IMCD « Terug naar discussie overzicht

IMCD 2021

161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
voda
0
IMCD doet overname in China

Door ABM Financial News op maandag 6 december 2021
Views: 1.816

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in China het bedrijf Syntec overgenomen. Dit meldde de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten maandag nabeurs, zonder financiële details te noemen.

Syntec werd in 2003 opgericht en richt zich op persoonlijke verzorging, cosmetica en thuiszorg. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van omgerekend circa 14,4 miljoen euro.

IMCD noemde de markt voor persoonlijke verzorging een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf in China.

De afronding van de overname vindt vermoedelijk in de komende vijf weken plaats.

Bron: ABM Financial News
Reality
0
Er bieden zich weer wat kansen om puts te kopen van dit duurtste bedrijf in heel AEX. Groeien obv overnames brengt ook risico's met zich mee en een dividendrendement van 0.6% hahaha.
Reality
0
Eerste pakket binnen bij 209.5. Blijf puts kopen vh duurste bedrijf in heel aex met een vrijwel 0 rendement ofja 0.6% tm 2023 hahah
Werdifantje
0
@ Reality
Dat riedeltje kennen we nu wel. Het is nooit leuk om te beseffen dat je de boot gemist hebt..
Reality
0
quote:

Werdifantje schreef op 8 december 2021 12:40:

@ Reality
Dat riedeltje kennen we nu wel. Het is nooit leuk om te beseffen dat je de boot gemist hebt..
Hahaha zoals ik de boot niet gemist heb met mijn puts toen de koers van 210 naar 190 vorige week (had de winst van mijn puts weliswaar te vroeg verzilverd, zie comments van vorige week). En ik zal opnieuw winst maken omdat dit bedrijf kortweg het duurste is en de groeiverwachtingen te laag zijn, terwijl rendement rond 0.6% is. Beter kun je rentenieren met een rendement van 1.5% en dat zonder risico.
Charlemagne
1
waarom denken al die mensen die dit aandeel nu kopen toch precies het tegenovergestelde?
Reality
0
quote:

Reality schreef op 8 december 2021 10:04:

Eerste pakket binnen bij 209.5. Blijf puts kopen vh duurste bedrijf in heel aex met een vrijwel 0 rendement ofja 0.6% tm 2023 hahah
En de winst is verzilverd bij een koers rond 203. Had de puts gekocht bij 209,50. Nu weer afwachten. Succes allen!
voda
0
Advies van Credit Suisse over IMCD
Beurshuis Credit Suisse
Aandeel IMCD
Datum 10 december 2021
Advies Market underperform
Koersdoel 170,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 10 december 2021 hebben de analisten van Credit Suisse hun beleggingsadvies voor IMCD (IMCD; ISIN: NL0010801007) verlaagd van "neutraal" naar "market underperform".

Het koersdoel wordt door Credit Suisse verlaagd van 175,00 EUR naar 170,00 EUR.

Op 9 november 2021 publiceerde IMCD kwartaalcijfers.
voda
0
09:51
*Credit Suisse verlaagt advies IMCD van Neutraal naar Underperform
09:51
*Credit Suisse verlaagt koersdoel IMCD van 175,00 naar 170,00 euro
voda
0
Beursblik: Credit Suisse zet IMCD op verkooplijst
Koersdoel naar 170,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het advies voor IMCD verlaagd van Neutraal naar Underperform en het koersdoel van 175,00 naar 170,00 euro.

Analist Andy Grobler verhoogde zijn winsttaxaties voor 2022 en 2023 nog wel licht met circa 3 procent, vanwege recente overnames en wisselkoerseffecten.

IMCD noteert ten opzichte van sectorgenoten tegen een premie van 45 procent op basis van koers/winstverhoudingen. Dat is te gek, vindt Grobler. "We prefereren andere groeiers."

Het aandeel IMCD daalt vrijdag 4,1 procent naar 199,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Reality
1
Het blijft een prachtig bedrijf om te shorten. Bij 205 1e puts gepland. Rijk worden is gegarendeerd door het duurste bedrijf van AEX te shorten met vrijwel zero return hahahaha.
tomansky
0
quote:

Reality schreef op 13 december 2021 10:23:

Het blijft een prachtig bedrijf om te shorten. Bij 205 1e puts gepland. Rijk worden is gegarendeerd door het duurste bedrijf van AEX te shorten met vrijwel zero return hahahaha.
Moet je jezelf hier iedere dag van overtuigen? Je bent zo zeker van je zaak dat je iedere dag bevestiging wil van iemand.
voda
0
IMCD wil door met CEO en CFO
RvC steunt bestuur.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD wil door met de huidige raad van bestuur. Dit maakte de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten woensdag voorbeurs bekend.

Zowel CEO Piet van der Slikke als CFO Hans Kooijmans wordt door de raad van commissarissen voorgesteld voor herbenoeming. Dit moet gebeuren tijdens de jaarvergadering in 2022.

Van der Slikke ambieert dan een herbenoeming voor een periode van twee jaar, waarna hij met pensioen wil. Kooijmans wordt in principe wel herbenoemd voor een periode van vier jaar.

Commissaris Stephan Nanninga is eveneens genomineerd voor een herbenoeming van vier jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Reality
0
quote:

tomansky schreef op 14 december 2021 09:44:

[...]

Moet je jezelf hier iedere dag van overtuigen? Je bent zo zeker van je zaak dat je iedere dag bevestiging wil van iemand.
Wel bevestiging, maar niet van jou. Beste kan je mijn posts negeren.
voda
0
IMCD neemt RPL Trading over
Geen overnamesom.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD Australia & New Zealand heeft een akkoord bereikt over de overname van RPL Trading Pty en RPL Trading New Zealand. Dit maakte de Nederlandse distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten woensdag voorbeurs bekend.

Volgens IMCD biedt RPL een aanvullende portfolio van toeleveranciers, producten en klanten. Zo kan de groeistrategie in de regio worden versneld.

Met 15 werknemers is RPL Trading goed voor een jaaromzet van omgerekend 16 miljoen euro.

IMCD verwacht de overname in januari 2022 te kunnen afronden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
IMCD neemt Polychem over
Breidt netwerk uit met acquisitie in Oostenrijk en Zuidoost-Europa.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD neemt Polychem over. Dat maakte de Nederlandse distributeur van chemicaliën en ingrediënten donderdagochtend bekend, zonder financiële details te geven.

Polychem levert chemische grondstoffen en toevoegingen in Oostenrijk en Zuidoost-Europa. Het bedrijf behaalde een omzet van ongeveer 25 miljoen euro in 2020 en telt 65 medewerkers.

"De overname van Polychem biedt ons een uitstekend platform om onze klanten en partners in heel Zuidoost-Europa beter te bedienen", zei Johan Milchram, directeur van IMCD Zuidoost-Europa.

Polychem is actief in coatings, in de bouw en met composieten. "Onze uitstekende productkennis, kennis van de markt en de relaties die we hebben opgebouwd met onze klanten, liggen perfect in lijn met de benadering van IMCD", zei Alfred Fuchs, eigenaar en directeur van Polychem.

De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Jaaruitgelicht: overnames en sterke vraag stuwen omzet en winst IMCD
ICMD bij best presterende AEX aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel IMCD eindigt het jaar met een koersstijging van 88 procent en is daarmee één van de toppers van het jaar.

De distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten moest het qua koerswinst alleen afleggen tegen ASMI, de sterkste stijger met een ruime koersverdubbeling in 2021.

IMCD is een echte kralenrijger. In 2021 nam de distributeur pakweg tien bedrijven over met posities in China, Zuidoost-Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en in Centraal- en Midden-Amerika. Op de valreep nam IMCD eind december Polychem over, een leverancier van chemische grondstoffen en additieven in Oostenrijk en Zuidoost-Europa.

Met de acquisities loste het concern een deel van de eerder geschetste verwachtingen in. Bij de presentatie van de jaarcijfers eind februari 2021 zei de distributeur veel kansen te zien om nieuwe regio's toe te voegen en de productportefeuille te vergroten, zowel autonoom als door overnames.

Versnelling winst- en omzetgroei

Hoewel IMCD tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2020 eind februari vanwege alle onzekerheden geen concrete outlook afgaf, zei het bedrijf eind april te verwachten dat de operationele EBITA in 2021 zou stijgen.

Kwartaal op kwartaal kon de distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten zelfs een versnelling van de groei laten zien. De operationele EBITA steeg in de eerste negen maanden met 51 procent op jaarbasis tot 286 miljoen euro. Dat was in de eerste jaarhelft nog een plus van 46 procent en in het eerste kwartaal een plus van 28 procent.

De omzetgroei liet eenzelfde beeld zien. De omzet steeg in de eerste drie kwartalen van 2021 met 22 procent tot ruim 2,5 miljard euro. In de eerste zes maanden van dit jaar groeide de omzet met 19 procent, terwijl in het eerste kwartaal nog een omzetgroei van 8 procent werd gerapporteerd.

Onder de streep restte er voor IMCD in de eerste negen maanden van dit jaar een winst van 202 miljoen euro tegen 131 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel kwam dit neer op een winst van 2,66 euro.

Op 25 februari 2022 publiceert IMCD de jaarcijfers.

CEO Piet van der Slikke sprak in een toelichting op de derdekwartaalcijfers van sterke resultaten, waarbij IMCD ondanks beperkingen in de toeleveringsketens profiteerde van een sterke vraag. "Alle regio's boekten tweecijferige EBITA-groeicijfers. Hoewel we voor de rest van het jaar aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen voorzien, hebben we er vertrouwen in dat onze gevestigde commerciële, digitale en logistieke infrastructuur ons in staat zal stellen onze ambities voor duurzame groei te realiseren", zei de topman op 9 november.

JPMorgan Cazenove sprak van sterke resultaten, waarbij zowel de winst als de omzet hoger uitviel dan verwacht. Wel merkten de analisten op dat de autonome groei wat tegenviel, terwijl recente overnames meer bijdroegen dan verwacht. Het advies bij de Amerikaanse zakenbank voor IMCD is Neutraal.

Ook analisten van Degroof Petercam spraken van beter dan verwachte resultaten. "Helaas geeft IMCD geen details over prijzen ten opzichte van volumes, maar we verwachten dat IMCD heeft geprofiteerd van de marktomstandigheden om zijn prijzen te verhogen, wat natuurlijk gunstig is voor de marges", aldus Degroof. Drie weken later verlaagde de bank zijn advies voor IMCD naar Reduceren, vanwege de stevige waardering van het aandeel, waarbij de waarderingsratio's voor IMCD ook nog eens veel sneller stegen dan die voor sectorgenoten. De analisten verhoogden het koersdoel wel, van 150,00 naar 170,00 euro.

ING verhoogde half november het koersdoel voor IMCD van 173,00 naar 198,00 euro met handhaving van het Houden advies, volgend op de kwartaalresultaten. De sterke resultaten waren voor ING reden om de taxaties voor 2022 te verhogen met 5 procent. Daarbij gaat de bank er vanuit dat de spanning tussen vraag en aanbod aanhoudt. ING denkt dat de groei mettertijd afneemt.

ING verwacht voor het lopende vierde kwartaal een autonome groei van de brutowinst met dubbele cijfers en een operationele marge van 11 procent. Voor het gehele boekjaar raamt ING de winst per aandeel IMCD op 4,68 euro en voor 2022 op 5,12 euro. Voor 2023 wordt door de bank rekening gehouden met 5,47 euro per aandeel, een verhoging met 2 procent ten opzichte van de oude raming. De taxaties van ING voor 2022 en 2023 liggen respectievelijk 7 en 8 procent hoger dan de analistenconsensus.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
TraderStef
0
Hmmm, stond ultimo 2021 op fraaie winst.
Vandaag alles eruit! Geloof wel in de performance de komende jaren maar kreeg er nu even buikpijn van!
John48
0
Daling IMCD gast de laatste twee weken wel erg hard. Ergens een bodem bij 168 zou onderhand wel welkom zijn..
161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:55
Koers 153,300
Verschil +1,800 (+1,19%)
Hoog 153,300
Laag 151,700
Volume 11.090
Volume gemiddeld 108.643
Volume gisteren 77.364

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront