Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht
Markt wacht op nieuwe macro-impulsen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag nog altijd stabiel in afwachting van met name de inkoopmanagersindices over oktober die vrijdag verschijnen.

"Met een stabiele euro in een afwachtende markt verschuift de aandacht even naar andere munteenheden als het Britse pond en de Turkse lira", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Van de Britten wordt op korte termijn al een renteverhoging verwacht, in dit geval met 15 basispunten en dat verklaart ook waarschijnlijk de recent stijging van het pond. De Turkse centrale bank lijkt ook dit keer weer voor een renteverlaging te kiezen en de vraag is dan of de euro door de 11 lira heen kan breken", aldus Erdmann.

In september verlaagde de centrale bank van Turkije de rente met 100 basispunten naar 18,0 procent.

Vanmiddag staan in de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen op de agenda, waarvoor een aantal van 300.000 wordt voorzien. Een week eerder ging het om 293.000 aanvragen, toen een meevaller.

Verder volgen in de Verenigde Staten nog de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over oktober, de leidende indicatoren over september en de bestaande woningverkopen over dezelfde maand.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1640 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8442 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,3782 dollar. De euro noteerde op 10,82 lira, een stijging met 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro stabiel
In optimistische markt.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag nog altijd rond de 1,1640 dollar en gaf daarmee blijk van stabiliteit en vertrouwen in een rustige markt.

"Je zou de stemming optimistisch kunnen noemen", aldus Stefan Koopman van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Er heerst een zekere risicobereidheid, zeker nu het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande op een gecontroleerde afhandeling van zaken lijkt af te stevenen aldus Koopman.

Koopman signaleerde vrijdag weinig beweging als gevolg van de verschillende inkoopmanagersindices, maar wel kort een kleine verzwakking in het Britse pond, nadat de Britse detailhandelsverkopen werden gepubliceerd en ook in september onverwacht daalden.

"Voor de komende week is het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van donderdag van belang en dan met name wat het beleidsorgaan eventueel zegt over de prijsontwikkelingen. Vrijdag volgt dan de eerste raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal en de ramingen daarvoor zijn al neerwaarts bijgesteld. De Federal Reserve van Atlanta bracht zelfs een groeiprognose van 0,5 procent op een annualized basis naar buiten", aldus Koopman.

De inkoopmanagersindices van de belangrijkste lidstaten van de eurozone en de muntunie zelf lieten in de voorlopige meting over oktober zonder uitzondering een verminderde activiteit zien, maar duidden nog wel altijd op groei. Japan draaide juist van krimp naar groei, terwijl de Britse economie het groeitempo over oktober zag toenemen.

Vanmiddag worden de inkoopmanagersindices van de Verenigde Staten gepubliceerd en neemt de voorzitter van de Fed Jerome Powell deel aan een paneldiscussie. De Fed komt in de week van 1 november ter vergadering voor het rentebesluit bijeen en in aanloop daarnaar zal het optreden van Powell één van de laatste zijn, die namens de Fed door een prominent wordt gegeven.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1635 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8423 Britse pond. Het Britse pond steeg vrijdag 0,1 procent en noteerde op 1,3811 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro wacht af
Rustige dinsdag in het verschiet in drukke week.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond 1,1610 dollar, nadat maandag het Duitse onderzoeksinstituut Ifo nog somberder over de Duitse economische ontwikkelingen voor dit jaar werd dan deze al was.

"Die visie zorgde voor eurozwakte", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Ondertussen bevindt de markt zich in een afwachtende sfeer", aldus de handelaar

De markt krijgt vooral in de tweede helft van de week alle gelegenheid te reageren op tal van cijfers én het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. "Wij verwachten dat deze week de oktoberbijeenkomst van de ECB van aanstaande donderdag de belangrijkste gebeurtenis voor de valutamarkten wordt. De recente 'dovish' uitlatingen hebben de marktverwachtingen getemperd. Elke aanwijzing dat binnen de Raad van Bestuur een groep 'haviken' aan het ontstaan is, zou de euro kunnen steunen. Opvallend is daarbij wel dat het gat tussen de ECB-inflatieprognoses van september en de werkelijkheid steeds groter wordt. Op de dag na de ECB-bijeenkomst verschijnen de voorlopige inflatiecijfers voor oktober en daar wordt opnieuw een stijging voor verwacht. Gezien de marktverwachtingen zal dit waarschijnlijk tot een scherpe rally van de euro leiden, zelfs als de toon van Lagarde donderdag neutraal blijkt", aldus Van der Meer.

Andere belangrijke gebeurtenissen worden volgens de handelaar de voorlopig inflatiecijfers van oktober voor de eurozone, die vrijdag verschijnen, en de Amerikaanse groei- en inflatiecijfers voor het derde kwartaal, die respectievelijk donderdag en vrijdag bekend worden gemaakt. "De combinatie van groei- en inflatiecijfers voor het derde kwartaal zou duidelijkheid moeten verschaffen over het ontstaan van stagflatie. Volgens ons is de huidige omgeving duidelijk inflatoir, maar ook vrij groeivriendelijk. We verwachten op beide fronten positieve verrassingen. Wat de marktprognoses betreft zien we ondanks de recente bewegingen nog steeds veel ruimte om renteverhogingen door de Fed naar voren te halen", aldus Van der Meer.

Voor vanmiddag gaat de aandacht uit naar de ontwikkeling van de Amerikaanse huizenprijzen in augustus, het consumentenvertrouwen over oktober, zoals gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board, en de nieuwe woningverkopen.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,1609 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8424 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,3781 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: markt laat ECB even voor wat het is
Milde toon van centrale bank niet geheel serieus genomen.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond 1,1650 dollar, waarmee de markt er blijk van geeft de aanhoudende mildheid van de Europese Centrale Bank, die donderdag met een rentebesluit naar buiten kwam, niet meer helemaal te delen.

"Met de huidige koers lijkt een nieuw evenwicht met de dollar te zijn gevonden", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Wij denken dat deze koers voorlopig rond dit niveau blijft, of er moeten voor de dollar positieve indicaties naar buiten komen. De twee macrocijfers van de eurozone van elf uur zorgden even voor kleine correctie van de euro, waarbij het er op lijkt dat de markt toch op meer had gerekend", aldus Van der Meer.

De handelaar van Ebury denkt dat de markt vrijdag vooral geïnteresseerd is in de kerninflatie in de Verenigde Staten. Daarna verschuift de aandacht wat Van der Meer betreft naar volgende week met in eerste instantie diverse definitieve inkoopmanagersindices voor de verschillende industrieën van de Verenigde Staten, de eurozone en het Verenigd Koninkrijk en met woensdag het rentebesluit van de Federal Reserve.

De Duitse economie liet over het derde kwartaal een groei van 1,8 procent op kwartaalbasis zien tegen een plus van 1,9 procent in het tweede kwartaal. Op jaarbasis was er een groei van 2,5 procent. Frankrijk zag de omvang van zijn economie in het derde kwartaal met 3,0 procent oplopen tegen een groei van 1,2 procent in het tweede kwartaal en een verwachting van 2,9 procent. De economie van de eurozone is volgens een voorlopige raming in het derde kwartaal met 2,2 procent op kwartaalbasis gegroeid, terwijl de prognose niet verder ging dan 2,0 procent.

De inflatie van de eurozone kwam over in oktober, zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen, uit op 2,1 procent op jaarbasis. De reguliere inflatie bedroeg in oktober 4,1 procent. In september was dit 3,4 procent en in augustus 3,0 procent.

In de Verenigde Staten volgen vanmiddag de persoonlijke inkomens en bestedingen over september met daarbij de voor de Federal Reserve belangrijke PCE-inflatieindicator. Daarnaast komen de inkoopmanagersindex van Chicago over oktober en het definitieve consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan over dezelfde maand naar buiten.

Voor de PCE kerninflatie wordt rekening gehouden met 3,7 procent tegen 3,6 procent in augustus.

De euro noteerde vrijdag 0,3 procent lager op 1,1650 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8459 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,2 procent en noteerde op 1,3772 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar in de lift in aanloop naar tapering Fed
Staatsobligaties eurozone in neerwaartse trend.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is aan het stijgen tegenover de euro en zal naar verwachting steun blijven vinden, in aanloop naar de rentevergadering van de Federal Reserve op woensdagavond. Dit stelt ING maandag.

De euro noteert maandag op 1,1575 dollar, terwijl de Europese munt vorige week donderdag nog boven 1,17 dollar noteerde.

De beweging op vrijdag was deels het gevolg van de geldstromen bij de maandafsluiting, maar viel ook samen met nieuws over een stijging van de arbeidskosten op kwartaalbasis in de Verenigde Staten, "wat zonder twijfel bepaalde kernbeleidsmakers bij de Federal Open Market Committee ongerust zal maken", aldus ING. "Dit verstevigt het argument voor een overtuigde aankondiging van tapering door de Fed aanstaande woensdag."

Een aankondiging van 'tapering' of afknijpen van de obligatie-opkopen door de Fed zal geen impact meer hebben op de financiële markten, nu de Fed de markten hierop heeft voorbereid "in homeopatische doseringen", zegt analist Birgit Henseler van DZ Bank. Ze denkt dat alleen zorgen over inflatie en een snelle renteverhoging tot een sterke marktreactie kunnen leiden, als Fed-voorzitter Jerome Powell die zorgen niet kalmeert.

De staatsobligaties in de eurozone herstellen iets van het verlies dat donderdag en vrijdag werd geleden na het rentebesluit van de ECB. De markt blijft gefocust op het vooruitzicht van krapper monetair beleid, stelde Rainer Gunterman van Commerzbank. Hij denkt dat het niet waarschijnlijk is dat de trend van oplopende rendementen zal worden gekeerd, in aanloop naar de belangrijke monetaire besluiten van de Fed en de Bank of England.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar kan nog verder omhoog

Door ABM Financial News op vrijdag 5 november 2021
Views: 413

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond de 1,1550 dollar en kan bij een positieve verrassing in het aanstaande banenrapport over oktober onder druk komen te staan.

"Als er meer banen bij blijken te zijn gekomen dan verwacht, zal dat in onze verwachting een impuls voor de dollar betekenen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Het gaat bij het rapport overigens over de banengroei en het gemiddeld uurloon", aldus Boele.

Voor de banengroei over oktober wordt een aantal van 450.000 verwacht. Het gemiddeld uurloon stijgt in de prognose met 0,4 procent ten opzichte van september.

Boele is verder ten aanzien van het verhogingsperspectief voor de Federal Reserve een stuk terughoudender dan de markt. "Het zal volgens ons nog een tijd duren voordat de Fed begint met het verhogen van de officiële rentetarieven. Wij denken dat dit begin 2023 het geval zal zijn. De markt verwacht echter al twee renteverhogingen van 25 basispunten voor het einde van 2022. De markt was ook wat teleurgesteld na de uitkomst van de laatste meeting van de Fed. De tweejaarsrente op Amerikaans staatspapier daalde iets, net als de Amerikaanse dollar. Desondanks heeft de dollar het deze week relatief goed gedaan", aldus Boele vrijdag.

De daling van het Britse pond lijkt volgens Boele mede verband te houden met de nodige speculatie in aanloop naar het rentebesluit van de Bank of England afgelopen donderdag. "Wij zelf hadden geen wijzigingen voorzien, maar kennelijk was de markt anders voorgesorteerd, waarmee na het besluit en het commentaar sterling terrein moest prijsgeven. Niettemin ziet de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk de noodzaak van een renteverhoging in de komende maanden in en dat kan dan december of januari worden. De rente noteert nu op 0,10 procent, de verhoging komt naar verwachting op 15 basispunten te liggen en dan zit het tarief op 0,25 procent en zit je weer op herkenbare niveaus, waarmee verhogingen nadien weer gewoon met 25 basispunten kunnen worden doorgevoerd", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO.

De industriële productie van Duitsland over september viel onverwacht terug met 1,1 procent, terwijl er juist een stijging op maandbasis was verwacht van 1,0 procent.

Van de eurozone kwamen de detailhandelsverkopen over september 0,3 procent lager uit, maar er was een stijging van 0,2 procent verwacht.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1538 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,8592 Britse pond. Het Britse pond noteerde vrijdag 0,6 procent en noteerde op 1,3428 dollar.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Euro op laagste peil in 16 maanden na Amerikaans jobrapport

De dollar is na de publicatie van het sterke Amerikaanse jobrapport licht gestegen. Daardoor daalde de euro even naar 1,1514 dollar, het laagste peil sinds juli vorig jaar. Het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt zal de Amerikaanse centrale bank sterken in haar overtuiging om de stimulus voor de economie te verminderen. De woensdag aangekondigde afbouw van de obligatieaankopen zal wellicht de langetermijnrente in de VS doen stijgen en dat ondersteunt de dollar.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Valuta: rustige week in verschiet
Markt zal vooral op inflatie blijven letten.

(ABM FN-Dow Jones) Het is vanochtend rustig op de valutamarkten en ook de rest van de week lijkt het niet erg druk te worden. Dit zegt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst in gesprek met ABM Financial News.

"De komende week staan er geen bijzondere events op de agenda, maar we gaan wel een interessante periode tegemoet", meent Derks. De Fed gaat beginnen met taperen en de Bank of England hield een renteverhoging nog even in de tas.

Een belangrijke kwestie is wat er met de inflatie gebeurt, aldus Derks.

"Van onze klanten horen we dat de prijzen voor komend jaar over een breed pallet toch echt substantieel hoger zijn en dat zij daar geen verandering in zien de komende tijd", aldus Derks, die daarbij ook wijst op de enorme spaartegoeden die er zijn en die de mensen schijnbaar in de zakken brandt. Kortom, Derks vreest voor een verder oplopende inflatie. "Een eerste, al is het maar kleine renteverhoging van de centrale banken, zou wel eens een broodnodig signaal kunnen zijn om de koopwoede en prijsstijgingen in te dammen."

De euro/dollar handelde maandag nipt lager op 1,1553.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro in zeer zijwaarts patroon
Amerikaanse inflatiedata in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond 1,1580 dollar na eerder op de dag nog wel even 1,16 dollar te hebben genoteerd, in afwachting van de Amerikaanse inflatiecijfers over oktober die vandaag en morgen verschijnen.

"Het beeld van de euro is vooral zijwaarts", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Iedereen kijkt nu uit naar de Amerikaanse inflatierapporten vandaag en vooral woensdag, als de consumentenprijzen over oktober worden gepubliceerd", aldus Van der Meer.

Er wordt volgens Ebury opnieuw een sterke stijging van zowel het headlinecijfer als het kerncijfer verwacht, maar denkt niet dat hier direct met beleidswijzigingen op zal worden gereageerd.

Iedereen kijkt nu uit naar het inflatierapport van woensdag. Er wordt opnieuw een sterke stijging van zowel het headlinecijfer als het kerncijfer verwacht. "We denken niet dat hier direct met beleidswijzigingen op zal worden gereageerd, maar de Fed kan deze cijfers niet eindeloos blijven negeren. Het is niet waarschijnlijk dat de voorzitter van de Federla Reserve Jerome Powell in zijn rede van vandaag er iets over zegt, daar de inhoud van zijn toespraak over heel andere zaken gaat dan het monetaire beleid en bovendien geen mogelijkheid tot het stellen van vragen kent", aldus de valutahandelaar van Ebury dinsdag.

De Duitse export daalde in september weliswaar in mindere mate dan in augustus op maandbasis, maar met een min van 0,7 procent viel de daling hoger uit dan de verwachte afname van 0,5 procent.

De Duitse ZEW-index over november steeg meer dan verwacht. De verwachtingsindex kwam over deze maand uit op 31,7 tegen 22,3 in oktober, terwijl de verwachting op een daling naar 20,0 lag.

Voor de Amerikaanse producentenprijzen komen naar verwachting op maandbasis 0,6 procent hoger uit tegen 0,5 procent in september op maandbasis. Zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen wordt een stijging op maandbasis verwacht van 0,5 procent tegen 0,2 procent een maand eerder.

Er is vandaag nog één andere spreker van formaat: de voorzitter van de Fed van Minneapolis Neel Kashkari.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent hoger op 1,1593 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8529 Britse pond. Het Britse pond steeg dinsdag 0,2 procent en noteerde op 1,3594 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: markt wacht op Amerikaanse inflatiedata
Risico's voor dollar aan de bovenkant.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag rond 1,1580 dollar in afwachting van de Amerikaanse inflatiedata over oktober.

"Wij denken dat bij een kleine afwijking aan de bovenkant ten opzichte van de prognose de dollar scherper reageert dan wanneer de inflatie minder hoog uitvalt dan verwacht", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Koopman schat in dat woensdag vrijwel alle aandacht uitgaat naar de Amerikaanse inflatiedata en de naar woensdag verplaatste steunaanvragen weinig tot geen impact zullen hebben. "De weekaantallen hebben inmiddels een niveau dat zich laat vergelijken met die van voor de uitbraak van de pandemie", aldus Koopman.

De verwachting voor de Amerikaanse inflatie ligt op jaarbasis op 5,9 procent tegen 5,4 procent in september.

Vanochtend vroeg meldde het Chinese statistiekbureau al een verdere stijging van de consumenten- en producentenprijzen in oktober.

De Duitse inflatie kwam over oktober definitief uit op 4,5 procent, gelijk aan de voorlopige indicaties. Het bevestigde de versnelling in het niveau van prijsstijgingen in Duitsland.

De Amerikanen maken vanmiddag, naast de consumentenprijzen, dus ook wekelijkse steunaanvragen en verder de wekelijkse olievoorraden bekend. Voor de steunaanvragen wordt een aantal van 265.000 verwacht, 4.000 minder dan een week eerder.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1581 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8554 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3536 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
11:37
Euro zakt onder 1,15 dollar
De euro zakt vandaag naar 1,1481 dollar en noteert daarmee voor het sinds juli 2020 onder de kaap van 1,15 dollar. De dollar wordt een aantrekkelijkere belegging door de opstoot van de Amerikaanse langetermijnrente. De Amerikaanse rente op tien jaar steeg gisteren met 6 basispunten naar 1,52 procent, als gevolg van een historisch hoge Amerikaanse inflatie.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/eu...
voda
0
Valuta: vrije val voor euro
Werk aan de winkel voor Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag rond 1,1470 dollar na de scherpe stijging van de Amerikaanse munt in antwoord op de duidelijk hoger dan verwachte inflatie van 6,2 procent over oktober.

"De markt heeft daarmee het signaal aan het adres van de Federal Reserve afgegeven, dat het nu echt de rente moet verhogen om de prijsstijgingen een halt toe te roepen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarmee ligt er bij voorzitter Jerome Powell een opdracht: of zijn beleid aanpassen of zijn toelichting bij handhaving van het beleid meer diepgang geven, ter geruststelling van de markt", aldus Van der Meer.

De handelaar van Ebury sluit niet uit de dollar na de recente stijging weer wat terugvalt, waarmee de euro weer in de buurt van de 1,1500 kan komen. Technisch is de munt nu duidelijk door deze steun heen gegaan, waarna het volgende steunpunt van 1,1430 euro in beeld komt. Mocht dat ook niet houden, volgt voor de Europese munt 1,1400 dollar.

Van der Meer voorziet voor vandaag weinig beweging, daar in de Verenigde Staten in verband met Veteranendag de banken gesloten zijn. Daarmee is de agenda voor vandaag in de VS leeg.

De Britse economie groeide in het derde kwartaal met 1,3 procent minder hard dan vooraf gedacht. De productie van de Britse industrie over september liet verder een onverwachte daling zien van 0,4 procent, terwijl er was gerekend op een plusje van 0,1 procent.

Spreker van belang voor de valutamarkt is vandaag bestuurslid van de Europese Centrale Bank Isabel Schnabel.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,1471 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8560 Britse pond. Het Britse pond noteerde donderdag eveneens onveranderd op 1,3409 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar blijft omhoog kijken
Rustige macro-agenda in het verschiet.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond 1,1440 dollar in een alerte markt, die naar verwachting vandaag verder geen al te grote impulsen ondervindt.

"De kansen voor de dollar liggen aan de bovenkant", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Als gevolg van de hoger dan verwachte inflatie in de Verenigde Staten in oktober stegen de rentes op Amerikaans staatspapier. Ook het verschil in rentes tussen de VS en de andere landen nam toe. Dat is de reden voor de stijging van de dollarkoers. De goudprijs is ondertussen ook omhoog, maar dat houdt verband met de opgelopen reële rente", aldus Boele.

ABN AMRO signaleert in de markt een vooruitlopend sentiment ten aanzien van het Amerikaanse rentebeleid. "Beleggers verwachten nu dat de Federal Reserve eerder overgaat tot het verhogen van de beleidsrente. De markt blijft ook rekening houden met de mogelijkheid dat de Fed meer dan twee keer met 25 basispunten de rente verhoogt in 2022. Er komt mogelijk een kentering als de inflatie weer afneemt. Wij gaan nog steeds uit van de eerste renteverhoging begin 2023. Wij handhaven onze ramingen voor euro/dollar, waarmee onze eindejaarsraming op 1,1500 dollar staat", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

Als het verschil tussen de lange rente in de eurozone en van de VS weer kleiner wordt, zou de euro weer wat kunnen herstellen. Tot dan lijkt de dollar het meeste opwaartse potentieel te hebben. Voor de euro zijn er wel enkele technische steunniveaus, maar een serieuze steun ligt er pas op 1,1240 en 1,1250 dollar", aldus Boele.

Boele is iets scherper gepositioneerd ten opzichte van het Britse rentebeleid. "We gaan er net als beleggers vanuit dat de Bank of England in december de rente verhoogt. Beleggers denken nu dat er in 2022 ook nog twee renteverhogingen volgen, terwijl wij ervan uitgaan dat de rente eenmaal met 25 basispunten verhoogd wordt in de eerste helft van 2022. Als onze visie uitkomt, verhoogt de bank de rente nog steeds ruim vóór de Fed en de ECB en dat zou het pond moeten steunen. Volgende week worden de inflatiecijfers van het VK gepubliceerd. Hogere cijfers maken een renteverhoging in december waarschijnlijk."

Volgende week is er volgens Boele ook aandacht voor de detailhandelsverkopen in de VS en het commentaar van bankiers van de Fed.

De industriële productie in de eurozone nam in september met 0,2 procent af ten opzichte van augustus, toen de productie op maandbasis nog met 1,7 procent daalde.

Voor vanmiddag is de macro-economische agenda alleen gevuld met het voorlopige Amerikaanse consumentenvertrouwen over november, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan en de uitstaande vacatures in september.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1439 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8542 Britse pond. Het Britse pond steeg vrijdag 0,2 procent en noteerde op 1,3391 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs zakt door dollar en verlaagde vraagprognose

De prijs van een vat Brent-olie zakt met 1,2 procent tot 81,87 dollar. Ook de Amerikaanse WTI-olie gaat lager, met 1,5 procent tot 80,37 dollar. Daarmee zijn de stijgingen van donderdag ongedaan gemaakt.

De daling heeft een dubbele oorzaak. Vooreerst blijft de dollar klimmen omdat de markten verwachten dat de Federal Reserve nu sneller de rente zal verhogen in een poging de inflatie in te tomen. De Amerikaanse inflatie steeg in oktober naar 6,2 procent.

Een tweede reden is dat de OPEC donderdag haar vraagverwachting voor het vierde kwartaal met 330.000 vaten per dag heeft verlaagd. Het economisch herstel van de coronapandemie ondervindt hinder van de hoge energieprijzen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/kb...
voda
0
Valuta: euro/dollar blijft onder 1,15
Zorgen over lockdowns drukken rente.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar blijft maandag onder 1,15, waar het muntpaar vorige week onder terechtkwam na het hoge Amerikaanse inflatiecijfer van meer dan 6 procent.

De euro stond maandag 0,1 procent hoger op 1,1454 dollar.

De dollar zakte maandag iets weg na de piek op vrijdag, na winstnemingen door beleggers. Analisten denken echter dat de greenback verder zal stijgen. Het muntpaar zou volgens technische analisten verder kunnen dalen tot 1,1350, waar pas de eerste echte steun zou liggen.

Het hoge inflatiecijfers uit Amerika van vorige week heeft de speculatie gevoed dat de Federal Reserve "mogelijk sneller en agressiever" zal moeten handelen, door de afbouw van de obligatie-opkopen te versneller en te kijken naar hogere rentes, stelde ING. "We zien geen duidelijke aanleiding voor een substantiële correctie in de dollar deze week."

Beleggers kijken deze week naar de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industriële productie, alsmede naar toespraken van Fed-bestuurders.

Staatsleningen in de eurozone staan maandag lager op hernieuwde risico's voor economische groei van lockdowns door de heropleving van het coronavirus, zeggen analisten van Commerzbank.

De inflatie zal volgens voorzitter Christine Lagarde volgend jaar matigen, maar het zal wel langer duren dan aanvankelijk verwacht voor die gaat dalen. Zij herhaalde maandag in een toespraak verder de voorwaarden die de ECB eerder al noemde voor een verhoging van de rente.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar maakt nog een sprong
Lange rente in Verenigde Staten omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag flink lager ten opzichte van de dollar, nadat de Amerikaanse munt onder invloed van de oplopende lange rente in de Verenigde Staten maandagmiddag met een verder opmars begon die de euro gisterenavond al onder de 1,1400 dollar liet zakken.

"De verdere stijging van de dollar begon bij de stijging van de lange rente van de VS", zei ook valutahandelaar Stephane van der Meer dinsdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er op dat de rentemarkt de Federal Reserve duidelijk maakt dat het inprijst dat de de bank de rente op korte termijn verhoogt", aldus de handelaar van Ebury.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdagochtend inmiddels rond de 1,60.

Technisch ligt de eerstvolgende steun voor de euro nu op 1,1300 dollar, aldus Van der Meer dinsdag.

De sprekersagenda van dinsdag bevat de voorzitter van de Minneapolis Neel Kashkari, van Atlanta Raphael Bostic, van Kansas City Esther George, van Richmond Thomas Barkin en van San Francisco Mary Daly.

Barkin uitte zich maandag nog redelijk terughoudend ten aanzien van de relatieve noodzaak voor een renteverhoging door aan te geven eerst de komende tijd meer macro-economische data af te willen wachten.

Verder treedt, net als maandag, de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde aan voor twee optredens.

De inflatie zal volgend jaar matigen, maar het zal langer duren dan eerder voorzien voordat deze zal dalen en de kans op een renteverhoging in 2022 is dan ook klein, zei Lagarde maandag voor het Europese Parlement, wijzend op de drie voorwaarden die de ECB hanteert voor een renteverhoging. "Als de energieprijzen blijven stijgen of de verstoringen in de aanvoerketen aanhouden, zal de inflatie langer hoog blijven dan we momenteel voorzien", waarschuwde Lagarde.

Macro-economisch ligt dinsdag wat Van der Meer betreft het zwaartepunt bij de Amerikaanse importprijzen en detailhandelsverkopen over oktober.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1359 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent lager op 0,8441 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,3 procent en noteerde op 1,3458 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
jowi
0
De ECB heeft goed haar best gedaan.
Een aantal jaren geleden was een euro $ 1, 60 nu ca $ 1,14 een devaluatie van circa 28% t.o.v. de dollar.
objectief
0
quote:

jowi schreef op 16 november 2021 12:01:

De ECB heeft goed haar best gedaan.
Een aantal jaren geleden was een euro $ 1, 60 nu ca $ 1,14 een devaluatie van circa 28% t.o.v. de dollar.

Ja, slimme zet. Een lagere valutakoers maakt de handel gemakkelijker. En Nederland is nu eenmaal een handelsland.
voda
0
22 minuten geleden
De neergang van de euro zet onverminderd voort in vergelijking met de dollar naar een stand van $1,13. De aanscherping van de coronamaatregelen in veel EU-landen en het verbeterde economische klimaat in de VS spelen daar een grote rol bij.

www.telegraaf.nl/financieel/117914955...
2.460 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 119 120 121 122 123 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront