Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Chiddix
0
Op het RTL nieuws van 19:30 hoor ik zeggen, het virus heeft nogal gecirculeerd onder de 2 miljoen ongevaccineerden. Wat moeten we daarvan denken? Hebben we dan eindelijk de zondebok gevonden? Nu weten we , dat er ook veel virus circuleert onder kinderen(basisschool).
Het kabinet zal het niet makkelijk hebben met de adviezen van het OMT bv niet-essentiele winkels nog een uur eerder sluiten. Verwacht daar niet veel effect van.
luchtschip
0
quote:

Arie40 schreef op 25 november 2021 20:35:

www.theguardian.com/world/2021/nov/24...

Een nieuwe mutatie. De Botswana- variant. 32 mutaties op de spike- eiwitten! Die gaat het de vaccins heel lastig maken!
Of het de vaccins heel lastig gaat maken is nog maar de vraag.

dat zal nog moeten blijken en het is nu nog te prematuur daar iets zinnigs over te zeggen.

The B.1.1.529 variant has 32 mutations in the spike protein, the part of the virus that most vaccines use to prime the immune system against Covid. Mutations in the spike protein can affect the virus’s ability to infect cells and spread, but also make it harder for immune cells to attack the pathogen.

www.theguardian.com/world/2021/nov/24...

Mutatie bij de spike-eiwitten kan ook betekenen dat die spikes niet goed de menselijke cel kunnen binnendringen en dan is het geen virus variant die zich zal verspreiden.

Mutatie bij de spike eiwitten kan ook betekenen dat de mRNA vaccins niet meer werken omdat het immuunsysteem bij deze variant niet geactiveerd zou kunnen worden.
Echter de traditionele vaccins als van AstraZeneca en Johnson & Johnson ( Jansen vaccin ) werken dan nog wel.

Afwachten hoe het zich ontwikkelt.
luchtschip
2
quote:

Turbo Mckwek schreef op 25 november 2021 20:33:

[...]

hahahaha, tja, zou best wel eens kunnen.

Maar nee, het is niet zozeer dat, het is meer dat ik het gevoel heb dat ik in een hele slechte netflix serie terecht ben gekomen. En die gaat maar door.
7e seizoenen inmiddels.

Laten we eerlijk wezen, wat is nog wel normaal dezer dagen?
Kijk wat er om je heen aan het gebeuren is.
Dit had niemand 2 jaar geleden toch ooit kunnen bedenken dat wij deze idiote discussie hier ooit zouden voeren?

Jij maakt er een idiote discussie van.
Er is best een zinnige discussie te voeren maar niet met jou in de hoofdrol van de film.

Krijg toch de indruk dat je show aan het floppen is.
Ik weet niet wat de kijkcijfers zijn, maar zo'n oppervlakkig theaterstuk gaat bij veel mensen gauw vervelen.
A Mao
1
Btw als ze de lammetjes willen vaccineren moeten ze rap opschieten, over een paar weken hebben ze het allemaal gehad .

A Mao
2
quote:

luchtschip schreef op 25 november 2021 21:29:

[...]

Jij maakt er een idiote discussie van.
Er is best een zinnige discussie te voeren maar niet met jou in de hoofdrol van de film.

Krijg toch de indruk dat je show aan het floppen is.
Ik weet niet wat de kijkcijfers zijn, maar zo'n oppervlakkig theaterstuk gaat bij veel mensen gauw vervelen.
Weer een structureel post van je #not
Alleen maar zuigen en rellen.
leonardus65
2
quote:

josti5 schreef op 25 november 2021 19:35:

[...]

Einde quote.

Niet zo snel veroordelen, maar gewoon de tijd nemen, om te lezen.
Dan kom je talloze oplossingen tegen.
Nee Josti, antivaxers komen niet met oplossingen. Je leest de grootste onzin, logica wordt weggelachen en ontkent. Er is zo geen discussie mogelijk. Uiteraard zijn er aan doorlopend blijven vaccineren ook maars, maar die maars worden nu ondergesneeuwd door antivaxers met mentale problemen. wie de broek past trekt hem maar aan. Voor nu is vaccineren een "oplossing" om de ic en ziekenhuizen te ontlasten. Maar wereldwijd iedereen blijven vaccineren zal een utopie zijn. Als dit al wenselijk is. Op een gegeven moment gaat men alleen de doelgroep en waarschijnlijk de zorgmedewerkers/familie patiënten gaan vaccineren. En de rest moet gaan zorgen dat hij een gezonder leven gaat leiden en geen patiënt met onderliggende klachten wordt. En het is de taak van de overheid om dat in die richting te dwingen. Voor nu helpt dat ons niets. Nu hebben we niet veel keus. Maar als de zorg het even aankan moet men de jongeren vrijlaten. Door het aanwakkeren/aanmoedigen van degene met extreme antivaxgedachte wordt niemand geholpen.
ff_relativeren
1
quote:

ff_relativeren schreef op 25 november 2021 20:30:

Volgens de NOS is het de bedoeling dat de winkels in Coronatijd om 17:00 uur al gaan sluiten. Bron: nos.nl/artikel/2407063-kabinet-koerst... .

Het lijkt me niet erg verstandig, om hetzelfde aantal klanten in minder uren per dag in je winkel te proppen. Te veel mensen bij elkaar levert (denk ik) juist MEER risico op besmettingen op. En niet minder.

Hoe komen ze op zoiets onzinnigs ?
Een betere aanpak om de hard oplopende besmettingen tijdelijk af te remmen, zou een echte lockdown zijn gedurende pakweg 3 weken. Winkels dicht behalve de meest essentiele, alle andere sectoren dicht. 3 weken. Zodat we met de eindejaars feestdagen weer naar vrienden en familie kunnen ..

Misschien ook dan nog met de nodige voorzorgsmaatregelen .. zoals niet te veel mensen bijeen, afstand houden (dus zeker niet knuffelen, zoenen, etc), mondneus-kapjes waar nodig. Alles voorzichtig, maar wel weer samen kunnen vieren ..
Sentiment
0
twitter.com/eatlovepray211/status/142...

Gentherapie is een medische behandeling waarmee je DNA wordt aangepast

___________
zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt...
Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Staatscourant 2020, 18941 Besluiten van algemene strekking.

Daar staat te lezen:
“Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat van 28 maart 2020, nr. IENW/BSK-2020/57427, houdende spoedmaatregelen met betrekking tot gentherapie ter bestrijding van COVID-19 (Tijdelijke regeling afwijkende behandeling vergunningaanvragen gentherapie in verband met bestrijding COVID-19)

Artikel 3
Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke regeling afwijkende behandeling vergunningaanvragen gentherapie in verband met bestrijding COVID-19.

TOELICHTING
Deze regeling heeft tot doel om vergunningaanvragen voor toepassingen van gentherapie die zien op het bestrijden van het coronavirus (COVID-19) volgens de reguliere voorbereidingsprocedure van titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in plaats van volgens de uniforme voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 Awb (UOV) te behandelen en de beslistermijn in te korten. Met deze regeling wordt geen afbreuk gedaan aan het veilig werken met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s).

Om de uitbraak van COVID-19 in te dammen, wordt onderzoek gedaan naar gentherapeutica en vaccins. Indien dat onderzoek toepassingen van gentherapie betreft, is een vergunning van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat (Minister) nodig op grond van het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013 (Besluit ggo). Vanwege de bijzondere omstandigheden van de huidige pandemie is het wenselijk de procedure van vergunningverlening, indien een aanvraag ziet op de bestrijding van COVID-19, te versnellen.
_______________________

Dan lees je bij Pfizer:
www.pfizer.nl/zeldzame-ziekten/genthe...

“Gentherapie is een medische behandeling waarmee simpel gezegd je DNA wordt aangepast. Wat wetenschappers doen, is uitzoeken welk stuk van het DNA voor het ontbreken of het slecht werken van een eiwit zorgt.

Vervolgens krijgen patiënten geen medicijnen of een operatie. Maar krijgen ze gezond en/of aangepast genmateriaal geïnjecteerd. 

Om te zorgen dat het genmateriaal in het juiste orgaan of weefsel belandt, wordt het verpakt in een onschuldig gemaakt virus dat zich - zoals een virus betaamt - een weg zoekt door het lichaam.”

luchtschip
1
quote:

pakman schreef op 25 november 2021 20:46:

[...]

je bekijkt het weer vanuit 1 oogpunt zijnde Ziekenhuizen..maar dat is een ANDER probleem wat al HEEEELLL lang speelt en totnutoe NOG niks aan gedaan is.., maar bekijk het eens vanuit een HELICOPTER overzie het geheel eens, 1 een Economie kan niet stilstaan 2 x kort achter elkaar (pleuris breekt dan ook uit) 2- wie is de stille meerderheid?? mensen die al 3x gevacc zijn.. denk toch niet
Een economie kan niet stilstaan ?

We hebben diverse crises meegemaaj=kt, de olie crisis in de jaren '70 de beurscrash van '87, de banken crash van 2008/9
Toen stond de economie niet alleen stil, maar ging gillend achteruit.
Het enige gevolg was dat de broekriem aangetrokken moest worden om vrolijk verder te gaan.

En 2 keer kort achter elkaar dat de economie stilstaat, dan breekt er echt geen pleuris uit.

En dan je vraag

Wie is de stille meerderheid ?
Ja, dat weet je niet he?
Wanneer je als grootste schreeuwer op dit forum de 10 % niet gevaccineerde minderheid vertegenwoordigt.
Alleen oog voor het verspreiden van steeds dezelfde slogans en niet in de gaten hebbende dat er een meerderheid is in Nederland van 90 %, die een duidelijke mening heeft.
Deze mening uit door het stellen van een daad.
Maar ga nu niet bij deze meerderheid tegen de haren in strijken en hun daden saboteren, waardoor ziekenhuizen onnodig overbelast worden,.

Dat gerel op dit forum van een klein groepje dat zijn mening opdringt zonder een gefundeerde mening te geven, kan wel eens een averechts effect krijgen.

Wanneer jij het met een helikopter view wilt overzien, maak dan eerst de ramen van de helikopter goed schoon zodat je een helder beeld krijgt.
Bertje Belegger
1
Nogmaals; ik adviseer jullie allemaal een NUANCE-vaccin. 99% effectief tegen heethoofdenrij !
Vaak wel
0
quote:

luchtschip schreef op 25 november 2021 21:23:

[...]

Of het de vaccins heel lastig gaat maken is nog maar de vraag.

dat zal nog moeten blijken en het is nu nog te prematuur daar iets zinnigs over te zeggen.

The B.1.1.529 variant has 32 mutations in the spike protein, the part of the virus that most vaccines use to prime the immune system against Covid. Mutations in the spike protein can affect the virus’s ability to infect cells and spread, but also make it harder for immune cells to attack the pathogen.

www.theguardian.com/world/2021/nov/24...

Mutatie bij de spike-eiwitten kan ook betekenen dat die spikes niet goed de menselijke cel kunnen binnendringen en dan is het geen virus variant die zich zal verspreiden.

Mutatie bij de spike eiwitten kan ook betekenen dat de mRNA vaccins niet meer werken omdat het immuunsysteem bij deze variant niet geactiveerd zou kunnen worden.
Echter de traditionele vaccins als van AstraZeneca en Johnson & Johnson ( Jansen vaccin ) werken dan nog wel.

Afwachten hoe het zich ontwikkelt.
---------

Ja, dat is afwachten. Maar ben er niet gerust op. AstraZenica en Janssen hebben geen hoge effectiviteit. En hun productiecapaciteit zal eerder lager dan hoger zijn geworden!?! Veel landen zijn hun enthousiasme verloren vanwege de beperkte effectiviteit en relatief hoge aantal bijwerkingen van deze 2 vaccins.

Dan gaan we meer aan Novavax hebben. Het vaccin met de hoogte effectiviteit en de laagste bijwerkingen ( data/ patiëntengroepen). En ze kunnen in 2022 ongeveer 2 miljard vaccins leveren! Ook zeker niet onbelangrijk. Novavax zal in de meeste landen in de periode december tm q1 2022 een EUA, een toelating, krijgen.

De wereld lijkt te denken dat Afrika niet belangrijk is om te vaccineren. De door het Westen beloofde vaccins voor oa Afrika worden amper naar dit continent verstuurd. En een deel daarvan zit tegen de houdbaarheidsgrens aan of moet diepgevroren vervoerd worden.

En ja, de Afrikaanse bevolking is jong, heeft een heel actief immuunsysteem. Maar de kwetsbaren( met name de mensen met hiv) daar niet vaccineren vind ik heel dom. Dat zijn bioreactorvaten. Het virus kan in die mensen lekker sparren want het virus wordt niet doodgemaakt in zo'n zwak lichaam. En daar moet, mijn mening, wel een gevaarlijke variant uitrollen. En sequencing komt in Afrika niet veel voor.
okeanos
1
Luistert er iemand ook wel eens naar wat de WHO zegt?

WHO calls distribution of Covid boosters a ‘scandal’ as poor nations struggle to get first shots

“Every day, there are six times more boosters administered globally than primary doses in low-income countries,” Tedros said. “This is a scandal that must stop now.”

The WHO previously set a goal of vaccinating 40% of the population of every country by the end of the year, but more than 100 countries are currently short of the target

The coronavirus explosion in Europe is being driven by factors including decreased masking and social distancing and reduced public health and social measures, said Maria Van Kerkhove, the WHO’s technical lead on Covid.

www.cnbc.com/2021/11/12/who-calls-dis...

De WHO wil eerst focussen op de zwakkeren, hier en over gans de wereld.

De Who veroordeelt niet de ongevaccineerden in Europa.

De Who veroordeelt iets helemaal anders.
de tuinman
2
quote:

Bertje Belegger schreef op 25 november 2021 21:55:

Nogmaals ik adviseer jullie allemaal een NUANCE-vaccin. 99% effectief tegen heethoofderij !
Is dat ook gen therapie?
josti5
2
quote:

leonardus65 schreef op 25 november 2021 21:43:

[...]

Nee Josti, antivaxers komen niet met oplossingen. Je leest de grootste onzin, logica wordt weggelachen en ontkent. Er is zo geen discussie mogelijk. Uiteraard zijn er aan doorlopend blijven vaccineren ook maars, maar die maars worden nu ondergesneeuwd door antivaxers met mentale problemen. wie de broek past trekt hem maar aan. Voor nu is vaccineren een "oplossing" om de ic en ziekenhuizen te ontlasten. Maar wereldwijd iedereen blijven vaccineren zal een utopie zijn. Als dit al wenselijk is. Op een gegeven moment gaat men alleen de doelgroep en waarschijnlijk de zorgmedewerkers/familie patiënten gaan vaccineren. En de rest moet gaan zorgen dat hij een gezonder leven gaat leiden en geen patiënt met onderliggende klachten wordt. En het is de taak van de overheid om dat in die richting te dwingen. Voor nu helpt dat ons niets. Nu hebben we niet veel keus. Maar als de zorg het even aankan moet men de jongeren vrijlaten. Door het aanwakkeren/aanmoedigen van degene met extreme antivaxgedachte wordt niemand geholpen.
Einde quote.

Naast een opeenstapeling van open deuren heb je het alleen maar over antivaxers, terwijl ik dit woord niet in mijn mond heb genomen.

Van zowel vax als antivax heb ik hier de afgelopen (bijna alweer) twee jaar uitstekende oplossingen gelezen.
De diverse landelijke overheden willen nog steeds veel te veel ballen tegelijk in de lucht houden met als gevolg, dat al die ballen één voor één op de grond vallen.
Ze kijken veel te veel naar elkaar, en gaan daarom allemaal de fout in.

DE waarheid bestaat niet, zei Hermes Trismegistos duizenden jaren geleden al, maar de waarheid is een juweel met 49 facetten.
Hoe meer van die facetten voor je ogen opblinken, des te groter en echter is je eigen waarheid.

Al dat afkammen en afz..ken hier, dus het niet willen zien opblinken van andere facetten dan met de eigen ogen worden gezien en het altijd weer naar voren brengen van de paar eigen facetjes is nutteloos, en voedt slechts het eigen ego.

Ik heb van beide kanten veel geleerd, veel argumenten zelf onderzocht onder het motto 'als je een boek uitgelezen hebt, begin je het pas te lezen', over de reeds 30 jaar bestaande en nieuw verworven kennis een saus van eigen ervaringen gegoten, en dat smaakt heerlijk.

JP Samosa
3
quote:

ff_relativeren schreef op 25 november 2021 20:30:

Volgens de NOS is het de bedoeling dat de winkels in Coronatijd om 17:00 uur al gaan sluiten. Bron: nos.nl/artikel/2407063-kabinet-koerst... .

Het lijkt me niet erg verstandig, om hetzelfde aantal klanten in minder uren per dag in je winkel te proppen. Te veel mensen bij elkaar levert (denk ik) juist MEER risico op besmettingen op. En niet minder.

Hoe komen ze op zoiets onzinnigs ?
Ben ik met je eens. Denk dat die maatregelen niet veel gaan helpen
Nog zoiets: blijkbaar zijn verreweg de meeste besmettingen nu op scholen, en uitgerekend de scholen wil men open houden.

De praktijk is , kan ik je melden,al lang dat ‘de Nederlander’ helemaal niet bezig is met 1,5 meter afstand. Jongeren al helemaaaaal niet.
Een lockdown van minstens 3 weken,zoals je voorstelt…….pak er dan kerst en ouden nieuw ook maar bij,
Vervolgens de Boosters,
na carnaval rustig opstarten
en is het rond Pasen weer klaar……
Bijvoorbeeld

josti5
1
quote:

luchtschip schreef op 25 november 2021 21:51:

[...]

(...)

Dat gerel op dit forum van een klein groepje dat zijn mening opdringt zonder een gefundeerde mening te geven, kan wel eens een averechts effect krijgen.

Wanneer jij het met een helikopter view wilt overzien, maak dan eerst de ramen van de helikopter goed schoon zodat je een helder beeld krijgt.
Einde quote.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf, toch?
leek2018
2
Als ouderen na vaccineren besmettelijk blijven, waarom moet je dan kinderen vaccineren, die blijven dan waarschijnlijk toch ook besmettelijk.
Bertje Belegger
1
quote:

de tuinman schreef op 25 november 2021 21:58:

[...]

Is dat ook gen therapie?
Nee, het Nuance-vaccin is gebaseerd op het aloude Relativeren-vaccin. Werkt ook heel goed, alleen is de vaccinatiegraad daar danig achtergebleven. Minder dan 25%...daar plukken we nu de vruchten van!!
luchtschip
1
quote:

Sentiment schreef op 25 november 2021 21:46:

twitter.com/eatlovepray211/status/142...

Gentherapie is een medische behandeling waarmee je DNA wordt aangepast

___________
zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt...
Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Staatscourant 2020, 18941 Besluiten van algemene strekking.

Daar staat te lezen:
“Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat van 28 maart 2020, nr. IENW/BSK-2020/57427, houdende spoedmaatregelen met betrekking tot gentherapie ter bestrijding van COVID-19 (Tijdelijke regeling afwijkende behandeling vergunningaanvragen gentherapie in verband met bestrijding COVID-19)

Artikel 3
Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke regeling afwijkende behandeling vergunningaanvragen gentherapie in verband met bestrijding COVID-19.

TOELICHTING
Deze regeling heeft tot doel om vergunningaanvragen voor toepassingen van gentherapie die zien op het bestrijden van het coronavirus (COVID-19) volgens de reguliere voorbereidingsprocedure van titel 4.1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) in plaats van volgens de uniforme voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 Awb (UOV) te behandelen en de beslistermijn in te korten. Met deze regeling wordt geen afbreuk gedaan aan het veilig werken met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s).

Om de uitbraak van COVID-19 in te dammen, wordt onderzoek gedaan naar gentherapeutica en vaccins. Indien dat onderzoek toepassingen van gentherapie betreft, is een vergunning van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat (Minister) nodig op grond van het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013 (Besluit ggo). Vanwege de bijzondere omstandigheden van de huidige pandemie is het wenselijk de procedure van vergunningverlening, indien een aanvraag ziet op de bestrijding van COVID-19, te versnellen.
_______________________

Dan lees je bij Pfizer:
www.pfizer.nl/zeldzame-ziekten/genthe...

“Gentherapie is een medische behandeling waarmee simpel gezegd je DNA wordt aangepast. Wat wetenschappers doen, is uitzoeken welk stuk van het DNA voor het ontbreken of het slecht werken van een eiwit zorgt.

Vervolgens krijgen patiënten geen medicijnen of een operatie. Maar krijgen ze gezond en/of aangepast genmateriaal geïnjecteerd. 

Om te zorgen dat het genmateriaal in het juiste orgaan of weefsel belandt, wordt het verpakt in een onschuldig gemaakt virus dat zich - zoals een virus betaamt - een weg zoekt door het lichaam.”

Uit zijn verband gerukt verhaal en feiten verdraaien.

Dit is al besproken op dit forum en nu kom jij er weer mee op de proppen.

mRNA vaccin is op geen enkele wijze een gen therapie.

Gewoon goed in elkaar geflanst nep verhaal wat je geleend hebt van een sociale account groep gespecialiseerd in het verspreiden van leugentjes om het sentiment op dit forum te verpesten
josti5
2
quote:

Turbo Mckwek schreef op 25 november 2021 20:33:

[...]

hahahaha, tja, zou best wel eens kunnen.

Maar nee, het is niet zozeer dat, het is meer dat ik het gevoel heb dat ik in een hele slechte netflix serie terecht ben gekomen. En die gaat maar door.
7e seizoenen inmiddels.

Laten we eerlijk wezen, wat is nog wel normaal dezer dagen?
Kijk wat er om je heen aan het gebeuren is.
Dit had niemand 2 jaar geleden toch ooit kunnen bedenken dat wij deze idiote discussie hier ooit zouden voeren?

Einde quote.

Er is inderdaad weinig 'normaals' meer, dezer dagen.

Kinderen, die gedurende de eerste jaren van hun leven geen mensengezichten zien, maar mondkapjes.
Kinderen, die al twee jaar geen normaal schoolleven hebben gehad.
Sporters, die al twee jaar van het hek naar de muur worden gestuurd.
Werknemers, die hun collega's nauwelijks meer zien.
Ouden van dagen, die hun (klein)kinderen niet meer zien.
Het wegzetten (over 'apartheid' gesproken!) en welhaast criminaliseren van 15-20% van de bevolking, onder wie ook mensen die om medische redenen geen prik mogen hebben, en steeds meer mensen, die de infectie al hebben doorgemaakt).
Etc.

En dat alles ten gevolge van wanbeleid dat de zorg in de ruimste zin van het woord dusdanig heeft uitgekleed, dat het eerste het beste tegenvallertje voor een regelrechte ramp zorgt.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2410 2411 2412 2413 2414 2415 2416 2417 2418 2419 2420 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.705,40 -0,74%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.905,07 -0,64%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.393,38 +0,59%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,21 +0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront