Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud - 2022: het laatste jaar?

118 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

guusje schreef op 9 februari 2022 13:54:

[...]
Dat zal het eerder zijn even manipuleren naar een laag einde van de koers. Die man is zo doorzichtig hij is niet voor niks kapitalist. Hoop dat het gerecht het door heeft .
Het is geen manipuleren als je een grote kooporder zet op 5,75.
guusje
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 februari 2022 13:56:

[...]

Het is geen manipuleren als je een grote kooporder zet op 5,75.
Je zal maar net geld nodig hebben om met €5,75 genoegen mee te nemen dan heb Sanderink geluk gehad. Bij mij zitten ze nog veilig in de porto de bank heeft aan gegeven om tijdig mij te informeren naar het bod. Einde discussie Oranjewoud.
DeZwarteRidder
0
quote:

guusje schreef op 9 februari 2022 14:11:

[...]Je zal maar net geld nodig hebben om met €5,75 genoegen mee te nemen dan heb Sanderink geluk gehad. Bij mij zitten ze nog veilig in de porto de bank heeft aan gegeven om tijdig mij te informeren naar het bod. Einde discussie Oranjewoud.
Er komt geen bod meer; je wordt tzt onteigend door de Rechtbank.
guusje
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 februari 2022 14:14:

[...]

Er komt geen bod meer; je wordt tzt onteigend door de Rechtbank.
Is ook de bedoeling laat maar komen liefst snel Dan kan dat geld weer rollen.
shaai
0
als je denkt dat het niet gekker kan:

www.tubantia.nl/enschede/deurwaarder-...

Deurwaarder legt beslag op computers Sanderinks vriendin Rian van Rijbroek
VEGHEL/ENSCHEDE - Bij Gerard Sanderinks vriendin Rian van Rijbroek is vlak voor kerst door een deurwaarder beslag gelegd op vele terabytes aan computergegevens. Sanderink was daar zo verbolgen over dat hij een medewerker van de deurwaarder thuis opzocht en bedreigde.

Angelique Kunst 09-02-22, 14:34 Laatste update: 16:41
shaai
0
toch maar wel een beetje de soap blijven volgen (ook al is er gen notering meer, hopelijk voor de aandeelhouders is de peildatum van de OK voor deze berichten)

www.rtvoost.nl/nieuws/2073945/dnb-bre...

www.tubantia.nl/enschede/ook-menzis-n...

Klanttevredenheid gekelderd
Begin deze maand bleek uit een publicatie van it-website AGConnect.nl dat de klanttevredenheid bij Centric nog altijd niet is hersteld. Sanderinks ict-bedrijf stond jarenlang steevast in de top-3 bij klanttevredenheidsonderzoeken, maar eindigde dit jaar als twee na laatste in een onderzoek onder ict-klanten met contracten van meer dan een miljoen euro. In het onderzoek, van adviesbureau Quint en onderzoeksbureau Whitelane, kelderde Centric van nummer 1 in 2019, met een tevredenheid van 80 procent, naar plek 20 met een score van 64 procent.

ook irritant:
Euronext bewaart kennelijk oude gegevens niet meer op de website, dat deden ze eerder wel:
live.euronext.com/nl/search_instrumen...

Bartjens nu nog op 18 maart (?)
fd.nl/financiele-markten/1433423/doei...

DeZwarteRidder
0
De val van miljonair Sanderink: hoe zijn nieuwe vriendin Rian feilloos zijn zwakke plekken vindt

onthullend boekHij behoort tot de top van het bedrijfsleven en zijn bedrijf doet veel gevoelig ict-werk voor de overheid. Hoe zakenman Gerard Sanderink (73) in vier jaar tijd zijn imago afbrak met geruchtmakende ontslagzaken en megalomaan gedrag.
Gerben Kuitert < 23-04-22, 10:00 Laatste update: 10:23

Komende donderdag verschijnt over deze opmerkelijke affaire het boek Er is er hier maar één de baas. Journaliste Angelique Kunst (59) uit Hengelo volgt de bizarre verwikkelingen rond Sanderink sinds april 2019 op de voet voor De Twentsche Courant Tubantia. In haar boek beschrijft ze de soms schokkende en dan weer tragikomische lotgevallen van Sanderink en zijn vriendin, de zelfverklaarde cyberexpert Rian van Rijbroek.

De Twentse zakenman lijkt volledig in de ban van deze 21 jaar jongere Van Rijbroek uit Veghel, die inmiddels hoogstwaarschijnlijk tot zijn erfgenamen behoort. Sanderink heeft haar in elk geval medebestuurder gemaakt van de stichting die na zijn dood zijn nalatenschap erft. En dat is een aanzienlijk fortuin: Sanderink staat in de laatste Quote 500 op plek 82 met een geschat vermogen van 550 miljoen euro. Kunst beschrijft in het boek Sanderinks jeugd, zijn haat-liefdeverhouding met zijn broer en zussen, zijn succesvolle carrière en zijn wankele schreden op het amoureuze pad, dat voor de schuchtere Tukker met doornen is bezaaid.

In de Enschedese weduwe Brigitte van Egten lijkt hij eind 2002 een partner voor het leven te hebben gevonden. Ze zijn niet alleen geliefden: hij benoemt Van Egten ook tot directeur bij één van zijn bedrijven, Dutch Solar Systems in Goor. Maar het samenwonen is geen groot succes: al na een paar jaar besluiten ze ieder weer op zichzelf te gaan wonen. Maar ze blijven innig bevriend. Tot er op 11 november 2018 een bom ontploft in het leven van Van Egten en ze door haar vriend wordt beschuldigd van fraude, diefstal en seks met Afrikanen.

Dat blijkt het startpunt van een krankzinnige saga, die Kunst in haar boek meeslepend beschrijft. Sanderink ontslaat zijn meest vertrouwde topmensen, begint een eindeloze reeks rechtszaken, negeert vervolgens de vonnissen die hem niet bevallen en verwoest de glanzende reputatie die hij in dertig jaar heeft opgebouwd. Zijn nieuwe vriendin blijkt in zijn ontspoorde gedrag een cruciale rol te spelen.

Waarom doet de zakenman Gerard Sanderink ertoe?
„Vooral omdat zijn bedrijven ertoe doen. Zo werkt zijn onderneming Centric heel veel voor de Nederlandse overheid en verwerkt voor haar klanten elke dag gevoelige data over ons leven en onze financiën. Centric beheert bijvoorbeeld voor 185 gemeenten de systemen voor zaken als paspoorten, geboorteaangiften en belastingen. Het bedrijf werkt ook voor zorgverzekeraars, voor de Sociale Verzekeringsbank en voor De Nederlandsche Bank. Sanderinks ingenieursbureau Antea en zijn bouwbedrijf Strukton zijn belangrijk voor de infrastructuur van Nederland. Als je dat allemaal doet, dan ben je als ondernemer belangrijk in Nederland. De stabiliteit van Sanderinks bedrijven is essentieel voor het functioneren van ons land. En die stabiliteit hangt heel erg af van de persoon Sanderink, omdat hij de enige eigenaar is. Hij is alleenheerser in zijn bedrijven, waar nog altijd meer dan 10.000 mensen werken.”

Wat intrigeert je aan de persoon Gerard Sanderink?
„Ik vond het verbijsterend om te ontdekken dat een briljante man zo dom kan zijn. Dom in de zin van dat hij zich afsluit voor de werkelijkheid. Dat hij dingen die aantoonbaar niet kloppen niet ziet, of niet wil zien. Hij gelooft zijn vriendin Rian van Rijbroek op haar woord. Er liggen bijvoorbeeld vier rapporten waarin staat dat Sanderinks ex-vriendin, Brigitte van Egten, niet heeft gefraudeerd bij Sanderinks bedrijf DSS, maar volgens Van Rijbroek heeft ze dat wel. En haar rapport over Van Egten is voor hem leidend. Er zijn bewijzen dat Van Rijbroek nooit voor de Nederlandse geheime dienst AIVD heeft gewerkt, zoals ze beweert. Ze zegt nu dat ze voor de Amerikanen heeft gewerkt. Dat ze in Iran geheime uraniumvoorraden moest controleren voor de VS. Als jij dat werkelijk doet, roep je dat zeker niet hardop, maar Sanderink gelooft het allemaal.”
shaai
0
sjoingejonge wat een hoop nieuwe soap elementen

www.tubantia.nl/almelo/na-elk-kranten...

Gerard Sanderink is geen Tukker meer
Gerard Sanderink is Limburger geworden. Uit de dagvaarding van de laatste rechtszitting blijkt dat hij zich officieel heeft laten inschrijven als inwoner van Nunhem, een dorpje van 670 inwoners in Noord-Limburg. Onderzoek door een door Van Egten ingeschakelde deurwaarder leerde dat op het betreffende adres een Roemeense familie woont, die beweerde nog nooit van Sanderink te hebben gehoord.

Haar advocaat Paul Tjiam merkte dan ook fijntjes op dat Centric ergens staat te liegen: òf in de rechtszaal, waar Van Egten volledig verantwoordelijk wordt gehouden voor het verlies, òf in de jaarverslagen, waar de schuld uitsluitend bij corona en chipsproducenten ligt. En in beide gevallen is liegen strafbaar.
Reijerinvesting
3
deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=...

De Ondernemingskamer:
stelt het bedrag dat het onderzoek ten hoogste mag kosten vast op € 67.513, de verschuldigde omzetbelasting daarin niet begrepen;

verwijst de zaak naar de terechtzitting van de Eerste Enkelvoudige Kamer voor de Behandeling van Burgerlijke Zaken (rol van de Ondernemingskamer) van dinsdag 12 juli 2022 voor de indiening van het deskundigenbericht;

verklaart dit arrest uitvoerbaar bij voorraad;

houdt iedere verdere beslissing aan.
PieterOM
1
Sanderink raakt deel van Centric kwijt - Miljoenenveiling vanwege betalingsweigering Centric-eigenaar gaat weer door.
www.agconnect.nl/artikel/sanderink-ra...
DeZwarteRidder
1
Miljonair Gerard Sanderink gaat een deel van zijn ICT-bedrijf Centric kwijtraken. Dat wordt verkocht in een veiling, vanwege dwangsommen die hij tot op heden weigert te betalen. Naast aandelen van de Twentse ondernemer gaat het ook om onroerend goed, en dat samen heeft een totale veilingwaarde van 1,9 miljoen euro. Deze veiling is al flinke tijd in aantocht en kampte tussendoor met complicaties, maar gaat nu weer door.

De veiling gebeurt in opdracht van Sanderinks voormalige levens- en zakenpartner Brigitte van Egten. Zij is al jaren verwikkeld in een verbeten juridische strijd die de miljonair is aangegaan over vermeende fraude. Dit betreft dan zaken bij Sanderinks zonnepanelenbedrijf DSS, maar zijn bouwbedrijf Strukton en zijn ICT-bedrijf Centric zijn ook betrokken geraakt in de hele kwestie.

De advocaat van Van Egten bevestigt nu aan AG Connect dat het gaat om onroerend goed én aandelen van Sanderink. “Het staat mij op dit moment alleen niet vrij te vertellen in welk stadium we zitten”, aldus advocaat Paul Tjiam. In augustus 2019 is er al beslag gelegd op bezittingen van Sanderink.
Rian van Rijbroek

Deze affaire loopt al sinds eind 2018. Toen is zelfverklaard cyberexpert Rian van Rijbroek in het leven van de vermogende ondernemer gekomen. Bij de eerste ontmoeting met toenmalig Centric-topmanagers heeft strategiedirecteur Ben van Lier openlijk zijn geloof in haar geuit tegenover de aanwezige andere topbestuurders van het IT-bedrijf.
iPhone wissen en verzet kosten Centric-eigenaar bijna 2 miljoen

Centric heeft daarna een leegloop in het management gehad. Die is mede ingegeven door conflicten met eigenaar Sanderink, die vervolgens tijdelijk de bestuursrol op zich heeft genomen. Er zijn toen diverse rechtszaken gevoerd over ontslag en functioneren van weggestuurde en vertrokken topmanagers. Centric heeft zaken verloren en schikkingen getroffen.

Sinds de komst van Van Rijbroek zijn ook tussen Sanderink en Van Egten meerdere procedures gevoerd. Door Sanderink aangevoerde ‘onderzoeksrapporten’ die fraude moesten bewijzen, zijn door rechters afgekraakt, en de topman heeft gerechtelijke verliezen geleden. Dat heeft ook geleid tot dwangsommen voor de rijke ondernemer, die hij grotendeels weigert te betalen.
iPhone op afstand gewist

De nu weer in gang gezette veiling van bezittingen is vanwege uitstaande dwangsommen à 1,9 miljoen euro. Dat bedrag is in november vorig jaar toegekend door de rechter, die een deel van Van Egtens vorderingen afwees. De voormalige DSS-topvrouw had 4,6 miljoen euro geëist, opgebouwd uit een reeks van dwangsommen die gerechtelijk zijn vastgesteld in vijf verschillende vonnissen in de afgelopen twee jaar.

Bijna de helft van die 1,9 miljoen euro is opgelegd vanwege misdraging van Sanderink tegenover een deurwaarder in 2020. De Centric-eigenaar verzette zich toen tegen beslaglegging op zijn iPhone, met WhatsApp-berichten en mails. Tijdens een bemiddelend gesprek met toenmalig Strukton-directeur Erik Hermsen is die smartphone in een afgesloten kast geplaatst, maar daarna bleek dat toestel op afstand te zijn gewist.
Complicaties voor veiling

De veiling werd in maart al in gang gezet, maar daar kwamen schijnbare toezegging door Sanderink en een plotse actie van Centric doorheen. Eerst had de advocaat van de ondernemer laten weten dat er toch betaald ging worden, binnen tien dagen. De veiling is daarop toen opgeschort.

Eén dag voor het verstrijken van die termijn stortten Sanderinks bedrijven Centric en DSS zich in de juridische strijd. Begin januari heeft de directie van Centric aan AG Connect laten weten dat het een privékwestie van Sanderink betreft, waarin het IT-bedrijf zich niet wil en kan mengen. Dat is medio april nog eens herhaald tegenover het FD.

Toch heeft Centric zich eind april gemengd in de “privékwestie” van zijn eigenaar. Het legde samen met DSS een ‘tegenbeslaglegging’ op aan Van Egten. Zij zou de ondernemingen van de Twentse miljonair schade hebben berokkend: een omzetverlies van wel 60 miljoen euro. Daarbij is toen beslag gelegd voor een kleiner maar opmerkelijk bedrag: 1,9 miljoen euro. De rechter heeft die beslaglegging en de hele claim hard afgewezen: Centric heeft misbruik van het recht gemaakt, oordeelde de voorzieningenrechter in Almelo.
shaai
0
De complete uitvoerende directie van ICT-bedrijf Centric is opgestapt na een conflict met eigenaar Gerard Sanderink, meldt het Financieele Dagblad. Aanleiding is een uit de hand gelopen ruzie tussen Sanderink en zijn ex-geliefde Brigitte van Egten.

Het FD schrijft dat Sanderink zijn bedrijf Centric had betrokken bij een gerechtelijke procedure in die ruzie, tot onvrede van de drie uitvoerende bestuurders. Volgens de krant melden meerdere goed ingevoerde bronnen onafhankelijk van elkaar dat topman Johan Taams, coo Bart Fehmers en cfo Patrick Rosengarten zijn opgestapt vanwege de kwestie. De betrokkenen zelf willen niet reageren.

Tubantia schrijft dat eigenaar en ICT-miljonair Sanderink Centric beslag had laten leggen op geld dat hij van de rechter moest betalen aan zijn ex Brigitte van Egten. Daarmee zou zijn eigen bedrijf die betaling blokkeren en zou hij Centric betrekken in wat topman Taams eerder nog omschreef als "een privékwestie". Maar de poging mislukte: de rechter vond dat het bestuur van Centric zich met deze stap schuldig had gemaakt aan "misbruik van recht".

Reputatieschade

De directie van Centric wilde daarop een procedure tegen Sanderink aanspannen bij de Ondernemingskamer, een rechtbank voor het bedrijfsleven, volgens het FD om zo "verdere reputatieschade voor Centric te voorkomen" en Sanderink "terug zijn hok in te sturen".

De stap naar de Ondernemingskamer werd echter geblokkeerd door drie niet-uitvoerende bestuursleden van Centric, onder wie Sanderiks vertrouwelingen Aike Schoots en Louis Luijten. Daarop trokken de drie uitvoerende bestuursleden de conclusie dat ze niet meer verder kunnen bij Centric.

Rian van Rijbroek

Centric is een van de grootste ICT-bedrijven van Nederland en werkt onder meer voor de overheid. Daarom zijn er ook onder Tweede Kamerleden vragen over de betrouwbaarheid van Centric.

De ruzie tussen Sanderink en ex-geliefde Van Egten ontstond nadat Sanderink een relatie was begonnen met Rian van Rijbroek. Zij noemt zichzelf een cyberdeskundige, maar bij haar beweringen worden grote vraagtekens geplaatst. Een boek dat ze schreef over cybersecurity werd wegens plagiaat uit de handel gehaald.

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer door de rechter in het ongelijk gesteld, maar meermaals lapte hij die vonnissen aan zijn laars.

Ook binnen Centric heerst onrust sinds Sanderink met Van Rijbroek een relatie heeft. Hoe het verder gaat binnen het bedrijf nu de directie is opgestapt, is onduidelijk.
The Duck Master
0
Nadat hij eerst nog ff min E6,10 plus wettelijke rente lapt over mijn Oranjewoud aandelen...

quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 juni 2022 05:50:

Het wordt hoog tijd dat Sanderink onder curatele gesteld wordt.
118 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.388,83 +0,40%
 EUR/USD 1,0656 +0,12%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront