Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 ... 337 338 339 340 341 » | Laatste
HCohen
0

Duitsland wil volgend jaar vaccinatieplicht
Updated 1 min geleden
15 min geleden
in BUITENLAND

BERLIJN - De leiders van de zestien Duitse deelstaten, bondskanselier Angela Merkel en haar beoogde opvolger Olaf Scholz zijn het eens geworden over nieuwe coronamaatregelen. De meest ingrijpende regels zijn gericht op mensen die niet zijn ingeënt tegen het coronavirus. Ook moet er vanaf februari 2022 een vaccinatieplicht komen.

Zonder coronapas is het (openbare) leven in Duitsland überhaupt zeer beperkt. Het toegangsbewijs is inmiddels verplicht in het openbaar vervoer en op werkplekken. In grote delen van Duitsland geldt de 2G-regel: gevaccineerd of genezen.

De regel geldt voor horeca, theaters, bioscopen en niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels. Supermarkten blijven wel voor iedereen open. „De vierde golf moet snel gebroken worden”, zei Merkel tijdens het aankondigen van de regels. De regering hoopt dat het aantal besmettingen snel terugloopt.

Het aantal coronabesmettingen in Duitsland stijgt de laatste weken snel, net als in buurlanden zoals Nederland. De ziekenhuiszorg komt daardoor steeds meer onder druk te staan. Oostenrijk ging Duitsland voor, daar geldt vanaf 1 februari een vaccinatieplicht.
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 30 november 2021 17:51:

[...]
shorter Kintbury Capital gaat van 0,77% naar 0,62% netto short in Unibail SE. ( -/- 0,15 )
shorter Kintbury Capital gaat van 0,62% naar 0,51% netto short in Unibail SE. ( -/- 0,11 )
Branco P
0
quote:

HCohen schreef op 2 december 2021 20:35:

Voor wat het waard is, SPG doet +4.15%
Mac +6%
Lamsrust
2
De koersdruk voor retailvastgoed lijkt mij een Europees sectorprobleem, aangezien de koers van Klepierre - welk fonds een veel kleiner LTV probleem kent dan URW - ook ver achterblijft bij de prae coronakoers van plm. EUR 30. Zoals ik hier al vaker heb gezegd is een belegging in URW een long term value play, i.e. de operationele vooruitgang zal gestaag doch traag verlopen. Voorzover ik kan overzien wordt deze vooralsnog niet sterk tegengewerkt door de coronamaatregelen in Europa, i.e. de winkelcentra zijn gewoon open (afgezien wellicht in Oostenrijk). In NL is het niet ondenkbaar dat de MotN zelfs profiteert van de avondlockdown, i.e. ‘s avonds kan geen gebruik worden gemaakt van de horeca hetgeen wellicht zorgt voor extra vraag naar lunches i.c.m. (Fun)shopping.
De hoge CPI zorgt ook voor wat rugwind, omdat de contracthuren dan automatisch al een paar procent stijgen. Daarnaast stijgt de rente waartegen URW kan lenen nog niet significant, nog steeds plm. 1% voor 10 jaars europees geld.
HCohen
4
quote:

Lamsrust schreef op 2 december 2021 23:51:

In NL is het niet ondenkbaar dat de MotN zelfs profiteert van de avondlockdown, i.e. ‘s avonds kan geen gebruik worden gemaakt van de horeca hetgeen wellicht zorgt voor extra vraag naar lunches i.c.m. (Fun)shopping.

Precies, eens, goed gezien en URW speelt daar kennelijk al op in;

www.blvd.nl/152979/vier-kerst-als-noo...
Vier kerst als nooit tevoren in Westfield Mall!
Toch nog een leuk uitje in deze lockdown! En dat terwijl je de kerstinkopen doet. Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is getransformeerd tot een ware kerstervaring. Daar kan je naar hartenlust én op een veilige manier decembercadeaus aanschaffen.

Westfield Mall of the Netherlands trapte donderdagavond 18 november het feestseizoen af met een unieke entertainmentshow, buiten aan de voet van het winkelcentrum. In het duister wachtten de bezoekers in spanning af, opgetogen over wat komen ging. Uit het niets verschenen entertainers, die één voor één een straal oplichtten.

Je kerstinkopen doen, maar dan leuker!
In deze huidige tijden, koesteren we het gevoel van samenzijn met familie en vrienden meer dan ooit. Zeker nu de maatregelen zijn aangescherpt en de aankomende periode onzeker is. Kerst is dan ook een perfect moment om liefde en waardering te tonen aan de hand van cadeaus.

Je kan je kerstinkopen doen in inspirerende designerboetieks en de allermooiste flagshipstores, terwijl je op een veilige manier geniet van de warme kerstsfeer. Kortom: bij Westfield Mall of the Netherlands scoor je als kerstliefhebber met 280 shops gegarandeerd van een origineel cadeau!

Na je kerstinkopen, nog leuker!
Zijn de aankopen gedaan? Dan vloeit een dag winkelen bij Westfield Mall of the Netherlands moeiteloos over in ontspanning. Zo kan je genieten van de spa, The Gallery, de bioscoop of van één van de stijlvolle restaurants. Daarnaast kan je ook terecht voor workshops, proeverijen en liveconcerten of jezelf vermaken in het theater of op de bowlingbaan.
common sense
1
quote:

Lamsrust schreef op 2 december 2021 23:51:

De koersdruk voor retailvastgoed lijkt mij een Europees sectorprobleem, aangezien de koers van Klepierre - welk fonds een veel kleiner LTV probleem kent dan URW - ook ver achterblijft bij de prae coronakoers van plm.

Grafiek laat dat mooi zien...

Bijlage:
Lamsrust
2
quote:

common sense schreef op 3 december 2021 10:03:

[...]
Grafiek laat dat mooi zien...

Dank. Maakt het heel helder. En dan te bedenken dat de assets van URW voor ongeveer 25% in de US liggen waar voor zover ik weet geen lockdowns zijn en de mall business dus gewoon operationeel is. De q4 cijfers voor de US moeten dan ook haast wel goed zijn, i.e. 95% huurinning conform contract en zicht op afnemende leegstand.

De hogere leverage van URW biedt momenteel alleen een voordeel omdat met gemiddeld een kleine 2% rentekosten een gemiddelde niy van 5% wordt behaald, i.e. de ROE wordt dan hoger. Zaak is de schuld af te bouwen voordat de Europese rente echt gaat stijgen, maar dat duurt nog wel even.
junkyard
3
Hogere leverage biedt momenteel vooral nadeel, hierdoor zijn er grotere (negatieve) koersuitslagen dan fondsen met lagere leverage en is het raken van schuldconvenanten dichterbij. Dit is dan ook de reden dat Klepierre (in grafiek) beter is blijven liggen dan URW, fondsen met hogere leverage in risicovolle (krimp) business worden harder geraakt.

Als het aantrekt, dan kan het ook harder omhoog schieten, dat is dan weer het voordeel van de hogere LTV.

Zaak is de schuld af te bouwen voordat de boekwaarden echt onderuit glijden (en conventanten worden geraakt) voor retail fondsen met hogere LTVs, zodat fondsen de regie houden. Althans, dat is de markt perceptie en angst die in koersen tot uitdrukking komen op dagen met tegenwind (zoals vorige week vrijdag).

URW anticipeert hierop door directe resultaat voorlopig binnenboord te houden en niet te distribueren als dividend, een verstandige keuze.
zalwel
0
Urw is en blijft het aandeel waar nog steeds vanwege het niet doorgaan van de emissie heel veel woede in zit.
Grote partijen hebben daar een flinke scheur in hun broek mee opgelopen en de schuldige is mr xavier niel die de toko wil overnemen of in ieder geval al een belang heeft van 25%.
Het is een heel groot spel geweest wat dagelijks door de grote partijen wordt gespeeld alleen dot keer dus werd tegengehouden door een wijsneus die met genoeg vermogen heeft gezegd dit gaat niet door. En het probleem blijft dat de verliezende partijen niet accepteren dat ze verliezen en dus er alles aan zullen doen om de koers van urw zolang mogelijk te boycotten.
Mr niels kan niet meer steunen of bijkopen want dan moet hij daadwerkelijk de tent overnemen dus ook hij ziet zijn speeltje van 86 weer net zo makkelijk naar 58 zakken. Maar ja geduld en vertrouwen zal het aandeel hoger zette. Succes en fijn weekend.
Peter133
0
quote:

Student biologie schreef op 30 november 2021 21:12:

Goedenavond allen,

Al een tijdje niet meer op dit forum gezeten, maar ben nu toch benieuwd naar jullie meningen. De inflatie neemt toe, de bouwkosten stijgen en het aanbod aan zakelijk vastgoed neemt de afgelopen 2 jaar in een rap tempo af. Dagelijks kijk ik op funda business en zie ik het aanbod slinken wat betreft kwalitatief hoogwaardige kantoren. Een gelijkwaardig patroon als in de huizenmarkt. URW bezit veel vastgoed, vooral shopping malls (96%) en profiteert mogelijk van de huidige inflatie, vertraging in de toeleveringsketen en het tekort aan arbeid in de bouwsector. Nieuwe panden zijn immers veel kostbaarder om te bouwen en de schuld neemt door inflatie af, terwijl het vastgoed hiertegen bestendig is. Nu is mijn vraag, verwachten jullie dat URW ondanks de toenemende leegstand van winkels en kantoren voldoende gewapend is en zelfs een groter potentieel heeft dan dat men zich beseft?
Ja, maar als URW de schulden niet meer kunnen betalen dan hou je niks meer over.
Lege winkels en duur personeel en hoge rente kunnen daar voor zorgen. De directie wil dat wel zo lang mogelijk uitstellen, want ieder jaar loopt hun miljoenen salaris lekker door terwijl je aandelen lekker dalen. Een trend die al zeker zo'n 5 jaar geleden gestart is.
ff_relativeren
1
shorter Kintbury Capital ging in Unibail SE van 0,51% naar 0,63% netto short. ( + 0,12 )
Lamsrust
1
quote:

junkyard schreef op 3 december 2021 10:33:

Hogere leverage biedt momenteel vooral nadeel, hierdoor zijn er grotere (negatieve) koersuitslagen dan fondsen met lagere leverage en is het raken van schuldconvenanten dichterbij. Dit is dan ook de reden dat Klepierre (in grafiek) beter is blijven liggen dan URW, fondsen met hogere leverage in risicovolle (krimp) business worden harder geraakt.

Als het aantrekt, dan kan het ook harder omhoog schieten, dat is dan weer het voordeel van de hogere LTV.

Zaak is de schuld af te bouwen voordat de boekwaarden echt onderuit glijden (en conventanten worden geraakt) voor retail fondsen met hogere LTVs, zodat fondsen de regie houden. Althans, dat is de markt perceptie en angst die in koersen tot uitdrukking komen op dagen met tegenwind (zoals vorige week vrijdag).

URW anticipeert hierop door directe resultaat voorlopig binnenboord te houden en niet te distribueren als dividend, een verstandige keuze.
Eens, voor de koers is het nu een nadeel, maar binnen de juridische entiteit URW is het nu een voordeel, omdat de AREPS door de hogere leverage hoger is dan wanneer de LTV zou worden verlaagd door asset verkoop. Dan verminder je namelijk de verdiencapaciteit van het eigen vermogen doordat je 2% schuld aflost met 5% renderend geld. Uiteraard zal uiteindelijk de LTV naar een gezonde 35% toemoeten, waardoor de angst uit de koers loopt en deze stijgt terwijl het verdienvermogen van URW eigenlijk afneemt.

Indien URW privately held was zou deze angstafslag zich niet voordoen, waardoor URW nu ondergewaardeerd is.
HCohen
0

vlietnieuws.nl/2021/12/04/drie-europe...
Jean-Marie Tritant, Chief Executive Officer bij Unibail-Rodamco-Westfield: ,,Het is een erkenning van Westfield Mall of the Netherlands en onderstreept andermaal het enthousiasme waarmee ons concept is ontvangen. Sinds de opening in maart 2021 hebben al 8 miljoen bezoekers hun weg gevonden naar Westfield Mall of the Netherlands.”
HCohen
1
Holiday sales US; hoge verwachtingen zullen worden behaald zegt de 'National Retail Federation'.

Holiday sales on track to blow past record for spending, topping retail trade group’s biggest forecast
PUBLISHED FRI, DEC 3 202112:28 PM EST
www.cnbc.com/2021/12/03/holiday-shopp...
Holiday sales could best even the rosiest expectations for the major shopping season, according to the National Retail Federation.
The major trade group’s economist, Jack Kleinhenz, said Friday that spending in November and December could grow as much as 11.5% compared with the same period a year ago.
HCohen
1
Omicron variant may have picked up a piece of common-cold virus
By Nancy Lapid
www.reuters.com/business/healthcare-p...

NEW YORK, Dec 3 (Reuters) - The Omicron variant of the virus that causes COVID-19 likely acquired at least one of its mutations by picking up a snippet of genetic material from another virus - possibly one that causes the common cold - present in the same infected cells, according to researchers.

This genetic sequence does not appear in any earlier versions of the coronavirus, called SARS-CoV-2, but is ubiquitous in many other viruses including those that cause the common cold, and also in the human genome, researchers said.

By inserting this particular snippet into itself, Omicron might be making itself look "more human," which would help it evade attack by the human immune system, said Venky Soundararajan of Cambridge, Massachusetts-based data analytics firm nference, who led the study posted on Thursday on the website OSF Preprints.

This could mean the virus transmits more easily, while only causing mild or asymptomatic disease. Scientists do not yet know whether Omicron is more infectious than other variants, whether it causes more severe disease or whether it will overtake Delta as the most prevalent variant. It may take several weeks to get answers to these questions.
matin
0
Singapore says no evidence to suggest Omicron more severe than other variants
There is currently no evidence to suggest that symptoms associated with the Omicron variant of Covid-19 are different or more severe than those of other variants, or that current vaccines and therapeutics would be ineffective against the new variant, according to a news report citing Singapore's Ministry of Health (MOH).
Channel News Asia reported that the ministry said two more people infected with Omicron variant travelled through Singapore to Malaysia and Australia.
More data and further studies on Omicron are needed, the MOH said adding that it is expecting to see more such cases being reported globally in the coming weeks. (PTI)
Cproof
0
Onze geliefde Corne :) voorspelt een december rally waarbij vooral shell en urw gemeden moeten worden , de belangrijkste aandelen in mijn portefeuille, helaas wordt het dus weer een armzalige kerst :-)
HCohen
0
quote:

Cproof schreef op 4 december 2021 09:51:

Onze geliefde Corne :) voorspelt een december rally waarbij vooral shell en urw gemeden moeten worden , de belangrijkste aandelen in mijn portefeuille, helaas wordt het dus weer een armzalige kerst :-)
Ja... als Corné het zegt, beter snel verkopen ...

common sense
0
quote:

Cproof schreef op 4 december 2021 09:51:

Onze geliefde Corne :) voorspelt een december rally waarbij vooral shell en urw gemeden moeten worden , de belangrijkste aandelen in mijn portefeuille, helaas wordt het dus weer een armzalige kerst :-)
Dan weten we ook welke aandelen niet in de porto van Corné zitten
6.809 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 ... 337 338 339 340 341 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 74,880
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 75,260
Laag 74,100
Volume 327.659
Volume gemiddeld 375.485
Volume gisteren 327.659

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront