Shurgard « Terug naar discussie overzicht

Forum Shurgard geopend

54 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Shurgard: 'Groei in alle landen'

De opslagspecialist Shurgard SHUR 4,25% komt met cijfers over het derde kwartaal. Het bedrijf zag de huurinkomsten met 10,7 procent klimmen naar 76,8 miljoen euro. De bezettingsgraad klom ten opzichte van het tweede kwartaal met 2,2 procentpunten tot 91,8 procent. De winst per aandeel ging bijna 10 procent hoger. Verder laat het bedrijf weten dat het een kaspositie van 203,7 miljoen euro heeft na de betaling van het interim-dividend begin oktober.

'Het derde kwartaal was druk en spannend voor ons bedrijf', zegt CEO Marc Oursin. 'In alle landen waar we actief zijn, was sprake van een sterke omzetgroei die het gevolg was van een toegenomen bezetting en hogere huren. Daarnaast waren we in staat om zes gebouwen in centraal Londen over te nemen en openden we een nieuwe vestiging in de regio Parijs.'

Vooral in het VK deed Shurgard het goed, want de omzet steeg daar met 13,6 procent. 'Deze uitstekende prestatie werd aangedreven door een stijging van de huur met 10,7 procent en een groei met 5 procentpunten van de bezettingsgraad.'

Oursin blijft voor het vierde kwartaal optimistisch. 'Als we kijken naar de eerste helft van het vierde kwartaal, zien we dat de trend in lijn is met onze verhoogde prognoses voor het volledige jaar: een groei van de omzet tussen 8 en 10 procent.'

In het vierde kwartaal is de trend in lijn met onze verhoogde prognoses.
MARC OURSIN
CEO VAN SHURGARD

www.tijd.be/markten-live/live-blog/kb...
voda
0
Berenberg vervoegt feestkransje rond Shurgard

Ze zijn laat op het feest maar dat doet geen afbreuk aan het enthousiasme. Berenberg start de opvolging van Shurgard
SHUR 0,00% met een koopadvies en een koerdoel van 62 euro. Analisten Kai Klose en Nithin Kumar Devaraj roemen de opslagspecialist voor zijn defensief profiel en lage schuldgraad. 'Shurgard profiteert van de groeiende verstedelijking in grote delen van Europa. Het kan leunen op schaalvoordelen en operationele hefboomeffecten', aldus het tweetal. 'De markt voor zelfopslag is nog sterk gefragmenteerd in Europa wat Shurgard veel mogelijkheden geeft om te groeien door overnames'.

De Europese markt voor zelfopslag is sterk versnipperd wat Shurgard kansen biedt om sterk te groeien via overnames.
BERENBERG

De analisten zien volgend jaar een rendement van 2,4 procent en een dividendrendement van 1,8 procent. Ze verwachten dat de intrinsieke waarde per aandeel tegen 2025 met 45 procent zal toenemen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/in...
voda
0
Shurgard aast op grote deal in Zweden

De opslagspecialist Shurgard SHUR 0,00% lanceert een bod op de Zweedse rivaal 24Storage. De Luxemburgse groep biedt 72 kronen cash per aandeel, wat 24Storage op 1,08 miljard kronen (107 miljoen euro) waardeert. Shurgard countert zo het bod van 62 kronen per aandeel dat de Amerikaanse pensioenreus TIAA twee weken geleden uitbracht op de enige Zweedse beursgenoteerde specialist in tijdelijke opslagruimtes.

Dat bod van TIAA, dat de pensioenen van miljoenen Amerikaanse onderwijzers en onderwijspersoneel beheert, illustreert perfect hoe 'hot' opslagaandelen zijn. Het nulrentebeleid van centraal bankiers hebben alle vastrentende beleggingen van risicovrije rente tot rentevrij risico herleid.

Gevolg: rendementshongerige beleggers storten zich op alle bedrijven die je met een voorspelbare inkomstenstroom en stabiel dividend een 'bijna-obligatie' kunt noemen. Opslagspecialisten zijn relatief immuun voor de grillen van de conjunctuur: het is in de menselijke natuur om geen afscheid te kunnen nemen van onze brol.

Shurgard zelf is sinds de beursgang in oktober 2018 aan een indrukwekkende Europese expansie bezig, met Storage24 hoopt het zijn locaties in Zweden in één trek bijna te verdubbelen (van 36 naar 63). Die sterke expansie stut resultaten én dividend, met navenant stijgende beurskoers: vrijdag sloot het aandeel op 56,70 euro, 147 procent meer dan de intekenprijs van 23 euro drie jaar geleden.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/mi...
Bijlage:
voda
0
Advies van Société Générale over Shurgard
Beurshuis Société Générale
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 23 november 2021
Advies Houden
Koersdoel 60,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 23 november 2021 hebben de analisten van Société Générale hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) verlaagd van "kopen" naar "houden".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 51,50 EUR naar 60,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
Advies van Berenberg over Shurgard
Beurshuis Berenberg
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 22 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 62,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 22 november 2021 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van Berenberg voor Shurgard Self-Storage blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 62,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
Advies van Kepler Cheuvreux over Shurgard
Beurshuis Kepler Cheuvreux
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 22 november 2021
Advies Houden
Koersdoel 53,00 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 22 november 2021 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Shurgard Self-Storage blijft "houden".

De analisten behouden hun koersdoel van 53,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
08:05
Overnamebod op 24Storage reeds van start

Het overnamebod van de uitbater van zelfopslagmagazijnen Shurgard op zijn Zweedse sectorgenoot 24Storage is gisteren al van start gegaan. Het loopt in eerste instantie tot 15 december. De resultaten worden op of rond 17 december bekendgemaakt.

Shurgard behoudt zich het recht voor om het bod nog te verlengen. Shurgard biedt 72 kronen per aandeel.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/do...
voda
0
Advies van Bank of America Merrill Lynch over Shurgard
Beurshuis Bank of America Merrill Lynch
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 26 november 2021
Advies Neutraal
Koersdoel 58,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 26 november 2021 brengen de analisten van Bank of America Merrill Lynch het beleggingsadvies "neutraal" uit voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 58,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
Shurgard grijpt naast 24Storage

De biedoorlog tussen Shurgard SHUR 0,00% en het Amerikaanse pensioenfonds TIAA lijkt in het voordeel van TIAA uit te draaien. Het pensioenfonds heeft het bod verhoogd tot 76 Zweedse kroon per aandeel. Ter herinnering: Shurgard bood 72 kroon per aandeel.

TIAA meldt dat 92,38 procent van de aandeelhouders van 24Storage akkoord zijn met het bod van TIAA. Intussen bedraagt de raad van bestuur van 24Storage haar aanbeveling om in te gaan op het bod van Shurgard . TIAA bood oorspronkelijk 62 kroon per aandeel.

Surgard is letterlijk en figuurlijk het opslagaandeel van de Brusselse beurs: drie jaar geleden tegen 23 euro naar het koersenbord getrokken, intussen een coole 150 procent meer waard.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/na...
voda
0
Advies van KBC Securities over Shurgard
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 30 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 54,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 30 november 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Shurgard Self-Storage blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 54,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
Advies van Berenberg over Shurgard
Beurshuis Berenberg
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 01 december 2021
Advies Kopen
Koersdoel 62,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 1 december 2021 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van Berenberg voor Shurgard Self-Storage blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 62,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
UBS krikt koersdoel Shurgard fors op

Shurgard SHUR 1,66% , letterlijk en figuurlijk het opslagaandeel van de Brusselse beurs, krijgt fanmail van UBS. Het beurshuis behoudt zijn koopadvies, maar verhoogt het intussen achterhaalde koersdoel in één trek van 52 naar 65 euro.

We zien Shurgard als een winnaar in een sector waar de vraag structureel het aanbod overtreft
CHARLES BOISSIER
BERENBERG-ANALIST

'We zien Shurgard als een winnaar in een sector waar de vraag structureel het aanbod overtreft', schrijft analist Charles Boissier. 'Omdat de opslagruimtes met 90 procent bezettingsgraad feitelijk volledig verhuurd zijn, zullen de huurinkomsten met dank aan een sterke prijszettingsmacht ongehinderd blijven stijgen.'

Boissier merkt op dat Shurgard een nog relatief onderschatte pandemische winnaar is. 'Dankzij de toename van telewerken is ook de vraag naar opslagruimte toegenomen, omdat veel mensen de nood voelen om in eigen huis meer ruimte te krijgen. Wij geloven dat die trend structureel in plaats van tijdelijk zal blijken.'
voda
0
Advies van Degroof Petercam over Shurgard
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 05 januari 2022
Advies Houden
Koersdoel 54,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 5 januari 2022 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor Shurgard Self-Storage blijft "houden".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 39,00 EUR naar 54,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
Bank of America zet Shurgard op verkooplijst

Bank of America verlaagt de rating voor Shurgard SHUR 0,19% van houden naar verkopen. Eind november haalde de Amerikaanse zakenbank de Luxemburgse opslagspecialist van de kooplijst. Toen vond analist Marc Mozzi het aandeel 'geprijsd voor perfectie'.En er dreigt ook hogere belastingdruk, signaleerde BofA toen, omdat Shurgard geen gvv is. Dat kan het dividend de komende jaren drukken, klonk het toen.

Shurgard, door collega Kurt Vansteeland bedacht met de geuzennaam 'het beursgenoteerde Asterixdorp' was een sterke beurswinnaar na de pandemie. Het businessmodel bleek immuu voor de conjunctuur en het bedrijf manifesteerde zich als sterke groeier en consolidator in een versnipperde sector.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/of...
voda
0
Adviesverlaging Exane weegt op Shurgard

De opslagspecialist Shurgard SHUR -2,73% maakt een tuimeling van bijna 3 procent tot minder dan 50 euro. Het aandeel flirt met het laagste peil in drie maanden.

Aanleiding is een adviesverlaging van Exane, van 'kopen' tot 'houden'.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/st...
Kwast
0
voda
0
Shurgard staat als een huis

Shurgard SHUR 0,00% is de vroegste vogel in de cijferstroom vanochtend. De specialist in opslagruimtes blikt terug op een ijzersterk jaar. De huurinkomsten stegen met 9,5 procent naar 271 miljoen euro. De winst uit het verhuur van de loodsen (epra-winst) groeide aan dezelfde tred naar 118 miljoen euro.

'Onze omzet, winst en bezettingsgraad staat op record', aldus CEO Marc Oursin. 'We worden daarbij geholpen door veilige verhuuralteratieven zoals onze online e-rentaldienst'.

Voor dit jaar stelt Shurgard 7 procent omzetgroei in het vooruitzicht. Tegen 2024 wil - zo werd eerder op een investeerdersdag aangekondigd - het bedrijf zijn investeringstempo verdubbelen. Per jaar staan 170 miljoen euro aan investeringen en zo'n 16 nieuwe locaties op stapel.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
voda
0
Advies van KBC Securities over Shurgard
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 12 april 2022
Advies Kopen
Koersdoel 54,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 12 april 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Shurgard Self-Storage blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 54,00 EUR.

Op 4 november 2021 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
voda
0
Shurgard rapporteert 'zeer sterke' resultaten

Shurgard , de specialist in tijdelijke opslagruimte, rapporteert voor het eerste kwartaal van 2022 een omzetgroei van 12,1 procent, tot 80 miljoen euro. De winst in het eerste kwartaal bedroeg 46,2 miljoen euro. Shurgard zelf spreekt van 'zeer sterke resultaten' en ziet een omzetgroei in alle marktsegmenten. De bezettingsgraad bedraagt 90 procent.

'Het eerste kwartaal van 2022 heeft het bedrijf sterk gepresteerd', zegt CEO Marc Oursin. 'De combinatie van een hoge bezettingsgraad met huurgroei zet een booster op onze omzet. Dat zal in het tweede kwartaal ook het geval zijn.' De aangepaste EPRA-winst per aandeel bedraagt 0,31 euro per aandeel, een stijging met 8,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Shurgard bevestigt zijn outlook van 7 procent omzetgroei over heel 2022. Het bedrijf wil dit jaar 49.000 vierkante meter extra opslagruimte aan zijn portfolio toevoegen, door middel overnames en nieuwe eigen ontwikkelingen.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/fe...
voda
0
Advies van KBC Securities over Shurgard
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Shurgard Self-Storage
Datum 04 mei 2022
Advies Kopen
Koersdoel 58,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 4 mei 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Shurgard Self-Storage (SHUR; ISIN: LU1883301340) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Shurgard Self-Storage blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 54,00 EUR naar 58,00 EUR.

Op 4 mei 2022 publiceerde Shurgard Self-Storage kwartaalcijfers.
54 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 37,150
Verschil -1,000 (-2,62%)
Hoog 38,000
Laag 36,950
Volume 98.813
Volume gemiddeld 52.378
Volume gisteren 37.246

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront