ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - 2021

12.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 610 611 612 613 614 615 616 » | Laatste
ebikewilly
0
Ligt er niet alleen dood bij je hoort niemand bij of van de ING board, volgens mij nu Hamers weg is zitten ze onder het JUK van DNB en in het verlengde van de overheid. Grote bedrijven zijn al weggelopen en een paar oer Hollandse bedrijven geven aan ook te willen vertrekken. En dat heeft weer oa met het Politieke klimaat te maken, dat is wat ik bedoel het JUK.
Hendrik65
0
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 27 december 2021 14:41:

[...]

Waarop baseer je dat het dividend van ABN 0,60 wordt?
Nee, dat schreef ik niet. Ik verwacht 0,80 + 0,60 euro.
Whatgoesupmustgodown
0
In een dood paard zit nog meer beweging dan in ING :-).
Anyhow, alvast fijne jaarwisseling allemaal
[verwijderd]
0
Wat mij verbaast is dat de koers/prijs van ING in de dunne markt eind december en in combinatie met het 1,7 miljard inkoopprogramma dat vol in werking is, zo rond de E. 12.28 blijft liggen, vreemd ik had een stijging verwacht.
Het koopsentiment lijkt wat meer naar ABNAMRO te neigen.
Wat heb ik gedaan; wat eerder verkochte calls E. 13 ABNAMRO maart 2022 gesloten en wat calls maart E, 13,- ING extra verkocht.
ABN lijkt aan een inhaalslag te beginnen.
up we go
0
Analisten horen jackpot al rinkelen bij ABN Amro
woensdag 29 december 2021 10:04
(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft op de favorietenlijst voor 2022 een plekje ingeruimd voor ABN Amro, wat ten koste gaat van ING. "We verwachten op korte termijn meer nieuws over hoe ABN Amro zijn aandeelhouders gaat belonen".

Het koersdoel is 17,30 euro wat zou betekenen dat het aandeel komend jaar nog eens zo'n 35 procent kan renderen, na een plus van circa 60 procent in 2021.

Dat zou ook niet zo gek zijn, want het aandeel is veel minder hersteld van de corona-klap van 2020 dan bijvoorbeeld ING. Het aandeel ING halveerde ook ruimschoots in het voorjaar van 2020, van 10 euro naar een dieptepunt van bijna 4 euro. Maar beleggers hervonden al sneller het vertrouwen, zodat het aandeel dit jaar weer tot meer dan 12 euro opliep, ruim hoger dan toen de pandemie toesloeg.

ABN AMRO duikelde aan het begin van de coronacrisis van een niveau rond 15 euro in februari 2020 tot minder dan 6 euro in mei van dat jaar. Dit jaar krabbelde het op richting de 13 euro. Het niveau van voor de crisis is dus nog niet bereikt, maar wie het aandeel begin dit jaar oppikte behaalde wel een mooi rendement van meer dan 50 procent.

Zoals bekend draait alles bij de financials op het Damrak al sinds jaar en dag om de verwachtingen over het dividend, en dan met name op de opstapeling van het verdiende kapitaal dat vanwege de opeenvolgende crises niet mocht worden uitgekeerd, maar op een goede dag, als alle crises voorbij zijn, weer wel.

Vooruitlopend op die goede dag heeft ABN AMRO dit jaar besloten om zijn hoofdkantoor van glanzend marmer aan de Amsterdamse Zuidas te verkopen. Het gebouw past niet meer zo goed bij het nieuwe duurzame imago en de meer bescheiden ambities van de bank, die ooit nog dacht zich te kunnen meten met de grootbanken op Wall Street.

De bank blijft er nog een tijdje zitten, maar kan nu alvast een winst voor belastingen van 338 miljoen opstrijken, waardoor de winst per aandeel dit jaar zo'n 30 procent hoger uitvalt.

Omdat ABN AMRO dit jaar tenminste de helft van de nettowinst wil uitkeren als dividend, stijgt hierdoor het slotdividend van 0,44 tot 0,58 euro per aandeel, becijferden analisten van UBS eerder deze maand.

Een tweede meevaller kan komen van de voorzieningen voor oninbare leningen. Tijdens de coronacrisis moesten er weer forse bedragen naar de stroppenpot, maar de verliezen vielen uiteindelijk erg mee, en nu de risicovolle onderdelen worden afgebouwd, kunnen de verwachtingen voor de toekomstige voorzieningen waarschijnlijk aanzienlijk omlaag.

Meer fundamenteel voor de winst zijn de vooruitzichten voor de rente-inkomsten. Deze leken een tijd lang gedoemd om alleen maar te dalen, omdat ABN AMRO zijn risicovolle zakelijke leningen aan het afstoten is, maar vorige maand zagen analisten bij Bank of America dat het tij aan het keren is en dat het keerpunt nadert.

De negatieve rente kan worden doorberekend aan de klanten en de tegenwind is minder sterk, meende ook zakenbank Morgan Stanley. ABN AMRO is voor zijn inkomsten nog grotendeels afhankelijk van deze rentebaten, hoewel de fee-inkomsten uit betaalrekening en vermogensbeheer stijgen.

Meer rentebaten betekent dat het kapitaaloverschot mogelijk kan worden uitgekeerd aan beleggers, bijvoorbeeld door eigen aandelen in te kopen. Gesprekken over zo'n aandeleninkoopprogramma tussen de bank en zijn toezichthouders verlopen constructief, meldde ABN AMRO niet zo lang geleden.

De analisten verhoogden daarna enthousiast hun koersdoelen. Analisten van Kepler Cheuvreux denkt dat de bank best drie jaar lang 1 miljard euro per jaar aan eigen aandelen kan inkopen. Dit zou zo'n kwart van de marktkapitalisatie zijn.

ABN AMRO hield zelf een slag op de arm. De lange rentes gaan nog dalen, denkt de bank. Maar ook in Frankfurt lijkt het tij van de al maar lagere rente nu eindelijk te keren. Als de beleidsrente van de ECB daadwerkelijk omhoog gaat, lijken de koersdoelen van de analisten een haalbare kaart.
up we go
0
Kan alle kanten op denk ik.
Omicron gaat meevallen, dus een correctie zal nog wel even op zich laten wachten.
Afwachten wat de Q4 resultaten gaan doen (03-02-22) en wat ze gaan uitkeren/gaan inkopen zelf.
Als dat allemaal positief is dan moet een koers van 14 a 15 te doen zijn komend half jaar,
zeker als je leest dat ABN een koersdoel krijgt van Eur 17,30
Op 19-01-18 stond ING op Eur 16,45
Als Marietje af en toe laat weten wat hij gaat doen/doet betreffende ING dan zal dat gewaardeerd worden...
Marietje
3
Bij deze dan, ik heb al gemeld dat ik fors in callopties december 2022 zit en dat blijft zo tot ING in het gebied 14 - 15 euro zit.
Dus tot die tijd doe ik niks, aangezien ik vol vertrouwen ben, dat dat niet al te lang op zich laat wachten.

Mijn verwachting is, dat q4 goeie cijfers gaat laten zien, ik schat toch in netto ergens 1,6 miljard, door een lichte verbetering van de rentemarge, blijvende groei van de fee inkomsten , wat zal resulteren in een verbetering van de cost/income ratio.

Dan zal in het eerste kwartaal ook de verkoop van die miljoen particulieren in Frankrijk zijn afgerond, wat een forse incidentele boekwinst gaat opleveren.
Daar komt dan nog bij, dat ie er technisch gezien heel goed bij ligt en eigenlijk alleen maar omhoog zou moeten gaan.

Het is helemaal niet verkeerd, dat ie de laatste tijd een pas op de plaats maakt , de vooruitzichten zijn gewoon uitstekend.
Als ik weer eens wat zinnigs heb te melden, dan meld ik me.
Eenieder een gezellig uiteinde en goed begin gewenst en uitkijken met de oliebollen dat je ze niet te heet in je mond stopt, als voorzorg zorg ik er altijd voor, dat koud bier binnen handbereik is.

up we go
0
Klinkt allemaal als een bus, maar goed je weet het nooit.
Ook een ieder een goed uiteinde en vruchtbaar beleggingsjaar toegewenst.
Zal zeker een koude klets nemen hier op het nieuwe jaar.
Marietje boft maar. Die woont in het land met het beste pils van de wereld.
Proost een ieder.
robrdam
0
quote:

Opentop schreef op 28 december 2021 13:15:

Het gaat ineens wel hard richting de 13,00 , gisteren al 3 c nu ook alweer 2 c erbij.
Jammer, dat het jaar tekort is.

Met je opmerking van vandaag hou je de moed er in!
(Gisteren 12,256 vandaag 12,258)
robrdam
0
Oeps, verkeerde kolom gekeken. De stijging vandaag was geen 0,2 cent maar 0,8 cent tot 12.264 !
Opentop
0
Met 5 c stijging in de ochtend zit er wederom een groene dag in het verschiet.
Zou wat zijn 3 dagen een running streak.
Even kijken naar de indexen, DJ , S&P en Nasdaq , die zullen dit wel niet kunnen evenaren.
Of toch ?

Met een ING als enige bank op de Aex zou je toch menen dat de focus van trackers, etf's op ING zou liggen.
Opentop
0
nou kom op een 4e dag groen en een groene balk op het eind v h jaar dat moet toch kunnen
[verwijderd]
2
Wie naar de getallen kijkt, ontgaat de logica
Adyen is ruim €4 mrd meer waard dan ABN Amro en ING Bank samen
Adyen noteerde in zijn laatste halfjaarbericht een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van €273 mln. ABN Amro verdienden in dezelfde periode samen ruim €3,1 mrd. Het kenmerkt het spel tussen wat nieuw en hip is en de oude economie.
Felix07
0
quote:

free 1, niets is wat het lijkt. schreef op 3 januari 2022 13:23:

Wie naar de getallen kijkt, ontgaat de logica
Adyen is ruim €4 mrd meer waard dan ABN Amro en ING Bank samen
Adyen noteerde in zijn laatste halfjaarbericht een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van €273 mln. ABN Amro verdienden in dezelfde periode samen ruim €3,1 mrd. Het kenmerkt het spel tussen wat nieuw en hip is en de oude economie.
Tja, dat is toch in heel veel sectoren zo? Tesla is meer waard dan alle andere autobouwers samen, terwijl het slechts 1 miljoen voertuigen per jaar verkoopt.
Keep It Safe
0
Beste leden, vooreerst een laattijdig gezond en gelukkig 2022 gewenst.
Door het beestje was ik enkele weken niet in staat de beursgang of mijn lievelingsplatform te volgen.
Als het lukt ga ik pogen wat data in te halen... lijkt nodig.., er is veel evolutie geweest de laatste 6-7 weken... effe in de kantine morgenochtend plaatsnemen en dan wel eens een gepast treintje zoeken.

Keep It Safe !
12.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 610 611 612 613 614 615 616 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.232.433
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront