Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Wijze man
0
quote:

voda schreef op 14 december 2021 09:03:

08:56
Nieuwe miljardendeal in farmasector

De prooi is het Zwitserse farmaceutisch bedrijf Vifor Pharma. Het wordt voor circa 11,7 miljard dollar overgenomen door de Australische biotechreus CSL. Die biedt 179,25 dollar per aandeel Vifor, 61 procent meer dan de koers op 1 december, vóór mediaberichten gewag maakten van CSL’s interesse in Vifor. De biedprijs stemt overeen met 167 Zwitserse frank.

Het bod van CSL krijgt de steun van de raad van bestuur van Vifor. Ook de Zwitserse financier Martin Ebner, met een belang van 23,2 procent de grootste aandeelhouder van Vifor, heeft toegezegd zijn aandelen in te brengen in het bod.

Vifor staat sterk in bloedplasmaproducten, producten om ijzertekort te verhelpen en een verhoogde kaliumspiegel te bestrijden. Het bedrijf heeft ook een joint venture met Fresenius Medical Care di geneesmiddelen voor nieraandoeningen ontwikkelt en verkoopt.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/bi...
Wie zei nou dat bloedplasma geen toekomst meer had?
Drieklezoor
0
Welke gedachte mogen we verbinden aan Pharming met al deze deals , die nu al gesloten zijn? , is er nog belangstelling in welke hoedanigheid dan ook !
Wijze man
0
quote:

Drieklezoor schreef op 14 december 2021 09:23:

Welke gedachte mogen we verbinden aan Pharming met al deze deals , die nu al gesloten zijn? , is er nog belangstelling in welke hoedanigheid dan ook !
Er is nooit belangstelling geweest voor Pharming.
Toen de HAE markt zich begon te ontwikkelen wat medicijnen betreft, was Pharming verder dan de concurentie.

Toch nam Shire Lev Pharmaceuticals over die toen net goedkeuring onder embargo had gekregen van de FDA voor hun medicijn Cinryze.

Niet lang daarna kocht Shire Jerini die nog het HAE medicijn Icatibant in ontwikkeling had.
Voor Pharming was en is geen interesse.

De enige deal die een big Pharma bedrijf gemaakt heeft tav de transgene techniek is Leo Pharma geweest die een tijdje iets deed met GTCB, en uiteindelijk weggelopen is.

Dus................Pharming zal zichzelf moeten bedruipen, creatief zijn en de kruimeltjes oppikken, want zelf hun product innoveren gaat ze ook niet lukken omdat ze eigenlijk gewoon te laat zijn met alles.
voda
0
Opnieuw gunstige resultaten coronapil Pfizer
Kans op ziekenhuisopname of overlijden 89 procent lager.

(ABM FN-Dow Jones) De coronapil die Pfizer ontwikkelt, verkleint de kans op ziekenhuisopname of overlijden met 89 procent binnen drie dagen nadat de eerste symptomen optreden. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut dinsdag.

Uit een gecombineerde Fase 2 en 3-studie blijkt dat de pil nog een bescherming van 88 procent biedt bij vijf dagen na het verschijnen van de eerste symptomen van het virus.

Pfizer heeft de data gedeeld met de U.S. Food and Drug Administration als onderdeel van een lopende beoordeling van de toezichthouder om een noodvergunning aan de farmaceut te verstrekken.

Het bedrijf meldde dinsdag ook dat de coronapil vermoedelijk helpt tegen de omikronvariant van het coronavirus. Het aandeel Pfizer lijkt dinsdag een half procent lager te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Sanofi en GSK tevreden over onderzoeksresultaten coronabooster
Betreft voorlopige data.

(ABM FN-Dow Jones) Sanofi en GSK hebben positieve onderzoeksresultaten geboekt met hun coronabooster. Dit maakten de twee farmaceuten woensdag bekend.

De booster levert volgens Sanofi en GSK "een sterke immuunreactie op". Verder werd de booster goed getolereerd en het veiligheidsprofiel was min of meer gelijk aan die van reeds goedgekeurde coronavacins.

Het betreft voorlopige resultaten van de Fase 3 studie, die nog doorloopt. Vermoedelijk zijn er in het eerste kwartaal van 2022 voldoende data verzameld om de toezichthouders te kunnen informeren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Biotechbedrijf Vir uitblinker in New York

Op Nasdaq laat Vir Biotechnology Vir Biotechnology 15,84% zich opmerken met een winst van 16,2 procent. Het Amerikaanse bedrijf legde bemoedigende testresultaten voor van sotrovimab, een geneesmiddel om corona te behandelen dat samen met GlaxoSmithKline werd ontwikkeld.

Uit preklinische data blijkt dat het medicijn omikron zou kunnen neutraliseren en in tegenstelling tot concurrerende producten niet aan efficiëntie tegen de variant zou inboeten, zegt Phil Nadeau, een analist van de vermogensbeheerder Cowen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ti...
voda
0
‘Omikron 70 keer besmettelijker dan delta'

Onderzoek van de universiteit van Hongkong bevestigt vaststellingen van Zuid-Afrikaanse artsen: de omikronvariant besmet zowat 70 keer sneller dan de deltavariant en de oorspronkelijke coronastam. Dat meldt Bloomberg dat het onderzoek deels kon inkijken.

De ernst van de besmetting is wellicht een pak lager omdat omikron zich in de longen minder efficiënt vermenigvuldigt. De variant zou minder schade aanrichten aan het longweefsel.

Amper drie weken nadat omikron in Zuid-Afrika werd ontdekt, is de variant al in minstens 77 landen aanwezig. Wetenschappers wachten af of omikron andere coronavarianten zal verdringen. Corona zou in een afgezwakte vorm een aandoening kunnen worden waar we moeten mee leren leven.

twitter.com/SonyKapoor/status/1471110...

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ti...
voda
0
07:21
UCB behaalt positieve onderzoeksresultaten

De farmagroep UCB UCB 0,00% heeft positieve resultaten behaald met de fase-3-studie naar het gebruik van Bimelx (de commerciële naam voor bimekizumab) voor de behandeling van de gewrichtsziekte axiale spondyloartritis. Het primaire eindpunt is bereikt wat wil zeggen dat minimaal 40 procent van de patiënten een significante verbetering liet zien.

Ook de secundaire eindpunten werden allen behaald, waaronder significante verbetering met bime tegenover een placebo in de zestiende week van het onderzoek. Eind november was er ook al goed nieuws over de testresultaten in de behandeling van psoriatische artritis met bime.

Bime is het goudhaantje van de groep dat spoedig het stokje moet overnemen van de huidige sterren Vimpat (tegen epilepsie) en Cimzia (tegen reuma). Van deze laatste twee middelen vervallen de exclusieve rechten tussen 2022 en 2024.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
07:23
Hyloris voegt blaasontstekingsmiddel aan portefeuille toe

Hyloris HYL0,00% , het farmabedrijf van Stijn Van Rompay dat nieuwe geneesmiddelen creëert door bestaande te combineren, gaat een strategische samenwerking aan met Vaneltix Pharma rond de ontwikkeling en commercialisering van Alenura, een middel om acute pijn bij interstitiële cystitis – ook wel het pijnlijkeblaassyndroom genoemd – te behandelen.

Alenura, een gepatenteerde combinatie van lidocaïne en heparine, zit in het klinische stadium. Het middel blijkt goed te worden verdragen en zou onmiddellijk de pijn verlichten. Volgens Dan Vickery, CEO van Vaneltix, zijn er momenteel geen producten op de markt die specifiek bedoeld zijn om acute blaaspijn te behandelen.

Het is nu de bedoeling een bredere, vergelijkende fase 2-studie met Alenura op te zetten, evenals een multidosisonderzoek. De resultaten zouden tegen eind 2023 beschikbaar kunnen zijn.

Met Alenura slaagt Hyloris er in om, zoals beloofd, dit jaar nog een vierde middel toe te voegen aan zijn portefeuille, merkt Stijn Van Rompay op in een persbericht.

Het partnerschap houdt in dat Vaneltix voor de verdere ontwikkeling, productie, regelgevende zaken en commercialisering van Alenura zal instaan, in samenwerking met Hyloris. In ruil zal Hyloris in stappen tot 6,7 miljoen dollar investeren en een lening van 0,5 miljoen dollar verstrekken. Hyloris zal later recht hebben op een percentage van de marge die Vaneltix op het product realiseert.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Onward Medical rondt inschrijving evaluatieonderzoek af
Plafond van 65 inschrijvingen bereikt.

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical heeft het maximum aantal inschrijvingen van 65 proefpersonen bereikt in de Up-LIFT studie naar de ARC-therapie voor mensen met een dwarslaesie. Dit maakte de ontwikkelaar van innovatieve therapieën om functioneel herstel mogelijk te maken voor mensen met ruggenmergletsel, vrijdag bekend.

Het onderzoek vindt plaats in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

In de studie wordt de veiligheid en effectiviteit van de ARC-therapie geëvalueerd voor het herstellen van de hand- en armfunctie bij mensen met een dwarslaesie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Oracle wil Cerner kopen
Aldus bronnen tegenover Wall Street Journal.

(ABM FN-Dow Jones) Oracle wil healthcarebedrijf Cerner inlijven voor circa 30 miljard dollar. Dit schreef The Wall Street Journal op basis van goed ingevoerde bronnen gemeld.

Cerner heeft een marktkapitalisatie van 23 miljard dollar en is een dienstverlener in medische informatietechnologie.

Volgens de bronnen zou een transactie slechts een kwestie van tijd zijn. Mocht het tot een deal komen, dan is dit de grootste overname van Oracle ooit. Oracle heeft zelf een marktwaarde van 280 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
€300 mln voor stamcelonderzoek vanuit Leiden
Van onze redacteur 08:00

De Novo Nordisk Foundation schenkt maximaal €300 mln voor de oprichting van een internationaal centrum voor stamcelonderzoek. Dat wordt opgezet door de Universiteit van Kopenhagen, het Murdoch Children's Research Institute en het Leids Universitair Medisch Centrum.

De samenwerking moet leiden tot behandelingen die op stamcellen zijn gebaseerd. Stamcelgeneeskunde biedt hoop op nieuwe behandelingen voor veel momenteel onbehandelbare ziekten, aldus de drie betrokken instellingen. De subsidie strekt zich uit over een periode van tien jaar.

Stamcellen worden overal in het menselijk lichaam aangetroffen en zijn van cruciaal belang voor een gezond leven. Recente wetenschappelijke ontwikkelingen stellen onderzoekers in staat om stamcellen te identificeren, te isoleren en vervolgens te manipuleren. Op die manier kunnen menselijke weefselmodellen worden gecreëerd en beschadigde weefsels worden gerepareerd. In de toekomst zouden zo ook nieuwe organen moeten kunnen groeien.

Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1424307/300-mln-voo...
voda
0
Novavax: Looking At A Monster Rise In Revenues In 2022

Dec. 16, 2021 5:29 AM ET Novavax, Inc. (NVAX)BNTX, JNJ, MRNA65 Comments 13 Likes

Summary
Up until March 2020, Novavax was pretty much an unknown, obscure drug research outfit developing vaccines for diseases such as Ebola.
The need for an effective vaccine against COVID-19 brought government funding like operation Warp Speed and grants from outfits like CEPI for the development of a COVID-19 vaccine.
Novavax uses a widely used vaccine technology with a long history of safety that has several advantages over the newer mRNA vaccines.
Novavax has a rather large opportunity ahead in providing vaccines to lower and medium income countries and recently has obtained emergency approval for its vaccine in Indonesia.
If everything goes well, over the next year, revenues will go from $18.66 million for the full year in 2019 to $4.83 billion in full year revenues in 2022, making this stock a buy.

Voor veel meer, zie link:

seekingalpha.com/article/4475509-nova...
voda
0
Alzheimermiddel Biogen krijgt Europese afwijzing te slikken
Van onze redacteur 16:35

Een patiënt in een ziekenhuis in Rhode Island krijgt een infuus met aducanumab. Het alzheimermiddel is in de Verenigde Staten wel toegelaten, maar ook daar twijfelt de toezichthouder over de werkzaamheid van het medicijn. Reuters
Een controversieel medicijn tegen de ziekte van Alzheimer mag niet op de Europese markt worden toegelaten. Er is geen bewijs dat het middel van fabrikant Biogen BIIB$237,56+0,86% werkt, terwijl er wel zorgen zijn over ernstige bijwerkingen.

Tot dat oordeel komt de beoordelingscommissie van het Europese Medicijnagentschap (EMA). Biogen is het niet eens met de beslissing en heeft om een herbeoordeling gevraagd. Daarmee hoopt het Amerikaanse concern alsnog toegang te krijgen tot een potentiële miljardenmarkt.

Analisten van RBC Capital Markets schatten eerder dat de Europese markt goed zou zijn voor 40% van de potentiële omzet van het alzheimermiddel.

Zestig dagen
Biogen had vorige maand al laten weten dat het er somber uitzag voor zijn medicijn, aducanumab geheten. In een tussentijdse stemming was de beoordelingscommissie al negatief over het medicijn.

Het bedrijf moet nu onderbouwen waarom het meent dat de EMA zijn oordeel moet wijzigen. Daarna heeft de toezichthouder zestig dagen de tijd om tot een herbeoordeling te komen.

Controversieel akkoord
Deze zomer gaf de Amerikaanse toezichthouder FDA in een controversieel besluit wel groen licht voor aducanumab. Ook de FDA heeft twijfels over de werkzaamheid van het medicijn, maar omdat er amper middelen tegen de ziekte van Alzheimer beschikbaar zijn, ging het toch akkoord.

Een aantal leden van de externe adviescommissie van de FDA traden af in protest tegen het besluit. Ook is het Amerikaanse Congres een onderzoek gestart naar de vraag of Biogen en de beoordelaars van de FDA ongebruikelijk nauw hebben samengewerkt tijdens de toelatingsprocedure.

De zorgen over aducanumab zijn bovendien toegenomen, nadat uit vorige maand gepubliceerde onderzoeksresultaten bleek dat bijna de helft van de patiënten zwellingen of bloedingen in de hersenen krijgt na gebruik van het middel.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1424469/alzheimer...
voda
0
Als regelmatig donateur kreeg ik deze email:

Geachte heer Van der Bilt,

Gisteren maakten we bekend dat we 5,3 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van cel- en gentherapie. Deze behandeling staat wereldwijd enorm in de belangstelling vanwege de goede resultaten. Patiënten zijn vaak lang ziektevrij, soms zelfs blijvend. Toch is cel- en gentherapie nog maar weinig beschikbaar in Nederland.

In een nieuw nationaal samenwerkingsverband (DARE-NL) brengen we alle kennis en kunde over cel- en gentherapie samen. Zo kunnen we nieuwe cel- en gentherapieën ontwikkelen en sneller bij de patiënt brengen. Op onze website leest u wat cel- en gentherapie is en wat de ontwikkeling zo uitdagend maakt.

KWF lanceert uniek Nederlands platform voor cel- en gentherapie

Celtherapie, gentherapie, congres
Ruim 5 miljoen voor betere toegang tot veelbelovende nieuwe kankerbehandelingen
KWF heeft €5,3 miljoen toegekend aan DARE-NL, een nieuw nationaal platform voor de ontwikkeling van cel- en gentherapie. Met dit unieke samenwerkingsverband wil KWF de beschikbaarheid van veelbelovende cel- en gentherapieën verbeteren zodat meer patiënten kunnen profiteren van hun levensreddende potentieel. Vrijwel elk Nederlands kankeronderzoeksinstituut is aangesloten om van DARE-NL een succes te maken.

Levend geneesmiddel
Celtherapie is een behandeling met levende lichaamscellen. Meestal zijn dat cellen van het afweersysteem van de patiënt zelf. Deze afweercellen worden uit het bloed gehaald en moleculair bewerkt zodat ze kankercellen beter kunnen herkennen en vernietigen. Daarna krijgt de patiënt ze per infuus weer toegediend. Van gentherapie is sprake als ook het DNA van de afweercellen wordt aangepast.

Grote belofte
Cel- en gentherapie staat wereldwijd enorm in de belangstelling vanwege de veelbelovende, vaak ongeëvenaarde resultaten. Veel patiënten zijn na de behandeling langdurig, soms zelfs blijvend ziektevrij. Cel- en gentherapie kan vooral patiënten met beperkte behandelopties nieuw perspectief bieden.

Stagnatie in ontwikkeling

Ondanks deze grote belofte is cel- en gentherapie nog maar beperkt beschikbaar voor kankerpatiënten. Nederland telt nog geen handvol goedgekeurde behandelingen. Veel cel- en gentherapieën stranden in hun ontwikkeling en bereiken de patiënt niet. KWF vindt dat onaanvaardbaar en heeft samen met het onderzoeksveld een inventarisatie gemaakt van de knelpunten die de ontwikkeling, implementatie en toepassing van cel- en gentherapie in de weg staan:

-Wetenschappelijke onzekerheden op het gebied van onderzoeksmethodiek, veiligheid en effectiviteit en productie vanwege het complexe werkingsmechanisme en de patiëntspecifieke toepassing;
-Versnipperde kennis en ervaring tussen academische medische centra, onderzoeksinstituten en andere stakeholders zoals juristen, IP-experts, HTA-experts, het CBG en Zorginstituut Nederland;
-Beperkte beschikbaarheid en hoge kosten van gecertificeerde grondstoffen;
-Tekort aan specialistisch getraind personeel;
Ingewikkelde wet- en regelgeving die achterloopt op medisch-technologische ontwikkelingen;
-Onvoldoende ervaring met het registratietraject van cel- en gentherapie;
-Juridische uitdagingen vanwege de geringe kennis rondom (gedeelde) eigendomsrechten;
-Beperkt inzicht in de kostprijzen en vergoedingsmogelijkheden door zorgverzekeraars.

Voor meer details, zie het KWF-rapport ‘Cel- en gentherapie naar de oncologische klinische praktijk’.

DARE-NL durft groot te denken

Met de oprichting van DARE-NL zet KWF een belangrijke stap richting een oplossing voor deze problematiek. DARE-NL brengt namelijk alle kennis en kunde op het gebied van cel- en gentherapie bij elkaar in één nationale infrastructuur. Deze krachtenbundeling maakt harmonisatie, stroomlijning en vereenvoudiging van het ontwikkelings- en productieproces van cel- en gentherapie mogelijk. Zo kunnen deze veelbelovende behandelingen (blijvend) beschikbaar komen voor patiënten met kanker.

Het projectteam van DARE-NL bestaat uit gerenommeerde onderzoekers uit alle acht universitair medische centra, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, het Antoni van Leeuwenhoek, Sanquin Research en het Utrechts Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Onder leiding van dr. ir. Trudy Straetemans, tumorimmunoloog bij de afdeling Hematologie en het Centrum voor Translationele Immunologie van het UMC Utrecht, committeren zij zich aan grote ambities:

1. Een kennisnetwerk voor cel- en gentherapie
-Kennisdeling en training op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en het op de markt brengen van effectieve cel- en gentherapieën;
-Harmonisatie van productieprocessen;
-Harmonisatie van kwaliteitscontroles en productkarakterisatie.

2. Een centraal platform voor biologische grondstoffen en technologieën
-Ontwikkeling van biologische grondstoffen voor productie (zoals virale vectoren en celbanken) binnen een academisch platform;
-Identificatie en ontwikkeling van nieuwe technologieën voor toekomstige nieuwe generatie cel- en gentherapieën (bijvoorbeeld non-virale genmodificatiestrategieën).

3. Een platform voor toepassing van cel- en gentherapie en blijvende beschikbaarheid voor patiënten
-Inventarisatie van wet- en regelgeving op het gebied van goedkeuring en vergoeding van nieuwe cel- en gentherapieën;
-Oprichting van een platform om alle belanghebbenden (o.a. regelgevende autoriteiten, industrie, zorgverzekeraars, farmaceuten, apothekers, en patiënten) samen te brengen en (informele) overleggen mogelijk te maken;
-Betrekken van de inzichten van ervaringsdeskundigen (patiënten en patiëntenverenigingen) bij wetenschappelijk onderzoek naar cel- en gentherapie.

De eerste stap zal bestaan uit het inventariseren van reeds beschikbare kennis en informatie en het opzetten van een IT-platform om kennis en informatie te kunnen verzamelen en delen. Daarnaast zal gewerkt worden aan het ontwikkelen en beschikbaar stellen van ondersteunende sub-platforms voor de uitwisseling en harmonisatie van materieel, processen, kennis en het opleiden van personeel.

www.kwf.nl/toegang-tot-geneesmiddelen...
voda
0
Novo Nordisk onderuit door problemen met obesitasmiddel

De grootste daler op de Europese beurzen is Novo Nordisk. De Deense wereldmarktleider in insuline tuimelt tot 15 procent lager op de beurs van Kopenhagen.

twitter.com/novonordisk/status/147189...

De reden: vrijdagavond waarschuwde Novo Nordisk voor leveringsproblemen op de Amerikaanse markt voor het obesitasmiddel Wegovy.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/di...
voda
0
Geneesmiddelenbureau EMA adviseert over nieuw coronavaccin
Van onze redacteur 07:54

Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA komt vandaag met een advies over een nieuw coronavaccin van de Amerikaanse fabrikant Novavax. Dit vaccin op basis van eiwit kan makkelijker in derdewereldlanden worden ingezet, omdat het in een gewone ijskast kan worden opgeslagen. De vaccins van Pfizer en Moderna moeten op zeer lage temperatuur worden bewaard.

Net als de eerdere coronavaccins die door Pfizer/Biontech, Moderna en AstraZeneca zijn ontwikkeld, wordt het nieuwe middel Nuvaxovid op basis van twee prikken toegediend.

Als het EMA een positief oordeel velt, is het aan de Europese Commissie om het middel toe te laten tot de Europese markt. Daarna is het aan elk EU-land afzonderlijk om het vaccin in te zetten of niet. In Nederland adviseert de Gezondheidsraad daarover.

Intussen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO de noodstatus toegekend aan een product dat op Nuvaxovid is gebaseerd. Novavax heeft 1,1 miljard doses toegezegd aan het Covax-programma voor de wereldwijde distributie van coronavaccins.

Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1424369/geneesmidde...
voda
0
Booster coronavaccin Moderna beschermt goed tegen omikron
Tot 37 keer beter.

(ABM FN-Dow Jones) Een derde prik met het coronavaccin van Moderna, een zogeheten booster, verhoogt de bescherming tegen de omikron-variant met een factor 37. Dit liet het Amerikaanse biotechbedrijf maandag weten op basis van voorlopige cijfers.

Moderna werkt intussen ook aan een specifieke booster tegen de omikron-variant. Deze prik zal vermoedelijk begin 2022 in een klinische studie worden geëvalueerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
12:27
Kwisvraag: de best presterende vaccinproducent sinds begin 2020?

Antwoord: Novavax NVAX 11,49% ! En dit met een winst van meer dan 5.000 procent (!) sinds begin 2020. Dit lijkt verrassend, aangezien Novavax waarschijnlijk pas deze avond na veel vertraging groen licht krijgt van waakhond EMA om zijn covid-19 vaccin op de Europese markt te lanceren. En dit terwijl de 'shots' van BioNTech en Moderna intussen al stevig ingezet worden om Europeanen (en Amerikanen) te boosteren.

De reden voor de verrassende conclusie is het 'basiseffect'. De beurskoers van Novavax was begin 2020 op sterven na dood. Na 33 jaar seriële ontgoochelingen was de vaccinproducent vooral een lucratieve speeltuin voor shorters. Covid-19 vormde bijgevolg een reddingsboei.

Merk op dat er in beurswaarde nog altijd een enorm verschil gaapt: beleggers waarderen Moderna op 120 miljard dollar en BioNTech op 70 miljard dollar, veelvouden van de 16 miljard dollar voor Novavax.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/di...
Bijlage:
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront