verleden maanden.
wouter1652
0
gevonden, mss gelinkt met Boskalis nieuws (suez kanaal en de algemeen vergardering)
[verwijderd]
0
ABN AMRO: 'DEME (CFE) goed geplaatst om nieuw Suez contract te winnen'
We komen nog even terug op de adviesverhoging van ABN AMRO Oddo BHF voor CFE CFEB7,41% . Het advies gaat dus van houden naar kopen en het koersdoel van 90 naar 100 euro. Analist Thijs Berkelder wijst erop dat de Suez Canal Authority (SCA) gisteren plannen aankondigde voor een verbreding en verdieping van het zuidelijk gedeelte van het Suezkanaal. President al-Sisi wil dat die werken binnen 24 maanden zijn afgerond. Bedoeling is uiteraard een nieuwe blokkering door een gestrand containerschip te vermijden.

Berkelder wijst erop dat DEME, de baggerdochter van CFE, goede relaties heeft met Egypte. In november won DEME nog zijn grootste contract ooit voor de Abu Qir haven in het land. 'Daarvoor wordt de mega cutter Spartacus gebruikt. De mega cutter is dus al in de regio.'

Slotslom: DEME is goed geplaatst om een deel van het nieuwe Suez project voor zich te winnen, redeneert Berkelder. Hij verhoogt zijn ebitda-prognoses voor 2021-2023 met ongeveer 11 à 12 procent.

Het rapport stuwt het aandeel CFE 5 procent hoger tot boven 90 euro.
boothram
0
deme heeft al een omzet ruim boven de beurskapitalisatie..; Met de te verwachten groei en het gevulde orderboek kunnen ze ook in de toekomst een mooie marge realiseren... De resultaten zijn nof effen negatief beïnvloed door covid. Maar de beurskoers kan de omzetgroei inhalen en voorbijsteken...Een aandeel om enkele jaren vast te houden, en stiekem hopen op die mangaanknollen: het bekomen van een concessie kan de koers doen exploderen...Verwacht dat niet binnen het kwartaal...maar dat za je dan ook niet de volgende kwartalen...en dan komt het altijd als een verrassing. Het is een groeiaandeel, en het hoge orderboek zal ook selectieve contractwerving mogelijk blijven maken...
voda
0
Advies van ING over CFE
Beurshuis ING
Aandeel CFE
Datum 01 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 110,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 1 september 2021 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor CFE (CFEB; ISIN: BE0003883031) herhaald. Het advies van ING voor CFE blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 110,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde CFE zijn jaarresultaten.
voda
0
07:30
*Berenberg verhoogt koersdoel CFE van 90,00 naar 100,00 euro
07:30
*Berenberg handhaaft Houden advies op CFE
voda
0
Beursblik: baggerindustrie heeft hogere prijzen nodig
Berenberg verhoogt koersdoelen Boskalis en CFE.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is terughoudend over de vooruitzichten voor baggeraars Boskalis en CFE voor de korte termijn. Dat blijkt donderdag uit een rapport van de zakenbank.

De baggerindustrie is aantrekkelijk, omdat nieuwe spelers er moeilijk voet aan de grond krijgen, terwijl er structurele groeitrends zijn. Na vijf jaar met matige vraag en veel concurrentie, kwamen er in de afgelopen maanden weer grote contracten op de markt. Ook de herstellende olieprijs is gunstig voor nieuwe contracten voor Boskalis, dat ook actief is in de offshore olie- en aardgaswinning.

Maar nieuwe projecten in de baggerindustrie hebben vaak een lange aanlooptijd en betere prijsniveaus zijn nodig om de marges doorslaggevend te verbeteren, menen de analisten van Berenberg.

Datzelfde geldt voor DEME, het grootste dochterbedrijf van CFE, net als Boskalis één van de vier dominante spelers in de wereldwijde baggerindustrie. CFE is ook leidend in het snelgroeiende segment van offshore windparken. Voorlopig is de winstgevendheid hier ook onzeker, door toenemende concurrentie en prijsdruk.

Berenberg ziet voor Boskalis weinig neerwaarts risico dankzij het grote orderboek, maar wacht op meer duidelijkheid voor de middellange termijn. Voor de tweede helft van het jaar wordt een omzetgroei van 15 procent voorzien, dankzij een groot baggerproject in de Filippijnen. De marge over dit jaar zou dan stijgen van 16 naar 16,7 procent.

Voor CFE voorziet Berenberg een omzetgroei van 11 procent in 2021, waardoor de jaaromzet net onder het niveau van 2019 blijft. De EBITDA-marge zou uitkomen op 12,5 procent.

Berenberg heeft een Houden advies voor beide aandelen, met een koersdoel van 30,00 euro voor Boskalis en 100,00 euro voor CFE. Daarmee liggen de koersdoelen respectievelijk 2 en 10 euro hoger dan voorheen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
boothram
0
Aan groei en contracten geen nood... Indien ze geen ernstige marge voorzien hoeven ze echt niet...Natuurlijk, stijgende kosten en noodzakelijke investeringen hebben invloed op de verwachte resultaten, maar ik meen dat de jaaromzet ook mag vertaald in kapitalisatie van die orde, ...En dan is het een sterk ondergewaardeerd groeiaandeel!.
De noodzaak aan kapitaal is misschien een probleem om die groei helemaal waar te maken. Maar met stabiele hoofdaandeelhouders mag dat geen probleem worden...bpi naar leaseinvest bv bv...
En natuurlijk de kasstroom laat al heel wat capex toe..Ik denk het zal nodig zijn, gezien het groeipotentieel wereldwijd..
boothram
0
cfe heeft op veel concurrenrten een grote voorsprong voor 'windfarm' schepen ... Eneti verzamellde 2,2 miljard $ en wil meer nieuwe schepen bouwen...
De windfarm busineess is misschien te groot aan het worden voor CFE...Ergens zullen ze moeten kiezen, multisectorieel investeren of ergens specialiseren..
Het wordt misschien tijd om hun kennis te exploiteren, en de 'wind' business te delen met groter investeerders: Met het reusachtige orderboek en de know-how kunnen ze deze business wellicht beter te gelde maken ... Of zorgen Ackermans en vinci voor wat meer financiele ruimte? Met een miljard dollar kunnen ze zelf ook nog een paar windfarm schepen bijkopen...Enieti iwas vroeger een tankers en bulkers bedrijf...(sorpio denk ik?).
CFE is een fantastisch bedrijf...maar zeker als er vergunningen komen voor de mangaanexploitatie op zee gaan ze moeten keuzes maken...en dat kan alle richtingen uit: kapitaalverhogiingen, afstand doen van delen of volledig busineesdeel verkopen..: :Leaseinvest kan nu ze geen sicaf meer zijn en met extensa aantrekkelijke diiivenden aanbieden misschien immopoo BPIi overnemen...
met een zeer mooie winst op de boekwaarde. Op termijn moet de beurskoers van CFE meegroeien en van hetzelfde niveau worden van de omzet, gezien op het zakencijfer een mooie ebitda van 14-16% staat... en dan gaat de beurswaarde naar 4 miljard... of 5 als Ackermans een tandje bijsteekt..
De tradittionele bouw- en baggeractiviteiten zijn dan niet zo sexy...maar dat is dan mischien wel een koopkans: CFE is in de eerste plaats een investeringsmaatscappij met kennis en ervaring...De 'equity value' is dan eerder laag, maar dat is zonder zakencijfer en potentieel gerekend.: relatief redelijk geraakt door covid, verwacht ik een fors herstel van lange duur... Overiens de mangaanknollen veroorzaken boekhodkundige verliezen.. maar ondertussen hebben ze gepatenteerd materiaal en ervaring...
boothram
0
hoeveel mangaan in volle productie??
ze zouden dus streven naa een exploitatie vanaf 2028 ..
36 ktpa Ni (battery grade), 31 ktpa Cu , 6 ktpa Co (battery grade), 1.3 Mtpa MnFeOx (60% Mn)

en daarna verdriedubbelen
1.3 Megaton waarvan 60% Mn... pakweg een megaton
nu laat ze daarop een eurocent winst maken per kg... dat is nog altijd 10 miljoen
tja, op het bovenhalen van het ijzer en de andere metalen doen ze het wellicht aan kostprijs...
Wat ze echt zouden maken als winst... natuurlijk, bljvend investeren, maar als dat geen eurocent per kilo maar bv. een euro...
nog zoiets; samen met mama ack hebben ze een belang van 32 megawatt in de investering via otarys.. (indirecte belangen). Men rekent daar een investeringskost van 2 miljoen per megawatt
Met de hidigen energiekost en certificaten wellicht heel endabel, en in de boeken niet eens de helft...
De koers wordt teveel bepaald door de 'boekhoudkunduge' equity value... maar voor ackermans van haaren is dat een investeringsvehikel: de winsten zijn uitgesteld...,Het orderboekje en de uitgestelde winsten zijn niet in de koers: aan die winst zou mn eerste bpi, green ofshore, de vietnamese havens aprt moeten evalueren: die dragen nauwelijks bij aan de ebitda... en bij een dergelijke groei zou men er nog een veelvoud van de ebitda moeten bijvoegen...
nu ja geduld is een mooie deugd, investeren niet??
voda
0
Advies van KBC Securities over CFE
Beurshuis KBC Securities
Aandeel CFE
Datum 11 oktober 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 98,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 11 oktober 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor CFE (CFEB; ISIN: BE0003883031) herhaald. Het advies van KBC Securities voor CFE blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 98,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde CFE zijn jaarresultaten.
boothram
0
Het zakencijfer en de ebitda marge verantwoord en op zich al een veel hogere koers, maar.. peanuts met de eventuele opbrengst uit de exploitatie van de "mangaanknollen " in de zcc zone

www.zonebourse.com/actualite-bourse/E... d
de regelgeving zou moeten klaar zijn in 2023... zoiets mag wel enkele jaren geanticipeerd worden als je weet wat daar te rapen ligt: gezien de extreem hoge concentratie aan metalen...energiebesparend Deme lijkt nu vooral bezig met mangaanknollen...maar er ligt veel veel meer voor het rapen. En, ja de nood aan zeldzame metalen zal wellicht mits extreme milieubescherming wel verder gaan.. Zeer grootschalig zal het wel niet zijn, ..Het rapen van de mangaanknollen is wellicht relatief veilg en de regelgeving zou al in 2023 klaar zijn...Eens de regels min-of -meer vastliggen kan de exploitatie voorberreid.. Deme zou dan bv. kunnen via hun filiaal fondsen op te halen: dan zullen we zien wat het waard is. Zoiets mag wel enkele jaren geanticipeerd worden, Ik denk dat deme weinig ruchtbaarheid wil, en et beste nieuws voor zichzelf houd...Ja, natuurlijk, dat ze er nu risicovol investeren... dat is een feit. Dat een positieve energie en milieubalans mogelijk en noodzakelijk is, dat zal dan eerst moeten aangetoond.. en daar is men mee bezig. Op die diepte moet men wellicht niet denken aan de exploitatie van de goudertsen bv. , al is de concentratie van goud extreem hoog......??... kan misschien zonder extractie in de koffers van de centrle banken of goudspeculanten??
boothram
0
wat is green offshore nu waard?? 8,44$/mw?? (80kw .nu.. ??x3)??
een pensioenfonds verkocht NET 25% van een windmolenpark aan 8,44$ per geïnstalleerde megawat. .green offshore g(rotendeels eigendom van ackermans van haaren en vooral CFE b)ezit proportioneel 80 megawat in de belgische windmolenparken. De doorverkochte windmolenparken daterrren uit 2017.
een gelijkardige waardering moeilijk gezien niet op dezelfde manier gefinancierd...maar green offshore zou dus een patrimonium hebben vano ng 80 mw((aandeel van green offshore) of 560 miljoen euro.Nu vraag ik me af wat dej aangekondigde verdriedubbeling van de capaciteit zal inhouden: voor de operators? nieuwe turbines met groter vermogen?? investeringen? quod cfe?
dit is een van die vele pareltjes op de bodem van de avh oceaan...
Mijn vermoeden: greenhouse zal een deel van die capacieit (meten)t verkopen en serieuze winst boeken Ik zou het naar de beurs brengen...Het ijzer smeden vooraleer het gaat smelten...
voda
0
CFE krijgt fanmail

Analist Olivier Vandewoude van KBC Securities verhoogt zijn advies voor CFE
CFEB
0,00%
van 'opbouwen' naar 'kopen' en laat het koersdoel stijgen van 98 naar 109 euro. Dat doet Vandewoude nadat baggerdochter DEME een Amerikaans miljardencontract heeft binnengehaald (zie post 7u28).

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ra...
Willy B.
0
Mooi nieuws, heb ze helaas enkele weken terug verkocht maar CFE blijft een mooie toekomst hebben
voda
0
CFE krikt outlook licht op

De aannemer CFE CFEB 0,00% , vooral bekend als eigenaar van baggeraar DEME, verhoogt in de update over het derde kwartaal de prognose voor heel 2021 licht. De omzet en het nettoresultaat zouden moeten terugkeren naar het pre-covidniveau, 2019 dus. Pro memorie: in 2019 draaide CFE 133 miljoen of 5,3 euro per aandeel nettowinst op 3,62 miljard euro omzet.

Dat is (nog iets) optimistischer dan deze zomer: toen sprak CFE van een omzet die het peil van 2019 zou benaderen, maar een nettowinst die onder het pre-covidpeil zou blijven.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/cf...
voda
0
Advies van Degroof Petercam over CFE
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel CFE
Datum 23 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 120,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 23 november 2021 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor CFE (CFEB; ISIN: BE0003883031) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor CFE blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 120,00 EUR.

Op 26 februari 2021 publiceerde CFE zijn jaarresultaten.
156 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:00
Koers 7,400
Verschil +0,060 (+0,82%)
Hoog 7,400
Laag 7,350
Volume 457
Volume gemiddeld 4.468
Volume gisteren 2.965

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront