Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 13 oktober 2021
Views: 2.472

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, vanwege zorgen over de vooruitzichten voor de wereldwijde economische groei, nadat de olieprijs dinsdag op zijn hoogste niveau in bijna zeven jaar sloot.

Desondanks bevinden de oliefutures zich op dit moment nog steeds in een goed gedefinieerde opwaartse trend, met WTI-futures die comfortabel boven de 80,0 dollar per vat noteren, zei marktanalist Tom Essaye van Sevens Report Research. "Maar de recente winsten zijn heel snel geboekt en enige consolidatie rond het 80,0 dollar niveau zou niet als een verrassing moeten komen", zei hij.

De Organisatie van Olie-exporterende landen, OPEC, heeft woensdag zijn prognose voor de groei van de vraag naar olie in 2022 ongewijzigd gelaten ten opzichte van de projectie van september op een groei met 4,2 miljoen vaten per dag, waarbij de wereldwijde vraag naar verwachting gemiddeld 100,8 miljoen vaten per dag zal bedragen.

Het kartel heeft de prognose voor de groei van de vraag in 2021 wel bescheiden teruggebracht tot 5,8 miljoen vaten per dag, in vergelijking met de eerdere prognose van 5,96 miljoen vaten per dag. De aanpassing is grotendeels te wijten aan lager dan verwachte feitelijke data voor de eerste drie kwartalen van het jaar en ondanks gezonde aannames over de vraag in het lopende kwartaal, dat naar verwachting gesteund zal worden door een seizoensgebonden stijging van de vraag naar petrochemische en verwarmingsbrandstoffen en het overschakelen van aardgas naar aardolieproducten als gevolg van de hoge gasprijzen.

Een novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,3 procent, ofwel 0,20 dollar, lager op 80,44 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op dinsdag 2 november 2021
Views: 2.999

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag lager gesloten, in afwachting van de volgende vergadering van de OPEC en hun bondgenoten, waar de druk toeneemt om de productie sterker dan gepland te verhogen.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 0,6 procent lager op 83,50 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie daalde 0,3 procent tot 84,47 dollar.

De olieprijs zou steun moeten hebben van speculatie dat somige OPEC-landen, die geen capaciteit zeggen te hebben om de productie te verhogen, geen oproepen voor meer productie zullen steunen.

"Ondanks de toenemende druk van de grote olieconsumerende landen - na de VS en India roept ook Japan om een sterkere verhoging - heeft OPEC+ tot nu toe geen signalen laten zien dat ze dat willen doen", zei Carsten Fritisch van Commerzbank.

De vergadering van OPEC-plus vindt donderdag plaats. Er is tot nu toe afgesproken dat de productie met 400.000 vaten per maand omhoog gaat.

Craig Erlam van Oanda denkt dat OPEC-plus niets zal doen, na een eerdere periode van lagere prijzen. Ze zijn blij met de hoge olieprijs, zolang die niet tot een economische recessie leidt.

Olieprijzen herstelden de afgelopen drie sessies en vielen dinsdag weer wat terug.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 3 november 2021
Views: 2.613

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen.

Daarmee sloot de olieprijs op zijn laagste niveau sinds half oktober.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 29 oktober zijn gestegen met 3,3 miljoen vaten tot 434,1 miljoen stuks. Een week eerder liepen de voorraden al op met 4,3 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden daarentegen met 1,5 miljoen vaten tot 214,3 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen evenwel met 2,2 miljoen vaten tot 127,1 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 85,1 naar 86,3 procent.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week zijn gestegen met 3,6 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 552.000 vaten en de distillaatvoorraden met 573.000 vaten stegen.

De ruwe olievooraden in de leveringshub Cushing, Oklahoma daalden ondertussen met 882.000 vaten.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een bijeenkomst op donderdag van de OPEC en zijn bondgenoten. De Amerikaanse president Joe Biden en anderen hebben de druk op de groep opgevoerd om de productie agressiever te verhogen dan momenteel gepland. Biden zei woensdag tegen verslaggevers tijdens de klimaattop in Glasgow dat het "niet goed" is voor Rusland, Saoedi-Arabië en andere producenten om de productie tegen te houden om de prijzen te verhogen.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 3,6 procent, ofwel 3,05 dollar, lager op 80,86 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
07.29 uur | Olieprijs daalt verder
De olieprijs is de derde achtereenvolgende dag gedaald. De olieproducerende landen verenigd in Opec+ komen donderdag bij elkaar. De verwachting is dat ze zich blijven houden aan de afspraak om de productie in december beperkt te verhogen.

De voorraden in de Verenigde Staten zijn verder gegroeid, aldus persbureau Bloomberg. Voor een vat ruwe Brent-olie moet nu $81,63 worden betaald.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1418311/live...
Bijlage:
voda
0
OPEC+-panel wil geplande verhoging olieproductie bevestigen

Een adviesorgaan van het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten stelt voor de olieproductie in december zoals gepland met 400.000 vaten per dag te verhogen. De ministers van de OPEC+-landen bespreken nu of ze dat advies zullen volgen. De VS vragen een grotere productieverhoging om de hoge olieprijs naar omlaag te duwen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
OPEC houdt vast aan afgesproken tempo productieverhoging
Oliefutures na besluit 0,6 procent hoger.

(ABM FN-Dow Jones) OPEC en zijn bondgenoten, ook wel OPEC+ genaamd, zullen de productie in december conform de bestaande afspraken met 400.000 vaten per dag verhogen. Dit is de uitkomst van de OPEC+ vergadering die donderdag werd gehouden.

De deelnemende landen herhaalden in een gemeenschappelijke verklaring te zorgen voor een stabiele evenwichtige oliemarkt, een efficiënte veilige levering aan consumenten en om duidelijkheid te verschaffen aan de markt in tijdens van extreme volatiliteit en instabiliteit.

"De beslissing om vast te houden aan eerdere productieplannen was geen verrassing voor de markt", zei marktanalist Andy Brogan van EY. "De strategie van de groep is behoorlijk succesvol geweest, aangezien de vraag is hersteld van de pandemie, en er was geen dwingende reden voor hen om van koers te wijzigen", zei hij.

De Amerikaanse president Joe Biden en andere voerden de druk op de groep in aanloop naar de vergadering op om de productie agressiever te verhogen dan momenteel gepland. Biden zei woensdag tegen verslaggevers tijdens de klimaattop in Glasgow dat het "niet goed" is voor Rusland, Saoedi-Arabië en andere producenten om de productie tegen te houden om de prijzen te verhogen.

Olie noteerde donderdag tot 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op donderdag 4 november 2021
Views: 2.650

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, nadat OPEC+ besloot vast te houden aan het afgesproken tempo van de productieverhoging.

De OPEC en zijn bondgenoten, ook bekend als OPEC+, kwamen donderdag bijeen, te midden van toegenomen druk om de productie sneller dan gepland te verhogen. Er is tot nu toe afgesproken dat de productie met 400.000 vaten per maand omhoog gaat.

De Amerikaanse president Joe Biden en anderen hebben de druk op de groep opgevoerd om de productie agressiever te verhogen dan momenteel gepland. Biden zei woensdag tegen verslaggevers tijdens de klimaattop in Glasgow dat het "niet goed" is voor Rusland, Saoedi-Arabië en andere producenten om de productie tegen te houden om de prijzen te verhogen.

De deelnemende landen van de OPEC+ vergadering herhaalden in een gemeenschappelijke verklaring te zorgen voor een stabiele evenwichtige oliemarkt, een efficiënte veilige levering aan consumenten en om duidelijkheid te verschaffen aan de markt in tijdens van extreme volatiliteit en instabiliteit.

"De beslissing om vast te houden aan eerdere productieplannen was geen verrassing voor de markt", zei marktanalist Andy Brogan van EY. "De strategie van de groep is behoorlijk succesvol geweest, aangezien de vraag is hersteld van de pandemie, en er was geen dwingende reden voor hen om van koers te wijzigen", zei hij.

Maar dat "is misschien niet het einde van de discussie", zei marktanalist Robert Yawger van Mizuho. "Er wordt gespeculeerd dat grote olieverbruikende landen hun strategische reserves zullen openen", voegde hij toe.

Volgens het wekelijkse rapport van het Amerikaanse energieagentschap EIA heeft de Amerikaanse Strategic Petroleum Reserve 612,5 miljoen vaten ruwe olie in opslag, terwijl China de op één na meeste ruwe olie in reserve heeft, gevolgd door Japan en Zuid-Korea.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag 2,5 procent, ofwel 2,05 dollar, lager op 78,81 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 10 november 2021
Views: 2.383

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 5 november zijn gestegen met circa 1,0 miljoen vaten tot 435,1 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden daarentegen met 1,6 miljoen vaten tot 212,7 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden ook, met 2,6 miljoen vaten tot 124,5 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 86,3 naar 86,7 procent.

De markt leek woensdag een adempauze te nemen na de rally van dinsdag, nadat het EIA in zijn maandelijkse Short-Term-Energy Outlook zei te rekenen op een overaanbod in 2022, wat de kans verkleint dat de regering Biden zijn strategische reserves zal aanboren.

Door het rapport is het minder duidelijk of de regering-Biden nog steeds actie zal ondernemen om de prijzen te verlagen. "We sluiten de inzet van de strategische reserves niet uit, met name als de prijzen op dit hardnekkige hoge niveau blijven", zei marktanalist Warren Patterson van ING.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag echter een daling van de Amerikaanse ruwe olie-voorraden met 2,5 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 4,5 miljoen en de distillaatvoorraden afnamen met 3,3 miljoen vaten.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 3,3 procent, ofwel 2,81 dollar, lager op 81,34 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olievraag groeit minder hard door hoge energieprijzen
Volgens OPEC.

(ABM FN-Dow Jones) Door de fors stijgende energieprijzen zal de vraag naar olie dit jaar minder sterk zijn. Dit is de verwachting van oliekartel OPEC.

In zijn maandrapport gaat het kartel uit van een groei met 5,7 miljoen vaten per dag in 2021, 160.000 vaten per dag minder dan in de vorige maandupdate werd voorzien. De totale vraag naar olie in 2021 komt daarmee uit op 96,4 miljoen vaten per dag.

Volgend jaar zal de vraag boven het pre-coronaniveau liggen, denkt de OPEC, dat de verwachte groei van 4,2 miljoen vaten per dag handhaafde. Daarmee komt de totale vraag in 2022 uit op 100,6 miljoen vaten per dag, een half miljoen vaten meer dan in 2019.

De zwakkere vraag naar olie dit jaar kan de druk van de ketel halen voor het kartel, dat onder vuur ligt omdat het de productie niet op wil voeren om zo het aanbod te verhogen en de prijzen te drukken.

Vorige week handhaafde de OPEC zijn productie-afspraken, waardoor de productie ook in december met 400.000 vaten per dag wordt opgevoerd.

OPEC zei donderdag verder in zijn maandrapport dat het olie-aanbod van landen buiten het kartel dit jaar met 700.000 vaten per dag zal groeien en volgend jaar met 3 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op vrijdag 12 november 2021
Views: 2.168

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, vanwege een sterkere dollar en de dreiging van een mogelijke vrijgave van ruwe olie uit de Strategic Petroleum Reserve.

Op weekbasis daalde de olieprijs 0,6 procent.

Het vooruitzicht van een vrijgave van ruwe olie uit de Amerikaanse reserves leidde tot druk op de olieprijs, aldus analisten. Elf Democratische senatoren drongen bij de regering Biden begin deze week aan op een vrijgave uit de reserves of andere maatregelen, zoals exportverboden.

In een maandelijks rapport van de Energy Information Administration boette dit pleidooi echter aan kracht in omdat het Amerikaanse agentschap voorspelde dat de markt in 2022 weer een overschot zal laten zien.

De Amerikaanse president Joe Biden blijft echter onder druk staan om de stijgende prijzen aan te pakken nadat woensdag bleek dat de Amerikaanse consumentenprijzen in oktober op jaarbasis met 6,2 procent zijn gestegen, het hoogste niveau in bijna 31 jaar. Medewerkers van het Witte Huis blijven debatteren over de vraag of ze onmiddellijk moeten overgaan tot maatregelen om de energieprijzen lager te krijgen of dat ze daarmee moeten wachten, vanwege zorgen dat dergelijke inspanningen in strijd zijn met de agenda van Biden op het gebied van klimaat, handel en buitenlands beleid.

Analisten vraag zich ondertussen af of een SPR-vrijgave of andere mogelijke maatregelen een blijvende impact op de prijzen zouden hebben.

"De meeste beleggers zijn het erover eens dat de doeltreffendheid van een vrijgave of exportverbod Biden de mogelijkheid biedt om presidentieel te lijken, maar de meesten zijn het erover eens dat de marktimpact waarschijnlijk minimaal zal zijn met mogelijke negatieve externe effecten", zei analist Michael Tan van RBC Capital Markets.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 1,0 procent, ofwel 0,80 dollar, lager op 80,79 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt, aardgas fors duurder

Door ABM Financial News op dinsdag 16 november 2021
Views: 4.198

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag licht gedaald, nadat het Internationaal Energie-agentschap meldde dat toenemende olieproductie de krappe mondiale voorraden zal verruimen.

De decemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,2 procent lager op 80,76 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Het agentschap voorziet in november en december een toename van de productie met 1,5 miljoen vaten per dag.

De olieprijs steeg aanvankelijk na een bericht van persbureau Reuters dat de meerderheidsleider in het Huis van Afgevaardigden Steny Hoyer het niet eens is met de oproep van Senaatsleider Chuck Schumer, om de strategische oliereserves van het land te gebruiken om de zeldzaam hoge benzineprijs te laten dalen. De marktverwachting dat op korte termijn olie uit die reserve zou vrijkomen nam daardoor af, volgens analisten.

De aardgasprijs in Europa steeg dinsdag met 5 procent tot 84,26 dollar per megawattuur. "Het lijkt er verrassend genoeg op dat de Russische gastoevoer naar Europa mogelijk niet doorgaat in december" merkte DNB Markets op.

Duitse toezichthouders telden dinsdag de goedkeuringsprocedure uit voor een controversiële aardgaspijplijn uit Rusland, Nord Stream 2. De nieuwe pijplijn is sinds september gereed, maar er stroomt nog geen Russisch aardgas doorheen. Washington is tegen de pijplijn, die bondgenoten Oekraine en Polen omzeilt en de Europese afhankelijkheid van Russisch aardgas kan laten toenemen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gedaald
Capaciteitsbenutting raffinaderijen omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 12 november daalden de voorraden ruwe olie met 2,1 miljoen vaten tot 433,0 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 0,7 miljoen vaten tot 212,0 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden, met 0,8 miljoen vaten tot 123,7 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 86,7 naar 87,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 17 november 2021
Views: 2.189

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, hoewel uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 12 november zijn gedaald met 2,1 miljoen vaten tot 433,0 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 0,7 miljoen vaten tot 212,0 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden, met 0,8 miljoen vaten tot 123,7 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 86,7 naar 87,9 procent.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week juist zijn gestegen met 655.000 vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 2,8 miljoen vaten en distillaatvoorraden stegen met 107.000 vaten.

De olieprijs kwam woensdag tevens onder druk te staan na berichten dat de Amerikaanse president Joe Biden en de Chinese leider Xi Jinping tijdens een virtuele vergadering hebben gesproken over een gezamenlijke vrijgave van [strategische] ruwe olievoorraden.

The South China Morning Post meldde dat de VS China hadden gevraagd om oliereserves vrij te geven om de internationale prijzen te drukken.

De markt twijfelt echter over het mogelijke effect van een vrijgave uit de strategische voorraden, "omdat de marktvooruitzichten voor 2022 comfortabeler zijn, terwijl een vrijgave alleen op korte termijn verlichting voor de markt zou bieden", zei marktanalist Warren Patterson van ING.

"Bovendien, als de VS een deel van zijn strategische reserves zou vrijgeven, is er altijd de kans voor OPEC+ om dit tegen te gaan door hun aanbodverhogingen uit te stellen", zei hij.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 3,0 procent, ofwel 2,40 dollar, lager op 78,36 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
josti5
0
quote:

voda schreef op 18 november 2021 06:08:

(...)

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 3,0 procent, ofwel 2,40 dollar, lager op 78,36 dollar op de New York Mercantile Exchange.

(...)
Einde quote.

Pakweg 80 dollar voor vrijwel 160 liter ruwe olie: da's twee kwartjes, zeg 45 eurocent per liter...
Komt goed overeen met de prijsopbouw van Shell:

www.shell.nl/consumenten/shell-fuels/...

Van de huidige 2 euro aan de pomp gaat 63% naar Vadertje Financiële Staat: 1,26 euro per liter.

Tis maar een weetje...

De PVV-motie om de accijns met 30 cent te verlagen zal het wel niet gehaald hebben.

luchtschip
1
quote:

josti5 schreef op 18 november 2021 09:10:

[...]

Einde quote.

Pakweg 80 dollar voor vrijwel 160 liter ruwe olie: da's twee kwartjes, zeg 45 eurocent per liter...
Komt goed overeen met de prijsopbouw van Shell:

www.shell.nl/consumenten/shell-fuels/...

Van de huidige 2 euro aan de pomp gaat 63% naar Vadertje Financiële Staat: 1,26 euro per liter.

Tis maar een weetje...

De PVV-motie om de accijns met 30 cent te verlagen zal het wel niet gehaald hebben.

Waneer het te duur wordt ga je toch gewoon over op een ander drankje
Genoeg goedkopere alternatieven om goed in de olie te zijn

Dat Putin Europa chanteert en de gasprijs laat oplopen, wordt door jou juichend begroet. Dat heeft Putin slim gedaan was jouw commentaar
Jij hebt er geen probleem mee, dat de gas prijs wordt verhoogd.

Dat de Nederlandse Staat de olieverkoop afroomt en het geld gebruikt voor haar bestedingen vindt bij jou geen goedkeuring.

Het is om het even : of belasting via accijns op benzine of via directe belasting op inkomen en vermogen

Volgens mij is er nog geen enkele PVV motie geweest die het gehaald heeft.
Heeft. verder weinig zin reclame te maken voor nutteloze escapades.
voda
0
Olieprijs lager gesloten

Door ABM Financial News op vrijdag 19 november 2021
Views: 1.872

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, vanwege de vrees dat Europa's laatste golf van coronavirusgevallen en een nieuwe lockdown in Oostenrijk en in delen van Duitsland de vraag naar olie zal verminderen.

De Duitse deelstaat Saksen heeft aangekondigd dat het vanaf maandag voor twee of drie weken gedeeltelijk in lockdown gaat. Andere zwaar getroffen Duitse staten overwegen soortgelijke maatregelen, die in de komende dagen aangekondigd kunnen worden.

In Oostenrijk kondigde de regering vrijdag een landelijke lockdown aan. Vanaf 1 februari geldt een verplichte vaccinatie. Kanselier Alexander Schallenberg zei dat degenen die niet-gevaccineerd blijven boetes of gevangenisstraffen riskeren.

"De olieprijs is de afgelopen week aan het dalen omdat de vraagprognoses neerwaarts zijn bijgesteld. OPEC en het IEA hebben gewaarschuwd voor een overaanbod in de komende maanden en de VS hebben geprobeerd een vrijgave uit de strategische reserves te coördineren met China en andere landen", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

"De markt bevindt zich nog steeds fundamenteel in een goede positie, maar lockdowns vormen nu een duidelijk risico", zei Erlam, eraan toevoegend dat het waarschijnlijk is dat de olieprijs zal afglijden naar circa 75,0 dollar per vat.

De olieprijs herstelde donderdag, na te zijn gedaald tot het laagste niveau in ongeveer zes weken na berichten dat China van plan is ruwe olie uit zijn reserves vrij te geven op aandringen van de regering Biden.

Een decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 3,7 procent, ofwel 2,91 dollar, lager op 76,10 dollar op de New York Mercantile Exchange. Op weekbasis sloot de olieprijs 5,8 procent lager.

Bron: ABM Financial News
voda
0
10:12
Ook olieprijs neemt een duik

De vrees voor de nieuwe virusvariant duwt de prijs van de Brent-olie 4 procent lager tot 78,8 dollar. 'Er is veel onzekerheid over die variant, dus is er paniek', zegt een oliehandelaar aan Bloomberg. In Amsterdam krijgt een oliereus Shell
RDSA -6,00% een klap van 5 procent.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/b-...
voda
0
Olieprijs zakt onder 75 dollar
De prijs van Brent-olie, de referentie in Europa, is voor het eerst sinds eind september onder 75 dollar per vat gedaald. De oliemarkt verwacht dat de ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus en de verstrenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het virus de vraag naar olie zullen doen dalen.

De vraag is hoe het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zullen reageren. Zij vergaderen donderdag over een verhoging van de olieproductie met 400.000 vaten per dag in januari. De nieuwe variant en de vrijgave van een deel van de strategische oliereserve van de VS en vijf andere landen kunnen tot gevolg hebben dat de OPEC+-landen de geplande productieverhoging schrappen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ac...
voda
0
Olieprijs keldert verder

Door ABM Financial News op dinsdag 30 november 2021
Views: 5.727

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag opnieuw fors lager gesloten, op zorgen over een economische vertraging door de nieuwe coronavirusvariant omikron.

Inmiddels kan men spreken van een 'bear market', of een markt die is omgeslagen van een stijgende naar een dalende trend, nu de olieprijs in enkele dagen tijd met meer dan 20 procent is gedaald.

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 5,4 procent lager op 66,18 dollar op de New York Mercantile Exchange. Ook Brent-olie voor februari daalde ruim 5 procent tot 69,34 dollar.

"De olieprijs kreeg een dubbele stoot te verwerken, van de zorgen van de CEO van Moderna over de effectiviteit van de huidige vaccins bij de Omikron-variant en van de Fed, die de verwachting van renteverhogingen naar voren haalde en zo de dollar omhoog joeg", zei Edward Moya van Oanda. "Energiehandelaren zitten waarschijnlijk de komende weken een afwachtende houding aannemen, tot er een duidelijker beeld is van hoe erg de lockdowns en reisbeperkingen zullen worden met deze nieuwe variant van het coronavirus. De vraag naar olie op de korte termijn is een gigantisch vraagteken."

Robbie Fraser van Schneider Electric merkte op dat de oliemarkt maandenlang de risico's van de pandemie naast zich heeft neergelegd. "De reactie op Omicron is een sterk herinnering dat varianten en regionale trends in besmettingen een grote bron van potentiële neerwaarts risico voor de olieprijs blijven."

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs toch verder gedaald

Door ABM Financial News op woensdag 1 december 2021
Views: 4.370

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs kon woensdag de winsten van eerder op de dag niet vasthouden en sloot lager.

De januari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,9 procent lager op 65,57 dollar op de New York Mercantile Exchange. Dit is het laagste niveau in meer dan drie maanden.

Woensdag kwam de bevestiging dat de eerste besmetting met de omikronvariant van het coronavirus is geconstateerd in de Verenigde Staten bij iemand die op 22 november terugkeerde van een trip naar Zuid-Afrika.

De olieprijs werd ook gedrukt door cijfers van het Energy Information Administration, die wezen op de sterkste stijging van de Amerikaanse olieproductie in achttien maanden. Ook bleek dat de vraag naar benzine afgelopen week flink is gedaald, al kan dat te maken hebben gehad met de viering van Thanksgiving.

Inmiddels kan men spreken van een 'bear market', of een markt die is omgeslagen van een stijgende naar een dalende trend, nu de olieprijs in enkele dagen tijd met meer dan 20 procent is gedaald.

"De daling van de olieprijs richting het einde van de handelsdag heeft vooral te maken met de groeiende zorgen over de coronacrisis en de angst dat de nieuwe omikronvariant de economie en oliemarkt zal schaden", aldus analist Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors.

Oliebeleggers kijken vooral uit naar donderdag, wanneer oliekartel OPEC en aangesloten landen een beslissing nemen over de huidige productieniveaus. Sommige analisten verwachten dat OPEC+ mogelijk kortstondig zal stoppen met het geleidelijk verhogen van de olieproductie met 400.000 vaten per dag, gezien de recente daling van de olieprijzen.

Bron: ABM Financial News
5.448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront