Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal - januari 2022

1.532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
KijKhumGaaN....
0
Summary:...
Rising steel prices buoyed by strong demand has propelled CLF stock gains of more than 76% this year at its peak during October.But it should not be overlooked that a meaningful portion of CLF's successes are attributable to its prudent operational strategy implemented in recent years, including an increased focus on ESG.CLF is currently leading the steelmaking industry in decarbonizing operations. The company has spent more than $1 billion to date in modernizing its production facilities and methodologies to reduce emissions.The investments have also made CLF more economically competitive within the steelmaking industry by protecting the company from pricing risks, increasing overall yield, and attracting new demand arising from needs for carbon-friendly steel.This makes CLF an attractive investment from a business standpoint, which effectively differentiates it from being a mere commodity-linked stock.

Rest van het verhaal, zie link:

seekingalpha.com/news/3790415-steel-p...
Peter Markus
4
Uit ervaring weet ik dat grote partijen die aan het kopen zijn door te (laten) shorten aandelen zo goedkoop mogelijk proberen te kopen.
Ze geven aan professionele partijen de opdracht die computers het werk laten doen die met algoritmes automatisch de koers drukken en aan het kopen slaan.
Zo werkt dat nu eenmaal en heeft niets met koersmanipulatie te maken.
Ze maken daarbij het liefst gebruik van een slecht sentiment wat ook nog eens wordt aangewakkerd op dagen zoals van afgelopen week met oorlogsdreiging etc.
Met het inkoopprogramma van AM bleek de bodem op € 23.11 te liggen.
Rond de € 28 waren de inkoopprogramma’s voltooid.
Na dat bericht schoot de koers binnen een paar weken naar de € 33 + omdat er geen roulerende aandelen meer uit de markt konden worden gedrukt.
Sinds de daling vanaf € 33 is ingezet heb ik geconstateerd dat vooral in de nahandel geschoven werd met grote partijen aandelen. Ik weet dat velen onder u dat anders zien maar vanuit mijn kennis en ervaring vind ik het zeer waarschijnlijk dat er een of meer grote partijen dit aandeel aan het inkopen zijn.
Veel verder drukken dan tot € € 27.50 acht ik onwaarschijnlijk omdat daaronder de vrij verhandelbare aandelen door AM zijn ingekocht met het inkoopprogramma.
Sommigen conservatieven onder u zullen dit wel lariekoek vinden maar we leven nu eenmaal in een andere tijd dan 15 jaar geleden en treden een nieuw tijdperk tegemoet waar je als individu steeds minder invloed zal hebben.
Computer gestuurde modellen zullen de overhand krijgen voor zover dat nog niet het geval is
Computers te slim af zijn is mij nog niet gelukt.
Het is gewoon gokken op een daling en zij die dat boven de € 30 hebben gedaan blijken het achteraf goed gedaan te hebben.
Allen veel succes en de € 35 + staat eerder op de borden dan menigeen onder u verwacht.
Groet PM
Energy
0
Peter mooi verhaal, maar als er overproductie is bij afnemende vraag moet je gewoon wegwezen in dit aandeel. Simpel.
Peter Markus
0
quote:

Energy schreef op 22 januari 2022 12:06:

Peter mooi verhaal, maar als er overproductie is bij afnemende vraag moet je gewoon wegwezen in dit aandeel. Simpel.
Is dat zo??.?.
PM
kaas84
1
quote:

Energy schreef op 22 januari 2022 12:06:

Peter mooi verhaal, maar als er overproductie is bij afnemende vraag moet je gewoon wegwezen in dit aandeel. Simpel.
Hi Energy, dit zegt die CEO van STELCO. Hoe betrouwbaar is dit? (serieuze vraag, geen sarcasme oid)Alle andere CEO's en staalbedrijven hebben de afgelopen weken/maanden juist duidelijk gemaakt dat de vraag aantrekt en dat de aankomende kwartalen er ook goed uitzien. Ik kan daarom die woorden van de CEO van Stelco zo moeilijk plaatsen. Heeft Stelco er als enige last van? of zijn er andere belangen om dit in de media te gooien. (omdat het zo tegendraads is met alle andere berichten).En is het nu echt zo dat de branche gister zo hard werd afgestraft door 1 CEO met een tegenstrijdig bericht, terwijl er straks met de jaarcijfers waarschijnlijk veel records neer worden gezet bij de meeste staalbedrijven. Ik vind het heel interessant.
staalfreak2
0
quote:

kaas84 schreef op 22 januari 2022 12:30:

[...]
Hi Energy, dit zegt die CEO van STELCO. Hoe betrouwbaar is dit? (serieuze vraag, geen sarcasme oid)
Alle andere CEO's en staalbedrijven hebben de afgelopen weken/maanden juist duidelijk gemaakt dat de vraag aantrekt en dat de aankomende kwartalen er ook goed uitzien.
Ik kan daarom die woorden van de CEO van Stelco zo moeilijk plaatsen. Ik vraag me dan af of er misschien andere belangen spelen bij Stelco. (omdat het zo tegendraads is met alle andere berichten)
Stelco Holdings is een Canadees bedrijf...

Ter opfrissing van het geheugen bijgaand een aantal koersdoelen en commentaren van analisten...

Bijlage:
Peter Markus
1
quote:

staalfreak2 schreef op 22 januari 2022 12:36:

[...]

Stelco Holdings is een Canadees bedrijf...

Ter opfrissing van het geheugen bijgaand een aantal koersdoelen en commentaren van analisten...

Hartstikke mooie bijdrage Staalfreak.
Zelfs een koers van in de € 100 in 2023 wordt al door deskundigen als waarschijnlijk geacht.
Mij zal het ook niet verbazen als dat over een paar jaar op de borden staat.
Na de cijfers op 11-2 verwacht ik ook weer hogere koersdoelen van analisten.
De tijd zal het keren.
Groet PM
Bir
2
quote:

Peter Markus schreef op 22 januari 2022 13:06:

[...]Hartstikke mooie bijdrage Staalfreak.
Zelfs een koers van in de € 100 in 2023 wordt al door deskundigen als waarschijnlijk geacht.
Mij zal het ook niet verbazen als dat over een paar jaar op de borden staat.
Na de cijfers op 11-2 verwacht ik ook weer hogere koersdoelen van analisten.
De tijd zal het keren.
Groet PM
Na de Lehmann crisis in 2008 herstelden de beurzen weer in een rap tempo, en velen dachten dat de sky teh limit was….. en toen kwam de tsunami in het verre oosten en letterlijk alles stortte in, de wereld, de huizen, de wereld.

Eén ding is zeker, je kunt nooit voorspellen wat koersen gaan doen, zelfs als TA duidelijke noorwaarts wijst. Een explosie in een fabriek, een milieuverontreiniging, een financieel schandaal of een wereldgebeurtenis zoals oorlog of pandemie, en voor je het weet gaat alles met grote sprongen omlaag.

Zolang je winst niet vanzelfsprekend vindt en zaken gebruikt zoals stop-loss of optiestrategie, valt er nog genoeg te verdienen aan aandelen. Ook aan Mittal. Dus blijf opletten, durf (tijdelijk) uitstappen en bedenk dat minder winst altijd beter is dan een beetje verlies.

Grt Bir.
Gotcha70
0
quote:

Bir schreef op 22 januari 2022 14:05:

[...]

Dus blijf opletten, durf (tijdelijk) uitstappen en bedenk dat minder winst altijd beter is dan een beetje verlies.

Grt Bir.
En een beetje verlies is ook beter dan groot verlies.

Als de koers volgende week onder de € 28 gaat kan de val nog groter worden.
ruud11
0
quote:

Gotcha70 schreef op 22 januari 2022 14:14:

[...]
En een beetje verlies is ook beter dan groot verlies.

Als de koers volgende week onder de € 28 gaat kan de val nog groter worden.
Ik zat toevallig net naar grafiek te kijken.
Idd onder €28 kan het hard gaan
Zijn maar weinig bodems, supportlijnen,
Je vind ze alleen nog bij dag- en weekgrafieken.

Alle ervaringen ten spijt, ik vertrouw meer op grafieken ...
De Stille
0
Ik vind de reactie van de markt overigens ook wel een beetje overdreven.... Stel dat de rente een procent omhoog gaat in het jaar 2022.. Wordt het dan zo interessant om te sparen? Of obligaties te kopen? En dat terwijl er zo veel geld nog steeds op de markt is...

Sparen zal in het jaar 2022 nog steeds niet interessant zijn.. Maar goed, de markt bepaalt uiteindelijk de prijs.. Maar eerlijk is eerlijk, nu is iedereen aan het beleggen.. ook mensen zonder kennis..
knoflookkees
0
JP Morgan: deze 5 Nederlandse aandelen profiteren van een rentestijging
25 februari 2021 door Redactie BeursWeek
FacebookTwitterLinkedInPrintEmailWhatsApp
randstad-werkzoekende
Analisten van JP Morgan hebben een overzicht gemaakt van de winnaars en verliezers op de Europese aandelenmarkt wanneer de rente op staatsobligaties verder zal oplopen.

De financiële markten zijn in de ban van de stijgende rente. Zowel de tienjaarsrente in de Verenigde Staten als in Duitsland loopt de laatste tijd flink op, signaleert JP Morgan.

Volgens de vermogensbeheerder geloven veel beleggers dat de obligatierente niet veel zal kunnen stijgen, deels omdat er geen aanhoudende inflatie is en deels omdat er wereldwijd veel schulden zijn. Bovendien is de algemene gedachte dat als de obligatierente wel verder stijgt dit een probleem kan worden voor de bredere aandelenmarkt, gezien de hoge waarderingen.

JP Morgan denkt dat de obligatierente vanaf nu waarschijnlijk verder zal klimmen, maar dat dit goed wordt opgevangen door de aandelenmarkt. Iets meer dan een jaar geleden, pre-corona, presteerden aandelen goed met een Amerikaanse 10-jaarsrente van bijna 2%. En ook al zijn de koers-winstverhoudingen nu hoger, de economische- en winstvooruitzichten bieden steun aan de aandelenmarkt. De bank verwacht niet dat een rentestijging de aandelenmarkten pijn zal doen, zolang de Amerikaanse 10-jaarsrente onder de 2% ligt. Zeker wanneer de centrale banken de de liquiditeitskraan wijd open laten en de economische omgeving goed blijft.

Sterker nog, in de afgelopen tien jaar deden Amerikaanse aandelen (S&P 500) het juist erg goed in korte periodes waarin de tienjarige rente op Amerikaanse staatsobligaties met 50 basispunten of meer steeg (zie tabel). In 100% van de gevallen stegen aandelen, met uitzondering van de recessie maart vorig jaar.

Dat gezegd hebbende, zullen sommige sectoren en aandelen relatief slecht presteren bij een stijgende rente en sommige juist goed. Banken en verzekeraars zijn het sterkst gecorreleerd aan de obligatierentes. Ook cyclische sectoren als automotive, industrie en bouwmaterialen gedijen meestal goed in een omgeving van stijgende rentes, stelt JP Morgan. Aan de andere kant zijn hogere rentetarieven veelal een probleem voor de aantrekkelijkheid van de farmaceutische sector en consumentengoederen.

Aegon en ING winnaars rentestijging
De analisten van JP Morgan hebben een mandje van 40 Europese aandelen samengesteld die kunnen profiteren van een stijgende obligatierente op basis van hun correlatie aan de rente op staatsobligaties over de afgelopen tien jaar. De lijst wordt aangevoerd door de Franse bank BNP Paribas, met een positieve correlatie van 34%. De twee andere Franse banken Société Générale (32%) en Credit Agricole (31%) completeren de top-3. Het aandeel van de Franse autoproducent Renault (29%) doet het ook goed bij een stijgende rente. Datzelfde geldt voor staalproducent ArcelorMittal, met een correlatie van eveneens 29%. Andere Nederlandse aandelen op de lijst zijn: Aegon (27%), ING (26%), Randstad (25%) en NN Group (23%). De Belgische KBC Group (24%) is eveneens gebaat bij een stijgende obligatierente.

Ahold en Unilever zijn de verliezers
JP Morgan heeft ook de Europese verliezers in kaart gebracht: ofwel aandelen met de meest negatieve correlatie aan de rente. Het aandeel van het Belgische nutsbedrijf Elia Group heeft het meest te duchten van een rentestijging, met een correlatie van -38% over de afgelopen tien jaar. Ook de consumentengoederenconcerns Unilever (-35%) en Nestle (-34%) houden niet van een rentestijging. Dit geldt ook voor de aandelen van supermarktketens Colruyt (-23%) en Ahold Delhaize (-22%).
knoflookkees
0
boer
0
quote:

De Stille schreef op 22 januari 2022 17:01:

Ik vind de reactie van de markt overigens ook wel een beetje overdreven.... Stel dat de rente een procent omhoog gaat in het jaar 2022.. Wordt het dan zo interessant om te sparen? Of obligaties te kopen? En dat terwijl er zo veel geld nog steeds op de markt is...

Sparen zal in het jaar 2022 nog steeds niet interessant zijn.. Maar goed, de markt bepaalt uiteindelijk de prijs.. Maar eerlijk is eerlijk, nu is iedereen aan het beleggen.. ook mensen zonder kennis..
Dat klopt als je geen rente krijgt dan zoek je wat anders
Gotcha70
0
www.beursduivel.be/nieuws/738386/Wall...

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets vindt het zorgwekkend dat de beurzen de robuuste winsten van donderdag niet vast wisten te houden. "Dit kan een indicatie zijn dat de verliezen volgende week verder oplopen."

Up naar de € 40+
mvliex 1
0
quote:

Bir schreef op 22 januari 2022 01:02:

[...]

Het is not done op een forum over absolute bedragen / budgetten te spreken of er naar te vragen. Dat niet weten van elkaar maakt dat we allemaal gelijk zijn hier.
Vraag, hoezo not done? Het hoeft zeker niet nee maar als iemand dat wil, prima toch? Tenzij er ergens staat dat het verboden is. En dat jij iemand met minder geld niet gelijk ziet als iemand met veel is hopelijk niet zo bedoeld als het er nu staat.
mvliex 1
0
quote:

Gotcha70 schreef op 22 januari 2022 17:16:

er zijn er die voor dit jaar een beurscrash verwachten
Die berichten kan je ook over 2021 vinden, en 2020, etc.
Energy
1
Koersdoelen van analisten zeggen mij niets bij mt. Van 12 tot 25 zeggen ze houden/verkopen.

Sta je op 28 dan zeggen ze kopen koersdoel 40euro.

Wegwezen hier. Tegengesteld aan analisten handelen is het beste bij mt.
mvliex 1
0
quote:

Energy schreef op 22 januari 2022 18:43:

Koersdoelen van analisten zeggen mij niets bij mt. Van 12 tot 25 zeggen ze houden/verkopen.

Sta je op 28 dan zeggen ze kopen koersdoel 40euro.

Wegwezen hier. Tegengesteld aan analisten handelen is het beste bij mt.
Als er iets bewezen is dat het in dit geval niet klopt, is het wel deze bewering.
1.532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 23,470
Verschil -0,640 (-2,65%)
Hoog 24,100
Laag 23,400
Volume 3.800.729
Volume gemiddeld 2.462.006
Volume gisteren 2.204.739

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront