Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forumkampioen Voda: “De enorme winst van een half miljoen is compleet weg”

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. silverwheaton 8 november 2021 15:41
    Eindeloos respect voor jouw steeds interessante bijdragen en openheid aan dit forum, Voda! Minder begrip voor jouw nog steeds riskante beleggingsstrategie! Tenzij je geld te over hebt natuurlijk!
    Nooit gedacht aan een evenwichtig en gespreide portefeuille, vraag ik me luidop af?
  2. forum rang 7 Dividend Collector 8 november 2021 16:13
    Mooi dat je hebt meegewerkt aan dit interview voda. Je stelt je daarin heel kwetsbaar op en dat is voor de gemiddelde belegger op dit forum best wel moeilijk. Over missers en verliezen hebben we het niet graag, maar over onze succesvolle trades en winsten des te meer. Terwijl juist in die missers en het leergeld dat is betaald de lessen zitten voor de toekomst.

    Hopelijk blijf je nog lang actief op het forum. Ik kijk dagelijks voor het werk even rond 7 uur of jij nog analistenadviezen of ander nieuws hebt geplaatst bij mijn favoriete aandelen! Ga zo door.
  3. forum rang 4 Chessplayer1992 8 november 2021 16:21
    Interessant statement. Ik begrijp het wel, maar ik vraag me wel af: ben je bekend met de strategie van 'focus beleggen'? Een veel gehanteerde definitie om risico te verlagen is spreiden. Maar focus investing heeft juist als uitgangspunt dat je risico verlaagt door in enkele bedrijven en sectoren te zitten en daar alles vanaf te weten... En daardoor kun je per definitie maar 4 tot 6 beleggingen hebben. Of minder.

    Keynes kennen we van het vak economie van de middelbare school, maar was een van de eersten die deze theorie omarmde. Maar buffett is ook niet de minste.

    Uitgangspunt is om in een paar bedrijven te investeren en daar alles van te weten. Dat, in combinatie met de overtuiging dat de markt niet efficiënt is en dus dat je meer weet dan de markt. En op basis van die theorie kun je behoorlijke rendementen halen, mits je je niet door emotie laat leiden met aan en verkopen natuurlijk. En gewoon je strategie volgen. En dus alles weten van die bedrijven en alles blijven volgen...
  4. Pavlov44 8 november 2021 18:30
    Deze man heeft de verliezen ondergaan die de meeste nieuwe beleggers van de afgelopen 10 jaar nog nooit hebben meegemaakt. Het is onvermijdelijk dat je als belegger op enig moment je portefeuille voor op z'n minst 60% in rook ziet opgaan. Vroeg of laat zal het bloed weer door de straten lopen. De meeste millenials, gen Zers en nieuwe papa-en-mama beleggers, die niet anders weten dan dat beleggen gratis en risicoloos winst maken betekent, staat dat allemaal nog te wachten. Goed bovenstaand verhaal van Voda in de oren knopen zou ik zeggen.
  5. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 8 november 2021 19:09
    Eerlijk verhaal, maar Voda is toch echt een gokker ben ik bang.

    “Over al mijn beleggingen sta ik dik in het rood.”

    De les zou eigenlijk moeten zijn: beperk je tot indexfondsen en pretendeer niet verstand te hebben van aandelen, tenzij je weet wat je doet. Denk dat 99% van de iex forumleden geen flauw idee hebben wat ze doen of in ieder geval te weinig kennis hebben om de markt te verslaan. Maar het is nu eenmaal leuker een aandeel te kopen dan een indexfonds. Ik heb zelf geen gok gen, maar vind aandelen gewoon leuker dan de markt volgen. Maar eigenlijk niet verstandig.
    Belofte aan mijzelf: deze week echt wat geld naar een indexfonds.

  6. forum rang 4 Louis Pasciuto 8 november 2021 19:43
    Misschien moet Voda toch wat meer focussen op zijn beleggingen dan op het dagelijks plaatsen van tientallen berichten, het merendeel van die berichten zie ik namelijk zelf ook al via mijn broker, IEX, FD of andere media. Nu lijkt het een beetje op een dwangneurose...
  7. spartapiet 8 november 2021 21:17
    [quote alias=punta cana id=13795899 date=202111082029]
    Voda,

    ik lees vaak je inhoudelijke bijdragen op het forum, respect dat je zoveel tijd steekt om het forum te informeren..

    Inhoudelijke bijdragen? Daar heb ik hem nog nooit op kunnen betrappen. Het zijn allemaal berichten die her en der van het internet worden gehaald en die we meestal allemaal al hebben gelezen.
  8. [verwijderd] 9 november 2021 07:33
    quote:

    HenkdeV schreef op 9 november 2021 07:27:

    Een belegger die zijn hand wel erg heeft overspeeld en daar nog jaren voor moet boeten. Wat dat betreft wel goed om het verhaal te lezen. Overigens valt met het beleggen in aandelen zeker wel te verdienen. Goed spreiden is daarbij een must. En natuurlijk ook wat geluk.
    Ik spreid me eigen gek, maar met BAM er tussen kom ik maar niet in het groen.
57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links