Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Aptevo therapeutics

78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
MisterBlues
0
quote:

Wolfgang schreef op 18 november 2020 23:37:

Er is een bod van 50$.
Kevin tang wil het volledig kopen.

www.streetinsider.com/dr/news.php?id=...
Ben benieuwd of dat lukt of dat het nog veel meer wordt.
MisterBlues
1
Er worden vreemde spelletjes gespeeld:

APVO management must have had known about a takeover attempt or they would not have tried to
prevent a hostile bid, i.e. They announced a program to award rights to certain stockholders, The Tang proposal put a limit on the total shares, This would not allow the rights issuance,

Looks like Tang's plan is to try and keep stock price up for the record date of Nov 23. Rights plan allows for purchase of stock by others than the acquiring company (Tang) that is TWICE of whatever APVO stock price is at close on record date. This way he can sell the company for 70-80 and not have to take on the rights distribution because if it closes at 45 on record date, then 90 would be the price that shareholders would have to pay for new issue. Normally rights plans are priced at a discount of market price, NOT at twice the value. That's the interesting part. Either way, looks like the value (locked or unlocked) is more than 50 and APVO board is looking to sell. I'd say 70-80 range is likely. But watch out for what happens to stock price in the quiet period after record date.
daszekerda
0
Men kan zich de vraag stellen wat Tang wil bereiken met zijn bod :
- hopen op een tegenbod van een tweede partij om zelf zijn aandelen te kunnen verkopen?
- effectief willen overnemen aan 50 maar de vraag is wie wil aan deze prijs verkopen?
Welke aandeelhouder zal zijn aandelen laten registreren om dan aan het dubbele van de prijs ( 23/11 ) bij te kopen.
Het zit allemaal vreemd in elkaar, het management wil blijkbaar wel een hogere aandelenkoers.
De pionnen worden gezet - wie weet praten beide partijen komend weekend met elkaar om tot een vergelijk te komen.
MisterBlues
0
quote:

daszekerda schreef op 20 november 2020 18:02:

Men kan zich de vraag stellen wat Tang wil bereiken met zijn bod :
- hopen op een tegenbod van een tweede partij om zelf zijn aandelen te kunnen verkopen?
- effectief willen overnemen aan 50 maar de vraag is wie wil aan deze prijs verkopen?
Welke aandeelhouder zal zijn aandelen laten registreren om dan aan het dubbele van de prijs ( 23/11 ) bij te kopen.
Het zit allemaal vreemd in elkaar, het management wil blijkbaar wel een hogere aandelenkoers.
De pionnen worden gezet - wie weet praten beide partijen komend weekend met elkaar om tot een vergelijk te komen.
Het zit zeker vreemd in elkaar. Er is geen vergelijk gekomen.

Tang hoopt nu dat pas ingestapte beleggers winst nemen waardoor het bod steeds beter gaat ogen...?

Wat een gek spel en dat alles over een goede fase 1 uitslag...
Wolfgang
0
Het is idd een raar spel dat gaande is.
Wat moet je van die tang denken, ik weet het niet.
Mss gelooft aptevo zo veel in hun nieuw geneesmiddelen dat ze van verkopen niet willen weten.
Ik vraag mij nog altijd af of het juist was om te verkopen op 51$.
Als ze in fase 2 ook zo'n goede resultaten hebben is het makkelijk x5.
MisterBlues
1
Ik denk idd dat ze niet willen verkopen op 51$. Ze zijn erg ingenomen met de resultaten van fase 1 blijkens hun presentatie.

Desalniettemin blijft het risico van fase 1 naar 2 het grootste van alle transfers binnen biotech. Dat zag je ook bij Celyad, op basis van fase 1 ging de koers naar 50 maar staat nu op 8.

Het kan ook nog zijn dat Tang en het bestuur onder 1 hoedje spelen en de koers zo willen opdrijven.

Hier een samenvatting van de presentatie:

Early indication that we will see more cured patients in phase 1!
From recent presentation:
"This is a pivotal year for our APVO436 clinical development program," said Marvin L. White, President and Chief Executive Officer. "We are entering a key phase of the development process for APVO436, as preclinical modeling suggests that we are now reaching dose levels which are estimated to be in a therapeutic range. As Aptevo previously reported, we saw evidence of biological activity of APVO436 with one patient in cohort 4 experiencing a reduction in bone marrow blasts and a change in their tumor from a complex genotype to a simpler mutation type, a potential early indication of clinical activity despite relatively low drug concentrations at these levels. We are very encouraged by the early evidence of clinical activity and excited to continue to advance the clinical development of APVO436 for patients with AML."
daszekerda
1
Nieuwe Bispecific Therapeutic Candidate APVO442 maakt gebruik van ADAPTIR-FLEX Platform Technology

APVO442 is een unieke T-Cell Engager ontworpen om PSMA en CD3 aan te pakken voor de behandeling van prostaatkanker

SEATTLE, WA / ACCESSWIRE / 2 december 2020 / Aptevo Therapeutics Inc. ("Aptevo" of het "Bedrijf") (NASDAQ: APVO), een biotechnologiebedrijf in de klinische fase dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe immuno-oncologische therapieën op basis van zijn eigen ADAPTIR ™ -platform, heeft vandaag aangekondigd dat het zijn ADAPTIR bispecifieke platformtechnologie heeft uitgebreid met een nieuwe multispecifieke platformtechnologie, ADAPTIR-FLEX ™. Aptevo kondigde ook aan dat het een nieuwe bispecifieke kandidaat heeft ontwikkeld, APVO442, die gebruikmaakt van ADAPTIR-FLEX-platformtechnologie. APVO442 is een unieke T-cel-engager die is ontworpen om PSMA (prostaatspecifiek membraanantigeen) en CD3 met een lage affiniteit voor de behandeling van prostaatkanker te richten. Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen.

ADAPTIR-FLEX vergroot het vermogen van Aptevo om nieuwe therapeutische multispecifieke kandidaten te creëren met het potentieel om een ??breed scala aan werkingsmechanismen te vertonen. De nieuwe ADAPTR-FLEX-platformtechnologie maakt het mogelijk kandidaten te ontwerpen die een gewijzigde affiniteit en valentie voor een doelwit hebben, wat het potentieel heeft om de specificiteit, het richten op tumoren en het therapeutische voordeel te verbeteren bij toepassing op meerdere hematologische en solide tumoren. ADAPTIR-FLEX maakt gebruik van dezelfde IgG-backbone en linkers als in ADAPTIR, maar in een heterodimeer formaat, terwijl het goede produceerbaarheidseigenschappen en verlengde halfwaardetijd behoudt die verbeterde doseringsregimes in klinische ontwikkeling mogelijk maken.

Aptevo kondigde ook aan dat het een nieuwe bispecifieke kandidaat heeft ontwikkeld, APVO442, die gebruikmaakt van de ADAPTIR-FLEX-platformtechnologie gericht op PSMA en CD3 voor de behandeling van prostaatkanker. Er is een vroege klinische validatie geweest van de combinatie van PSMA x CD3 als bispecifiek in klinische ontwikkeling. Aptevo ontwierp de nieuwe bispecifieke kandidaat APVO442 om twee bindende domeinen te hebben die gericht zijn op PSMA, om mogelijk de aviditeit (sterkte) van binding aan het tumorantigeen PSMA te verhogen, waarbij één bindend domein aan CD3 met verminderde bindingsaffiniteit voor T-cellen in vitro aangetoond.

"We zijn erg enthousiast over de lancering van onze tweede platformtechnologie, ADAPTIR-FLEX, die ons vermogen vergroot om kandidaten te ontwerpen met meerdere nieuwe actiemechanismen, met potentieel beste eigenschappen", aldus de heer Marvin White, President en CEO van Aptevo. "Onlangs hadden we twee patiënten in cohort 6 van onze fase 1 APVO436 klinische studie die volledige remissie bereikten, wat onze vastberadenheid rond de mogelijkheden van onze ADAPTIR-platformtechnologie versterkte. Onze nieuwe bispecifieke kandidaat APVO442, gebouwd op ADAPTIR-FLEX, is een unieke T -cell engager gericht op PSMA en CD3 voor de behandeling van prostaatkanker, en we zijn optimistisch over de mogelijke uitkomsten voor patiënten die door deze tumoren worden getroffen, "concludeerde dhr. White.

"De lage affiniteit voor CD3 en verhoogde bindingssterkte aan PSMA zijn ontworpen om mogelijk een betere biodistributie te bereiken naar PSMA-positieve tumoren. Het verminderen van de affiniteit voor CD3 kan een verbeterd therapeutisch voordeel hebben voor de behandeling van prostaatkanker in vergelijking met andere CD3-gebaseerde bispecifieke middelen die gericht zijn op PSMA. Bovendien kan deze benadering, met behulp van ADAPTIR-FLEX, worden toegepast op andere typen solide tumoren, ”aldus Jane Gross Ph.D., Chief Scientific Officer van Aptevo.

Aptevo is van mening dat op ADAPTIR-FLEX CD3-gebaseerde kandidaten het potentieel hebben om een ??verminderde productie van cytokines aan te tonen, consistent met andere op ADAPTIR gebaseerde T-cel-engagers, zoals waarnemingen gedaan voor APVO436 in preklinische studies. Het verminderde cytokineprofiel is aangetoond voor APVO442 in zowel in vitro als in vivo preklinische studies wanneer T-cellen worden geprikkeld in de aanwezigheid van geneesmiddelen en antigeen-tot expressie brengende tumoren. Dit kan de toxiciteit verminderen in vergelijking met die waargenomen door andere op CD3 gebaseerde T-cel-engagers met het potentieel om een ??betere werkzaamheid en een verhoogde therapeutische index in klinische ontwikkeling te bereiken.

De therapeutische kandidaten APVO436, ALG.APV-527 en APVO603, gebaseerd op de bivalente, bispecifieke ADAPTIR-platformtechnologie, maken vooruitgang in respectievelijk klinische en preklinische ontwikkeling. Zowel de ADAPTIR-platformtechnologie als de ADAPTIR-FLEX-platformtechnologie zullen worden gebruikt om therapeutische kandidaten te ontwikkelen op basis van gewenste werkingsmechanismen, om onze portefeuille te vullen met nieuwe bispecifieke en multispecifieke eiwittherapieën om mogelijk in onvervulde medische behoeften te voorzien.
MisterBlues
0
So what is the company doing now & why we'll probably see additional complete responses.

Per clinical Trials.gov

"Patients will receive APVO436 intravenously (IV) weekly for up to six 28-day cycles, unless disease progression, intolerable toxicity, or withdrawal of consent occurs earlier."

"Phase 1 - Open-label, Dose Escalation: The dose escalation stage of the study will test step-dose and/or split-dose regimens infused weekly over 10 dose levels (cohorts). Cohorts 1 to 10 will follow a 3 + 3 design. The next cohort is started after patients in the previous dose cohort have completed the first cycle of dosing and an evaluation for dose-limiting toxicities (DLTs) during the first cycle has been completed.

Phase 1b - Expansion: The recommended-dose from Phase 1 will be further examined in 2 expansion cohorts consisting 24 AML patients (Cohort 1) and 24 MDS patients (Cohort 2). Patients will receive APVO436 intravenously weekly for six 28-day cycles, unless disease progression, intolerable toxicity, or withdrawal of consent occurs earlier. Patients with evidence of clinical benefit at the end of Cycle 6 in the absence of unacceptable toxicity may also continue on study for up to 12 total cycles at the discretion of Investigator (6 cycles in addition to the initial 6 cycles)."

They've completed dosing in the first 6 cohorts with 2 complete responses reported in this cohort. The trial uses a 3 + 3 study design where each cohort has 3 participants so 2/3 CR is excellent. They're dosing the 7th & 8th cohorts now which is a positive since it shows the 7th didn't have 2 individuals reaching the MTD. So it looks like they've reached a therapeutic dose with the 6th cohort & we should continue to see complete responses as long as they don't have to stop dosing due to toxicity.

When will we get additional data. We should get some data on the 7th cohort mid-1st qtr.
MisterBlues
0
Opmerkingen van een zekere Dude van elders:

#1. Somethings strange with the Tang offer for shares. Why is there no buying interest if there was a true offer. I saw the same thing happen with SRNE
#2. The ATM prevents the stock from maintaining momentum.
#3. Regeneron halted their clinical trial for another bispecific due to cytokine release syndrome which supposedly is a problem with the class of drugs. I can't tell you if this is a risk with APO but I'm moving on.
Wolfgang
0
Heb er voor een keer goed aan gedaan om op te verkopen toen Het boven de 50 was.
Na een maand weten we amper iets meer wat ze nu vanplan zijn.
MisterBlues
0
Volgens mij is het ALLEMAAL doorgestoken kaart inclusief de onderzoeksuitslag van die ene patiënt.
HOBBYMAN
0
En weer wordt aandeelhouder zwaar bij de kl…… genomen door als gevolg van dis-informatie.
Schande vond ik het.
HOBBYMAN
0
Het lijkt weer op enorme shuffle. Vorig jaar toename koers door
(Vals?) overnamebericht.
Heb vandaag toch nog beperkt aantal stukken gekocht want je weet maar nooit?
Gokje kan geen kwaad maar ik heb er weinig vertrouwen in.
HOBBYMAN
0
quote:

Ibbeltje schreef op 12 december 2022 19:52:

Nog actieve leden hier? Leuke stijging vandaag
Nog steeds in afwachting van grote sprong.
Ik lees op Yahoo dat vandaag cijfers bekend gemaakt zijn die boven verwachting zijn. Ik heb dit nog niet nagekeken op hun site.
Ik heb niet zoveel aandelen en wacht geduldig af. Deze belegging valt bij mij onder de categorie “gokje”. Meestal wordt dit niks maar ooit ………,,!!!
HOBBYMAN
0
Oeps, de daling van vandaag had ik niet verwacht.
Wederom is zittende aandeelhouder de dupe ten gunste van grote partij die zich inkoopt!
Maar weer wachten op betere tijden.
Mijn belang is maar beperkt, maar toch …!
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.844,10 +0,42%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.943,21 +0,59%
 US30^ 37.838,56 +0,29%
 Nasd100^ 17.604,14 +0,57%
 US500^ 5.041,75 +0,44%
 Japan225^ 38.149,21 +1,07%
 Gold spot 2.379,23 +0,77%
 EUR/USD 1,0687 +0,15%
 WTI 82,16 -0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront