Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
midjj
0
quote:

objectief schreef op 22 december 2021 08:26:

[...]

Ja, dat was meteen duidelijk; maar als belegger kun je niet alle brokers uitproberen om later dan vast te stellen dat er ook daar een addertje onder het gras zit. De verschillen tussen IBKR en Lynx zijn waarschijnlijk gering.
Het is wat je gering noemt...Bij Lynx zijn -verrassend genoeg- Nederlandse opties goedkoper dan bij IBKR (Euro 1,50 om Euro 0,75 bij Lynx), maar valuta handelingen lijken bij Lynx weer fors duurder (als, zoals je zelf aangeeft, mijn IBKR dollar verhaal je bij Lynx niet bekend voorkomt).
Zelf heb ik mijn in Euro genoteerde aandelen bij DeGiro en mijn USD aandelen bij IBKR.
Dat werkt voor mij prima en is met mijn manier van handelen (vooral passief, gericht op dividend inkomen) met afstand het goedkoopst.
voda
0
DeGiro-CEO: "Dit zijn geen verborgen kosten"

Categorie: Redactioneel
Door Pieter Kort op donderdag 23 december 2021
Views: 1.134

CEO Muhamad Chahrour (foto) van FlatexDegiro reageert geagiteerd op de klacht die broker Lynx heeft ingediend.

De markt voor online beleggen groeit en dat is te merken in de brokermarkt, waar de concurrentie steeds feller wordt. Deze ochtend berichtte het FD over broker Lynx, die concurrent DeGiro voor de Reclame Code Commissie sleept.

De campagne die DeGiro voert voor ‘commissievrij beleggen’ is misleidend, zegt Lynx. Weliswaar zijn de commissies voor Amerikaanse aandelen teruggebracht naar 0%, maar daar staat een nieuwe flat fee voor 'handling' (beursfees en dergelijke) en hogere kosten voor vreemde valuta tegenover.

‘Zero’ zoals DeGiro in zijn uitingen zegt, zijn de kosten dus niet. Sterker, met name bij de kleinere transacties zijn de kosten in de nieuwe situatie hoger. Ook broker BUX (die tegenwoordig officieel ‘BUX 0’ heet) sloot zich in het artikel aan bij de kritiek op DeGiro. Beleggen zou niet met 'kleine lettertjes' gepaard moeten gaan.

Alleen in Nederland
Het FD kon nog geen reactie van DeGiro optekenen, daarom belden wij vandaag maar eens met FlatexDegiro-topman Muhamad Chahrour.

De ceo is duidelijk geagiteerd. Misschien nog wel minder over de kritiek zelf dan over het feit dat een concurrent het op deze wijze aanzwengelt: “Ik was erg verrast door de agressiviteit. En door de hele publicatie. In heel Europa heeft niemand erover geklaagd. Alleen in Nederland. En dan nog wel door een speler die zelf vele malen duurder is! En met een neo-broker als BUX die ons aanvalt vanwege intransparantie heb ik helemaal grote moeite.”

Kern van de klacht van Lynx is dat DeGiro de nieuwe tarieven presenteert als commissievrij, terwijl andere kosten omhoog gaan. Hebben ze geen punt?

"Brokertarieven bestaan altijd uit twee componenten: commissies en fees. We hebben nooit gezegd dat we ‘zero fee’ zijn. Die fees betaal je overal, ook bij de partijen die nu klagen over onze reclame. Wij hebben alles versimpeld. De commissies zijn teruggebracht naar nul en we hebben de handling fees, die voor iedere beurs verschillend zijn en daardoor erg intransparant, teruggebracht tot één flat fee van 50 cent. Het zijn geen verborgen kosten, we communiceren er heel open over.”

Maar snappen mensen het verschil wel tussen zero commission en zero fee?

“Op onze homepage staat op de tweede slide al groot vermeld dat we handlingkosten in rekening brengen. We hebben nooit beweerd dat je helemaal niets betaalt bij ons. Bij andere partijen moet je aanmerkelijk harder zoeken naar die informatie.”

Toch geef je door te adverteren met ‘zero commission’ wel de perceptie dat het goedkoper is geworden, terwijl dat lang niet altijd zo is.

“Communicatie is heel belangrijk en we hebben onze klanten helder uitgelegd hoe de nieuwe tarieven werken. Maar laten we wel wezen: als een autofabrikant de prijs van de Golf verlaagt, dan mogen ze daar wel reclame voor maken, zonder dat dat betekent dat alle Volkswagens goedkoper moeten worden. Als het verboden zou worden om met zero commission te adverteren, prima, dan zeggen we: alles kost 50 cent. Dan zijn we nog steeds de goedkoopste.”

Naast Lynx en BUX hebben ook onafhankelijke partijen als de VEB en Finner kritiek geuit op de nieuwe tarieven. Hoe kijkt u daar tegenaan?

“Tja, dat is hun goed recht. Je kunt ook kritiek hebben op de prijs van Apple-producten. Dat wil niet zeggen dat Apple iets verkeerd doet. Wij blijven doen wat volgens ons commercieel het verstandigst is, binnen wat de regels ons toestaan. Ik heb vertrouwen in mijn legal en compliance-teams en zolang die zeggen dat wij correct handelen, blijven wij dat doen. En als een toezichthouder ons komt vertellen dat het anders moet, zullen we ons daaraan houden.”

Wat vindt u van de uitnodiging van een van de brokers in het FD om met “alle betrokken partijen” een gesprek over transparantie te voeren? Goed idee?

“Nou, ik spreek graag met mensen, maar dan wel bij voorkeur met mensen die niet eerst naar de krant lopen om dat gesprek te beginnen. En daarbij ook nog eens boter op het hoofd hebben. Waarom moet ik met zo iemand in gesprek? Als het je echt te doen was geweest om hoe we onze tarieven weergeven, dan had je gewoon kunnen bellen om dat aan te kaarten. Mijn nummer en mailadres zijn overal te vinden.”

www.iex.nl/Artikel/736473/DeGiro-CEO-...
optionem hominem
0
objectief
0
quote:

optionem hominem schreef op 23 december 2021 17:20:

[...]

Zelf vind ik dat Lynx (en Bux) wel een terecht punt hebben.
De druiven zijn zuur voor Lynx (en Bux); ze proberen ook hun graantje mee te pikken van de Saxo verlaters.
peter2309
0
quote:

voda schreef op 23 december 2021 16:55:

DeGiro-CEO: "Dit zijn geen verborgen kosten"

Categorie: Redactioneel
Door Pieter Kort op donderdag 23 december 2021
Views: 1.134

CEO Muhamad Chahrour (foto) van FlatexDegiro reageert geagiteerd op de klacht die broker Lynx heeft ingediend.

-------- “Ik was erg verrast door de agressiviteit. En door de hele publicatie. In heel Europa heeft niemand erover geklaagd. Alleen in Nederland. En dan nog wel door een speler die zelf vele malen duurder is! ............. Kern van de klacht van Lynx is dat DeGiro de nieuwe tarieven presenteert als commissievrij, terwijl andere kosten omhoog gaan. ........

Of Lynx 'vele malen duurder is' is volgens mij geheel afhankelijk van je eigen handelsgedrag. Zelf zit ik (nog) bij Saxo en bij DeGiro en heb sinds 1 januari alle kosten bijgehouden en gekeken wat dat bij andere brokers geweest zou zijn. Nu ben ik geen grote belegger en beleg voornamelijk in aandelen (B&H) en opties. Verder schrijf ik gedekte calls om mijn rendement te verhogen (en zo nodig stukken met winst te verkopen) en puts om zo goedkoper aandelen te kunnen kopen.
Als ik alles bij Saxo gedaan zou hebben en die kosten op 100% stel, dan zouden de kosten bij DeGiro tot vandaag 19% daarvan bedragen. Bij Lynx 20% en bij Mexem 21%. De laatste kent, in tegenstelling tot Lynx, geen vaste maandelijks, maar is met opties wel duurder. Dus ja DeGiro is goedkoper, maar bij mij zou het verschil minimaal geweest zijn. Al zijn er natuurlijk wel andere verschillen zoals bijvoorbeeld het platform en m.b.t.realtime koersen.
jeroenpeter
3
Zojuist de volgende e-mail verstuurd naar DeGiro. Helaas stuit ik nu pas op dit forumtopic.

Beste,

Zojuist heb ik een korte trade gedaan op de Amerikaanse beurs:
Ik had 2 aandelen RDSA op de Amerikaanse beurs, gekocht voor $42,52 op 17/12/2021.
Ik kocht om 16:11:53 voor $43,60 nog eens 48 aandelen RDSA in Amerika bij, mijn GAK was op dat moment $43,5568 met 48+2 = 50 aandelen.
Vervolgens verkocht ik deze om 16:24:04 voor $43,80. Dat is dus $0,2432 winst per aandeel, x 50 is dit $12,16 koerswinst. Toch leuk op zo'n korte trade.

Tot mijn verbazing schoot ik hier per saldo op mijn account niets mee op. Eerst keek ik naar de wisselkoersen. Ik schrok van de wisselkoersen die u in het screenshot kunt zien. Op de tijden van deze handel zijn de wisselkoersen nooit in de buurt van de 1,1298 of de 1,1356 geweest.
Uiteindelijk kwam ik bij de bevestigings-email erachter dat er 4,62 en 4,83 euro aan AutoFx kosten zijn gerekend.

Ik heb, na zoeken op het internet, begrepen dat deze kosten sinds kort zijn verhoogd. Ik heb hier een e-mail over ontvangen maar in deze e-mail is geadverteerd met een kostenverlaging. Duidelijk moge zijn dat dit misleidend is. Omdat de e-mail aangaf dat de kosten naar ''zero'' gingen heb ik mij hier verder niet in verdiept. Nu blijkt dus dat er ook kosten zijn geïntroduceerd of verhoogd.

Ik ben erg ontevreden over het feit dat jullie niet transparant zijn over deze autofx kosten. Jullie berekenen deze alsof er nadeligere wisselkoersen waren op het moment van handelen dan dat er daadwerkelijk waren. Hierdoor is in het transactie- en rekeningoverzicht niet duidelijk dat er eigenlijk autofx kosten worden berekend. Ik ben nooit op de hoogte van deze kostenpost geweest.

Daarnaast is manier van informeren over veranderingen van tarieven misleidend. Jullie verpakken een kostenverhoging als een kostenverlaging. Ik wil voortaan, als er sprake is van een verandering van tarieven een e-mail ontvangen die mij hier duidelijk op wijst in de titel. Jullie spammen mij al helemaal vol en hierdoor zie ik in het bos de belangrijke bomen niet meer.

Ik hoop vergoed te worden in deze onverwachte kosten. Het vertrouwen dat ik had in DeGiro zal nu weer langzaamaan moeten herstellen. Tot nu toe heb ik jullie een prettige broker gevonden met duidelijke tarieven, jammer dat dit verleden tijd is.

Met vriendelijke groet,


Ik vind het echt schandalig dat die AutoFX kosten worden verwerkt in de valutakoersen.
Bijlage:
A3aan
3
Tja, Voor Amerikaanse aandelen moet je bij DeGiro niet meer zijn. Door hun systeem erg duur geworden. Ook een waarschuwing voor allocatie debet rente. Enorme verhoging van 1,25 naar 3%. Niet alloceren 4%. Als men niet de geheel maand met hetzelfde bedrag debet zal staan kan men beter die 4% nemen omdat die per dag gaan. Sta je 20 dagen rood en verder niet meer ben je goedkoper uit dan met allocatie 3% over volle bedrag per maand. Slechte maatregel van DeGiro.
Gaasp
1
quote:

A3aan schreef op 27 december 2021 19:41:

Tja, Voor Amerikaanse aandelen moet je bij DeGiro niet meer zijn. Door hun systeem erg duur geworden. Ook een waarschuwing voor allocatie debet rente. Enorme verhoging van 1,25 naar 3%. Niet alloceren 4%. Als men niet de geheel maand met hetzelfde bedrag debet zal staan kan men beter die 4% nemen omdat die per dag gaan. Sta je 20 dagen rood en verder niet meer ben je goedkoper uit dan met allocatie 3% over volle bedrag per maand. Slechte maatregel van DeGiro.
Helemaal mee eens.
Allocatie naar nul gebracht. Nu veel goedkoper uit door 4% te betalen voor die paar dagen debet per maand.
En Amerikaanse aandelen had ik toch al niet.
nine_inch_nerd
0
quote:

A3aan schreef op 27 december 2021 19:41:

Tja, Voor Amerikaanse aandelen moet je bij DeGiro niet meer zijn.....
Waar wel dan?
BinckBank/Saxo en Flatex hanteren hetzelfde dilemma. Allemaal 'bandieten'.
En zij hebben ook nog transitiekosten voor US stocks.
jeroenpeter
0
Wat mij enorm stoort is het verwerken van die AutoFx omwisselkosten in de wisselkoersen. Hierdoor ben ik mij überhaupt nooit bewust geweest van die kosten. Ik wil alle kosten als minbedrag zien bij mijn transactie/rekeningoverzicht. Dan heb ik overzicht over het kostenplaatje. Nu een totaal gebrek aan transparantie.
objectief
0
quote:

jeroenpeter schreef op 28 december 2021 11:01:

Wat mij enorm stoort is het verwerken van die AutoFx omwisselkosten in de wisselkoersen. Hierdoor ben ik mij überhaupt nooit bewust geweest van die kosten. Ik wil alle kosten als minbedrag zien bij mijn transactie/rekeningoverzicht. Dan heb ik overzicht over het kostenplaatje. Nu een totaal gebrek aan transparantie.

sorry jeroenpeter, maar de verhoging van die AutoFx kosten hebben ze wel duidelijk meermaals aangekondigd.
En dat ze de klemtoon leggen op kostenverlagingen o.a. voor grote aankopen op Euronext zijn deze echt groot, dat lijkt me logisch.
Gelukkig heb je het al na 1 verkoop vastgesteld.
jeroenpeter
0
quote:

objectief schreef op 28 december 2021 11:11:

[...]

sorry jeroenpeter, maar de verhoging van die AutoFx kosten hebben ze wel duidelijk meermaals aangekondigd.
En dat ze de klemtoon leggen op kostenverlagingen o.a. voor grote aankopen op Euronext zijn deze echt groot, dat lijkt me logisch.
Gelukkig heb je het al na 1 verkoop vastgesteld.

De aankondiging van de verhoging had ik inderdaad niet mogen missen, heb er geen aandacht aan besteed omdat ik geen kostenverhoging had verwacht in een bericht over kostenverlagingen. Dat is mijn fout.

De manier waarop DeGiro de AutoFx kosten echter verwerkt in het transactie/rekeningoverzicht is door te doen alsof de wisselkoersen op het moment van handelen nadeliger waren dan deze daadwerkelijk waren. Zie screenshots in bijlage. Ik open die e-mails nooit tot nu toe, heb altijd gekeken naar het transactie/rekeningoverzicht.
Bijlage:
voda
2
quote:

jeroenpeter schreef op 27 december 2021 18:30:

Zojuist de volgende e-mail verstuurd naar DeGiro. Helaas stuit ik nu pas op dit forumtopic.

...
Ik vind het echt schandalig dat die AutoFX kosten worden verwerkt in de valutakoersen.
Hartelijk dank voor deze post. Aanbevolen.

Inderdaad niet netjes van DeGiro om zo (achterbaks) deze kosten te verhullen.
midjj
2
quote:

voda schreef op 28 december 2021 11:27:

[...]
Hartelijk dank voor deze post. Aanbevolen.

Inderdaad niet netjes van DeGiro om zo (achterbaks) deze kosten te verhullen.
Ik roep dit al sinds jaar en dag en haal toch weer mijn paradepaardje van stal:
Deze ellende heb je niet bij Interactivebrokers (IBKR). Volgens mij op eenzame afstand de goedkoopste broker voor Amerikaanse aandelen. Omwisselkoersen zijn volledig transparant, je koopt immers zelf dollars aan via Eurex, alsof je aandelen koopt.
Bied-laat spreads zijn miniscuul.

Natuurlijk is het handelsplatform even wennen, het is extreem uitgebreid en alles is Engelstalig.
Lynx, Mexem en Today's zijn hierop gebouwd (Het zijn de duurdere broertjes van IBKR, hoewel vreemd genoeg Nederlandse opties bij Lynx goedkoper zijn dan bij IBKR.

DeGiro is een prima broker voor mijn Nederlandse Aandelen/opties, maar meer ook niet.

objectief
0
quote:

voda schreef op 28 december 2021 11:27:

[...]
Hartelijk dank voor deze post. Aanbevolen.

Inderdaad niet netjes van DeGiro om zo (achterbaks) deze kosten te verhullen.
Ik ben er ook niet blij mee, maar er totaal geen sprake van achterbakse kosten.
Klanten willen enkel de voordelen plukken en lezen over de rest heen. Kortom: eigen schuld.
Gaasp
2
quote:

objectief schreef op 28 december 2021 12:00:

[...]

Ik ben er ook niet blij mee, maar er totaal geen sprake van achterbakse kosten.
Klanten willen enkel de voordelen plukken en lezen over de rest heen. Kortom: eigen schuld.
Nou de klagers hebben best wel een punt hoor.
Als je naar de homepage van Degiro gaat, dan zie je alleen die hele grote 0,-
Pas na verder naar onder scrollen zie je dat er €0,50 bij komt, en om de rentepercentages en valutakosten te vinden moet je echt weten waar je naar moet zoeken.

Ik beleg via Degiro omdat dat voor mij de goedkoopste broker is, maar het tonen van dit soort selectieve informatie is niet transparant en niet netjes.
objectief
0
quote:

Gaasp schreef op 28 december 2021 12:05:

[...]

Ik beleg via Degiro omdat dat voor mij de goedkoopste broker is, maar het tonen van dit soort selectieve informatie is niet transparant en niet netjes.
Dan doe je hetzelfde als De Giro; de goedkope tarieven zijn voor jou belangrijker dan zgn. net gedrag.
(al eens bij de supers gekeken bijv. AH die maken reclame voor producten met korting en andere verhogen ze gelijktijdig)
jeroenpeter
0
@Objectief,
Als jij het allemaal even objectief bekijkt:
Is het normaal dat een broker kosten verrekent door middel van fictieve wisselkoersen in plaats van de daadwerkelijke wisselkoersen te laten zien en de kosten als minbedrag?

DeGiro doet alsof ze dollars tegen de marktprijs wisselen voor euro's. Ze geven aan dat de wisselkoers 1,1356 was in mijn rekeningoverzicht. Op het moment van handelen was dit eigenlijk 1,1328 (Zie bijlages screenshots e-mail transactiebevestiging in posts hierboven.)

Letterlijk:
Voor $ 2190,00 geven ze mij € 1928,44.
2190,00 / 1,1356 = ~1928,44

De daadwerkelijke wisselkoers was 1,1328 (Zie marktsituatie op moment van handelen, zie screenshot e-mail transactiebevestiging)
2190,00 / 1,1328 = ~1933,26

De AutoFx kosten zoals aangegeven in de e-mail transactiebevestiging zijn € 4,83
Deze zijn ook te berekenen door het bedrag te vermenigvuldigen met het AutoFx tarief van DeGiro (0,25%):
€ 1933,26 x 0,0025 = € 4,8331 (~ € 4,83)

Daaruit volgt: 1933,26 - 4,83 = 1928,43 (~1928,44, het bedrag waarmee we begonnen)

De berekening hierboven is een bevestiging dat DeGiro, in plaats van binnen het platform transparant te zijn over de AutoFx kosten, een fictieve, ongunstige wisselkoers gebruikt om deze AutoFx kosten te verhullen. (De fictieve wisselkoers van 1,1356). Alleen omdat ik de bevestigings e-mail van de transactie open kom ik erachter dat het eigenlijk ging om AutoFX kosten.

Dit is een onjuiste manier van informeren binnen het platform. Als ik wil weten wat de invloed van transactie- ,omwisselkosten etc. zijn dan wil ik dit in mijn rekeningoverzicht zien als minbedrag en mag dit niet verborgen zijn in een niet-bestaande wisselkoers. En ook niet in een achterafmailtje van een transactiebevestiging die niemand leest.
objectief
0
quote:

jeroenpeter schreef op 28 december 2021 22:52:

@Objectief,
Als jij het allemaal even objectief bekijkt:
Is het normaal dat een broker kosten verrekent door middel van fictieve wisselkoersen in plaats van de daadwerkelijke wisselkoersen te laten zien en de kosten als minbedrag?

De brokers zijn commerciele ondernemingen en mogen zelf hun kosten vaststellen.
In dit geval was dat ook door DeGiro duidelijk en meermaals bericht.
Ik begrijp deze heisa niet voor ca. 9 Euro `terwijl het aan je eigen onoplettendheid te wijten is.
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,53  -5,83  -0,67%  09:31
 Germany40^ 17.643,90 -1,08%
 BEL 20 3.794,69 -0,83%
 Europe50^ 4.889,85 -0,95%
 US30^ 37.592,15 -1,11%
 Nasd100^ 17.284,07 -1,51%
 US500^ 4.985,46 -1,26%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.387,23 +0,33%
 EUR/USD 1,0649 +0,05%
 WTI 83,15 +1,30%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +2,32%
Vopak +2,18%
AZERION +1,32%
Heineken +1,30%
EBUSCO HOLDING +1,02%

Dalers

VIVORYON THER... -6,38%
KPN -2,55%
AMG Critical ... -2,53%
Fugro -2,48%
FASTNED -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront