Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Boevenverhalen

93 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
DeZwarteRidder
2
Hoofdverdachte (41) van bouwen martelcomplex van onderwereld ongeneeslijk ziek

Robin van O. (41), hoofdverdachte in het proces over de in Brabant aangetroffen martelcontainers van de onderwereld, lijdt aan onbehandelbare kanker. Hij is inmiddels overgebracht naar het gevangenisziekenhuis in Scheveningen.
Wouter Laumans, Paul Vugts 23-11-21, 15:50 Laatste update: 19:07

Dat bevestigen zijn advocaten in gesprek met Het Parool. Van O. lijdt aan een agressieve vorm van kanker die vitale delen van zijn lichaam heeft aangetast. De ziekte is in het laatste stadium. Hij is vorige week afgevoerd uit de Afdeling Intensief Toezicht van de penitentiaire inrichting in Leeuwarden, waar verdachten en veroordeelden in zware beveiliging zitten – dat moet voorkomen dat ze vanuit detentie doorgaan met misdrijven. Nu ligt Van O. in het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg in Scheveningen.

Bronnen stellen dat Van O. zich acht weken geleden al bij de medische dienst had gemeld met een knobbel op zijn lymfestelsel, maar dat hij niet serieus werd onderzocht tot hij veel pijn kreeg. Dat heeft onder medegedetineerden tot grote onrust geleid.

‘EBI’ van de onderwereld

In opdracht van de puissant rijke cocaïnehandelaar Roger P. (49), alias ‘Piet Costa’, leidde ex-sportschoolhouder Robin van O. volgens het Openbaar Ministerie de bouw van een onderwereldgevangenis met martelkamer. De politie trof het complex aan in juni 2020 in een loods bij het Brabantse dorp Wouwse Plantage. Onderling spraken de verdachten over ‘de EBI’, naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught – ’s lands zwaarst beveiligde gevangenis.

De zeven containers in de loods werden wereldnieuws. Zes bleken te zijn ingericht als cellen – met handboeien waarmee iemand in kruispositie boven een chemische toilet kan staan. Een zevende container was ingericht als ‘behandelkamer’, met een tandartsstoel waarop een slachtoffer kon worden vastgesnoerd en bewerkt met de ruim aanwezige martelwerktuigen: scalpels, kniptangen, een vingerklem, et cetera.

Alle ruimtes waren geluiddicht, zodat het schreeuwen van de slachtoffers in de omgeving niet te horen zou zijn. De recherche kreeg gaandeweg zicht op de rivalen die de groep rond Roger P. en Robin van O. door een eigen ‘arrestatieteam’ in de containers hadden willen opsluiten. Doelwit waren onder meer drugshandelaar Ahmet G., op wie eerder een moordaanslag was gepleegd in Amstelveen, en de Iraans-Nederlandse crimineel Ali D., die in Dubai was ondergedoken.

Geëscaleerd conflict

Het conflict tussen de twee groepen was volgens bronnen in het criminele milieu geëscaleerd nadat Ali D. eerst enige tijd was ontvoerd omdat hij een fortuin had gestolen, en vervolgens op 10 mei 2020 de 25-jarige Ebrahim ‘Ibo’ Azaim werd geliquideerd – een zakenpartner die door Roger P. werd behandeld als een soort aangenomen zoon.

Na die onderwereldmoord reed Roger P., die vooral in Spanje verbleef, naar Nederland om het martelcomplex te laten bouwen. Hij onderhield nauw contact met Robin van O., blijkt volgens justitie uit onderschept berichtenverkeer uit versleutelingsservice EncroChat. ‘Ik ben normaal niet zo van deze afdeling,’ schrijft Roger P. dan in een leesbaar gemaakt bericht. ‘Maar nu zijn er een paar... ik hoop dat ik ze kan martelen.’

Robin van O. nam vervolgens als een soort aannemer de bouw van de onderwereldgevangenis op zich, zo maakt justitie op uit berichten die hij onder schuilnaam ‘Slempo’ aan onder anderen Roger P., alias ‘Luxury Balloon’, zou hebben gestuurd. Het berichtenverkeer toont volgens het Openbaar Ministerie haarfijn aan dat Roger P. en Robin van O. ‘bespraken’ dat het complex met de martelkamer bijna af was. De eerste doelwitten kwamen ter sprake. ‘Als ik hem op de stoel heb, gaat er meer komen (...) maar die hond is spoorloos’.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de groepering zou in januari moeten beginnen, maar dat maakt hoofdverdachte Van O. waarschijnlijk niet meer mee. De verdachten waren beschuldigd van het voorbereiden van ontvoering, afpersing, zware mishandeling en moord. Bovendien zouden ze een criminele organisatie vormen.

Robin van O. blijft stellig ontkennen dat hij de codenaam ‘Slempo’ gebruikte en hoopt zijn onschuld nog aan te tonen.

DeZwarteRidder
2
Criminele sportschoolhouder

Robin van O. (Utrecht, 14 maart 1980) had in Utrecht de luxesportschool Elite Fit, maar was aanvankelijk ook actief in de ‘wiethokken’. Gaandeweg belandde hij in de internationale cocaïnehandel. Hij had goed contact met Mustapha F. – een grote rivaal van drugsbaron en liquidatieverdachte Ridouan Taghi – en raakte diep geworteld in de groep van Roger P., die een fortuin vergaarde met de internationale cocaïnehandel.

Van O., die in De Meern woonde, werd door criminele onderdanen niet alleen vanwege zijn brede schouders aangeduid als ‘Biggie Basie’, grote baas: hij nam de jaren voor zijn arrestatie een prominente positie in. Eind 2017 werd het pand van Elite Fit met een automatisch wapen beschoten, enkele dagen daarna ontplofte er een explosief. In 2018 sloot Van O. zijn gym.

Het Team Criminele Inlichtingen (TCI), de geheime dienst van de recherche, kreeg in 2018 en 2019 al tips dat Van O. dreigde te worden geliquideerd. In september 2019 kwam de melding dat bij zijn huis in Zuid-Spanje een bom was gelegd, bij wijze van ‘waarschuwing’. Van O. dook onder.

De dreiging zou volgens tipgevers, en volgens ontsleutelde onderlinge berichten, van rivaal Ridouan Taghi komen. In die berichten werd het adres genoemd waar Van O. met zijn vrouw en kinderen woonde. Ook conflicten met andere zeer vermogende drugsbendes kunnen de reden voor het geweld en de dreiging zijn geweest.

Het door rivaliserende criminelen gerunde misdaadblog Crimebron noemde Van O. met zijn volledige naam en foto als opdrachtgever van liquidaties en de verantwoordelijke voor de verdwijning van een Utrechter. Van O. won vervolgens een rechtszaak waarin de website werd veroordeeld tot rectificatie, waarna het blog uiteindelijk van internet is gehaald.
DeZwarteRidder
1
Wat is een burner phone?

Een burner phone is een andere naam voor een prepaid smartphone. Je kunt het tegoed opwaarderen voordat je het gebruikt, vandaar de term ”prepaid”. De gebruikers van deze telefoons kunnen het beltegoed opwaarderen waar en wanneer ze willen. Vaak hoef je geen persoonlijke informatie te geven zodat de telefoon volkomen anoniem gebruikt kan worden. De burner phone dankt zijn bijnaam aan het feit dat de telefoon niet getraceerd kan worden naar de gebruiker. Vaak wordt het apparaat voor een korte periode gebruikt en vervolgens gedumpt. Op deze manier kun je de smartphone gebruiken voor louche zaken en daarna weggooien – in het engels ook wel ”burn it” genoemd. Voor vele mensen lijkt dit onnodig en zonde van het geld maar het is een eenvoudige manier om je sporen te wissen. Daarom worden deze prepaid telefoons vaak gebruikt in het criminele circuit.
asti
1

'Criminelen lanceren website om tegen betaling informatie over kroongetuigen te krijgen

(...)Volgens de website zal iedereen die met de politie praat binnenkort online verschijnen. Betaling zal vervolgens plaatsvinden via Bitcoin of Monero. Iedere kroongetuige heeft zijn eigen pagina waarbij dus de optie is om foto’s te uploaden, ook van familieleden. Er is zelfs de mogelijkheden om de stamboom van desbetreffende kroongetuige in te vullen.

(...)'


www.boevennieuws.pro/nieuws/criminele...
DeZwarteRidder
1
Kroongetuigen

Volgens een tipgever zouden meerdere misdaadgroepen zich bij de website hebben aangesloten, zelfs groeperingen die vijanden van elkaar zouden zijn. Dit omdat iedereen uiteindelijk tegen verraders zou zijn. Volgens de tipgever zou de politie nu zelfs bezig zijn met het overhalen van een kroongetuige tegen Piet Costa en Robin van O.

De welbekende druppel die ervoor zorgde dat deze zogenaamde groeperingen actief achter kroongetuigen aan gaan zou de moord op Peter R. de Vries zijn. “Het inzetten van kroongetuigen zorgt voor zoveel ellende en de ellende zal waarschijnlijk alleen maar toenemen. En het kan niet zo zijn dat een crimineel beloond wordt door te zeggen wat justitie graag wil horen, zelfs als het ten koste gaat van de waarheid. Bovendien gaat het de kroongetuige maar om één ding. Eigenbelang. Zou een kroongetuige niet klem hebben gezeten, dan was deze persoon doorgegaan met zware criminele activiteiten.”

Nabil B.

Als voorbeeld wordt kroongetuige Nabil B. aangehaald. Die uiteraard ook op de website te vinden is. “Nabil B. kwam klem te zitten in het criminele milieu. Iemand als Nabil B. zou als hij niet klem zou hebben gezeten, zomaar juist de eerste kunnen zijn geweest die een moord op bijvoorbeeld een journalist zou uitlokken en helpen uitvoeren. Maar sinds Nabil B. klem zit, doet hij er alles aan om zich neer te zetten als een kleine crimineel die last had van zijn geweten en daarom is gaan praten. Feit is dat deze egoïstische crimineel niets anders deed dan zijn eigen hachje proberen te redden.”

Ook hekelen ze het feit dat hij zelf bewust zijn familie in gevaar heeft gebracht. Volgens de website wist hij als geen ander dat zijn familie gevaar zou lopen als hij met de familie zou gaan praten. Volgens de personen achter de website mogen zulke egoïstische schijnheilige hypocriete geldzuchtige zware criminelen nooit beloond worden door de rechtsstaat. Het is dus niet de schuld van de criminelen dat zijn onschuldige broer werd doodgeschoten, maar van Nabil B. zelf, aldus de website.

Familieleden

Naast Nabil B. staan ook Tony de G. en Fred Ros op de site. De informatie die daarbij beschikbaar is, is nog niet heel erg uitgebreid. Maar tegen betaling kunnen er dus foto’s van hen, of van familieleden worden geüpload. Of door informatie over de kroongetuigen of mensen uit hun omgeving door te sturen. Daarnaast is er uiteraard ook interesse in informatie over andere ‘snitches’. Volgens de website zal iedereen die met de politie praat binnenkort online verschijnen. Betaling zal vervolgens plaatsvinden via Bitcoin of Monero. Iedere kroongetuige heeft zijn eigen pagina waarbij dus de optie is om foto’s te uploaden, ook van familieleden. Er is zelfs de mogelijkheden om de stamboom van desbetreffende kroongetuige in te vullen.

Blockchain

Overigens is de website slechts korte tijd via een reguliere url te benaderen. Op de site valt te lezen: “De site ……. is geen gewone site. Deze site staat op de blockchain. Sites op de blockchain kunnen niet makkelijk offline gehaald worden. Dit betekent dat bijvoorbeeld foto’s van deze snitches nu eeuwig hier te zien zullen blijven. Op sommige browsers, zoals Brave browser, werkt de url ……. al. Het duurt nog zeker maanden voordat ook andere grote browsers sites op de blockchain ondersteunen. De site is daarom tijdelijk ook op de gebruikelijke manier te bereiken.”

Of de ‘groeperingen’ achter deze website hiermee succes zullen hebben is nog maar de vraag. Wel doen ze het in ieder geval lijken dat er inmiddels al voldoende donaties binnen zijn om de website geruime tijd in de lucht te houden. Op de pagina waar de optie staat om te doneren, wordt aangegeven dat dit niet meer nodig is. Het is onbekend hoe lang de website al online staat.

Reactie openbaar ministerie

Het openbaar ministerie was reeds bekend met de website en deze wordt daar als dubieus en zeer onwenselijk beschouwd. “De website creëert een situatie die gevaar zettend is en mogelijk risico’s en schade oplevert voor de genoemde personen”, aldus een woordvoerder van het Landelijk Parket. In een geval heeft de politie via een zogeheten notice and takedown procedure de site op een specifiek webadres offline gehaald.
DeZwarteRidder
1
Jaïr Wessels

Een ander opvallend verhaal in het verspreidde bericht is die van de liquidatie op Jaïr Wessels. Hij werd op 7 juli 2017 doodgeschoten op de parkeerplaats van het station in Breukelen. Daarvoor zijn twee verdachten opgepakt. De 43-jarige Howard K. en de 33-jarige Tony de G. Ook Amsterdamse drugsbaron Greg R. was korte tijd opgepakt maar vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Zelf ontkent hij iedere betrokkenheid. Wat is er nou gebeurd wat leidde tot de dood van Jaïr Wessels, aldus de schrijver van het bericht? Twee handlangers van Redouan T., Nadir en Mohammed, hebben een partij coke van 500 kilo gestolen uit een loods die toebehoort aan niemand minder dan Rico de Chileen.

De rip was een opgezet plan zodat Rico in krediet zou staan bij Redouan T. Rico zou veel drugslijnen hebben vanuit Zuid-Amerika waar Redouan T. graag op mee voer. Om toch het vertrouwen van Rico te behouden werd Jaïr Wessels opgeofferd als zijnde de ripper. Dit verhaal lijkt bijna te bizar voor woorden. Toch werd er al gesuggereerd dat Jaïr werd omgebracht vanwege het jatten van een partij drugs. Echter heeft hij die partij van 500 kilo dus nooit gestolen. Ook was bekend dat Jaïr Wessels was overgelopen naar de Utrechtse cokeboeren omdat daar nu eenmaal meer te doen was. Een andere reden van zijn liquidatie welke is genoemd is dat hij informatie doorspeelde naar de andere partij. Navraag bij enkele goed ingevoerde bronnen in Utrecht wijst echter uit dat vorig jaar inderdaad rond ging dat Nadir een partij coke had gestolen van 500 kilo.
[verwijderd]
0
"500 kilo" wat is nou 500 kilo, een paar sport tassen in de haven van Vlissingen, de bekende bananenboten blijven wekelijks langskomen.

Porties van 1000 kilo is nu de trend, de vraag uit de markt is gigantisch en nog steeds sterk groeiende(pandemie?)

Complete containers, de krachten om dit spel in stand te houden zijn dubieus en zijn aanwezig in de hoogste kringen, geschatte bijdrage aan BNP: 2%

Andere EU Chapters spreken er schande van, wij hier kunnen er om lachen, iemand moet het toch doen?

Die Taghi was niets meer dan een kippedief waar zijn advocaat neef de veren mocht plukken....
DeZwarteRidder
1
Mocromaffia

Een ander opvallend punt is dat Redouan T. bevriend zou zijn geweest met Gwenette Martha en zaken deed met Samir ‘Scarface’ Bouyakrichan. Zo beweerde althans De Telegraaf naar aanleiding van de door hun ingeziene verklaringen van Ebrahim B. Een deel van de bekende namen die hier voorbijkomen als uitvoerders of zakenpartners van Redouan T. zaten ten tijden van de oorlog in de mocromaffia in het kamp van Gwenette Martha.

Onderschepte cokeladingen

Naast volledige namen, liquidaties en de redenen daarvan maakt de berichtschrijver ook informatie bekend over onderscheppingen van drugs. Zo zou er in de tweede week van januari een partij coke onderschept zijn van 9000 kilo in de haven van Antwerpen. De partij zat in een deklading van marmer en was afkomstig uit Brazilië. De v-cokevangst zou vanwege het lopende onderzoek nog niet bekend zijn gemaakt. De federale politie van Antwerpen wil de cokevangst noch ontkennen noch bevestigen omdat het informatie uit een nog lopend gerechtelijk onderzoek betreft. De perswoordvoering van de procureur des konings in Antwerpen heeft nog niet gereageerd op vragen omtrent de cokevangst. De geschiedenis wijst uit dat het niet bekend maken van dit soort onderschepte partijen coke kan leiden tot een nieuwe golf aan geweld in de onderwereld. Naast de partij van 9000 kilo zou ook in Casablanca een partij van Redouan T. zijn onderschept. Het zou hierbij gaan om een partij coke van 545 kilo, die inderdaad op de aangegeven datum (12 februari 2018) in Casablanca werd onderschept. Hierbij werden zes mensen aangehouden. De partij was afkomstig uit Brazilië.
jonas
0

Opvallend veel nieuw komende Nederlanders onder die zware gewetenloze criminelen en ook opvallend zo laat ingegrepen nadat ze al jarenlang bezig waren.

Zou dat late ingrijpen iets te maken kunnen hebben door dat autochtonengeknuffel door de politiek correcte vooral linkse elite? Het beestje mocht immers toch niet bij de naam worden genoemd. Allochtonen waren toch alleen maar zielig en een multiculturele verrijking volgens de Cohens, Halsema's, Rutte's etc etc etc?

Groet, Jonas
objectief
0
quote:

jonas schreef op 24 november 2021 20:14:

Opvallend veel nieuw komende Nederlanders onder die zware gewetenloze criminelen en ook opvallend zo laat ingegrepen nadat ze al jarenlang bezig waren.

Dat is enkel de opvatting van rijke Nederlanders, die zelf de drugshandel in eigen dorp/stad gedoogd hebben. Voor jou informatie, de AIVM spoort vooral naar rechtse extremisten, die ons land plunderen. Linkse stemmers moet je zoeken als een naald in een hooiberg.
DeZwarteRidder
1
Moessie

Buiten de mensen die in opdracht van of op aansturen van Redouan T. volgens de verspreider van het bericht reeds zijn omgebracht staan er ook mensen op die nog steeds voor hun leven moeten vrezen. Een daarvan is Mustafa, ook wel bekend als Moessie en voormalig eigenaar van growshop Red Bridge in Utrecht. Hij zou in eerste instantie behoren bij de groep van T. maar was toch twee keer het doelwit van een liquidatiepoging. Bij de eerste was er sprake van een vergissing en werd de verkeerde onder vuur genomen.

Die schietpartij vond plaats op 11 mei 2017 in Zuilen. Een man werd onder vuur genomen maar wist weg te rennen waardoor hij wonderwel ongedeerd bleef. Voor deze schietpartij zijn twee verdachten opgepakt, de 30-jarige Rudolf M. en de 38-jarige Egbert M. Beiden zitten nog vast en zullen ter observatie naar het Pieter Baan Centrum gaan. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal later dit jaar plaats vinden. Tot dusver hebben allebei de verdachten nog geen verklaring afgelegd. De persoonsverwisseling vond plaats doordat de man die nu onder vuur werd genomen in dezelfde auto reed als Moessie. Onder die auto werd een gps-tracker geplaatst en dus niet onder de auto van Moessie. Zodoende kwamen de schutters uit bij de verkeerde die van geluk mag spreken dat hij het er überhaupt levend vanaf heeft gebracht.

Krap twee maanden later is het weer raak. Op 21 juni 2017 wordt Moessie geraakt in zijn hand na te zijn beschoten. Die schietpartij vind plaats op de Jazzsingel in Utrecht. Met enkel een verwonding aan zijn hand weet Moessie zichzelf te melden bij het nabijgelegen Sint Antoniusziekenhuis. De gealarmeerde politie vind de auto van Moessie, een zwarte Mercedes, verlaten midden op de weg. De ruit van het linkerportier is kapot geschoten. Redouan T. zou volgens de verspreider van het bericht achter Moessie aan zitten omdat deze nogal loslippig zou zijn over zijn contact met een van de huurmoordenaars van T., de voortvluchtige Gerel Lusiano Palm.
asti
0
''Vier medewerkers EBI Vught ondergedoken uit angst voor Taghi''

'(...) Personeel had al voor de uitbraakplannen van Taghi bekend werden gevraagd om extra maatregelen, zoals het dragen van een masker om hun identiteit voor Taghi verborgen te houden. Volgens bronnen werd dat verzoek destijds afgewezen, maar actualiteitenprogramma EenVandaag meldde eerder deze week dat de bewakers van de topcrimineel inmiddels wel een masker dragen.

(...)'


nos.nl/artikel/2406991-vier-medewerke...
DeZwarteRidder
1
Margai

Naast Moessie moet volgens de berichtschrijver ook ene Margai vrezen voor zijn leven. Hij staat al langer op de dodenlijst en was op 11 oktober 2016 het doelwit van een schietpartij. Deze vond plaats op de Pearsonlaan in Kanaleneiland. Agenten kregen een melding binnen over een mogelijke schietpartij en troffen vervolgens een auto aan met daarin een man op de Heuven Goedhartlaan. De man gaf aan dat zijn auto door een andere auto geramd was en dat er vervolgens op hem geschoten werd. Niemand raakte gewond bij die schietpartij. Kort na het voorval werd er een uitgebrande auto terug gevonden op sportpark Rijnvliet. In Amsterdam werden vier verdachten aangehouden maar deze bleken later niets met de schietpartij te maken te hebben.

Vergismoord Overvecht

Het bericht bevat specifieke details met volledige namen waarvan veel herleidbaar juist is, maar ook veel info die al reeds gepubliceerd of bekend is. Zeker is dat de schrijver van het bericht erg goed ingevoerd is in de Utrechtse onderwereld. Zo is er een uitgebreide analyse over de liquidatie van Hakim Changachi en de poging daartoe op Khalid H. en Soulaiman. Volgens de berichtschrijver is het allemaal te herleiden naar een neef waar Soulaiman al lange tijd mee in conflict ligt. Dit verhaal is inderdaad een van de opties die wordt genoemd als reden achter de moord en de poging daartoe begin 2017 in Overvecht. De politie is echter erg stellig dat de moord op Hakim een vergismoord is, wat het verhaal ontkracht als dit juist blijkt te zijn. Dit blijkt voornamelijk uit pgp berichten die de opgepakte daders verstuurden. Wat er precies in die berichten staat zal waarschijnlijk pas tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak bekend worden.
jowi
0
Wat een exotische namen in alle postings. Henk en Ingrid kom ik niet een keer tegen. Discriminatie ? Etnisch profileren ?
Vul het maar in.
asti
0
quote:

jowi schreef op 25 november 2021 16:15:

Wat een exotische namen in alle postings. Henk en Ingrid kom ik niet een keer tegen. Discriminatie ? Etnisch profileren ?
Vul het maar in.
Je ziet dat Marokkaanse Nederlanders de afgelopen jaren op vrijwel elk gebied naar de top doorstromen. Dit is mogelijk het gevolg van het racisme waar Marokkaanse Nederlanders mee te maken krijgen.

Overigens is Henk R. niet lang geleden aangehouden in verband met de verdenking van een dubbele moord. Ook deze Henk is en wordt mogelijk gediscrimineerd.
DeZwarteRidder
1
Martin Kok

Diezelfde Nadir komt terug bij de liquidatie van Martin Kok. Deze Nadir en Anouar B. ook bekend als Zwartkat zouden de liquidatie hebben uitgevoerd volgens de berichtschrijver. Martin Kok beheerde de website Vlinderscrime en publiceerde daar voor zijn dood uitvoerig en ongecensureerd over Redouan T. en Noffel. Hij stond reeds onder politiebescherming maar werd alsnog doodgeschoten na een bezoek bij seksclub Bocaccia in Laren. Hij bezocht de club samen met een nieuwe adverteerder afkomstig uit Engeland. Het gedrag van de Brit na de liquidatie op Kok riep nogal wat vraagtekens op. Hij liep rustig het terrein af nadat de schutter Martin Kok van dichtbij in zijn auto doodschoot. Ook de politie zette daar vraagtekens bij waardoor de Brit werd opgepakt. Na enkele dagen werd hij vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid. Hij zou wel nog steeds een verdachte zijn in de zaak.

Redouan T. wordt al vanaf het begin genoemd als de mogelijke persoon die opdracht heeft gegeven voor de moord, met name door de publicaties die Kok deed. Maar hij was uiteraard niet de enige over wie Vlinderscrime uitgebreid publiceerde en daarmee ook vaak de draak stak. Een eerdere waarschuwing waarbij geschoten werd op de woning en voordeur van het huis van Martin Kok kwam volgens hem zelf vanuit de richting van Riff. Martin Kok plaatste een video op zijn site genoemd het Laatste Avondmaal, hierop was Riff te zien met zijn halfbroer Lucas Boom tijdens een etentje in een café aan tafel met Willem Holleeder en andere criminelen. Dat die schietpartij daadwerkelijk van Riff afkwam is nooit aangetoond.

liquidatie martin kok

Daarnaast was Kok vlak voor zijn dood in gesprek met een betrokkene uit de douanegate die ‘onthullingen’ zou gaan doen. Die onthullingen zijn echter nooit waar gemaakt maar de aankondiging was misschien voldoende om het erg heet te laten worden onder de voeten van andere betrokkenen in de zaak. Anouar ‘Zwartkat’ B. die door de berichtschrijver wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Kok is eerder wel opgepakt voor het plaatsen van het explosief onder de auto van de misdaadverslaggever bij restaurant ‘T Kalfje in Amsterdam. Er is een dna mengprofiel gevonden van de Utrechter op het explosief. De rechtbank vond het echter onvoldoende bewijs en liet Anouar B. vrij. Hij is wel nog steeds een verdachte in die zaak.

Mustapha F.

Lang kon Anour B. niet van zijn vrijheid genieten. Inmiddels zit hij alweer een tijdje vast voor zijn betrokkenheid bij de vergismoord in Marrakech op 2 november 2017. De schietpartij in club La Creme in Marrakech was bedoeld om Mustapha F. alias ‘Moes’ te liquideren en mogelijk ook zijn broer. In plaats daarvan werd een onschuldige geneeskunde student doodgeschoten, die ook nog eens de zoon is van iemand met een hoge functie bij de rechtbank van Beni Mellal. Als het al niet een ontzettend dom plan was om in Marokko een liquidatie uit te voeren dan was het nu wel totaal uit de hand gelopen.
DeZwarteRidder
1
Jaap Zillig en Pieter Vos

De lijst begint met de dubbele moord op de 53-jarige Jaap Zillig en de 47-jarige Pieter Vos. De twee vrienden uit Wijk en Aalburg hadden die avond een afspraak bij het van der Valk hotel in Houten waar ze vervolgens werden doodgeschoten. Beiden waren actief in het criminele circuit. Volgens het bericht werd de dubbele liquidatie uitgevoerd door Naoufal ‘Noffel’ F. en Derkaoui ‘Pirki’ van der Meijden. Er zou een partij drugs zijn onderschept waarvoor T. volgens het bericht ‘bloed of geld’ wilde zien. Voor zover bekend zijn Noffel en Pirki nooit verdachten geweest in deze zaak. Wel kwamen er eerder berichten naar buiten dat Redouan Boutaka een van de schutters zou zijn geweest. Volgens het openbaar ministerie is Redouan Boutaka echter nooit in beeld geweest als verdachte.

pieter vos en jaap zillig

Verondersteld werd tot dusver dat Jaap Zillig en Pieter Vos een afspraak hadden om een conflict uit te praten. Er was iets fout gegaan waarvan de twee wisten dat ze zelf niet verantwoordelijk waren maar waarbij degene waar ze een conflict mee hadden niet echt geïnteresseerd was in het hoe en waarom. Daarnaast bleek later dat Jaap Zillig ook informatie aan de politie had doorgespeeld.

De berichtschrijver is niet de eerste die Noffel aanwijst als een van de schutters. Ook King, de reageerder die enkele jaren terug erg veel inside info gaf over voornamelijk de mocromaffia op verschillende websites wees Noffel aan als een van de schutters. Volgens hem waren Boutaka, ene Nauwfal uit de Bijlmer en een neger genaamd Damascus betrokken bij de dubbele liquidatie. Of Pirki überhaupt de schutter kan zijn geweest is de vraag. In 2010 werd hij namelijk veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor het neerschieten van een man op het Thorbeckeplein in Amsterdam. Die schietpartij vond plaats in augustus 2009. Hij verbleef echter al vrij snel in een open kamp waarin hij geregeld met verlof mocht. Tijdens de dagen dat hij verlof had zou hij zich nog zeer actief hebben ingezet bij liquidaties. Zo beweerde Benaouf A. bijvoorbeeld dat hij Noffel en Pirki zag tijdens de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt. De dubbele moord op Jaap Zillig en Pieter Vos is nog altijd onopgelost.
Mohammed Abdelaoui

De dodenlijst vervolgt daarna met een reeds bekende beschuldiging aan het adres van Redouan T. Zoals die op zijn zwager. Op 31 oktober 2013 wordt in Fuengirola in Spanje een Marokkaanse man om het leven gebracht. Getuigen zien hoe een jonge zwarte man de 31-jarige Mohammed Abdelaoui met een kogel in zijn hoofd doodschiet. De schutter zou Jaouad W. zijn geweest. De moord komt aan het licht tijdens verklaringen van Ebrahim B. over Redouan T. als zijnde de leider van de 26koper groep. Als de politie deze informatie na gaat blijkt dit inderdaad te kloppen. Mohammed Abdelaoui is de zwager van Redouan T. die hem helpt met drugs Europa in te smokkelen. Mohammed Abdelaoui is echter gezegd dat het gaat om hasj, maar het blijkt om coke te gaan. Wanneer de zwager van T. daarachter komt voelt hij zich benadeeld en besluit hij de drugs zelf te houden. Dit tot ongenoegen van zijn schoonbroer die Jaouad W. zou hebben ingezet om het probleem op te lossen.
DeZwarteRidder
1
Verdachte doet boekje open over ‘methode-Taghi’: ‘Bij het kleinste ding kon hij al omslaan’

Hij is de eerste verdachte zonder kroongetuige-status in het Marengo-proces die over Ridouan Taghi verklaart. Mohamed El A. uit Utrecht doet tijdens een besloten rechtszitting een boekje open en vertelt hoe hij in de organisatie van Taghi werd getrokken. ,,Ik had te maken met een onberekenbaar persoon.”
Yelle Tieleman 26-11-21, 16:26 Laatste update: 16:40

Het is 23 juni en Mohamed el A., een wat gezette jonge dertiger, zit in de zwaarbeveiligde Bunker in Amsterdam Osdorp. Hij is vanuit de gevangenis naar Amsterdam gebracht door het Bijzonder Ondersteuningsteam (BOT) van Justitie. Het zijn de gedetineerdentransporten die niet stoppen voor een rood licht en files doen opensplijten als de Rode Zee. Ze stoppen voor niets of niemand.

In de Bunker feliciteert de rechtbankvoorzitter El A. met zijn verjaardag. Hij is vandaag 32 jaar geworden, en doet nu tijdens een besloten zitting het verzoek om zijn voorlopige hechtenis op te heffen. Hij zit sinds eind 2019 vast en wordt verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie. El A.: ,,Dank u wel. Ik had graag gebakjes mee willen nemen, maar het BOT wilde nergens stoppen. Ze vonden het geen goed idee.”

Kan hij niet een huisje regelen om daar tijdelijk iemand in vast te houden voor een ontvoering?

Dan begint El A. te vertellen en hij gaat ver terug in de tijd. Het is 2010 en hij runt samen met twee broers een Utrechts eetcafé. Op een dag komt zijn neef Soulaiman langs. Die doet hem een voorstel. Kan hij niet een huisje regelen om daar tijdelijk iemand in vast te houden voor een ontvoering?

Soulaiman vraagt dat niet zomaar, want El A. zit op dat moment in de hennepteelt en heeft in die periode huisjes tot zijn beschikking waarin hij kan telen. El A. vraagt hem naar details. Het gaat om Mohamed H. uit Doorn, een bekende drugscrimineel in de regio Utrecht. ,,Toen ik dat allemaal wist ben ik het slachtoffer gaan informeren, want ik wilde niet dat dit ging gebeuren.” In die periode spreken El A. en H. elkaar een tijdje, waarna het contact verwatert.

Ontvoerd

In 2011 krijgt El A. een telefoontje. Het is de broer van Mohamed H. en hij vertelt dat zijn broer is ontvoerd. El A. stapt in de auto en rijdt naar Doorn. Daar hoort hij van de broer en een vriend dat zij vermoeden dat neef Soulaiman achter de ontvoering zou zitten. ,,Ze waren bepaalde dingen van plan. Het zou gaan escaleren.” Vervolgens zoekt El A. zijn neef op. ,,Ik had hem kunnen traceren en ik zei tegen hem: ‘Dit dreigt allemaal uit de hand te lopen, ik weet dat jij hem hebt, ik heb via-via te horen gekregen dat het zou kunnen escaleren, beter laat je die man los’. Vervolgens zegt El A. zijn handen ervan af te trekken. Een paar dagen later weet de ontvoerde Mohamed H. te ontsnappen uit een smerig hok bij een garage in Kaatsheuvel.

Het is rond deze periode dat El A. vaker bij de familie H. over de vloer komt. Hij wordt uitgenodigd om bij de familie over de vloer te komen en ontmoet zodoende ook de dochter van Mohamed H. Het klikt en de twee krijgen een relatie. Later trouwen ze zelfs met elkaar.

Het liefst wil ik bepaalde namen hier niet specifiek uitspreken
Mohamed el A.

Mohamed H., inmiddels zijn schoonvader, is ook degene die hem in die periode voorstelt aan iemand die in die periode aan het uitgroeien is tot een belangrijke speler in de internationale drugshandel: Ridouan Taghi. ,,Via mijn schoonvader ben ik in contact gekomen met een medeverdachte die ook terecht staat in dit proces. Het liefst wil ik bepaalde namen hier niet specifiek uitspreken”, zegt El A. tegen de rechtbankvoorzitter. Hoewel hij de naam van Taghi niet noemt, valt uit de context van zijn relaas op te maken dat hij waarschijnlijk doelt op Taghi.

El A. krijgt rondom de introductie met Taghi een waarschuwing mee. ,,Hou het bij handel in softdrugs, en laat je niet in met geweld.” El A. moet het zijn schoonvader beloven, want die zegt hem dat zijn nieuwe zakenpartner gevaarlijk is en daarom dus moet uitkijken.

De rechtbankvoorzitter vraagt hem waarom hij het dan in versleutelde chatgesprekken toch heeft over het regelen van schutters en vluchtauto’s. In 2019 heeft El A. tijdens een politieverhoor al toegegeven dat hij bepaalde berichten heeft verstuurd aan iemand wiens PGP-mailadres begint met 26c. Politie en justitie hebben dit mailadres toegeschreven aan Taghi. Volgens El A. heeft ‘de 26c’ een bepaalde manier om mensen aan hem te binden, waardoor het bijna niet mogelijk is om je eraan te onttrekken.
Explosief

De verklaring die El A. in juni aflegt tijdens de besloten rechtszitting is explosief. Op Nabil B. na, die kroongetuige is en in ruil voor strafvermindering en bescherming is gaan verklaren, zijn er geen verdachten in het omvangrijke Marengo-proces die belastend verklaren over Taghi.
DeZwarteRidder
1
2)

Daarbij speelt angst een grote rol. Volgens het OM is Taghi opdrachtgever van zeker tien moorden die de afgelopen jaren zijn gepleegd. Ook de moorden op de broer van kroongetuige Nabil B., zijn advocaat Derk Wiersum en meer recent zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries koppelt het OM aan Taghi. El A. is de eerste verdachte die wél man en paard noemt.

Hij is bevreesd voor de veiligheid van zijn naasten, vertelt hij de rechtbank. Dat heeft El A. zelf ook meegemaakt. Nadat een partij drugs van zijn schoonvader in beslag wordt genomen (en hij ook wordt gearresteerd) volgt een aantal gewelddadige incidenten zich in rap tempo op. Aan het hek van zijn woning in Doorn wordt een handgranaat gehangen. Later wordt het huis met een automatisch vuurwapen beschoten, waarna de burgemeester de woning laat sluiten. Volgens het OM is Taghi verantwoordelijk voor het geweld.

Steeds meer delen

El A. legt uit dat hij voortdurend informatie kreeg waar hij niet bepaald op zat te wachten. Op handen zijnde liquidaties, conflicten in de onderwereld: het werd met hem gedeeld. ,.Op het gebied van handel hebben wij een beetje ons vertrouwen opgebouwd. Het leek alsof hij steeds meer met mij wilde delen om mij automatisch er een beetje in te trekken. Dus ik liep een beetje met het gevoel dat ik teveel over deze persoon wist en dat ik best wel voorzichtig moest zijn om zomaar ineens afscheid te nemen.” Afstand nemen zou volgens El A. wel eens verkeerd uitgelegd kunnen worden.

De rechtbankvoorzitter vraagt El A. of hij niet simpelweg kon zeggen dat hij alleen in was voor handel. Dat moment was allang gepasseerd, legt El A. uit. Hij had te veel weet van heftig geweld waar ‘de 26c’ verantwoordelijk voor zou zijn. ,,Ik wist van mijn schoonvader dat die persoon heel paranoia is. Bij het kleinste ding kon hij al omslaan. Ik had te maken met een onberekenbaar persoon. Dat is waar het op neerkwam. Dus ik dacht - niet letterlijk: ‘Hou je vrienden dichtbij, maar je vijanden nog dichter bij je’. Om een beetje voorzichtig te zijn met alles.”

Soms wilde ik hem het gevoel geven alsof we met hem waren, om te voorkomen dat hij helemaal door zou slaan en mij als doelwit zou zien

Volgens het OM heeft hij meegewerkt aan een plan om rivalen van Taghi te liquideren. Hij zegt de rechters dat hij Taghi naar de mond heeft gepraat en ondertussen heeft geprobeerd de doelwitten te waarschuwen. Daarom stuurde hij dus een bericht waarin hij voorstelde een van die doelwitten in ‘een badje zoutzuur’ te leggen. ,,Dat was vanwege de paranoia, omdat ik veel dingen over hem weet. Soms wilde ik hem het gevoel geven alsof we met hem waren, om te voorkomen dat hij helemaal door zou slaan en mij als doelwit zou zien.”

Het noopt de rechtbankvoorzitter tot een belangrijke vraag aan de verdachte die tegenover hem zit: ,,Als je hem het gevoel geeft dat je niet tegen hem bent, dan heeft hij het idee dat je mét hem bent?”

Dat klopt, zegt El A. ,,Wat ik heb ervaren uit bepaalde gesprekken en zijn denkwijze over andere mensen, is dat sommigen twintig jaar zijn leerling zijn geweest, en er de volgende dag niet meer waren. Dan ben je heel voorzichtig als je iemand net een jaartje kent. Dan gaan er heel wat andere dingen door je hoofd.”

Dit stuk is gebaseerd op een proces verbaal dat is opgemaakt van de behandeling van de besloten zitting van El A. die door deze krant is ingezien. Ook is uit informatie van oude rechtbankstukken stukken geput.
DeZwarteRidder
1
Dreiging Derk Wiersum

Schoonvader Mohamed El A. heeft naar eigen zeggen via het Team Criminele Inlichtingen van de politie gewaarschuwd voor de moord op Derk Wiersum, die de advocaat was van kroongetuige Nabil B. Zelfs op de dag de moord zou hij nog aan de bel hebben getrokken. Het Openbaar Ministerie geeft aan dat er geen TCI-informatie was dat er dreiging speelde rond Wiersum. Ook zou volgens De Telegraaf de deken van de Orde van Advocaten zijn geïnformeerd. Die stelde desgevraagd van niets te weten.

Reactie Inez Weski

Inez Weski, de advocaat van Taghi, stelt dat uit het proces verbaal onvoldoende kan worden vastgesteld dat er over Taghi wordt gesproken. ,,Zelfs als gerefereerd zou zijn aan een mailadres, dan nog staat niet vast of dat op cliënt betrekking zou hebben. Dat de politie en het OM allerlei scenario’s hebben over zaken waar cliënt geen verdachte in is en ook niet voor wordt vervolgd, rechtvaardigt onvoldoende om zonder enig bewijs cliënt publiekelijk daarvan te beschuldigen.”
93 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.379,37 +0,78%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront