KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2022

420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
max2
0
Gewoon blijven zitten voor de lange termijn.
Goed rendement en zekere vooruitzichten.
Komt altijd weer overnamegeruchten bovendrijven. Goed voor de koers.
voda
0
07:35
*Royal KPN nettowinst KW4 EUR157 mln
07:34
*Royal KPN omzet KW4 EUR1,36 mrd

07:32
*Aangepaste omzet KPN Q4 1.359 miljoen, verwacht werd 1.348 miljoen euro
07:32
*Aangepaste EBITDA na leases Q4 KPN 584 miljoen, verwacht werd 584 miljoen euro
07:32
*Nettowinst KPN Q4 157 miljoen, verwacht werd 117 miljoen euro
07:32
*KPN dividend 13,6 cent per aandeel
beemdboer
0
voda
2
Winst KPN hoger dan verwacht
Nieuw inkoopprogramma eigen aandelen.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal van 2021 meer winst geboekt dan verwacht en start een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 300 miljoen euro. Dit bleek maandag uit de cijfers die het telecombedrijf voorbeurs publiceerde.

"In 2021 boekten we goede vooruitgang in het behalen van onze strategische en financiële ambities", aldus CEO Joost Farwerck. "Om marktleider te blijven in Nederland, hebben we de uitrol van glasvezel opgevoerd tot ongekende niveaus" Volgens de topman ligt KPN op schema om tegen 2026 circa 80 procent van de Nederlandse huishoudens aan te hebben gesloten op het glasvezelnetwerk. Ook werpt een modernisering van het mobiele netwerk zijn vruchten af, zo zei de CEO.

"We blijven ons inzetten om aandeelhouderswaarde te creëren op een duurzame manier en we hebben onze doelen voor 2021 behaald. Hoewel de kostenbesparingen bescheiden bleven, steeg de productiviteit wel aanzienlijk, terwijl de dienstenomzet een groei van de EBITDA ondersteunde. De vrije kasstroom overtrof zelfs onze verwachtingen", aldus Farwerck. "Hierdoor kunnen we dit jaar een hoger dividend uitkeren en een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen starten."

Resultaten

KPN behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 1.359 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA na leases opleverde van 584 miljoen euro en een nettowinst van 157 miljoen euro.

Analisten mikten voor het vierde kwartaal op een omzet van 1.348 miljoen euro met een aangepaste EBITDA na leases van 584 miljoen euro en een nettowinst van 117 miljoen euro.

Een jaar eerder boekte KPN nog een omzet van 1.354 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 561 en een nettowinst van 174 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2021 werd er een omzet van 1.312 miljoen euro in de boeken gezet bij een aangepaste EBITDA van 607 miljoen euro.

De vrije kasstroom kwam in het vierde kwartaal uit op 251 miljoen euro. De analistenconsensus rekende op 237 miljoen euro tegen 268 miljoen euro een jaar eerder.

Het telecombedrijf investeerde afgelopen kwartaal 332 miljoen euro, een stijging van 15 procent.

Kijkend naar heel 2021 werd door KPN een omzet geboekt van 5.256, een aangepaste EBITDA na leases van 2.347 miljoen euro en een nettowinst van 1.283 miljoen euro. De analistenconsensus voorspelde een gerapporteerde omzet van 5.247 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 2.348 miljoen euro en een nettowinst van 1.196 miljoen euro.

De investeringen in heel 2021 schatten de analisten in op 312 miljoen euro en de vrije kasstroom op 237 miljoen euro. KPN zelf mikte op een aangepaste EBITDA na leases van 2.345 miljoen euro en een vrije kasstroom van ongeveer 765 miljoen euro. Uiteindelijk kwam in 2021 de kasstroom uit op 784 en bedroegen de investeringen 1.216 miljoen euro.

In 2020 bedroeg de vrije kasstroom 765 miljoen euro.

Outlook

Daarnaast wil KPN over 2021 een dividend van 13,6 cent per aandeel uitkeren. KPN keerde al een interim-dividend uit, waardoor het slotdividend 9,1 cent bedraagt. Het telecombedrijf liet eerder al weten te mikken op een groei van het dividend in de komende jaren met 3 tot 5 procent per jaar. Maandag werd deze ambitie gehandhaafd. Voor het lopende jaar verwacht KPN een dividend uit te keren van 14,3 cent per aandeel, wat neerkomt op een stijging met 5,1 procent.

Ook kondigde KPN een inkoopprogramma van 300 miljoen euro aan.

Voor 2023 rekent KPN onverminderd op een lichte stijging van de aangepaste EBITDA na leases tot meer dan 2.450 miljoen euro. De vrije kasstroom wordt inschat op meer dan 870 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
KPN boekt hoger resultaat
Sandra Olsthoorn 08:11

Telecombedrijf KPN heeft in 2021 de omzet op peil gehouden en de kosten weten te verlagen. Het bedrijf behaalde daarmee in 2021 een 1,2% hoger bedrijfsresultaat (winst voor aftrek van rente, belasting en afschrijvingen) van €2,3 mrd. Dat blijkt uit de maandagochtend voorbeurs gepubliceerde jaarcijfers.

KPN heeft de omzet lange tijd zien dalen, maar lijkt die trend te keren. Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal steeg de omzet uit diensten aan het midden- en kleinbedrijf. Bij de consumententak bleef de omzet nagenoeg gelijk. Het bedrijf boekt omzetgroei bij de huishoudens die zowel vaste, als mobiele diensten afnemen. Wat opvalt is de stevige groei (6,3% op jaarbasis) van de inkomsten uit verhuur van het eigen netwerk aan andere telecomproviders. KPN behaalde daarmee een omzet van €663 mln.

Het bedrijf is in conflict met de grootste huurder op het netwerk, concurrent T-Mobile. Dat bedrijf heeft een klein glasvezelnetwerk en is vooral afhankelijk van KPN om zijn klanten te kunnen bedienen. Maar volgens T-Mobile hanteert KPN daarbij oneerlijke voorwaarden. Dit kwartaal wordt de uitkomst van een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt verwacht naar het functioneren van deze markt.

De nettowinst steeg van €561 mln in 2020 naar €1,3 mrd afgelopen jaar. KPN kondigt een nieuw aandeleninkoopprogramma aan van €300 mln. Het dividend gaat 5,1% omhoog naar €0,143 per aandeel.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1428645/kpn-boekt...
domin8tor
0
Prima cijfers, enige wat ik niet snap is, waarom 300mln eigen aandelen inkopen als je ook 300mln zelf in glasvezel had kunnen stoppen (waar betere rendementen op zit dan wij aandeelhouders elders kunnen behalen) ipv joint venture met APG? Dat laatste moet voor complexiteit en niet-keep-it-simple zorgen.
[verwijderd]
0
" In de gebieden waar nog geen glasvezel ligt, haken klanten echter nog steeds in bijna even grote aantallen af, want per saldo lag het totale aantal breedbandklanten van KPN nog maar 3000 hoger dan een jaar eerder.”

Lees ik net de krant(Telegraaf), lees ik dat ook de netto winst gewoon tegenvalt, wordt dit een afstraffing? omzet/klant waarschuwing?

3.000 nieuwe kabelklanten terwijl ze 10.000 sleuven per week trekken, daar klopt toch iets niet?

Ik volg het aandeel al een tijdje niet meer, maar best wel opvallend!
voda
0
Ook nog even dat bericht erbij:

KPN ziet winst dalen ondanks groei aantal klanten
Updated 14 min geleden
21 min geleden
in FINANCIEEL

ROTTERDAM (ANP) - KPN heeft de afgelopen periode meer klanten binnengehaald voor zijn mobiele diensten. Dat lukte het telecombedrijf voor het derde kwartaal op rij. Ook het aantal zakelijke klanten dat gebruik van telefonie en internet van KPN maakt groeide.

De kosten van KPN stegen op jaarbasis met bijna 1%. Dat komt onder meer doordat het bedrijf meer geld moest uitgeven om klanten te werven en te behouden. De personeelskosten daalden wel door digitalisering.

De omzet van KPN steeg in het vierde kwartaal met 0,3% tot €1,4 miljard. Er ging wel 10% minder winst in de boeken dan een jaar geleden. Dat komt volgens KPN vooral doordat het meer inkomstenbelastingen moest betalen. Onder de streep hield het bedrijf €157 miljoen over.

"KPN naar verwachting, kostenbesparingen duren langer"
Dit vindt DFT-verslaggever Wouter van Bergen:

„KPN presteerde over het laatste kwartaal naar verwachting, maar lijkt er wat langer over te doen om de kostenbesparingen te behalen die het in zijn strategische plannen heeft opgenomen. In het laatste kwartaal van 2021 heeft het glasvezel aangelegd bij 433.000 huishoudens, wat per saldo 42.000 nieuwe glasvezelabonnees opleverde. In de gebieden waar nog geen glasvezel ligt, haken klanten echter nog steeds in bijna even grote aantallen af, want per saldo lag het totale aantal breedbandklanten van KPN nog maar 3000 hoger dan een jaar eerder.”
Volg Wouter van Bergen op Twitter: @woutervanbergen

www.telegraaf.nl/financieel/309938147...
[verwijderd]
0
De KPN graaft dus sleuven voor de overige aanbieders, een soort van veredeld aannemersbedrijf dus!
Dit moeten ze goed uitleggen, het staat gewoon op de voorpagina van De Telegraaf, de headlines van al het nieuws, daarom springt het er bij mij uit.
Ben
0
Lekkere cijfers van KPN.
Analisten zaten er weer heerlijk naast.
Opvallend hoe sommigen meteen de aanval inzetten, tja, niet iedereen bezit aandelen KPN..... :-)
SpecKlaas
0
Met betere cijfers heb ik KPN wel een zien dalen. Nu een klein plusje. De middellange termijn met glasvezel ziet er veel beter uit. Waar zie je de oranje kabel in de stoepen niet liggen?
Inderdaad soms de gleuf voor een ander gegraven. Ook dat levert voldoende op.
voda
0
Beursblik: cijfers KPN conform verwachting
Jefferies handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal van 2021 conform verwachting gepresteerd. Dit oordeelde analist Ulrich Rathe van Jefferies maandag.

Rathe zag de dienstenomzet onverminderd groeien, waarbij de omzet uit de consumententak stabiel was en de opbrengsten uit het mkb aantrokken. Bij wholesale en de zakelijke tak vertraagde de omzet juist, zo zag de analist.

De volumes noemde Rathe solide en de EBITDA conform verwachting. Ook de outlook voor 2022 noemde Rathe in lijn met de verwachting, maar KPN mikt voor 2023 inmiddels wel op hogere operationele kosten en meer investeringen. "De grote vraag is of KPN de omzetverwachtingen kan waarmaken, vooral op de grootzakelijke markt", aldus de analist. Volgens hem zijn de cijfers "prima", maar geen reden om de ramingen te verhogen.

Jefferies handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,74 euro. Het aandeel steeg vanochtend op een groen Damrak met 0,9 procent tot 2,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
09:42
*Degroof Petercam verhoogt koersdoel KPN van 2,70 naar 3,00 euro
09:42
*Degroof Petercam handhaaft Houden advies op KPN
Marnix de Munck
0
Prachtige cijfers, alleen klantverlies op het oude kopernetwerk wat volledig wordt vervangen voor glasvezel. Daar zit nog een negatief effect. Op het glasvezelnetwerk juist groei in eigen klanten en wholesale. Toekomst ziet er goed uit. Wel bizar dat KPN deze investeringen zo lang heeft laten liggen. Ook benieuwd of Ziggo toch gaat verglazen mocht deze trend doorzetten. Dat lijkt me dan toch verstandig voor de kabelaar, en beter voor de concurrentie.
De Kromme
0
winst genomen, nog de helft in portefeuille, voor de overname, die er nooit komt............dan hebben we nog steeds dividend.
Arensoog
0
KPN was eerder genomineerd voor de verkoop. De regering "Rutte" was daar op tegen.
Dus.......?
Aandelenman
0
Kan iemand mij uitleggen waarom KPN aan het zakken is?
Zijn dit winstpakkers of is er iets anders aan de hand. De jaarcijfers waren toch niet al te slecht volgens mij
420 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:36
Koers 3,372
Verschil -0,011 (-0,33%)
Hoog 3,386
Laag 3,356
Volume 13.466.647
Volume gemiddeld 13.891.467
Volume gisteren 7.283.468

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront