Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Als Nederlander mis ik je nu al, Shell, als aandeelhouder ben ik blij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Krentenmenten 15 november 2021 20:49
    Het is schering en inslag,….. dat rechters en pensioenbobo’s op de stoel zijn gaan zitten van beleidsmakers van wetten en regels……. Hun eigen denkbeelden zien zij nog als enige juiste waarheid……..…

    Shell heeft groot gelijk dat het formeel vertrekt, half agrarisch Nederland zal dat ook gedaan hebben, als ze de ondergrond konden meenemen…..



  2. forum rang 6 Ronald Engels 15 november 2021 20:54
    quote:

    drooglegging schreef op 15 november 2021 12:27:

    De koninklijke is er HE-LE-MAAL klaar mee met dat doorgedrukte activisme en die eindeloze milieu lobby, het wordt een Engelse BV(PLC)

    Reken maar dat er binnen in The Boardroom is gevloekt en gescholden op van alles en nog wat: "We gaan hier zo snel mogelijk weg als kan, Weg uit de EU, ik ga deze klus zelf afronden, de premier is niets meer dan een trekpop in dit land"

    De enorme geldstromen gaan opdrogen in ons landje, The City is er maar wat blij mee.

    De volgende in rij die dit land mogen verlaten zijn de NL grootbanken met ING voorop, gewoon uitvlaggen dus, de aandeelhouders zullen het juichend aanmoedigen.
    =============================

    drooglegging,

    Denk ook aan OCI naar UAE, Aegon naar USA en SBM-Offshore naar Singapore???

    M.v.g. Ronald
  3. Sustainable 16 november 2021 06:37
    quote:

    Mirkie schreef op 15 november 2021 17:04:

    Mooi dat ze vertrekken! Het is zeer aannemelijk dat Shell nu zijn volledige organisatie aan het herindelen is nu de EU, drie dagen geleden, heeft ingestemd met de "Disclosure of income tax information by certain undertakings and branches ***II". Dit is naast het niet afschaffen van de dividendbelasting niet in het belang van Shell.

    Maar goed, waar moet ik mij eigenlijk druk om maken. Want wat verliezen we eigenlijk? Milieuwinst levert het niet op, het tankstation op de hoek blijft bestaan. Misschien verliezen we een keer 1000 banen? Zonde van de loonbelasting van die toppers maar verder betaalde Shell al geen belasting in Nederland dus zoveel verliezen we ook niet.

    Als MKB'er draag ik zelfs meer Vennootschapsbelasting af dan Shell in de afgelopen jaren heeft gedaan!!! Maar goed, we werken en betalen belasting om de grote jongens hier te houden...

    Moreel gezien is het maar beter dat deze bedrijven vertrekken.
    Deze kruideniersmentaliteit is precies wat er mis is in Nederland. Maar als MKB-er trekt u wel erg grote schoenen aan nadat uw collega MKB bedrijven hun hand hebben opgehouden om 60-80 miljard steun te ontvangen. De Engelsen hebben daar een mooi gezegde voor: Privatizing Profits and Socializing Losses!

    Het belang van Shell is zeer groot voor Nederland maar dat zullen kruideniers nooit gaan begrijpen.

    www.ad.nl/economie/waarom-we-onze-gro...
  4. forum rang 5 Stork 49 16 november 2021 08:52
    quote:

    Pat71 schreef op 15 november 2021 17:29:

    Jonas. Volgens mij vroeg ik jouw iets. Jij schijnt alles heel goed te weten, dus hoopte ik van je genie te mogen te profiteren.

    Het heeft weinig zin jouw iets te adviseren aangezien je het dan vast beter weet. Mijn tip is minder tijd stoppen in forum tijd en meer in research dan vind je ook aandelen of ETF die en duurzaam zijn en beter presteren ivm Shell. Succes.
    vroeg ik jou iets
  5. fymanth 16 november 2021 09:08
    Dit is nu de reden waarom er (hyper)inflatie gaat komen. Hoera voor de aandeelhouders!! Geen dividend belasting...... Jeetje wat belangrijk...... LOL....... Gevolg...... Overheid minder inkomsten. Alsof aandeelhouders geen baat hebben bij een gezonde overheid....... ECB gaat overheden weer steunen en weer geld bijdraaien...... Burgers de klos. Leve het kapitalisme!!! Leve Shell!!! Leve Apple. Waarom vestigt Shell zich niet daarnaast!!
  6. forum rang 9 josti5 16 november 2021 09:34
    quote:

    Back schreef op 15 november 2021 17:56:

    [...]

    Als je het zo stelt komt spontaan volgende vraag bij mij op: 'Als nationalisme en hebzucht belangrijker zijn dan het voortbestaan van de mensheid en als nationalisme en hebzucht tevens de redenen zijn van de vernietiging van de mensheid, zou het dan kunnen dat we een totaal verkeerde manier van denken hebben aangeleerd?'
    Een prettige avond en een gezellige voortgang van de 21ste eeuw toegewenst
    Einde quote.

    Je vergeet, dat hebzucht de basis is van het (voort)bestaan van de mensheid.

    Hebzucht in die zin: eten en drinken om te overleven.
    Dat gaat sowieso ten koste van ander leven.
    Da's hebzucht pur-sang.

    Met veel te veel mensen en het dogma van de nieuwe hoofdgod met de naam 'Economische Groei', met hoofdcommandanten 'procent' en 'inflatie', is de mensheid druk bezig, de wereld en daarmee zichzelf naar de knoppen te helpen.

    Prachtig dat je denkt, in dat proces nog verandering te kunnen brengen - Moeder Natuur denkt daar anders over, en heeft haar besluiten al genomen, die inmiddels door haar legers (bij voorbeeld covid 19) steeds zichtbaarder en voelbaarder worden uitgevoerd.

    De mensheid is met haar zogenaamde 'vooruitgang' een doodlopende weg ingeslagen, zonder mogelijkheid op terugkeer.

    Wat dat nationalisme betreft: da's, op een enkele uitzondering na, minder dodelijk dan het globalisme.
  7. forum rang 9 josti5 16 november 2021 09:41
    quote:

    Krentenmenten schreef op 15 november 2021 20:49:

    Het is schering en inslag,….. dat rechters en pensioenbobo’s op de stoel zijn gaan zitten van beleidsmakers van wetten en regels……. Hun eigen denkbeelden zien zij nog als enige juiste waarheid……..…

    Shell heeft groot gelijk dat het formeel vertrekt, half agrarisch Nederland zal dat ook gedaan hebben, als ze de ondergrond konden meenemen…..

    Einde quote.

    Hoeveel agrariërs zijn er al niet vertrokken: in de jaren 50 al naar Canada en Australië, later naar Afrika (sperzieboontjes uit Kenya), Oost-Europa?

    En het zal in rap tempo nog veel erger worden, door die klimaathysterie en de daaraan vastgeplakte krankzinnige milieumaatregelen.

    En koe is, behalve langs de snelweg (lekker gezond, die melk), in dit land al nauwelijks meer te zien. Die laatste koeien zullen óók snel verdwijnen, opgeslokt als het land naast de snelweg wordt door bedrijventerreinen.
  8. forum rang 9 josti5 16 november 2021 09:54
    Na de Brexit zou het hele in Engeland gevestigde bedrijfsleven uit dat land vertrekken, en zich in die prachtige EU gaan vestigen.
    Maaarrr... het omgekeerde gebeurt, en niet de minsten vertrekken juist vanuit die geweldige EU naar Engeland...

    Die dividendbelasting is natuurlijk de vlag, die de werkelijke lading dekt.

    Er is imo veel meer aan de hand - dat zal de komende jaren steeds duidelijker worden.

    Een hoopgevend proces, imo.

    Zeker niet fijn voor socialist Rutte's Nederland.

    Het vasthouden aan 'politiek correct', om op korte termijn te kunnen blijven regeren, heeft op langere termijn enorme nadelige gevolgen, waarvan het vertrek van RelX, Unilever en de Koninklijke zichtbare effecten zijn.

    Deze bedrijven zouden zich wel eens kunnen gaan ontpoppen als de PVV-ers en de FvD-ers van het bedrijfsleven: de dwang vanuit Brussel en Den Haag inmiddels spuugzat zijnde.

    Aan deze stap is ongetwijfeld een diepgaande analyse over de politieke situatie in de EU en een diepgaand onderzoek naar de nieuwe vestigingsplaats vooraf gegaan.

    Waarbij Rutte c.s. hen de vlag hebben geschonken, die de werkelijke lading dekt...

    'Conspiracygedachten'?

    We gaan het zien en beleven...

  9. forum rang 9 josti5 16 november 2021 10:04
    quote:

    Jestbread schreef op 16 november 2021 09:54:

    Krokodillentranen over het aantal koeien in Nederland, het moet niet gekker worden. Vooralsnog zijn het er 3.7 miljoen, waarvan zo'n 1,5 miljoen melk- en kalfkoeien (Bron: CBS). Maar ook hierin zien we de teloorgang van Nederland, in het aantal koeien.
    Einde quote.

    Krokodillentranen?

    Aan mij ligt het niet hoor, dat boeren massaal stoppen of naar elders vertrekken, Nederland daarmee voor haar voedselvoorziening steeds afhankelijker makend van een buitenland, dat, zeker in tijden van nood, als altijd éérst aan zichzelf denkt, en het buitenland topprijzen zal berekenen.

    Dán is het pas tijd voor politieke krokodillentranen, die ongetwijfeld rijkelijk zullen vloeien.

    Kijk maar eens, wat de gasprijs al doet, nu Nederland zo nodig van het gas af moet en tegelijkertijd haar kolencentrales sluit, nu Duitsland haar kerncentrales sluit en aan het gas gaat...

    Binnenkort verkrijgbaar bij Appie: een bloemkool voor een tientje, een brood voor 15 euro...
  10. MartijnN1932 16 november 2021 13:04
    quote:

    Jestbread schreef op 16 november 2021 10:42:

    Je weet dat Nederland de 2e(!!!) exporteur van voedsel is van de hele wereld he. Dat ligt vast weer aan iedereen behalve aan de boeren en handelaren.
    Tja de Nederlandse welvaart komt al sinds de middeleeuwen uit de export van voedsel.
    Dus dat is niets nieuws.
    Sterker nog het volledig wereld handelssysteem heeft zijn oorsprong in de verkoop van de friese koeien over de gehele wereld.

    dus laten we vooral zuinig zijn en blijven op deze nu 2e motor van onze economie.
    Blijkbaar is er een enorme behoefte aan dit voedsel, onze boeren doen aanzienlijk meer hun best om dit zo zuiver mogelijk te doen dan de zuiderlijke of oosterlijke boeren.

  11. forum rang 6 jonas 16 november 2021 14:54
    Dit Shellbesluit heeft de politiek helemaal aan zichzelf te wijten. Tja wat wil je ook? Een PvdA kamerlid die het geweldig vindt dat Shell vertrekt. Een D'66 ex EU topambtenaar als staatssecretaris die Nederlandse belangen zou moeten verdedigen, terwijl ze daar liever vandaag dan morgen heel Nederland door de EU-plee spoelen
    Een principeloze premier.

    Interessant is ook de rol van de FNV. Het mag nostalgie zijn, maar vroeger knokten werkgevers en werknemers ook met elkaar bijvoorbeeld in de Rotterdamse haven. Maar ging het om de positie van de Haven dan trokken ze wel 1 lijn.
    Nu blijkt in de FNV de wereldvreemde onderwijzersvakbond de richting te bepalen en die is zonder meer anti industrie en natuurlijk ook met modernistisch gendergedoe en anti het gewone boeren.

    Zou me niets verbazen als de FNV nu gaat ontploffen te beginnen met Hoogovens waar de werknemers niet zullen juichen bij de nieuwe onderwijzerskoers die hen hun baan gaat kosten.

    Hier en wanhopige Blok en let op de laatste zin, want dat hebben ze dus precies laten gebeuren.

    "Blok pakte daarom samen met staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) maandag ook de telefoon om een aantal partijen te bellen ’om te peilen hoe zij daar tegenaan kijken’. Maar voorlopig is daar niks uit gekomen waarmee het kabinet Shell toch hier hoopt te houden. Blok: „Op dit moment geen sprake van concrete maatregelen die wij voornemens zijn te nemen.”

    Pas na vragen van PvdA-Kamerlid Van Dijk geeft Blok aan dat het kabinet daarbij ook polste of de Kamer wel wat voelde voor het alsnog schrappen van de dividendbelasting, een politiek zeer gevoelig onderwerp. Maar volgens Shell-topman Ben van Beurden is die taks een belangrijke reden om te verkassen, omdat het VK die niet rekent. „Ik kan bedrijf en aandeelhouders niet verwijten dat ze zeggen: dat vinden we ongemakkelijk”, zegt Blok. „Dus dat was ook een belangrijk onderwerp in de gesprekken die Vijlbrief en ik gevoerd hebben.”

    De minister vindt het niet raar dat het plan om de dividendtaks te schrappen, dat aan het begin van Rutte III na grote politieke druk sneuvelde, alsnog op tafel is gekomen nadat Shell heeft verteld zijn biezen te pakken. Blok: „Het zou zeer te verwijten zijn als het kabinet na die mededeling met de benen achterover was gaan zitten en zeggen: laat het maar gebeuren.” bron DTF

    Groet, Jonas

  12. vido-revisited 16 november 2021 16:02
    Ach gut...omdat we ons zin niet krijgen dat de dividendbelasting wordt afgeschaft, vertrekken we. Alle (grote) belastingbetalers naar Engeland dat hard bezig is een Derde Wereldland te worden. Opgeruimd staat netjes. Iedereen in dit land moet belasting betalen en anders vertrek je inderdaad maar. Doei...
  13. forum rang 7 ffff 16 november 2021 16:17
    Ach gut....... Vido........ OMdat wij kiezers democratisch in de meerderheid zijn, leggen wij die bezitters van een bedrijf wel eventjes op, dat ze over hun, met groot risico verkregen uitkering, dus hun dividend maar een vette belasting moeten betalen.

    En omdat we toch in de meerderheid zijn maken we daar het liefst 30 procent van.... Totdat Hollande tot zijn grote verdriet ontdekte dat de internationale beleggingswereld Parijs ging mijden en de verstandige Emmanuel Macron die 30 procent verlaagde naar 12,8 procent.

    Nog altijd iets meer dan die Hollanders, met hun 15 procent, maar toch een pak minder dan de Belgen met hun 30 procent of de Duitsers met hun ongeveer 28,6 procent.

    Hoe moeilijk jij het er ook mee hebt: Die bedrijven zorgen voor werkgelegenheid en alleen al via hun personeel betalen ze gigantisch veel belastingen. Personeel in West Europa is ronduit duur, door de belastingen.

    De beslissing van al die bedrijven is er onder druk van hun eigenaars, dus de aandeelhouders. Ben ik er waarachtig nog eentje vergeten in mijn posting hierboven, die ik er ook bij had moeten plaatsen: Reed Elsevier

    Ennu Vido: Opgeruimd staat netjes.... Vooral als je als mede-eigenaar, als mede-investeerder toch ziet dat die beslissingen van de raden van Bestuur eens wat extra's opleveren. En nu zelf maar heel hard werken en niet teveel op die multinationals rekenen....Die zijn al vertrokken.

    Peter
  14. vido-revisited 16 november 2021 16:50
    Multinationals zullen vanaf 2023 minimaal 15 procent belasting moeten betalen, ongeacht het land waar ze zijn gevestigd. Dat zijn 136 landen overeengekomen. Nu is het voor grote internationale bedrijven, zoals Facebook, nog makkelijk om weinig belasting te betalen door hun hoofdkantoren in fiscaal gunstige landen te zetten. “Op termijn is deze nieuwe regeling goed nieuws voor ons land”, zegt fiscaal expert Michel Maus. (Bron HLN)

    Een hele 15 procent. Ik wou dat ik dat nieuws kreeg in 2023.
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links