Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Beperktedijkbewaking
4
quote:

objectief schreef op 18 februari 2022 11:55:

[...]
Lekker gemakkelijk vanachter je laptop/computer lef te tonen.
Wat jij de hele dag doet.

DeZwarteRidder
0
Eerste Kamer vraagt het uiterste van Rutte als smeder van coalities
11:56

Het is makkelijk om badinerend te doen over de Eerste Kamer. Die debatten: het lijkt een tv-serie uit de jaren tachtig, zo traag. Geregeld is een senator pas bij de interruptiemicrofoon met een vraag als de spreker al een of twee onderwerpen verder is.

Premier Mark Rutte zal wel uitkijken om er lacherig over te doen. Want hoe snel, doordacht en goed voorbereid de debatten in de Tweede Kamer ook mogen zijn, hoezeer het fatsoen er soms ontbreekt ('Er komen tribunalen!'), Rutte heeft één geruststellende wetenschap: zijn kabinet kan er rekenen op een meerderheid. Maar in de bedaagde senaat heeft het kabinet slechts 32 van de 75 zetels.

Dat een kabinet geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer, is iets van de laatste jaren — eigenlijk pas sinds de kabinetten van Rutte. De tijden van enorme fracties uit de jaren tachtig zijn voorbij: met de talloze, soms radicale, kleinere partijen is het al moeilijk genoeg om een kabinet te vormen op basis van een meerderheid in de Tweede Kamer. Ook nog een meerderheid in de senaat — waar de 75 zetels verdeeld zijn over vijftien (!) fracties — is bijna onmogelijk.

Nut en functie

En dus moet Rutte bedelen om steun. Deze week vond het debat over de regeringsverklaring plaats in de Eerste Kamer. Dat is toch al iets van de laatste jaren. Zo'n bij uitstek politiek debat, zonder concrete wetsvoorstellen, daar deed de oude 'chambre de réflexion' hoogst zelden aan.

Telkens wanneer de Eerste Kamer macht dreigt te krijgen, rijzen er vragen over nut en functie van het instituut. Een senaat die alle voorstellen goedkeurt, is een doublure met 'de overkant'. Als ze regelmatig wetten tegenhoudt, dan heet het dat de Eerste Kamer het regeren onmogelijk maakt.

Veel democratieën hebben een systeem met twee kamers, maar de Nederlandse senaat heeft relatief veel macht omdat het wetten, inclusief de begroting, kan wegstemmen — in menig land kan de senaat alleen wetten terugsturen naar de plaatselijke variant van de Tweede Kamer. Dat geeft oppositiepartijen een breekijzer dat te mooi is om te laten liggen, ook al zeggen senatoren in een enquête van vijf jaar geleden dat hun toegevoegde waarde vooral zit in 'uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van wetgeving'. Tegelijk constateren twee recente commissies dat het oordeel van Eerste Kamerleden uiteindelijk ook politiek is

Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1430610/eerste-kamer-v...
jowi
0
www.telegraaf.nl/nieuws/61093629/nede...

En ook wat zakken pinda's of heeft Rutte ondanks zijn bezuinigingsdrang wat euries vrij kunnen maken voor ECHTE kogels!!!!
JP Samosa
0
Bron:AD

Veel huishoudens in de kou uit angst toeslag
OPINIEHet kabinet heeft de ambitie om de toeslagen af te schaffen. Goed idee, stellen Michiel Grauss en Richard Moti. Veel huishoudens vragen geen energiecompensatie aan uit angst voor de recente toeslagenaffaire.

Michiel Grauss en Richard Moti 18-02-22, 10:49
Hoe goed bedoeld ook, de 200 miljoen die het kabinet uittrekt voor de extra energietoeslag van 200 euro voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum, houdt deze groep niet uit de problemen.

Ambtenaren zijn straks in de weer om een systeem op te tuigen voor een eenmalige regeling
En dat zit hem vooral in de uitvoering. Het kabinet kiest er namelijk niet voor om deze huishoudens rechtstreeks te compenseren, maar vraagt gemeenten om het op te lossen. Honderden gemeenteambtenaren zijn straks in de weer om een systeem op te tuigen voor een eenmalige regeling. In onze ogen zijn eenmalige regelingen pleisters die niet blijven plakken. Goede bedoelingen die leiden tot onnodige bureaucratie en forse uitvoeringskosten, maar niet tot bestaanszekerheid van onze inwoners. De toeslag komt waarschijnlijk op het moment dat de eindafrekening van hun energieleverancier nog (lang) niet binnen is. Dat maakt de kans dat het geld aan andere urgente zaken wordt uitgegeven groot.

Daarnaast is 200 euro voor het ene huishouden veel te weinig om de hoge energiekosten te compenseren en voor het andere huishouden misschien niet echt nodig. Wanneer mensen schulden hebben en het geld bij hun bewindvoerder terecht komt, verdwijnt het waarschijnlijk 'op de grote hoop'.

En dan is er nog een grote groep werkenden die de energietoeslag zelf moet aanvragen. Maar wie durft dit nog?

De toeslagenaffaire heeft mensen bang gemaakt voor de overheid. In veel huishoudens is het fout gegaan; zij kijken wel uit om nóg verder in de problemen te komen. Liever zeker en arm, dan onzeker met wat extra geld. En dus zijn er gezinnen die al heel vroeg naar bed gaan, zodat de verwarming niet meer aan hoeft.
……………
Volgende winter misschien beter in Spanje gaan overwinteren………
voda
0
Kaag tempert hoop op compensatie voor hoge energierekening

Het kabinet tempert hoop op koopkrachtreparatie voor burgers nu zij hoge energierekeningen krijgen en kampen met torenhoge inflatie.

Tobias den Hartog 18-02-22, 14:39 Laatste update: 15:33

Volgens vicepremier Sigrid Kaag is het ‘niet mogelijk’ om ‘voor iedereen’ in Nederland compensatie te regelen voor de inflatie en energierekeningen, zonder dat de rekening daarvoor wordt doorgeschoven naar ‘volgende generaties’. ,,De hoge inflatie is echt een enorme dreun, maar we moeten dit zorgvuldig doen.”

Lees ook
Stijging energieprijzen veel hoger dan gedacht: 86 procent omhoog

Volgens Kaag kijkt het kabinet wel naar de problemen, maar is het ‘beperkt in de mogelijkheden’, zo zei ze tijdens een persconferentie na de ministerraad. Ze hintte erop dat vooral de lagere inkomens compensatie kunnen verwachten, maar de middeninkomens bijvoorbeeld zouden niet snel op meer hoeven rekenen dan het geld dat al was uitgetrokken toen de inflatie nog op een lager punt stond dan nu.

De inflatie is hoog en de energienota is in een jaar tijd liefst 86 procent hoger geworden, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag op basis van nieuwe cijfers. Een huishouden met gemiddeld verbruik betaalt daardoor maandelijks 110 euro meer aan gas en licht.

Kaag zegt dat het kabinet niet blind is voor de problemen. ,,Ik snap dat mensen zich zorgen maken over hogere prijzen. Er is nog veel onzeker en het is moeilijk te voorspellen hoe lang de inflatie hoog zal zijn.” Maar, zei ze wel: ,,Compensatie voor iedereen is niet mogelijk, tenzij we de rekening doorschuiven naar toekomstige generaties. Dit is het eerlijke verhaal.”

Het kabinet kijkt nog wel in het voorjaar wat er aan koopkrachtverbetering mogelijk is. Het CPB doet nog berekeningen. Maar Kaag wil liever niet de investeringsagenda van het kabinet, zoals bijvoorbeeld op klimaat en defensie, laten lijden onder koopkrachtreparatie. ,,Want ook op veiligheid en klimaat zijn investeringen nodig. Ook om de banen van de toekomst te garanderen. Maar we moeten hierover nog gesprek voeren binnen het kabinet.”

Kaag wil binnen de ‘budgettaire kaders’ kijken wat er mogelijk is. Dat is Haags voor: het kabinet is niet bereid het begrotingstekort verder op te laten lopen om de koopkracht te stutten. ,,Maar we doen na 9 maart een brede weging, dan hebben we doorrekeningen, dan hebben we data. Er is geen besluit genomen, we gaan dit ordentelijk doen. Haast is een slechte raadgever. Eerst praten, kijken, wegen”, aldus Kaag.

Dat er koopkrachtreparatie komt voor het jaar 2022 betwijfelt ze echter. ,,De mogelijkheden zijn beperkt.”

Minister Carola Schouten zei eerder vandaag dat de wetswijziging die nodig is om mensen in de bijstand snel tegemoet te komen met 200 euro snel naar de Tweede Kamer komt. ,,Dit gaat niet maanden duren. Dit gaan we zo spoedig mogelijk doen. We beseffen dat het heel urgent is.”

Daarnaast wijst ze erop dat het vorige kabinet al 400 euro heeft vrijgemaakt. Of daar dan nog meer bovenop komt, is dus de vraag. ,,Kabinet kijkt breder naar koopkracht in voorjaar", aldus Schouten. ,,Ik denk dat we breder moeten kijken hoe energierekening omlaag kan voor mensen die in tochtige huizen wonen. Ook kijken hoe we sneller kunnen isoleren. Is meer structurele oplossing dan naar energierekening te kijken. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we niet alles kunnen oplossen als kabinet. In het voorjaar gaan we kijken. Dan weeg je alles breder.”

Bekijk hier al onze video’s over de politiek:

www.ad.nl/politiek/kaag-tempert-hoop-...
jowi
3
Ook Kaag vindt het goed dat er in NL steeds meer van het "laddertje" vallen.
Dit is toch echt het gevolg van wanbeleid van de overheid (torenhoge belastingen op energie) en DNB / ECB (rente politiek en opkopen troep obligaties) . Zie bijvoorbeeld de inflatie van Japan (0,1 % ipv ruim 7 % in NL)
[verwijderd]
1
quote:

asti schreef op 17 februari 2022 22:14:

[...]

Als ik zo vrij mag zijn: wat Opus volgens mij bedoelde is, dat u overheden veel vertrouwen gunt, zelfs nadat is gebleken dat zij in bepaalde gevallen totaal niet te vertrouwen zijn (zie WMDs in Irak).
Zo is het!

Uit de duim gezogen of zweverig (@beperktedijkbewaking)? Denk enkel aan "ze nerroo windoo of opportjoenittie" van Klaus, diens boeken en diens netwerk en contacten met veel bewindslieden in regeringen wereldwijd.

Vandaag nog iets fraais gehoord uit Canada: er schijnt daar een bewindsvrouwe te zijn, aan de zijde van saint Justin/Fidel jr., onder de naam........jawel......Freeland! :-)
zjeeraar
0
Ik hoop zeker voor de AOW ers. snel een ramp en wegwezen......Omtzigt is mijn man voor de toekomst.....
[verwijderd]
1
quote:

asti schreef op 18 februari 2022 01:11:

[...]

Van vaccins en medicijnen tot de houdbaarheid van het financiële systeem: Opus weet het allemaal beter dan de mensen die ervoor hebben doorgeleerd.

etc.
Nee hoor, ik geef gewoon mijn mening. Naar aanleiding van goede argumenten van anderen, ook van jou, kan die verder gevormd en zelfs bijgesteld worden.
asti
1
quote:

Opus135 schreef op 18 februari 2022 16:33:

[...]

Nee hoor, ik geef gewoon mijn mening. Naar aanleiding van goede argumenten van anderen, ook van jou, kan die verder gevormd en zelfs bijgesteld worden.

Het maakt niet uit wat er gebeurt en wat ik zeg. Je zult alles zo interpreteren dat het in lijn is met het grote complot. Zie bijvoorbeeld hoe je de versoepelingen hebt geïnterpreteerd.

Ga je nu de maatregelen verdwijnen toegeven dat de QR-code e.d. geen onderdeel uitmaakten/uitmaken van een sinister globalistisch plan?
[verwijderd]
5
quote:

asti schreef op 18 februari 2022 20:48:

[...]

Het maakt niet uit wat er gebeurt en wat ik zeg. Je zult alles zo interpreteren dat het in lijn is met het grote complot. Zie bijvoorbeeld hoe je de versoepelingen hebt geïnterpreteerd.

Ga je nu de maatregelen verdwijnen toegeven dat de QR-code e.d. geen onderdeel uitmaakten/uitmaken van een sinister globalistisch plan?
Zoals je weet wordt het CTB in Nederland in de gereedschapskist gehouden. Wat dacht je van de tijdelijke corona-spoedwet (bedoeld als noodwet): die wordt gewoon opnieuw verlengd. Wat dacht je van de A-status van Covid? Wordt (uiteindelijk) gewoon geïmplementeerd. Menselijk contact zoals handen schudden wordt afgeraden. Mondkapjes blijven her en der verplicht, met als doel een herinnering aan het levensgevaarlijke virus, en waardoor normaal humaan contact nog altijd wordt beperkt. In bepaalde andere landen bestaan duidelijk vaccinatieverplichtingen. Mind you, het gaat toch echt om een verkoudheidsvirus, waarmee de mensheid al sinds mensenheugenis kampt, en om nog altijd niet definitief goedgekeurde vaccins, die telkens om een booster vragen om beperkt te kunnen werken en waarvan de bijwerkingen (zoals overlijden) voorlopig nog niet goed in kaart zijn gebracht.

Of we in een globalistische wereld verkeren, is geen complottheorie of sinister plan. Kijk naar de feiten. Ooit meegemaakt dat van Australië via Europa naar Canada en de VS, ongeveer hetzelfde beleid wordt gevoerd, ongeacht de signatuur van de regeringen, en met dezelfde bewoordingen, argumenten, beelden en verbod op andere meningen (censuur), niet alleen vanuit beleidsmakers, maar ook vanuit main stream media en rechtspraak? Moet er geen betekenis worden gehecht aan banden van beleidsmakers met het WEF, en ideeën die het WEF ventileert over de inrichting van de wereld en de manier van leven van de wereldbevolking?

Is niet een beetje vreemd dat in NL vlak voor de Kerst overgegaan wordt tot een haast complete lockdown, maar enkele weken later tot een haast totale lock-out?

Is ook niet vreemd dat het kabinet niet successen claimt van haar eigen coronamaatregelen, in de zin dat hierdoor kennelijk de zorg is ontlast, de ouderen zijn beschermd en het aantal besmettingen en overlijdens beperkt is gebleven?

Valt niet te vrezen dat (ook) in de toekomst voor toegang tot horeca en cultuur een medisch toegangsbewijs zal worden gevraagd en mogelijk ook voor toegang tot werk of voor reizen door Europa of de hele wereld? Valt ook niet te vrezen dat het daarvoor benodigde instrument door overheden zal worden gebruikt om hun burgers ook op andere vlakken te controleren, fiscaal, qua omgang met milieu, qua allerlei andere gedragingen die door de hogere globalistische machten goed of juist slecht worden geacht?

Voor wat betreft het wereldwijde financiële systeem. Is niet vreemd dat in veel Westerse landen de inflatie al geruime tijd de pan uit rijst, maar wie spaarcentjes op de bank heeft staan daarvoor geen serieuze vergoeding ontvangt (of zelfs daarvoor moet betalen)?
JP Samosa
2
opus schreef:

Valt ook niet te vrezen dat het daarvoor benodigde instrument door overheden zal worden gebruikt om hun burgers ook op andere vlakken te controleren, fiscaal, qua omgang met milieu, qua allerlei andere gedragingen die door de hogere globalistische machten goed of juist slecht worden geacht?

Voor wat betreft het wereldwijde financiële systeem. Is niet vreemd dat in veel Westerse landen de inflatie al geruime tijd de pan uit rijst, maar wie spaarcentjes op de bank heeft staan daarvoor geen serieuze vergoeding ontvangt (of zelfs daarvoor moet betalen)?
……………………………..
Eens met bovenstaande deel. Die regel en controlezucht begint griezelig te worden.
Europese kabouters als Sofietje(D66) en Frans leven hun natte EU droom.
De relatief voorzitter van NCW , Ingrid Thijssen blijkt ook al lid van D66! ( zag ik net in een tv fragmentje. Op een debat vraag van Wilders, zat mevrouw ineens met haar mond vol tanden….)
De D66 regenten, ze zitten overal…..

leek2018
0
quote:

JP Samosa schreef op 20 februari 2022 13:30:

opus schreef:

Valt ook niet te vrezen dat het daarvoor benodigde instrument door overheden zal worden gebruikt om hun burgers ook op andere vlakken te controleren, fiscaal, qua omgang met milieu, qua allerlei andere gedragingen die door de hogere globalistische machten goed of juist slecht worden geacht?

Voor wat betreft het wereldwijde financiële systeem. Is niet vreemd dat in veel Westerse landen de inflatie al geruime tijd de pan uit rijst, maar wie spaarcentjes op de bank heeft staan daarvoor geen serieuze vergoeding ontvangt (of zelfs daarvoor moet betalen)?
……………………………..
Eens met bovenstaande deel. Die regel en controlezucht begint griezelig te worden.
Europese kabouters als Sofietje(D66) en Frans leven hun natte EU droom.
De relatief voorzitter van NCW , Ingrid Thijssen blijkt ook al lid van D66! ( zag ik net in een tv fragmentje. Op een debat vraag van Wilders, zat mevrouw ineens met haar mond vol tanden….)
De D66 regenten, ze zitten overal…..


We beginnen steeds meer op de Chinezen en Russen te lijken, maar door naar die landen te blijven wijzen kunnen ze door blijven gaan door administratief de rechten van de mensen te schenden.
morgen1
2
JP Samosa
1
quote:

morgen1 schreef op 20 februari 2022 21:14:

aanrader: over de hoge inflatie en de gigantische schuldenberg | Hans Hoogervorst | Buitenhof

www.youtube.com/watch?v=BRAG4mSZEl4
Hans was nooit mijn favoriet, maar hier spreekt hij goeie teksten…
[verwijderd]
1
quote:

morgen1 schreef op 20 februari 2022 21:14:

aanrader: over de hoge inflatie en de gigantische schuldenberg | Hans Hoogervorst | Buitenhof

www.youtube.com/watch?v=BRAG4mSZEl4
Hoogervorst volwassen geworden? Was wat decennia terug wat al te kefferig en zelfingenomen naar mijn mening. Hij zegt hier overigens niet echt iets nieuws, maar laat zien dat FvD/PVV/SGP/JA21 ondanks de verkettering best reëel denken over wat er met de EU en/of de euro zou moeten gebeuren (dat hoeft hij alleen niet toe te geven, omdat de journalist er niet naar vraagt).
jowi
1
quote:

morgen1 schreef op 20 februari 2022 21:14:

aanrader: over de hoge inflatie en de gigantische schuldenberg | Hans Hoogervorst | Buitenhof

www.youtube.com/watch?v=BRAG4mSZEl4
Idd.
Naarmate de tijd vordert, de problemen groter worden ontwaken meer prominente figuren uit hun lange winterslaap!!!
* We dachten dat de Euro een DM euro zou worden maar helaas een Franse F euro (zeg maar gerust een lire euro)
* ECB verzuimt haar plicht te doen door de inflatie te bestrijden
* De schulden landen verzuimen te hervormen
* Bijvoorbeeld Italië dat 15% van zijn economie uitgeeft aan vormen van pensioen
* Al die schuldenlanden gaan eerder met pensioen/AOW dan bijvoorbeeld de gekkies uit Nederland
* Als laatste redmiddel uit de EURO Unie stappen.

Nou Hansje H. Dit roep ik al 15 jaar. We hadden nooit met die EURO mee moeten doen.
Kijk maar hoe het gaat met bijvoorbeeld diverse Scandinavische landen, Zwitserland en het VK. Die doen niet mee en hebben bijvoorbeeld al geen negatieve rente en tzt een af te waarderen berg aan waardeloos schuldpapier op de balans.
En kijk eens wat een latente schuld we inmiddels al weer aan de EU hebben. Wordt het voor de Nederlander tot de 70 doorwerken voor de Italianen, Spanjaarden, Grieken en Franzosen.

En er staan nog meer arme lidstaten (voormalig Joegoslaviën, Albanië etc) in de wacht om toe te treden tot het EU giftenfonds.
[verwijderd]
0
quote:

jowi schreef op 21 februari 2022 09:07:

[...]
Kijk maar hoe het gaat met bijvoorbeeld diverse Scandinavische landen, Zwitserland en het VK. Die doen niet mee en hebben bijvoorbeeld al geen negatieve rente en tzt een af te waarderen berg aan waardeloos schuldpapier op de balans.

Zwitserland geen negatieve rente? Hoe verzin je het?
jowi
0
quote:

gokker schreef op 21 februari 2022 11:07:

[...]

Zwitserland geen negatieve rente? Hoe verzin je het?
Sorry als ik een voorbeeld van de vele mis heb.

Overigens dergelijke uitspraken werden ook door Hansje H geuit in het programma binnenhof.
Dat is een van die voormalige wijze mannen uit Den Haag. Hij zal het toch wel beter weten.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront