bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.770 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 ... 535 536 537 538 539 » | Laatste
MB-SL500
0
quote:

anaestico schreef op 24 februari 2022 21:16:

Het zal morgen onder de 5 duiken. De cash flow ziet er ook niet goed uit. Ex-dividend, we zullen snel onder de 4 zitten. Wereldoorlog 3 komt eraan!
Waar is Anaestico gebleven?
Pepele
0
CASH MET INFLATIE VAN + 7 % IS OOK NIET ALLES GA DAN IN DE (EDEL) METALEN ... OF BITCOIN ALS JE DURFT :-0
DJ o Harry
0
De koers doet niet veel, dalen gaat zeer snel ,maar koers naar omhoog ,is zeer weinig beweging ,ben al tevreden moest de 6 nu eindelijk stand houden ook komende dagen ,en dan liefst nog wat opwaarts
DJ o Harry
0
vraag me ook af ,wanneer de Analisten van zich gaan laten horen, en dat ze de koers opwaarts gaan bijstellen en hoeveel
Hernia
1
Dividend 49 cent over welk jaar is dit en wanneer wordt dit uitbetaald. Ik zou dit graag willen weten, maar kan het niet zo vinden. Fijn als iemand dit hier kan melden.
Leefloon
1
quote:

Ali F. schreef op 25 februari 2022 13:42:

Dividend 49 cent over welk jaar is dit

en wanneer wordt dit uitbetaald. Ik zou dit graag willen weten, maar kan het niet zo vinden. Fijn als iemand dit hier kan melden.
Boekjaar en boerenjaar 2021.

Blader in dat geval even terug naar 11:02 uur, eerste alinea.
Leefloon
1
quote:

Gezoarde schreef op 25 februari 2022 11:33:

Zo snel verkopen ( zonder verlies ) brengt geen extra kosten met zich mee??
Nee, de snelheid kost niet meer dan een tragere verkoop. Je kunt eventueel ook gedeeltelijk verkopen om winst te nemen, tenzij je daarvoor te weinig aandelen kocht.
Stefzele1
1
@DJ o Harry, van €5,405 alltime low gisteren naar vandaag €6,28 day-high is al heel mooi voor één vrijdagnamiddag met oorlogsmisdaden op mijn netvlies… er zijn mensen in Oekraïne die hier niet over neuten… enjoy your weekend…
belegger1981
0
Ik hoop maar 1 ding,dat die oorlog zo rap mogelijk gedaan is en dat het zeker niet tot in europa komt want als je de kranten leest…
belegger1981
0
De post- en pakjesbezorger overtrof de verwachtingen dankzij een sterk eindejaar. Bposthad voor 2021 een aangepaste bedrijfswinst van 340 miljoen euro vooropgesteld, maar het werd 349,3 miljoen euro. In het vierde kwartaal groeide de bedrijfswinst met 45,7 procent dankzij intens pakjesverkeer, dat Bpost goed wist uit te voeren. De Amerikaanse dochter Radial, lange tijd een zorgenkind, begint merkelijk beter te presteren.

‘Radial draait als nooit tevoren’, zegt analist Frank Claassen van Degroof Petercam. Dat Bpost in het vierde kwartaal beter presteerde dan verwacht schrijft hij toe aan de ‘zeer sterke prestatie’ van Radial. Ook over de ‘solide’ vooruitzichten is hij zeer te spreken. Bpost verwacht voor dit jaar een aangepaste bedrijfswinst tussen 280 en 310 miljoen euro, minder dan in 2021 dus, wat vooral met de looninflatie en de toenemende concurrentie te maken heeft. Claassen handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 9 euro. De waardering tegen minder dan 7 keer de bedrijfswinst vindt hij te laag.

Een gelijkaardige boodschap bij ING-analist Marc Zwartsenburg, die een koopadvies en een koersdoel van 7 euro hanteert. Hij wijst er wel op dat de inflatiedruk door de hogere energieprijzen na de recente gebeurtenissen in Oekraïne nog niet in de outlook is verwerkt.

Niettemin is er heel wat opluchting bij beleggers: Bpost schiet 10,4 procent hoger tot 6,21 euro.
belegger1981
0
Bpost meldde sterke kwartaalcijfers en solide vooruitzichten gedragen door een beter dan verwachte prestatie in de VS (Palo NA), omdat Radial profiteerde van nieuwe klanten. De bedrijfswinst en de bedrijfskasstroom overtroffen de verwachtingen met respectievelijk 7,1% en 10,4%. De postgroep acht een bedrijfswinst van 280 à 310 miljoen euro mogelijk voor 2022, wat in lijn ligt met de analistenverwachtingen van 290 miljoen euro. Een omzet wordt tussen 5 en 10% hoger verwacht, terwijl er zo’n 250 miljoen euro geïnvesteerd zal worden. Er wordt een dividend van 0,49 euro voorgesteld, eveneens in lijn met de schattingen. Geen impact op “Kopen”-advies en 11 euro koersdoel.

Cijferoverzicht

De omzet steeg in het vierde kwartaal tot 1,30 miljard euro, terwijl door de analisten op 1,2 miljard euro werd gemikt. Dat duwde de aangepaste bedrijfswinst (EBIT) 45,7% hoger tot 88,1 miljoen euro, eveneens boven de verhoopte79,8 miljoen euro.

Mail & Retail (zeg maar: de postafdeling): de omzet daalde met 0,9% op jaarbasis tot 521,5 miljoen euro, iets boven de lat, omdat een volumedaling met 8,9% werd gecompenseerd door prijseffecten en een toename van “proximity en convenience” en van VAS (Value added services). De bedrijfswinst daalde met 8,7% tot 31,3 miljoen euro, wat wel lager lag dan de verhoopte 32,8 miljoen euro. Ondanks een zeer goed beheerde eindejaarspiek blijken de hogere loonkosten toch nog net dat ietsje zwaarder door te wegen.
Pakketten en logistiek (PaLo):
Europa: de omzet daalde met 9,4% op jaarbasis tot 286,7 miljoen euro, terwijl op 289,6 miljoen euro werd gemikt. Dat volgt uit een volumedaling met 7,5% omwille van toenemende concurrentie, door de insourcing van Amazon-activiteiten en door de aanhoudende druk op de crossborderactiviteiten. De bedrijfswinst (EBIT) bleef niettemin ongeveer stabiel op 22,2 miljoen, terwijl op een toename tot 23,2 miljoen euro gemikt werd. Te noteren is alleszins het succesvolle beheer van de eindejaarspiek.
Noord-Amerika: De omzet ging 35% hoger op jaarbasis tot 545,2 miljoen euro, zodat het totaal voor Noord-Amerika op 547,5 miljoen euro afklokte. Dat is een héél pak boven de verhoopte 466,0 miljoen euro, dankzij een sterke bijdrage van nieuwe klanten op het niveau van Radial. De bedrijfswinst ging zelfs 230% hoger tot 46 miljoen euro, terwijl slechts op 31 miljoen euro werd gemikt. Indien de impact van een cyberaanval uit het vierde kwartaal niet meegerekend wordt, met een terugvordering van de cyberverzekering nadien, en zonder dat eenmalige concessies in het vierde kwartaal van 2021 meegeteld, steeg het cijfer in het vierde kwartaal met 65% op jaarbasis. Maar u kent het gezegde: “Als een kat een koe was, kon je ze melken op de schoot”; eenmalige elementen zijn er namelijk altijd wel.
Bpost stelt een dividend voor van 0,49 euro per aandeel, wat in lijn ligt met de schattingen van KBC Securities. De analist van KBC Securities mikte op 0,47 euro per aandeel, net zoals de rest van het analistenheir dat deed.

Vooruitzichten voor 2022

De groep mikt op een omzetgroei tussen 5% en 10%. Dat moet een bedrijfswinst opleveren van ergens tussen 280 en 310 miljoen euro, terwijl de investeringen kunnen oplopen tot ongeveer 250 miljoen euro.

KBC Securities over bpost

Voor de KBC Securities analist is het duidelijk dat bpost sterke cijfers rapporteerde, die zowel op omzet- als op winstniveau ruim voor lagen op de schattingen. Dat was grotendeels te danken aan een beresterk kwartaal in de Noord-Amerikaanse activiteiten. Radial haalde immers een pak extra omzet binnen van nieuwe klanten en compenseerde daarmee ruimschoots de Europese activiteiten, die iets meer dan verwacht onder druk stonden.

Bpost heeft in de marge ook officieel zijn nieuwe rapporteringsstructuur geïmplementeerd, waarbij de pakketafdeling in de Benelux wordt toegewezen aan de Mail & Retail divisie, wat resulteerde in een nieuwe divisie 'België'. Dat heeft belangrijke gevolgen voor de vooruitzichten, aangezien deze pakketten in de Benelux hogere marges opleveren dan de e-commerce & logistiek in de vorige Europese pakketjesafdeling. Na te hebben gepuzzeld met de verschillende divisies, komt de analist tot de conclusie dat de vooruitzichten van bpost voor de verschillende segmenten ruwweg in lijn liggen met de verwachtingen en misschien zelfs daar net iets boven. Dat wordt onder meer bevestigd door de vooruitzichten voor 2022, waar de analisten sowieso al mikten op een bedrijfswinst van 290 miljoen euro, ietwat aan de onderkant van de voorspellingsvork.

Koersdoel, waardering en advies

Operationeel zit het wel goed, maar qua waardering wordt een aandeel bpost vandaag verhandeld aan een historisch dieptepunt, wat alles te maken heeft met het feit dat het momentum van de e-commerce minder hardnekkig is dan verwacht. Ook is er de toenemende druk van nieuwe spelers zoals Amazon. Maar dat zou niet mogen verklaren waarom bpost verhandeld wordt aan een korting van ongeveer 50% ten opzichte van zijn sectorgenoten. KBC Securities blijft daarom bij zijn mening dat het aandeel erg aantrekkelijk is en zo ook het bruto dividendrendement van 8,7%. Het “Kopen”-advies en 11 euro koersdoel blijft behouden.
Hernia
0
quote:

Leefloon schreef op 25 februari 2022 13:49:

[...]
Boekjaar en boerenjaar 2021.

Blader in dat geval even terug naar 11:02 uur, eerste alinea.
Ja, dat is mooi. Ik kan het bijna niet geloven. Wordt in mei betaald. In de toekomst zal mijn boekverlies geheel worden gecompenseerd door het dividend. Het jaar 2022 zal moeilijker worden, maar als men gemiddeld 49 cent uitbetaald de komende 10 jaar, dan maak ik mijn verlies nog wel goed. Bedankt. Ik dacht het wel, maar zit nog zelf met ongeloof.
okeanos
1
quote:

okeanos schreef op 24 februari 2022 09:14:

Super bedankt Leefloon. Ik ga ervoor.
Ik had gisteren net nog dat duwtje nodig. En ik sprong. Bedankt.
RLouis
1
Gisteren voor bekendmaking cijfers na veel twijfelen nog een aantal bijgekocht om verlies hopelijk wat te compenseren. We draaien nog altijd verlies maar nog al veel goedgemaakt deze vrijdag :-). Met uitbetaling dividend gaan we misschien terug naar groen.
Ben
0
Eindelijk omzet, en, dan kan men de koers niet controleren... / lager zetten.

En een hoop beleggertjes krijgen nu spijt.
belegger1981
1
quote:

Ben schreef op 25 februari 2022 17:13:

Eindelijk omzet, en, dan kan men de koers niet controleren... / lager zetten.

En een hoop beleggertjes krijgen nu spijt.
Moest je het al weten op voorhand zou het heel gemakkelijk zijn…
Dan had ik ze ook niet gekocht aan 12€ en gewacht tot 2 jaar erna aan 5€!
DJ o Harry
0
Laat ons hopen dat we eindelijk deze koers van vandaag kunnen volhouden en zo stilaan gaan richting 10+ maar gaat niet makkelijk worden , want één kleine negativiteit op de beurs en Bpost staat direct 1 euro lager
10.770 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 ... 535 536 537 538 539 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 3,720
Verschil -0,030 (-0,80%)
Hoog 3,790
Laag 3,715
Volume 174.903
Volume gemiddeld 235.363
Volume gisteren 285.704

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront