Ebusco « Terug naar discussie overzicht

Ebusco orders

8 Posts
Klaas Vaak
6
Het lijkt erop dat de al rijdende elektrische bussen van Ebusco in Duitsland zich positief hebben bewezen. Berlijn legt een grote order bij Ebusco neer. Dit is een goed signaal voor de toekomst van de producent van elektrische bussen uit Brabant. Hoe gaat Ebusco zich ontwikkelen richting 2025-2030?

Ebusco krijgt opdracht voor levering 90 elektrische bussen

(ABM FN-Dow Jones) Ebusco heeft een grote opdracht in Duitsland binnengehaald. Dit bevestigde de fabrikant dinsdag nadat ABM Financial News eerder al over deze opdracht schreef.

Het betreft de levering van 90 elektrische bussen voor de stad Berlijn. Opdrachtgever is Berliner Verkehrsbetriebe.

Ebusco vermeldt geen financiële details. Volgens de fabrikant koos Berliner Verkehrsbetriebe voor de 2.2 bussen uit Nederland vanwege de goede prestaties van de batterij die de bussen hebben en het gunstige kostenplaatje.

Vorige week schreven analisten van Jefferies dat met de opdracht een bedrag van circa 65 miljoen euro gemoeid zou zijn, 722.000 euro per bus.

Ebusco gaat vanaf 2022 de 90 bussen uitleveren.

Eerder al leverde Ebusco bussen aan de Duitse steden München, Bonn en Frankfurt. Op dit moment rijden er al 54 bussen van Ebusco.

Tordan
1
quote:

mark2802 schreef op 21 december 2021 15:17:

Op naar de volgende grote order in Duitsland
Mag ook ergens anders hoor, als ze maar blijven komen.
H. Voorman
3
Blijkbaar zijn ze in die andere steden tevreden over die bussen. Deze order is een enorm goed signaal!
winstrader
0
Ebusco gaat 90 bussen leveren aan BVG

geschreven doorde redactie
DEC 25, 2021 2.2 bussen, Berliner Verkehrsbetriebe, BVG, Ebusco
Ebusco (Euronext: EBUS), pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, heeft een contract getekend met Berliner Verkehrsbetriebe (“BVG”) voor 90 Ebusco 2.2 bussen voor de stad Berlijn. Dit contract vergroot de aanwezigheid van Ebusco op de strategisch belangrijke Duitse markt. De levering van de 90 Ebusco 2.2 bussen aan BVG staat gepland voor 2022.

BVG is de grootste openbaarvervoermaatschappij van Duitsland en zet zich in om tegen 2030 de volledige busvloot om te vormen naar elektrische bussen. De bestelling van 90 Ebusco 2.2. Bussen brengt haar elektrische busvloot uit op 228 bussen. Verder is in het contract een optie opgenomen om tot één jaar na levering van de eerste bus nog 60 Ebusco 2.2-bussen te bestellen.

Ebusco is sinds 2017 actief op de Duitse markt en heeft al bussen in gebruik in de grote Duitse steden, waaronder München, Bonn en Frankfurt. Met dit contract breidt Ebusco zijn aanwezigheid uit naar een andere grote stad in Duitsland, een van Ebusco’s belangrijkste doelmarkten, met 54 bussen op de Duitse wegen.

“We zijn verheugd BVG als klant te mogen verwelkomen en te zijn geselecteerd om bij te dragen aan de transitie van BVG naar een volledig emissievrije busvloot. Als grootste openbaarvervoerbedrijf speelt BVG een voortrekkersrol bij de transitie van de Duitse openbaarvervoermarkt naar klimaatneutrale oplossingen. We zijn trots dat BVG voor Ebusco heeft gekozen en kijken ernaar uit om een solide relatie op te bouwen.”

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.
De hoge en consistente batterijprestaties in combinatie met de concurrerende TCO waren belangrijke overwegingen voor BVG om voor Ebusco te kiezen, aldus Ebusco.

Foto boven en beneden: Ebusco Beeldbank.
[verwijderd]
0
vandaag nemen wat figuren winst. Na 20% stijging zijn er altijd wat bleekneuzen die eruit gaan
lvs
0
Als Ebusco een nieuwe order krijgt, dan horen we het wel via een persbericht. Maar is het ook bekend als ze een tender verliezen? En wat er nog allemaal in de pijplijn zit?
Ben benieuwd!
H. Voorman
0
Dit bedrijf zet goede stappen. Goede concurrentiepositie! Toch mooi dat we een Nederlandse elektrische bussen bouwer hebben, die ook nog eens goede bussen maakt.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 2,544
Verschil -0,006 (-0,24%)
Hoog 2,590
Laag 2,526
Volume 123.312
Volume gemiddeld 338.340
Volume gisteren 282.485

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront