Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
peter2309
1
quote:

graham20 schreef op 1 december 2021 15:25:

[...]
Dat lijkt mij niet nodig, In het verhaal ontbreekt dat de debitering van de geldrekening voor de aankoop pas met valuta T+2 plaats vindt.
Bij Binck (Saxo) is het inderdaad T+2, maar in 2015 vertelde DeGiro mij dat zij T+0 hanteren. Voor de zekerheid heb ik dit nog nagekeken op mijn Rekeningoverzicht en bij de aankoop op 26 november zie ik ook als valutadatum 26 november staan. Omdat niet iedereen dit weet, het vaak om kleine rente afschrijvingen gaat en niet iedereen dit na gaat vragen, heb ik dat wel gedaan. Van daar het geciteerde antwoord van DeGiro. Of het juist is, 'gewone overboekingen' staan binnen en paar minuten op de rekening van de begunstigde, weet ik niet. Ook niet waarom DeGiro een zaterdag als valutadatum vermeld terwijl ze bij de berekening uitgaan van de maandag. Mogelijk dat door het weekend het 3 (rente) dagen wordt en bij een IDeal betaling op maandag de bijschrijving de dinsdag krijgt. Mogelijk is het een verdienmodel van DeGiro.

Vreemd is ook dat er tussen mijn Saldo en het saldo op het rekeningoverzicht 1 cent zit. Maar het gaat om kleine bedragen en verschillen. Omdat ik niet weet of en wanneer er kooplimiet orders uitgevoerd worden en boven een saldo van € 2.500 de negatieve rente niet vergoed wordt, wil ik niet eerder geld overboeken. Na uitvoer maak ik via iDeal gelijk het geld over. Ik denk dat die paar dagen debet rente mij minder kost dan de negatieve rente over een veel langere periode. Maar het zal ongetwijfeld niet veel uitmaken. Ik hoop dat DeGiro zo snel mogelijk alleen negatieve rente gaan berekenen boven een bepaald bedrag, bijvoorbeeld € 50.000 en dan het vergoeden achter weger laat. Maar ze zouden dit al kunnen invoeren met een bedrag van € 2.500. Dit biedt hetzelfde resultaat zonder extra handelingen.
alexnr75
1
Het lijkt er bij DeGiro op dat ze het vandaag uitbetaalde dividend in Britse ponden aanhouden. Normaal wordt het in Euro's uitbetaald, ook na de verhuizing naar de UK.

Is dit een truc van DeGiro om aan ons te verdienen?

Bij AbnAmro heb ik gewoon €0,4268 per aandeel ontvangen.

Edit:

Nog even op de Unilever site gekeken.

"On 29 November 2020, the Unilever Group completed the unification of its legal structure under a single parent company, Unilever PLC, and Unilever NV ceased to exist. Holders of PLC shares held in certificated form or traded on the London Stock Exchange receive dividends in GBP. Holders of PLC shares traded on Euronext in Amsterdam receive dividends in EUR."
alexnr75
4
Onder het motto: Als het goed is mag het ook gezegd worden.

Reactie DeGiro:

Bedankt voor uw e-mail. Begrijpelijk dat u vragen heeft omtrent het verkregen dividend van Unilever in ponden.

Helaas is het dividend dat u heeft ontvangen in ponden niet correct geweest. U had uw dividend in euro’s moeten ontvangen gezien u uw positie aanhoudt aan Euronext Amsterdam.

Het dividend in ponden zal worden teruggedraaid en vervolgens zult u het dividend in euro’s ontvangen zoals aangegeven op de website van Unilever. Dit zal zo spoedig mogelijk verwerkt worden door de desbetreffende afdeling.

Bob de Bouwer 59
0
quote:

alexnr75 schreef op 3 december 2021 14:11:

Onder het motto: Als het goed is mag het ook gezegd worden.

Reactie DeGiro:

Bedankt voor uw e-mail. Begrijpelijk dat u vragen heeft omtrent het verkregen dividend van Unilever in ponden.

Helaas is het dividend dat u heeft ontvangen in ponden niet correct geweest. U had uw dividend in euro’s moeten ontvangen gezien u uw positie aanhoudt aan Euronext Amsterdam.

Het dividend in ponden zal worden teruggedraaid en vervolgens zult u het dividend in euro’s ontvangen zoals aangegeven op de website van Unilever. Dit zal zo spoedig mogelijk verwerkt worden door de desbetreffende afdeling.

Degiro doet er goed aan door dit aan je te melden zo snel. Maar, poeh poeh poeh wat zijn ze toch aan het doen. Komt bij mij onprofessioneel over. En ze durven niet eens te vermelden wanneer ze de fout hebben gaan rechtzetten!
objectief
0
quote:

Bob de Bouwer 59 schreef op 4 december 2021 21:12:

[...]

Degiro doet er goed aan door dit aan je te melden zo snel. Maar, poeh poeh poeh wat zijn ze toch aan het doen. Komt bij mij onprofessioneel over. En ze durven niet eens te vermelden wanneer ze de fout hebben gaan rechtzetten!
Poeh, poeh, het gaat over een dividendcorrectie: als Nederlanders niet kunnen klagen zijn ze ongelukkig!!
graham20
0
quote:

objectief schreef op 5 december 2021 08:43:

[...]

Poeh, poeh, het gaat over een dividendcorrectie: als Nederlanders niet kunnen klagen zijn ze ongelukkig!!
Dat zal de reden zijn dat je over deze klacht klaagt.
Pinoooo
1
Beste belegger,
Wij informeren u graag over een wijziging van ons aanbod en de verlaging van de tarieven van hefboomproducten, zoals turbo’s, certificaten en warrants.

Kostenbesparingen die resulteren in lagere commissies
Vanaf 15 december verlagen wij onze tarieven voor hefboomproducten, zoals turbo’s, certificaten en warrants. Wij bieden deze aan op een over-the-counter (OTC) basis in samenwerking met BNP Paribas en Société Générale, de twee grootste Europese uitgevers van dit type producten. Dit resulteert in een aanzienlijk lagere commissie per transactie wanneer u in deze producten belegt. In plaats van €2,00 betaalt u straks €0,50 per transactie.

Zowel BNP Paribas als Société Générale bieden een zeer breed productaanbod van hoge kwaliteit. Bovengenoemde veranderingen resulteren in meer efficiëntie op het gebied van KID's, performance en compliance management. U kunt de producten van BNP Paribas en Société Générale vinden op ons platform onder 'Producten', en door vervolgens te klikken op ‘Hefboomproducten’. Selecteer daar vervolgens de uitgever van uw keuze.

Met de introductie van dit nieuwe aanbod zullen wij stoppen met het aanbieden van hefboomproducten via de beurs. Hierdoor kunnen wij u uitzonderlijk lage tarieven bieden voor een uitgebreid en compleet productaanbod. Dat betekent ook dat kooporders in hefboomproducten op CATS en Euronext Access Paris na 1 januari 2022 niet langer beschikbaar zijn. Uiteraard kunt u uw posities na deze datum nog wel verkopen.

Met vriendelijke groet,

DEGIRO
voda
2
IT-risico's leidden tot ingreep DNB bij DeGiro
Sonny Motké Mathijs Rotteveel 14 dec   18:49

De Rembrandttoren in Amsterdam, waar onlinebroker DeGiro is gevestigd. Foto: Tobias Kleuver/ANP

De Nederlandsche Bank heeft DeGiro eerder dit jaar een extra kapitaaleis opgelegd van meer dan €3 mln, vanwege te hoge risico's van zijn IT-platform. Door de onstuimige groei van het klantenbestand was het gevaar voor crashes en hacks onvoldoende beheersbaar.

De kern van het probleem zit in het ontwerp van het IT-systeem van de onlinebroker, aldus meerdere ex-medewerkers van DeGiro tegenover het FD. Ze zeggen dat ze de problemen al veel eerder hebben aangekaart.

Het grootste beleggingsplatform van Nederland, dat in totaal 1,9 miljoen klanten bedient, biedt sinds de oprichting in 2008 particuliere beleggers zo goedkoop mogelijk toegang tot de beurs. Om de prijsconcurrentie met de banken aan te gaan, moesten ook de IT-kosten laag blijven. Die waren met minder dan 70 eurocent per transactie volgens een van de oprichters 'de laagste ter wereld'. Volgens de ex-medewerkers ging dit ten koste van de veiligheid en stabiliteit van het platform.

Het Duitse moederbedrijf, FlatexDeGiro, ondervindt hier nu naar eigen zeggen de consequenties van. Het nam DeGiro eind 2019 over en zou alleen al in het afgelopen halfjaar miljoenen hebben geïnvesteerd in het oplossen van deze 'erfeniskwesties', waarin men 'goede progressie' maakt.

Brandjes blussen
Een woordvoerder wijst erop dat het platform sinds het vertrek van de betrokken ex-medewerkers 'significant geëvolueerd' is. Ook benadrukt hij dat er nu geen sprake is van stabiliteitsproblemen. 'Bij Flatex investeren we altijd sterk in onze IT, meer dan €30 mln in de afgelopen drie jaar om precies te zijn. Helaas had het voormalige DeGiro-management niet dezelfde instelling, wat ook komt door de beperkte middelen toen.'

De ex-medewerkers van DeGiro zeggen dat de IT-problemen mede veroorzaakt zijn door slechte communicatie en het stellen van verkeerde prioriteiten door de leiding. 'De focus lag op het telkens blussen van brandjes, in plaats van het nemen van preventieve maatregelen voor de lange termijn', zegt een van hen.

De Nederlandsche Bank (DNB) is al langer bekend met de IT-problemen. Afgelopen februari heeft de toezichthouder in zijn jaarlijkse risicoanalyse aangedrongen op verbeteringen, en de extra kapitaaleis opgelegd. DNB wees toen onder meer op een gebrekkig digitaal veiligheidsniveau, wat het risico vergroot dat klantaccounts worden gehackt.

Onlangs heeft DeGiro nieuwe cybersecuritymaatregelen geïmplementeerd. Dit was goed merkbaar voor klanten, omdat gedurende dat proces een probleem ontstond waardoor zij niet konden inloggen op hun account. Dit gebeurde op maandag 22 november, tussen circa 15.00 uur 's middags en 20.00 uur 's avonds.

Ongewoon lange storing
Een ongewoon lange storing, vindt de Vereniging van Effectenbezitters, die de stabiliteit van een platform 'een belangrijke factor' noemt voor beleggers. Woordvoerder Joost Schmets: 'Het was niet bepaald een stormachtige beursdag, dus goed voor het vertrouwen in DeGiro is dit niet.'

Duizenden DeGiro-klanten deden diezelfde dag online hun beklag over de storing. Sommigen claimen schade te hebben geleden vanwege het missen van rendement. Wie op dat moment beleggingsorders wilde inleggen, werd door DeGiro geadviseerd dat per mail te doen.

FlatexDeGiro benadrukt nu dat klanten die al waren ingelogd op het platform geen last hadden van het euvel, dat volgens het bedrijf losstaat van de door oud-medewerkers aangehaalde IT-problemen. 'Als er een verband was, hadden er veel meer vergelijkbare incidenten plaatsgehad in de voorbije maanden.'

In 2019 eiste DNB al eens dat de broker €13,2 mln extra bufferkapitaal zou aanhouden, om tegenvallers op te vangen. Ook ontving DeGiro in het verleden boetes van de Autoriteit Financiële Markten, vanwege gebreken in het bestuur en de organisatie. De AFM dreigt nog met een boete voor het niet naleven van antiwitwasregels.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1422822/it-r...
Cézan
1
Niet OK dus na wat koppensnellen lezen Daar hebben ze het (qua ITC dus }ook niet op orde, wie wel .. Saxo, Robeco enz.
Kortom bijf voorlopig weg van ze. Werd/word er kotsziek van.
Thorgall
0
quote:

Cézan schreef op 15 december 2021 09:37:

Niet OK dus na wat koppensnellen lezen Daar hebben ze het (qua ITC dus }ook niet op orde, wie wel .. Saxo, Robeco enz.
Kortom bijf voorlopig weg van ze. Werd/word er kotsziek van.
hoop opgeblazen gedoe. Bij de ING heb ik veel vaker last van storingen dan bij de Giro.
Leefloon
0
quote:

Cézan schreef op 15 december 2021 09:37:

Niet OK dus na wat koppensnellen lezen Daar hebben ze het (qua ITC dus }ook niet op orde, wie wel ..
Slechts 4 berichten hierboven gaat het opnieuw over andere, nieuwe routes t.b.v. de winstmarge van FlatexDeGiro. Des te meer koppelingen van systemen met elk een beschikbaarheidspercentage van onder de 100,0%, des te complexer de ICT-omgeving, en des te exponentieel groter de kans op storingen.
objectief
0
Flatex/DeGiro heeft in het jongste winstbericht al gemeld, dat de toekomstige resultaten door hogere ICT uitgaven gedrukt worden.
NB. weliswaar neemt de omzet sterk toe, maar de winstgroei zal waarschijnlijk (wat) achter blijven.
Pitmans
0
quote:

Pinoooo schreef op 10 december 2021 19:07:

Beste belegger,
Wij informeren u graag over een wijziging van ons aanbod en de verlaging van de tarieven van hefboomproducten, zoals turbo’s, certificaten en warrants.

Kostenbesparingen die resulteren in lagere commissies
Vanaf 15 december verlagen wij onze tarieven voor hefboomproducten
Blijkt pas 20-12 te zijn ???
voda
0
Ik zag nog deze vermelding voorbijkomen.

Re-categorisering US broninkomen 2020
Beste belegger,

Graag informeren wij u over het volgende.

In de Verenigde Staten kan via een zogenaamde 'Reclassification Tax Adjustment', de herkomst van het inkomen door de uitgevende instelling achteraf worden aangepast.

Recent hebben wij de hercategorisering over het onvangen inkomen in 2020 verwerkt in uw account. Deze hercategorisering kan invloed hebben op de bedragen die als dividendbelasting zijn ingehouden in uw account.

Indien er als gevolg van de bovenstaande situatie een correctie is doorgevoerd in uw account, dan kunt u deze terugvinden in het rekeningoverzicht.

Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen met onze Servicedesk.
Dividend Collector
0
Vandaag was er een vertraging bij de ex dividend vermelding in het account bij Degiro. Betrof bij mij enkel ETF's. Is inmiddels opgelost, zo lijkt.
nine_inch_nerd
0
Misschien al eens behandeld, maar een attentiepunt als je ook buitenlandse (US) aandelen hebt/verhandelt.
Een US rekening openen is de optie.
Komende maandag gaan de nieuwe tarieven in.

youtu.be/FCxavxFWYzg
Pitmans
0
quote:

nine_inch_nerd schreef op 18 december 2021 00:21:

Komende maandag gaan de nieuwe tarieven in.
Volgens mij is deze tariefswijziging (geen transactiekosten, maar wel 0,25% valutakosten op US-trades) al een tijdje geleden ingegaan.

Wat jij bedoelt is waarschijnlijk de wijziging in tarieven en aanbod van hefboomproducten. Die gaat komende maandag in, hoewel degiro gisteren opnieuw een bericht op de site herhaalde dat de startdatum 15-12 zou zijn.

Overigens vergeet de meneer in die video te vermelden dat het tegoed op de dollarrekening onderhevig is aan wijzigingen in wisselkoersen en op die manier dus extra verliezen (maar ook winsten !) kan opleveren.
A3aan
0
Pas op! Het is nu met de nieuwe methode voor USA aandelen flink duurder geworden door die 0,25% valutakosten en dat dus bij aan- en verkoop. Dus is een rekening in dollars is een oplossing om die hoge kosten te voorkomen. Gratis USA aandelen aan/verkopen is leuk, maar je betaalt bij een transactie van 10.000 dollar wel 25,00 dollar valutakosten. Debetrente is ook niet echt goedkoop meer. Aangezien Flatex heeft aangegeven in een bericht naar hun aandeelhouders dat de verdiensten zullen toenemen gaan ze dat dus halen uit rente en hoge valutakosten.
nine_inch_nerd
0
quote:

A3aan schreef op 18 december 2021 12:53:

Dus is een rekening in dollars is een oplossing om die hoge kosten te voorkomen. Gratis USA aandelen aan/verkopen is leuk, maar je betaalt bij een transactie van 10.000 dollar wel 25,00 dollar valutakosten. Debetrente is ook niet echt goedkoop meer.
Dus, met $ handelen via de aparte $ rekening en als je ooit tzt het geld wilt omzetten naar €, dan doe je dat gepland en heb je eenmalig valutakosten. Schommelingen $/€ koersen hebben we nu ook last van. Als je $ omzet eenmalig naar € op een goed moment als de $/€ koers gunstig is heb je het zelf in de klauwen.
BB/Saxo had/heeft een aparte € en $ rekening.
Ik heb in ieder geval een $ rekening extra geopend via DeGiro.
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,79  -4,57  -0,53%  13:51
 Germany40^ 17.721,30 -0,65%
 BEL 20 3.813,20 -0,35%
 Europe50^ 4.916,95 -0,40%
 US30^ 37.719,08 -0,77%
 Nasd100^ 17.343,78 -1,17%
 US500^ 5.004,20 -0,89%
 Japan225^ 37.433,48 -1,50%
 Gold spot 2.378,08 -0,05%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 81,60 -0,58%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,38%
WDP +3,36%
Heineken +1,91%
Pharming +1,56%
NX FILTRATION +1,17%

Dalers

AMG Critical ... -3,51%
TomTom -2,68%
ADYEN NV -2,59%
FASTNED -2,29%
PostNL -2,26%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront