Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam 2022 - Best in class

1.112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
Dividend Collector
0
Hiermee open ik het nieuwe draadje voor Aperam. Deze solide kwartaaldividender gaat dit jaar laten zien dat de resultaten minder cyclisch zullen worden dan voorheen. Waarmee ook een hogere waardering gerechtvaardigd is.

Verder een voorbeeld in de sector op het gebied van duurzaamheid.

Op de huidige koers een aantrekkelijke belegging. Op naar de 60 euro.
Dividend Collector
0
Aperam op de kooplijst van Nico Bakker.

www.belegger.nl/Column/735410/Kooplij...

Aperam
Staalreus Aperam heeft natuurlijk een langere beurshistorie. "Dit jaar is het aandeel opgestoomd van 35 naar 55 euro. In de afgelopen vier maanden hebben we een niet meer dan normale correctie gezien terug naar de 42, 43 euro. Onder de 40 zou ik geen positie meer nemen."

"Binnen de langeretermijntrend zullen we nieuwe, hogere bodems gaan zien en is de kans reëel dat we doortrekken naar 55 euro. Er is best een kans dat ook die top nog geslecht wordt, maar dat is van latere 'zorg'. Het gaat erom dat de correctie die is ingezet, opdroogt, en dat de bulls zich klaarmaken voor een beweging terug naar de 55 euro."
Dividend Collector
0
www.iex.nl/Nieuws/737588/Deutsche-Ban...

Deutsche Bank hervat volgen Aperam met koopadvies

Door ABM Financial News op dinsdag 11 januari 2022
Deutsche Bank hervat volgen Aperam met koopadvies
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank is dinsdag opnieuw gestart met het volgen van Aperam met een koopadvies en een koersdoel van 67,00 euro.

Analist Bastian Synagowitz merkte op dat Aperam sinds de afsplitsing van ArcelorMittal in 2011 een kwaliteitsbedrijf is geworden dat een sterke vrije kasstroom kan behouden ongeacht de cyclus waarin de markt zich bevindt.

Na de afronding van de overname van ELG is Aperam weer het volgen waard, aldus Deutsche Bank. Aperam profiteert van de huidige cyclus en de analistenconsensus voor 2022 kan volgens de bank flink omhoog. De synergievoordelen met ELG en initiatieven "van één van de beste managementteams in de sector" om de winst aan te jagen kunnen volgens Synagowitz leiden tot een structureel hogere winst, hetgeen nog niet in de koers is ingeprijsd.

Gezien de opwaartse potentie die de energietransitie biedt, is de significante korting op het aandeel onterecht, oordeelde de analist.
Hans2021
1
[verwijderd]
0
Dividend Collector
0
Ook Nico Bakker zat goed met zijn TA richting 55 euro. Of het nog hoger gaat richting de cijfers, we zullen zien. Het is nu wel erg hard gegaan de afgelopen dagen.
viermeiden
1
(ABM FN-Dow Jones) Alcoa heeft in heel 2021 een recordwinst geboekt, dankzij een hogere omzet die werd gespekt door de hogere prijzen voor aluminium en alumina. Dit bleek woensdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse aluminiumproducent.

"Onze prestaties onderstrepen onze strategie op lange termijn, waarin we waarde proberen te creëren en de positie van Alcoa proberen te versterken, zodat we succesvol kunnen zijn in iedere fase van de grondstoffencyclus", aldus CEO Roy Harvey in een toelichting.

In het afgelopen jaar boekte Alcoa een recordwinst op aangepaste basis van 1,3 miljard dollar tegen een verlies van 215 miljoen dollar een jaar eerder. Het vierde kwartaal droeg hier 475 miljoen dollar aan bij. In het vierde kwartaal van 2020 boekte het bedrijf nog een winst van slechts 49 miljoen dollar.

De omzet steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis van 2,4 miljard naar 3,3 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2021 werd een omzet behaald van 3,1 miljard dollar. Over heel 2021 werd een omzet geboekt van 12,2 miljard dollar, hetgeen meer was dan de 9,3 miljard dollar in heel 2020.

De aluminium- en aluminaleveringen daalden op kwartaalbasis met 5 procent, mede vanwege stakingen. De productie steeg tot 2 procent.

Aan het einde van het vierde kwartaal had Alcoa 1,9 miljard dollar in kas.

Outlook

Voor het lopende jaar verwacht Alcoa 14,2 tot 14,4 miljoen metrische ton aan alumina te verschepen, hetgeen een stijging betekent ten opzichte van 2021. Voor aluminium zal het gaan om 2,5 tot 2,6 miljoen metrische ton, wat juist een daling is ten opzichte van 2021. Dit komt voornamelijk door desinvesteringen en veranderingen in de smeltportefeuille.

De aangepaste EBITDA en aangepaste nettowinst zullen in het eerste kwartaal van dit jaar vergelijkbaar zijn met die van het vierde kwartaal van 2021 op basis van de huidige prijzen. Gunstige metaalprijzen zullen daarbij geneutraliseerd worden door de uitdagingen in de grondstof- en energiesector. Ook noemt Alcoa seizoensgebonden tegenwind.

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel Alcoa woensdag 2 procent. In de reguliere handel leverde het aandeel krap een procent in.
Dividend Collector
0
En weer onder de 50 helaas. Het beurssentiment is slecht en daar lijden de cyclische aandelen ook onder, elk met hun eigen beta.
voda
0
09:17
*Degroof Petercam verhoogt koersdoel Aperam van 67,00 naar 70,00 euro
09:17
*Degroof Petercam herhaalt koopadvies op Aperam
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Aperam
Van 67,00 naar 70,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor Aperam verhoogd van 67,00 naar 70,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Frank Claassen noemde de waardering van Aperam aantrekkelijk, mede op basis van de lage multiples. De analist rekent op een sterke toekomst en verwacht dat een toekomstige marktdip niet meer zo fors zal zijn als in het verleden. "Of in andere woorden, de waardering weerspiegelt niet de structurele verbeteringen die in de roestvrijstaalsector zijn doorgevoerd en ook niet de verbeteringen bij Aperam zelf", aldus Claassen.

De analist verhoogde het koersdoel op basis van de voorziene winsten in 2023.

Het aandeel Aperam steeg woensdagochtend met 0,8 procent tot 52,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Aperam krijgt hoger koersdoel van Degroof Petercam

Frank Claassen van Degroof Petercam blikt al vooruit naar de kwartaalcijfers van Aperam APAM -0,08% . Hij verwacht dat de inoxproducent over het vierde kwartaal met recordcijfers zal uitpakken, mee dankzij een stevige vraag. De kosten voor schroot en energie stegen, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de zeer sterke klim van de prijzen voor roestvrij staal. Hij trekt zijn prognose voor de brutobedrijfswinst (ebitda) op van 288 tot 303 miljoen euro, wat in lijn is met de consensusverwachting.

Hij verhoogt tegelijk zijn ebitda-prognoses voor 2022 en 2023 met 14 en 7 procent ter weerspiegeling van de gunstige marktcondities en de overname van ELG.

De waardering van Aperam blijft aan de lage kant met een koers-winstverhouding van 6 (op basis van Claassens ramingen voor 2022) en tegen minder dan 5 keer de bedrijfswinst (ebit). De lage waarderingsmultiples weerspiegelen niet de structurele verbeteringen. De analist herhaalt zijn koopadvies en laat zijn koersdoel stijgen van 67 naar 70 euro.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/al...
NoMoneyman
0
Als mijn info correct is zou Aperam inmiddels op een nettowinst van 530 miljoen Euro staan na 9 maanden wat al een winst van € 6,60 per aandeel is en dit zou in/ na Q4, zomaar minimaal € 8,- tot € 9,- en hoger per aandeel kunnen worden.
Aperam gaat alle records verpulveren het is alleen denkelijk een kwestie van hoeveel dividend en/ of eigen aandelen men gaat uitbetalen/ kopen.
Dividend Collector
0
Koers van staalmaker Outokumpu gaat onderuit vandaag op de resultaten. De winst staat licht onder druk vanwege oplopende kosten, o.a. energie. Wat eigenlijk geen verrassing zou moeten zijn. Daarnaast is te lezen dat hogere staalprijzen de opgelopen kosten ruimschoots compenseren.

De koersval is hopelijk geen voorbode van wat we bij Aperam kunnen verwachten.

=======================================================

Meer winst voor Outokumpu
Gecreëerd: 08:35
(ABM FN-Dow Jones) Outokumpu heeft in het vierde kwartaal het resultaat zien stijgen. Dit meldde de Finse fabrikant van roestvast staal dinsdagochtend.

De concurrent van Aperam meldde daarin een omzet die op jaarbasis steeg van 1.350 miljoen naar 2.215 miljoen euro bij een aangepaste EBITDA van 326 miljoen euro tegen 78 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2020.

De staalleveringen stegen van 523.000 ton naar 586.000 ton.

De operationele kasstroom liep op van 112 miljoen euro naar 384 miljoen euro, terwijl de nettoschuld afnam naar 408 miljoen euro, waar deze op 30 september vorig jaar op 749 miljoen euro stond.

Outlook

Outokumpu verwacht dat de staalleveringen in het lopende eerste kwartaal hoger uitvallen dan in het vierde kwartaal van 2021

De hogere staalprijzen heeft het bedrijf al in de orders verwerkt. Die compenseren volgens Outokumpu ruimschoots voor onder meer de hogere energieprijzen.

De aangepaste EBITDA zal in het eerste kwartaal minimaal gelijk zijn aan die in het vierde kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Schip0100
0
Vrijdag de cijfers, Ik weet even niet welk tijdstip. Voorbeurs?
Ik verwacht zeker positief nieuws en dito koersverloop. Een gedegen bedrijf in een mooie niche met een belachelijk lage k/w.
Is toch eigenlijk toch wel de meest ondergewaardeerde achterblijver op de beurs?
Tuurlijk, kan wel weer niet genoeg zijn vrijdag. Zien we vaak recentelijk. Ik snap dat bij Meta,( FB), bij zo'n verwachtingswaarde mocht er niet mis zijn, dan zijn ze 130 miljard kwijt
Dat ligt hier toch anders.Moet de K/w dan op 4 komen?
Echter als je kijkt naar opwaarts potentieel, versus neerwaarts potentieel???, kan makkelijk naar 58-59. En op termijn veel hoger Arcelor presteerd veel beter., Die heeft zoveel meer concurrentie en is niet in de niches actief, Gaat nu wel even als een raket. Reageert voornamelijk op de ijzerprijs. maar deze laat ik niet zomaar lopen. Dit kan wel eens een Philps- ASML verhaaltje worden.
Never sell you"re decent daughter!
Volgende week lees ik deze mail nog eens door.

Dividend Collector
0
Ja, voorbeurs. De reactie op de cijfers van Arcelor vandaag zal een goede voorspeller zijn voor morgen denk ik zo.
Dividend Collector
0
(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het vierde kwartaal vermoedelijk meer winst geboekt. Dit blijkt uit de verwachtingen van analisten.

Aperam zelf mikt voor de laatste drie maanden van 2021 op een aangepaste EBITDA die iets hoger uitkomt dan in het derde kwartaal, toen dit 278 miljoen euro was.

Dit lijkt haalbaar volgens de analisten.

Voor het vierde kwartaal rekenen de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus op een aangepaste EBITDA van 303 miljoen euro. De schattingen lopen daarbij van 292 miljoen tot 314 miljoen euro.

Verder denkt Aperam ook dat de vrije kasstroom iets hoger zal uitvallen.

De markt zal letten op het effect van de hoge energieprijzen op Aperam, nadat CEO Timoteo Di Maulo hier bij de vorige kwartaalupdate voor waarschuwde.

Begin deze maand verhoogde Degroof Petercam het koersdoel voor Aperam naar 70,00 euro met herhaling van de koopaanbeveling.

Analist Frank Claassen noemde de waardering van Aperam aantrekkelijk, mede op basis van de lage multiples. De analist rekent op een sterke toekomst en verwacht dat een toekomstige marktdip niet meer zo fors zal zijn als in het verleden. "Of in andere woorden, de waardering weerspiegelt niet de structurele verbeteringen die in de roestvrijstaalsector zijn doorgevoerd en ook niet de verbeteringen bij Aperam zelf", aldus Claassen.

Aperam opent vrijdag de boeken.

www.iex.nl/Nieuws/739883/Meer-winst-v...
NoMoneyman
0
In 2020 was de winst per aandeel € 2,19 deze zal morgen denkelijk boven de € 9,- per aandeel liggen, dus bij een k/w van 7 zou de koers op € 63,- moeten noteren, Aperam zal een berg cash overhouden aan 2021 en schuldenvrij zijn, wanneer men morgen beter dan verwacht heeft gepresteerd, zie ik de koers als een raket zelfs de hoogte in gaan, ben benieuwd naar het dividendbeleid en/ of men aandelen gaat inkopen.
Mijn koersdoel bij Aperam heb ik inmiddels zelfs op minimaal € 90,- gezet, want met een k/w van 12 zou de koers al op € 108,- noteren wat bij een bedrijf dat schuldenvrij is nog heel bescheiden/ behouden zou zijn.
Dividend Collector
0
Gaat nooit gebeuren, maar dromen mag ;-).

Aperam heeft net als Arcelor het label cyclisch en dat is de reden voor die hele lage k/w. Loopt de groei terug gaat de winst hard omlaag en de koers ook. Het management geeft aan dat het dit keer anders is maar zal dat eerst moeten laten zien.
1.112 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:50
Koers 27,180
Verschil -0,260 (-0,95%)
Hoog 27,320
Laag 26,920
Volume 58.826
Volume gemiddeld 189.694
Volume gisteren 147.286

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront