Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Lingus
4
Al het goede voor 2022 toegewenst!

Op mijn totale portefeuille heb ik het afgelopen jaar een winst gemaakt van 11,5% en in het afgelopen half jaar een verlies van 10,9%. Dat tekent de trend; onderaan de streep was het een lauw jaar. Als je bedenkt dat meer dan 90% van porto uit biotech bestaat, en ziet dat de XBI dit jaar 25,0% gezakt is, dan moet ik maar tevreden zijn met de 11,5% winst dit jaar.

Bovenaan de streep is er weer genoeg gebeurd het laatste half jaar. Laat ik eens beginnen met de posities die benadrukken dat biotech high risk is.
Cortexyme (CRTX) -77%
Brickell (BBI) -75%
Sigilon (SGTX) -74%
Orchard (ORTX) -69%
Aldeyra (ALDX) -65%
Radius (RDUS) -62%
Applied Therapeutics (APLT) -59%
Cabaletta (CABA) -55%
G1 Therapeutics (GTHX) -55%
Applied Genetic (AGTC) -53%
Mereo (MREO) -49%
Biofrontera (B8F.DE) -46%
INmune (INMB) -45%
Vistagen (VTGN) -43%
Capricor (CAPR) -43%
Rigel (RIGL) -41%
Eiger (EIGR) -40%
PolyPid (PYPD) -37%
Cidara (CDTX) -36%
Kura (KURA) -36%
Albireo (ALBO) -35%
uniQure (QURE) -34%
Aeglea (AGLE) -33%
Ocuphire (OCUP) -31%
Celyad (CYAD) -30%
89bio (ETNB) -30%

Let wel, dit zijn de koersdalingen in het afgelopen half jaar, dat staat los van de verliezen in mijn portefeuille, want die posities heb ik eerder of later gekocht.
Een aantal van deze activa zijn terecht in waarde gedaald, door tegenvallende of gefaalde studies in het afgelopen half jaar. Andere activa doordat alle fantasie er uit is gelopen. Veel dalingen schrijf ik toe aan tax selling season, dus ik verwacht dat veel koersen de komende pakweg twee maanden weer zouden moeten stijgen. Dat moet ik volgend jaar eens meenemen in mijn strategie.

Bijkopen zou je dan denken. Dat heb ik wel gedaan met Cortexyme (CRTX). Ik zie daar nog wel toekomst in een subpopulatie van Alzheimer. Met alle koop/verkoop sta ik zelfs 22% in de plus op die positie.
Bij een paar andere posities overweeg ik ook bijkopen. Ik heb alleen niet zoveel cash meer over (6,1%) dus dat zal rustig aan moeten gebeuren.

Later meer.
Lingus
3
Ik heb weinig verkocht in het laatste half jaar. Eind augustus verkocht ik mijn hele positie in Cassava (SAVA) omdat mijn vertrouwen in die toko weg is. Met alle transacties sinds mijn eerste aankoop in de zomer van 2019 heb ik er wel enorm op kunnen verdienen, dus geen spijtgevoelens hier. Verder zijn alle voors en tegens hier uitgebreid bediscussieerd, klaar ermee. Succes aan de zittenblijvers.

In juli werd de overname van Alexion (ALXN) door AstraZeneca (AZN) afgerond. Ik hield er een mooie positie in AstraZeneca aan over plus wat cash. Uiteindelijk ca 85% winst gemaakt op Alexion.

Door mijn positie in Merck (MRK) kreeg ik een kleine positie in spin-off Organon (OGN). Die verkocht ik op $35,36 begin september.

Op een spike eind september verkocht ik de helft van mijn positie in Edesa (EDSA), zodat ik met de andere helft nu een gratis positie heb. Het leidend product EB05, in fase 2/3 in ARDS, maakt het nog steeds kans om opgenomen te worden in het toekomstige arsenaal om COVID-19 te bestrijden. Houden en afwachten.

Op 28 oktober verkocht ik mijn hele positie in Rafael Holdings (RFL) op $6,13 na een complete faal van devimistat als add-on in alvleesklierkanker. Er lopen nog wat vroege studies in oncologische indicaties maar er zijn momenteel betere investeringsdoelen. Rafael was een gratis positie na de verkoop van de helft op 100%. Uiteindelijk nog ca 15% winst overgehouden, dus de strategie om de helft te verkopen bij 100% winst heeft me hier een flink verlies bespaard.

Op 11 november kreeg ik de overname van Kadmon (KDMN) door Sanofi uitbetaald. Een winst van ca 135% binnen een jaar. Mag wel vaker gebeuren, en wie weet...

Alle aankopen in het laatste half jaar zijn hier op dit draadje al genoemd, behalve Bionano (BNGO). De spectaculaire stijging ruim een jaar geleden heb ik helaas toen gemist. Ik heb nu een positie genomen op 27 december op $3,39, nu de koers weer aankoopwaardig is. Neerwaartse risico is beperkt, opwaarts genoeg ruimte.

Later meer.
Lingus
4
De grootste posities in mijn portefeuille zijn meestal de succesvolste. Dat geldt zeker voor Anavex (AVXL), 7,1% van porto. Die staat momenteel op ca 350% winst, al kan ik daar iets naast zitten na diverse keren koop/verkoop en de brokerwissel van Binck naar Saxo. Nou ja, het geeft in ieder geval de omvang aan van het succes. De inleg heb ik allang terug dus geen enkel risico meer hier.
Het is wachten op de fase 2b/3 resultaten van blarcamesine in Rett. Die werden eind 2021 verwacht, dus die kunnen de komende weken gepubliceerd worden. Een tweede set resultaten van fase 2b/3 in Rett worden in de loop van het eerste half jaar 2022 verwacht. Bij succes zal de koers flink kunnen stijgen, omdat het ook het risico zal verminderen van fase 2b/3 blarcamesine in Alzheimer, ook in de eerste helft van 2022 verwacht. Bij een faal zal de koers in elkaar zakken, bij succes kan de koers minstens 10x over de kop. Dan zal blarcamesine ook gaan lopen in Parkinson en fragiele X-syndroom. De toekomst wordt helemaal mooi als blarcamesine profylactisch bruikbaar blijkt te zijn in Alzheimer. Weinig bijwerkingen, 94% conversie deelnemers van placebogecontroleerd naar open label. Cash runway tot na 2025.

Microsoft (MSFT) maakt 4,6% uit van mijn porto. Lekker laten staan. Afromen boven de 10%.

Merck (MRK) staat op 4.2%, Gilead (GILD) op 4,0%, Bristol-Myers Squibb (BMY) op 3,4% en AstraZeneca (AZN) op 2,5%. Een blok farma van in totaal 14% als volatiliteitsdemper. Bij Merck staat de keytruda-diesel al voor te gloeien. Bij Gilead draait remdesevir eigenlijk wel lekker. GILD doet het wat rustiger aan met overnames. De eigen en overgenomen activa zullen de komende jaren hopelijk renderen. De celtherapieën presteren onderhand ook goed.

ProQR (PRQR) (3,3%) staat hier niet tussen omdat ik er zo'n succes mee heb, maar omdat ik er ooit teveel van gekocht heb. Sinds de aankoop in april 2019 sta ik op 32% verlies. De koers heeft echter de weg omhoog weer gevonden, in aanloop naar de publicatie van fase 2/3 resultaten over pakweg 3 maanden van sepofarsen in CEP290-gemedieerde Leber congenitale amaurose 10 (LCA10). De five-target samenwerking met Eli Lilly (LLY) bracht wat cash binnen en verhoogt het vertrouwen in de Axiomer RNA base-editing platform. Ik verwacht een verdere koersstijging.

Unity (U) is 2,4% van porto. Wordt alsmaar genoemd als een van de centrale partijen in de aankomende metaverse-bubble. Sowieso een echt veelbelovend bedrijf. Wel hoog gewaardeerd, maar dit kan wel eens heel groot worden over een jaar of 5, of intussen overgenomen zijn. Bijkopen onder de $100. Houden.

Ik had ooit een aantal complementremmers in portefeuille. Die hebben allemaal succes gehad en zijn inmiddels overgenomen. Akari (AKTX) is de enige overgebleven complementspeler. Sinds aankopenen in 2018 en 2019 en gedeeltelijke verkoop in 2021 nog 37% verlies, 2,1% van porto. Volgens de laatste kwartaalberichten: "We verwachten nu meerdere uitlezingen van onze belangrijkste lopende en voorgestelde programma's in de komende 12-18 maanden."
Gaat erg traag allemaal. Houden, maar verkopen boven de $2,10. Marketcap slechts $71M, dus positief nieuws kan een flinke spike geven.

Merus (MRUS) (2,2%) heeft eindelijk de wind in de zeilen, na 4,5 jaar sta ik 32% in de plus. Partnering Eli Lilly betreffende 3 programma's obv biclonics, eerste target inmiddels geselecteerd. Partnering met Incyte op MCLA-145 en op preklinische kandidaten. Partnering met Ono op een gelimiteerd aantal biclonics, op twee targets. Partnering met Simcere op drie biclonics. Simcere is een Chinese partij. China en intellectueel eigendom, hm. Cash runway tot 2024H2. De helft mag eruit op $48.

Later meer.
Jantje__belegger
0
quote:

Lingus schreef op 2 januari 2022 10:59:

Later meer.
De beste wensen natuurlijk!

Alvast dank voor deel 1.
Lingus
3
Met AB Science (AB.PA) sta ik 120% in de plus, heb ik mijn inleg allang terug en maakt 1,9% uit van mijn portefeuille. Het heeft meerdere langdurige studies in potentiele blockbusterindicaties in fase 2 en 3. Het vinden van tijdpaden en vooruitzichten is me niet gelukt en dat is frustrerend. Als ze de ambitie hebben om aandeelhouders geïnformeerd te houden, weten ze dat goed verborgen te houden. Toch houden, want gratis positie en een goedkeuring van masitinib in een van de blockbusterindicaties zal de koers omhoog jagen.

Biohaven (BHVN) is een van de grootste succesnummers in porto, 262% in de plus, 1,9% van porto. Gekocht in maart 2020 voor $38,05, positie gehalveerd in juni 2020 zodat ik mijn volledige inleg terug had, de rest laat ik lekker uitlopen.
Q3 highlights:
- NURTEC ODT blijft marktleider voor nieuwe orale migrainetherapieën en is momenteel goed voor ongeveer 57% van de nieuwe merkrecepten (NBRx) voor orale CGRP-gerichte geneesmiddelen.
- Biohaven en Pfizer kondigen strategische samenwerking aan voor de wereldwijde commercialisering van NURTEC ODT buiten de Verenigde Staten.
- Biohaven ontvangt van Pfizer dubbelcijferige royalty's op netto-omzet ex-VS, vooruitbetaling en mijlpaalwaarde aan Biohaven tot $ 1,24 miljard.
Een uitkoop door een grote farma zal me niet verbazen.

Denali (DNLI) is ongeveer net zo'n succesnummer als Biohaven, 185% in de plus, 1,5% van porto. Gekocht in maart 2020 voor $15,57, positie gehalveerd in augustus 2020 zodat ik mijn volledige inleg terug had, ook hier laat ik de rest lekker uitlopen.
Denali heeft de technieken in huis om medicatie door de bloed-brein barrière te krijgen. Een bredere en vroegklinische pipeline. Niet alles lukt, het afgelopen jaar tegenwind gehad, maar een doelmatige deliverytechniek in voornamelijk neurologische indicaties is per definitie veelbelovend.

Ik kocht MeiraGTx (MGTX) in februari dit jaar op $15,00. MGTX ontwikkelt gentherapieën voor oogheelkundige, neurologische en andere ziekten. MGTX heeft twee platforms: een viraal vectorplatform en een gentherapieplatform dat kan worden in- en uitgeschakeld door een riboswitch met een klein molecuul. Ze hebben ook een grote ontwikkelingsdeal met Janssen. Een optimistisch artikel van Barrons op 16 oktober stuurde de koers een flink eind omhoog. 1,8% van porto, de helft gaat eruit op $30.

Affimed (AFMD) heb ik in augustus dit jaar aangeschaft op $8,19 en bijgekocht op $7,00 op 22 november. Verder gezakt sindsdien maar het is biotech, dus daar schrik ik niet van, 1,5% van porto nu. Bij 100% in de plus, en dat kan zomaar gebeuren in biotech, gaat de helft eruit. Alle verdere info in het goed onderhouden Affimed draadje. Houden.

Bij INmune (INMB) heb ik de inleg al terug, dus positie (1,4%) zonder risico. Centrale zin in de 2021Q3 conference call: "INmune Bio gelooft dat synaptische verbindingen kunnen worden hersteld en gemyeliniseerde axonen kunnen worden gerepareerd met XPro-therapie." Hiermee is XPro inzetbaar voor "meer dan een dozijn ziekten" in neurologische indicaties. Gebruik van 12 maanden door Alzheimerpatienten verhoogde de vezeldichtheid van de axonen en gebruik gedurende 3 maanden verlaagde pTau-217 in CSF met 46%. Echter, fase 1, geen placebo, geen gemeten cognitie. Veelbelovend dus, maar nog niets aangetoond. Eind 2021 start een fase 2 studie in Alzheimer en 2022H1 starten nog eens twee fase 2 onderzoeken in MCI en TRD.
INKmune is het tweede INmune product, geprimede NK-cellen. Fase 1 in twee oncologische indicaties, althans, 1 gestart en 1 start binnenkort. De eerste resultaten zijn ook veelbelovend. Houden, onder de $10 nog een beetje bijkopen.

Editas (EDIT) is een van de drie eerste CRISPR bedrijven. In maart 2020 gekocht voor $18,00. Inmiddels inleg terug. Ik hou deze in porto (1,2%) minstens tot het eerste product op de markt is.

Arrowhead (ARWR) is 1,3% van porto. Ingestapt op $58,00 in augustus dit jaar. Goede timing, als je ziet dat yearlow = $57,92. Info genoeg op het goed onderhouden Arrowhead-draadje.

Lexicon (LXRX) 1,4%, 119% in de plus momenteel. Gekocht in juni 2020 op $1,80. Inleg terug in december 2020, dus wat het verder doet is niet zo heel spannend voor mij. Ik hou het een jaar aan. Intussen zal sotagliflozin in type 1 diabetes dan misschien ook zijn goedgekeurd voor de Amerikaanse markt, net als in Europa, en weten we ook meer over sotagliflozin in hartfalen en LX9211 in neuropatische pijn.

Seagen (SGEN)
Seagen kocht ik voor $159,98 in februari dit jaar, nu 1,3% van porto. De antibody-drug conjugate (ADC) technologie heeft al meerdere medicijnen in oncologie op de markt gebracht en uit de brede pipeline zal nog wel meer volgen. Oncologie in biotech is dichtbevolt en succes moeilijk in te schatten. Met Seagen hoop ik toch wel een stabiele stijger in huis te hebben gehaald.

AMG (AMG.AS) is een van mijn oudste posities, gekocht in april 2018 voor €37,30. Vier maanden later was de hype voorbij en stonden mijn AMG-tjes in het rood. Ik hou ze aan totdat ik een beetje winst kan maken. 1,3% van porto.

Walt Disney (DIS) kocht ik in december 2020 voor $166. Was best scherp geprijsd, het hele jaar nauwelijks daaronder gezakt, tot half november. Toen viel de groei van abonnees wat tegen. Misschien moest ik maar eens gaan bijkopen op bijvoorbeeld $144. Disney is en blijft een sterk merk. Hopelijk gaat de rem eraf in het pretparksegment.

Met Verona (VRNA), gekocht op 22 november, heb ik het goed getroffen, 34% in de plus, 1,5% van porto nu. Verdere info in mijn bijdrage in dit draadje op 22 november jl.

Ik heb nog ca 20 kleinere posities, maar die sla ik dit keer maar over.
todra
0
@Lingus , bedankt voor het mooie overzicht ! Je schrijft niets over Brickell , alles verkocht ?
Jantje__belegger
1
Dank voor dit overzicht, Lingus.

@todra: ik vermoed dat Brickell valt onder de "ca 20 kleinere posities, maar die sla ik dit keer maar over", klopt dat, Lingus?

Vanuit mijn zijde: wellicht weten jullie dat ik vorig jaar augustus mijn gehele portefeuille heb verkocht met als doel deze tegen gereduceerd tarief terug te kopen?

Dat laatst is nog niet gelukt. Wel heb ik wat bio toegevoegd. Het is nu dit rijtje in portefeuille:

Aldeyra
Applied Genetic Technologies
Brickell Biotech
Cidara
Eiger
Orchard Therapeutics
Verona

Ik zeg er wel bij: het succes is nog niet aan mijn zijde. Op Verona na staat alles in een dikke min (-/- 30% tot -/- 45%).

Ook heb ik besloten voor een deel van mijn portefeuille (+/- 20%) beleggingsfonden (10 stuks) aan te schaffen. Deze orders zijn momenteel nog lopend, maar het zijn de volgende geworden:

BGF EUROPEAN SPECIAL SITUATIONS D2 ACC
BGF WORLD TECHNOLOGY D2 (EUR)
FRANKLIN TECHNOLOGY W (USD)
JPM US TECHNOLOGY (USD)
ROBECO US SELECT OPP (USD)
ROBECO CHINESE EQUITIES (EUR)
SKAGEN GLOBAL
SKAGEN KON-TIKI
SKAGEN VEKST
TRIODOS GLOBAL EQUITI Z (EUR)
henk b.
2
quote:

Derwing schreef op 29 december 2021 22:14:

[...]

Kempharm gaat eindelijk wat omhoog nu. Ik denk dat die buyback best een groot effect kan hebben, 50 miljoen is niet niks voor zo'n kleine smallcap bio. Bovendien vond ik de prijs al vrij laag (management ook, daarom de buyback), als je kijkt dat ze 132 miljoen aan cash hebben (na de buyback 82 miljoen) en nauwelijks cashburn. Ze hoeven puur hun hand op te houden straks voor het geld dat Azstarys gaat opleveren. De vraag is natuurlijk hoeveel dat gaat zijn, maar aangezien het medicijn beter lijkt dan Vyvanse die ongeveer 2.5 miljard per jaar binnenharkt en er een ervaren sales team op staat die er veel geld in pompt, mag je toch verwachten dat ze wel 1 miljard omzet per jaar gaan halen binnen nu en 5-6 jaar. Dat zal Kempharm 100 miljoen of meer per jaar opleveren aan royalties waardoor ze toch zeker 1 miljard moeten worden gewaardeerd, oftewel ca. 25$ per aandeel. En dat is in mijn ogen een hele conservatieve schatting, het kan best veel meer worden. Ik heb flink wat bijgekocht nu rond de 8-9$.

Ik heb ook gekocht, net na het nieuws over de buyback helaas. De buyback geeft een goede bodem. Ze hoeven het niet uit te voeren, en het programma loopt tm 2023 (!). Onder de 8 lijkt het echt een goede buy. Misschien komt die kans weer bij nieuwsluwte.

Wat ik opmerkelijk vind, is dat de oprichter/ceo bij elkaar slechts ca. 150.000 aandelen totaal heeft. Ik begrijp daar helemaal niets van.
Een speculant is nu de grootste aandeelhouder, ook niet altijd even goed.

Verder hebben ze inderdaad nauwelijks kosten aan Aztarys maar in ruil zijn de opbrengsten beperkt. Royalties en bijv die China-deal, moet Aztarys niet eerst langs de Chinese FDA?, daar lijken ze eenmalig een bedrag voor te krijgen.
Europa laag enkelcijferig (royaltie).
Eens met je benadering. Mocht het middel echt aanslaan, niet alleen van Vyvanse zullen ze afsnoepen, dan wellicht op termijn naar 700 a 800M omzet. 100M naar KMPH x 8 à 10 (kw's van 15 à 20 lijken mij onzin gezien 1 product, aflopend patent en geen producent). Dan heb je het over 1 miljard, cash on hand 100M en de pijplijn. Aandeelwaarde dan 25 à 30 dollar. En dan nog de milestones die verder onduidelijk zijn. Bedrag bekend, maar wanneer, hoeveel en andere voorwaarden? Een deal met een private company is dan ook lastig maar voor nu lijkt Corium een goede keuze.
Het valt of staat met of Aztarys aanslaat: werking, voorschrijving artsen en vergoeding door verzekeraars.

Bij succes van het middel harkt Corium enorm veel binnen, maar goed zo werken die deals. Kempharm is een onderzoeker/ontwikkelaar. Van de rest hebben ze geen verstand.
Lingus
5
Nog even een overzicht van mijn totale portefeuille per 1-1-2022 in de bijlage.
Bijlage:
gbakl
0

Popular vaccine player Novavax (NASDAQ:NVAX) has certainly been a volatile stock this week. In fact, NVAX stock has been a big mover over the past month, given a series of positive catalysts.

Source: Ascannio/Shutterstock.com

On Dec. 17, Novavax surged to more than $220 per share on news that the World Health Organization granted emergency-use approval for its Covid-19 vaccine. Given the demand for Covid-19 vaccines, particularly in under-vaccinated parts of the world, this news was met with logical optimism.

However, since then, NVAX stock has been on a downward trajectory. This week, the stock did spike following a key announcement that a U.S. Food and Drug Administration filing could come before the end of the year. Today, NVAX stock has given up another 4.5%. So what is going on?

Let’s dive into what is weighing on this vaccine maker today.
What’s Behind Today’s Decline in NVAX Stock
Leading into today, investors have been getting antsy with Novavax. Many were hopeful that by the end of the year, the company would file with the FDA for emergency-use authorization. However, that filing did not come. Instead, the company announced today that it has filed its last data packages with U.S. regulators. In terms of timeline, that means Novavax now intends to file for emergency-use authorization in the U.S. by the end of January 2022
.
Besides the delay on the FDA filing, there’s another catalyst driving NVAX stock today. A POLITICO article released this morning highlighted concerns not only with respect to Novavax’s ability to get its drug approved by the FDA, but also concerns around the production capacity for this vaccine maker.

Unsurprisingly, these concerns were met with a certain amount of vitriol by Novavax supporters on social media. Some supporters did note concern with Novavax’s self-imposed deadline of an FDA filing before the end of the year. However, this article highlights a number of other headwinds many seem to think are unwarranted.
Currently, Novavax’s approval process in the U.S. is the key catalyst that’s driving investor interest in this stock. That said, outside of the U.S., tremendous opportunity lies for Novavax to grab market share and deliver vaccines. We’re far from the end of the pandemic, and Novavax could provide the incremental vaccine doses the world needs.
todra
0
quote:

Lingus schreef op 3 januari 2022 10:38:

Nog even een overzicht van mijn totale portefeuille per 1-1-2022 in de bijlage.
Mooi overzicht ! verwondert me dat je nooit argenx in portefeuille had .Dit is nu mijn grootste positie , vroeger was dat galapagos maar op einde 2021 zijn de rollen gekeerd, Die twee maken 80% van de waarde van mijn biotech portefeuille uit.Daarnaast heb ik nog : affimed, brickell, cassava, anavex, inmune, IBA , celyad, mithra, biocartis, oxurion, mdxhealth, pfizer , viatris, acia , bone , chromadex , inventiva, teladoc .Ik heb ook nog een portefeuille tech- crypto aandelen en goud - zilvermijnen en royalti's , waar ik in 2022 veel van verwacht.
Razende Rob
0
quote:

Lingus schreef op 3 januari 2022 10:38:

Nog even een overzicht van mijn totale portefeuille per 1-1-2022 in de bijlage.
Bedankt weer voor alle info die je deelt! Ik lees het altijd met veel interesse en plezier.

En de beste wensen voor iedereen! Dit is toch wel mijn favoriete draadje op IEX, hoewel ik zelf niet veel post. :)
Altviolist
0
Dank je wel, Lingus!
Voor mij als relatief nieuwe belegger is jouw aanpak erg interessant.
Ik hoop ooit ook zo breed en met zoveel kennis te beleggen. Voor nu hou ik mijn portefeuille “overzichtelijker”, mijn belegd vermogen lijkt me niet groot genoeg om over zoveel bedrijven uit te strooien.
Momenteel zit ik in:

Arrowhead
KemPharm
9meters
Brickell
(Van hoog naar lage positie gesorteerd).
Over de laatste twee jaar heb ik 50% winst gemaakt, inkl veel verlies bij Galapagos maar ook veel winst bij cassava).
Ik ben tevreden. Voor nu is mijn hoop op herstel van de sector biotech. Verdere winst zal ik gebruiken om mijn portefeuille te verbreden. Hoog risico en biotech ligt mij hierbij het meest. Voor verlies ben ik niet bang en ik slaap goed….
Lingus
2
Dan doe je toch iets goed Altviolist. Als ik mijn portefeuille vergelijk met die van 2 jaar geleden kom ik op een winst uit van 3,2%, hahaha. Mooie winsten afgewisseld met spectaculaire verliezen. Grootste zeperd natuurlijk Galápagos (GLPG), dat maakte op het hoogtepunt meer dan 40% van porto uit. Daar heb ik van geleerd om nooit meer dan 10% te beleggen in één positie. Dat zorgde voor mooie afromingen in Cassava (SAVA) op het maximum van de bubbel. Verder heb ik meer aandacht besteed aan de defensieve kant van beleggen. Beleggen in biotech is enorm fascinerend maar ook enorm volatiel. Een blokje farma, een blokje tech en wat meer aandacht voor andere sectoren moeten voor stabiliteit zorgen, maar ik blijf wel hopeloos verslingerd aan biotech. Een andere defensieve strategie is de helft verkopen als een positie op 100% winst staat, zodat de andere helft een gratis positie is. Daar ben ik in augustus 2020 mee begonnen en het is me al een keer of 17 gelukt. De meeste gratis posities heb ik nog, een stuk of 3 posities heb ik toch verkocht na een dikke faal zonder uitzicht op verbetering op de korte termijn.

Dank je wel Rob, Jantje en todra. @ todra: ik heb wel meer mooie kansen laten liggen, maar argenx had ik met de wijsheid achteraf moeten kopen. Ik had in die tijd echter nog niet zoveel gevoel bij antilichaam therapieën en de indicaties waarin het bedrijf actief was. Goed te lezen dat jij op tijd bent ingestapt.

Biotech is zó breed. Er zijn meer dan 20 duizend biotech bedrijven wereldwijd volgens de (brede) definities van: www.biotechgate.com/web/cms/index.php...
Ik heb wel eens een educated guess gemaakt van het aantal beursgenoteerde biotech bedrijven en kwam toen uit op ongeveer 20%, als ik het me goed herinner. Het overgrote deel faalt. Ik vind het fascinerend om te proberen de latere winnaars er uit te pikken. Dat lukt natuurlijk maar voor een deel en dat is goed terug te zien in de vele rode vlakken in de kolommen % en %/jaar in mijn overzicht.

@ Jantje: Verstandig om beleggingsfondsen aan te schaffen, ik ga ze bekijken. Jammer dat je strategie van alles verkopen en lager terugkopen niet gelukt is. Wel dapper, zo'n actie. Anticiperen op een eventuele crash of flinke correctie is erg lastig. Misschien komt die er nooit of minder heftig dan gedacht.

Brickell (BBI) kan een mispeer zijn, de markt denkt in ieder geval van wel. Brickell is van plan mid-2022 een NDA aan te vragen voor de sofpironium gel en heeft de rechten verworven op een DYRK1A remmer. De eerste kan dus eind 2022 op de markt zijn en van de tweede weten we tegen die tijd ook iets meer, als de fase 1 resultaten bekend zijn. Ik hou deze positie gewoon aan, met 85% verlies verkopen heeft geen nut. Bijkopen heb ik al één keer gedaan, dat is bij mij meestal de limiet. Niet alles lukt.
Wall Street Trader
2
quote:

henk b. schreef op 3 januari 2022 10:29:

[...]
Ik heb ook gekocht, net na het nieuws over de buyback helaas. De buyback geeft een goede bodem. Ze hoeven het niet uit te voeren, en het programma loopt tm 2023 (!). Onder de 8 lijkt het echt een goede buy. Misschien komt die kans weer bij nieuwsluwte.

Wat ik opmerkelijk vind, is dat de oprichter/ceo bij elkaar slechts ca. 150.000 aandelen totaal heeft. Ik begrijp daar helemaal niets van.
Een speculant is nu de grootste aandeelhouder, ook niet altijd even goed.

Verder hebben ze inderdaad nauwelijks kosten aan Aztarys maar in ruil zijn de opbrengsten beperkt. Royalties en bijv die China-deal, moet Aztarys niet eerst langs de Chinese FDA?, daar lijken ze eenmalig een bedrag voor te krijgen.
Europa laag enkelcijferig (royaltie).
Eens met je benadering. Mocht het middel echt aanslaan, niet alleen van Vyvanse zullen ze afsnoepen, dan wellicht op termijn naar 700 a 800M omzet. 100M naar KMPH x 8 à 10 (kw's van 15 à 20 lijken mij onzin gezien 1 product, aflopend patent en geen producent). Dan heb je het over 1 miljard, cash on hand 100M en de pijplijn. Aandeelwaarde dan 25 à 30 dollar. En dan nog de milestones die verder onduidelijk zijn. Bedrag bekend, maar wanneer, hoeveel en andere voorwaarden? Een deal met een private company is dan ook lastig maar voor nu lijkt Corium een goede keuze.
Het valt of staat met of Aztarys aanslaat: werking, voorschrijving artsen en vergoeding door verzekeraars.

Bij succes van het middel harkt Corium enorm veel binnen, maar goed zo werken die deals. Kempharm is een onderzoeker/ontwikkelaar. Van de rest hebben ze geen verstand.
You don't have to worry about CEO Dr. Mickle, he also still has 263,743 stock options with a Conversion or Exercise Price of $ 9.06.

investors.kempharm.com/static-files/1...

Folks focus on AZSTARYS, but behind that there's SUD or IH. They forget that every part of that is a component to the story.
They have revenue, solid cash, the launch of the AZSTARYS product. They also have APADAZ and then their pipeline of assets.
So, I think that's where things are a little bit underappreciated right now is just looking at the company as a whole, as opposed to one part.
Joho 2.0
0
Sinds gisteren ben ik in ICLR ICON Plc gestapt (Contract Research). Ik denk zo breed in biotech te beleggen; het aandeel werd getipt bij Beurstalk.
Kent iemand een forum waar dit aandeel besproken wordt ? Ik wil graag de ontwikkeling blijven volgen
(Yahoo!finance staat iig niks nuttigs)
Jupilerke
2
todra
0
Vandaag wat Equinox gekocht , zit recent in de portefeuille van inside beleggen .CEO Ross Beaty is een legende in de goudmijnwereld .Ook wat HIVE blockchain gekocht , mijnen bitcoin en etherium met groene energie, zijn aktief in canada, zweden en ijsland .Zijn goed winstgevend ( profit margin 76%, operating margin 92% )
4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 27,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,380
Laag 26,940
Volume 135.801
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront