Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
jowi
0
in 2021 (BRON: IEX)
*USD +6,45%
*CAD + 0,99%
*GBP -1,06%
* CHF - 2,99%
* NZD - 4,98%
* AUD - 5,61%
Onze euri - 7,01 %
*JPY -10,31%

Toch niet slecht van onze eurie. Goed voor de export, toch !!
En alles wat geïmporteerd moet worden is niet meer te betalen.
voda
0
Valuta: euro daalt onder 1,14 dollar
Zwaartepunt valutamarkt in tweede weekhelft.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag weer onder de 1,14 dollar.

"We hebben voor de euro 1,1480 dollar gezien, een koers die erg veel uitleg vroeg", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De beweging die we nu zien, komt meer overeen met de realiteit en wij denken dat de euro gaandeweg de week lager komt te noteren", aldus Van der Meer.

De handelaar van Ebury verwacht dat de tweede helft van de week de meeste dynamiek laat zien, met onder andere de notulen van de Europese Centrale Bank op donderdag. "Woensdag is het echter al de beurt aan de voorzitter van de Bank of England, Andrew Bailey, die voor een zogeheten Treasury Committee verantwoording moet afleggen. De markt houdt rekening met een tweede renteverhoging door het Britse beleidsorgaan, maar gesteld dat Bailey die verwachting tempert, zal dat voor het Britse pond negatief uitpakken", aldus Van der Meer.

De Britse werkloosheid liet in november een verder afname zien, zo bleek vanochtend uit cijfers.

De Duitse ZEW-verwachtingsindex kwam over januari beduidend hoger uit dan verwacht, namelijk op 51,7 tegen 29,9 in december. Economen hadden gerekend op een stijging tot 32,5.

Vanmiddag komt de OPEC met zijn maandrapport en publiceren de Amerikanen de Empire State-index over januari en het vertrouwen van de huizenbouwers over dezelfde maand.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1396 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8364 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,2 procent en noteerde op 1,3625 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
haas
0
even geblikt op andere valuta krsen: Commerzbank meld gisteren:

Commerzbank heeft een voorziening van zo'n 436 miljoen euro genomen op buitenlandse valutaleningen in Polen.
Dit meldde de Duitse bank vrijdag nabeurs.
(Dit schijnt te gaan om chf. Leningen die door de daling van de Sloty en de stijging van Chf tot grote problemen bij de Poolse banken leiden)

Ook de Oekrainsche koers raakt de laatste tijd wat in verval t.o.v euro/$

Ook Britse pond staat de laatste tijd wat onder druk
voda
0
Valuta: Fed en Oekraine stuwen dollar
MUFG ziet correlatie Brits pond en dalende aandelenkoersen.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar stijgt maandag door het vooruitzicht dat de Federal Reserve woensdag de verwachtingen voedt dat de eerste renteverhogingen er echt aankomen en door een stroom van beleggingsgelden die veilige havens zoeken, door de zorgen over de spanningen tussen Rusland en Oekraïne.

De euro noteerde maandag 1,1315 tegenover de dollar, een daling van een kwart procent.

De januari-vergadering van de Federal Reserve zal de laatste worden voordat de centrale bank begint met een cyclus van renteverhogingen, die volgens Deutsche Bank vier renteverhogingen in dit jaar zal omvatten. Er is een staartrisico dat de centrale bank nog havikachtiger wordt in de komende maanden", waarschuwden de analisten van Deutsche, die zelfs zes of zeven rentestappen omhoog niet uitsluiten dit jaar.

Het Britse pond kan verder dalen tegenover de dollar als de aandelenkoersen wereldwijd blijven dalen en de risico-aversie wijdverspreid is, zo stelde MUFG maandag.

De correlatie tussen het pond/dollar en de mondiale aandelenindex ACWI van MSCI over de afgelopen dertig dagen is bovengemiddeld, terwijl die begin december juist een dieptepunt had bereikt, stelt analist Lee Hardman van MUFG.

"Het is de sterkste aanhoudende periode van positieve correlatie tussen de "kabel" en de aandelenmarkt sinds 2012. Dit wijst erop dat het pond kwetsbaar is voor meer zwakte als de aandelenmarkten verder verzwakken", aldus Hardman.

De koers van het Britse pond daalde maandag 0,2 procent tot 1,3525 dollar, het laagste niveau in ruim twee weken, volgens FactSet. Tegenover het pond steeg de euro 0,2 procent tot 0,8384.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar in trek
Fed in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag flink lager nu de verwachting in de markt leeft dat de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond het aankoopbeleid versneld terugschroeft.

"Daarmee is de valutamarkt vandaag en morgen geheel in de ban van de FOMC-vergadering en het besluit daarbij", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Mocht de verwachting door het monetair beleidsorgaan worden ingelost dan zien wij de euro een beweging van zeker een halve dollarcent maken en roept dat de vraag op hoe sterk de 1,12 dollar trekt", aldus Van der Meer.

De spanningen rondom Oekraïne hebben volgens Van der Meer vooralsnog geen weerslag op de valutamarkt.

De Duitse Ifo-index voor het ondernemersklimaat in Duitsland kwam over januari hoger uit dan in december en met 95,7 ook hoger dan de verwachte 94,7.

Voor vanmiddag staat in de Verenigde Staten alleen het consumentenvertrouwen gemeten door onderzoeksbureau The Conference Board op de agenda.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 1,1288 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8374 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,3477 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro onder 1,13 in nerveuze markt
Rabobank verwacht geen aanpassingen in Fed-beleid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag nog altijd onder de 1,13 dollar in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve vanavond.

"Wij verwachten geen verhoging en ook geen versnelling in tapering", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De koers die nu op het bord staat lijkt een koers die past bij deze verwachting. De Fed heeft al aangegeven wat het beleid is en wil voorspelbaar blijven en niet onnodig onrust veroorzaken, ook als de omgeving een steviger karakter krijgt", aldus de analist, die de markt ook woensdag nog nerveus en volatiel vindt.

Mevissen verwacht dat de aandacht na vandaag verschuift naar een aantal Amerikaanse macro-economische indicatoren die donderdag en vrijdag naar buiten komen en waarvan de inflatiegegevens in het persoonlijke inkomen en bestedingen over december verreweg het belangrijkste punt van aandacht is.

Het Franse consumentenvertrouwen bleek vanochtend gedaald van 100 naar 99. Economen hadden gerekend op een daling tot 98.

In de Verenigde Staten volgen vanmiddag de groothandelsvoorraden over december, de huizenprijzen in november, de verkopen van nieuw opgeleverde woningen en de wekelijkse olievoorraden.

Vanavond wordt het rentebesluit van de Fed om 20.00 uur bekendgemaakt, waarna om 20.30 uur voorzitter Jerome Powell een perstoelichting geeft.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1287 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8355 Britse pond. Het Britse pond noteerde woensdag vlak op 1,3510 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro onder 1,12 dollar
Rentebesluit Fed geeft duidelijkheid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag onder de 1,12 dollar in een markt die reageert op het rentebesluit van de Federal Reserve van woensdagavond.

"De markt weet nu waar het aan toe is", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Dat betekent dat we voorlopig rekening moeten houden met een euro die beweegt tussen de 1,1170/80 en 1,1230 dollar, waarmee de markt nog altijd duidelijk dollarminnend is", aldus Van der Meer.

De Federal Reserve liet de belangrijkste rente zoals verwacht ongewijzigd, maar sprak de intentie uit om halverwege maart de rente wel te verhogen in een poging de hoge inflatie te temmen.

In een verklaring op het rentebesluit liet voorzitter Jerome Powell weten dat de Fed de middelen heeft om te voorkomen dat de inflatie nog lang op het huidige hoge niveau blijft, maar dat hij zich bewust is van het risico dat de loongroei een verdere stijging van de inflatie met zich mee kan brengen. "We zien flinke loonstijgingen. Er is een risico dat de inflatie langer op een hoog niveau blijft dan verwacht. Als de inflatieontwikkelingen verslechteren, dan moeten we ingrijpen", aldus Powell.

Met deze woorden kan de markt volgens Van der Meer zich weer richten op de macrorealiteit met als belangrijkste richtpunt voor de korte termijn de Amerikaanse inflatiedata die meekomen met de de inkomens- en bestedingcijfers op vrijdagmiddag.

Vandaag publiceren de Amerikanen de wekelijkse steunaanvragen, ingeschat op 265.000 tegen 286.000 een week eerder, en de eerste raming van de groei van de economie in het vierde kwartaal, ingeschat op 5,5 procent op kwartaalbasis tegen 2,3 procent over het derde kwartaal. Verder komen nog de aanstaande woningverkopen over december naar buiten.

De euro noteerde donderdag 0,4 procent lager op 1,1196 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8337 Britse pond. Het Britse pond zakte donderdag 0,3 procent en noteerde op 1,3428 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
13:30
Euro op laagste peil in anderhalf jaar

De euro is even naar 1,1152 dollar gedaald. Dat is het laagste peil sinds juni 2020. De eenheidsmunt staat onder druk omdat Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), woensdagavond een renteverhoging bij elke zeswekelijkse vergadering niet uitsloot. Volgens de geldmarkt is er nu meer kans dat de Fed dit jaar vijf in plaats van vier keer de rente optrekt.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ga...
voda
0
Valuta: euro momenteel in neerwaartse spiraal
Markt blijft nerveus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag op 1,1130 dollar en kan met het huidige sentiment nog verder omlaag.

"Kan, hoeft niet", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Als het zo daargaat als nu is 1,10 dollar voor de euro goed mogelijk, maar als het sentiment verandert, bijvoorbeeld op geopolitiek vlak, dan kan de trend voor de euro de andere kant opgaan. Dat maakt de markt momenteel wel neurveus", aldus Boele.

"De marktconsensus is dat de Fed de rente met 25 basispunten verhoogt in maart. Een aantal analisten denkt zelfs dat het een grotere stap wordt dan 25 basispunten. De Fed zei ook dat het de deur open wil houden voor activaverkoop. De uitkomst van de Fed-vergadering heeft de Amerikaanse dollar dus steun gegeven, omdat de rentes op Amerikaanse staatspapier en de rentes gecorrigeerd voor inflatie stegen. Wij verwachten een verdere stijging van de dollar ten opzichte van de euro door het verschil in beleid van de Fed en de ECB. Onze raming voor de euro staat voor het eind van dit jaar nog altijd op 1,05 dollar", aldus Boele.

De kwestie Oekraïne kan voor de dollarkoers even zand in de raderen betekenen. "Door de toegenomen spanningen tussen Rusland en andere landen over Oekraïne kunnen beleggers een deel van hun eerder opgebouwde posities verkopen en nemen ze ook winst op de aangekochte dollars. We denken dat deze mogelijke situatie tijdelijk van aard zal zijn", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO.

De koers van het Britse pond is volgens ABM AMRO vooral onderhevig aan monetair beleid en minder aan het lot van de premier van het Verenigd Koninkrijk. "Wij denken dat Boris Johnson aanblijft. Zelfs als hij aftreedt, worden er nog geen nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Zijn partij zou dan iemand anders kunnen benoemen tot Britse premier. Het is daarmee onwaarschijnlijk dat het beleid verandert. Daarnaast verhoogt de Bank of Engeland mogelijk volgende week al de beleidsrente. Dit zou het pond steun moeten geven ten opzichte van valuta's waar de rente voorlopig nog niet omhoog gaat, zoals de euro, de yen en de frank", aldus Boele vrijdag.

De Franse economie liet in het vierde kwartaal op kwartaalbasis een groei van 0,7 procent zien, beter dan de verwachte 0,5 procent, maar duidelijk minder dat de 3,1 procent in het derde kwartaal.

De Duitse economie toonde in het laatste kwartaal van het vorig jaar een groter dan verwachte krimp van 0,7 procent op kwartaalbasis. Vooraf lag de prognose op een krimp met 0,5 procent.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone kwam in januari definitief uit op 8,5 negatief, gelijk aan de voorlopige meting en in iets slechter dan de 8,4 negatief in december.

Vanmiddag worden in de Verenigde Staten de inkomens en bestedingen met de voor het rentebeleid van de Federal Reserve toonaangevende PCE-inflatie-indicator gepubliceerd. Verder gaat de aandacht uit naar de Amerikaanse arbeidskosten over het vierde kwartaal en het consumentenvertrouwen over januari van de gemiddelde Amerikaan, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1331 dollar. De Europese munt noteerde eveneens 0,1 procent lager op 0,8321 Britse pond. Het Britse pond noteerde vrijdag vlak op 1,3380 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
jowi
0
Wordt 1 euro is 1 dollar.
Was 1 euro is 1,60 dollar.

Goed bezig ECB.
ECB wordt wereldkampioen valuta / euries drukken.
voda
0
Valuta: hoge Duitse inflatie helpt euro
Druk op Lagarde kan vuurwerk geven donderdag.

(ABM FN-Dow Jones) De euro herstelt maandag verder, met hulp van een hoger dan verwacht inflatiecijfer, na de harde tik van vorige week, toen de Europese munt 1,5 procent daalde tegenover de dollar en laag in de 1,11 belandde.

De euro/dollar gaat nu weer richting 1,12, met een koers van 1,1175 tegen het middaguur op maandag.

Deze beweging was al gaande, maar wordt maandag gesteund door hoger dan verwachte inflatiecijfers zoals die zijn gepubliceerd door de Duitse bondsstaten. Volgens Stefan Koopman van Rabobank had men gerekend op een stevige daling van de inflatie, omdat een btw-effect eruitloopt. Maar bijvoorbeeld in Nordrhein-Westfalen valt de daling nogal tegen, met hogere vaste kosten, voor zaken als energie, water en huur, zei Koopman.

Vanmiddag om twee uur volgt het inflatiecijfer voor heel Duitsland.

De tegenvallende prijsstijging in Duitsland zet druk op de Europese Centrale Bank om later in de week voorzichtiger te worden in de overtuiging dat de hoge inflatie van voorbijgaande aard is, zei Koopman.

Volgens hem kan de ECB met renteverhogingen overigens weinig doen tegen de hoge energieprijzen. De hogere huren zijn wel een punt van zorg.

De hoge inflatie zet druk op Lagarde van de ECB en kan voor vuurwerk zorgen bij het rentebesluit van de ECB donderdag, want als Lagarde onder druk staat gebeuren er wel eens grappige dingen, volgens Koopman. Ze zou wat meer ruimte kunnen geven aan het geluid van de haviken, maar zal om haar lijn te verdedigen ook kunnen wijzen op het feit dat de loongroei in de eurozone zeer laag is.

Hoewel de hoge inflatie altijd met vertraging doorwerkt in de onderhandelingen over hogere lonen, zit daar nog weinig beweging in, terwijl de inflatie al geruime tijd hoog is. Omdat de inflatie wordt veroorzaakt door hogere kosten en niet door hogere vraag, leidt dit ook niet tot meer winst voor werkgevers, die lijken te redeneren dat de medewerkers de pijn dan maar moeten delen en er gezamenlijk op achteruitgaan.

Ook de Britse centrale bank zal donderdag voor reuring zorgen met een renteverhoging, zodat Koopman op die dag de nodige beweging in het pond verwacht. Het Amerikaanse banenrapport van aanstaande vrijdag is daarmee nog ver weg.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro omhoog binnen beperkte bandbreedte

Door ABM Financial News op dinsdag 1 februari 2022
Views: 603

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag hoger ten opzichte van de dollar, nadat het laatste Duitse inflatiecijfer de verwachting voedt dat de Europese Centrale Bank meer zal moeten kijken naar inperking van het huidige monetaire beleid.

"De ECB zal aanstaande donderdag geen beleidswijzigingen aankondigen, maar het is niet uitgesloten dat aanstaande donderdag gehint wordt op een verandering daarin", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Dat maakt de markt voor nu positief gestemd ten aanzien van de euro, terwijl de bandbreedte voor de euro wel bescheiden blijft. Voor de langere termijn lijkt de dollar nog altijd aan het langste eind te trekken", aldus Van der Meer.

Naast de ECB, de Amerikaanse banendata over januari en het Britse rentebesluit, eveneens gepland voor aanstaande donderdag, kijkt Van der Meer ook uit naar de OPEC-vergadering. "De olieprijs heeft boven de 90 dollar per vat genoteerd. De vraag is nu of het kartel de toenemende vraag naar brandstof beantwoordt met een verhoging van de productie", aldus Van der Meer.

Een productieverhoging zal een temperend effect op de olieprijs hebben en de dollarkoers kunnen beïnvloeden.

Vanochtend bleken de Duitse detailhandelsverkopen over december meer te zijn gedaald dan verwacht. De Franse inflatie steeg onverwacht. De prijzen stegen afgelopen maand met 2,9 procent op jaarbasis na een stijging met 2,8 procent in december. Economen rekenden op een stijging met 2,5 procent.

De Duitse werkloosheid in januari kwam in de aangepaste versie uit op 5,1 procent, tegenover 5,2 procent in december, waar de markt vooraf eveneens rekening mee hield.

De werkloosheid in de eurozone kwam in december uit op 7,0 procent tegen 7,1 procent in november en tegen een door economen verwachte 7,2 procent.

Dinsdagmorgen verscheen uit Europa ook een aantal definitieve inkoopmanagersindices voor de verschillende industrieën. Voor de Duitse en de Europese industrie bleek het groeitempo iets lager uit te zijn gevallen dan eerder was berekend.

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten de definitieve inkoopmanagersindex voor de industrie. Verder is er aandacht voor de Amerikaanse vacatures, een steeds belangrijker cijfer, naast de banengroeidata, en de bouwuitgaven in de laatste maand van 2021.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 1,1262 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8342 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,4 procent en noteerde op 1,3500 dollar.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Valuta: risico's euro aan de onderkant
Rabo ziet geen renteverhogingen door ECB dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag rond de 1,1300 dollar en daarmee heeft de markt volgens Rabobank twee renteverhogingen van de Europese Centrale Bank en de afgenomen verwachting voor een verhoging door de Federal Reserve van het belangrijkste rentetarief met 50 basispunten ingeprijsd.

"Van de Federal Reserve heeft niemand van de prominenten in toespraken gehint op een verhoging van het tarief met 50 basispunten", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Samen met de verwachting dat de ECB de rente in 2022 twee keer verhoogt, is de euro de afgelopen dagen opgelopen en de dollar wat gedaald naar een peil dat deze prognoses aardig weerspiegelt", aldus de analist van Rabobank.

Mevissen verwacht niet dat de ECB dit jaar overgaat tot ook maar één renteverhoging en schat dan ook in dat de euro vanaf het huidige niveau weer terugvalt naar 1,1200 tot 1,1150 dollar.

De consumentenprijzen in de eurozone kwamen in januari op jaarbasis onverwacht hoger uit, op 5,1 procent op jaarbasis. De prognose duidde juist op een daling van de inflatie van 5,0 procent in december naar 4,3 procent afgelopen maand. Deze onverwachte stijging zal de druk op de ECB verder opvoeren.

Voor de Bank of England ziet het rentebeleid er wat Rabobank betreft een stuk resoluter uit. "Wij denken dat de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk donderdag de rente met 25 basispunten verhoogt en dat is in overeenstemming met de verwachting in de markt, die je ook in de huidige koers van het Britse pond terugziet", aldus Mevissen.

Volgens de analist gaat de aandacht van de valutamarkt deze week verder vooral uit naar de Amerikaanse arbeidsdata, waarvoor vanmiddag de eerste indicaties worden vrijgegeven met de publicatie van de banengroei in de Amerikaanse private sector. "Vrijdag weten we echt meer, ook omtrent de loonontwikkeling, die steeds belangrijker wordt met het oog op de duurzaamheid van de inflatie", aldus Mevissen.

De private sector van de Verenigde Staten kent naar verwachting in januari een banengroei van 200.000 tegen een toename van 800.000 in december.

Naast dit cijfers worden in de Verenigde Staten ook nog de wekelijkse olievoorraden gepubliceerd.

De euro noteerde woensdag 0,6 procent hoger op 1,1303 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8345 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3544 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro richting 1,15 dollar
Amerikaanse looncijfers in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond 1,1470 dollar, waarmee de euro na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank inmiddels minimaal 4 renteverhogingen voor dit jaar heeft ingeprijsd.

"De markt is daarmee zeer robuust en zeer inflatienerveus", oordeelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News.

De ECB liet het beleid donderdag ongewijzigd, maar klonk daarbij wel meer verkrappingsgezind. "Hierdoor stegen de rente op Duits staatspapier en de euro nog even door. Beleggers verwachten nu dat de ECB in juni al de depositorente verhoogt met 10 basispunten. In totaal worden er nu minimaal vier renteverhogingen van 10 basispunten verwacht voor dit jaar. De kans op een renteverhoging dit jaar is duidelijk toegenomen, maar wij houden nog vast onze visie dat er dit jaar door de ECB geen rente wordt verhoogd. We zien namelijk weinig loongroei en dat is wel belangrijk voor de ECB voordat ze de rente gaat verhogen. Wij handhaven ook nog onze visie voor een lagere euro dit jaar én volgend jaar", aldus Boele.

Mocht de ECB inderdaad het dit jaar bij woorden laten en de verwachtingen in de markt temperen, dan zal dit een drukkend effect op de euro hebben.

De Bank of England verhoogde donderdag wel de beleidsrente met 25 basispunten naar 0,5 procent. "En er waren zelfs 4 beleidsfunctionarissen die een renteverhoging van 50 basispunten voor ogen hadden. Maar de begeleidende verklaring was minder verkrappingsgezind dan waar beleggers mogelijk rekening mee hielden. De Bank of England gaf aan door te gaan met het gematigd verhogen van de beleidsrente in de komende maanden. Ondanks het feit dat beleggers nu iets minder renteverhogingen verwachten voor dit jaar, gaan ze nog steeds ervan uit dat de rente vier keer in stapjes van 25 basispunten wordt verhoogd. Eerder deze week hebben wij onze visie voor de Bank of England aangepast. We verwachten nu meer renteverhogingen dan voorheen, maar nog beduidend minder dan waar beleggers nu rekening mee houden. We denken dat dit jaar de beleidsrente nog twee keer in stapjes van 25 basispunten wordt verhoogd en volgende jaar ook twee keer. Daarom verwachten we een daling van sterling ten opzichte van de dollar.

Voor vrijdag gaat de aandacht weliswaar uit naar de banengroei in de Verenigde Staten in januari, maar Boele kijkt met name naar de loonontwikkeling. "Er wordt een loonstijging van 5,2 procent verwacht. Als het hoger uitvalt dan dit percentage, lopen in de Verenigde Staten de inflatieverwachtingen, de rentestanden en daarmee de koers van de dollar naar verwachting op", aldus Boele.

Er wordt voor januari gerekend op een banengroei in de VS van 150.000 tegen een stijging met 199.000 in december. Het rapport is het enige macro-economische cijfers dat vanmiddag in de Verenigde Staten naar buiten komt.

In Europa waren er vanochtend ook wat macrocijfers.

De Duitse fabrieksorders in december lieten een veel grotere stijging zien dan was verwacht. De groei kwam uit op 2,8 procent tegen een verwachte stijging van 0,3 procent. De Franse industrie produceerde in december 0,2 procent minder, terwijl een stijging met 0,5 procent was voorzien.

De detailhandelsverkopen in de eurozone kwamen over december op maandbasis 3,0 procent lager uit. Vooraf was wel rekening gehouden met een afname, maar met 0,5 procent een stuk lager dan het gerapporteerde cijfer.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1467 dollar. De Europese munt noteerde 0,5 procent lager op 0,8451 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,3 procent en noteerde op 1,3565 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: vrees om Oekraïne stuwt koersen veilige havens
Euro-herstel lijkt weinig kansrijk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar, de Japanse yen en de Zwitserse frank, de drie munten die als veilige havens gelden, stijgen nu de vrees voor een Russische invasie van Oekraïne toeneemt.

De dollar stond maandag 0,2 procent hoger tegenover de euro, die op 1,1309 dollar noteerde. De euro daalde ook 0,2 procent tegenover de Zwitserse frank tot 1,0454.

"Ontwikkelingen in Rusland en Oekraine zijn de sleutel voor de marktbewegingen van deze week. Als de-escalatie uiitblijft ,zal dat de Japanse yen, Zwitserse frank en Amerikaanse dollar verder steunen", zei valuta-analist Francesco Pesole van ING in een rapport.

Speculatie over een mogelijke renteverhoging met 50 basispunten door de Federal Reserve in maart, in plaats van de meer gebruikelijke geleidelijke stap van 25 basispunten, voedt de koerswinst van de dollar verder, meent Pesole.

De euro ziet er intussen kwetsbaar uit, volgens ING, nadat enkele vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank pogingen deden om een al te snelle stijging van de renteverwachtingen af te koelen en na waarschuwingen dat het Russische leger ieder moment buurland Oekraïne kan binnenvallen.

"Een doorbraak [in de euro/dollar] beneden 1,1300 zou een nog wat verdere beweging omlaag in gang kunnen zetten die kan doorgaan tot het niveau van 1,1200-1,1250, als de markten hun inzet op een monetaire verkrapping door de ECB in de zomer terugschalen."

Met name ECB-voorzitter Christine Lagarde, ECB-econoom Philip Lane en beleidsmakers François Villeroy de Galhauy en Gabriel Makhlouf gaven afgelopen dagen tegengas aan de toenemende speculatie in de markt op renteverhogingen door de ECB.

Lagarde zei vrijdag dat ze niet te snel wil optreden tegen de hoge inflatie om te voorkomen dat het economisch herstel wordt afgeremd. Zij gaf eerder al een signaal af dat de rente misschien toch al dit jaar kan worden verhoogd, waar de centrale bank eerder nog zei dat er dit jaar geen verhoging zou komen, ondanks de hoge inflatie.

Analist Joost Derks van iBanFirst denkt dat de kans niet heel groot is dat de gewijzigde toon het begin inluidt van een opmars van de euro. Hij noemt het nog maar de vraag of de eurorente überhaupt positief wordt dit jaar, omdat hij nog ruim onder nul staat. De Britten kunnen nu al rekenen met 0,5 procent rente en voor de Amerikanen gaat dat ook niet lang meer duren. Derks voorziet dan ook aanhoudende onzekerheid op de valutamarkt, met veel onzekerheid over de divergentie tussen het beleid van de Fed en de Bank of England enerzijds en de ECB anderzijds.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: dollar blijft gewild
Vanwege Oekraïne en nieuw licht op Amerikaans rentebeleid.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag weliswaar iets hoger dan de koers die maandag in de loop van de ochtend op het bord stond, maar blijft nog altijd ruim onder de notering van vorige week, toen de munt donderdag even richting de 1,15 dollar steeg.

"Er is door de dreiging rondom Oekraïne natuurlijk de nodige behoefte in de markt aan veilige havens als de dollar, maar ook de yen en de Zwitserse frank", aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Maar de voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis James Bullard ziet een verhoging van de rente met 100 basispunten tot in juli en achtte voor een besluit tot verhoging niet alleen de reguliere vergaderingen van de Fed, maar ook momenten tussendoor daarvoor geschikt . En dat maakt de dollar ten opzichte van de euro nog altijd een gewilde munt", aldus Croonen.

Croonen verwacht voor de komende dagen relatief veel aandacht voor de spanningen die Oekraïne omgeven, met name met het oog op de olieprijs, die door oplopende spanningen of zelfs een escalatie alleen nog maar meer kan oplopen, met alle gevolgen voor de inflatie van dien.

Voor deze week gaat de aandacht van de analist vooral uit naar de Amerikaanse producentenprijzen en de notulen van de Federal Reserve, zoals die zijn opgemaakt tijdens de meest recente beleidsvergadering.

Dinsdag was de macro-agenda redelijk gevuld.

De Britse werkloosheid kwam in december uit op 4,1 procent.

De Duitse ZEW index voor het economisch sentiment is in februari verder gestegen, maar niet zo hard als economen hadden gedacht.

De economie in de eurozone is in het vierde kwartaal een stuk minder hard gegroeid, met 0,3 procent. Dat is wel gelijk aan de prognose.

De muntunie zag de import in december meer dan dubbel zo sterk stijgen als de export. In heel 2021 steeg de export met 14,1 procent en de import met 21,4 procent. Het overschot gedurende 2021 bedroeg 128,4 miljard euro. Dat was in 2020 nog 233,9 miljard euro.

Voor vanmiddag gaat de aandacht van de markt uit naar twee Amerikaanse macro-economische cijfers en dat zijn de Empire State-index over februari en de producentenprijzen, ingeschat op een stijging met 0,5 procent op maandbasis. De notulen van de Fed staan voor woensdagavond gepland.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 1,1347 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8369 Britse pond. Het Britse pond steeg dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,3551 dollar. De dollar won 0,1 procent ten opzichte van de yen en noteerde daarmee op 115,64 yen, terwijl de euro 0,5 procent steeg naar 1,0501 Zwitserse frank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro omhoog in voorzichtig optimistische markt
Fed-notulen en Amerikaanse importprijzen in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag beduidend hoger ten opzichte van de dollar, nu de dreiging rondom Oekraïne lijkt te zijn verminderd met een troepenreductie aan Russische zijde.

"Dat zorgde voor een lagere dollar, die aanvankelijk gewild was vanuit een behoefte aan een veilige munt met de perceptie in het achterhoofd dat Rusland nog wel eens militaire stappen richting Oekraïne zou kunnen nemen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Nu Moskou een relatief klein deel van de troepen heeft teruggeroepen, wordt dat gezien als een signaal van relatieve ontspanning", aldus Mevissen.

Mevissen wees woensdag verder op een mild stemmende opmerking van de president van de Franse centrale bank Francois Villeroy de Galhau, die aangaf dat een verkrapping door de Europese Centrale Bank niet automatisch direct gevolgd hoeft te worden door een renteverhoging. Dit lijkt aan te sluiten op de nuanceringen van ECB-voorzitter Christine Lagarde begin vorige week, na het stevig ontvangen rentebesluit de week ervoor.

In het Verenigd Koninkrijk kwamen vandaag de consumenten- en producentenprijzen over januari naar buiten en die lieten allebei een sterkere stijging zien dan verwacht.

In de Verenigde Staten staan voor woensdag de detailhandelsverkopen, de importprijzen en de industriële productie over januari op de agenda, samen met de bedrijfsvoorraden over december, het vertrouwen van huizenbouwers over februari en de wekelijkse olievoorraden. Vanavond verschijnen de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve zoals deze zijn opgemaakt bij de meest recente beleidsvergadering.

Wat Mevissen betreft ligt het accent op de importprijzen en de notulen. "Die laatste zullen zeer nauwkeurig worden nagelezen", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

De euro noteerde woensdag 0,6 procent hoger op 1,1378 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8392 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3561 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: euro en dollar in evenwicht
Rumoer rondom Oekraïne bereikt valutamarkt voorlopig niet.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag stabiel in een markt die zich vooralsnog weinig aantrekt van de spanningen rondom Oekraïne.

"Daar is de situatie na maandag er niet zonniger op geworden", aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Er is gerept over beschietingen van Oekraïense zijde, die ontkend zijn, gewezen op juist meer aanwezige Russische troepen aan de grens in plaats van de door Moskou aangekondigde vermindering, maar op de valutamarkten is daarvan weinig te merken", aldus Croonen.

Croonen schat in dat het donderdag een rustige handelsdag kan blijven met een paar Amerikaanse macro-economische cijfers en enkele monetaire sprekers op de agenda.

In de Verenigde Staten staan drie cijfers op de rol en dat zijn de wekelijkse steunaanvragen, de woningbouwcijfers over januari en de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van 218.000 aanvragen tegen 223.000 een week eerder.

Spekers van formaat zijn vandaag bestuurder van de Europese Centrale Bank Philip Lane, voorzitter van de Federal Reserve van Cleveland Loretta Mester, haar collega van St. Louis James Bullard en van New York John Williams. Bullard was eerder deze week ook al aan het woord en stelde toen dat de Fed voor een rentebesluit dit jaar niet per se een vergadermoment nodig heeft.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,1361 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8352 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,3602 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: nog weinig nervositeit
Beleggers spreiden risico op escalatie situatie Oekraïne.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond 1,1370 dollar, geen koers die een sterke trek naar veilige havens verraadt in het licht van de gespannen situatie rondom Oekraïne.

"Het voelt een beetje als stilte voor de storm", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Marktpartijen zoeken niet alleen veiligheid in de dollar, maar ook in goud en de rentemarkt. Daarin zijn opwaartse bewegingen wel zichtbaar, maar nog niet zo sterk. Wij schatten in dat de kans op militaire maatregelen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne na afsluiting van de Olympische Winterspelen toeneemt, omdat China veel belang hecht aan het evenement en daar geen dissonanten bij kan gebruiken", aldus Boele.

Voorlopig is de valutamarkt dan ook vooral gericht op inflatie, rentes en het rentebeleid van de diverse centrale banken, aldus Boele vrijdag. Zij vindt de verwachtingen ten aanzien daarvan nog altijd stevig aan de maat. "De markt verwacht dat aan het einde van 2022 de beleidsrente 150 basispunten hoger staat dan nu het geval is. De Fed zal waarschijnlijk moeite hebben om aan deze verwachtingen te voldoen, wat het opwaarts potentieel voor de dollar kan afremmen ", aldus Boele.

De valutaspecialist stelde dat de rentevooruitzichten ten opzichte van die van andere munten van belang zijn. "Beleggers verwachten ook veel renteverhogingen in andere landen. Zij denken dat in het Verenigd Koninkrijk de beleidsrente aan het einde van 2022 150 basispunten hoger staat dan nu het geval is, voor Australië is dat 125 basispunten, voor de eurozone 45 basispunten, voor Canada 170 en voor Nieuw-Zeeland 180 basispunten. Kortom, de verwachtingen zijn hooggespannen en wij denken dat beleggers teleurgesteld gaan worden en dat de Amerikaanse dollar ruimte heeft om te stijgen ten opzichte van deze valuta's", gaf Boele vrijdag aan.

Volgende week zal alle aandacht uitgaan naar de consumentenprijzen in de eurozone, de presentaties van leden van de Fed en de Bank of England, Amerikaanse macro-economische data en het rentebesluit door de centrale bank van Nieuw-Zeeland.

In het Verenigde Koninkrijk bleken de detailhandelsverkopen over januari weer te zijn gestegen en ook conform de verwachtverwachtingen van ongeveer 2,0 procent. De Franse inflatie steeg afgelopen maand naar 2,9 procent op jaarbasis, na een stijging met 2,8 procent in december.

De macro-economische agenda bevat vrijdag de verkopen van bestaande woning over januari in de Verenigde Staten en het voorlopige consumentenvertrouwen van de eurozone over februari.

Sprekers zijn vandaag bestuurslid van de Europese Centrale Bank Frank Elderson en de voorzitter van de Federal Reserve van New York John Williams.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1371 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8346 Britse pond. Het Britse pond noteerde eveneens onveranderd op 1,3617 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Valuta: eurokoers ervaart voorlopig geen zenuwen
Goud wel omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag licht hoger ten opzichte van de dollar in een nerveuze markt nu Rusland zijn militaire bemoeienis in Oekraïne intensiveert en het westen, met name de Verenigde Staten, indirect tot maatregelen dwingt.

"Van paniek lijkt echter geen sprake", aldus valutahandelaar Dirk Croonen van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De markt is alert, de oplopende volatiliteitsindex VIX geeft daar ook blijk van, maar gelet op de bewegingen van veilig geachte valuta's als de dollar, yen en frank, dan is het beeld nog altijd zeer beheerst ", aldus Croonen.

Croonen sloot dinsdag niet uit dat de inkoopmanagersindices voor de diverse dienstensectoren die maandag naar buiten kwamen en bijvoorbeeld voor de eurozone een hoger groeitempo lieten zien, een steun in de rug voor het vertrouwen zijn.

Het oplopende risico dat Oekraïne het toneel wordt van indringende militaire handelingen is vooral terug te zien in de koers van goud, die momenteel rond de 1.900 dollar noteert.

Van Duitsland werd de vertrouwensindex van ondernemers over februari bekend gemaakt en deze liep meer op dan voorzien, in dit geval naar 98,9.

De macro-economische agenda voor dinsdag bevat alleen nog de samengestelde inkoopmanagersindex van de Verenigde Staten over januari.

Er zijn dinsdag twee sprekers: de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic en de interimvoorzitter van Dallas Meredith Black.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 1,1337 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent hoger op 0,8345 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,3585 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.317,21 -0,21%
 EUR/USD 1,0698 -0,04%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront