Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jitse Groen bij Harry Mens: "Hij is bezorgd om de koers"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 K. Wiebes 12 februari 2022 13:16
    Wanneer ik het overzichtje in "Effect" van de VEB erop nasla - voor wat dat dan waard is - zie ik
    voor JET een gemiddelde winstverwachting van 36 centjes in 2024 staan. De actuele koers is
    ca. 38 euro en het gemiddeld koersdoel is 96 euro.

    Ik weet ook wel, dat de kreet "K/W-verhouding" nauwelijks nog waarde heeft; maar als ik aan-
    deelhouder zou zijn, zou ik me toch óók zorgen maken :D
  2. TA=verlies 12 februari 2022 18:41
    quote:

    K. Wiebes schreef op 12 februari 2022 13:16:

    Wanneer ik het overzichtje in "Effect" van de VEB erop nasla - voor wat dat dan waard is - zie ik
    voor JET een gemiddelde winstverwachting van 36 centjes in 2024 staan. De actuele koers is
    ca. 38 euro en het gemiddeld koersdoel is 96 euro.

    Ik weet ook wel, dat de kreet "K/W-verhouding" nauwelijks nog waarde heeft; maar als ik aan-
    deelhouder zou zijn, zou ik me toch óók zorgen maken :D
    In dit geval: koers / verlies verhouding.
  3. forum rang 8 Wilbar 12 februari 2022 19:20
    quote:

    eric_29 schreef op 12 februari 2022 08:13:

    [...]

    Het is toch stuitend dat de Nederlandse belegger het op tv moet doen met Hans de Geus en Harry Mens. Wat een kneuzenland.
    Het wordt pas stuitend als eric+nummer op de tv verschijnt :)

    Maar u kunt de TV toch uitzetten of naar een programma schakelen dat u wel zint? Dat kan ook in Nederland.
  4. Snowbaco 12 februari 2022 21:21
    Ik kijk uit naar de uitzending morgen. Het belooft een topper te worden met optredens van Etienne Platte die zich op de borst zal kloppen over de januari resultaten van Antaurus, parelvisser Geert Schaaij en Jitse die gaat beloven dat alles beter wordt in de toekomst. De waarzegger Liesbeth is dan helemaal niet meer nodig. En dat alles onder het genot van de wijn van de week. Het wordt genieten!
  5. Opbouwer 12 februari 2022 22:11
    quote:

    Snowbaco schreef op 12 februari 2022 21:21:

    Ik kijk uit naar de uitzending morgen. Het belooft een topper te worden met optredens van Etienne Platte die zich op de borst zal kloppen over de januari resultaten van Antaurus, parelvisser Geert Schaaij en Jitse die gaat beloven dat alles beter wordt in de toekomst. De waarzegger Liesbeth is dan helemaal niet meer nodig. En dat alles onder het genot van de wijn van de week. Het wordt genieten!
    Etienne Platte was ooit nog heel postitief over Takeaway en toen stond de koers nog nog op 85 euro. Hij zegt dat hij 7% rendement maakt, maar met Takeaway maakt hij toch nog geen winst. De laatste tijd is hij wel stil over het fonds. Ik kijk morgen ook met veel interesse.
  6. turboJona 13 februari 2022 01:52
    quote:

    Maan Arkenbosch schreef op 11 februari 2022 19:01:

    Hoe langer er gewacht wordt met rente verhogingen door de E.C.B., hoe hoger het verhoging percentage wordt en hoe frequenter de verhogingen.Er gaat geen einde komen aan de grote prijsstijgingen, omdat de centrale banken/E.C.B. met de rug tegen de muur staan, ze hebben zich “”schaak”” gemanoeuvreerd, met dank aan de Zuid E.U. landen.
    De oorzaken van de hoge inflatie,(januari 2022, ongeveer 7%), ligt ook voor een stuk in Nederland, zeker t.a.v. het (BTW) belasting regime, welke van de inflatie profiteert, anders zou dit percentage hier wel lager liggen.
    De Nederlandse overheid heeft een van de hoogste belasting druk van de E.U. zowel op het klein vermogen, arbeid, als ook op consumenten goederen.Voorts rijzen de accijnzen met daar bovenop de BTW, de pan uit, dat manifesteert zich door lange rijen aan de buitenlandse tankstations.Dat vooral de huizenbezitter, welke als eerste levensbehoefte, een dak boven zijn hoofd, afgestraft wordt via de O.Z.B. en z.g. hoge waarde in de I.B./huurwaardeforfait, ontstaan door de dolgedraaide geldpers strategie van de E.C.B., buiten het onderhoud en verzekering en import gelukzoekers, is een punt van zorg, t.a.v. faillissementen en hoort niet thuis in box 3. Veel eerlijker is, dat er een belasting betaald wordt op het moment van verkoopwinst, na aftrek inflatie, over een huis, immers een huis kan ook door een recessie of achterblijvend onderhoud(Groningen) in waarde dalen. En wat dan??
    Ook vindt Dhr.Knot/D.N.B. dat de overheid moet uitkijken bij het laten oplopen van de staatsschuld, dat valt echter na aftrek van de forse inflatie en nagenoeg geen rente op staatsobligaties, wel mee! echter e.e.a. dient in productie middelen geïnvesteerd te worden, echter is de overheid wel in deze deskundig genoeg?
    Ondanks de zorgelijke inflatie situatie heeft de E.C.B. alleen in de afgelopen week €.22,2 miljard bijgedrukt, dat is een signaal tot verdere kapitaalmarkt rente verhoging, geen wonder dat de hypotheekrente met sprongen deze week,stijgt!!
    Doordat deze toestand voortduurt, wordt het steeds moeilijker voor de Italiaanse,Portugese,Spaanse en Griekse staat om een faillissement te voorkomen, wanneer opkoop door de E.C.B. van hun zombie-obligaties uitblijft.
    De E.C.B. kan haar grote voorbeeld de Fed/V.S. feitelijk niet volgen, overigens is de V.S. overheid schuld boven de $.30.000 miljard gestegen en dit jaar moet nog $.730 miljard aan schuldpapier geplaatst worden.
    Wie gaat deze obligaties/schuld kopen en tegen welke prijs? Het lijkt er niet op dat de overheden gaan besparen omdat zij de Russische en Chinese toestand met sociale onrust/forse loon verhogingen, niet kunnen gebruiken.
    Wij gaan de eerstkomende 4 jaar een zeer zorgelijke tijd tegemoet als je deze toestanden extrapoleert!, het is linksom hogere rente en doorstrepen van schulden of rechtsom, een hoge inflatie, welke de schulden weg-inflatoreert, dus lood om oud ijzer!
    Wellicht kunnen enkele fondsen in de aandelenmarkt de rente verhogingen bijbenen. Goud en zilver//edelmetalen is het devies!

    Misschien een idee om eerst op interpunctie cursus te gaan, alvorens te proberen een onheilsprofeet te spelen?
  7. forum rang 4 optietrader 13 februari 2022 16:06
    De koersdruk bij Just Eat Takeaway is niet goed en er wordt had gewerkt om het bedrijf beter te maken. Dit zei CEO Jitse Groen van Just Eat Takeaway zondag in het tv-programma Business-Class.

    "Het is niet goed dat een koers laag staat, [...] je wilt dat de koers hoog staat", aldus Groen.

    In gesprek met Harry Mens zei Groen dat zijn bedrijf tijdens de coronapandemie zeven keer groter is geworden. Het bedrijf heeft dan ook "behoorlijk geïnvesteerd [...] Ik denk dat de tijd daar rijp voor was", aldus Groen.
    Groen deed twee grote overnames met eerst Just Eat in Engeland en vervolgens Grubhub in de VS.

    "We proberen [bij overnames] de bedrijven groter te maken en beter te maken", zei de CEO.

    Afgelopen week liet Just Eat weten alleen door te gaan met de beursnotering in Londen en Amsterdam en de Amerikaanse notering op te geven. Dat laatste is "niet per se" een voorbode om te stoppen met Grubhub, zei Groen.

    De kosten voor de Amerikaanse notering wegen volgens Groen niet op tegen "een heel klein beetje liquiditeit". De handelsvolumes zitten volgens de topman in Europa en niet in de VS. "Dit [opgeven Amerikaanse notering] is een kostenreductiemaatregel", benadrukte Groen.

    Hij noemde de Amsterdamse beurs de leukste notering, refererend aan de beursgong bij de IPO. In Londen "is het achter plexiglas". Maar intussen is Just Eat Takeaway bezig om Grubhub beter te maken, volgens Groen.
    "Wij denken dat je alleen met hele grote dominante posities heel veel geld kunt verdienen in deze sector", aldus Groen. "En dat blijkt ook wel nu."

    In de VS is Grubhub niet nummer één. En Groen meent dat Grubhub dus moet groeien, om bijvoorbeeld net als in Nederland geld te kunnen verdienen. "We hebben best wel wat gesprekken in de VS over Grubhub", aldus Groen.

    Groen merkte op dat Just Eat in een jaar tijd na de overname is verdubbeld, waarbij winstgevendheid in zicht is.
    iFood wil Groen nog altijd verkopen. Hij is daar "financieel aandeelhouder" met een belang van ongeveer een derde. Vooralsnog is er echter geen bieding gedaan die door Just Eat Takeaway als voldoende wordt beschouwd.

    Groen zei niet te verwachten nieuwe overnames te doen. In alle markten die het bedrijf als interessant beschouwd, is het al actief. "Ik wil een heel sterk bedrijf bouwen", aldus Groen, en niet per se een heel groot bedrijf. En volgens Groen is Just Eat Takeaway een heel sterk bedrijf.

    "Qua winst zijn wij veel beter gepositioneerd dan onze collega's."
  8. ruud71 13 februari 2022 21:07
    Veel berichten hier van personen die, zoal het lijkt, er belang bij hebben dat de koers lager gaat.

    Volgens mij neem je dan een onverantwoord risico.
    Bij verkoop van Ifood of de Amerikaanse tak zal de koers enorm opveren en shorters
    hun posities gaan terugkopen.

    Heb ik het nog niet eens over een gehele overname.
    Voor veel grote bedrijven is de waarde van dit bedrijf inmiddels een schijntje.
37 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links