Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

Flow Traders - 2022: To vix or not to vix

8.891 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 441 442 443 444 445 » | Laatste
alieturtle
1
Tsjaaaa......als de Grolsch kanonnen in de man zitten, wordt het één lange warrige monoloog.
AMEN.
beleggertje2020
0
Nasdaq is nog niet eens boven de 14700 gekomen vandaag ! Beloofd weinig goeds voor de Nasdaq m.i.
MicJo
1
Met alle respect beleggertje2020, want je bent vrij om te posten, maar ik krijg steeds meer het idee dat ik het verkeerde forum raadpleeg: het beleggertje2020 forum i.p.v. het Flow Traders forum...
Alles kwijt
0
Zitten jullie weer lekker op je handen?

------------------------------------------------------------
Alles kwijt
1
Geloof het of niet, maar bij mij in de boekenkast staat een boek geheten ''op je handen zitten''. Echt waar.
devil80
1
quote:

Dividend Collector schreef op 17 februari 2022 07:04:

Kun je dat niet een keer uitlenen aan b2020?
alsjeblieft niet, dan wordt t hier een boekenclub, dan ratelt ie elke avond over een boek.
handelsboer
1
Het is wachten op echte paniek, de koers wordt enorm gedrukt, komt vanzelf weer goed, zoals altijd!
BowmoreBoerke
2
Flow is mijns inziens nog steeds veel te duur. Je bent heel erg afhankelijk van de volatiliteit, nu meer dan eerder omdat de marges teruglopen. Het risico op een lagere winst voor Flow (en daarmee een lager dividend) is daarmee toegenomen. Voor mij persoonlijk hoort daar dan een lagere koers bij.

Pas wanneer Flow heeft laten zien dat het met stijgende marges kan werken voor de toekomst, ben ik weer van de partij. Voor nu: NN/ASR/ING/ABN.
beleggertje2020
0
quote:

BowmoreBoerke schreef op 17 februari 2022 09:38:

Flow is mijns inziens nog steeds veel te duur. Je bent heel erg afhankelijk van de volatiliteit, nu meer dan eerder omdat de marges teruglopen. Het risico op een lagere winst voor Flow (en daarmee een lager dividend) is daarmee toegenomen. Voor mij persoonlijk hoort daar dan een lagere koers bij.

Pas wanneer Flow heeft laten zien dat het met stijgende marges kan werken voor de toekomst, ben ik weer van de partij. Voor nu: NN/ASR/ING/ABN.
Volgens mij als er ook maar weer een beetje paniek uitbreekt gaan al die 4 aandelen van jou gewoon door het putje. Denk wel dat als de Vix weer richting de 30 a 40 gaat dat FLOW wel weer wat omhoog gaat doen. FLOW is m.i nu gewoon aan het uitbodemen , dan kun je van die bank& verzekeringsaandelen niet zeggen. Die laatste zijn m.i aandelen die zelfs bij goede prestaties naar beneden huppelen omdat ze simpelweg nu al te hoog gewaardeerd zijn voor dat soort aandelen.
Goed bezig
0
Allemaal instappen, Flow is te veel gekelderd. Flow is nu een koopje, ze verdienen momenteel bakken met geld. Flow is altijd afhankelijk van volatiliteit. Het dividend is lager omdat ze een groot deel herinvesteren, dus alleen maar goed voor toekomstige resultaten.

Q4 is super en heel 22 is naar ik verwacht super volatiel door tal van factoren.
devil80
1
quote:

beleggertje2020 schreef op 17 februari 2022 10:04:

[...]
Volgens mij als er ook maar weer een beetje paniek uitbreekt gaan al die 4 aandelen van jou gewoon door het putje. Denk wel dat als de Vix weer richting de 30 a 40 gaat dat FLOW wel weer wat omhoog gaat doen. FLOW is m.i nu gewoon aan het uitbodemen , dan kun je van die bank& verzekeringsaandelen niet zeggen. Die laatste zijn m.i aandelen die zelfs bij goede prestaties naar beneden huppelen omdat ze simpelweg nu al te hoog gewaardeerd voor dat soort aandelen.
Respecteer nu eens de mening van iemand anders!

On topic meer concurrentie voor flow in de obligatie markt:

www.thetradenews.com/tradeweb-adds-ju...
Self Made
0
Volume Profile Fixed Range (een volume indicator, niet op koopvolume maar op prijslevel volume), zegt mij dat de koopbereidheid hier afneemt (is natuurlijk een momentopname, maar toch).

Nogmaals laten we hopen dat mijn beoordelingsvermogen door dementie vertroebeld is.
Goed bezig
0
De netto handelsinkomsten van Flow Traders stegen in het vierde kwartaal naar 80,3 miljoen euro. Dat was een kwartaal eerder 67,1 miljoen euro. Als een verrassing kwam deze stijging niet. Sterker, analisten hadden zelfs op nog iets meer gerekend, op 81,1 miljoen euro.

De verhandelde waarde van de ETP-markt, waar Flow Traders zich vooral op richt, was 20 procent hoger dan in het derde kwartaal. Over heel 2021 steeg deze waarde met 5 procent, ten opzichte van een jaar eerder.

Ook Chief trading officer Folkert Joling zag dat een toegenomen marktactiviteit leidde tot de stijging van de handelsinkomsten in het vierde kwartaal. "Desondanks drukten de factoren uit het derde kwartaal ook op de resultaten in de VS in het afgelopen kwartaal", aldus Joling. Verder breidde Flow zijn activiteiten uit binnen onder meer de obligatie-, crypto- en valutamarkten.

"Sterkte in Europa wordt teniet gedaan door de VS en Azië", oordeelden analisten UBS. Degroof Petercam voegde toe dat het al het tweede kwartaal op rij is dat de VS teleurstellen.

In Europa steeg de handel van 42,7 miljoen naar 59,8 miljoen euro. In de Amerika's gingen de inkomsten omlaag van 10 naar 8,1 miljoen euro. In Azië liepen de inkomsten ook wat terug van 14,4 tot 12,4 miljoen euro.

ING meent dat de Flow Traders op dit moment veel investeert in het winnen van marktaandeel, en dat heeft een negatieve impact op de handelsinkomsten.

De operationele kosten bleven bijna gelijk, op 55,4 miljoen euro, tegen 52,2 miljoen euro een kwartaal eerder. Analisten hadden verwacht dat Flow zijn kosten had kunnen terugbrengen tot 32,2 miljoen euro.

CEO Dennis Dijkstra ziet de concurrentie in de zoektocht naar nieuw talent toenemen. "Desondanks waren we succesvol in het aantrekken van de beste mensen en we hebben een groot aantal nieuwe collega's verwelkomd in het afgelopen jaar", aldus Dijkstra.

Flow Traders houdt vast aan een maximale groei van de vaste kosten van 15 procent in het lopende jaar. Het aantal FTE's zal naar verwachting met 10 procent groeien.

Dankzij de hogere inkomsten steeg de EBITDA van 14,9 miljoen euro naar 24,9 miljoen euro. Aangepast voor bijzondere posten liep de EBITDA op van 24,6 naar 32,6 miljoen euro.

De nettowinst steeg fors van 8,7 miljoen naar 16,0 miljoen euro. En net als bij de omzet hadden analisten ook op meer winst gerekend. De consensus mikte op 21,3 miljoen euro.

Er was alleen maar sprake van groei en herinvesteren. Misschien minder dan wat analisten hadden verwacht, maar wel weer groei.
We weten nu al dat Q1 beter is dan Q4.
BowmoreBoerke
2
quote:

devil80 schreef op 17 februari 2022 10:06:

[...]
Respecteer nu eens de mening van iemand anders!
Dank devil80 voor jouw support. Maar ik trek mij gelukkig weinig aan van "terechtwijzingen" van een ander, tenzij ik inhoudelijk scheef zit. Dan hoor ik het uiteraard graag. Een forum is voor de discussie en een ieder mag een andere mening hebben.

Ik ben eerder ook "uitgemaakt" voor shorter - dat deert mij niet. Laat ik vooropstellen: ik vind Flow an sich een mooi aandeel: als er veel volatiliteit op de (ETP)markt is, melt-up of melt-down, dan is Flow een hele mooie hedge. Waar ik alleen mee zit, is dat het verdienmodel van Flow meer en meer onder druk komt te staan. Er is dan veel meer beweging nodig voor redelijke inkomsten.

Naarmate fondsprestaties minder voorspelbaar zijn, zoals bij Flow het geval is, plak ik zelf daar een grotere veiligheidsmarge op. Als het onverhoopt toch rustig wordt op de beurs, dan daalt het aandeel én daalt het dividend. De term "paid to wait" gaat (voor mij) dan niet meer op.

Mijn tactiek (buiten een enkel ommetje CM.com of Inpost om) is om te beleggen in dividend-aandelen en daar waar mogelijk in te handelen voor koerswinst. Staat een aandeel langere tijd onder water, dan blijf ik zitten voor het dividend. Zo ben ik, als ik long kijk, min of meer verzekerd van een bepaald rendement (minimaal het dividend, soms plus wat koers/handelswinst).

Leuk_en_aardig
1
quote:

handelsboer schreef op 17 februari 2022 09:36:

Het is wachten op echte paniek, de koers wordt enorm gedrukt, komt vanzelf weer goed, zoals altijd!
28,74 is cruciaal. Zal er wel net onder gaan, dan komt de bulldozer alles opschrapen en stijgt het vliegtuig. As usual. Heel voorspelbaar.
Goed bezig
1
Nou we kunnen eindelijk weer omhoog. Op naar een meer reëlere beurskoers. De VIX blijft ook al dagen hoger staan, nu op 25+
devil80
1
Interessant artikel voor wie denkt dat tradingfirms geen risico lopen met Crypto, Flow's concurrent Jump had bij een van haar crypto dochters een hack van 320 million.

www.reuters.com/technology/crypto-net...

beleggertje2020
0
2500 stuks VOPAK verkocht gehad op 31,10 . Ook daar is winst winst. Nu 7500 stuks FLOW + 5000 stuks VOPAK in bezit . Toch weer dik 1750 euro verdiend op die verkoopactie t.o.v die eerdere aankoop op 30,32.
Goed bezig
1
Je zal maar verkopen nu, dat heb ik wel eens gehad, dan verkoop je op het laagste punt waarna de koers weer stijgt en jij als piet weer duurder mag instappen.
De stijging is in aantocht..
8.891 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 441 442 443 444 445 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 19,590
Verschil +0,500 (+2,62%)
Hoog 19,590
Laag 19,040
Volume 322.629
Volume gemiddeld 203.030
Volume gisteren 194.263

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront