Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.401 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Freemoneyforever
1
Mathieu Segers: De voorbeeldrol die Nederland zich aanmeet, is heel vaak misplaatst

In De Groene Amsterdammer schreef hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis Mathieu Segers een vernietigend essay over de dubbele Nederlandse moraal, waar hij van leer trekt tegen de Nederlandse Staat. "Heel veel zaken waar we trots op zijn, zijn in hoge mate toevalligheden", blikt Segers terug in Het Marathoninterview.

Dubbele moraal

De dubbele moraal van Nederland omschrijft Mathieu Segers als een misplaatst zelfbeeld. "We zien Nederland heel vaak als de standaard der dingen; als het gaat om moreel-ethische kwesties nemen we een voorbeeldrol in de wereld." Maar volgens Segers is er weinig besef dat Nederland afhankelijk is van anderen en omstandigheden. "Heel veel zaken waar we trots op zijn, zijn in hoge mate toevalligheden." De voorbeeldrol die Nederland zich aanmeet, is volgens Segers heel vaak misplaatst.

De toeslagenaffaire is daar een exemplarisch voorbeeld van, vertelt de hoogleraar. "Als je de ethische kan niet onderhoudt en artikel-1 van de grondwet niet meer verinnerlijkt via het onderwijs of beleid, wordt je als land kwetsbaar voor hele grote misstanden."

Wat is de verklaring voor deze dubbele moraal? "Een soort pragmatisme zonder worteling", ziet Segers. "In de beginfase van de toeslagenaffaire werkte ik als rijkstrainee bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik kreeg toen te maken met een directeur-generaal die het had over een oerwoud-tamtam bij de misbruik van sociale uitkeringen - die zou keihard aangepakt moeten worden. Ik was diep geschokt over wat ik hoorde, het was in strijd met artikel-1. In dat voorval zaten twee dingen: een morele superioriteit van het ambtelijk apparaat en het pragmatisme om dat goed op te lossen. Als die twee dingen bij elkaar komen, gaat de moraal verloren."

www.nporadio1.nl/nieuws/achtergrond/0...
D'ieteren
0
BIPT-studie geeft het vaste internet van Proximus een flinke buis.

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) brengt een rapport naar buiten over het vaste en mobiele breedbandnetwerk in België. Op vlak van vast internet hebben de meeste huishoudens een degelijke internettoegang. Het valt wel op dat de diensten van Proximus kwalitatief sterk verschillen van de concurrentie.

itdaily.be/nieuws/infrastructuur/bipt...
voda
0
In derde kwartaal 400.000 slimme apparaten extra aangesloten op draadloos internet
Van onze redacteur 09:05

Het aantal slimme apparaten dat via een draadloze verbinding is aangesloten op internet is in het derde kwartaal van dit jaar met 400.000 gestegen naar 8,8 miljoen. Het gaat om koelkasten, waterkokers en andere apparaten die draadloos gegevens uitwissen. Mobiele aansluitingen zijn ook te vinden in auto's, slimme energiemeters of slimme alarmsystemen.

De Autoriteit Consument en Markt meldt daarnaast een toename van het aantal aansluitingen voor mobiele telefoons met 300.000. In totaal zijn er nu 22,9 miljoen aansluitingen voor mobiele telefoons in Nederland. De marktaandelen van de telecomaanbieders blijft vrijwel ongewijzigd: 25% tot 30% voor zowel KPN als T-Mobile, 20% tot 25% voor VodafoneZiggo en 10% tot 15% voor kleinere providers.

Met de verdere uitbreiding van mobiele communicatie verliezen traditionele communicatiemiddelen terrein. Het aantal gebelde minuten via de vaste lijn lag 30% lager dan de piek van 2,54 miljard minuten in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Ondertussen nemen het aantal glasvezelverbindingen toe. Er ligt nu bij ruim 4,26 miljoen huishoudens een glasvezelkabel tot aan de meterkast. Daarvan hebben er 1,8 miljoen ook een internetabonnement via glasvezel. Op dit gebied blijven KPN en VodafoneZiggo de grootste aanbieders met marktaandelen van 35% tot 45%.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1425289/in-derde-...
Freemoneyforever
0
Waar gaan we heen met alle "vooruitgang" op technologisch gebied?

Alexa gaf tienjarig meisje de opdracht om gevaarlijke TikTok-challenge te doen

De slimme speaker van Amazon heeft een tienjarig meisje de opdracht gegeven om een telefoonlader half in het stopcontact te steken en een munt tegen de pinnen van de lader aan te schuiven. De moeder kon dit voorkomen. Amazon heeft een update uitgebracht voor Alexa.

Volgens de BBC hoorde de moeder van het meisje hoe haar dochter Alexa om een "challenge to do" vroeg. Alexa kwam vervolgens met de suggestie voor de 'penny challenge', ook wel 'outlet challenge' genoemd. De moeder van het meisje kon voorkomen dat haar dochter de opdracht uitvoerde en zette het verhaal op Twitter.

De 'penny challenge' ging een jaar geleden rond op TikTok. Hierbij wordt iemand uitgedaagd om telefoonlader half in het stopcontact te steken en een muntje tegen de pinnen aan te schuiven. Dit veroorzaakt veel vonken en rook. De actie kan brand veroorzaken of een elektrische schok geven aan degene die het muntje erop legt, met ernstig letsel als gevolg. Alexa vond de penny challenge door te zoeken op internet.

Amazon heeft aan de BBC laten weten dat er een update is uitgebracht voor Alexa, zodat dit soort opdrachten niet meer worden voorgesteld door de speaker: "Alexa is ontworpen om correcte, relevantie en handige informatie te geven aan klanten. Zodra we achter deze fout kwamen hebben we actie ondernomen".

De TikTok-challenge zorgde vorig jaar voor problemen op scholen in de Verenigde Staten. Leerlingen veroorzaakte schade aan stopcontacten en door de vonken en rook ging het brandalarm af.
DeZwarteRidder
0
Britse explosievendienst rukt uit voor man met antitankprojectiel in achterste

De Britse explosieven opruimingsdienst (EOD) is uitgerukt naar het Gloucestershire Royal Hospital nadat een man met een antitankprojectiel in zijn rectum op de spoedeisende hulp werd binnengebracht. Artsen vreesden dat de kogel, 17 bij 6 centimeter groot, elk moment kon ontploffen. Dat meldt de Britse krant The Sun.
Buitenlandredactie 03-12-21, 12:35 Laatste update: 03-12-21, 13:00

Het bleek later te gaan om een 57mm-projectiel uit de Tweede Wereldoorlog, dat werd gebruikt in antitankgeschut. Het object was al verwijderd uit de anus van de man voordat de politie in het ziekenhuis arriveerde. Daarna werd de Britse EOD ingeschakeld.

,,Zoals bij elk incident met munitie, werden de relevante veiligheidsprotocollen gevolgd om te zorgen dat patiënten, personeel en bezoekers geen gevaar liepen”, liet een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Uitgegleden
6-ponder antitankgeschut. In het Britse Gloucestershire Royal Hospital kwam een man binnen met een 57 mm-granaat uit de Tweede Wereldoorlog in zijn rectum. Deze projectielen werden doorgaans met dit antitankgeschut afgeschoten.

De patiënt claimde dat hij uitgegleden was en toen op de kogel viel. ,,De man zei dat hij het projectiel vond toen hij aan het opruimen was”, vertelde een anonieme bron aan de krant. Hij zou de kogel op de grond hebben neergezet, waarna hij ‘uitgleed en er bovenop viel’. ,,Hij had erg veel pijn. Volgens mij verzamelde hij militaire memorabilia.”

Volgens dokter Carol Cooper, tevens medisch journalist voor onder meer The Sun, had de patiënt dood kunnen gaan als het object zijn ingewanden had geperforeerd. Er worden talloze soorten objecten gevonden in rectums, voegde ze toe: ,,Van wijnglazen tot flessen ketchup en stofzuigeronderdelen.”

De man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en zal naar verwachting volledig herstellen van het voorval.
hirshi
0
Alle posters een gelukkig 2022 toegewenst.

"Hopelijk schrikt u niet" stond er in de brief die ik op 30 december 2021 van Centraal Beheer ontving.
"Er is een opvallend bedrag overgeboekt", stond er vervolgens met vet gedrukte letters.
"Bij een grote overboeking vragen we klanten waar het geld vandaan komt".

Of ik het bijgevoegde formulier wilde invullen en getekend terugsturen, anders zou er mogelijk melding gemaakt worden van een "ongebruikelijke transactie" bij de Financial Intelligence unit. Ik moest de herkomst van het bedrag verklaren en ook bewijsstukken meezenden.

In ben er maar eens voor gaan zitten en aan de slag gegaan. Heb niets te vrezen want het geld is wit als sneeuw en snap ook wel waar het goed voor is maar besteed mijn tijd toch liever aan andere zaken.

Mvrgr.
hirshi
1
RTL-Z besteedt aandacht aan flitsbezorgers.
Die werken met verlies om marktaandeel te verwerven en halen de gekste stunts uit.

Wij bestelden - na de app gedownload te hebben - bij het Turkse Getir voor € 16,09 levensmiddelen.
Bij minimaal € 16,- bestelling krijg je € 15,- korting bij de eerste bestelling.

We moesten dus € 1,09 afrekenen en kregen de levensmiddelen binnen 10 minuten gratis bezorgd.

Bizar!
voda
0
Rijkste mens Elon Musk knalt nieuwe jaar in: vermogen weer boven $300 miljard
Door REDACTIE DFT

30 min geleden
in FINANCIEEL

Voor Tesla-topman Elon Musk is het nieuwe jaar financieel zeer goed begonnen. Zijn vermogen steeg weer tot boven $300 miljard na de prachtige rit omhoog van de elektrische automaker op de eerste handelsdag in 2022.

Tesla-baas Elon Musk begint nieuwe jaar financieel goed. ANP/HH

Musk kreeg er door zijn grote belang in Tesla volgens databureau Bloomberg op maandag $33 miljard bij, waardoor zijn vermogen naar $304 miljard steeg. Daarmee heeft zijn positie als rijkste mens nog steviger in handen. Afgelopen jaar zag hij zijn rijkdom per saldo al ruim $100 miljard stijgen.

BEKIJK OOK:
Top tien grootverdieners krijgt er samen ruim $400 miljard bij: Elon Musk spant de kroon

Vleugels
Het nieuws aan het begin van het nieuwe jaar dat Tesla in de laatste maanden van 2021 een recordaantal auto’s heeft afgeleverd, gaf het aandeel op Wall Street vleugels. Wereldwijd heeft de elektrische automaker afgelopen jaar al bijna 1 miljoen geleverd. Daarmee lijkt Tesla weinig last te hebben van de chiptekorten die andere grote automerken al langere tijd teisteren.

BEKIJK OOK:
Tesla boekt recordjaar: dit is waarom

De nummer twee op de rijkenlijst, Jeff Bezos, deed eveneens goede zaken bij de start van het nieuwe jaar. De rijkdom van de Amazon-oprichter die vorig jaar afscheid nam als topman liep ruim $3 miljard op tot net onder de $200 miljard.

www.telegraaf.nl/financieel/187940120...
D'ieteren
0
Advies van Jefferies over Proximus (Belgie)
Beurshuis Jefferies
Aandeel Proximus
Datum 05 januari 2022
Advies Market underperform
Koersdoel 14,30 EUR

www.trivano.com/aandeel/advies-jeffer...
hirshi
1
Just Eat wordt weer flink in de verdomhoek gezet.

Het is niet alleen de zeperd GrubHub die de koers lager zet.
Gorillas, Flink, Getir en Zapp zijn in opkomst.
Flitsbezorger Getir haalde in juni nog 550 miljoen dollar op.

En je krijgt 15 euro korting bij je eerste bestelling. Flitsbezorgers stunten om marktaandeel te verkrijgen en dat is concurrerend voor maaltijdbezorgers. Het is een trend die nog in de kinderschoenen staat.

Dat gaat JET merken en als de omzetgroei stagneert heeft het bedrijf een groot probleem..
Freemoneyforever
0
nos.nl vandaag:
(lakse aanpak ventilatie scholen: waar ligt dat aan?)

Scholen weer open, maar 'regie bij aanpak ventilatie ontbreekt'

Marieke Kesteloo
binnenlandredacteur
·

Stuur een email naar Marieke Kesteloo

De basisscholen en middelbare scholen gaan vandaag weer open. Maar op meer dan een kwart van de scholen is de ventilatie nog niet op orde, bleek onlangs uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Terwijl ventileren helpt om de verspreiding van het coronavirus via aerosolen te beperken, zegt het RIVM.

De landelijke overheid, gemeenten en schoolbesturen wijzen naar elkaar als het gaat om de verantwoordelijkheid voor de aanpak van de ventilatie op scholen. Dat constateert het Platform Perspectief Jongeren in een adviesbrief aan het ministerie.

"Bij wie de eindverantwoordelijkheid ligt, is in veel gevallen onduidelijk", zegt Sven Annen, lid van de commissie. "Het is al vrij lang duidelijk dat er op sommige scholen problemen zijn met de ventilatie. Dat de verantwoordelijkheid bij verschillende partijen ligt, leidt tot weinig nieuwe plannen en projecten."
'Neem de regie'

Het Platform Perspectief Jongeren roept de nieuwe minister van Onderwijs daarom op om de regie te nemen in het oplossen van de ventilatieproblemen, bijvoorbeeld als het gaat om de kosten. "Want een deel van de schoolbesturen en gemeenten geeft aan dat het geld dat beschikbaar is gesteld niet genoeg is."

Goede ventilatie kan een nieuwe schoolsluiting helpen voorkomen, zegt Annen. "Het sluiten van scholen mag geen mogelijkheid meer zijn. Dat was het nu wel, omdat de situatie op scholen niet altijd op orde is. Als je een veilige schoolomgeving creëert, voor een belangrijk deel door ventilatie, dan kun je zeggen: de scholen zijn veilig. En dan neem je optie van sluiting weg."
30 procent vergoed

De overheid heeft 360 miljoen euro uitgetrokken voor ventilatie in scholen. Scholen krijgen maximaal 30 procent van de kosten vergoed. De rest moeten scholen en gemeenten zelf betalen. Gemiddeld kost het aanleggen van een ventilatiesysteem voor een basisschool 500.997 euro en voor een middelbare school 1.497.619, blijkt uit onderzoek van Ruimte-OK in opdracht van het ministerie van OCW.

Een van de scholen die tegen de versnipperde verantwoordelijkheden aanloopt, is basisschool De Klister in het Drentse Nieuw-Buinen. "De ventilatie in onze school is niet goed", zegt directeur Hetty Sibbald. "De ramen en deuren staan de hele dag open. En er hangen CO2-meters in de lokalen. Die kleuren rood op het moment dat de luchtkwaliteit niet goed is."

Een goed mechanisch ventilatiesysteem heeft de school niet. "Ons schoolbestuur kan dat niet betalen. En de gemeente zegt: er is geen geld beschikbaar."

En dus zit er niets anders op dan de hele dag luchten met de ramen en deuren wagenwijd open. "Dan waait het een beetje door. Maar als je dicht bij het raam zit, dan is dat koud. Sommige leerlingen nemen daarom een extra vest mee van huis", zegt Sibbald.

Niet alleen de kou is een probleem. "Als het zonnig is, dan wil je het zonnescherm naar beneden doen. Maar dan kunnen de ramen niet meer allemaal open." En, benadrukt Sibbald, hoe meer je open zet, hoe meer geluid dat van buitenaf de klas in komt. "Dat komt de concentratie niet ten goede."
Kleinere klassen

Het Platform Perspectief Jongeren denkt dat ook les geven in kleinere klassen kan bijdragen aan betere ventilatie. "Dat verbetert de onderwijskwaliteit, maar het helpt natuurlijk ook bij betere ventilatie in de klas", zegt Annen. "Al is dat natuurlijk niet van vandaag op morgen geregeld, want daarvoor zijn extra leraren nodig. Het is aan de minister om daar een goed plan voor te maken."

Daarnaast zou het ministerie samen met de scholen kunnen kijken of de ventilatie die op scholen mogelijk is wel optimaal wordt benut. "Dat is op dit moment op sommige scholen niet zo. De ventilatie is dan op papier goed geregeld, maar kan in de praktijk nog een stuk beter."
Zo goedkoop mogelijk

Het schoolbestuur waar ook De Klister onder valt heeft besloten de zes meest urgente scholen van de in totaal dertig nu toch zelf aan te pakken, tegen zo laag mogelijke kosten.

Daar zit ook de school van Sibbald bij. "Installatiebedrijven bekijken nu wat er mogelijk is om de acute problemen zo financieel aantrekkelijk mogelijk aan te pakken." Maar voorlopig zal De Klister het nog met veel luchten en CO2-meters moeten doen. "Het kan nog maanden duren voor het systeem hangt."
Freemoneyforever
0
Tip aan het nieuwe kabinet:
Verbied met een noodverordening per morgen lege vluchten op schiphol (gedurende de beperkte passagiersvluchten vanwege de pandemie), laat de luchtvaartmaatschappijen hun landingsrechten houden, wanneer zij in ieder geval de kosten betalen.

Er is vast een oplossing om de bespaarde stikstofuitstoot te benutten voor bijv. de woningbouw, of de industrie.
[verwijderd]
0
Zien: superjacht wéér niet onder Brabantse brug door
Video17:02

Het is het enorme jacht Galactica opnieuw niet gelukt onder een brug door te varen. Afgelopen weekend paste de boot niet onder de spoorbrug bij Hedel. Dat lukte maandag wel, maar iets verderop bleek nu de brug bij Heusden een sta in de weg.

meetkunde wordt ook niet meer gegeven op school. meten is weten. en die sukkel op onderwijs nu is ook meer een doorgedraaide lawaaipapegaai.
haas
1
Primeur: man krijgt hart van varken ingeplant

Amerikaanse chirurgen zijn erin geslaagd om een hart van een genetisch gemanipuleerd varken in te planten bij een mens. Het gaat om een wereldprimeur, meldt de universiteit van Maryland maandag.

PS; mss ook nog eens proberen andersom ?:)
.FRL
1
Een vraagje over de IEX site tussendoor.

Wat is eigenlijk het verschil tussen de NLD25 index die IEX ook publiceert en de AEX?

Ik probeer er al een tijdje achter te komen, maar kan het niet vinden.....
3.401 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.374,61 +0,58%
 EUR/USD 1,0677 +0,06%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront