Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2022

7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
BowmoreBoerke
2
quote:

Zitzak500 schreef op 12 januari 2022 14:01:

[...]
Want onder de 26 kan je wel een goede inschatting maken?
Onder de 26 is gevoelsmatig de upside voor trades interessant. De afgelopen maanden kabbelde Philips al rond de 30-32 euro. Dit is dubbel slecht nieuws en dan is de downside voor mij veel groter dan de upside op middellange termijn tot max 31,50.

Dit zie je ook bij JET - zo rond de 40-45 euro is het een mooi handelsaandeel. Poepresultaten vandaag maar koers gaat omhoog. Dat betekent dat JET al "leeggekotst" is tot steunniveau 40. Bij Philips zie ik nog geen steunniveau. Dat komt doorgaans pas na enige dagen. Kijk ook naar Inpost - eerst rond de -7, daarna el rappo -15 en de dag daarop nog wat eraf. Iets in de rebound maar pas nu kun je redelijkerwijs het steunniveau bepalen.
appiehappie
0
quote:

JM14 schreef op 12 januari 2022 15:56:

Als we een week verder zijn is de storm wel over en zal het weer boven de 30 staan. Let maar op.
Mijn verwachting met hetgeen er nog gaat komen.. verwacht ik eerder een daling! Maar goed ieder zijn eigen hoop.. cash is king!
tradersonly
0
Zelf zie ik de 29 van philips als de 43 bij JET. Beiden zijn van zowat x2 hoger niveau afgekomen. Technisch zeer interessant.
Zakt het verder koop ik gestaffeld bij.
tradersonly
1
quote:

appiehappie schreef op 12 januari 2022 16:09:

[...]

Mijn verwachting met hetgeen er nog gaat komen.. verwacht ik eerder een daling! Maar goed ieder zijn eigen hoop.. cash is king!
Cash is nooit king. Er liggen altijd kansen op de beurs. Cash op de bank kost je sowieso geld met de negatieve rentes van vandaag de dag.
stockholder
0
quote:

stockholder schreef op 12 januari 2022 15:17:

opening US even afwachten en na 4 uur een koop moment?
Koers blijft nadien redelijk liggen.
Gekocht op 28,77
craasie
1
Koninklijke Philips Chief Executive Frans van Houten heeft goed werk verricht door activistische investeerders voor te blijven. Sinds hij in april 2011 in dienst trad, heeft hij het bedrijf veranderd van een slordig gloeilampen-naar-tv-conglomeraat in een medisch-technologische specialist. Er is meer snoeiwerk te doen. Een aandelenkoerscrisis die wordt veroorzaakt door terugroepacties van producten en haperingen in de toeleveringsketen kan de aanzet geven.

Het 26 miljard euro kostende bedrijf verloor 14% van zijn eigen vermogen na een profit warningop woensdag, waardoor het totale verlies sinds april vorig jaar op 20 miljard euro komt. De grootste hoofdpijn van Van Houten is om producten bij klanten te krijgen. De omzet in het vierde kwartaal van 2021 was 350 miljoen euro lager dan hij had verwacht. Het grootste deel van het tekort was het gevolg van chiptekorten en andere knelpunten in de aanvoer.

De tweede zorg voor aandeelhouders is dat hij geen greep lijkt te hebben op het probleem van potentieel kankerverwekkende ventilatoren. Woensdag verhoogde hij de voorziening voor terugroepkosten met 225 miljoen euro tot 725 miljoen euro, nadat het bedrijf zich realiseerde dat eigenaren van oudere machines ook schadevergoeding kunnen eisen. Van Houten heeft het risico van dure rechtszaken gebagatelliseerd,noting in Julydat geen enkele patiënt ernstige gezondheidsproblemen had gemeld. De ineenstorting van de aandelenkoers suggereert dat beleggers hem niet geloven. Herinneringen zijn nog vers aan de $ 10,9 miljard van Bayersettlement met kankerpatiënten van zijn onkruidverdelger Roundup.

De uitdaging van Van Houten is om de aandacht van aandeelhouders te richten op de kansen van Philips in plaats van op de risico's. De bevolking in rijke landen vergrijst en geeft meer uit aan medische technologieën; ziekenhuizen willen graag hippe kits zoals CT-scanners kopen. De verkoop van perifere activa zou Philips' inzet voor die trend onderstrepen. De Nederlandse groep heeft een grote afdeling consumentengezondheid waarvan analisten denken dat ze dit jaar voor 3,5 miljard euro aan goederen zoals tandenborstels, of 20% van de totale omzet, zullen verkopen. Het heeft weinig relevantie voor de kernactiviteit van het verkopen van dure systemen en diensten aan ziekenhuizen.

Van Houten zou kunnen beweren dat de gezondheidszorg zich verplaatst van het ziekenhuis naar het huis: hij zet groot in op de zogenaamde telehealth, waarbij artsen patiënten op afstand monitoren. Toch is het moeilijk in te zien hoe de verkoop van scheermessen en babyflessen zijn positie op die snelgroeiende markt helpt. Pas vorig jaar vond Van Houten eenprivate-equity buyervoor Philips' huishoudelijke apparaten. Tijd om het oude draaiboek weer tevoorschijn te halen.

Onderwerpen
Bedrijven & Fondsen
Gezondheidszorg
Regulatie
Technologie
Regio's
Amerika
EMEA
Nederland
de Verenigde Staten van Amerika
Meest populair
De lucratieve SPAC's van Jefferies leveren een driedubbele klap op
Cerberus helse Duitse bankweddenschap bereikt vroeg einde
Schuldenpijn Sri Lanka zal van China naar Wall St . gaan
Capital Calls: Crocs weet hoe te pandemie
Jerome Powell maakt furore van Fed-handel
Context Nieuws
Medisch technologiebedrijf Koninklijke Philips zei op 12 januari dat de omzet in de laatste drie maanden van 2021 ongeveer 4,9 miljard euro zou zijn, of 350 miljoen euro lager dan eerder werd verwacht.

Ongeveer 60% van de daling was te wijten aan problemen in de toeleveringsketen en verzending, volgens een persoon die bekend is met de zaak. De resterende 40% was omdat ziekenhuizen niet in staat waren om producten zoals magnetische resonantiebeeldvorming (MRI)-machines te installeren. Philips kan pas inkomsten op een aantal van zijn producten verantwoorden als de kit operationeel is.

Het bedrijf voegde ook 225 miljoen euro toe aan zijn voorzieningen voor het opvangen van de kosten van het terugroepen van potentieel kankerverwekkende apparaten voor beademing. Eerder had het 500 miljoen euro opzij gezet.

Philips-aandelen daalden met 14% tot 29 euro vanaf 1000 GMT op 12 januari.

e-mail E-mail Deel
bp5ah
1
quote:

stockholder schreef op 12 januari 2022 16:24:

[...]

Koers blijft nadien redelijk liggen.
Gekocht op 28,77
Lijkt direct weer een nw low te komen, overkant op daylow nu.
Erny
3
quote:

MD2018 schreef op 12 januari 2022 14:56:

[...]

Maar je kan pas claims gaan indienen wanneer er daadwerkelijk verbonden gezondheids issues zijn! Dus als bv patient a problemen krijgt maar ook rookt en ongezond leeft kan het zijn dat de problemen niet direct gekoppeld kunnen worden aan het probleem bij Philips.... En volgens mij is er dus nog niemand met gezondheidsklachten. Het is dus afwachten of die komen en er aan gerelateerd zijn!

PS vergelijking Bayer is krom men wist dat bij overname er al gezondheids risicos waren en er al claims waren en mensen daadwerkelijk ziek geworden zijn en overleden! Heel iets anders!

Min 15%-17% niet verwacht had eigenlijk een kleine rebound verwacht, nu wachten op de US...
Dat kan wel. Ook schade welke pas als laat gevolg komt bovendrijven kan door letselschadeadvocaten "veilig" worden gesteld, ook om evt. verjaring te voorkomen. De aansprakelijkheid ziet dan op de blootstelling op zich en alle daaruit voortvloeiende (in)directe en late gevolgen. Causaliteit is uiteraard altijd een discussie, daarom worden er over en weer deskundigen ingeschakeld. En de vergelijking met Bayer is gemaakt omdat deze kwestie laat zien dat claims zeer hoog kunnen oplopen. En in het geval van Bayer staat bovendien nog niet eens onomstotelijk vast dat glycofosfaat een kankerverwekkende stof is; daar is binnen de wetenschap geen consensus over.. Bij Philips daarentegen staat al wel vast dat het om kankervewekkende stoffen gaat , welke bij herhaalde blootstelling tot kanker in de neus/keelholte kunnen leiden. De vraag is of een voorziening van "slechts" 225 miljoen euro straks wel voldoende is voor kosten van advocaten, deskundigen en ook de proceskosten .
Blub
6
Bijkopen gestaffeld. iedere 2% daling kwart positie erbij.

Shorters hebben goed hun werk gedaan en stappen uit en dan zullen we snel weer op 32 euro staan.

Succes en balen als je erin zat, maar PHI komt terug
appiehappie
0
quote:

tradersonly schreef op 12 januari 2022 16:13:

[...]

Cash is nooit king. Er liggen altijd kansen op de beurs. Cash op de bank kost je sowieso geld met de negatieve rentes van vandaag de dag.
Er zullen vele aandeelhouders zijn die 30 plus gekocht hebben en zijn blijven zitten. Mogelijk met vele duizenden euroos verlies. Heb ik toch liever cash op de bank om toe te slaan wanneer de koers van Philips nog eens een flinke optater krijgt. Cash is king met dit aandeel!
tbol
1
nou ,weer heerlijk gecommuniceerd allemaal.
flutdag ,maar dit hebben we weer gehad ,op naar de rest van het jaar,heb wel even nodig om deze klap weer te verwerken.
fijne avond gewenst allemaal
tradersonly
0
quote:

appiehappie schreef op 12 januari 2022 16:44:

[...]

Er zullen vele aandeelhouders zijn die 30 plus gekocht hebben en zijn blijven zitten. Mogelijk met vele duizenden euroos verlies. Heb ik toch liever cash op de bank om toe te slaan wanneer de koers van Philips nog eens een flinke optater krijgt. Cash is king met dit aandeel!
je kunt ook short gaan natuurlijk.
besides.. op de exacte bodem kopen lukt zelden
Rasta
2
quote:

de juiste keus schreef op 12 januari 2022 15:52:

wil / KUN je me uitleggen wat SERIEUS beleggen is ??
Nee.
[verwijderd]
1
quote:

tbol schreef op 12 januari 2022 16:49:

nou ,weer heerlijk gecommuniceerd allemaal.
flutdag ,maar dit hebben we weer gehad ,op naar de rest van het jaar,heb wel even nodig om deze klap weer te verwerken.
fijne avond gewenst allemaal
Voordeel van een “kitchen sink” is dat er nu geen downside meer is. Voorziening die genomen is, is nu wel heel fors en de omzet impact op terugroep acties ligt ook in 2021. Ook de jaarcijfers worden nu een formaliteit (die zijn nu bekend) waardoor het zwaartepunt bij de outlook komt te liggen bij de jaarpresentatie. Dat lijkt me gunstig vergeleken bij een situatie waarbij de outlook wordt overschaduwd door de cijfers van afgelopen jaar.
Windkracht
1
we zullen de laatste 30 minuten nog wel een deel van het verlies goedmaken, omdat we morgenochtend vanzelfsprekend een paar procent in de plus zullen openen.
Hans2021
1
quote:

Erny schreef op 12 januari 2022 16:29:

[...]
Dat kan wel. Ook schade welke pas als laat gevolg komt bovendrijven kan door letselschadeadvocaten "veilig" worden gesteld, ook om evt. verjaring te voorkomen. De aansprakelijkheid ziet dan op de blootstelling op zich en alle daaruit voortvloeiende (in)directe en late gevolgen. Causaliteit is uiteraard altijd een discussie, daarom worden er over en weer deskundigen ingeschakeld. En de vergelijking met Bayer is gemaakt omdat deze kwestie laat zien dat claims zeer hoog kunnen oplopen. En in het geval van Bayer staat bovendien nog niet eens onomstotelijk vast dat glycofosfaat een kankerverwekkende stof is; daar is binnen de wetenschap geen consensus over.. Bij Philips daarentegen staat al wel vast dat het om kankervewekkende stoffen gaat , welke bij herhaalde blootstelling tot kanker in de neus/keelholte kunnen leiden. De vraag is of een voorziening van "slechts" 225 miljoen euro straks wel voldoende is voor kosten van advocaten, deskundigen en ook de proceskosten .
Precies dit. Als je eenmaal in de greep komt van het Amerikaanse rechtsstelsel terzake van letselschade, berg je dan maar. Dat blijft als een donkere wolk boven het aandeel hangen. Ik kan het niet mooier vertellen.
N audio
0
Vandaag blijkbaar sale bij Philips. Zojuist een speculatieve kleine positie genomen. Ruim -15% lijkt me wat overdreven op een winstwaarschuwing van-10%. Bovendien zit het probleem niet in afgenomen vraag, maar in gebrek aan spullen. Was bekend eigenlijk.
7.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 392 393 394 395 396 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:36
Koers 18,940
Verschil -0,220 (-1,15%)
Hoog 19,220
Laag 18,605
Volume 2.146.971
Volume gemiddeld 1.987.665
Volume gisteren 1.576.288

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront