PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 201 202 203 204 205 » | Laatste
ODracing
0
Wat zou het betekenen voor de aandeelhouders als blijkt dat de koers gemanipuleerd is geweest een langere tijd. Gaan aandeelhouders gecompenseerd worden bijv.? Sommige zullen in de tussentijd wel (verplicht) verkocht hebben om verlies te beperken of iets anders. Word er dan bijvoorbeeld gekeken naar je aandelen in bezit op een bepaalde datum??
Niro91
0
quote:

Schipper schreef op 23 december 2021 11:35:

[...]

Sorry Niro dat ik je hier niet kan volgen. Wat blijkt waar te zijn? Ik zit al ruim meer dan een jaar hier en heb niets maar dan ook niets met 'Dick Schipper' te maken.
Weer een beetje oftopic, dus zal wel verwijderd worden. Ik had het over de nieuwe Dick Schipper waar ik wantrouwig over was.
Niro91
0
Wat kan de beurs soms frustrerend zijn als je het continue volgt.....
Ik ga maar weer wat anders doen met mijn twee weken vakantie.
[verwijderd]
1
quote:

Niro91 schreef op 23 december 2021 11:46:

Ik ga maar weer wat anders doen met mijn twee weken vakantie.
Geniet ervan. Voor je het weet moet je weer aan de bak.
Jestbread
0
quote:

Schipper schreef op 23 december 2021 11:35:

[...]

Sorry Niro dat ik je hier niet kan volgen. Wat blijkt waar te zijn? Ik zit al ruim meer dan een jaar hier en heb niets maar dan ook niets met 'Dick Schipper' te maken.
Dat zegt hij toch ook? Zijn aanname (en die van mij ook) is dat het lid Dick Schipper niet te vertouwen was en dat is correct gebleken. Velen stortten zich echter meteen in zijn praatjes. Gelukkig waren er een aantal die meteen argwaan hadden. Allemaal veel te toevallig en anonimiteit is een eitje op het internet.

Ik begin me zelfs af te vragen of Dick Schipper überhaupt wel bestaat en of Yteke wel aan fatsoenlijk onderzoek heeft gedaan.
JohnDeHond
0
quote:

ODracing schreef op 23 december 2021 11:36:

Wat zou het betekenen voor de aandeelhouders als blijkt dat de koers gemanipuleerd is geweest een langere tijd. Gaan aandeelhouders gecompenseerd worden bijv.? Sommige zullen in de tussentijd wel (verplicht) verkocht hebben om verlies te beperken of iets anders. Word er dan bijvoorbeeld gekeken naar je aandelen in bezit op een bepaalde datum??
Kort antwoord: Nee.
Schipper
0
quote:

Jestbread schreef op 23 december 2021 11:52:

[...]Dan is Niro's aanname (en die van mij ook) dat het lid Dick Schipper niet te vertouwen was toch correct? Allemaal veel te toevallig en anonimiteit is een eitje op het internet.
Helemaal mee eens!
pietje-2005
0
Wordt tijd voor een spurt omhoog, want m'n ordinaatjes dreigen de posjes in te halen; de posjes "horen" duidelijk hoger te staan ;-)
Succes
Bossche marktkoopman
2
quote:

Jestbread schreef op 23 december 2021 09:39:

[...]Wat ik vreemd vond is dat hier altijd al een lid was, Schipper genaamd, die ook de 'felicitaties' in ontvangst nam nadat diens achternaam in het Telegraaf-artikel verscheen van Yteke. Opeens, de dag na het artikel, verscheen het lid Dick Schipper en kondigde met veel bombarie en wollig taalgebruik een onderzoek aan via zijn beleggingsclub en wat nog meer. Je voelt toch aan je theewater aan dat dat niet helemaal pluis is?
Dick Schipper alias Schimmelpenninck???
hhhhh
2
Dit staat er bij al onze verzonden pakketten van postnl alleen iedereen weet dit natuurlijk allang.

De reis van je pakket
23 december 4:15
Door grote drukte duurt het wat langer dan normaal. We doen er alles aan om je pakket zo snel mogelijk te bezorgen
Nieuwe bezorgtijd: morgen tussen 12:30 en 15:00

22 december 9:50
Zending is ontvangen door PostNL
22 december 6:06
Pakket is nog niet door PostNL ontvangen of verwerkt
tietus riensma
0
quote:

GMMRG schreef op 23 december 2021 10:03:

[...]

Wat zou je ervan zeggen om alle lopende verkooporders onder € 4.- te verwijderen c.q. te verhogen naar € 5,- of hoger?
Dan zal de koers automatisch gaan stijgen lijkt mij.
Koersvorming is immers een kwestie van vraag en aanbod.
Als we toch dingen aan het verzinnen zijn kunnen we er net zo goed 5.75 van maken om herna een mooi afscheid te geven. Maar helaas ben ik het niet die al die verkooporders heeft staan en ik zou niet weten hoe ik ervoor kan zorgen dat al die verkooporders van de rest van de wereld weg gaan.
voda
3
Bezorgers leveren dagelijks miljoenen bestellingen af
Pakketpiek door lockdown: ’In de 36 jaar dat ik dit werk doe, nog nooit zo druk gehad’
Door YTEKE DE JONG EN VINCENT TRIEST

Updated Gisteren, 21:55
Gisteren, 19:57
in FINANCIEEL

De pakketbezorgers stevenen af op een record-eindejaarspiek door de plotse lockdown die het weekend werd afgekondigd. Marktvorsers houden er rekening mee dat er op de drukste dagen 3 miljoen pakketten bezorgd gaan worden, zo’n 30% meer dan verwacht. Pakketbezorgers werken zich suf om alles bij de mensen thuis te krijgen.

Het is drukker dan ooit voor pakketbezorger Mike Vet, die soms wel driehonderd pakketjes op een dag aflevert. „Ik heb in al die jaren mijn bus nog nooit zo vol gehad.” MARCEL ANTONISSE

DHL heeft het afgelopen weekend het ’zwaarste’ scenario in gang gezet, wat in de praktijk betekent dat er meer sorteerbanden en meer uren gedraaid worden. „Met uitzendkrachten, parttimers die extra werken en een extra vergoeding voor niet-essentiële winkels die hun pakketservicepunt openhouden hopen we de stroom aan te kunnen”, zo meldt een woordvoerder. In totaal heeft DHL nu 50% meer capaciteit dan op ’normale’ dagen. Door de coronacrisis is het aantal pakketjes al met 30% gestegen, en daar komt deze piek nog eens bovenop.

Uitschieters
Het kan langer duren voordat een pakket in huis is, zo waarschuwen PostNL en bol.com woensdag. Pakketten zijn vanaf het moment van versturen tot aan bezorging gemiddeld tussen de anderhalve dag en de twee dagen onderweg. Dat betekent dat pakketten die op woensdag besteld werden, mogelijk niet meer voor de kerst in huis zijn, zo meldt Pakketradar.

In het sorteercentrum in Nieuwegein verzetten zelfsturende karretjes met robotarmen en camera-ogen veel zwaar en repeterend werk. ANP/HH

Dat hield rekening met 2 miljoen pakketjes op de drukke dagen, maar insiders houden rekening met uitschieters naar 2,2 miljoen. „Ik ga ervan uit dat totaal de 3 miljoen per dag aangetikt zal worden, waardoor het record uit 2020 (2,8 miljoen pakjes op een dag) verbroken wordt. Voor pakketbezorgers zijn het goede tijden, maar voor winkeliers zonder webwinkel is de lockdown een bittere pil”, zegt logistiek econoom Albert Jan Swart van ABN Amro.

Met de laatste kerstinkopen achterin de lange bestelbus parkeert PostNL-bezorger Mike Vet (55) zijn voertuig aan de Falckstraat in Amsterdam. „Vandaag moet ik in totaal 300 pakketten bezorgen”, zegt hij. „In de 36 jaar dat ik dit werk doe, heb ik het nog nooit zo druk gehad.” Dat heeft verschillende oorzaken, weet de Amsterdammer. „Eerst was het Black Friday, dat dit jaar massaal is overgewaaid uit Amerika. Toen Sinterklaas en nu kerst. Daar kwamen de lockdown-maatregelen nog eens bovenop. Ik heb in al die jaren mijn bus nog nooit zo vol gehad.”

Kerstcadeautjes
Toch is Vet blij dat de winkels met een pakketpunt wel open mogen blijven. „Dan kunnen we tenminste ergens onze spullen kwijt”, vertelt hij. „Want ik wil natuurlijk wel dat alle kerstcadeautjes op tijd onder de boom kunnen.”

MARCEL ANTONISSE
Tijdens de eindejaarspiek draaien de sorteercentra van PostNL 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Momenteel zijn er 1500 extra bezorgers op pad. „We verwachten niet dat we vast zullen lopen als PostNL, omdat we de capaciteit hier makkelijk op kunnen schalen”, zegt depotmanager Johan ten Brinke van het sorteercentrum voor kleine pakketjes, SKP in Nieuwegein.

Het is er alle hens aan dek. Er rijden tientallen zelfsturende lage wagentjes in relatieve rust met twee ’camera-ogen’ heen en weer. Met QR-codes vinden ze hun weg en laden zichzelf op door de batterij te verwisselen. In oktober geopend, kunnen er op piekdagen als nu 100.000 pakketjes per dag worden verwerkt. Een verschil met de ’normale’ sorteercentra is dat het oppakken van pakketjes door robotarmen gebeurt. Af en toe grijpt de robotarm nog mis. „We zijn uniek met dit systeem, dat we zelf ontwikkeld hebben. De robots kunnen zwaar en repeterend werk uit handen nemen”, zegt projectleider Judith Kruijff. Op twee sorteerbanden wordt nog ’ouderwets’ gewerkt met een aantal mensen.

Rijdende robots in de weer met de gesorteerde kleine pakketjes. POSTNL
De wagentjes brengen de gesorteerde pakketjes per postcodegebied richting het dok, waar de chauffeur ze meeneemt naar elders in het land voor de ’last mile’. De wagentjes kunnen een zak pakketjes tot 20 kilogram tillen. „Het grote voordeel van deze pakkettassen is dat de pakketbezorger de kleine pakketjes op een makkelijke en snelle manier in de bus kan laden”, aldus Kruijff.

Webwinkels
Een normale sorteeravond start om 18.00 uur, waarbij de pakketten in verschillende ’shifts’ binnenkomen van webwinkels als Wehkamp en bol.com. Die sorteren zelf al op wat naar het SKP of naar een van de andere sorteercentra moet. Ten Brinke werkt al veertig jaar bij PostNL en rechtsvoorgangers. „Het nachtleven hoort erbij in de logistiek, zeker als je de volgende dag je pakketje wilt ontvangen.”

Studentenhuis
De lockdown zorgt voor meer werk, maar maakt het voor pakketbezorger Vet ook makkelijker. „De maatregelen zorgen ervoor dat meer mensen thuis zijn die een pakket kunnen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen en scholieren die niet naar school gaan. Maar ik probeer dan wel rekening te houden met de personen waar ik aanbel. De dames van het studentenhuis in mijn buurt hoef ik niet om acht uur ’s ochtends uit bed te bellen. Dat heeft namelijk geen enkele zin. Die pakketjes laat ik altijd tot het einde van de middag in de bus liggen. Die vijf minuten omrijden kunnen er ook wel vanaf.”

Vet denkt dat de drukte nog wel even aanhoudt: „De kerstcadeaus van het werk worden namelijk pas in januari en februari bezorgd”, weet hij uit ervaring. „Hopelijk wordt het daarna wat rustiger. Ik wil namelijk graag fluitend mijn veertigste jaar halen bij PostNL.”

Pakketbezorger André Meure beschrijft de drukte als ’een gekkenhuis’.

www.telegraaf.nl/financieel/220314025...
I-trader
0
quote:

Gordon gekko schreef op 23 december 2021 13:00:

Zijn we los!!!!
dat zijn we pas boven €4,57
;)
I-trader
2
quote:

wins schreef op 23 december 2021 13:05:

3 miljoen.pakjes per dag??, PostNL ontploft
super !

nu de koers nog! haha…
JohnDeHond
1
quote:

wins schreef op 23 december 2021 13:05:

3 miljoen.pakjes per dag??, PostNL ontploft
~1,8 miljoen pakketten voor PostNL dus. Mooie cijfers.
4.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 201 202 203 204 205 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 1,231
Verschil -0,029 (-2,30%)
Hoog 1,250
Laag 1,231
Volume 1.572.298
Volume gemiddeld 2.208.161
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront