Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
bearishbull
2
Wordt een beetje moe van dat 'reset' gelul. Wanneer snappen deze mensen nou eens dat deze saaie wereld gewoon is wat ze is?

Denk ook dat het vooral in stand wordt gehouden voor wc-eend mensen die hier belangen bij hebben. Een Willem Middelkoop met zijn discovery fund. Of een Peter Schiff die tot over zijn oren in de goudmarkt zit.

Er komt geen reset. Of sterker nog. Wat is een reset nou? Klinkt meer als een term om je op het puntje van je stoel te houden en daardoor naar die onzinpraat te luisteren. Anti-vaxers en reset praters zijn imo hetzelfde soort. Fake news.
ffff
0
Südafrikas Krügerrand-Goldmünze dürfte das Jahr nach Angaben der Vermarktungsgesellschaft Prestige Bullion mit einem neuen Exportrekord beenden.
Goldpreis
1.802,80 -0,10%
Goldpreis

"In den vergangenen zwölf Monaten bis Ende November sind über 700 000 Feinunzen in den Export gegangen - mehr als 80 Prozent davon nach Deutschland", sagte Richard Collocott, Marketingdirektor des am Rande von Johannesburg gelegenen Unternehmens, der Deutschen Presse-Agentur. Eine derartige Nachfrage habe es seit mindestens drei Jahrzehnten nicht gegeben. "Wir hatten eine sehr steile Export-Nachfrage", sagte Collocott.

En toch: Dit bericht las ik gisteren al en ik kan daar dan verder over blijven nadenken... Grootste verkoop in .... dertig jaar.

Die Duitsers hebben ooit een gruwelijke inflatie meegemaakt, waaraan ik schitterende boeken te danken heb. Hoe zoiets in een korte tijd ontstaat en hoe inflatie de voedingsbodem kan worden van een complete bestuursverandering in het grootste land van Europa.

En die Duitsers hebben afgelopen jaar 2021 massaal Krugerranden gekocht, waarbij we dan ook nog maar zwijgen over al die andere goudmunten en goudplakjes. En waarbij we dan ook nog maar zwijgen hoe de Duitse overheid de aankoop van goud gewoonweg lastiger, vervelender heeft gemaakt.

En toch: Gesundes Volksempfinden.... Je doet er volgens de Duitse Johann modal niet verkeerd aan gouden munten te kopen.

In mijn posting van twee weken geleden beschreef ik hoe ik zoiets aanvoel en.... ervan geniet.

Johann und Ursula blijkbaar ook.

Allemaal een gouden 2022 toegewenst.

Peter
bearishbull
0
quote:

ffff schreef op 30 december 2021 12:51:

Allemaal een gouden 2022 toegewenst.

Peter
Jij ook Peter.

2022 Zou zomaar het jaar van goud kunnen worden. Dit jaar waar equity, huizen en vele commodity prijzen (al dan niet door inflatie) zijn gestegen heeft goud niet veel gedaan. Wat ik merk in de goud markt is dat het soms lange tijd niets doet, maar als hij eenmaal vertrekt, gaat hij lekker door. 2022 zou het jaar kunnen zijn dat de 'achterstand' wordt ingelopen. Mijn huis en spaargeld niet meegerekend is op het moment 10% van mijn portfolio edelmetalen. Dit is aardig ruim.

Om mijn glazen bol maar eens uit de kast te halen. $2300 per ounce goud en $32 voor Zilver. Heb wat papier goud en zilver om bij te sturen. Exposure the vergroten of verkleinen. Verder een baseline die ik nooit verkoop aan fysiek.

positieveling
0
bearishbull
0
quote:

positieveling schreef op 30 december 2021 13:40:

er zou eigenlijk een deling moeten komen in fysiek en papieren edelmetalen....

Laten we ook gelijk stoppen met digitale bonds en aandelen. Alles MOET zwart op wit. Laten we weer terug gaan naar coupon bonnetjes die je naar je bank moet brengen voor rente betalingen.

Ik weet dat veel gold bugs moeite hebben om mee te gaan met de tijd. Goud presteert al 5000 jaar en alles moet vooral zo blijven als 5000 jaar geleden. Alles wat nieuw is, is eng en dus gemaakt om de prijs te drukken. De gezwellen heten Goldman en JPM. Die moedwillig ervoor zorgen dat Positieveling een paar % minder winst maakt.

Dit doen ze al decenia en alle beleidmakers en regulerende autoriteiten zitten allemaal in het complot. Vooral Bill Gates.

Nu dan een serieus antwoord. Wat is het ECHTE verschil tussen fysiek en papier.
Het is al eerder gebeurt in de recente gewchiedenis dat goud wordt geconfiskeerd. Mocht dit gebeuren is mijn fysiek goud netjes verstopt en kan ik dat behouden. Mijn papieren goud daarentegen kan ik niet mee vluchten. Dus ja. Ik zie dat er een verschil zit in de absolute tail risk...............Dus ja ook je fysieke goud in geregistreerde kluisjes zijn hier niet veilig voor!!
voda
0
17:28
Goud op weg naar slechtste jaar sinds 2015

Terwijl de beurzen in New York hun recordreeks voortzetten, krijgt ook de goud tegenvoets een zetje. De goudprijs stijgt met 0,2 procent en komt weer boven 1.800 dollar piepen.

Dat mag een opsteker heten: 2021 zal naar verwachting het slechtste jaar worden voor goud sinds 2015.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ch...
Bijlage:
josti5
0
Een belangrijk verschil tussen goud en een virtuele munt als Bitcoin is dat het edelmetaal niet te traceren is. In een wereld met meer onzekerheid en financiële repressie kan dat juist een voordeel zijn. Dat zegt vermogensbeheerder en beleggingsgoeroe Ray Dalio van Bridgewater Associates in een interview met Lex Fridman. Een gouden munt is anoniem te overhandigen, terwijl Bitcoin door overheden te traceren is.

"Ik zie Bitcoin dus als een alternatief voor goud, maar er zijn meer alternatieven voor goud. Toch blijft goud mijn favoriet, omdat het bepaalde kwaliteiten heeft. Zo is goud bijvoorbeeld niet te traceren. Met Bitcoin kun je traceren wie het bezit en waar het heen gaat. Overheden kunnen het volgen. Een gouden munt is niet verbonden met het internet. Het feit dat het nergens mee verbonden is heeft voordelen, zeker in een wereld waarin dat soort verbindingen riskanter zijn. Bovendien wordt goud al duizenden jaren universeel geaccepteerd als vorm van geld.

Ook is het edelmetaal voor centrale banken de derde belangrijkste reserve. Ik verwacht niet dat Bitcoin voor dat doeleinde gebruikt zal worden. Vanwege diverse redenen geeft ik dus de voorkeur aan goud. Cryptomunten zijn maar een klein gedeelte van mijn portefeuille."

www.hollandgold.nl/nieuws/ray-dalio-g...

voda
0
Goldman Sachs: 'Bitcoin tegen 100.000 dollar is een mogelijkheid'

Ruim vier jaar geleden voorspelde de bitcoininvesteerder Tuur Demeester op Finance Avenue dat de bitcoin op zeer lange termijn naar 100.000 dollar zou evolueren (de digimunt noteerde toen rond 8.000 dollar). Vandaag zitten we aan 47.000 dollar en zegt Goldman Sachs in een rapport dat een prijs van 100.000 dollar 'een mogelijkheid is'.

De zakenbank denkt dat almaar meer beleggers de bitcoin als een alternatief voor goud zullen zien. 'De vrije beurswaarde van de bitcoin ligt op 700 miljard dollar, tegenover een marktwaarde van 2.600 miljard dollar voor het belegbare goud. De bitcoin heeft dus nog maar een marktaandeel van 20 procent in 'store of value'-beleggingen.'

'Als dat marktaandeel in de komende vijf jaar naar 50 procent stijgt, zitten we aan een bitcoinprijs van 100.000 dollar', zegt valutastrateeg Zach Pandl.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ra...
Aurum
0
Het zal best kunnen bitcoin naar de 100k
Goud gaat zeker deze rendementen niet behalen, maar doe mij toch maar fysieke goud en eventueel een mijn.
Ik slaap er in ieder geval een stuk beter van.
bearishbull
0
quote:

Aurum schreef op 14 januari 2022 18:00:

Het zal best kunnen bitcoin naar de 100k
Goud gaat zeker deze rendementen niet behalen, maar doe mij toch maar fysieke goud en eventueel een mijn.
Ik slaap er in ieder geval een stuk beter van.
Ik bezit beiden. Ik spreid liever dan dat ik kies.

Maar feit is dat de goud standaard er sinds 1971 niet meer is. Ook een terugkeer naar de goud standaard is extreem unlikely. De afschaffing was niet voor niets.

Behalve een mooi zeldzaam metaal is goud eigenlijk niet zo veel meer. Ik begrijp de naweeen van de goud standaard en dat goud daardoor deze en mischien nog volgende generatie bijzonder blijft. Maar………eerlijk gezegd denk ik dat bitcoin vroeg of laat de market cap van goud voorbij gaat. Mischien maken wij het niet meer mee, mischien ook wel, maar volgende generaties waar bitcoin geen nieuw experiment meer is gaan waarschijnlijk voor bitcoins boven goud kiezen.

Ik slaap goed van spreiding in deze dagen. Ook cash hoort daarbij.

Besef dat er velen metalen zijn (bijvoorbeeld platinum) die schaatser zijn dan goud maar een stuk goedkoper omdat het de monetaire premie njet bevat. Een premie die…………. Er als je het mij vraagt er njet meer hoeft te zijn en volgens mij langzaamaan zal verdwijnen.
Aurum
0
Cash is wel een dingetje deze dagen met 5% inflatie :-(
Bitcoin zie ik voorlopig nog niet zitten.
Het wachten is op de digitale euro.. die gaat er komen links om of rechts om.
De grote vraag is alleen hoe het eruit gaat zien, en welke consequenties dat gaat hebben.
bearishbull
0
quote:

Aurum schreef op 18 januari 2022 00:22:

Cash is wel een dingetje deze dagen met 5% inflatie :-(

Inflatie is lagging. Vele assets lopen juist voor en zijn leading. Als de FED te hard op de rem stapt is er kans dat cash de sterkste asset is die je kunt bezitten.
Aurum
0
quote:

ffff schreef op 16 december 2021 15:13:

Voda/ Hans, John/Josti, Simi, Belegger,

Mooi hè die twee onderbouwde meningen hierboven over de goudprijs, beiden ook in De Tijd geprubliceerd en door mij aandachtig gelezen.

Maar........ bij al die steeds andere toekenning aan gewicht van bepaalde meningen: op een gegeven momet neem je toch de beslissing: ook dirt jaar wat fysiek goud erbij of niet? En DIT jaar 2021 was ik twee maal te zeikrig, zat te laag voor aankopen en dan komt er weer een moment dat je toch, voor het einde van het jaar beslist fysiek bij te kopen.

Met al die schulden die overal gemaakt worden, met overal sterk oplopende inflatie...Ze kunnen mij nog meer. Mijn verzekeringspot fysiek goud moet aangevuld worden.

EERGISTERN het leukste werk: Ronddwalen op die goudsites. Wat is dat toch allemaal mooi spul. En dan maar kiezen: 1 troy OUNCE munten uit Canada, Australie, USA, China, Oostenrijk en de USA.
Prachtige afbeeldingen en dat is dan alleen maar op je scherm....

Afspraak met de goudhandelaar om het " spul" op te halen. En dan speciaal voor jou John en Hans,....: via het ene na het andere onderwerp met de goudhandelaar van gedachten gewisseld over de ongelooflkijke controle van de Overheden tegenwoordig, anno 2021, van de goudhandelaren. Om je één klein detailtje uit dit leerzame gesprek weer te vertellen....
D'r kwam een vermogende mevrouw uit...Monaco.....haar spaarcentjes gedeeltelijk in fysiek goud omzetten..... en het bedrag werd geblokkeerd en de goudhandelaar gesommeerd daar geen zaken mee te doen...... Let wel: Het betreft geen criminele, geen voortvluchtige, geen geseinde, maar gewoon laat ons zeggen een mevrouw die goed in de slappe was zit.....

En zo hebben wij nog wat doorgefilosofeerd over mogelijkheden, maar mij werd al weer, voor de zoveelste keer, dit jaar duidelijk dat ze niet zoals Hirshi meldde op de LIjnbaan in Rotterdam de bedragen controleren, maar dus ook in de goudhandel. Die goudhandelaar zei volkomen terecht; Het is wel onze handel hè. Het is mijn brood, mijn zaak.

Enfin, nu nog een klein beetje extra blij de munten ingepakt en voor KK bezoeker Belegger..... Echt waar, precies hetzelfde ritueel, in de aanhangtassen achterop de fiets, met wat kroppen bloemkool erboven op.....

En dan toch even onder een felle bureaulamp....Mijn God, wat zijn ze toch mooi....En wat blijf ik er veel meer vertrouwen in houden dan in wat software op een computerschijf oftewel in een bitcoin of ethereum....of als je helemaal mee wilt doen...in één van de vele NFT;s die je nu overal kunt kopen en waarvan de markt DIT jaar 2021 geëxplodeerd is..... Ik mis natuurlijk de hype, ik verdiep mij er keer op keer in, maarruh geef mij toch maar fysiek goud als zekerheid voor de toekomst.

Peter
Helemaal mee eens,
Niets leuker om elke maand een muntje('s) aan te schaffen.
Jammer dat de spotprijs voor de Eagle zo hoog is.
positieveling
1
quote:

josti5 schreef op 19 januari 2022 20:33:

Goud 1842, ca +1,5%
zilver ook flink in de plus
morgen verder?
jowi
0
quote:

Aurum schreef op 18 januari 2022 00:22:

Cash is wel een dingetje deze dagen met 5% inflatie :-(
Bitcoin zie ik voorlopig nog niet zitten.
Het wachten is op de digitale euro.. die gaat er komen links om of rechts om.
De grote vraag is alleen hoe het eruit gaat zien, en welke consequenties dat gaat hebben.

Zou een digitale euro waarde vast zijn ???
Aurum
0
Jowi ik zou het echt niet weten...
Geld word nu ook uit het niets gecreëerd en ik heb zo'n vermoeden dat het met een digitale euro er niet veel beter op word.
Als goede belegger spreid ik m'n beleggingen met voorkeur voor grondstoffen en chips.
Als iemand een beter idee heeft dan hoor ik deze graag :-)
bearishbull
0
quote:

Aurum schreef op 20 januari 2022 01:13:

Jowi ik zou het echt niet weten...
Geld word nu ook uit het niets gecreëerd en ik heb zo'n vermoeden dat het met een digitale euro er niet veel beter op word.
Als goede belegger spreid ik m'n beleggingen met voorkeur voor grondstoffen en chips.
Als iemand een beter idee heeft dan hoor ik deze graag :-)
Ik zit ook gespreid, maar doe het niet met een voorkeur meer voor bepaalde sectoren. Ik merk dat voorkeuren vaak komen nadat de grootste stijging achter de rug is. Ik doe eens in de zoveel tijd mijn portfolio herbalanceren. Bijvoorbeeld vorig jaar veel tech/growth winsten omgezet in value. Dat heeft deze maand heel goed uitgepakt.Maar pakt niet altijd goed uit. Heb een aandeel bijvoobeeld die 2000% is gestegen. Als ik die nooit had afgeroomd was het totale rendement van mijn portfolio natuurlijk veel hoger, maar....nachtrust wss minder.

Dit vertalen naar de beurs nu. De huidige inflatie is niet onverwachts en veel dingen die het goed doen in deze tijden deden het al goed voordat het daadwerkelijk in de cpi te zien was. Juist omdat iedereen wilt voorspellen en anticiperen. Daarom handel ik liever gewoon heel gespreid en als ik op een visie/voorspelling handel is het er een voor de hele lange termijn.
simidoc
0
8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront