Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2021 jaardraadje (voor iedereen)

17.762 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 ... 885 886 887 888 889 » | Laatste
Henkie 1960
1
Hoe gaat het dan bij een aandelen aankoop van de Norges Bank (buiten de markt om) met de algoritmes.?
Calendar
1
quote:

max2 schreef op 20 november 2021 17:21:

quote:
Bertje Belegger schreef op 19 november 2021 18:22:

[...]

En dan de intrinsieke waarde. Die ligt op ca. 12-13. Dus wat de assets op de balans op dit moment werkelijk waard zijn.

[...]

Dat zegt genoeg hoe Fugro er voor staat.

Wel even opletten Mark. Je mist mijn commentaar. De intrinsieke waarde is 6,91 want:

Activa-schulden=Eigen vermogen. Wat de activa waard zijn zegt niets over de intrinsieke waarde.
ff_relativeren
1
Aandelenhandel in zgn darkpools, dat zijn ook handelsplatformen. Dus te monitoren. Een beetje algoritme en logbestand kijken ook daarnaar.
Calendar
0
quote:

ff_relativeren schreef op 20 november 2021 21:51:

[...]
@ Gadus morhua, een stukje van het antwoord op jouw vraag stond in mijn laatste alinea :

"Een algoritme is een programmering van een stukje software. Die programmering gaat pas iets anders doen als je als programmeur wijzigingen aanbrengt in het programma. En dat gebeurt alleen in opdracht van de "poppenspelers" die aan de touwtjes trekken. Bijvoorbeeld bij fundamenteel nieuws dat het perspectief verandert."

De algoritmes zijn gefixeerd op vooraf ingegeven richting -en wellicht ook enige speelruimte rondom het handelsvolume per dag-. Als ik een programmeur zou zijn, zou ik parallel met de algoritmes een dagelijks logbestand mee laten lopen dat alleen maar kijkt naar het daghandelsvolume en daarbinnen hoe groot de blokken met Bieden en Laten zijn. In een logbestand kun je een grensgebied opgeven en een alert laten geven (een schriftelijk -al dan niet digitaal- alarmbelletje) zodra er afwijkend grote bied- en laat blokken zijn.

Die Bied en Laat blokken laten namelijk zien of anderen het werk al voor jou doen, of dat er juist tegenovergesteld aan jouw programmatuur wordt gehandeld en hoe snel dat die nieuwe handel weg loopt van de voor jou gewenste richting.

Dat is een sleutelmoment dat beoordeeld moet worden. Binnen jouw team en ook door de opdrachtgever. Het is dus handig om die alert ook automatisch naar de opdrachtgever te laten sturen door je computer. Zonder nieuwe opdracht blijft de status quo ongewijzigd. Pas wanneer de opdrachtgevers de situatie anders gaan beoordelen, komt er een order richting de programmeurs om andere referentiepunten in te stellen.

Kortom, de analyse en de werkopdrachten komen uit de hoek van mensen. Niet uit de hoek van de software. We weten dat er programmatuur bestaat om persberichten te scannen en te categoriseren. Er is zelfs programmatuur om zonder tussenkomst van mensen hele persberichten te schrijven en te uploaden.

Technisch kan alles tegenwoordig. Maar de meeste impact van nieuws is zodanig kleinschalig dat die ook opgevangen kan worden door een iets hoger handelsvolume vanuit de algoritmes. Wat computers en algoritmes niet hebben, en mensen wel, is zoiets als instinct , visie , en strategische doelstellingen. Dat blijft mensenwerk. Ook als daar wel eens in gefaald wordt.

Bij een daghandelsvolume van pakweg 1% van alle uitstaande aandelen, en een cumulatief shortvolume van 1% van alle uitstaande aandelen, is er hooguit een kwart van de ge-shorte aandelen nodig om te daytraden, om de koers ongeveer op zijn plaats te houden. Speel het short proces 3x per dag, en je beheerst 75% van het daghandelsvolume. Met dusdanig weinig short aandelen dat de risico's voor de shorters beperkt blijven.

Wil je net iets meer inzetten zodat het aandeel 's avonds iets lager sluit ? Dan zet je niet 0,25 in maar 0,27 om te traden in short posities. (en dan blijft nog steeds 0,73 van de short aandelen short staan -anders hield je een Long positie over-) Zo kan een algoritme ook spelen met het short volume indien daar -voorgeprogrammeerd- een marge voor is ingebouwd. (en dat zou ik wel doen)

Af en toe de koers eens een paar dagen op laten lopen zonder bij te sturen ? Ja dat gebeurt ook wel, als de short dagen ervoor erg gemakkelijk gingen en je ruimte over houdt binnen het trendkanaal.

Naast het shorten zelf heb je dus een logbestand nodig dat de handel monitort en alerts uitstuurt als de gebruikelijke grenzen worden overschreden.

Heb je iets aan deze feedback ?
Volgens mij mix je waarheden met complotachtige theorieën. Dat maakt het moeilijk om hier op te reageren.
ff_relativeren
1
Dan mag @ Calendar nu zelf een poging doen om uit te leggen wat er sinds 2016 vijf jaar lang is gebeurd, en hoe algoritmes daarin een rol spelen -en wat die precies doen en wat een algoritme is-.
Bert12345
0
quote:

Calendar schreef op 20 november 2021 22:39:

[...]

Volgens mij mix je waarheden met complotachtige theorieën. Dat maakt het moeilijk om hier op te reageren.
Eens, maar ook die waarheden zijn dun gezaaid. Fugro daalt, omdat ze geen winst maken en de financiering precair is. Zit er ook in, maar gelukkig niet dik.
Geldwelp
0
Er wordt hier gesproken over algoritmes en die zullen wel degelijk invloed op de koers hebben. Kijk je echter naar de koers van het bedrijf over langere periode zie je dat je koers vanaf 2014 afstort en daarna elke jaar wat lager noteert of egaliseert.
Bijna elk bedrijf herstelde qua koers na maart 2020. Fugro daalde in die maand van 15 EURO naar 7 EURO en kijk waar we nu staan.
Koers CGG idem.
Wil niet somber zijn maar soms twijfel je of het met dit soort bedrijven wel goed gaat komen.
Heb zelf ook aandelen Fugro.
bekeken
3
quote:

ff_relativeren schreef op 20 november 2021 17:34:

Over de daling van de beurskoers kunnen we het kort houden denk ik ;

1. de algo-ritmes blijven als referentiepunt kijken naar het langjarige (neergaande) trendkanaal ;
2. de daling van de afgelopen dagen was (vanuit algo-ritme) nodig om de beurskoers terug in dat trendkanaal te krijgen. Niet meer en niet minder ;

3. de beurskoers bevindt zich helemaal tegen de bovenkant van het trendkanaal ;
4. het trendkanaal daalt met ca. € 0,05 per dag (ook in het weekend) ;
5. daarmee daalt het trendkanaal per week met € 0,35 (want 7 dagen X 5 cent = € 0,35) ;

6. omdat de beurs in de weekenden gesloten is, moet er iedere 5 beursdagen al een gemiddelde daling zijn van € 0,07 om de beurskoers binnen het trendkanaal te houden (want 5 dagen X 7 cent = € 0,35) ;

7. ! alles wat Fugro gemiddeld MINDER daalt dan € 0,07 per beursdag, brengt een opwaartse uitbraak uit het trendkanaal.

Zie de bijlage met de bijgewerkte langjarige koersgrafiek van Fugro :

Dit is toch wel te bizar voor worden. Na het feit dat @ff-relativeren de opname uit de kredieten extrapoleert, gaat hij nu ook de koersontwikkeling extrapoleren op basis van een vaag verhaal over algoritmes, waarbij de koers met 5 cent per dag (inclusief het weekend!?!) daalt. Dit betekent dat de koers binnen een week of 20 op € 0.00 zou moeten staan?

Het moet niet gekker worden.

Greyhounds
0
Goedemiddag allemaal, heb weer met veel vermaak alles terug gelezen. Maar ook nuttige info gezien gelukkig. Denk dat ik toch maar eens moet gaan bellen met het hackersgilde en Reddit! Dat ze Fugro maar eens terug gaan zetten naar 15, lijkt mij wel een goed plan wat denken jullie! ;-)
Greyhounds
0
quote:

g=wvak schreef op 20 november 2021 21:03:

Beste Bert ,

Iets positiefs over deze bodemzoeker.

Het (mijn) algoritme op het 5 minuten time frame is posititief voor de mensen de long zitten.

Moet hij wel ff boven de 6.854 blijven

----
Zou mooi zijn als ze de grond van de planeten gaan onderzoeken, kunnen we wat meer omhoog kijken.

Het zal toch niet waar zijn dat Floppie nu alweer onder ons is? Wat denk jij Bergonzi en de anderen!
Bergonzi_deleted
0
quote:

Greyhounds schreef op 21 november 2021 12:37:

[...]Het zal toch niet waar zijn dat Floppie nu alweer onder ons is? Wat denk jij Bergonzi en de anderen!
deze analyse gaat wat te ver voor zo'n simpele ziel als floppert ;-)
Henkie 1960
0
Dit jaar na de cijfers twee keer op ong €7,50 gestaan twee keer de €10 aangeraakt ,meerder malen de 9+ aangeraakt,dus het kan toch wel.Alles en iedereen (analisten,ING,koersdoelverhoging)is positief over Fugro.Ik vraag mij af weten sommigen hier het beter dan de analisten en het management van Fugro.Fugro is zo met de toekomst bezig ( 3 USV,s) Fugro heeft nog twee,nog grotere schepen in bestelling(ter herinnering,o.a die met een gat in het midden,voor het laten zakken van zware werktuigen )
Henkie 1960
0
Een vraag,dat kost allemaal zoveel geld als de banken en/of de cornerstone er geen vertrouwen in heeft,zou alles dit toch niet door kunnen gaan ,of hoe zit dat?
Bergonzi_deleted
1
quote:

Henkie 1960 schreef op 21 november 2021 12:58:

Dit jaar na de cijfers twee keer op ong €7,50 gestaan twee keer de €10 aangeraakt ,meerder malen de 9+ aangeraakt,dus het kan toch wel.Alles en iedereen (analisten,ING,koersdoelverhoging)is positief over Fugro.Ik vraag mij af weten sommigen hier het beter dan de analisten en het management van Fugro.Fugro is zo met de toekomst bezig ( 3 USV,s) Fugro heeft nog twee,nog grotere schepen in bestelling(ter herinnering,o.a die met een gat in het midden,voor het laten zakken van zware werktuigen )
een schip met een gat erin Henkie? hopelijk hebben ze daar wel wat korting op gekregen ;-)
Bergonzi_deleted
1
quote:

Henkie 1960 schreef op 21 november 2021 13:01:

Een vraag,dat kost allemaal zoveel geld als de banken en/of de cornerstone er geen vertrouwen in heeft,zou alles dit toch niet door kunnen gaan ,of hoe zit dat?
ja als je ziet dat enkele grote investeerders gewoon wel vertrouwen in de toekomst van Fugro hebben, die ongetwijfeld toegang hebben gekregen tot alle gegevens, berekeningen, plannen, boeken etc, evenals de top van het management die aandelen bijkoopt, en de koersdoelen die worden afgegeven dan hecht ik daar meer waarde aan dan enkele harries op dit forum, die nu de horlepiep dansen omdat de koers even dipt van 9 naar 7...
Henkie 1960
0
Goedemiddag Bergonzi,natuurlijk korting bij meerdere bestellingen.Fugro heeft dit jaar 3 UVS,s in bezit gekregen,8 Major Remote operations centres en meerdere regionale ROV,s geopend (strategisch gelegen bij Fugro,s belangrijkste klanten en projecten)en Fugro heeft een 18 meter lang schip dat 30 dagen offshore kan blijven en een 24 meter lange versie die nog efficiënter gaat varen in bestelling Dat schip krijgt een " moonpool",Begonzi (een gat in de bodem van het schip)waardoor zware apparatuur naar de zeebodem gelaten kan worden.Dan kan Fugro ook geotechnische werkzaamheden op afstand uitvoeren.Dit alles had ik liever uit de mond van Dhr Heine gehoord,maar ja.Volgens mij is Fugro met 50 miljoen voor al dit niet klaar,en dat gaat zomaar?Laatste vraag die betaling van de USV moet te zien zijn in de Q2 cijfers,of niet?
ff_relativeren
0
quote:

bekeken schreef op 21 november 2021 11:42:

[...]

Dit is toch wel te bizar voor worden. Na het feit dat @ff-relativeren de opname uit de kredieten extrapoleert, gaat hij nu ook de koersontwikkeling extrapoleren op basis van een vaag verhaal over algoritmes, waarbij de koers met 5 cent per dag (inclusief het weekend!?!) daalt. Dit betekent dat de koers binnen een week of 20 op € 0.00 zou moeten staan?

Het moet niet gekker worden.

Ja @ bekeken, het is inderdaad absurd dat iemand een koerspatroon dat al 1500 beursdagen constant is, nog voor 100 beursdagen durft door te trekken. En Nee, de koers zakt NIET in het weekend. Dat doet alleen het trendkanaal. Dat heb je niet goed begrepen.

Het trendkanaal zakt per dag ongeveer € 0,05. (7 dagen per week = 7 X 0,05 = € 0,35) Om binnen het trendkanaal te blijven, moet de beurskoers per beursdag gemiddeld 7 centen zakken. ( 5 dagen X 7 cent = € 0,35)

En toen schreef ik ook nog, dat wanneer het aandeel gemiddeld met MINDER dan € 0,07 per beursdag daalt, de beurskoers opnieuw opwaarts gaat uitbreken. Toe maar, dat is toch ook absurd hè ? Dat iemand zo maar cijfers durft te gebruiken op een beleggersplatform.

Weet je wat ? Ik zal nog iets geks schrijven : Die € 0,07 per beursdag dalen is niet houdbaar, omdat 7 cent iedere nieuwe dag een hoger percentage wordt van de (dalende) beurskoers. Dat zou een versnelling van de daling betekenen. Absurd he ? Dat ik alweer met getallen kom om mijn betoog te onderbouwen ?

Totaal absurd. Maar daar laat ik mij niet door tegen houden @ bekeken.
bekeken
1
quote:

ff_relativeren schreef op 21 november 2021 15:36:

[...]
Ja @ bekeken, het is inderdaad absurd dat iemand een koerspatroon dat al 1500 beursdagen constant is, nog voor 100 beursdagen durft door te trekken. En Nee, de koers zakt NIET in het weekend. Dat doet alleen het trendkanaal. Dat heb je niet goed begrepen.

Het trendkanaal zakt per dag ongeveer € 0,05. (7 dagen per week = 7 X 0,05 = € 0,35) Om binnen het trendkanaal te blijven, moet de beurskoers per beursdag gemiddeld 7 centen zakken. ( 5 dagen X 7 cent = € 0,35)

En toen schreef ik ook nog, dat wanneer het aandeel gemiddeld met MINDER dan € 0,07 per beursdag daalt, de beurskoers opnieuw opwaarts gaat uitbreken. Toe maar, dat is toch ook absurd hè ? Dat iemand zo maar cijfers durft te gebruiken op een beleggersplatform.

Weet je wat ? Ik zal nog iets geks schrijven : Die € 0,07 per beursdag dalen is niet houdbaar, omdat 7 cent iedere nieuwe dag een hoger percentage wordt van de (dalende) beurskoers. Dat zou een versnelling van de daling betekenen. Absurd he ? Dat ik alweer met getallen kom om mijn betoog te onderbouwen ?

Totaal absurd. Maar daar laat ik mij niet door tegen houden @ bekeken.
Mooi betoog @ff_relativeren. Ik denk dat ik het wel begrijp dat het aandeel binnen het trendkanaal beweegt, en daar binnen ook omhoog kan gaan en zelfs uitbreken.

Echter mijn reactie was met name bedoeld om je ook een uitspraak te ontlokken over de continue en foutieve bewering dat Fugro bezig is de kredietlijn leeg te trekken, waarbij je gebruik maakt van extrapolatie en het startpunt foutief interpreteert omdat die voortkomt uit de aflossing van de oude RCF, die vervangen is door een nieuwe.

Maar helaas, net als alle eerdere keren dat ik dit aan de orde heb gesteld, ga je daar ook nu weer aan voorbij.

Voor je overige bijdragen aan dit forum: chapeau.
SAHR-0310
0
quote:

visboer schreef op 21 november 2021 11:31:

volgens schaai gaan we nog flink zakken
Eens een opl....
17.762 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 ... 885 886 887 888 889 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 10:11
Koers 23,060
Verschil +0,040 (+0,17%)
Hoog 23,160
Laag 22,920
Volume 45.316
Volume gemiddeld 374.414
Volume gisteren 307.410

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront