Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

JOE BIDEN

6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
A Mao
0
De pers / media heeft zelden zulke goede jaren gekend als tijdens Trump , ja daar was hij mede verantwoordelijk voor.

Hou me te goede, ik ben 100% pro VS.
ik heb het al eerder vermeld, de VS is de hoeder van het vrije westen van Europa hoeven we weinig te verwachten.
gbakl
1
grappig, ik ben juist steeds negatiever geworden over de VS en de kantje boord verkiezingswinst van Biden heeft
daar nog niet veel aan veranderd.

een natie die voor een deel nog leeft in de traditie vd Pilgrim Fathers qua wereldbeeld en (eigen) wapenbezit bijvoorbeeld en over de
macht en impact van religie moeten we ons nog helemaal geen illusies maken, het duurt nog generaties tot die schijnheiligheid
daarvan ingeperkt wordt.

in Europa moet je in grote delen nog oppassen als je bijvoorbeeld tolerant staat tegenover een homo beweging.
in Amerika ben je al een outcast,zeker als politicus als je niet gelovig bent...(men doet dan ook vaak alsof).

wat een trieste achterhaalde samenleving want ook die religieuze 'overtuiging' daar brengt vaak
het slechtste in de mens naar boven.
gbakl
0
''Neil deGrasse Tyson heeft getwitterd dat voor elke Dem covid dood, er vijf Republikeinen sterven. We kunnen de juistheid hiervan niet beoordelen, maar het klinkt wel correct, gezien het feit dat Republikeinen vijf keer meer kans hebben om ongevaccineerd te zijn. MAGA is een schaamteloze doodscultus. Ze hebben al hun energie gestoken in het promoten van verontwaardiging over de Critical Race Theory - iets wat alleen op rechtenfaculteiten wordt onderwezen - en hebben ofwel de noodzaak van vaccinatie onder hun kiezers volledig genegeerd ofwel actief valse informatie gepromoot om hen af te schrikken van vaccinatie. Dit is weerzinwekkend en afschuwelijk, en we kunnen het niet genoeg veroordelen.

Het maakt ons ook nieuwsgierig naar het Republikeinse eindspel. Is het doden en uitbuiten van je kiezers een goed beleid? Ze moeten denken van wel. Helaas doet het ons ook denken aan Bonaparte's stelregel: Bemoei je nooit met de vijand als hij bezig is een fout te maken. Hij zei het, wij niet.''
.............................
het feit dat dit soort uitlatingen en standpunten een discussie waard zijn is al tekenend voor de gladde en steile helling
waarop de democratie in de VS zich nu al bevindt.

er zijn nog helemaal geen signalen van verbetering in welke richting dan ook.
A Mao
2
quote:

gbakl schreef op 28 november 2021 12:13:

wat een trieste achterhaalde samenleving want ook die religieuze 'overtuiging' daar brengt vaak
het slechtste in de mens naar boven.
1+
Religie begin van alle ellende.
luchtschip
1

US Minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken op twitter :

Our position is clear: We call on the Lukashenka regime to end the crackdown on members of civil society and other citizens; to immediately release the nearly 900 political prisoners in Belarus, and to hold free and fair elections under international observation.

twitter.com/SecBlinken/status/1464602...
luchtschip
1


Moscow says 27 Russian more diplomats due to leave U.S. in January

twitter.com/ThomasS4217/status/146504...

Russia's ambassador to the United States said that 27 more Russian diplomats and their families were expelled from the United States and would leave on Jan. 30.

www.reuters.com/world/europe/moscow-s...

het zwaard
1
Amerikaanse president Biden roept de wereld op om meer coronavaccins te delen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft opgeroepen om meer coronavaccins beschikbaar te stellen aan armere landen. In verwijzing naar de nieuwe coronavariant omikron zei hij vrijdagavond dat "het nieuws over deze nieuwe variant het duidelijker maakt dat deze pandemie niet over is totdat we wereldwijde vaccinaties hebben".

Bron: BELGA
gbakl
2
De Amerikaanse president Joe Biden heeft opgeroepen om meer coronavaccins beschikbaar te stellen aan armere landen
.
misshien kan hij ze aan het menu van de gaarkeukens en de voedselbanken toevoegen in Arkansas etc.
gbakl
0
BRUSSEL - Het herstel van het Europese vliegverkeer lijkt definitief voorbij. Eind oktober werd er nog een hoogtepunt bereikt, na maanden van groei, maar sindsdien neemt het vliegverkeer af. Niet alleen in absolute aantallen (dat is normaal voor deze tijd van het jaar), maar ook relatief gezien ten opzichte van dezelfde weken in 2019. Zorgen over de heropleving van het coronavirus en nieuwe reisrestricties spelen de luchtvaart parten
.
he wat jammer nou, het ging net zo lekker en 25november was de koers nog wel naar
4.17 omhoog gebonjourd...

wie in die schijnbewegingen trapt heeft de koers de laatste maanden zeker niet gevolgd.

wordt weer tijd voor wat short-speeltjes gezien de tekortkomingen van het bedrijf.
meestal staat de koers daar los van maar de trend is de weg omlaag.....gestaag.
gbakl
0
sorry, KLM geneuzel hoort niet hier op het hoogstaande Biden draadje

maar ik zie wel een associatie van struisvogelpolitiek met een struisvogelvariant die wel
besmettelijk is maar je wordt er niet ziek van...als je je kop maar diep in het zand steekt.
het zwaard
0
Op elke Russische agressie tegen Oekraïne zal een ernstige reactie volgen”
Elke nieuwe agressie van Rusland tegen Oekraïne zal leiden tot een ernstige reactie. Die waarschuwing heeft Antony Blinken, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, dinsdag gegeven in de marge van een ministeriële bijeenkomst van de NAVO in de Letse hoofdstad Riga.

Bron: Belga
“Elke escalatie door Rusland zou zowel voor de Verenigde Staten als voor Letland reden tot grote bezorgdheid zijn en elke verdere agressie zou ernstige gevolgen hebben”, zei hij op een persconferentie met zijn Letse ambtgenoot Edgars Rinkevics.

Blinken wilde niet verder ingaan op wat zo’n reactie juist zou inhouden en zei dat hij dinsdag en woensdag in Riga eerst overleg zou plegen met de bondgenoten van de VS en de NAVO. “We zijn zeer bezorgd over de bewegingen die we zien”, zei hij over de Russische troepen aan de Oekraïense grens.

Wit-Rusland
De Amerikaanse diplomatieke chef waarschuwde ook opnieuw dat Washington samenwerkt met de Europese Unie aan nieuwe sancties tegen Wit-Rusland. Dat land wordt ervan beschuldigd “cynisch” gebruik te maken van migranten als “wapens” om zijn Europese buren te destabiliseren.

Mijn Vriend
0
quote:

het zwaard schreef op 29 november 2021 12:53:

Amerikaanse president Biden roept de wereld op om meer coronavaccins te delen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft opgeroepen om meer coronavaccins beschikbaar te stellen aan armere landen. In verwijzing naar de nieuwe coronavariant omikron zei hij vrijdagavond dat "het nieuws over deze nieuwe variant het duidelijker maakt dat deze pandemie niet over is totdat we wereldwijde vaccinaties hebben".

Bron: BELGA
1) Het is nog niet duidelijk of de huidige vaccins uberhaupt tegen Omicron werken. 2) Het is ook nog niet duidelijk hoe het met de virulentie zit en of die dus wel bestreden moet worden. Wat dat betreft is deze link over hoe de Spaanse Griep(VS) griep verminderde interessant : www.history.com/news/1918-flu-pandemi...

closer
0
Eén abortuskliniek telt Mississippi nog. Maar voor hoelang? Een zaak bij het hoogste hof kan het einde betekenen

Het Hooggerechtshof in de VS buigt zich vanaf vandaag over een zaak die na vijftig jaar een einde kan maken aan het recht op abortus in Mississippi en mogelijk twintig andere staten. De anti-abortusactivisten voor de kliniek The Pink House kunnen niet wachten.

Maral Noshad Sharifi, 30 november 2021, 18:33

‘Er zit moord in je hart! Vermoord je kind niet!’ De kreten van Coleman Boyd stijgen uit boven snoeiharde rockmuziek, bedoeld om mensen zoals hij te overstemmen. ‘Jongedame’, schreeuwt hij naar een meisje dat niet veel ouder dan 17 kan zijn. ‘Die baby leeft al en wat je doet is moord! Doe het niet! Laat ons voor het kind zorgen!’

Coleman Boyd staat voor abortuskliniek The Pink House in Jackson, hoofdstad van de staat Mississippi. Sinds zijn overgave aan Jezus Christus is deze 49-jarige arts hier meerdere dagen per week te vinden. Vandaag heeft hij drie van zijn dertien kinderen meegenomen. Demonstreren tegen abortus is een soort schoolvak geworden in hun thuisonderwijs.

In het conservatieve zuiden van de Verenigde Staten is The Pink House hét strijdtoneel van de anti-abortusbeweging. Dit vaalroze gebouw is de laatst overgebleven abortuskliniek van Mississippi. De vraag is hoelang nog: de staat Mississippi heeft het Hooggerechtshof gevraagd Roe vs. Wade – een uitspraak van het hof die sinds 1973 het recht op abortus waarborgt in de grondwet – onwettig te verklaren. Vanwege deze wet mogen staten het recht op abortus niet verbieden, maar conservatieve staten als Mississippi willen daar zelf over kunnen beslissen.

De rechters buigen zich vanaf woensdag over de zaak in Mississippi, naar verwachting volgt in de eerste helft van 2022 een besluit. Als Roe vs. Wade van tafel gaat, wordt niet alleen in Mississippi het recht op abortus afgeschaft, maar mogelijk ook in twintig andere staten. Daarmee zouden de VS op het vlak van reproductieve rechten in een klap bijna vijftig jaar teruggaan in de tijd.

Verder lezen: www.volkskrant.nl/cs-b5748689
ff_relativeren
1
De figuurlijke knuppel is zojuist in het hoenderhok gegooid ; Stacey Abrams stelt zich verkiesbaar als Gouverneur voor de Amerikaanse Staat Georgia. Bron: edition.cnn.com/2021/12/01/politics/s... .
ff_relativeren
0
Weer een traditie in ere hersteld nadat Donald Trump het niet door liet gaan : Het aansteken van de Nationale Kerstboom-lichtjes : edition.cnn.com/2021/12/02/politics/b... ;
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 2 december 2021 22:11:

Weer een traditie in ere hersteld nadat Donald Trump het niet door liet gaan : Het aansteken van de Nationale Kerstboom-lichtjes : edition.cnn.com/2021/12/02/politics/b... ;

En naast de Nationale Kerstboom traditie, herstelt de familie Biden en de familie Harris nog een traditie die onder Donald Trump vermeden werd ; De Kennedy Center Honors. Beide regerings-echtparen zullen hierbij aanwezig zijn zoals het steeds -behalve onder Trump- de gewoonte was. Bron: edition.cnn.com/2021/12/02/politics/b... .
[verwijderd]
0
Taliban and 9/11 Families Fight for Billions in Frozen Afghan Funds

The White House must figure out what to do with the Afghan central bank’s account at the Federal Reserve, now blocked under U.S. law.

Nearly 20 years ago, about 150 family members of Sept. 11 victims sought a measure of justice for their losses by suing a list of targets like Al Qaeda and the Taliban. A decade later, a court found the defendants liable by default and ordered them to pay damages now worth about $7 billion.

But with no way to collect it, the judgment seemed symbolic.

Today, however, the Taliban are back in control of Afghanistan. The group’s leaders say their country’s central bank account at the Federal Reserve in New York, in which the former government accumulated about $7 billion from foreign aid and other sources, is rightfully theirs. And that in turn has raised a question: If the money is the Taliban’s, shouldn’t the plaintiffs in the Sept. 11 lawsuit be entitled to seize it?

High-level officials in the Biden administration are now debating the answer to that question, which presents a complex knot of national security, legal, diplomatic and political problems — the latest example of how thorny issues stemming from the terrorist attacks remain unresolved more than two decades later.

Among the specifics to be worked out is whether and how the United States can sidestep any legal requirement to recognize the Taliban as the legitimate Afghan government in order to use the money in the central bank account to help resolve the claim by the Sept. 11 families.

www.nytimes.com/2021/11/29/us/politic...
haas
0
de saxo bank schets de mogelijkheid van behoorlijke spannend 2022 in USA. kww...............
===================================================================
De tussentijdse verkiezingen in de VS brengen een constitutionele crisis

Bij de tussentijdse verkiezingen in de VS komt het tot een impasse bij de goedkeuring van de zeer spannende verkiezingsresultaten voor de Senaat en/of het Huis van Afgevaardigden.
Dit leidt tot een scenario waarin het 118e Congres begin 2023 niet volgens schema kan vergaderen.
De chaotische Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 waren een angstig moment voor veel Amerikanen.
De zittende president Donald J. Trump weigerde aanvankelijk zijn nederlaag toe te geven en klaagde dat de verkiezingen waren gestolen. In de nasleep van de verkiezingen van 2022 verzetten één of beide partijen zich tegen de goedkeuring van de stemming, waardoor het nieuwe Congres onmogelijk kan worden gevormd en zitting kan nemen op zijn geplande eerste dag, 3 januari 2023.

Joe Biden regeert per decreet en de Amerikaanse democratie wordt opgeschort.
Een regelrechte constitutionele crisis is het gevolg. Gevolgen voor de markt: extreme volatiliteit van Amerikaanse activa, als gevolg van een stijgende Amerikaanse rente.
Door deze grote crisis in ’s werelds grootste economie maakt de dollar ook een duikvlucht.
luchtschip
0
quote:

haas schreef op 3 december 2021 09:45:

de saxo bank schets de mogelijkheid van behoorlijke spannend 2022 in USA. kww...............
===================================================================
De tussentijdse verkiezingen in de VS brengen een constitutionele crisis

Bij de tussentijdse verkiezingen in de VS komt het tot een impasse bij de goedkeuring van de zeer spannende verkiezingsresultaten voor de Senaat en/of het Huis van Afgevaardigden.
Dit leidt tot een scenario waarin het 118e Congres begin 2023 niet volgens schema kan vergaderen.
De chaotische Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 waren een angstig moment voor veel Amerikanen.
De zittende president Donald J. Trump weigerde aanvankelijk zijn nederlaag toe te geven en klaagde dat de verkiezingen waren gestolen. In de nasleep van de verkiezingen van 2022 verzetten één of beide partijen zich tegen de goedkeuring van de stemming, waardoor het nieuwe Congres onmogelijk kan worden gevormd en zitting kan nemen op zijn geplande eerste dag, 3 januari 2023.

Joe Biden regeert per decreet en de Amerikaanse democratie wordt opgeschort.
Een regelrechte constitutionele crisis is het gevolg. Gevolgen voor de markt: extreme volatiliteit van Amerikaanse activa, als gevolg van een stijgende Amerikaanse rente.
Door deze grote crisis in ’s werelds grootste economie maakt de dollar ook een duikvlucht.
Brainwashing of een beleggingsadvies ?

Wishful thinking

De wens is de vader van de gedachte

De Chinese obverheid is niet blij met Joe Biden
De Chinese overheid is niet blij met de meerderheid van de Democraten in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden

De Saxo bank is voor 51 % in handen van een Chinese eigenaar

De verkiezingen in de US in november 2020 zijn normaal en correct en orderlijk verlopen
Er is geen enkel bewijs dat er fraude is gepleegd en er is geen reden aan te nemen dat de tussentijdse verkiezingen voor Senaat en Huis in november 20022 een chaos zal worden.

Alleen heeft Trump en zijn GOP een hoop stennis lopen maken en beweerd dat de verkiezingen van november 2020 zijn gestolen.

De Saxo Bank gaat nu de financiele wereld een beeld schetsen alsof de verkiezingen in de US in november 2022 een completechaos kunnen worden.

Het lijkt erop dat de Chinese politieke leiding via haar bank de Westerse beleggers wil masseren en voorbereiden op een situatie die hen aantrekkelijk lijkt.

Het is bekend dat Trump voorafgaand aan verkiezing roept dat hij aanwijzingen heeft dat er gefraudeerd zal worden.
Wanneer hij wint is er niet gefraudeerd maar bij verlies wel
Bij Staten waar de Senaatszetel of Huiszetel naar een Republikein gaat is niet gefraudeerd
Bij Staten waar de Senaatszetel of Huiszetel naar een Democraat gaat is wel gefraudeerd.
Stemmingmakerij van Trump, die ook te verwachten is voor de tussentijdse verkiezing van november 2022
Maar daar wacht Trump wel mee tot we dichterbij november 2022 zijn.

Dat nu een bank, met Chinese eigenaren al de financiele wereld gaat voorbereiden op malversaties bij de US verkiezingen geeft te denken.
Heeft meer de schijn van politieke beïnvloeding dan een beleggingsanalyse.
Het lijkt erop alsof we het normaal moeten vinden dat de US verkiezing een chaos is, terwijl het tegendeel waar is.

6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront