CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2022

1.934 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 93 94 95 96 97 » | Laatste
Nuchtere Kijk Op
1
quote:

Punctulum schreef op 25 januari 2022 14:29:

Zelf bedacht tekstje, beste NKO ??

Ja ik heb vertrouwen in eigen analyse ;-) Kan ik ook alleen mezelf de schuld geven! Is niet bepaald copy paste dus.

Ik sta zelf ook trouwens op een flink verlies, maar om altijd een ander de schuld te willen geven? Van de 2 G's Niels, of wat ik nu lees NK?
Geen fijn ego netjes gezegd, of het past in het spel alhier voor bepaalde personen e/o dat ze andere intenties hebben om langdurig long AH te willen/kunnen zijn.

Ahhhh kwartje valt. Niels Koerts haha NK ik dacht ff dat NKO bedoeld werd LOL ;-)

En diegene die dit NU al als dividend aandeel hebben aangekocht of dus zo dachten? Zegt mij genoeg ;-)
Just lucky
1
quote:

Gerbson schreef op 25 januari 2022 14:26:

Ik ben de laatste tijd wat minder actief, dus geen idee of het e.e.a. al voorbij is gekomen, maar ik zag wel in een oogopslag wat vragen over het nettoresultaat. Als aandeelhouder deel ik graag mijn visie over de toekomst van CM.COM:

Begin hiermee: www.youtube.com/watch?v=SA976NnetqE --> Dit is een interview van Rowan Nijboer met de CEO van CM.COM Dhr. Glabbeek. Echt een kwalitatief goed en uitgebreid interview. Er worden belangrijke vragen rondom de winstgevendheid van CM.COM beantwoord. Naar mijn mening de key points:
- Glabbeek stelt vast dat er sprake is van 29% NDR (Net Dollar Retention Rate), dit betekent dat bestaande klanten gemiddeld in het volgende jaar 29% meer uitgeven bij CM dan het jaar ervoor. Zonder acquirerende groei of de aanwas van nieuwe klanten is er dus al een hele solide omzetgroei.
- Klanten blijven in 96% van de gevallen klant in het volgende jaar, gemiddeld dus 25 jaar. Glabbeek geeft aan dat er vaak in het eerste jaar verlies wordt gemaakt om een klant binnen te halen, het onboarden, systemen uit te leggen, Sales/Marketing kosten zijn daar per klant relatief hoog. Gewezen op de hiervoor beschreven 96% worden deze kosten dus terugverdiend. Tussen neus en lippen door geeft Glabbeek aan dat een stijging in Sales/Marketing kosten dus betekent dat er meer klanten geworven worden. Deze klanten leveren dus in het volgende jaar meer omzet op, tegen verminderde kosten; een eindeloze sneeuwbal.
- Met de beursnotering is het makkelijker geworden om personeel te belonen met aandelen, dit gebeurt op grote schaal om betrokkenheid en doorzettingsvermogen evenals een duurzame relatie met het personeel te verbeteren.

Als ik dan de cijfers bekijk valt mij het volgende op:
Platform revenue ontwikkeling: gyazo.com/18cabaa6a85e6b546eb912c9d87...
Platform gross profit ontwikkeling: gyazo.com/2fcb4d97144d08dc0fa485e7469...
--> Hier zit de echte winstgevende kracht van CM, de cloud subscriptions, SaaS Revenue en ticketing. GM is hier 87% wat echt ontzettend hoog is.

Als ik kijk naar Q3 update : 'Payments processed grew by 40% y-o-y to € 229 million, mainly due to an increase of online checkout transactions.
Platform gained from an increase of our SaaS propositions, such as our Mobile Cloud Solutions and Over The Top
(OTT) bundles like WhatsApp. This resulted in an 89% y-o-y growth of our Annual Recurring Revenue (ARR) to
€ 20.4 million at the end of Q3 2021.'
En naar de ontwikkeling bij ticketing : gyazo.com/2cf7ac64231576742a1523a72a1...

Dit doet mij geloven dat de ontwikkeling van de gecategoriseerde omzet als 'platform' (in dit geval specifiek ticketing, OTT bundles en Cloud/SaaS) enorm groeit. Daarmee groeit dus ook de winstgevendheid harder dan bij de reguliere CPaaS omzet. Dit is ongetwijfeld de reden dat de gemiddelde marges sterk verbeteren t.o.v. H1 2021 (26-->29%). Als ze dit kunnen doorpakken dan praten we echt over een gigantische groei qua winstgevendheid in de toekomst.

Ik ga hier niet mijn hele rekenmodellen delen, maar ik ga zelf uit van 50-70 mil EBITDA in FY2022. Het kan heel hard gaan met de koers als blijkt dat winstgevendheid heel dichtbij is. Kijk naar Sinch/Twilio. Sinch is een beter voorbeeld aangezien daar geen Amerikaanse gekte inzit. EBITDA TTM is 1,3 Beurswaarde is 125. Plak die factor van 100 maar op mijn EBITDA om te zien waar we heen kunnen ;)

---------------------

Dit bovenstaande postte ik in oktober 2021, er is in mijn optiek weinig veranderd. High-margin onderdeel zal versterken door het opheffen van de lockdown (Ticketting/platform). Ik denk dat veel mensen onderschatten dat CM.com redelijk profiteert van een 'open' maatschappij, meer dan andere technologische bedrijven.

Bovendien kan ik mij niet vinden in bovenstaande kritische punten, forward p/e van 50 in 2023 op deze koers? Dat is gewoon niet waar... Marktkap is nu 650 mil, dan denkt men dus dat er 13 mil ebit in 2023 is? Vind ik een behoorlijk lage schatting. Men kiest er gewoon voor om een relatief groot deel te investeren in de sales/verkoop, als je dat nu zou halveren is er al een 25 mil ebit voor 2021.

Ook de hoge rente raakt CM niet of nauwelijks, balans is schoon, recent een slimme convertible obligatie uitgegeven tegen 2% p.a. Dat was op de topkoers van 41. Verwatering aandelenbelang vindt pas plaats bij een koers van 53 of hoger.

Ik denk dat CM in theorie nog kan dalen op sentiment. Maar ik denk dat de cijfers omhooggehouden zijn door de hernieuwde boostercampagne en deze in de loop van 2022 verder aansterken door de open economie.
IEX gaat uit van een ebitda van 7,7 mln voor 2022, lijkt me dat je veel en veels te positief bent, of er zitten wat fouten in je spreadsheet.
Techie
0
Goede analyse en bedrijf is afgelopen jaren veel breder geworden en 2022 zal het eerste jaar gaan worden dat men vol gaat profiteren van alle evenementen (2 jaar fors in geïnvesteerd en geëxperimenteerd (Formule 1 proeftuin)

Ik hoop dat management perceptie en waardering in tech sector dat winstgevendheid voor oppompen ebitda gaat....als ze daar op weten te sturen dan kan er snel een kentering komen in deze snelle koersdaling.

Tech wordt aangeveegd (kijk naar ASML, prachtige cijfers en uitverkocht voor 2022 en wellicht veel langer) maar ook min 8% sinds de cijfers. De verhandelbaarheid van CM is stukken slechter
Zombira
0
Moedig Voorwaarts & NKO bedankt voor het belichten van zowel de negatieve als positieve argumentatie. Ik neig zelf meer naar de positieve kant daarom is het altijd heel nuttig als men een negatieve visie ook beargumenteerd.

Ik ben gewoon echt benieuwd wat het effect gaat zijn op de omzet als evenementen weer op volle toeren draaien. Ben benieuwd of ze de F1 experience (ticketing & betaalgemak) gaan transleren naar alle evenementen. Dat zou denk ik echt goed geld en bekendheid opleveren.
Dividend Collector
0
quote:

Bowski schreef op 25 januari 2022 14:28:

[...]

www.iex.nl/Artikelen/Auteur/673/Niels...
" Hij richt zich met name op dividendaandelen. Aan de hand van een zelfontworpen dividendschaal beoordeelt hij of een dividendaandeel koopwaardig is. Verder analyseert hij Nederlandse aandelen op basis van fundamentele analyse."

CM.com is in de verste verte geen dividend aandeel.
Je kan vaststellen dat NK volledig buiten zijn boekje is gegaan. Hij heeft het speculatief moeras betreden en zijn fundamentele waarden verloochend.
Deze schoenmaker heeft zich niet bij zijn leest gehouden. Daarom weegt de kritiek op hem juist extra zwaar.
Haha kom op zeg, wat is dit nu weer? Slaat echt nergens op. Er staat toch 'met name'. Alsof hij als "waarde-analist" geen vakkundige analyse van een groeiaandeel zou kunnen maken.

Ik snap best dat je teleurgesteld bent over de koersdaling, maar je hebt toch echt zelf op de koopknop gedrukt. Geldt ook voor mijzelf overigens.
objectief
0
quote:

Dividend Collector schreef op 25 januari 2022 19:49:

[...]

Haha kom op zeg, wat is dit nu weer? Slaat echt nergens op. Er staat toch 'met name'. Alsof hij als "waarde-analist" geen vakkundige analyse van een groeiaandeel zou kunnen maken.

Ik snap best dat je teleurgesteld bent over de koersdaling, maar je hebt toch echt zelf op de koopknop gedrukt. Geldt ook voor mijzelf overigens.
Ja, volkomen mee eens. Eigen koopbeslissingen bij negatieve gevolgen de schuld aan anderen geven en als het goed uitpakt was het eigen slimme zet.
Analisten kunnen ook niet vooraf weten, als Poetin gaat dreigen en/of de FED de rente sneller dan verwacht wil vergogen.
IvoNiehe1
1
Ben ook wel echt compleet klaar met dat gezeik over het advies van Niels Koerts. Maand na maand blijft het maar aangehaald worden.
Je drukt zelf op de knop, neem je verantwoordelijkheid, en door naar het volgende.
Alsof het maar een godgegeven garantie is om dikke resultaten te draaien op een advies van een ander.
Opgelet
2
quote:

Bowski schreef op 25 januari 2022 14:28:

[...]

www.iex.nl/Artikelen/Auteur/673/Niels...
" Hij richt zich met name op dividendaandelen. Aan de hand van een zelfontworpen dividendschaal beoordeelt hij of een dividendaandeel koopwaardig is. Verder analyseert hij Nederlandse aandelen op basis van fundamentele analyse."

CM.com is in de verste verte geen dividend aandeel.
Je kan vaststellen dat NK volledig buiten zijn boekje is gegaan. Hij heeft het speculatief moeras betreden en zijn fundamentele waarden verloochend.
Deze schoenmaker heeft zich niet bij zijn leest gehouden. Daarom weegt de kritiek op hem juist extra zwaar.
Zo zo, die NK heeft heel veel aanzien op IEX. Bowski drukt blindelings op de koopknop, want ik doe de aanname dat je zelf geen onderzoek hebt gedaan voordat je instapte, anders zou je NK niet de schuld geven. Dit soort aandelen worden het hardst geraakt bij renteverhogingen, twee seconden logisch nadenken was voldoende geweest om niet op de koopknop te drukken. En waarom überhaupt analisten volgen? De gemiddelde analist haalt een lager rendement dan een low-cost index ETF. Iedereen drie kritiek heeft op een ander: kijk even in de spiegel.
Daarom
0
De koers wordt weer met kleine aantallen omhoog gezet. De koers is ook door kleine particuliere beleggers naar beneden gezet. Het waren er alleen meer die tegelijk de uitgang zochten. Reden; paniek. De grotere beleggers hebben gewoon hun aandelen gehouden en wellicht bijgekocht. Ik ben benieuwd hoe het bedrijf en de koers zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Ik heb er vertrouwen in, maar de tijd zal het leren.
Just lucky
0
Bij dalingen een giga volume, vandaag een beetje herstel, echter zonder volume. Kans dat de bodem nog niet in zicht is, is daarom groot.
Zombira
0
quote:

Just lucky schreef op 26 januari 2022 11:59:

Bij dalingen een giga volume, vandaag een beetje herstel, echter zonder volume. Kans dat de bodem nog niet in zicht is, is daarom groot.
Was wel een daling met giga volume op Macro level hé dus niet alleen bij cmcom.
Daarom
0
Het volume was wel groot, maar het waren 'allemaal' particulieren. Ik heb mijn positie fors uitgebreid en grote orders werden met kleine orders gevuld (3 stuks, 12 stuks, 28 stuks, 63 stuks, etc, etc). Het waren dus kleine beleggers die verkochten, zeker niet de grotere en professionele beleggers!
largo33
0
quote:

Daarom schreef op 26 januari 2022 16:32:

Het volume was wel groot, maar het waren 'allemaal' particulieren. Ik heb mijn positie fors uitgebreid en grote orders werden met kleine orders gevuld (3 stuks, 12 stuks, 28 stuks, 63 stuks, etc, etc). Het waren dus kleine beleggers die verkochten, zeker niet de grotere en professionele beleggers!
er zijn genoeg grote partijen die met klein aantal stukjes beweging in het fonds proberen te krijgen. Gezien totaal volume laag is per dag is er makkelijker beweging in te krijgen. Dus ik ben het niet met je eens dat kleine belegers dit alleen veroorzaken
Fluxx
3
Wat een nervositeit allen in dit forum. Of jullie koersen allen tegen de 65 aan, en hebben eigenlijk niet zo’n lange beleggingshorizon. Of jullie zouden niet op de beurs moeten zitten, want je kan de spanning niet aan.

Weken als dit is niets anders dan anders, rustig blijven bij kopen. Geen grote impulsen, geen schrik bewegingen. Maar stap voor stap je portfolio doorbouwen.

In twee weken is veel geld door het putje gegaan. Maar ook dat hersteld we weer (voor de meeste aandelen). Als de basis maar goed is. En bij CM.com is dat zo. Google lanceerde oa Conversational Chat advertenties in de zoekmachine. Drie keer raden wie o.a. een van de leveranciers wordt.

Pay per chat. Ka-chinggg !!!
Nuchtere Kijk Op
1
quote:

Rob_vd schreef op 26 januari 2022 18:42:

shortsell.nl/short/CMcom
Doen ze slim Rob om te beginnen die short af te bouwen voor de cijfers. Thanks thumbs-up ;-)

25 Jan 2022 Highbridge Capital Management 0,59%

Was >

2 Sep 2021 Highbridge Capital Management 0,62%

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Highbridge Capital Management LLC CM.com N.V. NL0012747059 0.59 25 jan 2022
Jelle Trader
2
CM.com heeft nog een lange weg te gaan,....
Stock wordt niet gevolgd door gerenommeerde effectenhuizen.

Weerstand rond 23,00
Steun rond 17,50
Bijlage:
1.934 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 93 94 95 96 97 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 6,900
Verschil -0,020 (-0,29%)
Hoog 7,040
Laag 6,900
Volume 15.733
Volume gemiddeld 36.938
Volume gisteren 77.793

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront