Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Beperktedijkbewaking
0
quote:

rene l schreef op 4 januari 2022 13:03:

[...]
...
En ik ken ook een paar gevallen van mensen die de booster gehad hebben, ze zijn er flink ziek van geworden.
...
Klopt. Op de dag van mijn derde prik was het guur weer, heb onderweg een stevige kou gevat. Ben er bijna twee weken flink ziek van geweest.

Voor de zekerheid maar naar een testlocatie. Voor mij een makkie, ik hoef de straat slechts over te steken.
"Heeft u verschijnselen?" vroeg men.
"Nee," zei ik, hoestend en proestend, met half ontstoken ogen door de loopneus en het tranen...
In ieder geval geen hoofdpijn of keelpijn.

Uitslag negatief. Maar ik ben nog een week ziek geweest...

Beperktedijkbewaking
2
quote:

pakman schreef op 4 januari 2022 17:27:

[...]
8 Miljard mensen / 292 milj besmettingen / 5,5 milj overleden......waarvan de meeste Over age 75/85 jaar ..waaarrrr hebben we het over !
Duizenden doden in NL. Tienduizenden met long covid, ik ken er een paar, en dat zijn geen bejaarden.

Plus tienduizenden voor wie reguliere zorg uitgesteld is. Plus oververmoeide zorgmedewerkers die op hun laatste benen lopen. Ach ja, waaarrr hebben we het over !

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Kees1 schreef op 4 januari 2022 17:57:

[...]
Er liggen in NL ongeveer 400 mensen met corona op de ic. Er zijn in NL ruim 100 ziekenhuizen. Waarom kunnen die dat niet aan? Vier per ziekenhuis.
Omdat er nog zo'n 500-600 mensen om andere redenen op een IC moeten liggen. Ik was er in april 2021 een van (3 dagen IC).


Het was tijdens Pasen. In de nachtelijke uren was er steeds dezelfde broeder, hij deed nachtenlang dienst. Ik weet niet alles meer, was zeker de eerste dag nauwelijks bij mijn positieven en zat vol met morfine, maar hij was mijn rustpunt. Een 40+er met een zwaar Rotterdams accent. Hij wist hoe hij mij wassen en verzorgen moest zonder mij pijn te doen.
Een gouwen gozer.

Qua bedden en apparatuur lukt het wel. Het zijn de mensen, Kees!

Beperktedijkbewaking
0
quote:

luchtschip schreef op 4 januari 2022 18:17:

[...]
Hier een analyse van het incident met de hond, waaruit blijkt dat de betoger zelf veel te verwijten valt

Robert van der Noordaa, Investigative journalist :

Draadje :

Ik heb wat tijd besteed aan analyseren wat er nou precies gebeurde in dat filmpje waar die hond ingezet werd. De exacte locatie waar dit gebeurde is precies voor de deur van restaurant Smalltalk op de van Baerlestraat 52 te Amsterdam.

zie verder het draadje :

twitter.com/g900ap/status/14783877693...
Als een hond door je mouw heen in een arm bijt, hou je er hoogstens een blauwe plek aan over.

Chiddix
0
De laatste tijd ontbreekt info over wie getroffen worden door de omicron-variant op een uitzondering na. De twintig en dertigplussers.
Hoe zit het met omicron bij 60plussers die een boosterprik hebben gehad? Dan de gevaccineerden zonder boosterprik en de ongevaccineerden. Die lopen gemakkelijk omicron op. Of wordt iedereen besmet ongeacht....?
Gevaccineerden zonder boosterprik is een categorie geworden die verleden tijd is. Lage bescherming tegen omicron.
Marc Van Ranst had gisterenavond geen nieuwtjes bij Op1. Hij had het o.a over gevaccineerden . Je weet niet welke groep hij bedoelde. Met booster of zonder?
pietje-2005
1
Als je de grafieken bij woldometers bekijkt, stijgen de besmetiingen als een speer, maar het aantal doden blijft gelijk of zakt.
Bij vorige varianten was er na een week of zo een duidelijke toename van ziekenhuisopnames en doden weer daarna, maar dat blijft hier bij omicron (nog?) uit ?
Worden er te zware maatregelen genomen ?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

meedoen-of-winnen schreef op 4 januari 2022 19:05:

Ik snap werkelijk waar niet waar we (alias Den Haag en internationale politiek) momenteel moeilijk over doen. Ok, die verschrikkelijke besmettingen, met omikron grotendeels. De ziekenhuisbezetting daalt dus so what? Legimiteert dit een lockdown? Legimiteert dit ook maar enige beperking in de bewegingsvrijheid? Waarom slikken we dit allemaal, laten we gewoon weer gaan leven. En vooral niet in de toekomst met een muilkorf op straat gaan lopen omdat dit men dit mogelijk ooit zal willen ook al is dit niet op bewijs van effect gestoeld, omdat de buitenlucht nu eenmaal goed ventileert.
"Ik snap werkelijk waar niet waar we momenteel moeilijk over doen. Ok, die verschrikkelijke broeikaseffecten, met CO2 grotendeels. De kolenverbranding daalt dus so what?

Legimiteert dit een 'van het gas af'? Legimiteert dit ook maar enige beperking in de vrijheid om ons te verwarmen op de manier die we willen?
Waarom slikken we dit allemaal, laten we gewoon weer gaan leven. En vooral niet in de toekomst met een muilkorf op onze schoorsteen omdat dit men dit mogelijk ooit zal willen als we rustieke houtblokken in ons modieuze kacheltje gooien. Ook al is dit niet op bewijs van effect gestoeld, omdat de buitenlucht nu eenmaal goed ventileert."

De parallel is: accepteren we maatregelen die voor het individu misschien vervelend zijn, maar voor het collectief gunstig? Onder 'collectief' versta ik: wij allemaal bij elkaar, incl. onze kinderen.

Chiddix
0
Brandhaarden West-Europa. Belgie 27796 besmettingsgevallen, Frankrijk 322894 en VK 193814. Zuid-Europa, Italie 189000. Italie gaat verplichte vaccinatie invoeren voor 50plussers. Wie ongevaccineerd op zijn werk straks verschijnt wordt geschorst en ontvangt geen salaris.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

josti5 schreef op 4 januari 2022 19:45:

Vandaag rolden bij ons twee brieven in de bus van het Ministerie voor Volksgezondheid:

'er ligt een extra vaccinatie (boosterprik) tegen corona voor u klaar. Voor deze extra prik kunt u een afspraak maken. Heeft u de extra prik al gehaald? Dan kunt u deze brief weggooien. Zo nee, leest u dan verder.'
Nogal verwarrend: extra prik, na de derde, de vierde misschien al?

In november en december hebben we de derde al gehad...
Waarom krijgen mensen die de 3e al hebben gehad, alsnog deze brief?

Dit gaat verwarring scheppen.
Idem dito. Ook bij mij riep dit verwarring op.

Er stond wel bij: minstens drie maanden na uw laatste (reguliere) prik. De 'derde' prik voor sommige risicogroepen valt onder de reguliere prikken, zo begrijp ik uit RIVM-filmpjes.

Zo vat ik het dan maar op. Ik kreeg mijn 'derde' prik medio oktober. En ga dus pas eind januari een afspraak maken voor de 'booster'.
Wel raar dat ze dit soort situaties niet nader toelichten in hun brieven. Kennelijk weet de linkerhand bij deze organisaties niet wat de rechterhand doet.

leek2018
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 6 januari 2022 07:38:

[...]

De parallel is: accepteren we maatregelen die voor het individu misschien vervelend zijn, maar voor het collectief gunstig? Onder 'collectief' versta ik: wij allemaal bij elkaar, incl. onze kinderen.

Dat is geen parallel, maar de basis van een "gezonde" samenleving. De basis wordt echter meer en meer aangetast omdat extreme minderheden steeds meer aandacht en rechtvaardiging krijgen en daar door ook noodzakelijke maatregelen voor het collectief meer en meer onder een vergrootglas gelegd worden.
leek2018
1
quote:

Kaviaar schreef op 5 januari 2022 20:45:

[...]

Win Some,

1. Het overzicht zou completer zijn als we ongeveer konden zien wanneer welke leeftijdsgroep(en) de tweede vaccinatie hebben gehad ( na x maanden loopt de bescherming af) en
2. Als we zouden weten of er een onderliggende ziekte o.d. aanwezig is.

Dat zou het een beter overzicht maken.

Ook zou daarbij een overzicht van overledene bijgevoegd moeten worden.
het zwaard
0
Molenberghs: "Leger moet bijspringen om Amerikaanse ziekenhuizen draaiende te houden"
De besmettingen pieken zoals nooit tevoren, maar tegelijkertijd is omikron zowat de helft minder ziekmakend. Hoe moeten de cijfers dan precies geïnterpreteerd worden? "Met omikron loop je twee derde minder kans om op intensieve te belanden", stelt biostatisticus Geert Molenberghs bij HLN Live. "Dat is uiteraard goed nieuws, maar onder meer in de Verenigde Staten gaan de ziekenhuiscijfers licht in stijgende lijn. Het gezondheidssysteem komt zo toch onder druk te staan. In sommige staten springt het leger bij om ziekenhuizen draaiende te houden. Een factor die hierbij niet onderschat mag worden, is de uitval van het personeel."
Chiddix
0
Symptomen omicron, hoofdpijn en moeheid(Volkskrant). In de keel was al bekend en bovenste luchtwegen waar het virus zich ophoudt.
het zwaard
0
Frans parlement zet eerste stap richting vaccinatiepas

Na drie dagen van tumultueuze debatten heeft het Lagerhuis van het Franse parlement het wetsvoorstel goedgekeurd dat de coronapas omzet in een vaccinatiepas.

Premier Jean Castex kondigde midden december al aan dat een negatieve test niet langer zou volstaan om deel te nemen aan het openbare leven. Nadien was er in het parlement wel nog veel discussie over bepaalde aspecten van het voorstel.

De tekst werd uiteindelijk deze ochtend in het Franse Lagerhuis goedgekeurd met 214 stemmen (de meerderheid en een deel van de LR en de PS). 93 parlementsleden stemden tegen en 27 onthielden zich. Het wetsontwerp moet nu begin volgende week door de Senaat behandeld worden.

Oorspronkelijk was gepland om de nieuwe regel van 15 januari te laten gelden, maar door de lange debatten zit er enkele dagen vertraging op.

Wie ouder dan twaalf jaar is, zal moeten bewijzen dat hij gevaccineerd is om toegang te krijgen tot vrijetijdsactiviteiten, restaurants en bars, beurzen of interregionaal openbaar vervoer. Een negatieve test zal enkel nog volstaan om gebruik te maken van gezondheidsvoorzieningen.

het zwaard
0
Brazilië zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen
Brazilië heeft woensdag het licht op groen gezet voor de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar. Het Zuid-Amerikaanse land wordt geconfronteerd met een sterke stijging van het aantal besmettingen.

"Het ministerie van Volksgezondheid garandeert vaccindoses aan alle ouders die hun kinderen willen laten vaccineren", aldus de Braziliaanse minister Marcelo Queiroga. Zowat 20,5 miljoen kinderen komen in aanmerking voor de vaccinatiecampagne, die half januari van start moet gaan. Zij zullen worden ingeënt met een lagere dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin.

Brazilië voegt zich door de beslissing bij een groeiende lijst van landen die de vaccinatie hebben uitgebreid tot jongere kinderen, waaronder ons land, de VS, Duitsland en Frankrijk.

De aankondiging van woensdag komt na controverse, waarbij de regering ervan werd beschuldigd het besluit te vertragen. De extreemrechtse president Jair Bolsonaro, die altijd heeft geweigerd zich te laten vaccineren, zei dat hij zijn 11-jarige dochter Laura niet zou laten vaccineren.

In Brazilië, waar bijna 620.000 sterfgevallen als gevolg van Covid zijn geregistreerd, is 67 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.

het zwaard
0
Experts gezondheidsdienst VS adviseren 12- tot 17-jarigen booster
De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) is positief over een boosterprik voor jongeren. 12- tot 17-jarigen zouden een derde prik tegen het coronavirus met het middel van Pfizer/BioNTech moeten krijgen, stelt de Amerikaanse versie van het RIVM.

Eerder deze week keurde de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA de boostervaccinaties voor 12- tot 15-jarigen al goed. Adviseurs van de CDC stelden 16- en 17-jarigen al in staat om een booster te halen, maar de derde prik werd nog niet aangeraden. In de woensdag uitgebrachte beslissing adviseren de experts jongeren ook daadwerkelijk om voor de derde keer gevaccineerd te worden.

Die officiële goedkeuring van de CDC was nodig om de prikken ook daadwerkelijk toe te kunnen dienen.

De verruiming van de boostervoorwaarden wordt genomen tijdens een hevige opleving van het aantal besmettingen door de omikronvariant van het coronavirus. Momenteel is ruim 70 procent van de Amerikanen ouder dan 12 jaar twee keer ingeënt tegen het virus.
het zwaard
0
Italië voert vaccinatieplicht in voor 50-plussers
De Italiaanse regering heeft woensdag beslist een vaccinatieverplichting in te voeren voor mensen ouder dan 50 jaar, nu de covidbesmettingen sterk stijgen in het land.

"We willen de curve van de besmettingen afremmen en de Italianen aanmoedigen zich te laten vaccineren als ze dat nog niet gedaan hebben", zo rechtvaardigde premier Mario Draghi de maatregel in een mededeling. De vaccinatieplicht werd door de ministerraad goedgekeurd.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

Henk Hesel schreef op 4 januari 2022 20:26:

[...]
De grootste extremisten zaten gisteren bij de politie en ME. Wat ook bevestigd is door een persoon van de VN die het optreden van de Nederlandse politie betitelde als barbaars. Verder grotendeels vreedzame demonstranten.

Verder ben jij degene die deze demonstranten naar heropvoedingskampen wil sturen. Dat maakt je voor mij een overduidelijke extremist. En dat is nog zacht uitgedrukt.
Jij hebt covid en (net als ik) vrij recent kanker overleefd. Maar dat geeft je nog niet het recht om overal een gekleurde bril bij op te zetten.

Om voor mezelf te spreken: ik kan nog steeds onderscheid maken tussen een landelijk gebied in Zweden en de metropool Hamburg. En tussen gewone demonstranten en provocateurs die zich daaronder mengen om de politie uit te dagen en aan te vallen. Gewoon uit pure hufterigheid en/of een ziekelijke neiging tot destructieve agressie.

Ik vind dat de politie, als zij - of hulpverleners - echt fysiek bedreigd en aangevallen worden, eerder met scherp moeten dreigen en desnoods schieten (eerst in de lucht, dan op de benen).

In een echte democratie heeft de overheid het geweldsmonopolie, zegt men. Maar onze slappe bestuurders durven dat niet mee aan. De consequentie is dat het gajes met hun geweld het over ons te zeggen krijgt.
Nou nee, dank u.

Chiddix
1
Grootste brandhaard in Nederland, de provincie Noord-Holland. Amsterdam, Haarlemmermeer, Haarlem en Zaanstad.. Citeer Hart van Nederland.
Zitten daar niet toevallig de meeste wappies? Of is het toeval? Mensenconcentraties(dichtbevolkt).
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2741 2742 2743 2744 2745 2746 2747 2748 2749 2750 2751 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
881,53  +6,74  +0,77%  09:27
 Germany40^ 18.184,90 +0,26%
 BEL 20 3.909,84 +0,49%
 Europe50^ 5.018,97 +0,22%
 US30^ 38.499,27 -0,01%
 Nasd100^ 17.581,74 +0,57%
 US500^ 5.081,63 +0,24%
 Japan225^ 38.373,76 +1,15%
 Gold spot 2.323,42 +0,06%
 EUR/USD 1,0689 -0,12%
 WTI 83,44 +0,17%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +20,83%
NX FILTRATION +4,01%
BESI +3,59%
PROSUS +2,64%
ASML +2,42%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,23%
ING -4,22%
Vopak -1,56%
Galapagos -1,38%
AZERION -1,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront