ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2022

9.199 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 456 457 458 459 460 » | Laatste
Bakkiekoffie
0
rene66
2
quote:

Bakkiekoffie schreef op 13 januari 2022 22:09:

[...]
of te wel €636
Ik heb het idee dat ze inmiddels gek zijn geworden in de VS. De al dan niet shortende hedgefunds maken inmiddels overuren met hun algoritmes.

De hogere rente en de afbouw zitten sinds vorige week inmiddels wel in de koersen. Dus ook de inflatie. Werkgelegenheids ed fluctueren altijd flink.

Ik ben benieuwd wanneer ze weer op de koopknop gaan drukken. Het geld moet ergens heen en dat komt voor 95 procent weer in tech terecht op termijn
rene66
1
quote:

simidoc schreef op 13 januari 2022 22:42:

Wall Street: naderende renteverhogingen vloeren techwaarden.
De rente komt niet hoger dan 2 tot 2,25 procent. Dat vormt geen probleem voor kwaliteit tech. De Fed zal voorzichtig zijn met alle andere maatregelen. Ze zitten niet te wachten op een crash. Dan is het vertrouwen in de economie weg en komt de VS mogelijk in een kleine crisis. Het is balanceren op een heel dun touw voor de Fed. Verder zijn er verkiezingen in november
Andre m
1
Kan het zijn dat doordat tech etf's verkocht worden, aandelen zoals Asml mee omlaag gaan. Langzamerhand zit er zoveel geld in trackers dat een dump daarvan invloed op de koersen van individuele aandelen kan gaan hebben. In dat geval gaan ze mee omlaag in de flow terwijl er met sommige individuele aandelen eigenlijk niet zoveel aan de hand is, of klopt deze redenering niet?
Schip0100
4
Dat kan heel goed zo zijn. Die extreem hoge equity in Etf's geeft een zeer ongewenst, dan wel gewenst effect voor afzonderlijke aandelen. Alles wordt hiermee plat geslagen.

Het wordt eens tijd, dat we de tech onderling gaan specificeren. Tech staat nu gelijk aan groei, extreem afhankelijk van de rentevoet.
Dat plaatje is erg diffuus. De semiconductors verschillen wezenlijk van maaltijdbezording, of social media Om maar eens wat te noemen.
Asml kan inmiddels als defensief bestempeld worden, al is dit nog niet in het koersverloop te zien. ( ETF effect? )
Er is nu een nieuwe regering en ook een nieuwe minister van economische zaken.
Als ik in haar schoenen stond en zou willen scoren, gingen alle ballen op de de semiconductorsector.
Daar ligt al een meer dan goed fundament.Mijns inziens betere en meer solide business dan die overvolle varkensschuren en kippenfarmen in het dichtsbevolkte land van de wereld . Win- win-win!
simidoc
0

Fed-haviken wakkeren rentevrees aan

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag uitgesproken in het rood. Een zware verkoopgolf rolde over de technologiewaarden, wat de Nasdaq Composite 2,5 procent lager duwde. Diverse stemmen binnen de Federal Reserve gaven te verstaan dat ze de hoge inflatie agressief zullen te lijf gaan – door al in maart de rente te verhogen en dat dit jaar mogelijk vier in plaats van drie keer te doen. Bij een hogere rente worden techbedrijven, wiens winsten in de toekomst liggen, minder interessant. Dat leidt tot een rotatie naar cyclische en waardebedrijven.
Nicolas vv
0
quote:

simidoc schreef op 14 januari 2022 07:36:

…….. Dat leidt tot een rotatie naar …..l

TSMC?
M@rc
0
Nee bedrijven die dividend geven. Maar de vraag is of ASML niet langzamerhand een waardebedrijf is.
*voetnoot
1
Te gek voor woorden dat de VS gewoon voor 100% bepaalt hoe onze AEX gaat. Te grote invloed. Nu zit ASML daar in veel mandjes dus dump veroorzaakt daling maar ASMI en Besi niet was mijn veronderstelling.
Renteverhogingen wisten we al en dit elke keer als nieuwe schrik inprijzen is echt niet nodig. Het gaat om max 2,3% max dacht ik. Dat kan de gehele economie gewoon dragen en zeker bedrijven als ASML.
Mooore
0
quote:

Megawinst voor de shorters schreef op 14 januari 2022 09:12:

Waarom daalt de koers?
Tegenvallende cijfers?
Jij bent hier de shorter, misschien kun je ons inlichten?
Naderende komeet? Nieuw virus dat de halve wereldbevolking uitroeit? Plotseling overbodig worden van chips?

Ik heb het nergens gelezen, dus komt wel weer goed, geen zorgen. Kan een week duren, een maand, desnoods een jaar...
werkzaam
0
645 is het plafond blijkbaar, maakt niet uit of AEX steeds hoger stijgt. Maar zodra de AEX even zakt dan valt ASML meteen lager mee. Idd waarom, maar het gebeurt wel
TripleD
1
Vervelend dat de Fed blijft speculeren en niet gewoon zegt wat ze willen. Ze zijn een beetje aandachtsgeil zoals het OMT hier in NL. Zonder gekkigheid, ik denk dat ASML, BESI en ASMI er wel bovenop komen. Er moet rust komen op de markt. Teveel bedrijven die veel geld steken in ETF's moeten eruit. Het lastige is dat in de ETF's of beurzen ook de chippers zitten.

Chippers doen het juist goed. Zo zitten investeerders in een spagaat. Wanneer je zit in een spagaat laat je angst teveel regeren. Dat zie je goed terug wanneer de Fed iets zegt.

Hopelijk laten de kwartaalcijfers van ASML, ASMI en Besi straks zien dat investeren in hun juist goed is. Dus geld uit de ETF naar hun direct.
werkzaam
0
quote:

Dividend Collector schreef op 14 januari 2022 09:39:

Dat heet een bear market.
Maar dan gaat de AEX ook omlaag want het heeft betrekking op aandelen (niet specifiek ASML) dus komen we terug op het waarom?
Andre m
2
Als door de massale verkoop van tech trackers een bedrijf als asml meedaalt in de flow, kun je dat ook als een kans zien om ze tijdelijk goedkoper op te pakken omdat ze door hun eigen kwaliteit wel weer boven komen drijven. Dit in tegenstelling tot de de typische techbedrijven waarvan de koers is gebaseerd op mogelijke toekomstige groei. Die zijn voor een opgaande koers veel meer afhankelijk van externe (rente, inflatie) factoren. Ik heb het idee dat dit effect voor een deel het gejojo van de afgelopen maanden verklaart.
New dawn
0
quote:

*voetnoot schreef op 14 januari 2022 09:33:

Te gek voor woorden dat de VS gewoon voor 100% bepaalt hoe onze AEX gaat. Te grote invloed. Nu zit ASML daar in veel mandjes dus dump veroorzaakt daling maar ASMI en Besi zitten niet was mijn veronderstelling.
Ik kan me niet herinneren dat het anders was. Ook de grote crashes kwamen uit Wallstreet.

Nog steeds is inflatie/rentestijging niet goed voor de koersen van tech. Financials dalen niet mee en kunnen rentestijging juist gebruiken. Looninflatie is niet makkelijk te stoppen. Wij hebben geen centrale bank meer.
Luukje
1
quote:

werkzaam schreef op 14 januari 2022 09:35:

645 is het plafond blijkbaar, maakt niet uit of AEX steeds hoger stijgt. Maar zodra de AEX even zakt dan valt ASML meteen lager mee. Idd waarom, maar het gebeurt wel
omdat asml in de nasdaq zit. Als iedereen de nasdaq verkoopt verkopen ze ook automatisch asml.
9.199 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 456 457 458 459 460 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:05
Koers 825,600
Verschil -14,700 (-1,75%)
Hoog 841,300
Laag 824,300
Volume 504.217
Volume gemiddeld 590.913
Volume gisteren 762.238

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront