Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Mijn Vriend
0
www.spiegel.de/ausland/oesterreich-wa...

Strekking: Oosterijk stopt met de vaccinatiepicht nadat het recent is ingevoerd.

Zijn er wellicht ook achter gekomen dat vaccinaties Omicron juist verspreiden ipv tegenhouden.
voda
0
Bijna 418 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Nederland passeert grens van 22.000 sterfgevallen als gevolg van COVID-19.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op meer dan 417,7 miljoen. Dit bleek donderdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten loopt met de geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met circa 78,2 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 928.493.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 22,1 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel 18,6 miljoen besmettingen zijn geteld.

Duitsland volgt met 13,1 miljoen coronagevallen, Italië telt 12,3 miljoen en Spanje met 10,7 miljoen besmettingen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 5.995.894 en telt 22.005 corona-overledenen. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente telling van Johns Hopkins CSSE op 3.473.015.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 127.248 besmettingen geregistreerd tegen 126.374 een dag eerder, net als woensdag ook nu een versnelling op dagbasis. China hanteert nog altijd een beleid dat is gericht op nergens binnen de landsgrenzen enige besmetting.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd meer dan 5,8 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder volgens de laatste tellingen nu 10,3 miljard vaccinaties toegediend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Chiddix
0
Gisteren verscheen het eerste evaluatierapport over wat er allemaal mis is gegaan vanaf Februari 2020 en hoe het de volgende keer beter moet gaan. Beter voorbereid met kapjes, tests enz
Hugo de Jonge werd verweten dat veel van zijn voorspellingen in het water vielen. De realiteit was , dat je nog geen maand vooruit kon kijken. Na de eerste golf had men geen flauw benul dat er nog een tweede golf aan zat te komen.
En daar bleef het niet bij.
leek2018
0
quote:

gokker schreef op 16 februari 2022 22:41:

GVB Amsterdam vreest voor onrust door mondkapjes plicht in het openbaar vervoer nu bijna alle maatregelen versoepeld worden.

16 februari 2022, 18.06 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Dinsdagavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat de meeste coronamaatregelen zullen verdwijnen. De clubs blijven langer open, thuiswerken hoeft niet meer en het mondkapje is in de meeste sectoren niet meer nodig. Alleen op luchthavens en in het openbaar vervoer blijven de mondkapjes verplicht. Claudia Zuiderwijk, directeur van het GVB, vreest voor de veiligheid van haar personeel als de mondkapjes alleen in het openbaar vervoer verplicht blijven.

"Het is niet uit te leggen dat mensen geen mondkapje op hoeven als zij dansend in de kroeg staan, maar wel als ze bij ons in de tram of metro stappen. Dit is geen eenduidig beleid en dit leidt tot weerstand, verzet en agressie", aldus Zuiderwijk.

www.at5.nl/artikelen/213647/verbijste...
Het is wel uit te leggen, maar men wil het niet begrijpen of accepteren.
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 17 februari 2022 08:55:

[...]
Het is wel uit te leggen, maar men wil het niet begrijpen of accepteren.
Dit lijkt me een tegenspraak.

Ik geef wel te bedenken dat het uiteraard iedereen vrij staat in het OV een masker te dragen, verplicht of niet.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

asti schreef op 16 februari 2022 22:48:

[...]
Je kunt er makkelijk voor kiezen om niet dansend in de kroeg te staan. Hetzelfde geldt niet voor vervoer met de tram of metro. Er zullen ouderen en andere kwetsbare mensen zijn die met het openbaar vervoer ergens heen moeten, misschien wel het ziekenhuis, die zich veiliger voelen als medepassagiers een mondkapje dragen. Kleine moeite. Al weet ik niet over een wettelijke plicht.
...
Hear, hear.

Ik denk dat ik de rest van mijn leven in het OV en op andere drukke plekken sowieso een mondkap zal blijven dragen, ongeacht welke verplichting of welk advies dan ook.

Al voor corona hield ik automatisch al enige afstand van vreemden, dit na een zware griep 20 jaar geleden (zeer benauwd, huisarts overwoog opname) met aansluitend nog 8 futloze maanden, moe om niks.
Nu komt daar dus de mondkap bij.

Echt prettig vind ik het niet (mijn bril beslaat gauw), maar ik kies voor de preventie tegen zowel covid als influenza, al besef ik dat het geen zekerheid biedt bij nieuwe corona- en griepvarianten.
Maar mijn voorzichtigheid loont tot nu toe: al die 20 jaar geen griep meer gehad. Vermoedelijk ook dankzij de jaarlijkse griepprik. Die 'blijft er dus in', en ook bij eventuele toekomstige periodieke boosterprikken tegen covid zal ik een dankbare klant zijn.

leek2018
0
quote:

gokker schreef op 17 februari 2022 11:08:

[...]

Dit lijkt me een tegenspraak.

Ik geef wel te bedenken dat het uiteraard iedereen vrij staat in het OV een masker te dragen, verplicht of niet.
Als dit een tegenspraak lijkt, komt dat omdat men het ov en kroegbezoek over een kam scheert.
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 17 februari 2022 15:40:

[...]
Als dit een tegenspraak lijkt, komt dat omdat men het ov en kroegbezoek over een kam scheert.
We schijnen weer anders te denken.

Wanneer mensen iets niet willen of kunnen begrijpen kan men het ze blijkbaar niet uitleggen, lijkt me.

Afgezien daarvan denk ik dat een virus zich in de kroeg minstens zo happy voelt als in een tram of bus. Dat kroeglopers (en dus kroegbazen) geen lap voor hun mond wensen, snap ik daarvoor weer goed.
Chiddix
0
Cijfers vandaag. Positieve tests 56390(-7389) , ziekenhuis 1588(-62) waarvan 168(-5) op de IC. Overleden 18. Er kwamen 179 nieuwe coronapatienten in het ziekenhuis en 10 op de IC.
DeZwarteRidder
0
Moderna-topman: 'Winterprik tegen corona en griep komt mogelijk volgend jaar'
Thieu Vaessen 15:16

Moderna werkt aan een combinatie van zijn coronavaccin en een griepprik, toe te dienen in één dosis. Deze winterprik kan mogelijk eind volgend jaar al beschikbaar komen, zegt Moderna-topman Stéphane Bancel in een interview met het FD. 'Mensen komen niet graag terug voor meerdere inentingen; een cocktail van vaccins biedt een oplossing.'

Topman Stéphane Bancel van Moderna reageert fel op de vraag waarom zijn onderneming vorig jaar niet méér vaccins heeft gemaakt. 'We hebben vorig jaar 800 miljoen doses geleverd. Dat is heel opmerkelijk. Mensen vergeten dat Moderna begin 2020 een klein bedrijf was met maar achthonderd werknemers. Ik ben enorm trots op wat we hebben bereikt.'

Het succes van het Moderna-vaccin was volgens Bancel ook onverwacht. 'Als iemand mij begin 2020 had verteld dat ons coronavaccin een bescherming van 95% zou bieden, had ik dat nooit geloofd. Dat ons vaccin effectiever zou zijn dan de vaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson? En dat Sanofi en Novavax veel vertraging zouden oplopen bij de ontwikkeling van hun vaccins? Dat leek onmogelijk, maar het is wel gebeurd.'

Moderna maakt donderdag bekend dat de onderneming in Nederland een eigen dochterbedrijf begint, met een tiental werknemers. Het is voor Bancel aanleiding om een interview te geven aan het FD. Eigen dochterbedrijven heeft Moderna al in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland en nu volgen onder meer België, Zweden en Nederland.

'Het is belangrijk dat we teams hebben die met mensen in Europa kunnen overleggen in hun eigen taal', zegt Bancel. 'Die kunnen uitleg geven over onze mRNA-technologie aan dokteren, apothekers en verpleegkundigen. Want we hebben nog veel meer vaccins in ontwikkeling, tegen andere virussen dan corona. En ook tegen kanker, tegen zeldzame aandoeningen en hartziektes.'

Tijdens het videogesprek draagt de topman van het Amerikaanse bedrijf een grijze, grof gebreide schipperstrui. Aan die informele outfit is niet direct af te zien dat hij inmiddels miljardair is: zijn aandelenbelang van circa 8% in Moderna vertegenwoordigt momenteel een waarde van zo'n $5 mrd.
Het coronavirus lijkt op zijn retour. Denkt u ook dat de coronapandemie echt over zijn hoogtepunt heen is?

'We schatten de kans op 80% dat nu een endemische fase aanbreekt. Daarbij kunnen we terug naar een normaal leven, ook al is het coronavirus helaas niet verdwenen. Er is volgens onze analyses ook een kans van zo’n 20% dat er een nieuwe variant de kop opsteekt die kwaadaardiger is. Het virus heeft ons al vaker verrast.'
Moderna wil dit jaar 2 miljard tot 3 miljard doses van zijn coronavaccin produceren. Misschien is dat wel te veel, nu het virus op zijn retour is?

'Dat is mogelijk, maar de wereld realiseert zich ook dat vaccins het beste antwoord zijn op het virus. We zien dat meer landen hun vaccins bij Moderna bestellen. En het Moderna-vaccin is het beste in het voorkomen van ziekenhuisopnames. Dat blijkt uit data uit de echte wereld. We hebben echt een superieur vaccin, dat ook langer bescherming kan bieden dan het mRNA-vaccin van Pfizer en Biontech.'

Het is nogal een stellige bewering van Bancel, maar de claim is volgens de Nederlandse hoogleraar vaccinologie Ben van der Zeijst niet ongegrond. 'Het verschil met Pfizer is niet vreselijk groot, maar het is er wel en Moderna benadrukt dat ook veelvuldig', aldus Van der Zeijst. 'Het verschil is waarschijnlijk te verklaren doordat het Moderna-vaccin per dosis ruim drie keer zoveel mRNA bevat.'

Naast de geclaimde superieure kwaliteit ziet Bancel nog een tweede reden waarom de vraag naar zijn coronavaccin groot zal blijven: vijftigplussers en mensen met een verhoogd risico op een ernstig ziekteverloop hebben volgens hem waarschijnlijk jaarlijks een coronabooster nodig.

De topman van Moderna zegt zich te realiseren dat een herhaalprik op weerstand kan stuiten, zeker omdat veel ouderen al jaarlijks een griepprik krijgen. 'Mensen halen niet graag meerdere keren per jaar een inenting. Daarom brengen we verschillende vaccins samen in één prik. Die kan hopelijk bescherming bieden tegen covid, tegen griep en ook tegen het verkoudheidsvirus RSV. Het wordt een cocktail voor de winter.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1430533/moderna-t...
asti
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 17 februari 2022 13:49:

[...]
Hear, hear.

Ik denk dat ik de rest van mijn leven in het OV en op andere drukke plekken sowieso een mondkap zal blijven dragen, ongeacht welke verplichting of welk advies dan ook.

Al voor corona hield ik automatisch al enige afstand van vreemden, dit na een zware griep 20 jaar geleden (zeer benauwd, huisarts overwoog opname) met aansluitend nog 8 futloze maanden, moe om niks.
Nu komt daar dus de mondkap bij.

Echt prettig vind ik het niet (mijn bril beslaat gauw), maar ik kies voor de preventie tegen zowel covid als influenza, al besef ik dat het geen zekerheid biedt bij nieuwe corona- en griepvarianten.
Maar mijn voorzichtigheid loont tot nu toe: al die 20 jaar geen griep meer gehad. Vermoedelijk ook dankzij de jaarlijkse griepprik. Die 'blijft er dus in', en ook bij eventuele toekomstige periodieke boosterprikken tegen covid zal ik een dankbare klant zijn.

Ik vraag me af in hoeverre preventie alleen een goede strategie zou zijn, want ik weet niet in hoeverre het immuunsysteem gaandeweg prikkels nodig heeft, terwijl je het kunt hebben, zodat je op oudere leeftijd beter bent opgewassen tegen het contact met influenza. Dat contact is ten slotte zo goed als onvermijdelijk.

Het zou ondervangen kunnen worden door vaccins, maar misschien heeft die heftige griep 20 jaar geleden wel zo een sterke immuunreactie veroorzaakt dat uw immuunsysteem sindsdien bijzonder goed functioneert tegen de griep.

Ik ben niet medisch onderlegd en bovenstaande is puur speculatie mijnerzijds, maar de afgelopen twee jaar jaar is wel duidelijk geworden dat heel veel nog onzeker is over dit soort onderwerpen.
leek2018
0
quote:

gokker schreef op 17 februari 2022 15:51:

[...]

We schijnen weer anders te denken.

Wanneer mensen iets niet willen of kunnen begrijpen kan men het ze blijkbaar niet uitleggen, lijkt me.

Afgezien daarvan denk ik dat een virus zich in de kroeg minstens zo happy voelt als in een tram of bus. Dat kroeglopers (en dus kroegbazen) geen lap voor hun mond wensen, snap ik daarvoor weer goed.

Het gaat ook niet om het welzijn van het virus in bus/tram/trein of kroeg. maar om de mensen die in deze gelegenheden zitten. Iemand die het virus liever niet wil krijgen (risico groep) zal de kroeg daarom mijden, maar het in de bus/tram of trein zitten kan een noodzaak zijn.
Barren Wuffet
1
quote:

closer schreef op 16 februari 2022 22:56:

[...]
Een intrigerend staatje. Je vergelijkt geboosterden met ongevaccineerden. Bij slordig lezen lijken de vette percentages te zeggen dat geboosterden 7 keer vaker besmet worden dan ongevaccineerden. Maar er is niet meegerekend dat het aandeel ongevaccineerden klein is, dus is het logisch dat ze ook een klein aandeel in de besmettingen hebben.

Israël heeft ruim 9 miljoen inwoners. Ik reken nu grof: laten we zeggen dat daarvan 8 miljoen ouder dan 20 jaar is. Daarvan kregen 7 miljoen een of meerdere vaccins (5 miljoen hebben een booster), dan blijven er 1 miljoen ongevaccineerden over.

Een andere berekening met deze cijfers, het aantal besmettingen per groep:

Week 4, 2022-01-23 - 2022-01-29: 276.533 besmettingen
- Gevaccineerd: 240.944 (3.4% van alle gevaccineerden), waaronder 184.113 (3.6% van alle geboosterden)
- Ongevaccineerd: 25.589 (2.5% van alle ongevaccineerden)

Week 5, 2022-01-30 - 2022-02-05: 210.838 besmettingen
- Gevaccineerd: 186.648 (2.6% van alle gevaccineerden), waaronder 147.907 (2.9% van alle geboosterden)
- Ongevaccineerd: 24.190 (2.4% van alle ongevaccineerden)

Week 6, 2022-02-06 - 2022-02-12: 131.493 besmettingen
- Gevaccineerd: 118.262 (1.7% van alle gevaccineerden) waaronder 97.036 (1.9% van alle geboosterden)
- Ongevaccineerd: 13.231 (1.3% van alle ongevaccineerden)

Ik weet niet waarom gevaccineerden in deze periode vaker besmet werden dan ongevaccineerden. Wellicht omdat die hun piek net iets eerder hadden, in week 3? In elk geval is het zeker geen zevenvoud.
closer,
je vergelijkt het totale aantal (5.000.000 geboosterde mensen) in Israel met het aantal besmettingen van 1 week van deze geboosterde mensen.
Dat zou betekenen dat de gehele bevolking in die ene week met het virus in aanraking zou moeten zijn komen en dat daar dan 1.3% van besmet is geraakt in die week.
Dat is toch niet reëel om zo te vergelijken? Dat doet het RIVM, FDA en CDC ook vaak, dan lijkt het allemaal wat gunstiger maar dat geeft toch niet een eerlijk beeld?

Ik zei ook niet dat mij opviel dat de geboosterden 7x zo vaak besmet zijn geraakt, dat zijn jou eigen woorden.
Dat die aantallen 7x hoger zijn is wel enigzins logisch toch?, gezien het hogere aantal gevaccineerden.

Kijk, mijn redenatie is, als een vaccin 100% had gewerkt, dat dan alle besmettingen (100%) zouden zijn gevallen onder de ongevaccineerde inwoners.
En 0% besmettingen onder de geboosterden.
Maar een vaccin werkt nooit 100% (volgens Luchtschip), dus vroeg ik mij af hoeveel bescherming die booster dan wel bood.

Er zijn 9.000.000 inwoners in Israel.
6.115.792 heeft een 2e vaccin gehad (68%) is dus de vaccinatiegraad.
Er zijn dus 2.884.208 ongevaccineerde inwoners in Israel (32%)
En 4.458.400 hebben een extra 3e booster gehad.(49.5%)

Wat mij opvalt is dat van het totale aantal besmettingen (100%) het aandeel van de 3e geboosterden 73.8% is in die week.
En 49.5% van de inwoners in Israel is maar geboosterd??
Als het vaccin helemaal niet zou werken had ik dus 49.5% van die 100% besmettingen verwacht onder de geboosterden en niet die 73.8%
Het lijkt nu net alsof die booster 0% werkt tegen besmetting + een 24% extra nadeliger effect.

En 10.1% van de ongevaccineerden is in dezelfde week besmet geraakt terwijl ik 32% had verwacht onder die wappies.
Als het vaccin heel goed had gewerkt had ik zelfs 100% besmettingen onder de ongevaccineerden verwacht.
Maar het is niet 100% en het is niet 32% het is slechts 10.1% en het word iedere week weer lager??

Wat ik het meest verontrustend vindt is dat de verhouding tussen de besmettingen onder de gevaccineerden en de ongevaccineerden steeds vreemder word.

Aandeel gevaccineerden met een 3e booster van de totale besmettingen in die weken.
(Tenminste 14 dagen na hun 3e booster)
Week 1......44444/687.68 = 64.6%
Week 2.....114769/1822.69 = 62.9%
Week 3.....180222/2841.89 = 63.4%
Week 4.....184113/2765.33 = 66.6%
Week 5.....147907/2108.38 = 70.1%
Week 6......97036/1314.93 = 73.8%
Iedere week een steeds hoger percentage ondanks hun 3 vaccin's, hoe kan dat?


Aandeel ongevaccineerden van de totale besmettingen in dezelfde weken.
Week 1....10923/687.68 = 15.9%
Week 2....29585/1822.69 = 16.3%
Week 3....42060/2841.89 = 14.8%
Week 4....35589/2765.33 = 12.9%
Week 5....24190/2108.38 = 11.5%
Week 6....13231/1314.93 = 10.1%
Iedere week een steeds lager percentage (helemaal zonder een vaccin), hoe kan dat?
Leven die ongevaccineerden iedere week gezonder?
Houden die ongevaccineerden zich iedere opvolgende week beter aan de basis regels?
Of komt het door hun bescherming door een opgelopen natuurlijke besmetting die iedere week beter word?

Als dit nog een paar weken zo door blijft gaan, raakt straks toch 0% van de ongevaccineerden besmet en 100% van de gevaccineerden in Israel?



En alle bovenstaande informatie en getallen staan op de site's van de overheid (Israel)
DIT ZIJN TOCH GEEN WAPPIES! closer.

closer ik hoor nog wel hoe je over mijn visie en gevonden informatie (de waarheid) denkt?

Barren Wuffet
1
closer alles paste niet in een post.

Ook verontrustend!
Hetzelfde vreemde fenomeen zie je ook in Denemarken?
en.ssi.dk/-/media/arkiv/subsites/covi...
Weekly growth rate for BA.2 is lowest among unvaccinated individuals.
Reasons for this difference are not yet known??

Nog verontrustender!!

Stukje text op blz 2
files.ssi.dk/covid19/gennembrudsinfek...
Hovedpunkter
- Overordnet ses et stigende antal infektioner efter fuld effekt af det primære vaccinationsforløb samt
efter fuld effekt af revaccination. Siden sidste rapport er antallet af gennembrudsinfektioner steget
med 139.818 tilfælde efter primært vaccinationsforløb og 70.811 tilfælde efter revaccination.
- Antallet af covid-19-relaterede indlæggelser efter gennembrudsinfektion har været langsomt
stigende fra uge 41 med et hop fra uge 51 til uge 52. Antallet af indlæggelser efter gennembruds-
infektion er nu på sit højeste niveau siden vaccinationsudrulningens start, men ser ud til at have
stabiliseret sig i de sidste tre uger (uge 52 2021 – uge 2 2022).
- Det samlede antal af covid-19-relaterede dødsfald blandt vaccinerede med fuld effekt af primært
vaccinationsforløb og fuld effekt af revaccination har været stigende siden uge 44 og været stabilt
forhøjet fra uge 47 til uge 52. I de første to uger af 2022 er antallet af dødsfald endnu engang steget.
- Estimaterne af vaccineeffektiviteten (VE) mod covid-19-infektioner og covid-19-relaterede
indlæggelser er ikke inkluderet i denne uges rapport. Dette skyldes at den seneste fire ugers periode
ikke er sammenlignelig med de forrige opgørelsesperioder, hvor delta var den dominerende variant.
Desuden udgør de uvaccinerede nu så lille en gruppe, at de ikke er sammenlignelig med de
vaccinerede og derfor ikke kan bruges som referencegruppe i beregningen af VE estimaterne

Zelf even vertalen, ik schrok best wel een beetje.

Hoogtepunten
Over het algemeen wordt een toenemend aantal infecties gezien na volledige basisvaccinatie en hervaccinatie.
Sinds het laatste rapport is het aantal doorbraakinfecties toegenomen met 139.818 gevallen na de basisvaccinatie en 70.811 gevallen na hervaccinatie.
Het aantal covid-19-gerelateerde opnames na doorbraakinfectie is traag toenemend vanaf week 41 met een sprong van week 51 naar week 52.
Het aantal opnames na doorbraak infectie is nu op het hoogste niveau sinds de start van de uitrol van vaccinatie, maar lijkt te zijn gestabiliseerd in de laatste drie weken (week 52 2021 - week 2 2022).
Het totale aantal covid-19-gerelateerde sterfgevallen onder gevaccineerden met volledig effect van bassinvaccinatie en volledig effect van hervaccinatie nemen toe sinds week 44 en zijn stabiel
gestegen van week 47 naar week 52.
In de eerste twee weken van 2022 is het aantal doden verder gestegen.

Schattingen van de werkzaamheid van het vaccin (VE) tegen covid-19-infecties en covid-19-gerelateerde opnames zijn niet opgenomen in het rapport van deze week. ???????
Dit komt door de periode van de afgelopen vier weken niet is te vergelijkbaar met de vorige periodes waarin delta de dominante variant was.
Bovendien vormen de niet-gevaccineerden nu zo'n kleine groep dat ze niet meer te vergelijken zijn met de gevaccineerden en kunnen daarom niet als referentiegroep worden gebruikt bij de berekening van de VE-schattingen.

En alle bovenstaande informatie en getallen staan op de site's van de overheid (Denemarken)
DIT ZIJN TOCH GEEN WAPPIES! closer.

closer ik hoor nog wel hoe je over de gevonden informatie (de waarheid) denkt?

Barren Wuffet
3
closer nog wat info.

www.ema.europa.eu/en/documents/rmp-su...
Bladzijde 151
Table 67. Important Potential Risk: Vaccine-Associated Enhanced Disease (VAED)
including Vaccine-Associated Enhanced Respiratory Disease (VAERD)

It is thought that the potential risk of VAED may be increased in individuals
producing a weak antibody response or in individuals with decreasing immunity
over time.


En wat zien we al maanden?
A decreasing immunity over time.

Misschien omdat ze mensen inspuiten met het (verouderde) wuhan vaccin, om ze te beschermen tegen de totaal andere Omicron variant?
En dan ook nog eens een derde booster en een vierde booster erin spuiten.

Is dat niet een Important Potential Risk?

Alle bovenstaande informatie en staat op de site van de EMA.
DIT ZIJN TOCH GEEN WAPPIES! closer.

closer ik hoor nog wel hoe jij over de gevonden informatie denkt?

DeZwarteRidder
0
Boostercampagne is bijna voorbij, maar was zeer effectief
20:28

De boostercampagne voor een extra prik tegen covid-19 loopt op zijn einde. Steeds minder mensen komen nog zo'n extra prik halen, vorige week waren dat er nog maar 120.000. De campagne is volgens het RIVM zeer effectief gebleken. Uit onderzoek komt naar voren dat de boosterprik voor 98% beschermt tegen een opname op de ic. De kans op een ic-opname na een boostervaccinatie is 50 keer kleiner dan de kans op opname zonder vaccinatie.

Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1430609/boostercamp...
DeZwarteRidder
0
Uit het RIVM-onderzoek blijkt dat zonder boostercampagne het aantal ziekenhuisopnamen bijna het dubbele zou zijn geweest. De boostervaccinatie biedt een bescherming van 92% tegen een opname in het ziekenhuis; met alleen de basisvaccinatie is dit 55%.

Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1430609/boostercamp...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

asti schreef op 17 februari 2022 20:48:

[...]
Ik vraag me af in hoeverre preventie alleen een goede strategie zou zijn, want ik weet niet in hoeverre het immuunsysteem gaandeweg prikkels nodig heeft, terwijl je het kunt hebben, zodat je op oudere leeftijd beter bent opgewassen tegen het contact met influenza. Dat contact is ten slotte zo goed als onvermijdelijk.

Het zou ondervangen kunnen worden door vaccins, maar misschien heeft die heftige griep 20 jaar geleden wel zo een sterke immuunreactie veroorzaakt dat uw immuunsysteem sindsdien bijzonder goed functioneert tegen de griep.
...
Het kan zijn dat die heftige griep geholpen heeft, maar het is inmiddels al weer zolang geleden...

Voor de rest gok ik toch maar op (nieuwe) vaccins, liever dan me ongevaccineerd halfbewust te laten besmetten om zo 'weerstand' op te bouwen.

shaai
0
edition.cnn.com/2022/02/17/health/ba-...

(CNN)The BA.2 virus -- a subvariant of the Omicron coronavirus variant -- isn't just spreading faster than its distant cousin, it may also cause more severe disease and appears capable of thwarting some of the key weapons we have against Covid-19, new research suggests.

New lab experiments from Japan show that BA.2 may have features that make it as capable of causing serious illness as older variants of Covid-19, including Delta.
And like Omicron, it appears to largely escape the immunity created by vaccines. A booster shot restores protection, making illness after infection about 74% less likely.
voda
0
Bijna 420 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Door ABM Financial News op vrijdag 18 februari 2022
Views: 251

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op meer dan 419,6 miljoen. Dit bleek vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten loopt met de geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met circa 78,3 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 931.741.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 22,2 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel 18,6 miljoen besmettingen zijn geteld.

Duitsland volgt met 13,3 miljoen coronagevallen, Italië telt 12,3 miljoen en Spanje met 10,8 miljoen besmettingen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 6.052.397. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente telling van Johns Hopkins CSSE op 3.484.518.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 127.796 besmettingen geregistreerd tegen 127.248 een dag eerder.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd meer dan 5,8 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder volgens de laatste tellingen nu 10,3 miljard vaccinaties toegediend.

Bron: ABM Financial News
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2888 2889 2890 2891 2892 2893 2894 2895 2896 2897 2898 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.387,98 +0,36%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront