Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa 2021

57 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
JdeFL
0
Door stakingen van de vakbonden in de chemiesector liggen vandaag de fabrieken van Agfa-Gevaert in Mortsel en Lonza Biologics in Bornem stil. De christelijke en socialistische vakbonden eisen onder andere een loonsverhoging en aandacht voor de gezondheid van de medewerkers. “De chemie is een essentiële sector die ook tijdens de pandemie is blijven draaien”, zegt Levi Sollie, secretaris van de ABVV.
Vandaag om 10:20
De onderhandelingen in verband met de loon- en arbeidsvoorwaarden tussen de vakbonden en werkgevers in de chemiesector liggen al na drie vergaderingen stil. De vakbonden zijn niet tevreden omdat de sectorfederatie Essenscia voor dit jaar geen coronapremie wil toekennen aan werknemers.

Essenscia zelf zegt dat het te laat is voor zo’n premie. Sommige bedrijven zouden het volgens de koepel moeilijk hebben. “Bovendien hebben bedrijven die het wel goed hebben gedaan al een premie gegeven, of hebben ze voor 2021 al een loonopslag doorgevoerd”, zegt Koen Laenens, directeur sociaal beleid bij Essenscia.

Maar daar nemen de vakbonden geen genoegen mee. Naast de loonsverhoging vragen ze ook dat er een degelijke eindeloopbaanregeling komt en dat er aandacht wordt besteed aan gezondheidstoezicht.

“Nu de PFAS-affaire van 3M aan het licht is gekomen, zijn de Antwerpse bedrijven zich meer en meer bewust van de beroepsziekten die kunnen optreden in de sector. Daarom vragen we dat werknemers, ook wanneer ze met pensioen gaan, een bedrijfsarts kunnen blijven raadplegen. Nu worden ze gecontroleerd door de huisarts, maar die weet niet altijd voldoende over pathologieën in de chemie.”

Agfa-Gevaert en Lonza Biologics zijn dus niet operatief vandaag, “een volledige stillegging was niet mogelijk in havenbedrijven bijvoorbeeld omdat je de machines daar niet zomaar kan uitschakelen”, zegt Sollie. “In andere bedrijven wordt er door enkele afgevaardigden gestaakt, zij trekken mee naar Brussel om er actie te voeren.” De vakbonden gaan naar de Kunstberg omdat er een evenement van Essenscia over de uitdagingen in de sector plaatsvindt.

De komende dagen zal er ook op lokaal vlak vergaderd worden en bespreken de vakbonden welke verdere acties ze zullen voeren. (Gva)

Begint dat terug.....
voda
0
Vooruitblik Agfa: kosteninflatie staat centraal

Morgenvroeg publiceert beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert AGFB -1,71% kwartaalresultaten. Analist Guy Sips van KBC Securities rekent op een omzet van 435 miljoen euro, wat minder is dan in het tweede kwartaal (441 miljoen). 'Tot voor kort gingen alle divisies erop vooruit dankzij de heropening van de economie. Wij denken dat dat nu niet meer het geval zal zijn.'

Maar vooral de cijfers lager op de resultatenrekeningen zullen morgen aandacht krijgen. ‘Wij denken dat Agfa slechts gedeeltelijk de kosteninflatie kan compenseren met prijsverhogingen. Vooral de divisie offsetplaten is kwetsbaar’, zegt Sips. Bijgevolg denkt hij aan een bedrijfswinst (rebit) van slechts 7 miljoen euro.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ac...
voda
1
07:58
Agfa in lijn met verwachtingen | Prijsverhogingen werpen vruchten af
Het kwartaalrapport van Agfa-Gevaert AGFB 0,00% loopt binnen en beantwoordt grosso modo aan de analistenconsensus: de omzet herstelde tegenover het zwakke derde kwartaal van 2020 met 7 procent tot 439 miljoen, exact in lijn met de verwachting. Tegenover het tweede kwartaal van 2021 (441 miljoen) is er wel sequentieel een kleine daling.

De bedrijfswinst verbeterde van het nulpunt naar 6 miljoen euro. De meest positieve verrassing, vergeleken met de consensus, leverde Offset, de drukplatenafdeling die het hart van het 'afgeslankte' Agfa vormt na de verkoop van een belangrijk deel van de IT-tak. Die krikte de omzet 15 procent op naar 192 miljoen euro en drong het operationeel verlies terug van 12 naar een kleine 2 miljoen euro. Een signaal dat de forse prijsverhogingen die Offset doorvoerde om de grondstoffenfactuur te counteren effect sorteren.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/eu...
voda
0
'Trendbreukje in Agfa's pandemieherstel'

Het derde kwartaal was voor Agfa AGFB 4,30% beduidend moeilijker dan het tweede, vat Guy Sips de kwartaalresultaten bij de beeldvormingsgroep samen. Ze vormden een breuk in de hersteltrend na de pandemie, vindt de analist van KBC Securities.

De bedrijfswinst (rebit) viel op 6 miljoen euro lager uit dan de consensus en Sips's verwachting van 7 miljoen euro. Daar vreten de oprukkende materiaalkosten aan de winst. 'Een trend die een nog sterker effect kan hebben in de volgende kwartalen', aldus Sips. Maar - what's in a name - Agfa kan die toegenomen kosten 'offsetten' of compenseren met prijsverhogingen. 'Bovendien is het effect van van prijsverhogingen soms pas met uitstel voelbaar clausules in contracten met klanten', aldus Sips.

Sips behoudt zijn koersdoel van 4,4 euro bij een opbouwen-advies.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ar...
JdeFL
0
• Bij Agfa blijkt het herstel in het derde kwartaal iets moeilijker te zijn dan de doorbraak in het tweede
kwartaal. De omzet voldeed met 439 miljoen euro aan de verwachtingen, terwijl de bedrijfswinst (REBIT) op een povere 6 miljoen euro uitkwam. De prijsverhogingen hielden de inflatiedruk dus in evenwicht, zodat de brutomarge stabiel bleef op 26,8%. Op segmentniveau deden enkel de offset activiteiten het goed. Geen impact op 4,4 euro koersdoel en “Opbouwen”-advies (Bolero)
voda
0
Advies van Degroof Petercam over Agfa Gevaert
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel Agfa-Gevaert
Datum 09 november 2021
Advies Houden
Koersdoel 3,95 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 9 november 2021 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Agfa-Gevaert (AGFB; ISIN: BE0003755692) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor Agfa-Gevaert blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 3,95 EUR.

Op 9 november 2021 publiceerde Agfa-Gevaert kwartaalcijfers.
voda
1
Activist Röhrig koopt voor eerst in een jaar Agfa-aandelen bij

Het activistische investeringsfonds AOC van bestuurder en grootaandeelhouder Klaus Röhrig heeft opnieuw een pakket aandelen van de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert AGFB 1,53% gekocht. AOC verwierf 184.051 aandelen tegen gemiddeld 3,52 euro, goed voor een uitgave van bijna 650.000 euro. Dat leert een insidermelding aan de beurswaakhond FSMA.

Het is de eerste keer sinds november vorig jaar dat AOC Agfa-aandelen bijkoopt. Het fonds is met een belang van ruim 15 procent de grootste aandeelhouder van het Mortselse bedrijf.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
PERSBERICHT: Agfa-Gevaert: Vernietiging eigen aandelen -- gereglementeerde informatie
Mortsel, België -- 30 december 2021 -- 17:40 CET

Bekendmaking ingevolge artikel 15 van de Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt

Als gevolg van een beslissing van de Raad van Bestuur heeft de vennootschap, bij notariële akte van 28 december 2021, in totaal 2.288.302 eigen aandelen vernietigd. Deze beslissing werd genomen conform de machtiging verleend aan de Raad van Bestuur door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 mei 2020.

De nieuwe gegevens betreffende de aandelen en het kapitaal van de vennootschap zien er na deze transactie als volgt uit:

Oud aantal uitstaande aandelen: 162.795.008

Aantal geannuleerde aandelen: 2.288.302

Nieuw aantal uitstaande aandelen (noemer): 160.506.706

Kapitaal: 186.794.611,00 euro

Totaal aantal stemrechten: 160.506.706

Totaal aantal stemrechtverlenende effecten: 160.506.706

Totaal aantal aandelen zonder stemrechten: 0

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communication

T +32 (0) 3 444 71 24

E viviane.dictus@agfa.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=hqfbRyFxdRXum0OS6lpORodnGI42Zzp0UnzOlBIADggBnVKSY46EaGwDoKk1w0TXEartFmAbY3jj6pvOj2tpgF3E1vu0oCFCGLNGU6PjHsE=

Johan Jacobs

Corporate Press Relations Manager

T +32 (0)3/444 80 15

E johan.jacobs@agfa.comhttps://www.globenewswire.com/Tracker?data=zIlP4hZTIqpevlWNIjY2SJT2wwkouTa2LZiqwspKf44aNnrixac1kcaUi_KF4zZRlS3tXWWfqDmp6gRKbUy1eQdaNCEXSWXgjD0zxjAwwuY=

Bijlage

-- 20211230 Cancellation ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Agfa kondigt prijsverhogingen aan

Agfa-Gevaert AGFB 0,00% liet donderdagavond in twee opeenvolgende persberichten weten wereldwijd prijsverhogingen door te voeren voor zijn PCB-phototoolingproducten en zijn medische producten.

De prijzen van alle IdeaLINE-phototoolingfilms en chemie voor de productie van printed circuit boards (PCB's) en metaalstructurerende toepassingen gaan met dubbele cijfers naar omhoog. De prijsverhogingen zijn nodig door de fors hogere kosten van de productie (energie en arbeid), de grondstoffen en de logistiek, zegt Agfa. Het bedrijf heeft voortdurend verbeteringsmaatregelen gezocht om de kostenstijgingen te compenseren, maar omdat de inflatoire druk blijft aanhouden, ziet Agfa geen andere mogelijkheid dan een deel door te rekenen aan zijn klanten.

Ook de prijzen van medische producten (Agfa Radiology Solutions) stijgen. Voor medische films en apparatuur zullen de prijsstijgingen 5 tot 10 procent bedragen. Voor de andere producten gaan de prijzen met tweecijferige percentages naar omhoog.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/br...
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 15 oktober 2021 10:44:

Zelfde, maar vanuit Bolero, met wat extra cijfers:
• Voor de derde keer in minder dan 10 maanden verhoogt Agfa de prijzen voor zijn offsetdrukplaten en -chemicaliën, dit keer met meer dan 10%.....
Komen hierdoor meer in het nieuws dan door wat anders....
JdeFL
0
• De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgt voor extra problemen in de bevoorradingsketen over de hele wereld, vooral omdat Rusland heel wat grondstoffen aanlevert. De sancties tegen Rusland dreven onder meer de prijs van aluminium en zilver op, naast goud en andere metalen zoals palladium. KBCS schat dat elke stijging van de aluminiumprijs met 100 dollar een negatief effect van 10 miljoen euro op de bedrijfswinst van Agfa Gevaert zal hebben, met een vertraging van 9 tot 12 maanden. KBC verlaagt daarom het koersdoel van Agfa van 4,4 naar 4,0 euro, bij een onveranderd “Opbouwen”-advies. De groep maakt nu woensdag jaarcijfers bekend. (Bolero)
JdeFL
0
Agfa onderuit tijdens analistencall... (Tijd.be, de rest is betalend).
Laagste vandaag 2.92, ondertussen toch terug 3.10
Beetje gered door een uitstekende beursdag? Persoonlijk niet gedacht die nog ooit onder de 3 te zien. Dacht dat Klaus er toch behoorlijke stukken van bijgekocht had.
JdeFL
0
• In het vierde kwartaal van 2021 dikte de omzet van Agfa met 3,7% aan tot 484 miljoen euro, zo’n 10 miljoen euro meer dan verwacht. Dat is te danken aan Digital Print & Chemicals en Offset Solutions, waar prijsverhogingen om de kosteninflatie aan te pakken vruchten afwierpen. De brutowinstmarge daalde van 27,3% tot 26,5%. De bedrijfswinst (REBITDA) daalde van 28 naar 27 miljoen euro (5,5%marge), terwijl het nettoresultaat afklokte op 18 miljoen euro. Voor 2022 wordt omzetgroei verwacht in alle divisies, waar prijsverhogingen niet vreemd aan zullen zijn. De inflatiedruk zal naar verwachting immers niet afnemen. Geen impact op “Opbouwen”-advies en 4 euro koersdoel. (Bolero, vanochtend)
suskewiet
0
Het aandeel geeft koopsignalen
Het is te fel afgestraft en er komt een ommekeer
Kopen maar .
Pensioenlast is ook vermindert maar blijft een zwaar gegeven .
Succes
suskewiet
0
koersdoel de Kepler nog maar 2,20 .
Dit aandeel is toch nog niet afgeschreven .
Maar het staat momenteel in een heel slecht daglicht .
Moet toch 3 euro waard zijn ?
57 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:19
Koers 1,142
Verschil -0,030 (-2,56%)
Hoog 1,172
Laag 1,138
Volume 162.211
Volume gemiddeld 333.766
Volume gisteren 131.219

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront