Unilever « Terug naar discussie overzicht

Unilever 2022

1.420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
eric_29
4
quote:

Halte schreef op 17 januari 2022 08:00:

Ik krijg zo’n Unibail -Westfield gevoel waarbij groter en groter bij de hoge heren in Parijs blind het credo was maar elk risico
werd weggemoffeld of over hoofd gezien en de aandeelhouders nu met een aandeel zitten dat nu maar een fractie waard is is van net voor de overname plannen.
Hopelijk zijn de heren in Londen wat nuchterder en bedachtzamer en gaan ze niet ten koste van de huidige aandeelhouders te ver om dit door te drukken. Dit soort grote risicovolle overnameplannen is blijkbaar iets dat bij de Londense City hoort waarbij de huidige aandeelhouders veel zonder inspraak ( itt tot Nederland) eventueel een
grote aandelenemissie ter bekostiging moeten slikken met zeer sterke verwatering van het aandeel als gevolg
Hetzelfde gevoel hier, de val van Unibail heb ik in portefeuille meegmaakt van 220E naar 80E. Megalomane overnames door management wat niet in staat is om organische groei te realiseren binnen een bestaand product portfolio en dan maar rare dingen gaat doen.
Unilever wordt dan ook nog gehinderd door een `heal the world` erfenis van Polman.
+
`Unilever blijft op de beurs fors achter op rivalen Nestlé en Procter and Gamble. Waar de Zwitsers en Amerikanen een plus van 23% en 18% realiseerden in 2021 (vergelijkbaar met belangrijke indexen als de MSCI World Index van +22% of de FTSE 100 van +14%), slonk de beurswaarde van Unilever met 12%`.
+
Unilever is dermate zwaar gefinancierd, dat er nieuwe aandelen uitgegeven moeten gaan worden.

Mijn conclusie: Wegblijven

Ik heb 2 jaar geleden afscheid genomen van Unilever en beleg thans in Nestlé, daar lijkt men wel de zaken op orde te hebben.

Succes, een ieder.

Charlemagne
2
Er helemaal uit, idiote kamikazes acties, ze hebben toch de intelligentsia van de wereld in dienst? nou dat blijkt.... achterlijke waardering voor een paar hoofdpijnpilletjes en van Oral B winnen ze het toch nooit.... ze zullen het wel beter weten, want voor een individuele belegger is dit niet te overzien, maar gezien de koers weet je het al, daar komt een mega aandelenemissie aan; ik verkoop wel een paar puts om ze lager weer terug te krijgen, de premie is voldoende om het verlies van 5% goed te maken.... ...
New dawn
0
De markt in de afgelopen jaren had gelijk. De markt weet meer dan jij en ik. Tegen die stroom inroeien heeft geen zin.
[verwijderd]
2
Wordt het weer niet tijd voor een bod op Unilever? Nu ze in het VK zitten is hun Nederlandse beschermengel weg.
Engineer Dries
1
Zendium en Prodent zijn toch prima merken. Ik zie het nut niet zo in om daar dan Sensodyne en Aquafresh bij te kopen. Blijkbaar denkt de markt dat er nog een deal gaat komen of we staan -6% want er is een deuk geslagen in het vertrouwen.
Bulletje Rozenwater
0
Volgens mij is de consumenten tak van GSK meer waard met een eigen notering dan binnen een bedrijf als Unilever. Daar moet Unilever dan nog een premie over gaan betalen. Onbegrijpelijke overname.
Lepre Chaun
0
Tegenover de eventuele overname van de consumententak van GSK staat ook dat Unilever versneld afscheid wil doen van merken die niet meer binnen de strategie passen.
Dat is ook nodig om geld op te halen voor overnames.

tsja je gaat iets kopen wat je zelf al in huis hebt .
wat een strategie .
FORT1944
0
quote:

Engineer Dries schreef op 17 januari 2022 09:23:

Zendium en Prodent zijn toch prima merken. Ik zie het nut niet zo in om daar dan Sensodyne en Aquafresh bij te kopen. Blijkbaar denkt de markt dat er nog een deal gaat komen of we staan -6% want er is een deuk geslagen in het vertrouwen.
Het plaatje is meer dan tandpasta , natuurlijk als een bedrijf geld uitgeeft daalt het aandeel , hier is het voorbarig .
Raar dat UN daalt , ze zijn al ondergewardeerd maar GSK is dat ook . Best de Q cijfers afwachten en de beslissing van GSK in MAART
ressiva
0
Wat een ongelooflijke sukkels daar in dat bestuur!
Het aandeel presteerde al erg slecht en nu dit er ook nóg bij.
Dit wordt heibel onder de activistisch beleggers. Het bedrijf wordt overgenomen of de koop wordt afgeblazen.
Charlemagne
1
matin
0
Bulletje Rozenwater
0
quote:

FORT1944 schreef op 17 januari 2022 09:34:

[...] Het plaatje is meer dan tandpasta , natuurlijk als een bedrijf geld uitgeeft daalt het aandeel , hier is het voorbarig .
Raar dat UN daalt , ze zijn al ondergewardeerd maar GSK is dat ook . Best de Q cijfers afwachten en de beslissing van GSK in MAART
Ze gaan hier geld voor lenen + een aandelenemissie. Bovendien zal de waarde van GSK niet tot recht komen binnen Unilever zoals dat ook binnen GSK niet lukte. Dit is gewoon om te huilen.
Hopelijk vanmiddag wat herstel, dan kan deze troep eruit. Het idee van een dergelijk fonds is toch gewoon dividend harken met wat groei voor 10% rendement met laag risico. Geen megamolame overnames door incompetent bestuur.
Cpt. Willard
0
Zou het bestuur ook niet even naar de beurs kijken en dan de keutel intrekken? Dan staan we meteen weer een paar euro's p.a. hoger.
Stork 49
0
"Verder liet Unilever maandag weten dat het later deze maand "een grote" aankondiging zal doen om de prestaties op te voeren." Wat zou dat kunnen zijn?
Lepre Chaun
1
Persbureau Bloomberg meldt dat Unilever met banken zou hebben gesproken om extra financiering te krijgen om mogelijk met een hoger bod te komen.
[verwijderd]
0
quote:

Engineer Dries schreef op 17 januari 2022 09:23:

of we staan -6% want er is een deuk geslagen in het vertrouwen
Ja een bedrijf wat al best een flinke schuld heeft en dan nog eens €50 miljard in cash en €10 miljard in aandelen wil spenderen aan een "twijfelachtige" overname .

Effe cynisch, als de overname doorgaat gaan dan alle produkten die ze erbij krijgen weer langs de commissie van duurzaamheid.
1.420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:54
Koers 44,300
Verschil +0,430 (+0,98%)
Hoog 44,380
Laag 43,850
Volume 298.934
Volume gemiddeld 1.312.603
Volume gisteren 1.974.897

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront