UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.251 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
ff_relativeren
1
quote:

JdeFL schreef op 19 november 2021 10:13:

• UCB rapporteerde de positieve topline dataresultaten van zijn BE OPTIMAL fase 3 klinische studie, die de werkzaamheid en veiligheid van bimekuzimab bij psioriatische artritis (PsA) beoordeelt. De IL-17A/17F-remmer toont een statistisch beter resultaat van Bimzelx versus placebo voor zowel primaire als secundaire eindpunten op week 16. Er werden geen nieuwe veiligheidsproblemen ontdekt in de studie en de resultaten zullen worden bekendgemaakt in één van de aankomende conferenties. KBCS blijft optimistisch over UCB, en houdt het “Kopen”-advies en 120 euro koersdoel stabiel. (Bolero)
Dank je @ JdeFL. En dit is het linkje naar het persbericht van UCB over die topline results :
www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .
voda
1
UCB boekt mooie resultaten met potentiële blockbuster

Onderzoekers van UCB aan het werk in het labo.
BEN SERRURE
19 november 2021 08:28

Met positieve testresultaten in de behandeling van psoriatische artritis hengelt het UCB-middel bimekizumab naar de status van nieuw goudhaantje.

Bimekizumab - bij artsen intussen beter bekend als het niet veel vlotter bekkende Bimzelx - is sinds augustus op de markt in Europa voor de behandeling van de huidziekte psoriasis. Maar UCB UCB 0,15% heeft nog andere plannen met de molecule erachter. Die wordt ook getest voor de behandeling van de gewrichtsziekte AS en de ontstekingsziekte psoriatische artritis (PsA).

In dat laatste toepassingsgebied, een ziekte die pijnlijke ontstekingen van de huid en gewrichten veroorzaakt, maakt UCB nu sterke tussentijdse testresultaten bekend. Zowel de primaire als secundaire doelstellingen werden behaald in een fase 3-studie, laat het bedrijf weten.

Significant
Het middel werd getest bij volwassen PsA-patiënten. Uit het onderzoek bleek dat 'significant meer patiënten' die met 'bime' werden behandeld na 16 weken een verbetering van minstens 50 procent in hun symptomen vertoonden dan wie een placebomiddel kreeg.

Ook de meer precieze secundaire doelstellingen van de studie tonen positieve resultaten. Zo toont een 'significant deel' van de patiënten vooruitgang in het fysiek functioneren, het uitzicht van de huid en in de toestand van de gewrichten, klinkt het.

UCB stelt de volledige resultaten binnenkort voor op een medische conferentie. Ook worden ze gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Er lopen ook nog andere fase 3-studies met het middel, waarvan de resultaten binnenkort worden verwacht.

2,5 miljard
EURO
Analisten voorspellen dat het medicijn Bimzelx op zijn piek - ergens rond 2030 - meer dan 2,5 miljard euro jaaromzet zal opleveren.

Opsteker
Voor UCB is het nieuws een opsteker. Bimekizumab heeft het potentieel het grootste medicijn ooit te worden voor de beursgenoteerde biofarmagroep. Analisten voorspellen dat het medicijn op zijn piek - rond 2030 - meer dan 2,5 miljard euro jaaromzet zal opleveren. JPMorgan is het meest optimistisch en rekent zelfs op 3,9 miljard euro piekverkopen. UCB geeft pas begin 2022 een eigen prognose voor het potentieel van zijn nieuwste goudhaantje.

Maar wil UCB het volledige potentieel verzilveren, dan zal bimekizumab zich op verschillende domeinen moeten bewijzen. Psoriasis is dan misschien de hoofdbrok, de markt voor PsA is ook niet min.

Op het vlak van psoriasis kende UCB onlangs een kleine tegenvaller. Het Belgische bedrijf wil met bimekizumab maar wat graag de vetpotten van de Amerikaanse markt aanboren voor de behandeling van psoriasis, maar Covid-19 stak daar een stokje voor. Terwijl de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond normaal op 15 oktober een oordeel moest vellen, werd de beslissing voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de Amerikanen niet in Europa raakten door reisrestricties.

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...
NSBB
0
hoe langer het uitstel van de FDA hoe lager de koers van UCB zal gaan . Zo zal het zijn en niet anders, dus nog wat kruid droog houden alvorens bij te kopen .
[verwijderd]
0
Veel lager dan 99 euro zullen we niet gaan, is trouwens met een uiterst laag volume bereikt. De algo's doen hun werk en de angsthazen verkopen hun waardevolle aandelen: zo is het altijd al gegaan ...
JdeFL
1
ff_relativeren
1
22 november : UCB gaat samenwerken met Parkinson-patientenplatform in Engeland en in de USA, om het onderzoek naar Parkinson te verbeteren. Bron: www.ucb.com/patients/magazine/detail/... .
Leefloon
2
quote:

JdeFL schreef op 22 november 2021 16:28:

Dacht dat het breder zou zitten, maar bij Sanofi geen aderlating. Niet dus.
Sectoraal. als aanvulling:, bij heel Euronext:

Health Care (ongewogen): -0,47%
Health Care (gewogen): -2,37% (slechtst presterende supersector)

Sector Pharmaceuticals and Biotechnology (ongewogen): +0,14%
Sector Pharmaceuticals and Biotechnology (gewogen): -1,52%

Farma en biotech is dus niet de het slechtst presterende medisch sector. Dat is Medical Equipment, met -1,68% (ongewogen, slechtste sector ) en -3,14% (gewogen).

Subector Pharmaceuticals (ongewogen): +2,00%
Subector Pharmaceuticals (gewogen): -0,25%

Ten opzichte van de eigen subsector:

Gour Medical +42,72%
Guerbet +3,51%
Vistin Pharma +2,58%

Merck -0,86%
Sanofi -1,17%
Hyloris -1,36%
Eurofins -1,68%
GT Biopharma -1,68%
TUBAT -1,68^%
Navamedic -2,07%
Ipsen -2,16%
Boiron -2,18%
Theravet -2,31%
Malin -2,44%
Pharming -2,61%
Virbac -2,92%
Vetoquinol -3,71%
Tubize -4,04%
UCB -4,90%

Photocure -5,16%
Mithra -5,86%

Niet altijd in deze sectorale gegevens wegens nulomzet: Eurofions, GT Biopharma en de TUBATs. De subsectorale winnaar is verder oninteressant. Een centenaandeel, met een terugkeer naar koersen van vroeger. De verliezer, Mithra, is wat dat betreft wellicht minder oninteressant. De BEL Health Care, met zwaargewicht UCB, verloor vandaag -3,22%. Bijvoorbeeld de CAC Health Care deed -0,42%,

De aanvulling bevestigt het, met Belgische farma als zwakkere.
voda
1
07:17
Berenberg start opvolging UCB met koopadvies

Berenberg start in een lijvig rapport de opvolging van vier middelgrote Europese farmabedrijven: het Belgische UCB
UCB 0,00% , het Deense Lundbeck, het Franse Ipsen IPN 0,00% en het Zwitserse Vifor Pharma.

UCB is een kwaliteitsvolle midcap met bovengemiddelde winstgroei en superieur rendement op de ondcerzoeksuitgaven
DIANA HAE WON NA
BERENBERG-ANALISTE

De favoriet, met nipte voorsprong op Lundbeck, is UCB met een koopadvies en koersdoel van 124 euro. 'UCB is een kwaliteitsvolle midcap met bovengemiddelde winstgroei en superieur rendement op de ondcerzoeksuitgaven. Het bedrijf heeft meerdere katalysatoren klaar staan met verschillende middelen in de derde klinische testfase, wat de beurskoers de komende 12 maanden een boost kan geven', schrijft het farmateam onder leiding van Diana Hae Won Na.

Een overzicht van de 'pijplijn' van UCB:

zie bijlage

www.tijd.be/markten-live/live-blog/do...
Bijlage:
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 22 november 2021 16:28:

Dacht dat het breder zou zitten, maar bij Sanofi geen aderlating. Niet dus.
Oppervlakkig zouden we vandaag, tot dusverre, de "correctie" mogen noemen.
JdeFL
2
Leesvoer uit de tijd.be:
Brussel: de onderschatte weeskinderen van UCB
Het R&D-centrum van UCB in Eigenbrakel. Berenberg is vol lof over het stevig rendement dat de groep op haar onderzoeksuitgaven haalt.
12:09
De potentiële blockbusterstatus van Bimzelx is intussen een publiek geheim, maar volgens een nieuwe fan onderschatten beleggers het potentieel van UCB in 'weesaandoeningen'.

De Europese beurzen hebben moeite de rally weer op toerental te krijgen, nu Europese centraal bankiers aangeven dat ze niet blind zijn voor de inflatierisico's. Dit keer is de Brusselse beurs echter een positieve uitschieter, met voor de Bel20 een winst van 0,8 procent naar 4.184 punten.

De biofarmatiegroep trekt 3,7 procent hoger naar 100,65 euro.
Berenberg start in een lijvig rapport de opvolging van vier middelgrote Europese farmabedrijven: het Belgische UCB, het Deense Lundbeck, het Franse Ipsen en het Zwitserse Vifor Pharma.

De favoriet, met een nipte voorsprong op Lundbeck, is UCB met een koopadvies en koersdoel van 124 euro. 'UCB is een kwaliteitsvolle midcap met bovengemiddelde winstgroei en superieur rendement op de onderzoeksuitgaven. Het bedrijf heeft meerdere katalysatoren klaar staan met verschillende middelen in de derde klinische testfase, wat de beurskoers de komende twaalf maanden een boost kan geven', schrijft het farmateam onder leiding van Diana Hae Won Na.
De analiste is lovend voor de onderzoeksafdeling, die volgens haar ramingen een rendement van 11 procent op de investeringen levert. Dat is meer dan de kapitaalkosten, die ze inschat op 8 procent, en levert dus aandeelhouderswaarde op.
De potentiële blockbusterstatus van bimekizumab (Bimzelx), met sterke onderzoeksresultaten bij de behandeling van zowel reuma als psoriasis artritis zijn bekend. Bimzelx staat met die resultaten klaar om later dit decennium de estafette over te nemen van de huidige sterkhouder, het reumamiddel Cimzia.
De markt heeft lage verwachtingen rond de portefeuille weesgeneesmiddelen van UCB, gelet op de grote concurrentie. Goede testresultaten kunnen daar verandering in brengen.
Minder bekend en geapprecieerd bij de belegger is volgens de Berenberg-analiste de portefeuille 'weesgeneesmiddelen' - medicijnen die inzetten op een aandoening waar geen effectieve behandeling voor beschikbaar is.
'UCB heeft een sterke pijplijn in weesaandoeningen met twee doelkansen in myasthenia gravis (de zeldzame spierziekte waar ook Argenx op inzet met efgartigimod, red.), met zilucoplan en rozanolixizumab. De markt heeft lage verwachtingen, gelet op de grote concurrentie. En dus zouden positieve onderzoeksdata in de derde klinische testfase voor zilucoplan, eind 2021, en roza, in de eerste helft van 2022, de verwachtingen van beleggers kunnen opkrikken', zegt Hae Won Na. (Tijd.be)
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 22 november 2021 20:08:

Merck -0,86%
Sanofi -1,17%
TUBAT -1,68^%
Ipsen -2,16%
Tubize -4,04%
UCB -4,90%

Mithra -5,86%
Koersrendement van alleen deze grotere of door de analist genoemde namen, over de hele bij UCB horizontaal-gespiegelde-wortelteken-achtige, V-achtige periode van 3 handelsdagen:

Merck +2,29%
Ipsen +0,00%
Sanofi -1,79%
UCB -2,20%
Tubize -2,95%

Mithra -8,21%
ff_relativeren
1
Deze week een heel kleintje Disposal of own shares (1.800) www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .

Goed weekend allen. En voor wie het betekenis heeft : Een goed 1e Adventsweekend !
ff_relativeren
2
voda
5
UCB gaat met Novartis samenwerken rond Parkinson

UCB UCB 0,00% gaat een samenwerking aan met het Zwitserse farmaconcern Novartis om samen het potentieel geneesmiddel UCB0599 te ontwikkelen ter behandeling van de ziekte van Parkinson. De overeenkomst omvat ook een optie om nog een tweede kandidaat te ontwikkelen, UCB7853, eveneens als behandeling van Parkinson. De klinische ontwikkeling van UCB0599 zit momenteel in fase 2, die van UCB7853 in fase 1.

In het kader van de overeenkomst met Novartis ontvangt UCB een aanvangsbetaling van 150 miljoen dollar. Verdere betalingen kunnen volgen als bepaald mijlpalen worden bereikt en kunnen oplopen tot bijna 1,5 miljard dollar.

Bij een succesvolle verdere ontwikkeling en eventuele goedkeuring zullen UCB en Novartis de commercialisering delen: UCB zal dan Europa en Japan voor zijn rekening nemen, Novartis de VS en de rest van de wereld.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/cf...
NSBB
2
brengt jammer genoeg niet veel beweging in de koers . Dit zie je de laatste tijd meer en meer bij ucb , uitstekend nieuws met maar een lauwe reactie wat de koers betreft en zelfs nog aardig terug vallen onder de sluitingskoers van de dag voordien. Het aller belangrijkste nieuws, de goedkeuring door de FDA daartegen laat maar op zich wachten. Zelfs op de FDA kalender (agenda) van 2022 is er nog helemaal geen datum terug te vinden. bijgevolg : de koers van ucb kan nog lager .
voda
1
10:22
Koersdoel UCB stijgt licht bij KBCS UCB 0,31% kondigde deze wek twee deals rond producten uit zijn pijplijn aan: een licentieovereenkomst met Chiesi rond zampilimab en een partnerschap met Novartis rond de gezamenlijke ontwikkeling van middelen om Parkinson te behandelen.

Mede op basis hiervan hebben de biofarma-analisten van KBC Securities, Jeroen Van den Bossche en Thomas Vranken, hun model aangepast. Hun koersdoel gaat van 120 naar 122 euro. Ze bevestigen hun koopadvies.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
JdeFL
1
• UCB liet deze week weten dat het 2 deals heeft gesloten over activa in hun pijplijn. De eerste betrof het in licentie geven van het actief zampilimab aan de Chiesi-groep. Dit is een klinische onderzoeksfase transglutaminase 2 (TG2) remmer met het potentieel om een anti-remodeller te zijn in fibrotische ziekten zoals idiopathische longfibrose (IPF). UCB heeft een vooruitbetaling ontvangen, zal mijlpaalbetalingen en royalty's voor de nettoverkoop ontvangen, maar er werden geen financiële details bekendgemaakt. Daarnaast heeft hun BD-team ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Novartis, waar ze UCB0599 zullen meefinancieren en mee-ontwikkelen, en mogelijk ook UCB7853, die zich in de klinische fase bevinden voor de ziekte van Parkinson. UCB zal een voorafbetaling van 150 miljoen euro ontvangen en komt in aanmerking voor verdere mijlpaalbetalingen tot ongeveer 1,5 miljard dollar. Als de geneesmiddelen worden goedgekeurd, behoudt UCB de commercialiseringsrechten in Europa en Japan, terwijl Novartis de VS en de RoW voor zijn rekening neemt. KBC Securities ging met de info aan de slag en verhoogde het koersdoel van 120 naar 122 dollar bij een onveranderd “Kopen”- advies. (Bolero)
NSBB
0
Ziezo , heb vandaag nog is een mailtje gestuurd naar A.Witte om de nieuwste update omtrent Bimekizumab en FDA beoordeling (data enz). Als ik nieuws heb zet ik het hier direct. :)
2.251 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 120,800
Verschil -0,950 (-0,78%)
Hoog 122,200
Laag 120,400
Volume 179.471
Volume gemiddeld 299.933
Volume gisteren 184.505

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront