Accsys Technologies « Terug naar discussie overzicht

Accsys 2021

1.440 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Gaasp
0
Ik vond het al zo vreemd dat de koersen van Accsys in Amsterdam en London vandaag zo uit elkaar lopen, maar de Engelsen vieren nog steeds kerstmis. De LSE is gisteren en vandaag gesloten en we zien voor Accsys dus de slotkoers van afgelopen vrijdag.
reading
4
Fantastisch hoe Accsys het Business plan uitvoert, geholpen door de wereldwijde zichzelf versterkende trend van verduurzaming. Accsys en dividend? Sorry hoor, dit is een van die bedrijven die hogere rendementen kan en wil behalen door in de eigen toekomst te investeren, dmv zeer grote uitbreiding van productiecapaciteit en distributiekanalen. Accsys is een potentiële wereldspeler en zal al het kapitaal nodig hebben om dit te realiseren. Als vrij grote aandeelhouder sinds een jaar of 5, vind ik dit prachtig. Als over een jaar of 5 de globale productie en distributie footprint is gerealiseerd, de investeringen zijn gedaan, dan komt de cashflow pas echt op gang dmv een soort vliegwieleffect. Dan wordt het tijd voor dividend met de hoofdletter D.. Voor die tijd aub niet, er zijn momenteel vele redenen om in Accsys te beleggen, zie de koersstijging van de afgelopen jaren, maar dividend is er daar juist niet een 1 van. En gelukkig maar.
MicJo
0
Helemaal eens met bovenstaande post van Reading; er zijn aandelen genoeg om in te beleggen voor het dividend en daarmee regelmatige inkomsten te genereren. Laat Accsys maar voor de groei gaan en een daarmee gepaard gaande koersstijging.
Gaasp
0
Accsys is natuurlijk ook wel prettig om te kunnen noemen als belegging als er weer eens iemand zit af te geven op bedrijven die het milieu zo verpesten. Op de hoofdpagina van de website zie je termen als sustainability, FSC-certified, CO2-negative lifecycle, craddle to craddle enzovoorts.
Als de koers nu snel naar de €10,- gaat, dan gaan analisten er vanzelf stukjes over schrijven en komt Accsys wat meer in de belangstelling zodat bijvoorbeeld pensioenfondsen er in moeten gaan beleggen van hun deelnemers.
Tot zover mijn vergezichten. Ik wens u alvast een aangenaam en winstgevend 2022.
reading
0
10 EUR zal nog wel eventjes duren, maar op ML-termijn (3-5 jr) zeker wel mogelijk
Robb
0
quote:

Gaasp schreef op 28 december 2021 11:58:

Ik vond het al zo vreemd dat de koersen van Accsys in Amsterdam en London vandaag zo uit elkaar lopen, maar de Engelsen vieren nog steeds kerstmis. De LSE is gisteren en vandaag gesloten en we zien voor Accsys dus de slotkoers van afgelopen vrijdag.
Wordt de koers in Nederland of in Engeland bepaald ? Of beide ?
drslp
0
De koers word al jaren in Nederland bepaald, de omzet is hier structureel hoger. Ik verwacht dat we morgen fors lager openen.
dader
0
Drslp wat maakt het uit of het lager begint we zijn al meer dan verwacht gestegen.
Wat wel opvalt is dat het in de slotveiling behoorlijk lager sluit.
Gaasp
1
quote:

Robb. schreef op 28 december 2021 16:58:

[...]

Wordt de koers in Nederland of in Engeland bepaald ? Of beide ?
De koersen bewegen meestal naar elkaar toe, en dat is handig bij het maken van aan- of verkoopbeslissingen in Accsys, waar ik regelmatig in handel.

Als de koers in London bijvoorbeeld 10 ct hoger staat dan in Amsterdam, dan is het veilig om wat bij te kopen, want de koers in Amsterdam heeft dan de neiging om op te lopen, en die in London kan wellicht wat naar beneden.
Als de koers in London 10 ct lager staat dan bij ons, dan is het tricky om op dat moment bij te kopen.

Neem dit niet al te serieus, ik ben geen analist, maar tot nu toe is dit voor mij een goede indicator gebleken.
Op de website van Accsys staat onder investors relations een tabje Accscys at a glance waar beide koersen worden getoond, (met 15 min vertraging) even vermenigvuldigen/delen op de EUR/GBP koers en je ziet het verschil.

Op een dag als vandaag, met een flinke koersbeweging, kijk ik daar dan toch even en tot mijn verbazing deed de koers in London helemaal niks. Maar de beurs daar was dus dicht. Vandaar mijn eerdere post.
dader
0
Dinsdag had Drslp al voorspeld dat er een sterke daling zou plaats vinden vanaf woensdag en tot nu toe is het ook uitgekomen.
Gaasp
0
Die daling was te verwachten, na een stijging van meer dan 10% in 4 dagen tijd, zonder onderliggend nieuws.
Koers in England vandaag gestegen naar €2,15 en dat doet Accsys hier ook, dus de daling lijkt nu wel weer gestopt.
Accsys heeft dat wel vaker, zo'n flinke stijging ineens. Meestal is de helft van de stijging er na een week wel weer vanaf.
Een structurele stijging verwacht ik bij de definitieve (positieve) GO-beslissing mbt het project in Kingsford, en de 4e reactor in Arnhem. Minder goed voor de koers zou het zijn als de bouw in Hull opnieuw vertraging oploopt.

aextracker
2
quote:

Mousje schreef op 28 december 2021 09:27:

Hoe zit het met dividend? De enige koopreden i.m.o.
Mousje,

Van dividend uitkeren komt er de komende 2 jaar hoogstwaarschijnlijk niet van. Hoewel ik zou er geen bezwaar tegen hebben, met een voor mijn doen bescheiden positie in aantal aandelen.
Accsys wil haar produktie capaciteit t\m 2025 vervijfvoudigen wat (kapitaal intensieve produktie technologie) veel geld vraagt.
Dat geld is er , maar onvoldoende om ook de geplande fabriek in Maleisie te bouwen. Deze is men voornemens om na oplevering Hull & op te starten in aansluiting op planning\bouw Tricoya fabriek in USA.
D.w.z. er volgt t.z.t. in mijn ogen een emissie op een hoger koersniveau om door te groeien. Ik kan mij indenken dat er rond die tijd begonnen wordt om ook (bescheiden dividend politiek) op te starten -> getuigt van vertrouwen in winstgevender wordende groei.

Naar mijn inschatting \ verwachting kan Accsys haar geproduceerde volumes in 2022 & 2023 op significant hogere waardes vermarkten (tekorten aan bouw materialen houden aan), t.g.v. welke de kastroom sterker gaat worden en er tevens op operations meer marge gemaakt wordt.
Dat zou een prima basis\momentum kunnen vormen voor het starten met dividend beleid.

De koopredenenen zitten mijns inziens echter in "winstgevender groeien op een sterk vragende markt, waar pricing power" voor deze unieke verduurzamende houtbouw propositie heel veel waarde naar de toekomst kan gaan bevatten, al was het alleen al uit de snel oplopende produktiecapaciteit in Arnhem en Hull in 2022 & 2023.

Ik verwacht, dat de planning van USA sneller en beter verloopt dan de Hull planning.
Dat hangt dan samen met learning curve en lastige covid-periode welke bouw van Hull vertraagde en problematisch maakte.

Wat mij betreft investeert Accsys komende 2 jaar haar operationele winst\cashflow volledig in capaciteitsgroei en begint het vanaf 2023 met uitkeren van een jaarlijks oplopend dvidend.
Bigb
2
Iedereen de beste wensen !

Naar mijn mening hoeft er de eerstkomende 10 jaar niet op dividend gerekend worden. Ook na Maleisie zal Accsys nog lang niet uitgegroeid zijn. Naar mijn idee zullen er nog diverse emissies volgen, het groeipotentieel is nog zo onnoemelijk groot..... nog zo veel geld nodig.... dan keer je geen dividend uit. Waardestijging vd aandelen, daar komt het op aan.
MaantjeBovenHavanna
1
edition.cnn.com/style/amp/tallest-res...

Hoogste woontoren van hout aangekondigd. Geen idee of er met Tricoya of Accoya gewerkt gaat worden maar het onderstreept de mogelijkheden met hout.

Quote
“ het hoogste houten bouwwerk ter wereld. Duurzaam en groen. Én als het af is wordt het ontwerp open source gemaakt zodat iedereen het kan bouwen of het ontwerp naar wens kan aanpassen - om zo houtbouw op te schalen.

“3,500sqm of floral, edible, and native gardens, and endemic planting schemes will be included in the build that encourage a meaningful connection to place. The space between the ground floor and the tower is a garden landscape that allows the city to breathe; fresh air, sunlight and landscape. An urban farm on the upper ground floor will provide seasonal produce boxes to residents.” “

Voordeel van hout is dat het zich ook kinderlijk eenvoudig laat bewerken in CNC machines. Als dergelijke gebouwen dan open source worden gedeeld, zoals bv ook bij het Wikihouse concept is het bouwen van een dergelijk gebouw geen rocket science.
1.440 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,652
Verschil -0,018 (-2,69%)
Hoog 0,667
Laag 0,650
Volume 192.289
Volume gemiddeld 155.211
Volume gisteren 87.761

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront