Prosus « Terug naar discussie overzicht

Prosus 2022 niet afkomstig van......

474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Kuiken
0
JD.com en Shopify slaan handen ineen

Door ABM Financial News op dinsdag 18 januari 2022
Views: 2.067
JD.com en Shopify slaan handen ineen

(ABM FN-Dow Jones) JD.com en Shopify gaan een strategische samenwerking aan. Dit maakte de Chinese en de Amerikaanse webwinkel dinsdagmiddag bekend.

Doel is enerzijds om Amerikaanse merken in China in de markt te zetten en anderzijds om Shopify toegang te geven tot het wereldwijde netwerk van JD.

Zo krijgen de verkopers van Shopify toegang tot de 550 miljoen actieve Chinese klanten van JD en kunnen Chinese bedrijven eenvoudiger hun weg vinden op de Westerse markten.
Kuiken
0
cloudactiviteiten Alibaba'

Door ABM Financial News op dinsdag 18 januari 2022
Views: 2.697
'VS bestuderen risico cloudactiviteiten Alibaba'
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse regering bestudeert of de cloudactiviteiten van de e-commercegigant Alibaba een risico vormen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van ingewijden.

De focus van het onderzoek ligt op hoe het bedrijf de gegevens van Amerikaanse klanten opslaat, inclusief persoonlijke informatie en intellectueel eigendom, en of de Chinese overheid er toegang toe kan krijgen, meldden de bronnen.

De mogelijkheid dat Beijing de toegang van Amerikaanse gebruikers tot hun informatie die is opgeslagen in de cloud van Alibaba te verstoren, is ook een punt van zorg, zei een van de ingewijden tegen Reuters.

Amerikaanse regelgevers kunnen er uiteindelijk voor kiezen om het bedrijf te dwingen maatregelen te nemen om de risico's van de cloudbusiness te verminderen of Amerikanen zelfs te verbieden de dienst helemaal te gebruiken.

De Amerikaanse cloudactiviteiten van Alibaba zijn klein, met een jaaromzet van minder dan 50 miljoen dollar, volgens onderzoeksbureau Gartner Inc. Maar als regelgevers uiteindelijk besluiten om transacties tussen Amerikaanse bedrijven en Alibaba Cloud te blokkeren, zou dit een klap zijn voor een van de meest veelbelovende onderdelen van het bedrijf, als ook voor de reputatie van Alibaba.

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Handel wilde tegenover Reuters geen commentaar geven, terwijl de Chinese ambassade in Washington niet reageerde op verzoeken om een reactie. Alibaba weigerde om een reactie te geven tegenover het persbureau.

Bron: ABM Financial News
Mill91
0
T.o.v. een week geleden zijn er alweer 4 euro's af. Wanneer houd dit eens op!?
De koersdoelen zijn al jaren om te smullen, maar worden op geen enkele manieren waar gemaakt.
Bruges87
1
Microsoft koopt Activision Blizard voor $ 70miljard .4.9% gaat daarvan naar Tencent dus $ 3.5miljard
Kuiken
0
Microsoft neemt Activision Blizzardover voor 60mrd Euro. Citaat uit een groter verhaal in het FD

“Met de grootste aankoop in zijn geschiedenis wordt Microsoft in omzet de derde gamemaker in de wereld, na Tencent en Sony. Microsoft zegt met het inlijven van Activision Blizzard 'bouwstenen voor het metaversum' te verwerven.”

Na de techdip :Tencent heeft de toekomst

Kuiken
2
Bron Fintessa.

Het jaar van de tijger
Begin volgende maand gaat in China het Jaar van de Tijger van start. De tijger is dapper en zich bewust van zijn kracht. Het is echter twijfelachtig of deze eigenschappen momenteel een juiste afspiegeling zijn van de staat van de Chinese economie. Terwijl er dit jaar twee grote gebeurtenissen – de Olympische Winterspelen in Beijing en het twintigste Partijcongres van de Communistische Partij – op stapel staan, begint het economische model steeds meer haperingen te vertonen. Deze week maakte het land historisch lage groeicijfers bekend.
Magere groei
De groei was het afgelopen jaar met 8,1 procent jaloersmakend hoog, de export groeide met een derde ten opzichte van 2020 en het overschot op de handelsbalans bereikte met 676 miljard dollar een nieuw record. Dat lijken op het eerste gezicht mooie cijfers maar de realiteit is minder rooskleurig. Zo was deze groei vooral te danken aan de recordgroei in het eerste kwartaal. Nadien zette een vertraging in. In het derde kwartaal groeide de economie nog maar met 4,9 procent en in het zojuist beëindigde vierde kwartaal bleef de groei op een voor China ongekend matige 4 procent steken.
Gedeelde welvaart
Daar zijn meerdere oorzaken voor. Zo heeft president Xi aangekondigd de ongelijkheid in de samenleving te willen bestrijden en meer in willen zetten op gedeelde welvaart. In de zomer werd begonnen aan een grote schoonmaak. Grote technologiebedrijven werden met strengere regulering aan banden gelegd en kregen miljardenboetes opgelegd wegens monopolievorming of schendingen van dataprivacy. Bekende technologiefondsen als AliBaba en TenCent zagen hun beurskoersen kelderen.
Vastgoedcrisis
Daarnaast kampt China met een enorme vastgoedcrisis. De ineenstorting van ’s lands grootste vastgoedconcern Evergrande (HK:3333) werd deels veroorzaakt door de centrale overheid. Die stond financiering met onverantwoord hoge schulden niet langer toe. Inmiddels worden steeds meer vastgoedbedrijven in deze crisis meegesleept en zijn lokale overheden gedwongen projecten af te bouwen waar vastgoedbedrijven het geld voor ontbreekt. De verkoop van grond is in het slop geraakt, terwijl plaatselijke overheden daar juist zo sterk afhankelijk van waren. En laat de vastgoedsector nu juist zo’n 20 procent uitmaken van het BNP van China.
Het virus weet van geen wijken
Dan is er nog het coronavirus. De autoriteiten lijken het maar niet onder controle te krijgen. Bijna 90 procent van de bevolking is gevaccineerd, maar Chinese vaccins beschermen minder goed tegen Omikron. Daarom grijpt de overheid steeds hard in met alle economische schade van dien. Zo is de havenstad Tianjin – 14 miljoen inwoners – volledig afgesloten van de buitenwereld. Vluchten en hoge snelheidstreinen zijn geannuleerd en er mogen geen auto’s, bussen en taxi’s de stad meer verlaten. Bedenk dat de stad slechts 126 coronagevallen kende. Denk even aan al die containerschepen aangemeerd in deze haven met producten bestemd voor de rest van de wereld.
Demografisch probleem
Daarnaast lijkt het niet te vlotten met de omschakeling van een export gedreven naar een consumptief economisch model. Terwijl de groei van de detailhandel achterblijft bij de verwachtingen stijgt de export explosief. Zie het eerder genoemde recordoverschot op de handelsbalans. En dan is er nog de vergrijzing. Hoewel China de jarenlange één-kind-politiek heeft verlaten en inmiddels overgegaan is op grootschalige geboortestimulering, groeit het aantal jongeren maar matig. In 2020 werden er 18 procent minder kinderen geboren als het jaar ervoor. Inmiddels is het geboortecijfer op een laagterecord aangeland.
Minder groei
Op basis van bovenstaande feiten stellen economen hun groeiverwachtingen voor China naar beneden bij. Zo verwacht Goldman Sachs voor dit jaar nog maar een groei van 4,3 procent. Voor Chinese begrippen erg mager. Een afnemende groei die zonder meer consequenties voor de wereldeconomie zal gaan hebben. China was immers decennialang de voornaamste motor achter de wereldwijde groei en de lage inflatie. President Xi wil later dit jaar op het Partijcongres een volgende termijn zeker stellen. Daarvoor is vooral stabiliteit nodig in het land. En die gaat voorlopig even boven economische groei en innovatie. Staatsbedrijven zijn even belangrijker als private technologiebedrijven. De tijger zal wat minder grommen. De wereldeconomie zal het merken.
De Chinese tijger gromt steeds zachter


voda
1
Advies van J.P. Morgan over Prosus
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Prosus
Datum 19 januari 2022
Advies Overweight
Koersdoel 114,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 19 januari 2022 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Prosus (PRX; ISIN: NL0013654783) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Prosus blijft "overweight".

De analisten behouden hun koersdoel van 114,00 EUR.

Op 22 november 2021 publiceerde Prosus halfjaarcijfers.
Kuiken
0
Bron Chinese staatsTV

Company 23:01, 19-Jan-2022
Tencent beats Alibaba as China's most valuable private company in 2021
By Huo Li

Tencent topped China's most valuable private company list in 2021, while Alibaba dropped to third place, according to a Hurun Report released on Wednesday.

Tencent amassed a valuation of 3.9 trillion yuan ($610 billion) last year after 1 trillion yuan was wiped off the market. In comparison, Alibaba lost half of its valuation at 2.5 trillion yuan.

Valuation of ByteDance tripled last year, rising to fourth place on the list. CATL entered the top 10 for the first time with a valuation of 1.5 trillion yuan.

The top 10 companies have a combined valuation of 19 trillion yuan, accounting for 29 percent of the entire list, basically unchanged from the last year.

Companies have found growth opportunities through continuous innovation despite the COVID-19 pandemic, said Rupert Hoogewerf, chairman and chief research officer of the Hurun Report.

The top 500 private Chinese companies have gained over 30 trillion yuan in valuation over the past two years, he added.

Hoogewerf said that movements in the Chinese economy can be detected from companies entering and exiting the list.

"The energy, chemical and medical and health industries are expanding fast. Industries with the most companies falling off the list are traditional medicine, pharmaceutical retail, real estate and education," he said.

Compared with the previous year, 180 companies fell off the list in 2021, including tutoring group TAL and debt-laden property developer Evergrande.

Kuiken
0
Dus: Tencent nu grootste bedrijf in China EN niet de enige die op de vingers wordt gekeken. Ik herhaal dat ook “westerse technologiereuzen zoals Facebook onder internationaal groeiende controle-druk komen te liggen. Straks maakt Facebook een “eigen (meta) wereld, waarin echt geld omgaat,zonder dat ook maar enige overheid iets over die wereld te zeggen heeft.

Ook volgend bericht komt van Chinese staatsTV.

Company 22:24, 19-Jan-2022
TikTok owner ByteDance reorganizes strategic investment team
CGTN

ByteDance, the owner of short video app TikTok, announced on Wednesday that it was overhauling its strategic investment team after its business analysis earlier this month highlighted investments with "low synergies."

ByteDance will disband its group-level strategic investment team and move employees to the six business units, including TikTok and its Chinese version Douyin, that it created in October in a major organizational reshuffle.

The overhaul is designed to "enhance collaborations between strategy research and business operations," the company said.

The Beijing-based company has been reducing the size of its investment team as Chinese regulators have increased their anti-monopoly efforts over the past year, sources told Reuters.

China announced it would set up "traffic lights" to give full play to the positive role of capital while effectively reining in its negative effects, according to a tone-setting economic meeting last December.

Stressing the need to understand the nature of capital and its law of behavior, the annual Central Economic Work Conference said China will strengthen its effective supervision of capital in accordance with the law and prevent its unchecked growth.

(With input from agencies)

Mill91
0
quote:

paul belegt echt. schreef op 19 januari 2022 22:02:

Tencent plus 3,21% in V..S .
Hopelijk gaan we weer omhoog vlammen en gaan we definitief door de 80 heen breken!
florida7
0
Vandaag zouden we weer fors moeten stijgen.

Tencent Holdings Limited (0700.HK)
HKSE - HKSE Delayed Price. Currency in HKD
Add to watchlist

468.400+26.000 (+5.88%)
Gerben74
0
quote:

florida7 schreef op 20 januari 2022 07:01:

Vandaag zouden we weer fors moeten stijgen.

Tencent Holdings Limited (0700.HK)
HKSE - HKSE Delayed Price. Currency in HKD
Add to watchlist

468.400+26.000 (+5.88%)
Nog 6 van dit soort Tencent dagen en dan staat Tencent eindelijk weer eens een beetje op een fatsoenlijke koers;)
Stephanus1987
0
Hong Kong's Hang Seng jumps 2% as China cuts key lending rates; property, tech stocks soar

China on Thursday cut its one-year loan prime rate by 10 basis points, while its five-year LPR was cut by 5 basis points, according to its central bank.

www.cnbc.com/amp/2022/01/20/asia-paci...
optiejunky
0
Dit "zou" ook gunstig zijn voor de CNY , die goedkoper wordt, maar je ziet vaak eerst een tegengestelde beweging. ALs de Yuan weer richting 6,5 gaat is gunstiger voor USA inkopers ( en producenten prijzen en....) iig goed voor chinese aandelen en in het bijzonder Tencent
Stephanus1987
1
Chinese regulator denies issuing guidelines on internet giants' investments, fundraisings

China's cyberspace regulator denied on Wednesday issuing a document with new guidelines for the nation's big internet companies that would require them to seek approval for new investments and fundraising.

www.brecorder.com/news/40148341
474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 16:44
Koers 31,000
Verschil +1,160 (+3,89%)
Hoog 31,165
Laag 30,495
Volume 2.889.291
Volume gemiddeld 2.994.274
Volume gisteren 3.483.638

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront