ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
voda
0
ING: er wordt minder gepind sinds invoering coronamaatregelen

Updated 3 min geleden
10 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - Er wordt minder gepind sinds er strengere coronamaatregelen van kracht zijn in Nederland, meldt ING op basis van transactiedata. Volgens de bank geven consumenten sinds 13 november hun geld vaker online uit.

Een café op het Leidseplein sluit om acht uur de deuren. ANP/HH

ING ziet de grootste daling van de pinomzet bij restaurants en cafés, de cultuursector en bij sport en spelactiviteiten. In de cultuursector is de waarde van de transacties zelfs gedaald tot bijna 60 procent onder het niveau van voor de coronacrisis. Vorige week meldde ING al dat de pinomzet van restaurants en cafés flink lager is sinds de invoering van de coronapas.

BEKIJK OOK:
Cash pinnen kan nu ook met smartphone, maar: betaalpas blijft ook bestaan

Vanaf eind september moet iedereen vanaf dertien jaar een coronatoegangsbewijs bij zich hebben voor een bezoek aan een horecazaak. Bij de deur moet iemand kunnen aantonen maximaal 24 uur geleden negatief getest te zijn op het coronavirus, ervan te zijn hersteld of hiertegen volledig te zijn gevaccineerd. Dat kan bijvoorbeeld via de CoronaCheck-app. De afgelopen weken is ook het aantal coronabesmettingen in Nederland enorm toegenomen.

BEKIJK OOK:
Ouderwets pinnen in winkels heeft langste tijd gehad

Volgens ING is ook sprake van daling van de pinomzet in het openbaar vervoer en bij tankstations en parkeergelegenheden. Daarnaast merken persoonlijk dienstverleners zoals kappers dat er aan de kassa minder wordt gepind. Bij supermarkten, kledingwinkels en bouwmarkten is niet veel veranderd, aldus ING.

www.telegraaf.nl/financieel/833758224...
voda
0
Advies van RBC over ING Groep
Beurshuis RBC
Aandeel ING Groep
Datum 02 december 2021
Advies Sector perform
Koersdoel 15,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 2 december 2021 hebben de analisten van RBC hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) verlaagd van "sector outperform" naar "sector perform".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 13,50 EUR naar 15,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
Europa legt boete op van 344 miljoen aan vier grote banken
UBS, Barclays, RBS, Credit Suisse en HSBC schuldig bevonden.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft een boete van circa 344 miljoen euro aan Barclays, RBS, Credit Suisse en HSBC, opgelegd. Dit liet de Europese instelling weten na afronding van een kartelonderzoek in de valutahandel.

De banken wisselden verboden informatie uit via een chatroom genaamd Sterling Lads.

Omdat UBS het kartel aangaf, hoeft de Zwitserse bank de boete van 94 miljoen euro niet te betalen.

Barclays kreeg een boete van ongeveer 54 miljoen, RBS van 32,5 miljoen euro en HSBC van liefst meer dan 174 miljoen euro. Omdat deze drie banken meewerkten aan het onderzoek kregen zij kortingen verleend. Dit gold niet voor Credit Suisse, dat daarom meer dan 83 miljoen euro moet betalen.

Met deze boetes wil Brussel een duidelijk signaal afgeven dat de Commissie zich blijft inzetten voor een gezonde en concurrerende financiële sector, aldus eurocommissaris Margrethe Vestager in een toelichting.

Het is inmiddels voor de zesde keer sinds 2013 dat de Commissie onderzoek deed in de valutamarkt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Oostenrijkse bank99 neemt kantoor en klanten ING over
Bank trekt in het huidige ING-kantoor te Wenen.

(ABM FN-Dow Jones) De Oostenrijkse bank99 neemt het kantoor van ING in Wenen over, met meer dan 100.000 particuliere klanten en 230 medewerkers en producten. Dat maakte de bank donderdag bekend.

De Oostenrijkse bank groeit daarmee tot 320 medewerkers, die straks gaan werken in het huidige ING-kantoor in Wenen. Bank99 wil straks de "menselijkste digitale bank van Oostenrijk" zijn. Vanaf de zomer zou de migratie van systemen afgerond moeten zijn. Bank99 is een dochterbedrijf van Österreichischen Post en Schelhammer Capital Bank en is actief sinds 2000.

ING meldde in maart dat de consumentenafdeling in Oostenrijk mogelijk zou worden verkocht. Er waren meer dan 550.000 klanten, maar daarvan was slechtys 10 provent "primaire klant." Ook Tsjechië werd verlaten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
EBA: Europese banken staan er beter voor

Door ABM Financial News op vrijdag 3 december 2021
Views: 3.118

(ABM FN-Dow Jones) De grootste Europese banken hebben hun solvabiliteit, winstgevendheid en liquiditeit zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de laatste transparantie-oefening van de Europese bankautoriteit EBA.

Aan het einde van het tweede kwartaal stond de CET 1 ratio van de120 deelnemende banken op 15,8 procent. Dat is 0,8 procentpunt meer dan medio 2020. Fully loaded steeg het percentage van 14,7 naar 15,5 procent.

In België lieten Belfius en KBC een fully loaded ratio zien van 15,7 en 17,5 procent. Het Nederlandse ABN AMRO kwam uit op 18,3 procent, Rabobank op 17,2 procent en ING op 15,7 procent.

Wat echter meer in het oog sprong, is dat het rendement op het eigen vermogen van de deelnemende banken is gestegen van 0,4 naar 7,4 procent.

Toch waarschuwde de EBA dat op het vlak van winstgevendheid er "structurele uitdagingen" blijven.

Volgens de vakkenautoriteit voorkwamen steunmaatregelen van overheden en centrale banken dat banken verder moesten afschrijven op hun bezittingen. "Maar dit maakte het ook lastiger voor de banken om de kredietwaardigheid van hun klanten te testen."

"Vooruitkijkend moeten zowel banken als micro- en macroprudentiële autoriteiten voorbereid zijn op een verslechtering van de economische vooruitzichten of als de inflatiedruk zich vertaalt in verdere rentestijgingen."

Bron: ABM Financial News
voda
0
Advies van Credit Suisse over ING Groep
Beurshuis Credit Suisse
Aandeel ING Groep
Datum 15 december 2021
Advies Market outperform
Koersdoel 14,50 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 15 december 2021 hebben de analisten van Credit Suisse hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van Credit Suisse voor ING Groep blijft "market outperform".

De analisten behouden hun koersdoel van 14,50 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
Beursblik: ING nog steeds favoriet van Credit Suisse
Zakenbank iets positiever over ABN AMRO.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse vindt ING onverminderd het favoriete aandeel onder de bankaandelen uit de Benelux. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Zwitserse zakenbank.

ING blijft een sectorfavoriet van Credit Suisse met een Outperform advies en een koersdoel van 14,50 euro. Over ABN AMRO werd de bank positiever en het advies ging van Underperform naar Neutraal en het koersdoel van 12,00 naar 14,00 euro.

Negatiever werd Credit Suisse over KBC. Het advies ging van Neutraal naar Underperform met een ongewijzigd koersdoel van 77,00 euro.

Desondanks zijn de analisten van mening dat banken in de Benelux de hoogst renderende aandelen in de sector zullen zijn in 2022, ondersteund door een combinatie van overtollig kapitaal en in sommige gevallen een hoger rendement op het eigen vermogen.

Na sterke prestaties in 2021, is Credit Suisse van mening dat er weinig verrassingen zullen zijn in de winstcijfers van de banken in het licht van de lage rentes en hoge inflatie. De kwaliteit van de activa zal de winst van banken stuwen, al is KBC op dit vlak het zwakke broertje. ABN AMRO is volgens Credit Suisse juist sterk op dit vlak.

Credit Suisse verhoogde de ramingen voor de winst per aandeel van ABN AMRO in 2022 met circa 4 procent, waardoor het koersdoel en advies omhoog konden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Beursblik: Kepler verruilt ING voor ABN
Acht namen voor 2022.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft op de favorietenlijst voor 2022 een plekje ingeruimd voor ABN AMRO, wat ten koste gaat van ING.

"We verwachten op korte termijn meer nieuws over hoe ABN AMRO zijn aandeelhouders gaat belonen", klonk het.

De andere namen op de favorietenlijst zijn de in Brussel genoteerde brouwer AB InBev, de Nederlandse fietsenmaker Accell, advies- en ingenieursbureau Arcadis, koffiemaker JDE Peet's, kunstmestfabrikant OCI, de Brusselse farmaceut UCB en vastgoedinvesteerder VGP.

Voor AB InBev is het koersdoel 77,00 euro, voor ABN AMRO 17,30 euro, voor Accell53,00 euro, voor Arcadis48,00 euro, voor JDE Peet's 38,00 euro, voor OCI 31,00 euro voor UCB 105,00 euro en voor VGP 281,00 euro. Uiteraard staan alle aandelen op de kooplijst. De koersdoelen van de acht aandelen samen bieden een opwaarts potentieel van circa 32 procent.

Kepler maakte ook nog een opmerking over het nieuwe Nederlandse kabinet dat begin 2022 wordt ingezworen. De bouwers BAM en Heijmans en Arcadis kunnen volgens de analisten het meest profiteren van de nieuwe kabinetsplannen. Diervoerspecialist ForFarmers zal juist de meeste tegenwind gaan ondervinden, denkt Kepler. Het koersdoel voor ForFarmers is 3,91 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ING stopt met retailactiviteiten in Frankrijk
Na strategische evaluatie.

(ABM FN-Dow Jones) ING stopt met zijn retailactiviteiten in Frankrijk. Dit meldde de bank dinsdag.

Het besluit volgt na een strategische evaluatie die ING in juni van dit jaar aankondigde. De bank blijft in Frankrijk wel actief met wholesale bankieren, oftewel diensten verlenen aan grotere klanten of organisaties zoals hypotheekmakelaars, middelgrote bedrijven, vastgoedontwikkelaars en grote zakelijke klanten.

Voor de 460 werknemers in Frankrijk wiens baan verloren gaat, is een sociaal plan afgesproken met de lokale vakbonden. Het Franse ministerie van arbeid moet het plan nog wel goedkeuren. In totaal heeft ING France 700 werknemers.

ING praat nog over een eventuele deal rond zijn klantenportefeuille met een derde partij, maar gaf geen verdere details, omdat de onderhandelingen nog gaande zijn. De bank bedient momenteel 1 miljoen klanten in Frankrijk.

Vanwege de vandaag aangekondigde stap, zal ING in de resultaten over het vierde kwartaal van 2021 een afschrijving doen.

Eerder dit jaar verkocht ING al de retailtak in Oostenrijk aan bank99.

Het aandeel ING steeg dinsdag 3,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ING bereikt akkoord over compensatie voor te veel berekende rente
Van onze redacteur 07:42

ING en de Consumentenbond hebben een akkoord bereikt over de berekening van de vergoeding, die de bank (oud-)klanten biedt die in het verleden te veel rente betaalden over hun doorlopend consumptief krediet.

Dat maakte de bank woensdag bekend. De eerste klanten ontvangen in het tweede kwartaal van 2022 een voorstel voor compensatie. Uiterlijk aan het einde van dat jaar moeten alle huidige klanten een voorstel hebben ontvangen. Voor oud-klanten geldt dat zij zich halverwege 2022 kunnen melden. Het toegewezen bedrag moet wel hoger zijn dan €50 om compensatie te ontvangen.

Het gaat om klanten die doorlopende kredieten of een zogeheten 'continu limiet' bij ING hebben of hadden, waarbij de rente niet voldoende de gemiddelde marktrente volgde. Eerder maakte de bank al bekend €180 mln te reserveren om gedupeerde klanten tegemoet te komen. De compensatie geldt voor ongeveer 10% van de contracten.

ABN Amro en Rabobank gingen ING voor
Bij een consumptief krediet met een variabele rente moet deze met de marktrente meebewegen. Maar terwijl de marktrente in het verleden omlaag ging, gold dat niet of in mindere mate voor de variabele rente. Daardoor betaalden klanten te veel rente voor hun krediet.

Het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid) was de grote aanjager van de zaak. Deze instelling constateerde dat diverse banken bij de berekening van de variabele rente de marktrente onvoldoende hebben gevolgd.

Volgens het Kifid hadden klanten met deze producten mogen verwachten dat de rente in de pas zou lopen met de gemiddelde marktrente. Ook ABN Amro en de Rabobank compenseren klanten die in het verleden te veel rente betaalden over hun doorlopend consumptief krediet. Zij legden daar respectievelijk €250 mln en €100 mln voor opzij.

Volksbank compenseert eveneens
Ook de Volksbank gaat klanten compenseren die jarenlang te veel rente betaalden op kredieten. De bank zet €15 mln opzij. Het gaat om compensatie van klanten van SNS en Regiobank, zo maakte de bank woensdag bekend. Om hoeveel klanten het precies gaat is nog niet bekend.

Gedupeerden moeten in het eerste kwartaal van volgend jaar bericht krijgen over een vergoeding. Overigens zijn klanten van dochterbedrijf ASR Verzekeringen, dat tot eind vorig jaar nog een eigen bankvergunning had, niet gedupeerd.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1424641/ing-berei...
voda
0
Update: ING en Consumentenbond bereiken akkoord
Geen financiele details.

(ABM FN-Dow Jones) ING en de Consumentenbond hebben een akkoord bereikt over het berekenen van de vergoeding die ING klanten en oud-klanten biedt wanneer hun rente niet in de pas liep met de gemiddelde marktrente. Dit maakte de bank woensdag bekend.

De eerste klanten van ING ontvangen een voorstel voor compensatie in het tweede kwartaal van 2022. Naar verwachting van de bank zullen bestaande klanten die het betreft uiterlijk eind 2022 een voorstel voor compensatie ontvangen. Voor oud-klanten geldt dat zij zich halverwege 2022 kunnen melden.

Hoeveel er gemoeid is met de compensatie, meldde ING niet. Voor gespreid betalen op de creditcard en producten voor rood staan zegt ING nog aanvullend onderzoek te doen.

Ook Volksbank meldde vanochtend een compensatieregeling. In de aankomende periode zal de Volksbank in overleg met de Consumentenbond de compensatieregeling uitwerken. De Volksbank treft hiervoor alvast een voorziening van 15 miljoen euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Triodos-certificaathouders moeten straks verlies van 30 tot 45 procent slikken

Door met haar certificaten uit te wijken naar een besloten handelsplatform, zadelt de Nederlandse duurzame bank Triodos haar aandeelhouders op met een 'aanzienlijk' verlies. De stukken kunnen binnenkort tot 45 procent minder waard zijn.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
'Zwakke banken moeten sneller uit systeem verdwijnen'
Marcel de Boer 11:48

EBA-voorzitter José-Manuel Campa maakt zich in een interview met De Tijd sterk voor een solide banksector. Foto: Luke MacGregor/Bloomberg

Europa heeft te veel banken die onvoldoende winstgevend zijn. De zwakke banken zullen sneller moeten verdwijnen om een dynamischer bankwezen te creëren.

Dat heeft José-Manuel Campa, voorzitter van de in Parijs gevestigde Europese Bankautoriteit EBA gezegd in een interview met de Belgische krant De Tijd. ‘Een mogelijkheid kan zijn dat banken fuseren, maar een andere optie is dat de slechte banken eruit gaan en alleen de goede spelers overblijven.' Over de vraag hoe die banken dan zouden moeten verdwijnen, liet hij zich niet uit.

Het gaat er de Spanjaard niet zozeer om dat er te veel banken zijn. Hij wil er vooral zeker van zijn dat Europa solide banken heeft met een duurzaam businessmodel. 'We zien in Europa dat zwakke banken nog lang kunnen bestaan omdat niemand ze wil overnemen of omdat onvoldoende wordt geherstructureerd. Dat moet veranderen als we de banksector dynamischer willen maken.’

Herstructureren
Campa benadrukt dat banken hun activiteiten moeten herstructureren en hun winstgevendheid moeten opdrijven, omdat hun rendementen al een tijd lager zijn dan hun ‘cost of equity’, de kosten gelinkt aan hun eigen vermogen. Twee maanden geleden stelde François-Louis Michaud, die de dagelijkse leiding heeft bij de EBA, dat zo'n 40% à 50% van de Europese banken prima in staat is om de cost of capital goed te maken. Michaud wees er daarbij op dat banken in Europa gemiddeld genomen weliswaar hoge kosten hebben per verdiende euro, maar dat dit bijvoorbeeld in Scandinavië een stuk lager is.

'Het is mogelijk om je aan te passen', aldus Michaud in Het Financieele Dagblad. 'Er is hoop.' In zijn algemeenheid is het volgens de EBA zo dat er te veel bancaire capaciteit is en dat er duidelijk behoefte is aan consolidatie. In De Tijd zegt Campa vooral te geloven in een eengemaakte Europese markt. 'We moeten vooral garanderen dat die er komt. Voor mij is het belangrijk dat Belgische klanten toegang krijgen tot meerdere bankdiensten in de Europese Unie, en niet alleen in België.’

Voor een grensoverschrijdende consolidatie is het volgens bankiers essentieel dat de bankenunie wordt voltooid. Met het daarvoor benodigde Europese depositogarantiestelsel zou voor banken de dure noodzaak vervallen om in alle landen waar ze actief zijn kapitaal en liquiditeit aan te houden. Zo kan ING spaargeld van de Duitse dochter niet zonder meer inzetten voor activiteiten in andere Europese landen. De Europese Centrale Bank schat dat vanwege nationale regelgeving €250 mrd aan activa van hoge kwaliteit 'gevangen' zit. Dit geld wordt beschikbaar in een eengemaakte markt en ook overnames worden dan zinvol, waardoor het voor banken veel gemakkelijker wordt hun producten en diensten grenzeloos in heel Europa af te zetten.

Societas Europaea
Andrea Enria van de ECB stelde overigens in een interview met het FD voor dat banken de nationale eisen kunnen omzeilen door zichzelf om te vormen in een Europese vennootschap, de Societas Europaea. Als ze hierin hun Europese dochters onderbrengen en deze omvormen tot bijkantoren van de in een bepaald EU-land gevestigde bank, hebben ze niet meer te maken met de kapitaal- en liquiditeitsvereisten in de verschillende landen waarin ze actief zijn.

Het is dit model dat niet-Europese banken als UBS, Goldman Sachs, JP Morgan en Morgan Stanley zijn gaan gebruiken toen ze zich als gevolg van de brexit op het Europese continent moesten gaan vestigen. Maar ook het Zweedse Nordea deed het met zijn dochters toen die bank de hoofdzetel verplaatste naar Helsinki.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1425234/zwakke-banken-...
voda
0
Belgische bank Crelan lijft eindelijk AXA Bank in
Van onze redacteur 11:15

De Belgische coöperatieve bank Crelan kondigde in 2019 de overname van AXA Bank aan. Na groen licht van de ECB en Belgische centrale bank wordt de deal nu afgerond. Foto: Harold Versteeg/ANP
Ruim twee jaar nadat de Belgische coöperatieve bank Crelan had aangegeven AXA Bank over te nemen, kan de deal nu elk moment afgerond worden. De coöperatieve instelling haalt €645 mln op om de acquisitie te financieren, zo meldt dagblad De Tijd vrijdag. Met AXA Bank wordt Crelan de belangrijkste uitdager van de vier grootbanken in België: BNP?Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING.

In 2019, bij de aankondiging van de overname, was sprake van een aankoopprijs van €540 mln in contanten die de Franse verzekeringsreus AXA incasseert voor zijn bankdochter. De prospectus leert dat dat bedrag intussen is opgelopen tot €590 mln, omdat de waarde van AXA Bank België toegenomen is.

Crelan, dat tot acht jaar geleden Landbouwkrediet heette, verkoopt tegelijkertijd zijn verzekeringsdochter aan AXA voor €80 mln. Beiden partijen sluiten een partnerschap voor verzekeringen. Tegenover deze opbrengst staat de overname van een lening van €90 mln, die AXA Bank bij AXA Duitsland heeft afgesloten.

Optimistisch
Om het voor de overname benodigde bedrag, plus de naar schatting €230 mln aan verwachte integratiekosten, bij elkaar te sprokkelen, zal holdingmaatschappij CrelanCo minimaal €425 mln ophalen bij kapitaalverstrekkers Allianz, Amundi én AXA zelf.

Daarnaast wil CrelanCo in drie jaar tijd voor €220 mln aan kapitaal bij de coöperanten halen. De holding geeft aan dat dit optimistisch kan lijken. Bij een eerdere financieringsronde in 2020 wist CrelanCo immers met moeite €25 mln op te halen.

Twijfels over de financiële haalbaarheid was overigens precies de reden waarom de geplande overname zo lang heeft moeten duren. De Europese Centrale Bank vreesde aanvankelijk dat de overname financieel een brug te ver was voor Crelan.

Ook over de IT-infrastructuur en het bestuur van de bank waren er vragen. Na het fusieproject maanden te hebben bijgestuurd, diende Crelan begin oktober het definitieve dossier om de fusie mogelijk te maken in bij de Nationale Bank en de ECB. Die gaven begin deze maand groen licht.

Kantorenbestand
Als nummer vijf in de sector moeten schaalvoordelen leiden tot een hogere rentabiliteit en een betere dienstverlening aan de klanten. De hamvraag is wat met het kantoornetwerk van de banken gaat gebeuren. Crelan telde eind vorig jaar 502 kantoren, AXA Bank België had er 393. Na de fusie ontstaat een netwerk van net geen 900 kantoren, terwijl die door de razendsnelle digitalisering en de coronacrisis almaar minder mensen over de vloer krijgen. Ter vergelijking: BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, telt er nog geen 400.

Toen de overname van AXA Bank werd aangekondigd, had Crelan-topman Philippe Voisin al gezegd dat op termijn in het kantoornetwerk wordt gesneden.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1425491/belg...
voda
0
Storing ING rond digitaal bankieren is opgelost
Van onze redacteur 31 dec '21   21:05

De storing waar Nederlandse klanten van ING vrijdagavond mee kampten, is opgelost. Dat meldt een woordvoerder van de bank. Het was van omstreeks 18.00 uur tot 20.30 uur niet mogelijk om digitaal te bankieren via zowel de computer als de mobiele app.

De oorzaak lag in een doorgevoerde verandering in het interne netwerk, aldus de woordvoerder. 'We updaten het netwerk regelmatig, maar nu zorgde het voor onverwachte problemen. Toen de verandering teruggedraaid werd, werkte het digitaal bankieren weer.'

De afgelopen maanden vonden er vaker storingen plaats bij de bank. Zo kon er in september eveneens niet gebankierd worden via de app en via de website. Ook de telefonische klantenservice was onbereikbaar. Het euvel ontstond destijds omdat de bank kort daarvoor van softwaresysteem veranderde. ING maakte niet bekend om wat voor systeem het precies ging.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1425666/ing-kampt...
Marietje
0
quote:

voda schreef op 30 december 2021 11:17:

Belgische bank Crelan lijft eindelijk AXA Bank in
Van onze redacteur 11:15

De Belgische coöperatieve bank Crelan kondigde in 2019 de overname van AXA Bank aan. Na groen licht van de ECB en Belgische centrale bank wordt de deal nu afgerond. Foto: Harold Versteeg/ANP
Ruim twee jaar nadat de Belgische coöperatieve bank Crelan had aangegeven AXA Bank over te nemen, kan de deal nu elk moment afgerond worden. De coöperatieve instelling haalt €645 mln op om de acquisitie te financieren, zo meldt dagblad De Tijd vrijdag. Met AXA Bank wordt Crelan de belangrijkste uitdager van de vier grootbanken in België: BNP?Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING.

In 2019, bij de aankondiging van de overname, was sprake van een aankoopprijs van €540 mln in contanten die de Franse verzekeringsreus AXA incasseert voor zijn bankdochter. De prospectus leert dat dat bedrag intussen is opgelopen tot €590 mln, omdat de waarde van AXA Bank België toegenomen is.

Crelan, dat tot acht jaar geleden Landbouwkrediet heette, verkoopt tegelijkertijd zijn verzekeringsdochter aan AXA voor €80 mln. Beiden partijen sluiten een partnerschap voor verzekeringen. Tegenover deze opbrengst staat de overname van een lening van €90 mln, die AXA Bank bij AXA Duitsland heeft afgesloten.

Optimistisch
Om het voor de overname benodigde bedrag, plus de naar schatting €230 mln aan verwachte integratiekosten, bij elkaar te sprokkelen, zal holdingmaatschappij CrelanCo minimaal €425 mln ophalen bij kapitaalverstrekkers Allianz, Amundi én AXA zelf.

Daarnaast wil CrelanCo in drie jaar tijd voor €220 mln aan kapitaal bij de coöperanten halen. De holding geeft aan dat dit optimistisch kan lijken. Bij een eerdere financieringsronde in 2020 wist CrelanCo immers met moeite €25 mln op te halen.

Twijfels over de financiële haalbaarheid was overigens precies de reden waarom de geplande overname zo lang heeft moeten duren. De Europese Centrale Bank vreesde aanvankelijk dat de overname financieel een brug te ver was voor Crelan.

Ook over de IT-infrastructuur en het bestuur van de bank waren er vragen. Na het fusieproject maanden te hebben bijgestuurd, diende Crelan begin oktober het definitieve dossier om de fusie mogelijk te maken in bij de Nationale Bank en de ECB. Die gaven begin deze maand groen licht.

Kantorenbestand
Als nummer vijf in de sector moeten schaalvoordelen leiden tot een hogere rentabiliteit en een betere dienstverlening aan de klanten. De hamvraag is wat met het kantoornetwerk van de banken gaat gebeuren. Crelan telde eind vorig jaar 502 kantoren, AXA Bank België had er 393. Na de fusie ontstaat een netwerk van net geen 900 kantoren, terwijl die door de razendsnelle digitalisering en de coronacrisis almaar minder mensen over de vloer krijgen. Ter vergelijking: BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, telt er nog geen 400.

Toen de overname van AXA Bank werd aangekondigd, had Crelan-topman Philippe Voisin al gezegd dat op termijn in het kantoornetwerk wordt gesneden.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1425491/belg...
900 kantoren in Belgie, die liggen ettelijke lichtjaren achter.
ING heeft in Duitsland 10 miljoen klanten en geen enkel fysiek kantoor.
voda
0
Advies van Barclays over ING Groep
Beurshuis Barclays
Aandeel ING Groep
Datum 26 januari 2022
Advies Underweight
Koersdoel 10,70 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 26 januari 2022 hebben de analisten van Barclays hun beleggingsadvies voor ING Groep (INGA; ISIN: NL0011821202) herhaald. Het advies van Barclays voor ING Groep blijft "underweight".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 10,40 EUR naar 10,70 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde ING Groep kwartaalcijfers.
voda
0
Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel ING
Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 16,10 naar 16,70 euro, met behoud van het koopadvies, in aanloop naar de vierdekwartaalcijfers van de bank.

De analisten voorzien een verder herstel van de omzetgroei, terwijl de geschoonde kosten in het vierde kwartaal met niet meer dan 1 procent stijgen.

Ze rekenen ook op een aankondiging van een nieuwe aandeleninkoop ter waarde van 2 miljard euro in februari en een toezegging dat de geschoonde kosten ook dit jaar niet meer dan 1 procent stijgen.

De winst voor voorzieningen voor oninbare leningen stijgt met 8 procent tot 2,1 miljard euro en de winstgroei, afgezien van de voordelen van TLTRO III, bedraagt naar verwachting 3,3 procent, stelt Kepler.

De rentebaten zouden dit jaar 1,5 procent moeten stijgen en de fees met 5 procent.

Rusland

De blootstelling van ING aan Rusland was eind 2020 zo'n 5 miljard euro, waarvan een kwart in lokale valuta. Een verlies daarop van 30 procent zou de kernkapitaalratio minder dan 50 basispunten laten dalen. De eigen bezittingen in roebels op 360 miljoen euro zijn te overzien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ING in gesprek met Boursorama over Franse retailklanten
Geen grote verrassing.

(ABM FN-Dow Jones) ING voert exclusieve gesprekken met Boursorama van Société Générale over het leveren van bancaire diensten aan de retailklanten van de Nederlandse bank in Frankrijk. Dit meldde ING dinsdagochtend.

ING zette de Franse retailtak medio vorig jaar in de etalage.

ING is sinds 2000 actief in Frankrijk als online bank voor particulieren en heeft ongeveer 1 miljoen klanten in het land die producten afnemen zoals betaalrekeningen, hypotheken, consumptieve leningen en beleggingsproducten.

De Franse zakenbank staat niet in de etalage, benadrukte ING meermaals en dat werd dinsdag nog eens bevestigd.

Dat ING met Boursorama praat, is geen heel grote verrassing. De Franse zakenkrant Les Echos meldde dit vorig jaar al.

Eind 2021 is tussen de twee partijen reeds een eerste document getekend om bancaire diensten te gaan verlenen aan de ING-klanten. Een definitieve overeenkomst zou op zijn laatst in april dit jaar getekend moeten worden.

Duidelijk is al dat de hypotheken van ING Frankrijk niet tot de deal behoren. Die zal ING zelf blijven managen. En ook de consumentenkredieten zullen mogelijk gewoon bij ING blijven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ING weigerde medewerking onderzoek Tuchtrecht Banken
Van onze redacteur 1 feb   19:50

De witwaszaak bij ING is wat Tuchtrecht Banken betreft afgedaan. Dat laat de belangenbehartiger op dinsdagavond weten nadat een aantal partijen de Tuchtcommissie gevraagd had nog eens naar de zaak en in het speciaal schendingen binnen de top te kijken. ING schikte onder topman Ralph Hamers een witwaszaak voor €775 mln. De klagers zijn van mening dat Hamers en zijn medebestuurders de bankierseed geschonden hebben door niet tijdig op signalen van witwassen te reageren. ING weigerde aan het onderzoek mee te werken.

De claims van de klagers werden in september vorig jaar al eens afgewezen, maar een deel van hen ging in beroep en diende een herzieningsverzoek in. 'De Tuchtcommissie wijst de herzieningsverzoeken af', schrijft Tuchtrecht Banken in de geanonimiseerde uitspraak. Er komt geen tuchtrechtelijk oordeel over de vraag of individuele bankmedewerkers anders hadden of moeten handelen.

Betreurenswaardig besluit
De voorzitter van de Tuchtcommissie noemt het afwijzen van het herzieningsverzoek betreurenswaardig. 'Maar door de beperkte mogelijkheden van het bankentuchtrecht is dit helaas niet anders', meldt het begeleidende persbericht. De Tuchtcommissie heeft weinig mogelijkheden om zelfstandig onderzoek te doen. 'We moeten ons baseren op de informatie die de bank aanlevert.'

ING wil geen schuldigen aanwijzen en ziet schendingen in de meldingsverplichting als 'collectief falen'. De bank weigerde extra informatie te verstrekken, blijkt uit de uitspraak. 'De bank maakte de verwijten aan de medewerkers, ook na uitdrukkelijk verzoek, niet concreet.' Er kon daardoor niet vastgesteld worden welk handelen of nalaten van individuele bankmedewerkers de structurele overtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme heeft veroorzaakt.

Leeuw onwaardig
Het toezichtsorgaan zet daarmee definitief een streep door de claim van 'leeuwonwaardig.nl', een initiatief dat een oproep deed om mogelijke misstanden bij de grootbank te melden. Het resulteerde in ruim tweehonderd meldingen van vermoedelijke schending van de bankierseed door (oud-)bestuurders en commissarissen, onder wie Ralph Hamers. Volgens de klagers gaf de bank onvoldoende aandacht en prioriteit aan naleving van en controle op de antiwitwasregelgeving en voerde het commerciële belang telkens de boventoon.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1428897/ing-...
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 14,926
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,118
Laag 14,758
Volume 7.403.961
Volume gemiddeld 11.165.396
Volume gisteren 7.403.961

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront